2in1
2010. március 22. írta: Fedor

2in1

Az MDF jó választás, hisz független elemzés alapján az övéké a legjobb, legmegalapozottabb, és legszámonkérhetőbb program.

Az MDF rossz választás, hisz független elemzés alapján csak közepes osztályzatot érdemel a programjuk (bár a két tény együtt a többi pártot is minősíti, sőt őket inkább).

Részletek a mitigernek.hu oldalonNagyításhoz és magyarázathoz kattints a képre

Az MDF jó választás, hisz a miniszterelnök-jelöltjük jó gazdasági szakember, aki a józan hangot képviselhetné a parlamentben kicsiny frakciója élén.

Az MDF rossz választás, hisz a miniszterelnök-jelöltjük a pletykák szerint nem is akar magyar képviselő lenni, maradna inkább Brüsszelben.

Az MDF jó választás egy liberális számára, hisz felvállalták a liberális értékeket.

Az MDF rossz választás egy liberális számára, hisz a liberális értékeket csak gazdasági téren vállalták fel, és azt is csak részben meggyőződésből, részben viszont az SZDSZ infrastruktúrájának maradékáért (ha már itt tartunk: egy liberális számára most csak félmegoldások vannak, kompromisszum-mentes jó választás nincs).

Az MDF jó választás egy liberális számára, mert az irány, amerre haladnak, az jó, és ha bejutnak a parlamentbe, csak összeszedik magukat.

Az MDF rossz választás egy liberális számára, mert kétséges, hogy ennyi belső vita, kapkodás, amatőrség és hiteltelenség után nem omlik-e össze ez az egész konglomerátum, amit per pillanat csak Bokros személye tart össze (pláne, ha be se jutnak).

Döntetlen. Most még.

Van három hetük, hogy meggyőzzék a hozzám hasonló gondolatokkal vívódókat, de előre szólok, hogy nehéz dolguk lesz, mert a negatív érvek száma lassan meghaladja a pozitív oldal érveinek a számát, és rohamosan fogy az idő, hogy ezt ellensúlyozzák.

Cikkek, blogbejegyzések a témában:

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr781859677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.logic 2010.03.22. 17:06:26

Bokros csak akkor jó szakember, ha elméleti könyvet kell írni, vagy Monopolyt kell játszani. Esetleg számítógépes játékban, virtuális gazdaságot kell alakítani. Hús-vér embereknek nem való.

DeMarco 2010.03.22. 17:11:47

Majd én segítek a választásban: A szadöf a lehető legrosszabb választás !!! Ezért senki ne válassza őket !!!

A szadöf rossz választás, mert egy politikai ősi foglalkozást űző nő vezeti, aki bárkivel... és feláldozta a saját pártját az utolsó emberig, csak ő bentmaradhasson és tovább mereszthesse a seggét... Hit gyüli, cigók, szadesz maradvány, borzalmas jelöltek, soroljam még??

A szadöf rossz választás, mert két bukott, elvtelen pártmaradvány korcs szövetségéből áll, akiknek már régen a szemétdombon lenne a helyük.

A szadöf rossz választás, saját maguk alatt is rogyadozik az épület, mert még ezek a csökevények sem bírnak megegyezni egymás között. Marakodnak.

A szadöf rossz választás, mert egyre több megyében buknak el, ahogy sorban derülnek ki a csalások. Pedig még el sem kezdődtek a választások.

A szadöf rossz választás, mert hangot adnának a gyűlölt, többszörösen lejáratódott szadeszos devianciáknak.

A szadöf rossz választás, mert hazudnak éjjel-nappal, most épp az is kiderült, hogy a min.elnök jelöltjük (Hála Istennek) még csak nem is akar visszajönni Magyarországra !!

A szadöf rossz választás, mert Bokros a lehető legrosszabb az összes jelölt közül, pokoli a programja, a totális lecsúszás és a teljes kiszolgáltatottság programja.

A szadöf rossz választás, mert Bokros egyértelműen a külföldi multikat, lobbikérdekeket képviseli, támogatja és alapelve, hogy minden magyar legyen rabszolga a saját hazájában!!

A szadöf rossz választás, mert minél több megyében esnek ki, annál kevesebben tudnak rájuk szavazni, főleg ha pesten is elbuknak, így minden rájuk adott szavazat elveszett, felesleges, megy a kukába.

Végezetül: Minden hezitáló (valódi) liberális érzelmű, gondolkodjon el a realitásokon, nézze végig a szadöf jelöltjeit, elvtelen alkuit és lássa be, hogy az egyetlen jó választás, ha a Fideszre szavaz, mert azzal sokkal-sokkal rosszabbul fog járni, ha az ő elveszett szavazata miatt még erősebb lesz a Jobbik és kelleni fog a 2/3-hoz. Mert az újabb alkukat fog eredményezni a Jobbik örömére és a liberálisok bánatára...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.22. 18:01:44

@DeMarco: Ez is kijött, remélem most már jobban érzed magad.

DeMarco 2010.03.22. 18:25:07

@Fedor: Nem, én ezt mindig is így gondoltam. Attól fogom jobban érezni magam, ha végre leülsz és leülnek végiggondolni a reális lehetőségeket és belátjátok, h egyetlen választás lehetséges, a gyűrűt el kell pusztítani... izé... a szavazataitokat a biztos kuka helyett a számotokra kevésbé rossz Fideszre adni. Nem azért, mert szimpik nektek, hanem azért, mert minden elveszett szavazatotok a Jobbikot erősíti.

Te, aki annyira gyűlölöd a Jobbikot felvállalod a terhet, hogy a szavazatoddal őket erősíted ?? Te leszel az aki rájuk szavaz, nem közvetlenül, de közvetve mégis. Te segíted őket pozícióba.
Tedd fel a kérdést magadnak: ezt akarod??

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.22. 18:32:42

@DeMarco: Érzelmi zsarolással nem jutsz semmire, ráadásul tőled elég átlátszó is.

DeMarco 2010.03.22. 18:34:01

@Fedor: Így legyen ötösöm a lottón!!

Breaking News:

Hamis cetlikkel bukott az MDF vasi listája !!!

"Nem lesz Vas megyében listája a Magyar Demokrata Fórumnak, mert az egyik szombathelyi jelölt nem tudott elegendő számú elfogadható kopogtatócédulát gyűjteni. Mészáros Tibor szelvényei között hamisított lapokat is találtak, ezért a választási bizottság feljelentette a pártot."

"Mészáros jelölésének meghiúsulásával bizonyossá vált, hogy az MDF Somogy és Nógrád megyék mellett Vasban sem tud területi listát állítani."

Nem kell hinned nekem, higgy a saját szemednek !!!!!

Liberálisok - realitás - Fidesz. Minden egyéb esetben: Liberálisok - kuka - Jobbik!

Cogito ergo sum!!

DeMarco 2010.03.22. 18:36:58

@Fedor: Azért a mobbing és a realitás között van némi különbség...

Persze, hogy átlátszó tőlem, ezért ne is nekem higgy. Magad gondold végig, hogy igazam van, vagy egyszerűen higgy a tényeknek és a szemednek!!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.22. 19:04:28

@DeMarco: Ha hamis volt, akkor megérdemlik a feljelentést, ebben nincs vita. De azért felhívnám a figyelmedet arra, hogy a fővárosban ilyen nem volt (pedig biztos lehetsz benne, hogy a jobbikosok nagyítóval keresték az ilyet), márpedig a bokros mögött álló két párt fő bázisa itt van... Szóval lehet, hogy kukába megy a szavazatom, ha esetleg rájuk szavazok, de biztosat majd csak április 11-én este lehet majd tudni. Ha mindenki úgy gondolkodna, ahogy te sugallod (szavazz biztosra), akkor egy kispárt se jutna be a Parlamentbe.

Persze lehet, hogy odáig fajulnak az események a következő három hétben, hogy egyértelművé válik, hogy nem jut be az MDF, ez benne van a pakliban. De ebben az esetben se fogok a FIDESZ-re szavazni, inkább behúzom az ikszet az LMP-nek. És más esetleges liberális mdf szavazó se fog az elvárásaid szerint tenni, mert a FIDESZ nem akarása mindenképp összekötő erő. Lehet, hogy más nem az LMP-re fog szavazni, hanem a az MSZP-re, vagy inkább otthon marad, és senkire (ha már más alternatíva, pl. a SZEMA sajnos nem opció), de nem nekik fogja a FIDESZ az eredményét köszönni, abban biztos lehetsz.

aum 2010.03.22. 19:04:50

Kíváncsi vagyok, szakmailag hogyan értékelhető a héten megjelenő LMP program. Tavaly az EP-n még elég elnagyolt vágyhalmaz volt a programjuk, de azóta sok energiát fektettek bele.
Vagyok olyan igényes, hogy csak akkor szavazok rájuk, ha jobbak.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2010.03.22. 19:23:07

@Fedor: kellene egy olyan rubrika is a lapra, hogy a felsorolt menü egyik pontját sem választom. De elmegyek szavazni. mert én elmegyek szavazni, ahogy eddig '90 óta mindig. S valahova beteszem az ikszet, de hogy hova...

DeMarco 2010.03.22. 19:34:55

@Fedor: Szerencsére nem mindenki olyan elvetemült fanatikus, mint te. Ráadásul sztem még tévedsz is, mert összekevered az lmp-t a szadesszel. Plusz bár te valamilyen homályos ok miatt nem kedveled a Fideszt, de ez nem általános.
Arról már nem is beszélve, hogy az lmp is gyanúsan szaporodni kezdett az utolsó héten. Függetlenül attól, hogy ők legalább valóban megdolgoztak a sikerért. Hajlok arra, hogy a Fidesz osztott le nekik cetliket, hogy a maszoptól vegyenek el minél több szavazatot és inkább velük kooperálnának, mint a Jobbikkal. Ez a megoldás nekem se lenne ellenemre, de csak akkor ha nem lesznek egy újabb szadesz. A kérdés csak az, hogy te mit fogsz ahhoz szólni, ha kiderül, hogy Fidesz-lmp együttműködés lesz a vége?? Mert én csak felvonom a szemöldökömet, de te el fogsz kámpicsorodni...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.22. 19:55:10

@vadász2: Neked van egy ajánlatom a Facebook-os oldalboxban :-)

@DeMarco: Azt mindig viccesnek tartom, amikor pont te tartasz engem elvetemült fanatikusnak :-)

"összekevered az lmp-t a szadesszel"

Nem, nem keverem össze, pont én szoktam mindenhol tiltakozni, ahol SZDSZ2-nek nevezik a jobbikos droidok, ugyanis az LMP inkább újbaloldali. Egyszerűen csak felállítottam egy listát, hogy melyek azok a pártok, amelyek vannak annyira elfogadhatóak számomra, hogy esetleg szavazzak rájuk. Szerepel rajta az MDF, meg az LMP, meg a... Ja nem. Más már nem szerepel rajta.

"mit fogsz ahhoz szólni, ha kiderül, hogy Fidesz-lmp együttműködés lesz a vége?? Mert én csak felvonom a szemöldökömet, de te el fogsz kámpicsorodni..."

Nem fogok, mert inkább ez, mint FIDESZ-Jobbik... Ha azt akarnám, hogy az általam favorizált párt szóba se álljon a FIDESZ-szel, akkor a szocikra szavaznék, de nincs az a pénz.

DeMarco 2010.03.22. 20:30:09

@Fedor: Lelked rajta. Csak nehogy sírás legyen a vége...

Mert ha három hét múlva csak három párt kerül be a parlamentbe, akkor elvi bűnös leszel. Akkor ami ellen küzdesz, pont az fog beteljesedni. Az elveszett szavazatod a Jobbikot fogja erősíteni. Jah, ezt már írtam... na mindegy, fogom is még három hétig, hátha egyszer te is belátod és nem utólag kell sopánkodnod, hogy bazz, igazad volt... mert akkor már késő lesz.

Seravy 2010.03.22. 21:10:41

@Fedor: "Egyszerűen csak felállítottam egy listát, hogy melyek azok a pártok, amelyek vannak annyira elfogadhatóak számomra, hogy esetleg szavazzak rájuk."
Na nálam ezen a listán az MDF nem szerepel. Ahhoz túl közel állnak az MSZP-hez...például a miniszerelnök jelöltjük volt MSZPs miniszter...meg aztán az a sok kizárás...az együttmüköség az SZDSZ-szel...aki az MDF-re szavaz, az ezzel SZDSZ-re is szavaz. Az SZDSZ-re szavazás szerintem meg ugyanolyan vállalhatatlan mint az MSZP-re szavazás, együtt csinálták 8 évig.
Szóval FIDESZ vagy LMP a kérdés nálam.
Mivel nálad láthatóan a FIDESZ sem opció, javaslom az LMP-t.

m.logic 2010.03.22. 21:18:14

@Seravy: Te meg szavazz inkább a Fideszre a selejtes Szdsz-ideológiájú LMP helyett.

Vidéki 2010.03.23. 08:20:57

Rendkívül szellemes beállítás:
„független elemzők szerint” az MDF jó választás és ugyanazok szerint az MDF rossz választás.

A pozitívumok oldalán nem osztom a „függetlenek” véleményét Bokros Lajossal kapcsolatban. A jó vélemény legendákból táplálkozik.

Bokros gondolkodása kötött pályán halad, mint Cseh Tamás dalában a „keskenyvágányú vasutasoké”.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.23. 08:46:31

@Vidéki: "Rendkívül szellemes beállítás:
„független elemzők szerint” az MDF jó választás és ugyanazok szerint az MDF rossz választás."

Ez csak egy példa arra, hogy minden csak nézőpont és interpretálás kérdése. Ugyanabból a száraz tényből többféle következtetést is le lehet vonni.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2010.03.23. 08:48:25

@Fedor: :-)
Már azt hittem, hogy saját párttal indulsz ;-)

@Seravy: Az MDF a Fideszhez is túl közel áll(t). Gondolj bele, az elnökük "Fideszes" belügyminiszter, együttműködés a KDNP-vel, és ugyan olyan vállalhatatlan, mint a Fidesz, hiszen együtt csinálták 4 évig.

Apropó KDNP: volt valahol egy ilyen körkérdés, hogy ön melyik párt parlamentből való kiesését várja a választásoktól. Én a KDNP-ét ;-)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2010.03.23. 08:53:34

@vadász2: "ugyan olyan vállalhatatlan, mint a Fidesz, hiszen együtt csinálták 4 évig."

Ugyan olyan vállalhatatlan, mint a Fidesz és a KDNP, hiszen együtt csinálták 2-szer 4 évig!

Vidéki 2010.03.23. 09:20:45

@Fedor:
A matematikában kétszer kettő mindig négy.

Bár volt egy kedves magyar film régen, ezzel a címmel:

„Kétszer kettő néha öt”.

Mr. Acid 2010.03.23. 12:24:56

Az ATV információi alapján Kolompár Orbán az MDF-fel fog választási együttműködést kötni. Csak én érzem úgy, hogy Dávid mindenképpen meg akarja semmisíteni a saját pártját?

Avatar 2010.03.23. 15:42:01

@DeMarco: A Fidesz egyszer már megkapta a lehetőséget, hogy úszómesterként kizavarja a sok medencébehugyozót a vízből. Ehelyett felállt a rajtkőre, letolta a gatyáját, és még csak nem is értette, hogy ha egyszer ennyien belepisálnak a vízbe, akkor miért az ő narancssárga cseppjei zavarnak mindenkit.
Zavar még az is, hogy a Fidesz minden nap mást mond, hogy mit akar tenni, nem lehet tudni, hogy a sokféle scenario közül melyiket jelöli ki követendőnek Orbán. Egyszerűen nem bízom az "én sosem hazudtam" Orbánban, aki az elmebeteg kisgazdákkal lépett koalícióra, holott előtte kizárta ennek lehetőségét...
Rájuk ezért nem nem szavazok.

Az MSZP-t szerintem nem kell hosszan kifejteni, nem szavazok rájuk sem.

Talán azt se kell hosszan ecsetelnem, hogy a jobbikra miért nem. Bár ha én is jobbikos lennék, akkor lehet, hogy nekem is elnéznének ők bármit, amiért a nem jobbikosokat karóba húznák legszívesebben... LOL

Az MDF egy olyan képződmény, ahol magukat konzervatívnak mondó, de nem úgy viselkedő politikusok fognak össze magukat liberálisnak mondó, de nem úgy viselkedő politikusokkal... Mindkét párt épp ezért vesztette el a támogatottságát, tőlem se számíthatnak semmire.

Az LMP egyelőre még ártatlannak tűnik, sokkal normálisabb a jobbiknál, és esélyük is van bejutni. Ha nem jutnak be akkor is inkább ők kapják 4 éven keresztül az én szavazatom alapján (az 1% fölött teljesítő pártoknak) járó támogatást, mint bármelyik a fent felsoroltak közül, lehet, hogy épp az kell ahhoz, hogy 2014-ben és fel tudjanak állni a rajtvonalhoz. Ha meg bejutnak, legalább lesz olyan párt is a parlamentben amelyiktől nem hányok már a neve hallatán. :)

Azt nagyjából kizártnak tartom, hogy a fidesznek ne legyen legalább 50% mandátuma (nem a listás szavazati arány számít a parlamentben!). Minden lehetősége meglesz arra, hogy egyedül kormányozzon. Majd meglátjuk, hogy a sokat fikázott neoliberális gazdaságpolitika mennyiben lesz jellemző rájuk, én úgy sejtem, kénytelenek lesznek neolib lépéseket megtenni, bár retorikájukban továbbra is pocskondiázni fogják. Esetleg neokon néven mégis elfogadható lesz nekik...

Azt viszont remélem, hogy a 2/3-ad nem lesz meg a fidesznek egymagában, hogy azért bármit ne csinálhasson meg kontroll nélkül. Ha esetleg az LMP-vel már elérik a 2/3-os támogatottságot, akkor remélem az LMP képes lesz a fontos kérdésekben együttműködni velük, de közben a fidesz bebetonozására szolgáló vadhajtásokat lenyesegetik a törvénytervezetekről, és elősegítik, hogy valóban az ország érdekeit szolgálják az ilyen alapvető változások, ne csak a fideszét.

Vidéki 2010.03.23. 22:23:59

@Avatar:

Írod: „Az LMP egyelőre még ártatlannak tűnik”.

Lehet, hogy ezt azért mondod, mert le vagy maradva egy brossurával.

A HVG-ben megjelent, hogy az LMP és a Political Capital hevesen összevitatkoztak.

A Political Capital ezt nyilatkozta:

„„Mindenekelőtt gratulálunk az LMP-nek, hogy legnagyobb támogatója egy amerikai ingatlan befektető, aki lakóparkot épít Magyarországon.”

Jobban bíznék abba, hogy lehet más politika, ha nem egy nagy amerikai ingatlan ügynökség pénzelné az LMP-t..

Feltételezem, hogy az amerikai ingatlan befektető nem azért fizet ki nagy összegeket az LMP javára, mert égeti a zsebét a pénz.

A gyermek mesékből is jól ismert, hogy „jó tett helyébe jót várj”.

Az ingatlan befektető a „jó tettért cserébe” arra számít, hogy lesznek kijáró emberei a parlamentben és olyan törvényhozók, akik a törvényekbe majd belecsempészik az ingatlan befektető számára kedvező kiskapukat.

DeMarco 2010.03.23. 22:38:30

@Fedor: Csapody lemondott, oda a pesti lista is, ezzel game over szadöf !!!

Vidéki 2010.03.24. 09:05:35

@DeMarco:
Nem biztos, hogy "oda a pesti lista", is.

Ezt olyan kiváló vitatkozók, mínt a nagy Herényi még bőven kimagyarázhatják.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.24. 10:51:29

@DeMarco: @Vidéki: Nem én mondom, hanem a részrehajlással nagyon nem vádolható Török Gábor, hogy az ő törvényértelmezése szerint a listaállítás időpontjában kell meglennie a megfelelő számú jelöltnek, azon pedig már túl vagyunk.

Ezt persze vérmérséklet szerint lehet jogi kiskapunak minősíteni, de azért valahol jogos. Mert mi van, ha a listaállítás után nem kilépés miatt csökken le a létszám, hanem mert mondjuk az egyik jelöltet elcsapja egy autó, mint ahogy ilyen történt is négy évvel ezelőtti kampány idején az egyik szoci jelölttel (akit mellékesen személyese is ismertem).

Szóval DeMarco, szerintem korai még az örömöd.

DeMarco 2010.03.24. 11:12:09

@Fedor: Elképesztő, olyanok, mint a parlagfű: kiírthatatlanok.

Magamtól is rájöttem, hogy ez lehet a szitu, mert nagyon kuss volt, meg reggel elkaptam herét vmelyik tévén és nem azt láttam az arcán amit annyira vártam...

Ez is azt mutatja, h sürgősen meg kell változtatni a választási törvényt, h az ilyen kiskapuk bezáródjanak.

Nincs az embernek egy kis öröme sem, végtelenül hosszúnak tűnik ez a három hét... :(((

Ami meg az lmp-t illeti, nekem nagyon visszás, h nem akarnak adócsökkentést és liberalizálnák a drogokat.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.24. 11:47:43

@DeMarco: Mint fentebb említettem, nem biztos, hogy kiskapu. Ettől függetlenül persze a választójogi törvény valóban változtatásra szorul több helyen.

Vidéki 2010.03.24. 13:31:30

@Fedor:

Igazad van.

Nem lehet véletlen, hogy ma reggel Herényi olyan elégedetten mosolygott, mint a macska, amelyik éppen most ette meg a papagályt.

Avatar 2010.03.24. 14:36:05

@Vidéki: "Jobban bíznék abba, hogy lehet más politika, ha nem egy nagy amerikai ingatlan ügynökség pénzelné az LMP-t.."

Szerintem a legtisztább finanszírozása még így is az LMPnek van. A többi pártnál fogalmad sincs róla, hogy kinek, minek a pénzéből működik és kampányol, és kiknek fog szívességekkel tartozni, amikor végre a zsírosbödönhöz jut.
Esetleg mondd már meg, hogy ki a Fidesz, az MSZP, a Jobbik és az MDF legnagyobb támogatója, ami miatt biztos lehetsz benne, hogy ezek a pártok csakis a magyar állampolgárok összességének (és nem azon belül egyes üzleti körök) érdekeit fogják szem előtt tartani... Az ő támogatóik zsebét égeti a pénz?

Az LMP-t elég könnyen le lehetne buktatni, ha ennek az ingatlanos cégnek az szekerét kezdené tolni a parlamentben. A többi pártnál meg megy a sutyimutyi, miközben tisztességről prédikálnak.

@DeMarco: "Ami meg az lmp-t illeti, nekem nagyon visszás, h nem akarnak adócsökkentést"
Igen, ez nekem is problémám velük, nem azt a neoliberális gazdaságpolitikát képviselik, ami szerintem gazdaságilag célravezető lenne. De mivel úgysem várható, hogy a gazdasági döntéseket érdemileg képesek lennének befolyásolni, ezért túllépek ezen.
Viszont remélem a jobbiknál és az MSZPnél lényegesen színvonalasabb ellenzékiséget várhatok el tőlük. És remélem ők normális kontrollt tudnak majd jelenteni a kormány számára, néhány bilit kiborogatva, mert nekik nem kell majd attól tartani, hogy cserébe a fidesz nekik melyik bilijüket borítja ki.

" és liberalizálnák a drogokat."
Helyesen: dekriminalzálnák a kenderszármazékokat. Ég és föld a különbség (de nem tudom, te tisztában vagy-e a különbséggel)!
lehetmas.hu/upload/9/9/201003/LMP_Program_2010_1.pdf 179. oldal
Szerinted aki elszív egy spanglit, annak börtönben a helye?

A drogok egy része egyébként most is legális (alkohol, kávé, cigi) és speciel az országban a legnagyobb drogproblémát az alkohol fogyasztás jelenti. Az alkoholos befolyásoltságban elkövetett bűncselekmények száma messze felülmúlja az összes többi drog hatása alatt elkövetetteket, akárcsak az alkoholos befolyásoltságban okozott közúti baleseteké. Emellett az alkohol igencsak csúnyán rombolja az emberek agyát és máját is...
Meglepő módon épp Orbán Viktor szeretné liberálisabbá tenni az alkohol előállításának szabályait az otthoni pálinkafőzés legalizálásával. Ez nem zavar?

DeMarco 2010.03.24. 21:22:37

@Fedor: YESSS !!!! Kicsit többet kellett rá várni, de mégiscsak megszületett az ajándék ma !!!

index.hu/belfold/2010/valasztas/elmeszeltek_az_mdf_budapesti_listajat/

Van igazság!! Remélem ez már így is marad... :))))))))

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.25. 08:54:18

@DeMarco: Én máshogy ítélném meg, de ha így marad, akkor valóban elsszállnak az esélyek...

Avatar 2010.03.25. 12:58:26

@DeMarco: Ha saját szempontomból nézem a helyzetet, akkor örülök, mert az LMP esélyei ezzel javulnak.
Ha a választási rendszer szempontjából vizsgálom, akkor vagy az a helyzet, hogy ha engedték volna őket BP-i listát állítani akkor sem lett volna meg az 5%-uk - tehát akár engedhették is volna, nem oszt nem szoroz... Vagy pedig meg lett volna nekik az 5%, (esetleg így is meglesz nekik,) akkor viszont a kopogtató cédulázós rendszer vizsgázik nagyon rosszul, hiszen olyan párt számára jelent buktató akadályt, amelynek valójában igenis van társadalmi támogatottsága.

DeMarco 2010.03.26. 07:58:05

@Avatar: "olyan párt számára jelent buktató akadályt, amelynek valójában igenis van társadalmi támogatottsága."

Nem értünk egyet. Valójában semmilyen társadalmi támogatottsága nincs. Az egy dolog, hogy összelopkodják a cédulákat, megveszik kilóra a cigóktól, meg a hit gyülitől, meg utólag lehúzkodják a szadöföt róla, meg egy másik dolog, hogy valójában nem áll mögöttük senki sem, sőt kifejezetten gyűlölik őket, külön-külön is, együtt meg pláne. Gyakorlatilag a teljes kompánia végtelenül utált elemekből áll, kezdve ibolykától, heréig, bokrostól, a szadeszig. Nem hiszem el, h ők nem érzik ezt az elutasítást. Biztosan tudják, csak hajtanak a lóvéra, meg a mentelmi jogra. Többszörösen megérdemlik a bukást. Már látható helyettesük is van: az lmp. Ahogy fentebb írtam, ha egy körzetben a választások alatt valakire kevesebben szavaznak, mint ahány cédulát leadtak, akkor azt azonnal ki kell zárni csalással. Persze sokkal jobb lenne előre kivizsgálni, hogy vajon a papíron lévő nevek tényleg rájuk akarták-e adni a voksukat. Nyilvánvaló, hogy három nap alatt nem tudtak előburjánzani a cetlik, kizárólag csalással lehetett ezeket bemutatni, sorban buknak le a jelöltjeik, veszítik el a megyei listákat.

Avatar 2010.03.26. 16:59:37

"Valójában semmilyen társadalmi támogatottsága nincs."
Ezt majd a szavazók eldöntik, ne legyél orákulum.
Ha igazad van, akkor úgyse szavaz majd rájuk senki, tehát tök mindegy, hogy tudják-e teljesíteni az ajánlócédulás feltételt, kiesnek majd, mint a huzat.
Ha viszont nincs igazad, akkor nem jól működik a rendszer, mert az ajánlócédula gyűjtés elméletileg gyengébb előszűrő kéne legyen, mint az 5%-os limit. Csak talán a rendszer kitalálói nem számoltak pl azzal, hogy a választók jelentős részének ellopják a cetlijét, mielőtt annak adhatná, akinek akarja.

"Az egy dolog, hogy összelopkodják a cédulákat, megveszik kilóra a cigóktól..."
A lopások mögött állókat tudtommal nem találták meg. Lehet, hogy Orbán Viktor garázsában áll a 2 millió fidesznek begyűjtött cetli mellett még 3 millió összelopkodott, és röhög, hogy a kis pártok vért izzadnak. ;)

"Ahogy fentebb írtam, ha egy körzetben a választások alatt valakire kevesebben szavaznak, mint ahány cédulát leadtak, akkor azt azonnal ki kell zárni csalással."
Ez úgy hülyeség, ahogy van. Szerintem a Fidesz szavazók jelentős része simán odaadta a kopogtatóját az előző választásokkor a miépnek, mdfnek, jobbiknak, mikor épp ki állt mellettük jobboldaliként. Ugyanez baloldalt Mszp és szdsz viszonylatban. Ha a kedvenc pártjuknál nem kérdés, hogy meglesz-e a szükséges cetli, miért ne adhatná bármely más szimpatikus alakulatnak. Nem mindenki olyan párt-elkötelezett ám.
Ráadásul amit mondasz, az azt feltételezi, hogy a kampányidőszaknak semmi értelme, akinek a kopogtatót adtad úgyis arra fogsz szavazni. Mi van ha valakinek csak épp most, vagy egy hét múlva fordul fel a gyomra pl. az MDF-től? Látod itt van pl Fedor is, róla is el tudom képzelni, hogy nekik adta, de aztán végül az LMPre szavaz.
Mi van azokkal, akiket nem érdekel a politika, bárkinek hajlandóak odaadni a kopogtatót, aztán el se mennek szavazni, mert inkább kirándulnak egyet? A szavazástól távol maradók száma eddig mindig nagyobb volt, mint ahány szavazatot a legjobban teljesítő párt összeszedni tudott!! Ha a "nem szavazás" is a vélemény nyilvánítás egyik formája, akkor igazából a legnagyobb frakciónak az üres székek frakciójának kéne lenni...

A problémák egy jelentős részét orvosolná, ha az ajánlószelvényt ajánlottan küldené ki a választási iroda.
Mindenki a személyazonosságának igazolása után tudná csak átvenni, nem lopkodnák ki a postaládából, aki szarik az egészre az egyszerűen nem veszi át, és a cetlit a posta visszaviszi a Választási Irodába. Az ajánlócetli lehetne névtelen, egy egyedi, személyfüggő ellenőrzőkódot tartalmazna, amit csak a választási iroda tud személyekhez kötni.
Ha valakinek elveszik a cetlije a postán, vagy ellopják tőle, (ad absurdum meggondolja magát) kérhet újat, a régi cetlijének a kódját érvénytelenítik, és kap új cetlit új kóddal.
A pártok nem tudnának adatbázist építeni a cetlik alapján, de ellenőrizhető lenne, hogy valódiak-e a cetlik, vagy kamu ellenőrzőkódok szerepelnek rajtuk. A Választási Iroda honlapján lehetne aloldala a jelölteknek/jelölő szervezeteknek egyéni jelszavas védelemmel, ahol online felvihetnék a kapott cetlik kódjait. A rendszer azonnal jelezné, ha érvénytelen a kód, és naponta ellenőrizné, hogy a már régebben felvitt kódok érvénytelenítésre kerültek-e, és ilyen esetben figyelmeztetést küldene a jelölt/jelölő szervezet felé, nehogy pont emiatt csússzon a végén a limit alá egy jelölt.

Hátrányként a némileg magasabb postaköltség jelenne meg, illetve hogy így már feltűnően hasonlítana egy rendes választási fordulóhoz a folyamat. :)

A posta előtt egyből ott lehetnének az egyes pártok gyűjtőboxai, standjai, nem kellene ekkora siserehad a begyűjtéshez. Ez persze megint a titkosság ellen hatna, hisz látná az egyik X aktivista, hogy Mari néni az Y pártnak adta a cetlijét.
Ha meg közös urna van, akkor felmerül, hogy mennyire megbízhatóak, akik szétválogatják pártok szerint...

A választási rendszert épp csak annyira változtatnám meg, hogy lenne egy "nem szavazott érvényesen" nevű virtuális induló minden választókörzetben a "nem szavazott érvényesen" virtuális párt színeiben, aki automatikusan megkapná a nem szavazók és az érvénytelenül szavazók szavazatait. Ha elegen nem szavaznak, akkor bejuthat a második fordulóba is, ad absurdum megnyerheti az adott választókörzet mandátumát. A töredékszavazatokat is a többi országos listával rendelkező pártokkal azonos módon gyűjti, listás mandátumokat is szerezhet.
Minden a "nem szavazott érvényesen" virtuális párt által elnyert mandátum egy-egy üres helyet jelent a parlamentben, a párt minden "képviselője" minden szavazásnál jelen van, és tartózkodik gombot nyom.

All rights reserved, Copyright meg minden ilyen... ;)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2010.03.26. 19:07:21

@DeMarco: Kicsit még várhattál volna, az csak a mézesmadzag volt, mert az ajándékod csak ma kaptad meg! :-P

Avatar 2010.03.26. 19:53:25

@DeMarco: index.hu/belfold/2010/valasztas/ovb_van_budapesti_mdf-lista/
Valahogy számítottam erre. De így is ki fognak esni szerintem.

DeMarco 2010.03.27. 07:42:06

@vadász2: @Avatar: Én is erre számítottam. Ismerem abszurdisztán mozgását. De legalább pár napig jól éreztem magam... A legmegdöbbentőbb az, hogy a Jobbik megszavazta a szadöf listáját. Ha nem így tett volna, akkor 3-3 lett volna az eredmény. Ez súlyos hiba volt részükről és szégyellje magát a Jobbikos tag... Tragikomikus, hogy olyan a szadöf, mint a parlagfű, kiírthatatlan... Már csak a szavazókban lehet megbízni, de hiába vannak vidéken józanok, ha pesten a Fedor félék rohannak rájuk szavazni, mert bokrost látják a papíron... függetlenül attól, hogy haza sem jön és ha bekerülnek, akkor sem lesz semmi köze a gazdasághoz. Hála Istennek!! Pont úgy fogja ibolyka félrehajítani, mint csapodyt.

Avatar 2010.03.27. 10:11:47

@DeMarco: "Már csak a szavazókban lehet megbízni, de hiába vannak vidéken józanok, ha pesten a Fedor félék rohannak rájuk szavazni, mert bokrost látják a papíron... függetlenül attól, hogy haza sem jön és ha bekerülnek, akkor sem lesz semmi köze a gazdasághoz. Hála Istennek!! Pont úgy fogja ibolyka félrehajítani, mint csapodyt."

Azon kivételes alkalmak egyike, amikor egyetértünk. Bokros jó reklámarcnak bizonyult, de valójában egy átverés, hogy folyton őt mutogatják, az ő alakja mögött megbújva próbálnak beosonni a parlamentbe a legtisztességtelenebb pártvezetők, akiket valaha is láttam. Bokros nem jön haza Brüsszelből, Ibolyáék meg nem fogják képviselni Bokros gazdaságpolitikáját, hanem csak lavíroznak tovább pillanatnyi érdekeiknek megfelelően.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.29. 18:56:46

@DeMarco: "A legmegdöbbentőbb az, hogy a Jobbik megszavazta a szadöf listáját. Ha nem így tett volna, akkor 3-3 lett volna az eredmény. Ez súlyos hiba volt részükről és szégyellje magát a Jobbikos tag..."

Tényleg, szégyellje magát, hogy nem adta a nevét egy törvénytelen döntéshez :-)

DeMarco 2010.03.29. 19:47:00

@Fedor: Még nincs kedd...

A törvénytelenség az, hogy elfogadták a hamis listát. Egyébként milyen jogértelmezés az, hogy "a törvény szelleme megengedő bizonyos esetekben, ezért most mi is megengedőek leszünk" ??? Milyen már, hogy az ovb rugalmasan kezeli a törvényeket?? Ezek után pontosan mit is várnak el az állampolgároktól? Azon kívül, hogy kinyílik a bicska az ember zsebében... Nos azóta folytatódik a teleregény, nagyon helyesen fellebeztek néhányan és feljebb küldték a legfelsőbb bírósághoz a szadöf hamis listáit. Talán ők végre helyre teszik őket... De ha nem, akkor két hét múlva majd a választók...

DeMarco 2010.03.30. 11:46:48

@Fedor: Olvastam. De sztem nekik már semmi sem segít. Lenne értelme 4%-nyi szavazatot elszedni a maszoptól és az lmp-től, de fölösleges. Megérdemelten mennek a levesbe, csalással "szedték" össze a cédulákat. Talán a legfelsőbb bíróság végre utánanéz jobban és végleg letiltják a listákat.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.30. 11:50:10

@DeMarco: Látom egyáltaáln nem zavar, hogy semmi bizonyíték nincs a csalásra célzott szóbeszédeken kívül. Te eldöntötted magadban, hogy csaltak, és kész, ehhez tartod magad, bármi is történjék.

www.hirszerzo.hu/cikk.gusztustalan_nagykoalicio.145069.html

DeMarco 2010.03.30. 12:13:22

@Fedor: Pont annyira nem zavar, mint téged, hogy hirtelen három nap alatt százával születtek a kopogtatók, hogy hirtelen több jelöltnek is összejöttek a cetlik, hogy előtte sírtak, hogy hadd húzzák le a szadeszt a papírokról, hogy a cigó elismerte élő adásban, hogy adtak át üres cédulákat. Nem zavar, hogy több száz kopogtatót találtak gyanúsnak, össze-vissza tollal vannak írva, ami nem is kétségesen azért történt, mert utólag írták rá a jelölt nevét az üres kopogtatókra. Ibolyka is elismerte, h többen is megkeresték őket üres cetlik eladásával, ezt nem is titkolja különösebben senki sem. Nem zavar téged, h kiderült, h a maszoptól is kaptak cetliket. Az sem zavar, hogy több különböző grémium is elkaszálta őket csalásért, csak a többszöri fellebezgetések miatt lehet egyáltalán listájuk a mai napig, "mert a törvény szelleme megengedő..."
De igazad van, nekem meggyőződésem, hogy csaltak és meggyőződésem, hogy igazam van. Ha végre lenne valakiben elég kurázsi és felkeresnének a cédulák alapján 100-100 embert, hogy kire adták a voksukat, máris megoldódna ez az egész csalássorozat... Nem kellene hozzá túl sok energia, mert csak 9 jelöltet csaltak össze, elég lenne az uccsó kettőnél kicsit körbetelefonálni és mindjárt végük lenne. Szégyen, hogy mit meg nem engednek maguknak. Ha nem tetszik nekik az ovb döntése, akkor rögtön fellebeznek, ha meg tetszik, akkor mindjárt ők a királyok... Undorító amit művelnek, csak remélni lehet, h a legfelsőbb bíróság végleg elkaszálja őket és akkor mehetnek rinyálni Brüsszelbe...

Avatar 2010.03.30. 15:55:09

@DeMarco: Ez a folyamatos "csalás"-ozás 2002 óta már baromi uncsi.

"három nap alatt százával születtek a kopogtatók"
"cigó elismerte élő adásban, hogy adtak át üres cédulákat"
"kiderült, h a maszoptól is kaptak cetliket"
Vagy éppen akkor szedték össze az aktivistáktól, akik addig mondjuk fejenként 10-20-at begyűjtöttek a családban, meg az utcájukban. Tudtommal ők nem adhatják le a választási bizottságnál.
Mellesleg hallottam én már olyan konteót is, hogy a Fidesz adott cédulákat az LMPnek és az MDFnek, hogy szavazatokat vigyenek el az MSZPtől. Pont annyira bizonyított, mint hogy a cigóktól vették, vagy a maszoptól kapták.

"össze-vissza tollal vannak írva"
Na ez aztán semmit nem jelent, bármennyire is pörögsz ezen.

"több különböző grémium is elkaszálta őket csalásért, csak a többszöri fellebezgetések miatt lehet egyáltalán listájuk a mai napig"
"Ha nem tetszik nekik az ovb döntése, akkor rögtön fellebeznek, ha meg tetszik, akkor mindjárt ők a királyok..."
A fellebbezésnek pont az a lényege, hogy ha szerinted hibásan dönt a bíróság, van hova fordulni, egészen a legfelsőbb bíróságig.
A legfelsőbb bírák nem voltak egy állásponton veled (tehát nyilván ők sem ismerik a törvényeket, nem tudják értelmezni, csalnak, stb.).
index.hu/belfold/2010/valasztas/jogeros_az_mdf_fovarosi_listaja/

Szerintem ennek ellenére nem fognak bejutni a parlamentbe, és így legalább nem hivatkozhatnak utólag arra, hogy "de bezzeg ha nem próbálnak minket csalással meggátolni már az indulásban is". Ha meg lemegy a szavazás így, és utólag igazolódik, hogy ki kellett volna zárni őket, akkor sokkal egyszerűbb érvényteleníteni az MDFre leadott szavazatokat, mint utólag kitalálni, hogyan orvosolható az, ha joga lett volna a lista állításhoz, de nem volt a lapon, így nem tudjuk hányan szavaztak volna rájuk.

DeMarco 2010.03.30. 17:00:35

@Avatar: Remélem a Fidesz rögtön 15%-ra emeli a bejutás küszöbét és legközelebb ezzel már nem kell foglalkozni... :(((

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.30. 17:04:05

@DeMarco: Mindig is csodálattal tölt el, hogy mennyire mély a demokratikus elkötelezettséged... :-)

DeMarco 2010.03.31. 05:08:39

@Fedor: De még milyen mély, években mérhető... Bár nem akarom ellopni a Jobbik plakátfeliratát, de bizony én szívbaj nélkül ki tudnék osztani 20 éveket, teljes vagyonelkobzással és akkor még elég enyhe büntetést kapnának egyesek...

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2010.03.31. 08:18:59

@DeMarco: "De még milyen mély, években mérhető..."
De ugye azért nem akarsz önként bevonulni? Fájna a hiányod. ;-D

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.31. 08:34:04

@vadász2: Jó magaviselet esetén már mindenhol van net :-)

DeMarco 2010.03.31. 11:34:21

@vadász2: "Fájna a hiányod.."

Ez a szadöfről bezzeg nem mondható el... Nála inkább fordítva lenne, fájna, ha maradna... :((

Avatar 2010.03.31. 14:25:07

@DeMarco: Én is ki tudnék osztani akárhány évet, de akkor te se tudnál a kedvenc pártodra szavazni, mert voltak azért ügyei annak is épp elég vastagon. Ha csak úgy bárki osztogathatná az éveket, akkor szerintem 1 magyar embernél több nem maradna szabadlábon, mert 2 már összeveszne valamin, és az egyik kiosztaná a másiknak az éveket rögtön.

DeMarco 2010.03.31. 20:53:46

@Avatar: Úgy látszik a bíróság ma nem osztotta a nézetedet... Bár sztem túl nagyvonalú volt, h elsőfokon csak 8 és fél adott, az másodfokra harmadára fog csökkenni... remélem a teljes vagyonelkobzás megmarad. Így kellene folytatni a sort, csak nyugodtan emelhetnék a büntetési tételeket...
Egyébként a kedvenc pártomra is ráférne némi alakítgatás, ehhez nem is kellene sok minden, csak nyilvánosságra kellene hozni az olajos aktákat, amik, mint látjuk, még most is zsarolhatóvá tesznek embereket és a szándékos homályban tartásuk miatt, egyesek élvezik ennek minden előnyét és hátrányát. Meg a régen áhított szabály, h aki az előző rendszerben...az most már kurvára ne lehessen semmi...
Rögtön megtisztulna a kép. A gond ott van, h túl sok érdeket sért és minden régebbi párt benne van, mossák egymás kezeit. A Jobbik alkalmas lenne a bili felrúgására, nem is értem miért nem efelé mozdulnak el...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.31. 22:12:57

@DeMarco: "Meg a régen áhított szabály, h aki az előző rendszerben...az most már kurvára ne lehessen semmi..."

Hát akkor a FIDESZ-ben is hirtelen igen nagy lyukak keletkeznének :-)

Nem én szedtem össze, csak bemásolom:

Stumpf István - MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök
Járai Zsigmond - MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttmûködõ
Matolcsy György - MSZMP tag, III/2 együttmûködõ
Martonyi János - MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttmûködõ
Chikán Attila - MSZMP tag
Boros Imre - MSZMP titkár, III/2 együttmûködõ, D-8-as
Fónagy János - MSZMP tag
Pozsgai Imre - MSZMP KB tag, Hazafias Népfront fõtitkár
Csintalan Sándor - MSZMP tag
Szûrös Mátyás - MSZMP KB titkár
Mikola István - Hazafias Népfront, elnök
Fónagy János - MSZMP tag
Vonza András - MSZMP tag
Szabadi Béla - MSZMP tag, munkásõr
Varga Mihály - KISZ titkár
Deutsch Tamás - KISZ titkár
Orbán Gyõzõ - párttitkár, Orbán anyuka pedagógusi pályát cserélte fel egy pártbizottsági állásért.
Orbán Viktor - Gimnáziumi, majd egyetemi KISZ titkár
Kövér László - KISZ titkár, és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa
Ligetvári Ferenc - MSZMP tag
Pintér Sándor - MSZMP titkár

Ezzel szemben Cusi max. úttörő volt :-)

DeMarco 2010.04.01. 10:23:12

@Fedor: Igen, és?? Mindenki ismeri a listákat, neveket minden pártban.
De most csukd be a szemedet és gondold azt, hogy az összes pártból eltűnnek ezek az emberek... Jobb lenne, vagy rosszabb? Ők vajon gátjai, vagy elősegítői az elmúlt 60 év piszkos ügyeinek nyilvánosságra hozatalának? Ők érdekeltek a hallgatásban, netán aktív résztvevőik voltak/vannak??
Az a törvény 20 éve hiányzik rettentően. Akkor rögtön meg kellett volna hozni, de határozottan állítom, hogy még most sem lenne késő !!! Sokat javulna a politikai közélet és nem 8 éveket kapnának csak egyesek, hanem 180-akat...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.01. 10:30:21

@DeMarco: "Az a törvény 20 éve hiányzik rettentően."

Ha arra gondolsz, hogy váljanak a titkosszolgálati akták nyilvánossá, akkor ebben egyetértünk. Nem először emlékeztetlek rá, hogy melyik párt képviselői álltak ki konzekvensen, minden parlamenti ciklusban emellett, hányszor nyújtottak be erről törvényjavaslatot (legelőször már 90 nyarán), és hányszor bukott ez el a többi párt ellenállásán. De ha arra gondolsz, hogy politikai (tehát nem köztörvényes) tevékenységért egyéb szanbkció is járjon a nyivánosság erején kívül, akkor azt továbbra sem támogatom.

DeMarco 2010.04.01. 15:28:41

@Fedor: Én nem csak a titkosszolgálatokról beszélek, hanem a politikai tevékenységekről is bizonyos esetekben. Ki mikor melyik államnak a szekerét tolta/tolja, ki miért volt/van felelős, stb.
Nem kell messze menni ilyen ügyekért szép számmal vannak ma is: Olajgate, Gripen-ügy, New Yorki ügyvédi per, MOL-eladás és másik ezer...
De ugyanilyen fontos, hogy mi volt a pontos feladata a D209-nek és társainak. Már sokszor mondtam, h engem engednének csak oda... vennék 100 scannert és tolnám fel a netre amit nem égettek el, nem tüntettek még el... Érdekes, h a Csehek és a Lengyelek ezeket meg bírták csinálni...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.01. 16:03:26

@DeMarco: "Olajgate, Gripen-ügy, New Yorki ügyvédi per, MOL-eladás"

Az megint más kérdés. Ezeknek új ügyek, és nincs igazán közük ahhoz, hogy ki mi volt 20-25 évvel ezelőtt.

DeMarco 2010.04.02. 14:39:44

@Fedor: Mint mondtam, nem kell messze menni, most is találni ügyeket. Lásd fentebb. De szükséges ennél sokkal visszább menni legalább 60 évet. A fentebb említett ügyeknek meg sztem van közük a régebbiekhez... Példának említve a MOL és az UD Zrt. esetét. A titkosszolgálatnál szinte semmi tisztulás nem történt, még a vezetőjüknek is egy volt, kgb kapcsolatokkal rendelkező, nagyon kétes figurát neveztek ki. "Miniszterelnököt vesztettünk" Fletóról és Szilvássyról már nem is beszélve. Először ők közösen a titkosszolgálatokkal karöltve nekiesnek az UD-nek, akik nem mellesleg védték a MOL-t az ellenséges osztrák, valójában orosz felvásárlás ellen. Miután az UD-t lekapcsolták, szintén a titkosszolgálatokat felhasználva, vagyis őket is lekapcsolva átjátszották a MOL egy jelentős részét az oroszoknak. Ez nettó hazaárulás volt, ne is próbálj mosakodni, nem érdekel.

Ha időben megszületik az általam hiányolt törvény, akkor már régen megtisztulhatott volna a titkosszolgálat és nem a régi rendszert kiszolgáló emberek irányítanák Moszkvából kapott ukázok szerint. Ahogy ez igaz a komcsi párt utódjára is.

Az újabb ügyek is a régi ügyek alapjain nyugszanak és fognak is, ameddig nem születik meg ez a törvény.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0