A tehetség kutat ás II. (Respect)
2012. május 05. írta: Fedor

A tehetség kutat ás II. (Respect)

Egyre inkább úgy tűnik, hogy érvényét veszti az általam felállított, és eddig mindig beteljesült Nagy Megasztár-törvény, mely szerint:

1. A páratlan számú Megasztár évadok jobbak.

2. A páratlan számúakat lányok nyerik, a párosakat fiúk.

Nos, ezek szerint a mostaninak szarnak kéne lennie, fiúgyőztessel.

Hát egyrészt egyáltalán nem olyan szar. Persze az első három évad színvonalát ez se érte el, de azért megközelítette, és az ötödiket talán túl is szárnyalta. Mindezt annak ellenére, hogy ebből a szériából sajnos kilúgozták az élő zenei kíséretet, és volt olyan, hogy az este messze leggyengébb produkcióját az úgymond "sztárvendég" szolgáltatta. Bizony az SP név a zenében is egyet jelent a gagyival és a hamissággal, nem csak a politikában :-)

Másrészt meg, bár természetesen három héttel a végső döntő előtt nem jelenthetem ki ezt teljes bizonyossággal, de nagyon úgy tűnik, hogy bizony, ezúttal is lány lesz az Év Hangja, méghozzá Radics Gigi, egy Rúzsa Magdi-féle rajt-cél győzelemmel. Sőt, az egyetlen, aki ezt veszélyeztetheti, szintén lány, szóval annak is elég nagy az esélye, hogy a versenyt egy Gigi - Szakos Andi catfight dönti majd el.

Hogy így lesz -e valóban? Hamarosan kiderül.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr374489826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeMarco 2012.05.06. 23:14:07

Azt se tudom, h miről beszélsz. Idén szerencsére egyetlen ilyen műsort sem láttam.

Van nagy dobozom, csili-vili 3D-s, de én irányítom és nem az irányít engem. A tévéadások, mint műfaj, rohamos tempóban felejtőssé vált. Addig nyomták a gagyit, bulvárfost és a káoszt, h még csak nem is hiányzik.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.05.07. 13:51:24

@DeMarco: "Van nagy dobozom, csili-vili 3D-s, de én irányítom és nem az irányít engem"

És miből feltételezed, hogy nálam ez nem így van?

vitaygeorgina 2012.05.09. 08:38:56

@DeMarco: Két tehetségkutatós posztot olvastam el ezen a blogon, te mindkettőnél hozzászóltál valami tökéletesen negatív lekezelő dolgot, amiből az is kiderült, hogy te bezzeg okos vagy.
Hogy milyen okos vagy, abból is kiderül, hogy hozzászólsz egy olyan poszthoz, ami amúgy nem érdekel, a posztban említett műsort nem nézed, de egy kis dicsekvéshez azért megteszi.

Na, mindegy. Én sem nézem a Megasztárt a tévében, amelyik produkció érdekel, azt megnézem másnap. Egyre inkább azt vettem észre, hogy ennek a két lánynak a produkciója érdekel csak, a többiek haloványak.Egyetértek a poszttal, ennek a két lánynak kellene bent lenni a döntőben.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.05.09. 09:00:21

@vitaygeorgina: DeMarco öreg bútordarab itt a blogon, neki az a feladata, hogy negatív legyen :-) Kivéve persze, ha Viktorkáról van szó, mert akkor ő a megtestesült optimizmus és megelégedettség :-)

DeMarco 2012.05.10. 13:23:33

@vitaygeorgina: Tényleg okos vagyok. :)

És van jó pár olyan poszt, amihez nem szólok hozzá, mert tényleg nem érdekel a téma. Vagy érdekel, de későn tudtam volna csak becsatlakozni, ilyen az eggyel fentebbi poszt is.

Másrészt én sosem veszek komolyan egy posztot sem, ez inkább csak egyfajta szórakozás. Írhatok normálisan, szitkozódhatok, morgolódhatok, de valójában senki nem húz fel és rengeteg nicket ismerek fejből, előre tudom, h mit fognak írni, nő, vagy férfi az illető, milyen álláspontot képviselnek.

Nem korlátozom magam semennyire, leírom amit épp gondolok valamiről, vagy a véleményemet dolgokról és a legkevésbé sem érdekel, h ez tetszik-e valakinek, vagy sem.

A negatív vélemény is vélemény. Egy liberális blogon pedig mi más lenne a vélemény, mint negatív?

Miért nem mek akkor másik blogra? Egyrészt sok blogot követek, teljesen szerteágazó témákban és sokszor hozzászólok itt is, ott is. Másrészt túl egysíkú lenne bármilyen blog, ha nem jelennének meg kritikus hangok, főleg ha azok a valóságot ábrázolják.

Egy szó, mint száz. Nem felvágtam, szimplán leírtam az igazat. Ami ebben az esetben elég negatív.

vitaygeorgina 2012.05.11. 11:07:54

Elismerem, hogy jogod van hozzá, hogy leírd a véleményedet, akkor is, ha negatív. Nem gondolom, hogy ha egy blog vagy egy poszt tartalmával nem értesz egyet, akkor azt ne is olvasd. Én is olvasok olyan blogokat is, ahol állandóan felhúzom magam. Sokszor én is negatív véleményt fogalmazok meg.
De abban a stílusban, ahogy előadtad a véleményedet az első hozzászólásban, az szimpla kötekedésnek látszik.

Gondolom, azért követsz te is blogokat, hogy az általad érdekesnek tartott témákról elmondhasd a véleményed. De a hozzászólásnak számomra attól van értelme, ha konstruktív, ezért is szólítottalak meg.
Nem áll hozzám közel a liberális gondolatvilág, én is a konzervatív értékek felé húzok, de Fedornak érdekes meglátásai vannak, és azok közé a baloldali blogírók közé sorolom akik határozott véleményük ellenére nem véresszájúak, alpáriak. Így azt gondolom, megilleti annyi tisztelet, hogy a posztjához úgy szólunk hozzá, hogy az értelmes irányba vigye a beszélgetést.

A másik, hogy egy liberális blogon csak negatív lehet a vélemény: pont azt gondolom, hogy ha valamivel erősen nem értek egyet, akkor normális stílusban kellene próbálkozni közelíteni az álláspontokat, mert így azok, akiket szeretnénk meggyőzni, a stílusunk miatt oda sem figyel arra, hogy mit mondunk.
A tévézéssel kapcsolatos cikkekhez beírni, hogy nem nézel tévét, minden, csak nem konstruktív. Ha téged a Megasztár nem érdekel, mert nem nézed, és nem érdekelnek a résztvevői, akkor ezt úgy írd le, hogy legyen valami értékelhető tartalma is.
És erre ne írd azt légyszi, hogy jogod van úgy leírni a véleményedet, ahogy neked tetszik, mert ez is igaz. Arra próbálok rávilágítani, hogy megteheted, csak nem biztos, hogy érdemes.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.05.11. 12:22:33

@vitaygeorgina: A hozzáállásod értékelem, és köszönöm, de egy valamit had igazítsak ki, már csak azért is, mert elég közkeletű a dolog.

Ezeket írod rólam:

"baloldali blogíró" "liberális blog"

A baloldali és a liberális nem csereszabatos fogalmak, bármennyire is összeforrt ez a fejekben a hosszú együttműködés miatt. A liberális jelzőt vállalom, büszkén. A baloldalit nem. Nem azért, mert ciki lenne, hanem azért, mert nem vagyok az. Pontosabban van bennem kicsit minden, mint minden normális emberben, igen, konzervitizmus is, több is, mint esetleg gondolnátok, de a liberális énem a legerősebb.

DeMarco 2012.05.11. 17:31:03

@vitaygeorgina: Tudod, az okfejtésed akár helyes is lehetne, de tévedsz.

Először is én nem akarok meggyőzni senkit sem semmiről. Csupán leírom a véleményemet.
Másodszor is a legkevésbé sem hiszem, h bárki meggyőzhető lenne bármiről. Ahhoz túl mélyek az árkok és évek óta játsszuk ezt a játékot, miközben jottányit sem mozdultak közelebb az álláspontok semmilyen témában. És nem is fognak, mert teljesen másik világban élünk, egyfajta belhidegháború folyik, amiben épp most én vok nyerésben. (Igaz, vártam rá 8 kemény évet.)
Harmadszor a destruktív vélemény is vélemény. Ahhoz, hogy építeni tudjál, előtte rombolni kell...
Ez a blog és a vélemények sem konstruktívak, nem akarnak megoldani semmit sem, csak fújják a szokásos mantrákat és a százszor kibeszélt témákat.
Fedor mellett nem az szól, hogy nem alpári, mert sztem fletó sűrű emlegetése is elég alpári, én azért kedvelem, mert szórakoztatóan ír, nem profi újságíró és nem megrendelésre dolgozik, nem rendelkezik pontos információkkal, csak csapkod, pont úgy, ahogy egy átlagember is teszi.
Negyedszer, mindannyian tudjuk, hogy egy blogíró a kommentek minél magasabb számától ájul el, ezért rájátszik, hogy növelje a kommentek számát, amit csak úgy ér el, ha minél többször kikerül az index főoldalára. Ezt könnyű elérni, meg vannak a megfelelő hívószavak hozzá. Egy jól elhelyezett destruktív komment pedig elindíthat egy lavinát. Ezért ha van kedvem és időm rá, akkor meglovagolok egy éppen kint lévő posztot és a destruktív kommentjeimmel szörfözök a hullámokon, amit felvertem... Én szórakozom, Fedornak meg nőnek a kommentjei, mindenki jól jár, ráadásul közben megjelenítek egy, a liberális felfogástól merőben ellentétes, földhözragadtabb, konzervatív hozzáállást, így egyensúlyozva ki Fedor álomvilágát.
Ötödször, alig hiszem, h tudnánk egymásnak újat mondani, ismerjük már annyira a másikat, sőt általában véve a többieket is, hogy pontosan tudjuk mire mit fog írni, mit gondol róla, stb.

És mindennek dacára amit leírtam, mégis vannak közös pontjaink, csak sajnos a blog stílusa kizárja ezeket a témákat. Például szeretjük a sci-fit és Asimovot. :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.05.11. 23:11:18

@DeMarco: "minél többször kikerül az index főoldalára. Ezt könnyű elérni, meg vannak a megfelelő hívószavak hozzá."

Ez egyáltalán nem így működik. Semmi ráhatásom nincs arra, hogy mi kerül ki, és mi nem. Volt egy pár posztom, amelyet én nagyon jól sikerültnek éreztem, és mégse került ki.

És persze bármennyire is úgy szeretnéd beállítani, nem szempont nálam, hogy bármilyen elvárásnak megfeleljek, én tényleg csak akkor és arról írok, amiről akarok. Tudod: Kötöttségek nélkül...
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0