Na így kell csúsztatni
2010. július 25. írta: Fedor

Na így kell csúsztatni

A magyar miniszterelnök a német konzervatív újságnak nyilatkozva emlékeztetett arra, hogy kettős állampolgárság mindenütt létezik a Kárpát-medencében. "Ha egy szlovák, aki Magyarországon él, szlovák állampolgárságot akart, semmi nem állt az útjába" - utalt rá a kormányfő, hozzáfűzve, hogy ugyan ez vonatkozik a Magyarországon élő románokra, vagy szerbekre és horvátokra is. Csak egy ország, mégpedig Magyarország nem oldotta meg ezt a problémát eddig - jelentette ki a miniszterelnök, hangsúlyozva, hogy "most ezen változtattunk". 

forrás

eredeti interjú

Ez így persze baromság. Kettős állampolgárságot eddig is bárki igényelhetett egyedi eljárás alapján, a mostani törvény nélkül is. Miért mondta akkor ezt?

Lehetőségek:

  • Egy 20 éve képviselő kétszeres miniszterelnök nincs tisztában a hazája törvényeivel.
  • Hazudik.

Szerintem egyik se túl szívderítő opció, és persze van tippem is, hogy melyik a jó válasz.

______________________________________

De hogy ne csak kötözködés legyen már megint ez a poszt, hanem szóljon Orbán pozitív megnyilvánulásairól is :-), ajánlom elolvasásra minden Imre Kertesz-ezőnek a miniszterelnök mondatait az interjú végén az egyetlen Nobel díjas írónkról.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr592175283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeMarco 2010.07.25. 20:27:22

Ülj le fiam egyes.

Sosem értettem, h a libsik miért borzonganak mindig a magyarságtudattól, miért rekesztenék ki a határontúli magyarokat.

Ezzel igyekszel kifejezni a szégyenedet, h nem szavaztad meg a kettős állampolgárságot anno?
Bocsánatkérés helyett sértetten támadsz továbbra is?

A Fidesz az első törvényei között megszavazta azt amit már régen meg kellett volna hozni, legkésőbb a megnyert népszavazáskor. (Az igenek győztek.)
Vedd tudomásul végre, hogy megadták nekik és hiába háborogsz, ez így is marad...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.07.25. 22:24:25

Imre Kertészt egy diplomatikus seggnyalintással intézte el. Meg tudom érteni, egy übermenschről csak így nyilatkozhat egy magyar miniszterelnök, egyelőre.

Egyébként nincs Nobel díjas írónk, és amilyen nívót képvisel mostanában ez a díj, nem is hiányzik, hogy legyen.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.07.26. 08:43:12

@DeMarco: Mellébeszélésből ötös. Minden tévképzetedet szóba hoztad (én ugyanúgy támogatni akarom a határon túliakat, csak ezt az eszközt tartom rossznak, kifejtettem már, hogy miért), csak éppen a posztban megfogalmazott kérdést kerülted ki marha ügyesen.

Lesből Támadó Szárítókötél 2010.07.26. 09:13:07

Orbánék törvénymódosítása annyiban más, hogy magyar felmenők vagy valószínűsített magyar származás és igazolt magyar nyelvtudás esetén nem követeli meg a magyarországi lakóhelyet és megélhetést.

Lesből Támadó Szárítókötél 2010.07.26. 09:15:26

Magával az elnevezéssel van baj, mert nem kettős állampolgárságról van szó, ahogy írtad, azt eddig is meg lehetett szerezni, hanem jobb lenne a "határon túliak magyar állampolgársága" vagy valami hasonló, csak hát az ugye túl hosszú szlogennek, lehet, hogy néhány rajongó agykapacitása már kevés lenne még a szajkózásához is.

greybull 2010.07.26. 09:56:06

@DeMarco: Barátom! A liberálisok nemcsak a magyarságtudattól borzonganak, de borzonganak mindenféle nemzet-tudattól.
Ennek zsigeri oka, hogy a liberalizmus alapvetően zsidó/protestáns gyökerű (a protestantizmus nem más, mint kereszténységbe oltott judaizmus) - üldözöttség/kirekesztettség tudatú! Ha pedig valaki ilyen tudatú, akkor az hajlamossá válik átesni a ló túlsó oldalára, azaz a nemzeti érzés legkisebb megnyilvánulása is nála azonnal eltúlzódik, azaz számára csak az a megoldás, ha egyáltalán nincs is nemzettudata másnak.
Ezt a paranoid felfogást aztán szépen meglovagolták ügyes pénzemberek, vállalkozók, kapitalisták és a saját szolgálatukba állították - annak érdekében, hogy a tőke ne találhasson ellenfélre: még a nemzet formájában sem!
Úgyhogy Veled ellentétben én azt nem érteném, ha nem ilyen lenne a liberális felfogás, mint amilyen.
A zsidóság, mely "halmozottan hátrányos helyzetű" szinte mindenütt a világon (saját vallás, saját szokások, saját kultúra, mentalitás - alapvetően eltérve a közegtől, ahol él) állandó kirekesztettség-veszélyben él: az ő szempontjából logikus, hogy a közeg nemzettudata szó szerint "halálos veszély" rá nézve: ergo: akkor inkább ne is legyen.
Nem minden liberális zsidó, de majdnem minden zsidó: liberális.
Ezért ne is számíts a zsidóság támogatására: egy Fónagy, vagy egy Vámos GYörgy az Echon, valójában szellemi-emberi aberrációk a mainstream-hez képest!

Új Nick 2010.07.26. 09:56:19

Na így kell csúsztatni, ahogy te teszed :)
O. modatának "Ha egy szlovák, aki Magyarországon él, szlovák állampolgárságot akart, semmi nem állt az útjába" lényegi része az "aki Magyarországon él" kitétel: eddig a magyar állampolgárság (t.i. nem a kettőst igényli valaki tőlünk, hanem a magyart) igénylésének feltétele volt az életvitelszerűen Magyarországon tartozkodás, miközben az idézett szlovák, vagy moldáviai román vagy szerb esetben meg nincs így.

Nem mintha téged, vagy bárkit is érdekelne ez az egész tényszerűen vagy történelmileg, csak eresztitek a nagy pukikat a levegőbe, mert már úgysem szól senki rátok. Így megy ez...

Új Nick 2010.07.26. 10:01:19

@greybull:
"(a protestantizmus nem más, mint kereszténységbe oltott judaizmus)"
Hülye vagy! Szegény Hegedűs Lóránt tudja már ezt? Valaki szóljon neki! A protestantizmus segítette a nemzeti kultúrák erősödését! Anyanyelvi misézés, lefordított biblia, sokkal erősebb közösségi kapcsolatok, stb. Ha a protestánsok nem helyeztek volna nyomást a katolikus egyházra, még mindig latinul miséznének! Na az aztán kozmopolita és nemzetek fölötti! Mint az egész kath. egyház is. A protestánsok megjelenése előtt pont le sem tojták éppen melyik országban vannak, nyomták a latint az elittel, a helóták meg adózhattak nekik anyanyelven.

Ostoba műveletlen barom.

greybull 2010.07.26. 10:16:22

@Új Nick: Én nem minősítelek. Mindenesetre tény, hogy a globalizmus, a szélsőséges liberalizmus - képzavarral élve - Mekkája a vérprotestáns Egyesült Államok lett. A protestantizmus is egyetemes, ha lehet még bigottabb módon, mint a katolicizmus. A kereszténységbe oltott judaizmus minősítés pedig Surján Lászlótól származik.
Szerintem az ostoba, műveletlen barom az Te vagy kisköcsög (utóbbi kitétel, csak a feszültség fokozása végett).
Sajnos Hegedűs Loránt egy idióta - veled együtt.

FPéter 2010.07.26. 10:59:53

@greybull: Egyszerűsítsük a térképet, barátom, úgy látom neked nagy szükséged van rá mert nehéz átlátni a GONOSZ különböző erővonalait:
libsik = zsidók = protestánsok = kommunisták = gyurcsány = SÁTÁN.

kokavec 2010.07.26. 11:13:52

@greybull: a te agyad gulyáslevesbe oltott tapétaragasztó.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.07.26. 11:44:47

@Új Nick: Már bocs, de amit Orbán mond, az nem azt jelenti, hogy könnyítettünk a magyar állampolgárság megszerzésének feltételein, hanem azt, hogy eddig nem volt ilyen lehetőség, most meg már van. Most akkor ki is csúsztat?

@greybull: Érdekes a világképed, kár, hogy ilyen torz :-) Mégegyszer: teljesen alaptalan dolog a liberálisok nemzeti érzését így lebecsülni csak azért, mert nem hangos óbégatásban és kardcsörtetésben látjuk a jövőt, és nem az anyaországokkal való kártékony virtuskodásban a külhoni magyarság megsegítését. Ja, és nem vagyok se zsidó, se protestáns, csak hogy egy kis rést üssek a tévképzeteiden :-)

Új Nick 2010.07.26. 16:39:39

@Fedor: Ez így van. Eddig nem volt olyan lehetőség, hogy állampolgárságért folyamodjon, aki nem élt életvitelszerűen Magyarországon. Nem értem, hol itt a csúsztatás. Nem volt rá lehetőség. Magát a kérelmet is csak Magyarországon lehetett benyújtani, mert aki itt él, annak, nyilván, ez a kézenfekvő. Nem is értem, miről beszélsz :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.07.26. 16:43:16

@Új Nick: Mert nem akarod megérteni. Orbán nem az állampolgárság megszerzésének a feltételeiről beszélt, hanem arról, hogy van -e ilyen lehetőség egyáltalán.

greybull 2010.07.26. 17:56:19

@kokavec: a sértegetés az ellenérvek teljes hiányát leplezi - hülye vagy fiam, egyes!
@Fedor: a liberalizmus is történelmi jelenség, ezért változik/változott. Jelenleg a mainstream szempontjából azonos a gobalizmussal, ami azonos az amerikai-brit politikai, gazdaságpolitikai felfogással.
Ott meg a nemzet nem számít - úgy biztosan nem, mint erre mifelénk, közép-kelet Európában. Nálunk a liberalizmus nemzetrontó, nemzetpusztító, kifejezetten destruktív filozófii-politikai felfogás. Nem az én felfogásom torz, hanem torz ez a fajta liberalizmus.
Erről van szó. És ezt nem cáfoltátok meg - a sértegetés pedig nem cáfolat.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.07.26. 18:43:53

@greybull: A liberalizmus nem torz, és nem nemzetellenes sem nyugaton, sem nálunk, ha te így látod, akkor továbbra se tudok a világlátásodra jobb minősítést, és ebben semmiféle sértegetési szándék nincs. Abban igazad van, hogy sok mindenben azonos az az amerikai-brit politikai, gazdaságpolitikai felfogással, ami viszont egyáltalán nem baj, lévén, hogy jelenleg ez a világon legsikeresebb, és nekem valahogy nem úgy tűnik, mintha pl. az angoloknál ez nagy nemzeti katasztrófával járt volna...

kokavec 2010.07.26. 19:00:03

@greybull: "a sértegetés az ellenérvek teljes hiányát leplezi"
aki veszi a fáradtságot, hogy a zavaros és önellentmondásos összeesküvés-elméleteiddel szemben érveket soroljon, azt sem hallod meg. Neked érvelni olyan hatásos, mint egy birkának térképen megmutatni az útirányt.

DeMarco 2010.07.26. 19:06:34

@Fedor: "A liberalizmus nem torz, és nem nemzetellenes"

De, az és még beteges is... Nálunk a legkirekesztőbb, legutálatosabb, leginkább megvetett eszme pontosan a liberalizmus. Pedig maga az eszme még nem is annyira lenne gáz, de libsik akik képviselték nálunk, brrr....

Még hogy nem nemzetellenes... kacag a vakbelem...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.07.26. 19:09:47

@DeMarco: Megint általánosítasz a saját véleményedből. Ne keverd össze az eszmét azokkal, akik képviselték, esetleg hibásan.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.07.26. 19:11:09

@kokavec: Ebbe a személyeskedő irányba tényleg ne menjünk el, ha lehet. Egy dolog vitatkozni, és egy másik lebirkázni egymást. Utóbbi kerülendő.

greybull 2010.07.26. 19:12:21

@kokavec: kis elkötelezett libsikém! A ti liberalizmus felfogásotok abszolút idejétmúlt. Ti azt gondoljátok, a globalista gazdáitokkal együtt, hogy a piac korlátlan. Hát nem korlátlan - a korlát a bolygó maga, és most kezd egyre jobban látszani, hogy mennyire korlátozottak az erőforrások, a nyersanyag, az energiahordozó és sorolhatnám még, de neked minek, ha bemégy valahova, fel kell kapcsolni a villanyt, olyan sötét vagy (csakhogy kis ökör átvegyem a hülye stílusod).
Amúgy a legliberálisabb Amerika (gyengébbek kedvéért - és te az vagy - az USA!)a legmocskosabb geci protekcionista politikát folytatja, miközben a WTO-ban (na az mi kispajtás, tudod-e?) pedig tombolva követeli a szabadkereskedelmet.
Hülye gyerek: amiről most tudsz az a tények legfeljebb 10%-a! És hogy ez így van, azt az igazolja, hogy MI már egy csomó olyan történelmi esemény egyre nagyobb hátterét ismerjük, miközben mindezekről az események akkori kortársai fingot sem sejtettek!
Tudod mi a történelem, bazdmeg: egyetlen permanens összeesküvés! És aki kortársként erre megpróbál rávilágítani, azt hozzád hasonló kis pöcsök lehülyézik.
Én már az előző rendszerben is éltem, és olyan helyeken dolgoztam, ahol nem mindenki, olyan emberekkel voltam kapcsolatban, akikkel nem mindenki: megnyugtatlak: számos dolog nem úgy volt, ahogy ma ez "közismert" - egészen másképpen, kis faszikám. Úgyhogy ne higgy az összeesküvésben - bízd rájuk magad!
A liberalizmusoddal meg töröld ki a segged!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.07.26. 19:16:49

@greybull: kokavecnek szóló megrovásom neked is szól. Nem szokásom senkit se kitiltani, de azért tényleg fogjátok már vissza magatokat.

greybull 2010.07.26. 19:33:29

@Fedor: rendben, de nem én kezdtem. Leírtam a véleményem érvekkel - érvekkel érvet kell szembeállítani. Nem ezt tették, ezért kapták, amit kaptak.
Fenntartom: a mai liberalizmus egy hitvány és galád ideológia - kimerül abban, hogy a Liberális majd meghal azért a jogért, hogy a hajléktalan és a bankár egyformán alhasson a híd alatt...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.07.26. 19:36:07

@greybull: Mi meg kokaveccel fenntartjuk, hogy ez hülyeség. A vitát mára lezárom, úgyse győzzük meg egy mást, menjünk inkább Lost zársát nézni :-)

DeMarco 2010.07.26. 19:43:38

@Fedor: Cáfolni szeretnéd az állításaimat?

DeMarco 2010.07.26. 19:46:22

@Fedor: Lost zárást? Mi ez a kamu? Nehogy azt mondd, h nem láttad már fél éve...

Dr. No 2010.07.27. 16:13:26

@greybull: A liberalizmusról kialakított nézeteidet Thomas Babington Macaulay-vel, Lord Palmerstonnal, vagy William Gladstone-nal kellene megbeszélned. Ha tehetnéd. Szerintem a felsoroltak jókat kacarásznának az általad felsorolt tévképzeteken, ha egyáltalán megértenék.

widor844 2010.08.05. 18:59:48

Feltenném a kérdést most neked: nem tudod, vagy hazudsz. A magyar állampolgárságot most nem lehet megkapni alanyi jogon!!! Sőt. Igényelheti? Azt igen, de még a tartózkodási engedély is súlyos évekbe telik, s sokszor a teljesen magyar anyanyelvűeknek visszautasítják!

Szóval baromi nagy különbség, hogy igényled, s ha peched van, akkor a pofádba vágják 2 év után, hogy megbukott, vagy alanyi jogon kapod, mert magyar vagy!!!!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.05. 19:26:58

@widor844: Olvasd el mégegyszer, hogy mit mondott Orbán. Nem a kettős állapogárság megszerzésének mikéntjéről beszélt, hanem arról, hogy létezik -e egyáltalán nálunk olyan intézmény, hogy kettős állampolgárság. Létezik? Igen. Bárki lehet más ország állampolgára is? Igen. Akkor miről beszélünk? Az, hogy az új törvény ennek az ügyintézésén könnyít, az teljesen más téma.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0