A közönségkedvenc filozófus
2013. március 03. írta: Fedor

A közönségkedvenc filozófus

byealex.jpgÉs most dicsérni fogom az m1-et.

A tavalyi borzalomról szóló posztomat ezekkel a mondatokkal fejeztem be:

Valahogy a köztévének politikai kurzustól függetlenül nem megy ez showműsorba ágyazott keresgélés. Talán a jövőben nem kéne erőltetni...

Örömmel jelenthetem, ezúttal szerencsére nem lett igazam. A Philip-gárda megemberelte magát, és letettek egy teljesen elfogadható show-t az asztalra, ami a királyinak nézettséget hozott, nekünk meg egy meglepetés embert.

Persze ez sem volt azért végig játék és mese. Eléggé belterjesnek tűnt a versenydalok szerzői gárdája, és persze előkerültek az ilyenkor szokásos plágiumvádak is. Ráadásul én (minden profizmusa ellenére) bizony egy borzalomnak tartom azt a Kállay-Saunders dalt, amit a zsűri hozott ki győztesnek, de hát ez egyéni ízlés kérdése, biztos sok embernek tetszik Csiszárékon kívül is. Mondjuk arra nem volt alkalom, hogy ez kiderüljön, hisz a végső döntésig mindig automatikusan tovább jutott, a döntő végéig egyszer sem lehetett szavazni rá.

Lehetett viszont ByeAlexre, sőt, ő volt az egyetlen a versenyzők között, aki mindig a zsűridöntés ellenére, csupán közönségszavazatokkal jutott tovább, és ez már előre is vetíthette azt, ami végül is tegnap este történt.

Ehhez persze kellett az, hogy változtassanak a szabályokon is, a közönség javára. Tavaly a közönségszavazás után a zsűri mondta ki a végső szót, most viszont ezt megfordították: a zsűri által négyesre leszűkített mezőnyből (ahova ByAlex épphogy becsúszott, nagy meglepetésre viszont kimaradtak Pál Dénesék) a nézők választhatták ki, hogy ki képviseljen minket májusban Svédországban.

(Közbevetve: újabb jópont az m1-nek a szavazás menetéért. Sikerült egy teljesen korrekt szisztémát összehozniuk, kár, hogy a kertévék ezt a büdös életben nem fogják átvenni, mert ez valóban a közönség véleményéről szólt, és nem a bevétel-növelésről.)

Szóval a közönség döntött, még hozzá elég szokatlan módon. A fene gondolta volna, hogy országos kedvenccé válhat egy underground körökből érkező, korábban max. a Petőfi rádió hallgatói által ismert, tipikus romkocsmában merengő értelmiségi. De annyira definíció-szerűen az, hogy még a végzettsége is filozófus, olyan ember ő, aki a vele készült interjúban Nietzsche idézetekkel dobálódzik.

A fene gondolta volna, hogy a magyar közönség vevő a minőségre. Eddig nem úgy tűnt.

Hogy aztán ez mire lesz elég Malmőben? Igaza lesz Rakonczai Viktornak, aki úgy gondolta, hogy egy szövegcentrikus, a magyar nyelvre ennyire támaszkodó dal külföldön nem biztos, hogy siker lesz? Igaza lesz Csiszárnak, hogy ez az egész produkció nem igazán Eurovízió-kompatibilis? Felül lehet-e írni ezzel a dallal a Dalfesztiválra oly jellemző geopolitikai szavazás íratlan szabályait?

Nem tudom. Csak azt, hogy ByeAlex érdemes arra, hogy drukkoljunk neki két hónap múlva.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr305114081

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hipsztergyerek Malmőben – az esélytelenek nyugalmával 2013.03.04. 10:37:09

Egy kötött sapkás, szakállas, vastagkeretes szemüvegben a világra magasról tevő, azaz „átlagos” hipsztergyereket küldünk Malmőbe, hogy megnyerje az Eurovíziós Dalfesztivált. Amire egyébként nincs esélye – nem azért, mert hipszter, hanem azért, mert m...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

greybull 2013.03.03. 09:46:55

Biztos nem ugyanazt a műsort néztük: a győztes dal - tinglitangli, a győztes énekesnek meg - nincs hangja.
Mindazonáltal Malmőbe még ez is túl sok, lévén, hogy az Euroviziós dalverseny maga a megtestesült hányinger. Annak idején, amikor Wolff Kati indult, az egész versenyen ez volt az egyetlen hallgatható dal. Hanyadik is lett? Utolsó, vagy az előtti? Egyedül az általunk manapság olyannyira lenézett, megtagadott "halszagú" rokonok (mármint a finnek!) jelölték meg legjobb dalként! Abszolút a nacionalizmus és a szomszéd népek egymás iránti viszony döntő, meg kell jegyezni, hogy az egymást pld. annyira utáló horvátok és szerbek is simán a másik ország dalát hozták ki legkedveltebbként. Na ennyit az Eurovízióról.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.03.03. 09:55:19

@greybull: Hogy nem ő volt a legjobb énekes a mezőnyben? Ebben egyetértünk. Dez nem énekesverseny, ez dalverseny. És a dal jó. Elsőre valóban tinglitanginak hat, de figyelmesebben meghallgatva ez egy jó dal. Az más kérdés, hogy ez mennyire passzol az Eurovízióhoz, ezzel kapcsolatban nekem is vannak kétségeim.

"Abszolút a nacionalizmus és a szomszéd népek egymás iránti viszony döntő"

Erre céloztam, amikor a Dalfesztiválra oly jellemző geopolitikai szavazásról írtam. Ugyanakkor mégis valahogy minden évben más nemzet nyer Európa különböző tájairól, tehát azért csak van némi hatása a dalnak is.

h82h 2013.03.03. 11:35:07

@Fedor: "csak van némi hatása a dalnak is." rosszul írtad a politika kifejezést :D

Citrom Jani 2013.03.03. 11:59:57

@Fedor: A legjobb DAL volt a mezőnyből, tök mindegy hányadik helyen végzünk, végre nem egy ker.tévé által megcsinált "sztárocska" képvisel minket egy ámerikát majmoló mű, nagyon megcsinált dallal és produkcióval.. Alex egyedi, figyelemfelkeltő, bájos, szerethető és egyszerű, akit nem megcsináltak, hanem csak úgy VAN. Önmaga.

kabelbarat (törölt) 2013.03.03. 12:52:21

@Citrom Jani: Ott a pont. Nem tudom, hogy maguk írják e a dalaikat, de számomra is hitelesek. Mondjuk nekem a "Csókolom" sokkal jobban bejött tőlük.

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2013.03.03. 13:07:34

Függetlenül attól, hogy tetszik vagy nem tetszik Alex dala (elvagyok vele, de nem esem hasra tőle, a Csókolom nekem sokkal jobban bejön), ez volt az a nóta, ami nem volt tök ugyanolyan, mint a többi, egymástól gyakorlatilag megkülönböztethetetlen, sátánian vigyorgó guminők és Ken babák által előadott alkotás. Én egyébként Malmőbe mondjuk minimum a Tankcsapdát küldeném ki. Arra garantáltan felfigyelnének a tévé előtt bóbiskolók (:

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.03. 13:16:46

Pedig most kivételes jó a magyar versenyző, egyedi a stílusa.

kistesoka 2013.03.03. 13:18:42

Alex egy egyéniség? Ugyan úgy egy megcsinált figura, aki próbál egyedi lenni... :)
Érdekes amúgy hogy a legtöbb blogon sztárolva van, amúgy a közösségi oldalakon kb lehánynák :D
;)

DeMarco 2013.03.03. 13:23:45

@Fedor: Próbálnék vmi pozitívat írni, vagy legalább vmit, de nem megy...

Nem tudok összehasonlítani, mert eszem ágában sem volt a műsort nézni, szerencsére nem láttam egyet sem belőle.
De a nyertes dalt és énekest megnéztem.

Hát, ha ez lett a legjobb, akkor nem vesztettem semmit sem és csak örülhetek, h kihagytam vmi borzalmat...

Sztem is tök' mindegy, h kit küldünk Malmöbe, ezért felőlem ez a dal is mehet, semmivel nem lesznek rosszabbak az esélyeink.

De ez a stílus és ez a figura olyan messze van a zenei és emberi ízlésemtől, mint Makó Jeruzsálemtől...

Kár is erre több karakter.

eöeöe 2013.03.03. 13:28:03

A címet olvasva aszittem a mindentudás egyeteméről lesz szó vagy valami, kissé csalódtam.
Kár, hogy valszeg tényleg ő mo kedvenc filozófusa.

vasgyuszi 2013.03.03. 13:28:15

A sok nyomi meg hogy hisztizik. :)))

csillámpóni 2013.03.03. 13:36:43

Jobb mint a többi, de azért szakáll+eurovízió, az Sebastien Tellier, és annyira azért nem.

"Leona" 2013.03.03. 14:11:34

lehet, hogy olyan ez mint az előző választás: nem valakire, hanem valaki ellen szavaztak? (Valakik, mert én biztos nem...)
Amúgy a favorizáltakról: ők is egy nagy nullák, plasztik emberek. Erre jó példa: megnéztem Radics Gigi dalát, meg azt a román dalt is, amiből állítólag ..öö..khm..merített Radics dalának szerzője. A román csaj szebb is, hangja is kellemesebb, mégsem lett sláger az sem, akkor meg?!
Amúgy akik nem értenék a byealex sikert: Kik is szavaznak, kik is fogyasztanak zenét? a Fiatalok. A Viván folyamatosan nyomatták byealex dalát, ugyanakkor ilyen Radics Gigi-Pál Dénes féle "nóták" már eléggé cikik oda.

Balt 2013.03.03. 14:11:42

Mondjuk a tavalyi mezőny (azon belül is Biga) messze verte az ideit mindenféle szempontból, még úgy is, hogy magának az élő műsornak elsőre akadtak gyermekbetegségei. Ezzel együtt simán szerethetőbb és emberibb, mint a kertévés hasonlók.

safranek 2013.03.03. 14:22:59

Tök mindegy, hogy ki megy a döntőre, mert úgyse szavaz ránk senki. Soha nem voltunk még csak az első hely közelében sem.

nandras01 2013.03.03. 14:34:58

1.- az eurovíziós izében a legkevésbé az érdekes, hogy milyen a dal. szimpátiaszavazás, amiben mi nem vagyunk túl erősek.
2.- talán még szerencsénk is van azzal, hogy nem számít a dal, mert az a rakás szerencsétlenkedés, sutaság és borzalom, amit a győztes előadott egyszerűen minősíthetetlen.
3.- és ez tetszett a legjobban a közönségnek??
persze, ha belegondolunk, hogy uhrin benedeknek is őrjöngve csápoltak... bár, az legalább érthető.
benedek bácsi magasan veri ezt a... valakit, akinek egyszer azt mondták tizenhat sör és ugyanannyi feles után, hogy tud énekelni.
és ő elhitte...

megérett a pusztulásra ez az ország.

nandras01 2013.03.03. 14:38:37

most mondja a fiam, hogy miért vagy meglepődve?
mikor egy olyan országban élünk, ahol orbán a miniszterelnök, ahol az emberek való világot akarnak nézni, ahol a nóta tv minden csomagban ott van...

igaza van.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.03.03. 15:32:15

@safranek: "Soha nem voltunk még csak az első hely közelében sem."

Ez nem igaz. Bayer Friderika negyedik volt, Rúzsa Magdi meg kilencedik.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.03.03. 15:33:54

@nandras01: "mikor egy olyan országban élünk, ahol orbán a miniszterelnök, ahol az emberek való világot akarnak nézni, ahol a nóta tv minden csomagban ott van..."

Nem értelek. ByAlex mindennek pont, hogy az abszolút ellentetje.

Simon Liza 2013.03.03. 15:42:03

végre egy normális írás a témáról

nandras01 2013.03.03. 15:45:05

@Fedor: tényleg nem értettél meg.
mindössze azt a végtelen szellemi és ízlésbeli, sivárságot próbáltam érzékeltetni, amely lehetővé teszi egy ilyen... nem tudom minek a triumfálását.
és nem, nem kezdem elemezni és bizonygatni, hogy miért is minősíthetetlenül szar és üres tinglitangli az idézett alkotás, ahogy épelméjű ember azt sem kezdi boncolgatni, hogy miért is elviselhetetlen giccs a matyómintás csikóbőrös kulacs, a kagylóra festett "üdvözlet tihanyból" emléktárgy, vagy éppen a zenélő, villogó és forgó velencei gondola.

(persze, ha az előadó pusztán paródiát adott elő, akkor kissé más a leányzó fekvése. akkor a végtermék minősége szükségszerű.)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.03.03. 15:46:02

Persze akinek meg tetszett, az az is lájkolhat, itt:

www.facebook.com/byealexmusic

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.03.03. 16:06:12

@nandras01: Ebből nekem csak az jön le, hogy nagyon különbözik az ízlésünk. Sivár? Minősíthetetlenül szar? Hát ez a dal nagyon nem az. Pont, hogy kiugrik a mezőnyből az egyediségével.

Magamtól egyébként én se ilyen stílusú zenéket hallgatok, de már rég kinőttem abból, hogy ne ismerjem el azt műfajtól függetlenül, ha valami jó. Ez jó. Persze gondolhatod azt, hogy nem az, max. nem értünk egyet. Van ilyen :-)

nandras01 2013.03.03. 16:09:43

@Fedor:
"...max. nem értünk egyet. Van ilyen :-)"

ebben viszont egyetértünk :)

Blogin · http://apologetika.blog.hu 2013.03.03. 16:34:00

"De annyira definíció-szerűen az, hogy még a végzettsége is filozófus, olyan ember ő, aki a vele készült interjúban Nietzsche idézetekkel dobálódzik."

Miféle Nietzsche-idézettel dobálózik? Egyetlen idézete van, az sem filozófiai élű, csak a zenéről egy gondolat. Szembe is állíthatnánk Máraival, és akkor már egy a zene mellett, egy meg ellene. Nekem itt az asztalon ettől a szerencsétlen Nietzschétől a Jón és gonoszon túl, ha kiírok belőle valamit, akkor én is filozofálok? "A zene által a szenvedélyek önmagukat élvezik." Bele ne zuhanjon valaki, olyan mély.

Ez a kocsmában merengős filozófus dolog amúgy jó. Ismerek egy filozófiát végzett srácot, igaz, ő a mesterképzés alatt megette egy csoporttársa fülét.

bárisnya 2013.03.03. 16:42:40

Fedor, én nem tudom annyira magasztalni magát a műsort, tény, hogy a királyi most nem bőgött le, talán találtak valakit a cégnél, aki még emlékezett arra, hogyan kell NDK-ajándékkosarat szerkeszteni és forgatni.
A zsűri nem jópofaságból és "esélyegyenlőségből" tette a 4. helyre Alexet: látták az eddig leadott szavazatok számát, előre tudhatták, hogy be kell hozni negyediknek. Azt szerintem ők sem gondolták, hogy a szavazatképes közönség töke ennyire tele van a nagy ívű, 12egytucat kommersz táncdalokkal.
A dal nekem is bejön, hosszú ideje az első magyar dal, ami leragadt és dudorászom. És remélem, nem fordítják angolra a szöveget! Kapja be az eurovízió, úgyis utálnak minket. Köszönjük a politikusainknak.

puszi 2013.03.03. 16:49:42

@Fedor: Igen. És ők tudtak énekelni, szemben byeAlex-szel.

puszi 2013.03.03. 16:59:22

@Fedor: A jelen hírek szerint Alex magyarul fog énekelni, a dal erőssége, hogy a szövege jó, a dallama nulla, 7 hang van benne, és már szinte óvodásdal-szerűen egyszerű a dallamvezetése, nyilván azért, hogy még könnyebb legyen elénekelnie a szerzőnek (akinek egyébként ez a nem túl embert próbáló feladat sem sikerült, a dó-ré-mi egymás utáni hangokat sem tudta pontosan, hamisság nélkül elénekelni). Ezzel a produkcióval borítékolhatóan azért fog megbukni, amiért Charlie is megbukott, és amiért Cseh Tamás is megbukott volna, mert nincs mögötte az a szöveget elemző, a dalhoz hozzátevő szocio-kulturális háttér, amitől ezt a dalt vagy akármelyik hasonlót kedvelik bizonyos csoportok. Nem véletlen, hogy visszahozták az angolul éneklés lehetőségét a versenybe, így helyzetbe lehetett hozni olyan dalokat is, amelyek nem voltak zeneileg erősek, de jó volt a szövegük (természetesen angolul). Ez a dal zeneileg meg fog bukni.
Jut eszembe, Cseh Tamástól egyszer megkérdezték, hogy miért nem tanul meg már gitározni és énekelni, ahogy egy gitáros-énekeshez az illő lenne. Erre azt válaszolta, hogy akkor elveszítené a hitelességét. Így van ez, igaza volt, de nem is lett európai sztár. Ezért van bukásra ítélve Alex is, még néhány évig esetleg termeli a tucat számait, amit esetleg bizonyos értelmiségi rétegek fognak hallgatni, de ha a szövegek terén akar versenyezni, akkor Fankadeli két másodperc alatt kenterbe veri, pedig őt nem is szeretem.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.03.03. 17:09:00

@Blogin: "Nekem itt az asztalon ettől a szerencsétlen Nietzschétől a Jón és gonoszon túl, ha kiírok belőle valamit, akkor én is filozofálok?"

Egyrészt igen, másrészt az a jellemző, hogy kinek mi jut az eszébe, kit ismer. Egy átlagembernek pl. a zenéről valszeg nem Nietzsche ugrik be. De Ezt csak képárnyalásnak szántam, a lényeg a végzettségen van.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.03.03. 17:09:43

@bárisnya: "A zsűri nem jópofaságból és "esélyegyenlőségből" tette a 4. helyre Alexet: látták az eddig leadott szavazatok számát, előre tudhatták, hogy be kell hozni negyediknek."

Ez így van, én se állítottam az ellenkezőjét.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.03.03. 17:11:12

@puszi: Mint írtam, arról én se vagyok meggyőződve, hogy ez a dal a Dalfesztiválra való. De ettől még jó. lehet, hogy csak itthonra, de jó.

Grabb 2013.03.03. 17:15:15

@greybull: „a győztes énekesnek meg - nincs hangja”

Először is tisztázni kellene azt a nem elhanyagolható kérdést, hogy ebben a műfajban mit jelentenek azok a kifejezések, hogy valakinek „van hangja”, vagy hogy „JÓL énekel”.

Nyilvánvaló, hogy a mai mainstream popiparban, a kereskedelmi médiák és a tehetségkutatók által sugalmazott kép szerint ezek a kifejezések kb. ilyeneket takarnak: iskolázott, hamis hangoktól mentes, lehetőleg profi pop-énektanárnál trenírozott, hatalmas hangterjedelmű, a legnehezebb musical- és popslágereket is könnyedén vevő, énektechnikai effektusokkal, manírokkal, hajlításokkal, trillákkal gördülékenyen megbirkózó énekes.

Evvel a definícióval csak egy baj van: hogy eszerint „nem tud énekelni”, „nincs hangja” a magyar és külföldi popzene számos kiemelkedő személyiségének, úgymint (a teljesség igénye nélkül): Mick Jagger, Bob Dylan, Cseh Tamás, Presser Gábor, Sztevanovity Zorán, Nagy Feró, Charlie, Hobo, Koncz Zsuzsa. A probléma csak ott van, hogy a fölsoroltak mindennek ellenére kiemelkedő, megkerülhetetlen, nagyhatású előadóművészek. Ebből pedig az következik, hogy ebben a műfajban a „jól énekel”, és a „van hangja” valami egész mást jelent, mint amit a köztudat gondol róla.

Ahogyan az is nyilvánvaló, hogy a klasszikusabb, képzettebb hangú énekesek sem pusztán énektudásuk miatt lettek azok, akik lettek. Ha körülnézünk a youtube-on, láthatjuk, hogy a világ tele van hat oktávot (!) és elképesztő hangeffekteket megszólaltatni képes, sőt másokat ezekre tanító énekmesterekkel – akik valahogyan mégsem jegyeznek sehol a popszakmában.

S akik szerint elképesztő, hogyan lehet egy színpadon ByeAlex és Radics Gigi vagy Kállay-Saunders András, azok gondolják egy pillanatra végig, vajon fölfér-e egy színpadra a tehetségkutatókból szabadult, „világszínvonalúnak” kikiáltott, bravúros énektudással bíró néhány ifjú hölgy és úr mondjuk Szörényi Leventével, Demjén Ferenccel, Kovács Katival vagy Rúzsa Magdival. Rögvest kiderül, hogy azért nem pusztán az énektechnikai képzés tette naggyá a nevezetteket sem...

Én azokkal értek egyet, akik szerint ByeAlexnek van még mit fejlődnie, de kétségtelenül egy üdítő színfolt a mai pop-palettán, nem utolsósorban azért, mert van gondolata, és azt hitelesen, mások számára befogadható formában meg is tudja fogalmazni. A föntebb fölsorolt magyar és külföldi előadók kivétel nélkül ezért – tehát előadói egyéniségük, nem pedig énektechnikai teljesítményük okán – váltak megkerülhetetlenül részévé a hazai, illetve a külföldi popzenének. ByeAlexból még nem tudjuk, mi lesz, de kétségtelenül ígéretes.

S ami még ígéretesebb: győzelme arra utal, hogy elképesztő hiány van ma hiteles, a hallgatóságot megszólítani képes előadókból. Az a mezőny, ami szó szerint elárasztotta ezt a versenyt, mára halálosan unalmassá vált, az alternatíva pedig nem jelenik meg a közmédiában, ezért sokakhoz el sem jut. Pedig van alternatíva, és van igény is rá. Ez az igazi ígéret: a zene megújulása, a SzabóZé, Rakonczai, Geszti stb. által képviselt, bevált sláger- és celeb-sorozatgyártási receptek alapján működő, rég lejárt szavatosságú vonal visszaszorulása. Ebbe a közegbe lépett be most ByeAlex, mindenki megdöbbenésére, egy túlméretezett zoknival a fején, flegmán dünnyögve – és letarolta a teljes mezőnyt.

Így kell ezt csinálni. A közönség körében aratott győzelme az eurovíziós dalversenyben megjelenő mainstream-szellemnek adott fricska.

Üdv neked, Alex. A legjobbkor jöttél.

mrs. white 2013.03.03. 17:42:38

@Fedor: Sex pistols is műfajteremtő volt. Igaz saját bevalásuk szerint sem tudtak zenélni. Nem is hallgatja őket már a kutya sem. Az a baj ezzel, hogy a xar akkor is xar marad ha értelmiségi mázal van leöntve. Mint zenei produkció a három akkordjával a végtelenül egyszerű dallammenetével elég kevés. mielőtt bárki felháborodna példaként említem hogy picasso a háromszög fejű emberek mellett azért ha nagyon akart kiválóan tudott rajzolni. Ha ezt Bartók írta volna akkor lehetne művészetként kezelni. Sajnos azonban, valszeg kb ez az amit a zeneszerző (énekes?) maximálisan produkálni képes. Innentől kezdve pedig egy amatőr jószándékú kezdeményezése. Ami szimpatikus benne, hogy Ő ezt pontosan tudja magáról, valamint ami kicsit szomórú, hogy ezzel a mezőnyből egyáltalán nem lógott ki. A vélhető eurovisiós mezőnyben pedig láttatlanban mondom az előző évek tapasztalata alapján, hogy simán a középmezőnyben lesz, de ettől ez még nem érték zenei értelemben.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.03. 17:53:47

@puszi:

Nagyon sok ember meg kifejezetten nem szereti, ha nem angol énekesek angolul énekelnek.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.03.03. 17:54:57

@mrs. white: "Nem is hallgatja őket már a kutya sem."

Hogy te ebben mekkorát tévedsz...

"Ha ezt Bartók írta volna akkor lehetne művészetként kezelni."

Nem gondolod, hogy ez sznobizmus? egy mű önmagában nézendő, nem úgy, hogy ha ő írta akkor jó, ha meg nem ő, akkor viszont nem jó. Már bocs, de ez hülyeség.

karpackie 2013.03.03. 18:03:47

Egyszerűen .........szóval az.Esélytelen a többi is , sőt azok xszarok, ez meg alkalmatlan, nem oda való, az indítása vicc.

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.03. 18:05:07

A recorder blogra kirakott videóba belehallgattam... Tragédia. Már tegnap este is sírva fetrengtem, mikor egy több évtizedes Ki mit tud felvételen valami noname énekes vonyította a "Szállj fel Lajoskát" a Piramistól (gyk: a cím az egykori Gúnya együttestől ered, ha jól emlékszem, a szám valódi címe nem jut eszembe), de ez a közönség kedvenc még azt is alulmúlta...

@Fedor: sürűn kellene fotóértékelő oldalakra járnod, majd rájönnél, hogy nincs igazad! ;-)))

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.03. 18:07:19

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: az nem baj, ha angolul, csak ne hunglishül! Mert attól sikítani tudnék, mikor anélkül, hogy tudnám kit-mit hallok, kapásból észreveszem, hogy magyar anyanyelvű a szerencsétlen.
Ezerből egynél nem veszem észre.
Pedig nem beszélek angolul (írás-olvasás megy, de az ugye...)

is 2013.03.03. 18:07:58

Van némi közöm a zenéhez úgyáltalában. Ez a szám gyenge. Zeneileg nulla, a szövege meg ízlés kérdése, de nem egy bonyolult dolog, az biztos.

karpackie 2013.03.03. 18:08:20

@Grabb: "Szörényi Leventével, Demjén Ferenccel, Kovács Katival vagy Rúzsa Magdival."
A nevezetteknek bizony van hangjuk és ezen nem az ordítási képességeiket értem.
A mostani generációnak hangereje van , azért ez nem ugyanaz.

Serenic 2013.03.03. 18:16:51

Akkor megkérdezném: mi ebben a "szöveg-centrikus"? Beletett pár értelmetlen strófát, oszt annyi. Párszor meghallgattam, de nem jött le, mi a francot is akar elmondani nekünk azon kívül, hogy fogalmunk sincs, mit csinál a kedvese, ha nem másfelé kujtorog.

Serenic 2013.03.03. 18:17:49

"@karpackie: "A mostani generációnak hangereje van , azért ez nem ugyanaz."

Ez marhaság, mindig ugyanígy szolták le a fiatalokat. A beatnemzedéktől is meg akartak süketülni nagyanyáink.

Boo 2013.03.03. 18:27:08

Ha valaki meg tudja indokolni, hogy miért nyert 2011-ben, az azerbajdzsáni Ell és Nikki, attól elfogadom, hogy ByeAlex nem oda való.....

karpackie 2013.03.03. 18:33:38

@Serenic: Sajna volt szerencsém , hallgatni nehány ifjú titánunk produkcióját.Minimális elvárás volna , hogy a HANG ne csúszkáljon, ne b.ssza szét az élményt? Ami engem illet, így ötven felett nem a hangerő a problémám, hanem ez az igénytelen erőből nyerítés.
Ha annak idején Jimi Hendrix és a többi titán hangereje nem zavart , most ezeké se zavarna, de ez az értelmetlen műmajernyafogás, hajlítgatás, hamis ordítás igenis zavar.Na!

safranek 2013.03.03. 18:36:46

Akinek nem tesztett Alex, miért nem szavazott? Ha nem szavazott, akkor ne is fikázzon.

Marty Mcfly 2013.03.03. 18:39:25

Bye Alex az új Mészáros János Elek... hehe
www.youtube.com/watch?v=ylK7-pzKNFI

nyisziati 2013.03.03. 18:39:45

Valószínűleg ugyanaz lesz a sorsa, mint az eddigieknek, de legalább változás szelei fújnak és a posványszag oszlik.

EZÉRT MÁR MEGÉRTE.

Szerintem.

safranek 2013.03.03. 18:42:41

@Fedor: Oké oké, kétszer voltunk 10-en belül. A hányból is? 12/2.

btw, Ruzsa Magdi sem egy mainstream dallal indult.

Vejnemöjnen12 2013.03.03. 18:43:20

Az egyik fordítóprogram szerint ilyen a dal szövege angolul:

My Darling

My Darling is a girl who
I grew up with wolves and
dancing on a délibábbal,
and then slipped away quietly
My Darling.
She's my sweetheart.

My Darling is a girl who
cuddle weekend, kontintinens
csobban nice tengererkben
He dances between the clouds above approx.
sweetheart.
She's my sweetheart.

Chorus:
Because I have now other
only my dear, my darling.
He goes wherever you go,
It is good for me, it is good for me.
Because you can always find me
My Darling, my darling.
By dúdolnám:
It is so good to me, it's so good to me
This is the song.

My Darling is a girl who
fanciful dreams of tépnek, in the morning, tousled hair weave winds
However, other parts of the Darling.
She's my sweetheart.

My Darling in the supernatural
finger pull and never dreads,
rozmaringból produces 15 spring carriages,
Crickets are pulled.
Thus calms down quietly.
She's my sweetheart.

Chorus:
Because I have now other
only my dear, my darling.
He goes wherever you go,
It is good for me, it is good for me.
Because you can always find me
My Darling, my darling.
By dúdolnám:
It is so good to me, it's so good to me
This is the song.

There is now nothing but a sweetheart,
My Darling.
He goes wherever you go,
It is good for me, it is good for me.
Because you can always find me
My Darling, my darling.
By dúdolnám:
It is so good to me, it's so good to me
This is the song.

Turboanyu 2013.03.03. 18:52:31

Egy Eurovíziós dalfesztiválon akkor se lenne esélyünk, ha maga Michael Jackson indult volna a színeinkben. Ennek a srácnak nincs kevesebb esélye nyerni, mint bárki másnak aki indulhatott volna. Legalább nem egy tucatdalt küldünk.
Én külföldön élek, most először fogok szavazni, egyből három telefonról. Soha nem éreztem ingert arra, hogy a pénzemet költsem ilyenre, de Hajdú úr, becses neje és a többi "semmihez se értek" celeb kiakadása nekem megér ennyit. Soha ennyire nem kívántam még senkinek a győzelmet...

IrishOak 2013.03.03. 18:53:22

Azért érdekes, hogy csak hazánk kedves képviselői fanyalognak. Ahogy nézem eléggé kedvenc lesz ez a dalocska:-))
www.eurovision.tv/page/news?id=its_byealex_for_hungary

Amúgy:
Sok éve a tavaszváró rituálé nálunk az Eurovision végig danolászása.(több családtagom szerint meg vagyok bolondulva, de azért nekik tetszik) Mindig tippelek az elődöntőkben.Vannak kedvencek, meg titkos favoritok. Általában a teljesen bolond számok jönnek be a 'népnek. Ezek rendre a második helyen végzik... mert azért mégsem lehet egy Verka Szerjucska vagy az Orosz nagyik a legjobb, de volt már Spanyol cirkusz,hegyi pásztorfiú, meg Görög tengeri rabló. Az egyik legjobb a tavalyiból a Szerb pasi volt - Euro-Neuro számával...

Régen nem lehetett csak 'saját nyelven indulni. Elég trágya szabály,hogy már mindenki 'egyennyelven nyomja. Egy Spanyol, Francia, vagy Görög versenydal teljesen elveszti a jellegét az átírástól.

Szval jó lesz ez:-D
A Radics Gigi-kből lesz egy tucat(szőke, fekete,vörös +szélgép = minden évben ők a legnagyobb falka)A Kállay-San. Andrisból biztos (by '50-'60 évek) lesz legalább egy valahonnan a Balkánról. Az Írek valami nagyívű számmal jönnek.Az Angolok már tavaly is hülyére vették a dolgot, és egy nagypapát küldtek - de azért cuki volt.
Most a Svájciak az üdvhadsereg zenekarát - na majd nézem hogy férnek fel hatan a színpadra:-DD

Úgyhogy nagyon is jó lesz ez.. pont a poén kedvéért. Épp jön a tavasz, jó lesz nyárkezdet dalnak minden országban. Csak meg kell tartani ezt a himbilimbi feelinget. A hivatalos oldalra kirakni egy jó fordítást - még a hülyeségek megjelenése előtt.. aztán lazára venni a figurát:-))

Egyébként tegnap este megmondtam előre, hogy ez a fiú nyeri, bár én azt hittem az Andrásig 'csalják a dolgot. De nem; tiszta volt... bemászott másnak is a bőre alá:-D

Jó lesz! Évek viszonylatában ez a legjobb 'poén amit produkálunk.

greycup 2013.03.03. 19:00:48

Nálam ő volt a nyerő! Le is hozta tükörsimán... :))

nyisziati 2013.03.03. 19:02:33

@mrs. white: "Innentől kezdve pedig egy amatőr jószándékú kezdeményezése. Ami szimpatikus benne, hogy Ő ezt pontosan tudja magáról, valamint ami kicsit szomórú, hogy ezzel a mezőnyből egyáltalán nem lógott ki."

Nem baj, jöjjenek az amatőrök. Sok meglepetést okoztak már a youtube-on (és máshol is). Csak ne legyen pozőr. PONT ezzel lóg ki a mezőnyből. Az meg nem érdekes, hogy a Dalfesztiválon hogy szerepel, nálunk legyen jó és kész. Mással se lennénk előrébb egyébként, ahogy valaki fentebb megjegyezte, mivel ez szimpátiaszavazás és a politikusaink miatt amúgy sem állunk jól. Szóval mindegy, kit küldünk.

Ja és itt van két videó egy meglepetéscsapatról, nem tudom ismered-e őket (OK Go - a videóik szinte "nullbüdzsések", viszont rendkívül ötletesek - és a zene is jó, legalábbis szerintem):

www.youtube.com/watch?v=dTAAsCNK7RA&list=AL94UKMTqg-9BOasUS8HhR8Xj1WmDXRTOQ

www.youtube.com/watch?v=qybUFnY7Y8w

A meglepetést elsősorban arra értem, hogy amatőrvideókhoz képest profikat megszégyenítő a teljesítményük, ötletességük, és ezt díjazta az internet közönsége is - több tízmillió letöltés formájában.

2013.03.03. 19:07:28

Minőség??? Te füldugóval és szemfedővek nézted a műsort? Milyen minőség? Az egyoktávnyi, repetitív minimálzene, egy énekelni nem tudó énekestől borzalmas ancúgban? Bizony hogy Kállay-Saunderst kellett volna továbbjuttatni, abban a dalban meg volt minden, amivel a siker közelébe lehetett volna kerülni, különösen az angol verzió még jobb is, mint az előadott magyar (de lehet, hogy csak a keveréssel volt probléma). ByeAlex-nek már a neve is siralmas, nem csoda, hogy az óvodások is Alexnek öltöznek, kábé ilyen szinten van az egész. Nyugodtan drukkolhatsz neki, de még a döntő közelébe se fog kerülni. Nem gondoltam volna, hogy a Compact Disco után lehet lejjebb kerülni, de sikerült.

bretman 2013.03.03. 19:14:38

@Fedor:

Friderika indulásakor még nem közönségszavazás volt, hanem nemzeti zsűrik döntöttek.

Rúzsa Magdi stimmel. Csak hát ő meg egy kertévé által megcsinált sztár. Most akkor ez hogy van? :-)

Exploiter 2013.03.03. 19:34:23

Két dolog
Egy: a többi énekes gyerek 12egytucat volt, unalmas már.
Kettő: ez az Alex sem egy nagy szám, de ahhoz képest, hogy ez volt a leghallgathatóbb dal a műsorban, meglepett, hogy meg is szavazták, azt hittem a népeknek nem ez kell.
Pozitív csalódás.

Mrs.Columbo 2013.03.03. 20:04:19

@safranek: Friderika, 1994, negyedik hely, megvan?

BigPi 2013.03.03. 20:16:09

@is: Már többektől hallottam, hogy zeneileg ez egy semmi, de hagy jegyezem meg, hogy annak idején ezt mondták a Kislány a zongoránál című műről is.
Még is ha meghallja az ember pár dallamát egyből dúdolja, na így vagyunk most ezzel a számmal is.

bretman 2013.03.03. 20:38:11

@BigPi:

Ezzel tökéletesen egyetértek. Azzal a különbséggel, hogy Koós János tudott énekelni. Ettől függetlenül ez valóban egy rendkívül egyszerű dallamvilágú, semmitmondó, de kétségkívül fülbemászó dal. Nem véletlenül játsza agyba-főbe a Viva TV, ahogy feljebb olvastam egy hozzászólásban. Valóban inkább sláger, mint bármelyik más.

Csak ne próbáljuk belemagyarázni, hogy ez underground, meg hogy a szövege egyáltalán jelent bármit is.

scirokkko (törölt) 2013.03.03. 20:53:13

tehat ime a magyar ertelmisegi ??? kiszaladok a vilagbol!

bretman 2013.03.03. 21:01:41

Ja, és még valami. A poszt dicsőíti a döntési módozatot:

"újabb jópont az m1-nek a szavazás menetéért. Sikerült egy teljesen korrekt szisztémát összehozniuk, kár, hogy a kertévék ezt a büdös életben nem fogják átvenni, mert ez valóban a közönség véleményéről szólt, és nem a bevétel-növelésről."

Hát, az a helyzet, hogy nem. Nem tudjuk, hogy a versenyzők közül ki nyert volna, ha a közönség dönthet szabadon. A közönség ugyanis nem dönthetett a legjobb négyről. Egyáltalán nem zárható ki, hogy a legtöbb szavazatot végig a zöldszem-vaklány kettős kapta volna. De rájuk nem lehetett szavazni. Byealexre igen, mert az őt látványosan utáló zsűri azon az egyetlen pontján a versenynek, ahol kiejthetett bárkit úgy, hogy a közönség nem menthette meg, váratlanul továbbjuttatta.

Az X-faktorban, ha jól emlékszem elsődlegesen a közönség dönt és csak a két utolsó helyezett közül választ a zsűri. Az X-faktorban és a Megasztárban a zsűri nem képes kiejteni a legnépszerűbb versenyzőt, itt igen.

Szóval, ha lehet, ne, ne vegyék át.

TBal 2013.03.03. 21:36:26

Meghallgattam, tetszik. Olyan, ami nem racionálisan tetszik, hanem egyben van, hiteles, jó érzés hallgatni.

A szimpátiaszavazás-sulykolóknak meg: ha jól tudom, minden ország szavazatai alapján tíz másik ország kap majd pontot. Az első egy-két, maximum három ország pontjai általában valóban szimpátiapontok, onnantól viszont az számít, hogy melyik tetszett az ottaniaknak a legjobban. Az nyer, aki sok második-harmadik-negyedik helyeket gyűjt be.
Szimpátiával megszerezhető max. 5-6 országtól az első hely, de az semmi, ha nincsenek második-harmadik-negyedik helyek mellé máshonnan. Épp ezért nyer mindig más, és ezért nyerhetnénk akár mi is.

EsoxLucius 2013.03.03. 21:50:09

Az eurovíziós dalfesztivállal kapcsolatban minőséget emlegetni enyhén szólva is nevetséges.
A válogatót nem néztem, ha olyanom van inkább zenét hallgatok, de ez a fazon már ránézésre is vizuális atrocitásnak minősül.

bretman 2013.03.03. 22:08:31

@TBal:

Bár így lenne. Bár mindig más nyer, de valahogy - amióta közönségszavazás van - majdnem mindig szovjet utódállam vagy skandináv ország nyer (igen, egyszer-egyszer van, hogy nem, de több, mint kétharmadban igen). Az hogy van, hogy amióta közönségszavazás van, az addigi TOP3 ország (Írország, Nagy-Britannia és Franciaország) egyet sem nyert?

Bár egyvalamiben van esélyünk. Nem tudom, megfigyeltétek-e, hogy a spanyoloknál a románok mindig az első háromban vannak. Mert kétmillió román vendégmunkás dolgozik Spanyolországban (legalábbis dolgozott a válság előtt). Most, hogy félmillió magyar ment külföldre, és London a második legnépesebb magyar város, akár kampányolhatnánk is a külföldre menekült magyaroknál...

Bár egy dologban bízhatunk

billy reed 2013.03.03. 22:35:45

@mrs. white: "Sex pistols is műfajteremtő volt. Igaz saját bevalásuk szerint sem tudtak zenélni. Nem is hallgatja őket már a kutya sem. "

De később már nagyon tudtak...érti a lényeget?

Kicsit el kellene mélyednie a kultúra más szegmenseiben is, akkor nem írta volna le ezt.

"de ettől ez még nem érték zenei értelemben"

Ön szerint.
Az a baj ezzel az országgal, hogy itt mindenki a tutit mondja.
Hagyjuk meg az egyéneknek, hogy maguk döntsék el, mi tetszik nekik, mi nem. mit tartanak értéknek, mit nem.

"Sajnos azonban, valszeg kb ez az amit a zeneszerző (énekes?) maximálisan produkálni képes. Innentől kezdve pedig egy amatőr jószándékú kezdeményezése."

1. Ezt ön honnan tudja előre? Évekre, évtizedekre...
2. Attól, hogy valami amatőr, még nem lehet jó? /Tudja az újkori olimpiák kezdetén profi sportoló nem indulhatott.../
Amúgy is: ki a "profi"?
Radics Gigi? Kállay Saunders? XY?
Mitől profi? Mert énekel? Alex is.

Attól, mint a magyar labdarúgók: nevezetesen, hogy kimennek a pályára és 90 percig ott vannak?
Márpedig ők -saját elnevezésük szerint- profik, ebből élnek. Mégsem mernénk azt mondani, hogy világszínvonalú a produkciójuk, ugyebár?

A lényeg: ez egy szerethető, őszinte dal, sok év után végre egy igazi. Ezt értékelték a szavazók is.
Nem tökéletes?
Ki tökéletes? A fikázók azok? A dalt szeretők azok?
Akkor meg?

Nem nyer majd?
Kit érdekel? Attól még a szám jó.
Szerintem.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.03.03. 23:01:41

@bretman: Rúzsa Magdi stimmel. Csak hát ő meg egy kertévé által megcsinált sztár."
a fenéket. R. Magdi a legnagyobb...az egyetlen értelmezhető és tagadhatatlan tehetség amit kitermelt ez az egész tehetségkutatósdi.
Istennő:)

fankigruv 2013.03.03. 23:16:53

Ez a kobold a tinik/főiskolások bosszúja az országon a tandijért, meg a röghöz kötésért :-)
Na de tényleg: ki is szavazott rá? A sok kis másik kobold, aki látta, h. "jé, ez pont olyan nyomi mint én, és nem olyan ám mint a többi uncsi versenyző, hanem laza, meg egyedi, meg kúúl" és leszarták h. zeneileg egybites, szövegileg nulla, színpadképileg egy hulladék, elég hogy "tök poén"...
Sima liba, hogy van akinek ez bejön, csak ha elég egy ilyen khm... "poén" hogy képviseljen egy országot, akkor nem kell dalversenyt rendezni, mindenféle szempontokkal... És a kölykök a szavazásnál ezt kb. leszarták. Ez az ami dühítő.
Radics G. penge, Kállay ugyancsak. Ez a kobold meg a legnagyobb jóindulattal is csak egy médiahack. Kb. mintha Király L. Norbival építenénk az országimázst...

fankigruv 2013.03.03. 23:23:04

És csak még egy kis logikai feladvány: miért is lesz a szögegyszerű tinglitangli "minőség" attól, hogy a szerzője Nietzschét idéz???!!!
Ja, nem lesz...

bretman 2013.03.03. 23:40:13

@FILTOL:

Nagyrészt egyetértek. Nem gondolom, hogy ő az egyetlen tehetség, de egyetértek: szerintem is ő a legnagyobb.

Amit írtam, irónia volt. Most egyesek megpróbálnak egy kertévéellenes forradalmat vizionálni a műsorba, ami úgy épült fel, hogy lenyúlták a kertévék tehetségkutatóinak elemeit, aztán a fellépőit. Vajon hányan nézték volna a műsort, ha nem indítják el rajta a kertévék által kinevelt énekeseket?

Majd a végén a hátukon megnyerették a versenyt az évtized "médiahackjével", ahogy fankigruv írta.

És hogy miért kellett olyan valakinek nyerni, aki nem a kertévékből jött? Hát azért, mert a zöldszem-vaklány páros nem kerülhetett volna be az RTL-be, Keresztes Ildikó meg a TV2-be. Ezért kellett megnyeretni valakivel, akit majd mindkét kertévé promóz.

Ez zseniális kereskedelmi trükk volt a közszolgálati tévétől. Kiváncsi vagyok, hogy azok után, ahogy alázzák őket, a kertévék lenyelik-e.

bretman 2013.03.04. 00:48:44

Ezt csak most találtam meg. A hvg.hu elemzése a döntős dalok szövegéről.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130303_A_Dal_es_a_dalszoveg

"Byealexnek kedvese van".

Ennyiről szól a "közönségkedvenc filozófus" dala. Aki vitatja, és azt állítja, hogy ez a minőség, jöjjön, és végre írja le, mi a faszról is szól ez ez a magasröptű dal...

Gabbesz 2013.03.04. 01:01:51

Tipikusan olyan, mint egy Quimby, Kispál vagy Ákos dal. A szöveg nélkül NULLA. Márpedig a szövegét nem sokan fogják érteni.

bretman 2013.03.04. 01:12:25

@Gabbesz:

"Márpedig a szövegét nem sokan fogják érteni."

Byealex érti? Mert már az is nagy előrelépés lenne...

brazileiro 2013.03.04. 02:44:22

És akkor jó éjszakét kívánva ajándékba mindenkinek az Eurovíziós dalfesztivál 1975-ös győztese,cáfolva azt a hiedelmet, hogy csak az ABBA Waterloo-ja lett híres :-)

www.youtube.com/watch?v=REHS12tsj7c

lobster thermidor 2013.03.04. 06:53:52

Attól hogy filozófiára járt valaki, jópofán Nietzschét dünnyög az orra alatt, a stylistok divatos alter fazonra vették a figurát, még simán lehet gagyi.

A menedzsment jó munkát végzett, mert bizony Fedor úr úgy áll a helyzet, hogy téged is jól megetettek.

2013.03.04. 08:15:55

Jujj, ha ez volt a legjobb akkor elég nagy baj van.
Mondjuk az Eurovisionre nem kár, azt a színvonalat nem nagyon lehet rontani.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.03.04. 09:26:36

@bretman: "Rúzsa Magdi stimmel. Csak hát ő meg egy kertévé által megcsinált sztár. Most akkor ez hogy van? :-)"

Rúzsa Magdi azon kevesek egyike, akiknek csak ugródeszkának kellett a Megasztár, de ő alanyi jogon sztár. Nem sok ilyen van, Caramel jut csak hirtelen az eszembe.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.03.04. 09:30:10

@bretman: "Hát, az a helyzet, hogy nem. Nem tudjuk, hogy a versenyzők közül ki nyert volna, ha a közönség dönthet szabadon. A közönség ugyanis nem dönthetett a legjobb négyről. Egyáltalán nem zárható ki, hogy a legtöbb szavazatot végig a zöldszem-vaklány kettős kapta volna. De rájuk nem lehetett szavazni."

ebben igazad van, de nem erre a részére gondoltam, hanem arra, hogy

1. Szavazni nem az egész műsor, pláne nem az egész hét alatt lehetett, hanem az összes dal elhangzása után, egy szűk időablakban.
2. Nem volt emeltdíjas az sms.
3. Korlátozva volt az egy számról küldhető sms-ek száma.

Na EZEKET vehetnék át a kertévék.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.03.04. 10:04:44

@fankigruv: "És csak még egy kis logikai feladvány: miért is lesz a szögegyszerű tinglitangli "minőség" attól, hogy a szerzője Nietzschét idéz???!!!"

A kettőnek nincs köze egymáshoz. Az, hogy filozófus, csak a poszt írása előtt tudtam meg, amikor egy kicsit utánaolvastam. A dal viszont már korábban is tetszett. Tessék figyelni a szófordulatokat.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.03.04. 10:06:58

@lobster thermidor: "A menedzsment jó munkát végzett, mert bizony Fedor úr úgy áll a helyzet, hogy téged is jól megetettek."

Ahhoz én már öreg vagyok. Van saját véleményem, nincs szükségem másokéra.

lobster thermidor 2013.03.04. 10:27:04

@Fedor:

Ettől függetlenül Alex is csak a háttérben keményen dolgozó, nem éppen kezdő slágeriparosok terméke.

Bár nem kedvelem ezt a Hajdú Petit, de talán mégis mindannyiunknál nagyságrendekkel többet tud a dolgok hátteréről. Ezért érdemes elolvasni néhány mondatot utolsó Facebook bejegyzéséből.

"Csak, hogy mindenki számára világos legyen. ByeAlex mögött az ország egyik legprofibb managmentje áll, akik tavaly már bizonyítottak a Compact Discoval. Nem csaltak, hanem vérprofin mozgosították a szavazókat, s így kaphatott Byealex ennyi sms-t. Byealexet nem bánotom, miért is tenném, de az igazságot ne hallgassuk el: Profi kiadóval és managmenttel a háta mögött, ByeAlex kapta tegnap a legtöbb sms szavazatot, s ezzel megnyerte az Euroviziós dalverseny döntőjét."

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.03.04. 11:04:41

@lobster thermidor: Had ne legyen már hátrány, hogy van kiadója, miközben a többi versenyzőnek is megvolt ugyanez + még mellé a a kertévés ismertség. Azt meg pláne nem értem, hogy a kiadó mennyiben befolyásolhatta az sms szavazást, tekintve, hogy max. médiakampánnyal tehették volna ezt, arról meg nem tudok. Nem hogy többet szerepelt volna a sajtóban, mint a többiek, hanem ennek pont, az ellenkezője igaz. Ami a síró celebeket illeti: egy embertől fogadom el, hogy őszinte: Oláh Gergőtől, mert neki a Gigi rokona, naná, hogy csalódott. A többi viszont, ha nem vennéd észre, mind TV2 közeli, márpedig a nyolc döntősből öt! kapcsolódik valahogy hozzájuk, hát na nán, hogy nem örülnek, hogy nem innen került ki a győztes, pláne azok után, hogy a zsűri milyen sorrendet állított fel.

lobster thermidor 2013.03.04. 15:52:03

@Fedor:

Azért azzal igazán nem vádolhatunk, hogy konokul ragaszkodsz a saját posztodban leírtakhoz, ugyanis elég hamar képes vagy korábbi állításod ellenkezőjéről meggyőzni magad.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0