Fél Európa hárít
2011. július 25. írta: Fedor

Fél Európa hárít

Jól megkavarta a dolgokat az európai politikában a baloldaliakat gyilkoló norvég merénylő és az ő röpke 1500 oldalas irománya. Sokakat kényelmetlen helyzetbe hozott a mondataival, és nem csak a szélsőjobbon.

Persze elsősorban ott. Legelsőképpen is azok a multikulti- és iszlámellenes blogok mentegetőztek, amelyeken a fickó korábban publikált.

Anders Behring Breivik – érvelnek – valóban a jobboldalon állt, de valamit félreértett. A bombák és a tömeggyilkosság nem tartozik az eszköztárukba, amellyel meg akarják szabadítani a nyugati világot a multikulturálisoktól és a kultúr-marxistáktól. Nacionalisták és keresztények definíció szerint nem ölnek kisgyerekeket.

Talán el kéne mesélni nekik, hogy magyar eszmerokonaik miket műveltek Tatárszentgyörgyön.

_______

UPDATE

Úgy látszik a titkosszolgálatok sajnos nem csak nálunk meg az amerikaiaknál nem voltak toppon:

Már március óta szerepelt a norvégiai tömeggyilkos az ottani titkosszolgálat figyelőlistáján - jelentette a brit Sky News, amely szerint Anders Behring Breivikre az után figyelt fel a norvég titkosszolgálat, hogy illegálisan vásárolt vegyi anyagokat az interneten keresztül. A norvég hatóságok annak idején azért nem tettek semmit, mert nem találták "relevánsnak" az illegális vásárlásról szóló információkat.

_______

Magyarország is kapott egy kétes értékű országimázst azzal, hogy Breivik rendelkezik magyar kapcsolattal, Budapest a kedvenc városa, többször járt nálunk, és igencsak dicsér minket Hunyadi Jánosért valamint a dögös csajokért (akikre amúgy tényleg büszkék lehetünk, csak ne ilyen szövegkörnyezetben olvasna róluk a világ...).

A magyar jobboldal zavartan terel. Míg a kevésbé vérmesebb ága (lásd pl. Szentesi Zöld cikkét a Magyar Hírlapban) csak az ideológia hátteret próbálja elkenni,

Borzasztó leírni, de sajnos igaz: a most lelőtt fiataloknak azért kellett meghalniuk, mert egy kretén farmer valamikor nem tudott becsajozni, esetleg zavarta, hogy még mindig a kedves mamával él, ezért a felhalmozott gyűlöletét beleoltotta a norvég belpolitikába.

addig a kuruc már egyenesen zsidóbérencnek próbálja beállítani a merénylőt, azt suggalva, hogy ballib háttere van, hisz

Anders Behring Breivik norvég tömeggyilkos ideológiájának egyik fontos pillére a zsidótelepítő, a palesztinokat ősi földjükről elűzni szándékozó cionista nacionalizmus támogatása.

Hát kedves kurucok!

Breivik soviniszta volt, ugyanúgy mint ti. Nem volt antiszemita, mint ti, ez igaz, de attól még az alapindulat közös bennetek. Az más kérdés, hogy míg ti a zsidókat utáljátok, így szimpatikusak számotokra a szintén ellenük harcoló iszlamisták, addig Norvégiában az idegengyűlölet célpontjában az iszlám bevándorlók állnak, így egy norvég soviniszta számára természetes, hogy az izraeli szélsőjobb tevékenysége a kedves számára. Az ellenségetek ellensége a barátotok, ennyiről szól ez az egész, az izraeli szál erőltetése meg arról, hogy egy tömeggyilkos még nektek is kényelmetlen társaság.

_______

UPDATE2

Azoknak, akik szerint a merénylőnek semmi köze a szélsőjobbhoz:

Toroczkai hangsúlyozta: vannak dolgok, amelyekben egyezik mozgalmuk és Anders Behring Breivik ideológiája

Azért a merényletet már ő is túlzásnak tartja.

_______

Persze nem csak izraeli szál van. Rajtunk kívül még más országok is tudnak szemezgetni a rájuk vonatkozó mondatokból.

Az orosz Kommerszant cikke szerint a norvégiai merénylet tettesének 1500 oldalas deklarációjából kiderül: ideálja az irányított demokrácia orosz modellje, példaképei a római pápa és Vlagyimir Putyin orosz kormányfő.

Putyin szóvivője nem győz magyarázkodni, a Vatikán egyelőre hallgat.

A mostanában EU-ba igyekvő Szerbia se örülhet neki túlságosan, hogy az épp behegedőben lévő sebeket feltépve Breivik pozitívan írt Albánia megtámadásáról.

A szerbek csupán azt szerették volna elérni, hogy az albánokat és a többi muzulmánt visszatoloncolják Albániába. Amikor az albánok ennek önként nem tettek eleget, a szerbeknek nem maradt más választásuk, mint a hadseregük bevetése. Azzal, hogy megtiltották Szerbiának a saját szuverenitása alatt álló területen a problémamegoldást, a nyugati rezsimek Európában önnön sírjukat ásták meg. Annak a lehetőségét teremtették meg, hogy előbb-utóbb néhány »mini-pakisztáni« bábállam szülessen a nyugat-európai országokban. Ez teljes mértékben megengedhetetlen!

Lengyel barátaink amiatt szívhatják a fogukat, hogy kiderült: valószínűleg egy honfitársuk is bűnrészes a mészárlásban.

A gyanú szerint segédje is volt a Norvégiában több mint 90 ember halálát okozó Anders Behring Breiviknek. A feltételezett segéd lengyel, hétfőn már őrizetbe is vették. Azzal vádolják, hogy vegyi anyagokat szállított a norvég férfinak, aki az oslói kormánynegyedben robbantott, valamint egy Oslóhoz közeli szigeten több mint 80 fiatalt lőtt le. A lengyel férfi így bűnrészessé vált.

De megkapták a magukét a csehek is.

Anders Behring Breivik tavaly augusztusban Prágában járt, mert úgy hallotta, hogy a cseh főváros az illegális fegyver-és drogkereskedelem egyik paradicsoma – idézik a norvég tömeggyilkos egyik megállapítását a cseh médiumok. (...) az internetre feltöltött, több mint 1500 oldalas kiáltványában Breivik állításainak megerősítése érdekében többször idézi Václav Klaus euroszekptikus megnyilvánulásait. Különösen a cseh elnöknek az a véleménye nyerte el a tetszését, amely szerint a demokráciát csak a nemzetállamok képesek szavatolni, nem pedig a legkülönbözőbb birodalmak vagy az olyan állami konglomerátumok, mint az Európai Unió.

És ez az a pont, amikor szerintem mindenkinek egy másik európai kormányfő erre rímelő hétvégi szavai ugranak be kapásból, aki ugyan nemrég még az Unió elnöke volt, mégis EU-szkeptikus húrokat penget.

...a Nyugat rohan a viharos tenger felé, miközben Magyarország már távolodik a zátonytól. Orbán szerint a nyugati gazdasági és társadalmi válságból csakis az összeomláson keresztül vezet az út, csak onnan kezdődhet a kibontakozás. (...) A korszakváltásban Orbán felfogása szerint merőben új szerepet kap az állam, amely nélkül nem létezik sem adósságtörlesztés, sem munkahelyteremtés. De az állam önmagában gyönge. Sikeressé csak úgy válhat, ha mögötte erős nemzet áll - mondta.

Ha várt volna pár napot Breivik a majdan megjelenő könyvének marketingakciójával (mert ennek tekintette a 93 áldozattal járó mészárlást), talán Orbánt is felvette volna példaképei listájára.

Na az lett volna még az országimázs.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr893097027

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Átlátszó hazudozás a nyugdíjvagyonról 2011.07.26. 09:28:25

Miközben a kormány több mint hárommillió állampolgár elkobzott pénzét, a későbbi nyugdíjukra felhalmozott tőkéjüket éppen a hibás gazdaságpolitikai miatt tátongó hatalmas költségvetési lyukak tömködésére pazarolja el, Selmeczi Gabriella megint előállt ...

Trackback: Ecce occisor! Norvégia 2011.07.26. 08:09:59

anders behring breivik, az önmagát lovagnak gondoló norvég elmebeteg tömeggyilkos ezt a videót töltötte fel tette elkövetése előtt a youtube-ra:     ezt azóta eltávolították gondos kezek. Egy Norvégiában élő magyar származású férfi volt a...

Trackback: Ecce occisor! Norvégia 2011.07.26. 08:09:58

anders behring breivik, az önmagát lovagnak gondoló norvég elmebeteg tömeggyilkos ezt a videót töltötte fel tette elkövetése előtt a youtube-ra:     ezt azóta eltávolították gondos kezek. Egy Norvégiában élő magyar származású férfi volt a...

Trackback: Ecce occisor! Norvégia 2011.07.26. 07:40:03

anders behring breivik, az önmagát lovagnak gondoló norvég elmebeteg tömeggyilkos ezt a videót töltötte fel tette elkövetése előtt a youtube-ra:     ezt azóta eltávolították gondos kezek. Egy Norvégiában élő magyar származású férfi volt a...

Trackback: Ecce occisor! Norvégia 2011.07.26. 07:37:58

anders behring breivik, az önmagát lovagnak gondoló norvég elmebeteg tömeggyilkos ezt a videót töltötte fel tette elkövetése előtt a youtube-ra:     ezt azóta eltávolították gondos kezek. Egy Norvégiában élő magyar származású férfi volt a...

Trackback: Oslo – Utøya 2011.07.25. 21:37:02

Tegnap este annyit lehetett tudni, hogy Oslo belvárosában, a kormányzati negyedben felrobbant egy bomba, majd kicsit később a szociáldemokrata párt ifjúsági tagozatának a nyári táborában valaki elkezdett lövöldözni, sok fiatalt megölve. Az efféle ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.07.26. 09:42:56

@PeterBlau: attól tartok, hogy ez az agyhalott kretén idióta a rémtettével sikeresen beverte az utolsó szeget a már most erős ellenszélben küzdő bevándorlás-kritikus vita koporsójába.

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2011.07.26. 09:43:09

@okostojgli: Érdekes gondolkodásmód Okostojgli Breivik :-)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.07.26. 09:43:28

Nacionalisták és keresztények definíció szerint nem ölnek kisgyerekeket.

Talán el kéne mesélni nekik, hogy magyar eszmerokonaik miket műveltek Tatárszentgyörgyön."

fedor már mohácsi viktória érvelésednél észrevettem, hogy kicsit hülye vagy, és nem tudsz érvelin, de legyen, igazad van:
kun béla, lukács és samuely rákosi miatt a kommuniszmus és a lukács és a tisza ellen gyilkosságot tervező szabó ervin miatt a szociáldemokrácia is gyilkos ideológia.
érted már fogyi?

ismételgesd: Nacionalisták és keresztények definíció szerint nem ölnek kisgyerekeket.
sőt! még a fasiszták és kommunisták sem, ideológia szerint! tankönyv szerint, érted már?

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2011.07.26. 09:45:06

@okostojgli: Voltaképpen miért fontos hogy ki mitől szarja össze magát?

okostojgli (törölt) 2011.07.26. 09:46:47

@PeterBlau:
"Meg kellene akadályozni a dolgoknak ezt a lehetséges kifutását, valahogy el kellene érni, hogy ne legyenek etnikai konfliktusok a jövőben a bevándorlók miatt. Érted."

Erről beszélek, örülök, hogy leesett.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.07.26. 09:47:01

a primitív kuruc "nem voolt széélsőjobbb" érvelése téves, ebben nekünk van igazunk. szélsőjobboldali volt.

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2011.07.26. 09:47:59

@Réka ‎: Szerintem meg lehet, hogy elérte a fickó amit akart, lehet hogy ezentúl komolyabban veszik a bevándorlás problémáját, ha már ilyen szintre vezetnek a társadalmi feszültségek.

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2011.07.26. 09:48:42

@okostojgli: Mindig is ezt gondoltam, nem volt minek leesnie :-)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.07.26. 09:49:03

@tesz-vesz: úgyhogy az a szöveg amit nekik címeztél, helyes! végre vmit fel tudsz mutatni. :)

undorítóak intellektuálisan ezek a kommentek, amik arról szólnak, hogy valójában szélsőbalos, nem szélsőjobbos

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.07.26. 09:50:24

UPDATE - ne használj angol szavakat, ha magyar vagy

okostojgli (törölt) 2011.07.26. 09:51:53

@PeterBlau:
Szorri, én próbálom időnként túl sarkosan rávezetni a vitapartnert az álláspontomra vagy az ellenmondáokra melyekkel érvel.
:)

Krumpli Bogart 2011.07.26. 09:55:13

"... talán Orbánt is felvette volna példaképei listájára. ..."

- De nem vette fel!!!

- Hát ez az...

Naumov 2011.07.26. 09:55:15

Fedorkám, valahogy sejtettem, hogy egyike leszel azok a díszpéldányoknak, akik képesek lesznek három bekezdés alatt eljutni egy elmeháborodott norvég tömeggyilkostól Orbán Viktorig. Ez persze tulajdonképpen nem baj, mert a hozzád hasonló pszeudofüggetlen szadeszes értelmiségieknek kiemelkedő szerepe van abban, hogy az általatok favorizált meglehetősen kártékony formációk már eltűntek, illetve lassan eltűnni látszanak a süllyesztőben, és ha még sokáig folytatjátok ezt a teljesen parttalan orbánozást akkor tényleg jó esély van rá, hogy végre megújuljon a magyar tudományos baloldal, ami nagyon üdvös dolog lenne. Úgyhogy én csak biztatni tudlak a további hasonlóan értelmes bejegyzések megírására - nem tudom például, hogy Amy Winehouse sajnálatos halála és Szíjjártó Péter között sikerült-e már megtalálnod a közvetlen útvonalat, de ha még nem, akkor a helyedben sürgősen belehúznék.

kpityu2 2011.07.26. 09:56:21

"Ha várt volna pár napot Breivik a majdan megjelenő könyvének marketingakciójával (mert ennek tekintette a 93 áldozattal járó mészárlást), talán Orbánt is felvette volna példaképei listájára.

Na az lett volna még az országimázs."

Ahá! Szóval erre van kihegyezve a poszt! Már csak az hiányzik, hogy a fickónak is ugyanúgy két füle, és egy orra van mint Orbánnak...

butter-k · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.07.26. 09:59:27

@okostojgli:

huhh büszke lehetsz magadra szép riposzt :) legalábbis egy nagycsoportos ovis szintjén:)

benoke77 2011.07.26. 10:02:53

@okostojgli: Hát végül ez lesz.

Bár ha elég tökösek lennének az európai kormányok, akkor hazaküldenék azokat akik képtelenek az adott ország játékszabályait betartani.
Én személy szerint nem adnék magyar állampolgárságot a magyar nemzethez tartozókon kívül. Kaphatna munkavállalói engedélyt ha olyan képzettsége van ami hiányszakma itthon. 25 év után kötelező hazamennie vagy továbbmehet más eus országba.

butter-k · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.07.26. 10:03:11

@Fedor:

ja igen, és plz javítsd az áldozatok számát, mert közben változott, az előzetes hírek után:
www.origo.hu/nagyvilag/20110725-tulbecsultek-a-norveg-lovoldozes-aldozatainak-szamat.html

Kiráj vagyok bazmeg 2011.07.26. 10:05:08

Fedorbuzi nem mindegy, hogy valaki/valami gyilkos ideológia vagy ideológia gyilkos!

vajdasagi 2011.07.26. 10:07:16

@Advanced Flight: Egyetértek. Egyébként is hatalmas logikai baki azt gondolni/mondani, hogy akivel ez az elmeháborodott egyetértett különböző kérdésekben, annak mindnek szégyenlenie kellene magát. Pl. Budapesten dögösek a nők Breivik szerint: szégyenlje magát Budapest. Vagy: Szerbiától elvették Koszovót és csináltak egy az iszlám terrorizmusnak kiválóan alkalmas "törpeállamot" Koszovó néven, mondta Breivik, ergó szégyenljék magukat a szerbek, mert Koszovó kérdésében ugyanezt gondolják...

Igen problémás tehát a blog logikája.
Pl. Koszovó terén is meg Budapest terén is speciel én ugyanezt gondolom. Akkor most szégyenlenem kellene magamat, mert ebben a két kérdésben ugyanazt gondolom, mint Breivik?

charlie sheen 2011.07.26. 10:08:37

Hülyeségeket beszéltek.

Gyurcsányahibás!

Hogy oszlóban is ez a gonosz hókuszpók keveri a kártyát, még a vak is látja...

Az meg egyenesen kézenfekvő, hogy breivik a moszad ügynöke.

Ééérteeeed...?

Krumpli Bogart 2011.07.26. 10:09:18

Engem nagyon elszomorít, hogy egy háborodott elme agyszüleményeit és abból eredő borzalmas cselekedetét a hivatalos politika és a seggéből kikandikáló média munícióként használja.
Fedor! Ez itt most, olyan mértékben erkölcstelen, hogy nem találok rá szavakat. Az pedig a legnagyobb baj, hogy fel sem fogod, mit művelsz. Azt hittem, a kurucinfót már nem lehet überelni, de a legjobb úton haladsz.

Logan Grimnar 2011.07.26. 10:09:41

Ekkora ökörségeket mint amit ebben a blogban összehordanak. Fedor, melyik volt szadeszes BALfasz húzódik a nicked mögött??

popocatepetl 2011.07.26. 10:10:26

Egy izrael-imádó elmebeteg állat lepuffantott egy csomó ifikomcsit. Orbán Viktor mondjon le!

Krumpli Bogart 2011.07.26. 10:12:34

@vajdasagi: Sőt! Hunyadiért is szégyelld magad!

an hero please 2011.07.26. 10:12:56

Ebben az a tragédia, hogy a multikulti pártoló balfaszoknak kitűnő hivatkozási alap lesz. Ezeket az embereket soha nem szokta zavarni ha halottakon kell gázolni, politikai és hatalmi érdekből. Ha még nem is de néhány hét múlva meg fog jelenni a liberális retorikában.

okostojgli (törölt) 2011.07.26. 10:13:13

@butter-k:
Sajnos nem te döntöd el, hogy ki a normális és ki az őrült.

Még az oviban sem a bilin ülve.

okostojgli (törölt) 2011.07.26. 10:14:44

@benoke77: "Bár ha elég tökösek lennének az európai kormányok, akkor hazaküldenék azokat akik képtelenek az adott ország játékszabályait betartani."

A cigányokat hova küldenéd haza?

butter-k · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.07.26. 10:15:40

@okostojgli:

az fasza:) most amúgy miről is vitatkozol velem?:) beidéznéd a vitaalapot amit most a fejemhez vágsz?:) de tényleg:)

okostojgli (törölt) 2011.07.26. 10:16:11

@an hero please:
Így van.
Fehér/fekete/sárga-mentesíteni az USÁt!

okostojgli (törölt) 2011.07.26. 10:17:33

@R.H. ny.:
A palesztin vagy a zsidó oldalra?

Krumpli Bogart 2011.07.26. 10:17:51

Annyit még hozzátennék, hogy a titkosszolgálatoknak természetesen halvány fingjuk sem volt semmiről, az ilyen "már képben volt a gyerek, csak...." nyilatkozatok azért jelennek meg, hogy a többi őrült, amelyik még lapít, mint szar a fűben, az kussoljon és féljen, hogy már ő is képben van.
És ez jól is van így. Féljen csak!!!!
Bár tudjuk, hogy Fedor szerint nem liberális/demokratikus dolog félelemben tartani az embereket.

okostojgli (törölt) 2011.07.26. 10:18:17

@butter-k:
"Az őrülteket onnan lehet megismerni, hogy ugyanazokból a dolgokból teljesen más és teljesen ferde következtetéseket vonnak le mint a normális emberek."

an hero please 2011.07.26. 10:20:12

@okostojgli: Nem mentesíteni, csak már épp ideje lenne korlázotni a bevándorlást. Van már elég.

blah 2011.07.26. 10:22:49

ez azért kicsit fricska a jobbooldali eszméknek...

an hero please 2011.07.26. 10:24:52

@okostojgli: Bevándorló, tökmindegy milyen, nem a bőrszíne a lényeg.

butter-k · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.07.26. 10:25:10

@okostojgli:

Értem:) és ebből számodra az következett, hogy ÉN mondom meg, hogy ki az őrült?:)
Uramatyám:)

Ne haragudj de meg sem közelíted az a szintet akivel leállok vitatkozni, de még azt sem, akivel leállok beszélgetni, úgyhogy a magam részéről berekesztem a kommunikációt.
További szép napot az oviban:)puszilom a dadusokat.

butter-k · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.07.26. 10:27:10

@blah:

melyik jobboldali eszmére gondolsz, ami kapcsán fricskaként értelmezel 76 ember lemészárlását?

an hero please 2011.07.26. 10:28:01

@butter-k: Ez nem szint, csak trollkodik a srác.

okostojgli (törölt) 2011.07.26. 10:28:25

@an hero please: "Bevándorló, tökmindegy milyen, nem a bőrszíne a lényeg. "

Na azt megnézném ahogy az indiánok kitessékelnek mindenkit.

maskep 2011.07.26. 10:29:36

Morvai Krisztina tényleg lecionistázta Breiviket ma reggel...

A poszttal annyiban nem értek egyet, hogy a jobboldalnak bármi mosakodnivalója volna Breivik miatt. A radikális jobboldalnak, persze, annál inkább. A radikális jobboldal pedig több, mint a szélsőjobb: Azokat takarja, akik a jelenlegi demokratikus berendezkdéshez és keretekhez képest radikális, alapvető jobboldali (nemzeti, vagy egyéb, genetikai vagy kulturális csoport alapú) változást szorgalmaznak, és/vagy ehhez a rendszeren kívüli eszközöket alkalmaznának.

okostojgli (törölt) 2011.07.26. 10:29:53

@butter-k:
Uhh, ha tudnám micsoda gyönyörű combja van! És a tangája! Uram-atyám.

blah 2011.07.26. 10:31:16

@butter-k: a fricska az, hogy egy hithű jobboldali ember kinyír 90 embert és az alapvető eszmék amire hivatkozik visszaköszön nap mint nap

okostojgli (törölt) 2011.07.26. 10:32:51

@an hero please:
De jól csinálja, mert szavad sincs. :)

an hero please 2011.07.26. 10:33:31

@okostojgli: Mekkora poén! Hatalmas, fel is írom a noteszomba. Zseniális, intellektust felvillantó fricska volt, le a kalappal!

an hero please 2011.07.26. 10:34:33

@okostojgli: A magyar neten nem nehéz jó trollnak lenni, alapból is mindenki le akarja ölni a másikat.

okostojgli (törölt) 2011.07.26. 10:38:29

@an hero please: "A magyar neten nem nehéz jó trollnak lenni, alapból is mindenki le akarja ölni a másikat. "

Breivik meg is tette.

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2011.07.26. 10:51:29

@okostojgli: Egyszer majd valakiknek hős lesz érte.

insert random 2011.07.26. 10:59:28

Figyelem! Most értesültem róla, hogy az ámokfutó szerette a zabpelyhet!!! Na erre mit léptek, zapbehely-kedvelők?? Nem kéne bocsánatot kérni???

s 2011.07.26. 11:30:07

Fedor ember. Te azt basztad el, hogy komolyan vettél valamit, amit nem kellett volna, még akkor sem, ha 1500 oldal. Lehet, hogy már mások is leírták, - nem olvastam el az összes hozzászólást - de ennek a rettenetes cselekedetnek pont az a lényege, hogy egy kiérleletlen balfasz vélekedése a tömeg érdeklődésének középpontjába kerülhessen, egy csomó ártatlan ember élete árán akár, hiszen a büntetési tétel nem áll arányban a tett súlyával. Mindenki, aki ennek a faszkalapnak a nézeteiről ír, tettestárs. Az egyetlen helyes reakció a gyász és részvét kifejezése lehet.

butter-k · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.07.26. 11:33:11

@blah:
Hithű jobboldali ember?
Szerintem ez egy keresztény fundamentalista , akinek nemhogy a jobboldalhoz, de a kereszténységhez sincs semmi köze. A fundamentalistákban közös hogy semmi közük sem ahhoz a valláshoz ami nevében cselekszenek, sem a klasszikus politikai gondolkodásmódhoz.
9/11 nem ugyanúgy semmi köze nem volt az iszlámhoz, mint ahogy ennek a tettnek sincs semmi köze a kereszténység egyetlen ágához sem.

Ha mindenképpen fricskaként szeretnél erre a dologra gondolni, akkor ez max, a híres Norvég életstílus, fricskája, mert egyetlen egy rokon, egyetlen egy szomszéd, egyetlenegy ismerős sem sejtette, hogy ez az ember mire készül.

Az hogy egy őrült mit tűz a zászlajára semmiképen nem leképezhető egy normális határokon belül működő társadalom egyetlen eszméjére sem.

benoke77 2011.07.26. 11:47:13

@okostojgli: Tehát szerinted nem képesek a cigányok betartani Magyarország játékszabájait?

Amúgy nem küldeném őket sehova, szerintem sok minden meg fog oldódni hamarosan.

acsa77 2011.07.26. 13:14:46

Elvileg ötletes dolog végigvenni a szabadkozásokat, de: annak az 1500 oldalnak nincs semmi jelentősége, ahogy a bíró is helyesen mondja. Ahogy a Mein Kampfnak sincs.

És ami fontosabb, hogy politikai szempontból nézve biztos vagyok benne, hogy több titkosszolgálat is rááll az izraeli vonalra.

A sovinizmusnál pedig álljunk meg egy percre. Bár a gyakorlatban félig-meddig talán liberális vagyok, de gyakorlatban elhatárolódok az elmúlt 50 év egyik legerősebb irányzatától, a neoliberalizmusból, mely az egyik legvéresebb és legembertelenebb, ráadásul tudományosan félig alátámasztott, a legnagyobb tőkeháttérrel rendelkező ideológia. Nálunk ékezett habzású volt, de a kivándorlás és a GDP-hez képest aránytalan bérvisszatartás (20 éven keresztül) megteszi magáét a végeredmény tekintetében.

Ugye mentegetőzök, mert közgazdász is vagyok. :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.07.26. 13:15:03

@loláb: "Természetesen mindez csak terelés, az egész poszt nyilvánvalóan arra ment ki, hogy szörnyülködhess Orbán hétvégi szavain"

Úgy se hiszed el, de amikor elhatároztam, hogy megírom ezt a posztot, még eszembe se jutott Orbán, és a tusványosi mondatokról se terveztem írni semmit, megtették mások ezer helyen. Egyszerűen elkezdtem a fickóról szóló híreket olvasni, hogy minél több infóm legyen, és menet közben akadtam a Klaus-os hírre, amiről Orbánra asszociáltam. Ennyi, nem kell itt semmi előre elhatározott végkifejletet keresni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.07.26. 13:19:19

@loláb: "azt tudjuk, hogy nálatok két véglet van: fekete, meg fehér, olyan hogy szürke, vagy építő kritika, az értelmezhetetlen"

Azért az vicces, hogy ezt pont rólam írod, miközben rám pont nem igaz. Én ismerem, sőt, használom is az átmeneteket, számtalanszor leírtam azt is, ha Orbánékkal valamiben egyetértettem.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.07.26. 13:22:32

@butter-k: "A posztodnak már a címe is arra utal, hogy EURÓPÁNAK van oka hárítani"

Nem írtam, hogy van oka. Megállapítottam, hogy hárít.

"A magyar jobboldal hasonló elveket vall mint ő esetleg?"

Idézek Toroczkaitól: "Toroczkai hangsúlyozta: vannak dolgok, amelyekben egyezik mozgalmuk és Anders Behring Breivik ideológiája"

atv.hu/cikk/20110726_reggel_munka_este_robbantas

Természetesen vannak különbségek is, ez benne van a posztban.

"Putyin szóvivője MAGYARÁZKODIK? wtf.. leírnád hogy miért, és hogyan? "

Belinkeltem a posztba. Tessék kattintani.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.07.26. 13:26:12

@tesz-vesz: "fedor már mohácsi viktória érvelésednél észrevettem, hogy kicsit hülye vagy, és nem tudsz érvelin, de legyen, igazad van:
kun béla, lukács és samuely rákosi miatt a kommuniszmus és a lukács és a tisza ellen gyilkosságot tervező szabó ervin miatt a szociáldemokrácia is gyilkos ideológia.
érted már fogyi?"

Nem azt írtam, hogy minden nacionalista és minden keresztény gyilkos. Én is keresztény vagyok és patrióta. Csupán arra akartam rávilágítani, hogy ez még nem kizáró ok, mint ahogy az általad sorolt példák is pont ezt bizonyítják.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.07.26. 13:29:39

@vajdasagi: "Egyébként is hatalmas logikai baki azt gondolni/mondani, hogy akivel ez az elmeháborodott egyetértett különböző kérdésekben, annak mindnek szégyenlenie kellene magát."

De könyörgöm, sokadszorra írom le: NEM AZ ÉN ELVÁRÁSOM, hogy bárki is szégyellje magát, én csak a példákat szedtem össze, hogy ki mindenki került olyan helyzetbe, hogy el kelljen határolódnia a mészárostól. ENYI!

Bloodscalp 2011.07.26. 13:31:02

:)

annyiban igaz hogy megy a terelés a jobbos sajtóban, hiszen eddig háborúról és harcról volt szó a baloldal ellen...hát egy kiskatona lépett...igaz, nem itthon, de valljuk be sokan kimondták már azt amit a pali gondolt, sőt a bayer félék nyiltan is, és ő még most sem húzza meg magát

butter-k · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.07.26. 13:37:02

@Fedor:

Ugye nem gondolod komolyan, hogy Toroczkai Lászlót mint magyar jobb oldalt emlegeted... Nekem a magyar jobb oldal a Fidesz jobb oldali szárnya, KDNP, at MDF valaha volt jobboldali tagsága....

"Ez az ember a pokol szülötte. Teljesen elmebeteg. És bármit írt, vagy mondott, az csakis egy őrült lázálmos félrebeszélésének tekinthető". Nekem ez nem magyarázkodásnak tűnik:)

Attól, hogy valakit megkérdeznek egy témáról amire válaszol még nem lesz magyarázkodás:)

Ha a sajtón múlna akkor ennek az elmebetegnek a cicáját is kínpadra vonná, csak mondjon 3 nyaút a témáról...de ettől a cica még nem magyarázkodik:)

Döbbenetes, hogy egy idióta elmebeteg firkálmányát, és eszmerendszerét képes vagy kiterjeszteni európára és főleg Magyarországra:) A magyar jobb oldal és Toroczkai összemosása meg szerintem több mint csúsztatás...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.07.26. 13:44:37

@butter-k: "Ugye nem gondolod komolyan, hogy Toroczkai Lászlót mint magyar jobb oldalt emlegeted..."

Természetesen nem, épp ezért nem is írtam ilyet. Te szűkítetted le sima jobboldalra, én a posztban különbséget tettem a szélsőjobb és jobb között. Rokonságot ideológiailag a kuruc és Breivik között véltem felfedezni, márpedig Toroczkai és a kuruc elég közel állnak egymáshoz...

"Nekem ez nem magyarázkodásnak tűnik:)"

Nekem meg igen. Tolja el Putyintól a fickót, teljesen érthetően.

"Döbbenetes, hogy egy idióta elmebeteg firkálmányát, és eszmerendszerét képes vagy kiterjeszteni európára és főleg Magyarországra:)"

Akkor ki tudja hanyadszorra: NEM ÉN terjesztettem ki, én csak összegyűjtöttem az európai reakciókat.

loláb 2011.07.26. 14:06:21

@Fedor: Tényleg nem hiszem el.

Különben én egy másik párhuzamot fedeztem fel: Norvégia befogadó, liberális, polkorrekt állam, ahol nincsenek problémák a nemzetiségek, társadalmi osztályok között.
Éppúgy, mint amilyen képet magyarországra erőltettek az elmúlt 8 évben.

Norvégiában 97 ember halt meg azért, mert egy elmebetegben robbant a frusztráció, nálunk 6 cigányt öltek meg, szintén nyilvánvalóan nem normális emberek.

Nem azt mondom, hogy a liberális közvélekedés ölte meg ezeket az embereket, de azt igen, hogy az erőltetetten a problémák elhallgatására törekvő közbeszédnek szerepe volt abban, hogy az elmebetegeken annyira elhatalmasodott a frusztráció, és a pszichózis, hogy fegyvert ragadtak, és ölni kezdtek.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.07.26. 14:10:06

@loláb: "Tényleg nem hiszem el."

Hát ez a te bajod. Attól még így volt.

SzJ1982 2011.07.26. 14:52:25

@gyilkos fűegér: Hja, jellemző hozzáállás, hogy a másként gondolkodót egyből terapeutához, meg diliházba, meg hasonló helyekre akarod dugdosni. És előhozakodsz a zsidókkal. Jól figyelj: Leszarom a zsidókat. Rendben, hogy holokauszt, meg egyebek, de itt kurvára senki nem beszélt erről. Abban, amit meg mondtam, sehol nem volt utalás arra, hogy ez egy általánosan alkalmazható formula lett volna. Ha te ilyet látsz bele, akkor neked talán nagyobb szükséged van terapeutára, amit egyébként jó szívvel ajánlok minden, hozzád hasonló, a legutolsó bokorban is holokausztot látó verébnek.
Folyton azzal jöttök, hogy a "cigánygyilkosságok" azért voltak, "merajobbikúszít". Annak nyilvánvalóan semmi szerepe nem volt, ahogyan a cigányok széles e hazában viselkednek. Hisz' ki is lehetne elégedetlen ezzel a szorgos, törvénytisztelő, előzékeny és becsületes népséggel?
Félreértés ne essék, ártatlanok legyilkolásával soha, semmilyen körülmények között nem értek egyet, attól viszont felfordul a gyomrom, ha az ilyesmit arra akarják rákenni, aki rámutat bizonyos dolgokra.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.07.26. 15:59:34

@PeterBlau:

"Szerintem meg lehet, hogy elérte a fickó amit akart, lehet hogy ezentúl komolyabban veszik a bevándorlás problémáját, ha már ilyen szintre vezetnek a társadalmi feszültségek."

úgy tűnik h célt ért.

eredményes volt.

hisz mi a zistent csinálunk, pl:
mi, itt ???

beszélünk egy csomó mindenről.

idézzük szavait, gondolatait, elemezzük
azt mondjuk, h hülyeség
ill h nem hülyeség, sok igazság van benne, mások tagadják, stb

de mindenki beszél, vitázik róla, indulatosan, eléggé

mert valami darázsfészekbe nyúlt bele, ill
vert le ezzel egyet és a darazsak "mérgesek" és csípnek.

Tallono 2011.07.26. 18:13:45

Csak egy libsi keverhet bele minden egyes, még icipici szinten is (Fidesz) nemzeti érzelmű mozgalmakat egy elborult agyú, izraelimádó, muszlimgyűlölő, szabadkőműves tömeggyilkos zavaros eszmei világképébe Fedor, remélem rohadt felsőbbrendűnek és felvilágosultnak gondolod magad továbbra is...

Tallono 2011.07.26. 18:16:44

A cigánygyilkosságokat idekeverni meg elég aljas húzás, amíg ki nem mondja a bíróság, hogy valóban a mostani gyanúsítottak gyilkoltak, hiszen az áldozat apja(!) állítja, hogy nem ők voltak, és erre semmilyen bizonyíték nincs még, ők csak gyanúsítottak, de neked gondolom csak az a lényeg, hogy kiélhesd a magyargyűlöletedet...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.07.26. 18:50:51

@Tallono: Nagyon könnyen dobálódzol a magyargyűlölet szóval természetesen minden alap nélkül. Ugyan az egész világ szélsőjobbosnak tartja rajtatok kívül (az antiszemitizmus nem elengedhetetlen feltétel ehhez), még a hatvannégy vármegyés Toroczkai is, de nem csodálom, hogy egy ilyen eszmetárs kínos.

Az ártatlanság vélelme meg valóban megillett mindenkit, de azért azt állítani, hogy semmi bizonyíték nincs ellenük... Ennyire azért nem kéne elvakultnak lenni.

Tallono 2011.07.26. 19:20:59

@Fedor: Toroczkai mondhatta volna, hogy nincs semmi ideológiai elem a merénylő és a Hvim között. De ő tudod férfias hazafi és kimondja az igazságot, miszerint az európai fehér faj hanyatlik, és ha nem védi meg magát az idegen elemektől, akkor elbukik, mint anno a római birodalom. De gondolom ezek a gondolatok neked már a hitleri szintet súrolják, és egyből gázkamrákra meg szappanra asszociálsz belőle.

És mielőtt azzal jönnél, hogy a hatvannégy vármegyések is elkezdenek öldökölni, az ideológiában lehetnek egyezések, az eszközökben semmiképp.

Tallono 2011.07.26. 19:26:32

@Fedor: Az áldozat apja azt mondja nem ők voltak, a koronatanú visszavonta a vallomását, mert azt állította megfenyegették, hogy azt vallja amit. Ehhez képest egy cigicsikken lévő DNS nekem elég sovány bizonyíték. De ha ők voltak, a legmesszemenőbbig elítélem a tetteiket, miért nem cigány maffiozókon és uzsorásokon álltak bosszút (már csak emiatt is gyenge lábakon áll a sztori).

A magyargyűlölettel meg igenis vádolni foglak, mert nem ismered el, van cigánybűnözés (rasszista alapon elkövetett bűncselekmények a magyarok és mások rovására), és azért, mert a Jobbik kimondja a problémát és kitalál megoldási utakat, azért rasszista pártnak tartod.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.07.26. 19:39:13

@Tallono: "És mielőtt azzal jönnél, hogy a hatvannégy vármegyések is elkezdenek öldökölni"

Egy szóval se állítottam ilyet.

Az meg, hogy mi bizonyíték, és mi nem, azt nem te döntöd el, hanem a bíróság.

Egyébként meg azzal vádolsz, amivel akarsz, attól az még nem lesz igaz. A Jobbik valóban létező problémákra tapintott rá, de azokat eltúlozza és rossz megoldási javaslatokat tesz rá. Az még nem magyarellenesség, hogy mást merészelek gondolni dolgokról, mint amit ti.

Tallono 2011.07.26. 19:50:55

@Fedor: Az nem lenne gond, ha mást gondolsz, de elferdítesz dolgokat, és gyakran mocskolod azokat, akik a magyar ügyért hajlandóak tenni is, nem csak beszélni róla.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.07.27. 06:58:43

Mindentol fuggetlenul Fedornak kalaplengetes az onuralomert, amellyel az indulatos hangnemu (igen, az enyem is) kommentekre valaszolgatott.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.07.27. 09:13:36

@Réka ‎: Köszi. Már elég nagy rutinom van benne :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.07.27. 09:16:25

@Tallono: "A cigánygyilkosságokat idekeverni meg elég aljas húzás"

"Breivik naplójában a célpontokat különböző kategóriákra osztotta, az alapján, mennyire kockázatos és mennyire hasznos megölni őket. Részben ez magyarázza, miért táborozó fiatalokat mészárolt le. Úgy érezte, közülük sokakat lehet viszonylag könnyen megölni, amivel az egész rendszert áshatja alá, ugyanakkor kár lenne jó embereket feláldozni olyan célpontokért, amik esetleg nem sikerülnek. A nagyobb cél pedig egy függetlenségi háború kirobbantása lett volna.

Bár a két ügy között nincs kapcsolat, egészen hasonló motívumok tűntek fel a magyarországi, romák elleni sorozatgyilkosságnál is, legalábbis azok alapján, amit most tudunk az ügyről. A gyilkosságok vádlottjai direkt választottak egy idő után olyan ártatlan, munkába járó, a közösségben is tisztességes polgárnak tekintett áldozatokat, mert úgy gondolták, így nagyobb hatást lehet elérni. A tervezett hatás pedig az ő esetükben is valamiféle polgárháború kirobbantása lett volna, a vádirat szerint."

index.hu/kulfold/2011/07/26/breivik_a_magyar_szal/

magyaridióta · http://magyaridiot.blog.hu 2011.07.27. 16:04:53

@tesz-vesz: való igaz, a probléma inkább az, hogyan nevezheti magát valaki kereszténynek (Krisztus követőjének), ha gondolatiságában helye van a mások iránti gyűlöletnek.

magyaridióta · http://magyaridiot.blog.hu 2011.07.27. 16:08:42

@Tallono: "De ő tudod férfias hazafi és kimondja az igazságot, miszerint az európai fehér faj hanyatlik, és ha nem védi meg magát az idegen elemektől, akkor elbukik, mint anno a római birodalom.
De gondolom ezek a gondolatok neked már a hitleri szintet súrolják, és egyből gázkamrákra meg szappanra asszociálsz belőle."

valljuk be, nem nehéz arra asszociálni.

a baj sokkal inkább az, hogy az ilyen "fajvédők" híján vannak széles körű politológiai és szociológiai tudásnak, közgazdasági és történelmi ismereteknek, hogy mást ne mondjak.
eszmerendszerük zagyva, a látszólagos következetesség ellenére sok tekintetben következetlen, ha egyszerűen akarnék fogalmazni, azt mondanám, hogy egy kétszemélyes céget nem tudnának elvezetni, nemhogy egy országot.

más fontos bajom nincs is velük...

magyaridióta · http://magyaridiot.blog.hu 2011.07.27. 16:09:15

@Fedor: "Az még nem magyarellenesség, hogy mást merészelek gondolni dolgokról, mint amit ti."

DE!!!

:-]

DeMarco 2011.07.28. 19:09:11

Na, talán vége a trollkodásnak és a blogmotor sem szórakozik tovább...

Már kezdtem feladni a reményt, h téves az elméletem, de Breivik végre bebizonyította, hogy mégsem tévedek nagyot.

Az ominózus fletó féle ellenálláskor nagyon hiányoltam a szervezést. Voltak utcai harcok többször is. De nulla szervezéssel. Hiányzott az ész, a kreativitás. Végig azt vártam, hogy lesz valaki, aki célzottan képes odacsapni, precízen, húsba vágóan. Kimentek hőbőlögni, felrúgtak pár kukát, meg eldobtak egy-két követ, de ennyi.
Egy jó szervezéssel el lehetett volna zavarni fletót. De a többség és az értelmesebbek úgy döntöttek, hogy megvárják a legközelebbi szavazást és akkor mérnek megsemmisítő csapást fletóra és a maszopra, madöfre, szadeszre. Egy demokráciában így illik. Kicsit sokba került az igaz, de egyéb jogi fegyver híján más lehetőség nem volt.
Viszont egy ilyen Breivik féle higgadt, felkészült szervező előbb pontot tehetett volna az ügyre. Csúnyán, antidemokratikusan, kétes eredménnyel.

Sokan lebecsülik a társadalmi feszültségeket és aztán nagyot koppanak. Ez a legjobban a libsikre igaz. Nemhogy nem értik, a mai napig sem a cigánybűnőzés fogalmát, de az idióta pc dumával és az etnikai bűnőzési listák törlésével egyenesen becsukják a szemüket. Ez aztán elvezetett a cigány gyilkosságokhoz. Jó meglátás a hasonlóság a két ügy között.
Ugyanúgy határozott cél lebegett mindkét elkövető(k) előtt, amit a társadalmi feszültségek gerjesztettek.
De van egy alapvető különbség. Breivik nem a bevándorlókat támadta meg, ennyire nem volt bolond. Ő felfogta, hogy ők egy döntési mechanizmus miatt kerültek oda. Nem az okozatot támadta meg, hanem közvetlenül az ok gyökerét támadta, a pártot akik miatt kialakult ez a helyzet. Ő nem várt négy évet, nem várta meg amíg leváltják őket demokratikusan. Oda csapott ahol a legjobban fáj.
Kicsit furi, hogy nálunk a ballib média egy könnycseppet sem ejtett amikor a rendőrök brutálisan elbántak sok emberrel, kilőtték a szemüket, lőttek rájuk, azonosítatlan ruhában, inkalos tartalékokkal. Az nem fájt nektek, akkor azt mondtátok, hogy minek mentek oda... most meg krokodil könnyeket hullattok baloldali pártfunkcikért. Most viszont érdekes módon a jobboldali média és pártok, még a szélsőjobb is, elítéli ami történt és sajnálja az áldozatokat. Már ez is beszédes sztem...
Visszatérve hozzánk, az ország nagy részének szeme sem rebbene, ha lesittelnék fletót, sőt, kifejezett elvárás továbbra is a kormánypárttól.
Talán az sem véletlen, hogy minden maszopos rendezvényt halálra biztosítottak, bíztosítanak, mindenki emlékszik a mesterlövészekre a Nemzeti Múzeum tetején, amikor fletó fellépett. Meg a nemlétező szlovák terroristákra. Félnek a népharagtól, de még jobban egy ilyen Breiviktől, aki magányos és okos. Felkészül és megküldi a symát egy gyűlésen. Lehetséges lenne? Hát persze. Elérné-e a célját? Fenét. Az ilyen megoldások sosem érik el a céljukat. Ezek mindig részvétet, elhatárolódást, végső esetben mártíromságot okoznak. Főleg ha sok a vétlen, fölösleges áldozat, akik egy részének semmi köze semmihez. Ezt erősíti például Tallono mondata: "miért nem cigány maffiozókon és uzsorásokon álltak bosszút"
A társadalmi elvárás az lenne, hogy a bűnősök szenvedjenek és ne az ártatlanok...
A cigánygyilkosok és Breivik is tévedtek. A cselekményük elborzasztja az embereket és pont visszafelé hatnak. Nem lett semmiféle polgárháború, sőt némileg összefogottabb lett az ország, itt is, ott is.
Ezért az egész posztod egy butaság, loláb és a kommentek többsége ezt elég világosan leírta, (fújj, fújj Orbán és szélsőjobb).
Az egyetlen téma amit Breivik kapcsán érdemes feszegetni az a tény, hogy a probléma ami lekapcsolta nála a villanyt, nagyon is valós.
Egész Európa szenved a bevándorlóktól, pontosabban az életvitelüktől és a beilleszkedés teljes hiányától. Nálunk is ez a probléma a cigókkal. Képtelenek a többségi társadalom szintjére emelkedni, de persze nem is törekednek erre. Belgiumban, Franciaországban betiltva a burka, Svájcban a mecsetek, stb. A demokráciák és azon belül a józanabb emberek rendeletekkel, törvényekkel próbálnak védekezni. Merkel maga is megfogalmazta a problémát és az emberek szerte Európában naponta találkoznak a problémával. Breivik rossz eszközt választott, de ha Breivik a Jobbikhoz hasonlóan a szervező képességét egy pártban csiszolgatja, akkor sokkal nagyobb sikereket érhetett volna el hosszú távon. Akár le is győzhette volna a baloldali kormánypártot egy demokratikus választáson. A célok megválasztásában tévedett, de nem tévedett az alapproblémát illetően. A multikulti elbukott és a multikulti miatt alakult ki ez a feszültségforrás. Nálunk is a cigókkal. Hiszen mi magunk is évek óta harcolunk a multikulti ellen. Csak mi verbálisan, illetve a szavazatainkkal. Ha annyira kedvelte Magyarországot, akkor idetekinthetett volna mostanában jobban is. Mert akkor láthatta volna, hogyan lehet kétharmaddal kinyomni a multikultit a parlamentből és a döntéshozás közeléből. Láthatta volna, hogy már csak a nyekergés, siránkozás és állandó külföldi kavarás maradt nekik...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.07.28. 19:32:47

@DeMarco: Már azt hittem, hogy lesz egy aránylag értékelhető hozzászólásod, néhány apróbb csúszatással, de ez még belefért volna. Viszont csak sikerült egy nagyon otrombát is beleraknod:

"Kicsit furi, hogy nálunk a ballib média egy könnycseppet sem ejtett amikor a rendőrök brutálisan elbántak sok emberrel, kilőtték a szemüket, lőttek rájuk, azonosítatlan ruhában, inkalos tartalékokkal. Az nem fájt nektek, akkor azt mondtátok, hogy minek mentek oda... most meg krokodil könnyeket hullattok baloldali pártfunkcikért. Most viszont érdekes módon a jobboldali média és pártok, még a szélsőjobb is, elítéli ami történt és sajnálja az áldozatokat. Már ez is beszédes sztem..."

A túlkapásokat a ballib média ugyanúgy elítélte, beszámolt róla, vagy pl. az erről könyvet író Bodoky és a fotókat szállító Index szerinted jobboldali? volt olyan hang is, amit te említesz, de nem ez volt általános.

De nem is ez a legdurvább tőled, hanem az, hogy miképp lehet egy max. néhány maradandó sérülést okozó túlkapást egyenrangúként kezelni egy ennyi áldozattal járó, előre eltervezett tömeggyilkossággal?

DeMarco 2011.07.28. 21:37:06

@Fedor: Otromba sztem is. A média és a baloldal viselkedése. Nem most. Akkor amikor a saját honfitársaikkal csináltak hasonlót. Jah, hogy azok csak gumilövedékek voltak és előbb-utóbb a sérülések többsége begyógyult? Hurrá. Szerencsés áldozatok...
Nem mondtam, hogy egyenrangú, nem is ez a lényeg. Én az álszentségre és kettős beszédre utaltam.

A mondanivalómban ez egyébként is mellékszál, csak megemlítettem furcsaságként.

DeMarco 2011.07.28. 21:39:03

@Fedor: Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű:

"Ha várt volna pár napot Breivik a majdan megjelenő könyvének marketingakciójával (mert ennek tekintette a 93 áldozattal járó mészárlást), talán Orbánt is felvette volna példaképei listájára."

Ez százszor otrombább...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.07.28. 23:04:54

@DeMarco: Miben, hogy a cseh elnökhöz hasonlítottam Orbánt? Hú, de otromba voltam...

Tallono 2011.07.30. 19:26:49

Amúgy az valahol vicces, hogy bal-meg jobb oldalról vitáztok. Semmi értelme, ember, ember, ráadásul fehér ember...

Csak, hogy tudjatok róla Norvégiában a "baloldal" valójában jobboldali elveket vall, legközelebb a Jobbikhoz áll(pl. palesztinbarát és anticionista), és a jobboldal olyan mint nálunk az MSZP-Fidesz-Szdsz. Ezért mondtam mindig is, hogy tök feleslegesen vitáztok, hogy "na ez baloldali, huhuhu akkor biztos komcsi, meg olyan mint az mszp, és akkor megérdemlik, vagy jaaaaaj szegény áldozatok baloldaliak, akkor sírjunk most értük" Álszentek és berögzült agyúak vagytok... Előbb talán utána kéne nézni kinek a halála fölött törünk pálcát és kit siratunk meg, ha már szimplán az, hogy ember nem elég!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.07.30. 21:38:02

@Tallono: Te most komolyan azt hiszed, hogy én pártalapon sajnálom az áldozatokat és csupán ugyan emiatt ítélem a merénylőt? Te beteg vagy... Teljesen másodlagos, hogy kik az áldozatok, ártatlan emberek voltak, ez a lényeg.

Amúgy meg el vagy tévedve ha azt hiszed, hogy attól bal, vagy jobboldali az ember, hogy miképp viszonyul a palesztinokhoz.

Tallono 2011.07.31. 00:43:30

@Fedor: Nem hiszem azt, de az tény, hogy a mindennapos, cigánybűnözők által elkövetett magyargyilkosságok áldozataiért vagy a palesztinokért, tibetiekért még egyszer nem láttalak könnyet morzsolni, most amikor meg általad rokoneszméket valónak hitt áldozatokról van szó, akkor ugye...

Mint sokadjára elmondom, olyan, hogy jobb vagy baloldal már nem létezik, csak begyöpösödött, megosztásra építő idióták különböztetik meg ilyen módon az embereket. A palesztinokhoz való viszonyulással azt akartam kifejezni, hogy Norvégiában nem átlagos, nyugat európára jellemző cionista baloldal van -> David Cohn és bandája. Amit "baloldalnak" neveznek valójában hasonló gondolatokat fogalmaz meg mint a Jobbik, Vona a mostani vezetőjükkel találkozott még egyetemista korában egy politikai konferencián és a világról kialakított képük sok mindenben megegyezett. Ami Norvégiában "jobboldal" az ennek az ellenkezője, globalista. De persze Norvégiában is teljesen máshogy állnak a nemzeti kérdésekhez, mint nálunk, szóval értelmetlen bekategorizálni őket a jobb vagy baloldal skatulyájába. Hozzátenném szélmalom harcot vívsz, amikor a Jobbikot próbálod szélsőjobboldalinak beállítani. Csak azt tudom mondani az igazság szabaddá tesz, és te is szabadabban, azaz liberálisabban látnád a világot, ha nem lennél szűklátókörű és észrevennéd végre, hogy két oldal van: Magyarország és annak ellenségei.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.08.01. 12:33:18

@Kalmár: Ez nagyon jó meglátás volt!
A cikkhez:Ezt a Tatárszentgyörgyös benyögést azért nem kellett volna.....

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.08.01. 12:35:49

A csávó meg egy barom.Fel kell akasztani a főtéren úgy hogy a tévé közvetítse.aki meg védi akár egy szóval is azt mellé akasztani!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.08.01. 13:04:28

Egyébként meg nem nekem kéne szégyellni magam a cikk írója miatt de én kérek elnézést....

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.08.01. 13:22:20

Meg a hazai szélsőségesekkel összehozni/összemosni is baromság.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.03.20. 11:56:29

@magyaridióta: a gyűlölet több rétegű és több fajtájú.
Jézus ostorral zavarta ki a kufárokat a templomból - sokat mondják, de igaz.
a tartós gyűlölet persze nem feltétlen keresztényi érték, de a keresztények nem hinném, hogy bárkivel sokáig gyűlöletben vannak

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.03.20. 15:24:33

@tesz-vesz: A zsidókat is hogy megszerették, alig 2000 év alatt...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.12. 21:26:21

@Fedor: kik?
és kiket?
a kommunista, magyarellenes zsidókat én se szeretem, mert létemet fenyegeti.
majd ha legyőzzük őket végleg, akkor lehetünk velük kegyesek.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0