Matekból egyes
2011. december 02. írta: Fedor

Matekból egyes

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr573424143

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy majdnem igaz riport 2011.12.04. 10:55:47

Felröppent a hír, hogy egy falu elöljárói Honoluluba utaznak egy nemzetközi konferenciára. A konferencia témája: A hosszúszárnyú bálnák evezőtollainak módosulása a klímaváltozás fényében. Kicsit meghökkentett a hír, hiszen a falu az Alföld kellős közep...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

loláb 2011.12.02. 16:10:40

Tiszta gáz lehetett állandóan indokokat keresni, szóval ne is cifrázzátok, tüntessetek csak így egyszerűen "a kormány politikája" ellen.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.12.02. 16:28:11

@loláb: Olyan hosszú már a lista, hogy nem fért ki, ez a tiszta gáz. De ha részletekre is kíváncsi vagy ,kattints az oldalsávban a bannerre...

Vidéki 2011.12.02. 22:35:02

El kellene-e hinnünk a matematikusok álruhájában tetszelgő alakoknak, hogy csak ők értenek a matematikához?

A Gondviselés ennyire részrehajló lett volna, hogy minden észt a kibiceknek juttatott volna?

Grigorij Pantyelejevics 2011.12.03. 06:44:40

@Vidéki: Neked Selmeczi Gabika ért legjobban a nyugdíjhoz, lángossütő tapasztalatokkal. Lázár az energiához, titkárnői tapasztalatokkal. Orbántól tanulod a demokráciát, aki meg egyenesen párttitkár anyutól és párttitkár aputól leste el. ... tudod mit! Igen, a "kibiceknél" jóval több a velő.

DeMarco 2011.12.03. 08:00:13

@Fedor: Ahogy növekszik a te listád, úgy fogy az enyém... Sztem ez így rendben is van... :)))))

Nekem már csak egy előzetesen megálmodott kérésem maradt, az is 2013 végére lesz csak aktuális, úgyhogy innentől nyugodtan hátradőlhetek.

Veszélyt egyedül a zs, izé az imf jelent, mert nekik brutálisabb lesz a kívánságlistájuk és pont ellentétes irányú az enyémmel...
Könnyen kiszámítható mit fognak kérni. Minden terhet le a bankokról, törölni a végtörlesztést, törölni a bankadót, állami tőkét a bankoknak, minden ezzel járó terhet az adófizetők vállára pakolni, ingatlanadó, vagyonadó, levegőadó formájában. Ezen felül a maradék közműhálózatot átjátszani a megfelelő zsebekbe, természetesen az előzetesen kikalkulált nyereség felárát biztosítva. Arra éppenséggel jó lenne, hogy az imf-re hivatkozva, hozzányúlnának az egészségügyhöz és a nyugdíjasokhoz, de kétlem, hogy ehhez lenne elég bátorságuk. Marad a bokros által annyira szeretett, nyúzzunk le minden bőrt a szerencsétlen adófizetőkről, rabszolgát mindenkiből elv, fűnyírót a birkáknak...
A bankszövetség mostani "ajánlata" egy vicc, csodálkozom, hogy a kormány képviselői nem röhögtek egy jót rajta és hajtották el őket a fenébe. Inkább kartell-gyanús pert kellene kezdeni a végtörlesztés miatt szándékosan magasan tartott forintkamatok miatt (10%?) és újabb szabályozással ezt megakadályozni. Mindegy hová nézünk, melyik szektorra, látható, hogy hiába vetünk ki rájuk adókat, egy az egyben áthárítják az ügyfelekre, vásárlókra és nem hoznak olyan jogszabályokat ami ezt megtiltaná. (Ezzel számolnak is persze, bújtatott adóemelés.) A probléma ezzel az, hogy emelett teli szájjal bömbölnek is, hogy velük mennyire kiszúrtak, mennyit kell fizetniük és követelik vissza kamatos kamatokkal a kiesést. Aki csak teheti kibújik az adók alól, lásd, gyorsan megváltoztatott termékek, kivont termékek, alapanyag cserék, stb. De persze ilyen adómorál mellett, amit a bankok és a cégek csinálnak, elvárnák, hogy az átlagpolgár fizessen... Komolyabb nav kellene ide és komolyabb jogszabályok. Egy-két elemet át kellene engedni a Jobbiknak, talán jobban működnének a dolgok, nagyobb lenne a szigor.

Vidéki 2011.12.03. 10:19:38

@Grigorij Pantyelejevics:

A nevezettek értik a dolgukat, nem úgy mint te, aki csak szövegelni tudsz, de bizonyítani nem tudod fölényeskedő tudálékoskodásod eredményét.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.12.03. 13:07:49

@loláb: @Vidéki: Nem nagyon van mit magyarázni a dolgon. A kormány sz*r. A kormány politikája ellen tüntetni így teljesen jogos.

Jó lenne, ha lennének működő részei a kormánynak, és így joggal demagógozhatnám le a tüntit, de sajnos az a helyzet, hogy ilyen nincs.

Kandeláber 2011.12.03. 13:20:20

Hát és inkább Premier League meccseket nézek a digin, mint hogy önjelölt politikuspalánták rikácsolását hallgassam ebben a hidegben.

Kandeláber 2011.12.03. 13:41:37

@Vidéki: A suttyófejű lúd megint elénekli, hogy nem tetszik a rendszer, aztán a fiúk lányok hazamennek, mert fázni fognak.

Bryan élete 2011.12.03. 13:58:47

@Kandeláber: Ők érted is rikácsolnak ebben a hidegben. Érted?

Kandeláber 2011.12.03. 14:08:58

@Spániel: Newcastle-Chelsea 0:0.
Ezt értem, ez érdekel is, de a rikácsolás távol áll tőlem.
Közelebb állnak hozzám a new york-i, londoni, athéni, és a világ rengeteg városában a globalizáció és a bankoki ellen tüntető, némileg felvilágosult emberek, mint ezek a régi liberálbolsikat támogató, pártfüggő nímandok.

Mariann19 2011.12.03. 16:31:13

Spániel!Kíváncsi lennék, hogy az általad annyira preferált globalizáció lényegét áttanulmányoztad-e, tudod-e pontosan a bankok szerepét napjaink gazdasági drámájának tükrében. Ismered-e ezek hazánkra vetülő következményeit . Ugyanis a világméretű tüntetések és a hazaiak szorosan összefüggenek egymással.Neked az itthoniak fellépése rikácsolás, a külföldik fellépése dicséretes. Tisztázd magadban a jelenségeket!

Vidéki 2011.12.03. 16:42:19

@Kandeláber:

A multkori "Nemtetszik a rendszer" tüntetés egyik arca testvérével együtt videoklipet forgatott a helyszínen, amiben 46-szor hangzik el a bazmeg szó.

Dopeman sűrű bazmegolások közepette küldi el az összes pártot, állami intézményt, meg úgy átalában mindenkit.

Két bazmeggel körítve ez is elhangzik:

"bazmeg ezt a kibaszott sleppet/ amit magyar népnek neveznek bazmeg."

Várhatjuk-e, hogy ezek az alakok elvezetnek majd minket az "Ígéret Földjére"?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.12.03. 16:59:39

@Vidéki: Jaj, most kezdjük el belinkelni pl. Philip barátunk műsoron kívüli megszólalásait? Ha már hitelesen védeni nem lehet a a védhetetlent, akkor járassuk el a másik oldalt marginális dolgokkal? Igen, Dopeman ilyen, az a feladata, hogy felkeltse a figyelmet, de senki nem mondta, hogy neki vezető szerepe lenne bárhol is. A Milla nem párt, nem homogén közösség.

Vidéki 2011.12.03. 17:18:57

@Fedor:

Írod: „A Milla nem párt, nem homogén közösség.”
„Igen, Dopeman ilyen, az a feladata, hogy felkeltse a figyelmet, de senki nem mondta, hogy neki vezető szerepe lenne bárhol is. „
Viszont a főszervező és fő szónok, szóvivő a „Nem tetszik a rendszer” tüntésen, Juhász Péter korábban a Kendermag Egyesület nevében tevékenykedett droglegalizációs aktivista ként.
Ez a főszervező Juhász Péter droglegalizációs aktivista , alternatív köztársasági elnököt akar választani, mert gonosz ellenségének tekinti a szabad választásokon az ország irányítására felhatalmazást szerzett kormányt, a parlamentet és a legitim köztársasági elnököt.
Másik szervező Kónya Péter egy olyan fiatalember aki gyorsan még az mszp kormány módositotta nyugdijtörvény előtt sok-sok bajtársával nyugdijba menekült és persze ma a nyugdij mellett állásban van.

De milyen károsodása van Kónya fiatalúrnak (talán feltörte kezét a toll, vagy fenekét a karosszék?

A 43 éves fiatalúr, Kónya Péter nyugdíja csaknem háromszorosa a magyar átlagnyugdíjnak.

Kónya Péterről TV adásban megtudhattuk, hogy 41 éves korában ment nyugdíjba,

Nyugdíja sokkal magasabb, mint fizetése volt. Nyugdíja csaknem háromszorosa a magyar átlagnyugdíjnak.

A felsorolt személyek garantálhatnák-e azt, hogy bejuthassunk „az Ígéret Földjére”?

Kandeláber 2011.12.03. 17:41:32

@Vidéki: Tökéletesen igazad van. A millások egyrészt a Gyurcsány-féle DK segédcsapatai, ezért sem szimpatikusak, másrészt Kendermagos Juhász-Kónya korkedvezményesnyugger-Dopemanbunkó-féle figurák az én szememben hiteltelenek. Megfejelve a bazmegoló suttyófejű vaccpaör Karsai Dórikával ezek nímandok.
Bocs, Dániel Péterről még el is feledkeztem.
Hát az ilyenek aztán értem ne tüntessenek.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.12.03. 19:17:43

Maximálisan támogatom az értelmes tüntetéseket. Ha ennek értelmes követelései lesznek, akkor ezt is támogatni fogom. Lesznek?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.12.03. 21:54:03

@Vidéki: "Juhász Péter korábban a Kendermag Egyesület nevében tevékenykedett droglegalizációs aktivista ként."

És ezzel nincs is semmi gond. A marihuána nem rosszabb, mint a cigi vagy az alkohol, kezeljék is úgy.

"alternatív köztársasági elnököt akar választani, mert gonosz ellenségének tekinti a szabad választásokon az ország irányítására felhatalmazást szerzett kormányt, a parlamentet és a legitim köztársasági elnököt."

Hát ez eléggé érdekes értelmezése egy közjogilag természetesen teljesen hatás nélküli politikai PR akciónak, amely lényegében egy szóvívő választás.

"Másik szervező Kónya Péter"

Kónya nem Millás.

@Kandeláber: "A millások egyrészt a Gyurcsány-féle DK segédcsapatai"

Ez természetesen baromság.

"Bocs, Dániel Péterről még el is feledkeztem."

DP megpróbállt ráakaszkodni a Millára, de kirúgták. Megpróbált ráakaszkodni a DK-ra is, de oda se vették fel. Az ő stílusa normális helyen nem számít szalonképesnek.

@Vértes László: Voltak. Már lezajlott.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.12.04. 14:19:31

@Fedor: "Már lezajlott."

És volt valami ésszerű követelés?

Vidéki 2011.12.04. 15:23:29

@Vértes László: És volt valami ésszerű követelés?

„Leteszem a hajamat mindjárt, Hajós András civil részvételt követel az IMF tárgyalásokon, eleve Hajós András leginkább ne követeljen semmit, meg hát ennyit a civil ellenzék színvonaláról,”

Érthető Tallián Miklós felháborodása.

A pofátlanság teteje amit Hajós András követel.

A „civil szervezet” egy nagyon ködös fogalom.

Akár egy maffia banda is elkeresztelheti magát „civil szervezetnek”.

DeMarco 2011.12.05. 08:32:47

@Fedor: Miért nincs a millásoknak Fila táskájuk? Mert csak hét pontot tudtak összegyűjteni...

Jó volt az utóbbi dzsembori, mert újfent megmutatta, hogy mennyire csekély számban vannak a libsik, még a fletó féle szabadcsapatokkal sem érték el az ezer főt. Pedig aztán ott voltak felszólalni a prominens függetlenek, tgm-el, hajóssal...

7 pontot én is bármikor össze tudok firkálni vmi kamu "civil" szervezet nevében.

1. Minden magyar állampolgár kezdjen állampapírokat vásárolni.
2. A Cafatéria elemek közé új elemként adómentesen vásárolható állampapírokat lehessen venni.
3. Azonnal vezessék be a Tobin-adót.
4. Töröljék az off-shore cégeket, egyszeri adómentességet ígérve, ha azokból hazahozzák a pénzeket.
5. Azonnal zárják börtönbe pinokkiót hazaárulásért és gazdasági bűncselekményekért.
6. A nyugdíjaknál vezessék be a Svéd modellt.
7. Amennyiben magánember céggel dolgoztat, vagy cég céggel, kizárólag átutalással lehessen a kifizetést teljesíteni.
8. Bármilyen projectnél a megbízó csak akkor fizetheti ki a fővállalkozót, ha az igazolást hoz arról, hogy minden egyes alvállalkozóját kifizette és azt írásban is fel tudja mutatni.

Hoppá, ez már nyolc pont, túlteljesítettem... tartott vagy két percig legépelni... menne még vagy száz pont biztosan...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.12.05. 10:21:40

@DeMarco: TGM másik tüntetésen szólalt fel, de sebaj. A résztvevők meg azért voltak kevesen, mert ezt az egészet csak 3-4 nappal korábban hirdették meg, nem hetekkel korábban, mint a többit. Én sem voltam ott egyéb elfoglaltságaim miatt.

Ami a pontjaidat illeti, még azt se mondom, hogy mind hülyeség. Mondjuk az első az, hisz elég szűk az az réteg, akinek egyáltalán van pénze befektetni, és egyébként is ez a kényszer a békekölcsönre emlékeztet; a négyest (mármint az adóamnesztiát, hisz külföldi céget magyar joghatóság nem törölhet) már többször, több kormány megpróbálta, kb. nulla sikerrel; a Tobin adót meg nem kell követelni, a bevezetésén már dolgoznak az EU-ban, de a többi korrekt. Különösen az ötös, hisz tudjuk, hogy kit választottak meg kétszer is a közelmúltban a nap Pinokkiójának :-)

goo.gl/QFaMB

int10ha 2011.12.07. 15:33:07

Matekból egyes: 92,872 = Egymillió
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0