Egy érdekes döntés margójára
2009. október 10. írta: Fedor

Egy érdekes döntés margójára

Annak reményében, hogy ha utólag is, de valóban rá fog szolgálni a  most kapott díjra:

A videóért kösz robiroboternek.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr731440097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TD223 2009.10.10. 12:09:29

Remélem kiérdemli, bár fogadok, hogy nem.

Azért érdekes, ha én lennék az amerikai elnök, már két Nobel-béke díjat is kaphattam volna, mert az tuti, hogy többet tettem volna a békéért.

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.10.10. 12:35:23

@TD223: ha amerikai elnök lennél, akkor nagyon keveset tehetnél :-) az egyik legjobban korlátozott vezető, főleg a mostanai nehéz időkben.

TD223 2009.10.10. 13:29:02

@úriparaszt: Engem nem vezérelne megfelelési kényszer, háttéralku, stb.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2009.10.10. 14:24:37

A Nobel Bizottság szerintem reményét fejezte ki annak, hogy elkezdődik valami nagy változás.

Amerikában Obama győzelmével talán megszünt a WASP kasztrendszer.

Egy fekete került az elnöki székbe.

Ez önmagában órási dolog.

Én nennek tudom be a díjat.

Én is reménykedem sok szempontból.

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.10.10. 17:49:48

@TD223: .. ezek nélkül pedig nem lehetsz usa elnök. 22-es csapdája.

DeMarco 2009.10.10. 19:29:51

Jó ez a videó. :))
Engem is meglepett a hír. Gyanúsan BKV-s színezete van. :))
De a viccet félretéve, érdekes próbálkozás ez. Előre befolyásolni próbálni a döntéseiben az usa elnökét, több, mint merész húzás volt. Ezzel megpróbálják belekényszeríteni egy békét kereső szerepbe. Ő lett a tökéletes szépségkirály(nő) aki kivételesen nem maga mondta, hogy a " világbéke a célom..." hanem szépen belehúzták a csőbe. Aztán hogy ennek a szerepnek meg tud-e felelni az még a jövő zenéje. Szó se róla, lenne mit helyrehozni. Én is érzem benne az erőt, vagy pontosabb, hogy szeretném érezni benne az erőt, a hitet, hogy képes rá. Ha nem is mindenhol, de legalább néhány helyen léphetnénk előre. Végre adjanak államot a palesztinoknak, lassan léphetnének irakból, afganisztánból, írják alá a kyotói egyezményt, nyomassák ezerrel a zöld energiát, sorolhatnám...
Egyszóvel a svéd muksik elég erősen hangsúlyozva adták át a Föld népeinek üzenetét: Békét akarunk vazzeee!!!

DeMarco 2009.10.10. 19:46:37

@DeMarco: De hogy azért adjak némi pragmatikusságot is a véleményemnek: Azt gondolom, hogy a világot alapvetően gazdasági érdekek mozgatják. Kevés, de nagyon gazdag ember rángatja a szálakat többnyire és a fontos döntések sokkal inkább elvonultan ülésező pénzemberek kezén megy át, mint a fehér házban üldögélő elnökén. Persze valamennyire összehangolják ezeket az adott állam érdekeivel. Például tipikusan ilyen eset az energiahordozók esete. Ez részben állami, részben gazdasági érdek. Csak néhány hülye állam van, akik kiengedik a legfontosabb energiahordozók fölötti rendelkezést a kezeik közül. (Az egyik ilyen mi vagyunk.) A világot alapvetően az olaj uralja és néhány évtized alatt fel fogjuk élni, mégsem történik semmi az átálláshoz másra. Vagyis alig vmi.
Amerikának nem érdeke aláírni a kyotói egyezményt, nem érdeke a palesztin állam, mert a gazdag zsidó bankárok akik ott ülnek a kongresszusban is, megfúrják, nem érdekük kivonulni irakból sem. Gazdasági érdekük is ellene szól. Szóval nagyon nehéz lesz Mr. Obamának a béke emberének lennie. Ugyanis nem a világgal áll harcban, ők mellette vannak, hanem a saját országának gazdasági nagyágyúival, őket kell legyőznie és ennek elég nagy a rizikója, könnyen lehet belőle is JFK...

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.10.10. 22:09:58

SZVSZ a díj az főleg ösztönzésnek lett szánva, hogy Obama a világ törékeny gazdasági és biztonságpolitikai helyzetében lehetőleg ne ifj. Bush és mögöttes köreinek rövidlátó cowboykodását folytassa. A "díj kötelez" úgymond és ebben az értelemben van racionalitása a látszólag elhamarkodott odaítélésnek.

Pelso.. 2009.10.11. 21:56:47

@Herr SturmLiberator: Az lehet, hogy az elnököt kissé befolyásolni fogja a díj birtoklása, - ennek ismertében pedig még nagyobb lesz a hadiipari, olajipari cowboy lobbik nyomásgyakorlása az elnökre.

lordart 2009.10.12. 07:18:59

Én úgy gondolom, hogy a mindenkori amerikai elnököt mindig ugyanaz az érdekszféra, vagy csoport befolyásolja, természetesen más-más szereplőkkel, ahogyan az elnökök is váltakoznak... Semmilyen díj, vagy egyéb elismerés nem befolyásolhatja az elnököt, csupán egy szűk csoport érdekei. Mert ez a csoport teszi a székébe. És bármikor, amikor szembe megy egy elnök az említett érdekkörök érdekeivel, akkor van hatalmuk elmozdítani onnan, az elnöki székből. Így... vagy úgy...
Ezt azért a mai XXI. században egy tisztán látó ember sem meri cáfolni. Csak valahogy mégis eltűrik az emberek... Amerikában is... és bárhol a világon.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.10.16. 17:44:01

@Saman: ha ez igaz akkor ez rasszizmus.

pozítív rasszizmus.
azért kapott díjat mert fekete.
fasza :(
már kertésznél tudni lehetett hogy politika, leginkább a német neolib politika túl nagy hatással van a nobel díjra.
hát igen
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0