Dóra vagy Tünde?
2013. december 09. írta: Fedor

Dóra vagy Tünde?

x_faktor_dora_tundi.jpgMegtört az RTL-es macsóátok, nem fiú lesz a nyertese az X-Faktornak. Ha csak rajtam múlna, akkor ezúttal fiú még csapatban se jutna a végső döntőbe, tehát vasárnapra Dóra-Tünde párharcot várok. Megérdemelnék. 

Mind a kettőjüknek meg kellett eleinte küzdenie azzal, hogy sokan úgy tekintettek rájuk, akik csak a bulvárfaktor miatt kerültek az élőshow-ba, hisz Dóránál az ismert anyuka, Tündénél pedig a fiatal(abb)kori rossz döntése elég témát adott az erre szakosodott sajtónak, de azóta mind a ketten bebizonyították, hogy a tehetségük jogán is ott a helyük a döntőben.

Szóval hajrá lányok! Ha egyikőtök nyer (bármelyikőtök is legyen a győztes), jó kezekbe kerül trófea.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr125682776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2013.12.09. 16:14:35

Jó kezekbe kerül a trófea.... Azért szögezzük le, hogy krasznai nem több, mint egy szakadt kurva és a kezébe Pierre Woodman farkánál több nem igen való. Egyszerűen szégyen, hogy a bulvárfaktor miatt, amit kapásból kimaxoltak, betettek egy ilyen förmedvény "embert". Aláírom, ha valakit tehetséges, aláírom, ha valaki tud. Ő tud énekelni, tehetséges, de nem, nem szabad ilyen példákat állítani a magyar ifjúság elé. Ennek a takonynak Gesztivel együtt annyi az üzenete a fiatalok felé, hogy pornózhatnak nyugodtan, mindig van visszaút, tök mindegy hány farok járta meg a valagukat. Danics Dóra nyerésével se nagyon értenék egyet a muter általi hátszél miatt, és persze a By The Way se először van ott, az előző körben kiesett Maunikásról meg már nem is beszélve. Ha ezeknek az embereknek valaki tiszta szívből tud szurkolni, pláne krasznainak, az vagy nagyon buta, vagy nagyon szűk látókörú. Olyan ember, akinek tényleg a magyar média szól. És ez rendkívül szomorú.

Balt 2013.12.09. 16:35:39

@Tomi from Space: Felütésként: már kiütést kapok az ilyen tehetségmatatóktól, ezt a szériát nem néztem 3 percnél többet (összesen), tehát abszolút hiteles kívülállóként tudok értékelni. :)

Biztos vagyok benne, hogy az ex-pornós fog nyerni, kb. pont azért, amit elmondtál, bár én inkább igazi geszta-alföldi stílusú provokációnak látom. Nemigen akarnak ezzel PC-példát mutatni, ellenkezőleg, ez kb. a SZDSZ 2009-es plakátjainak a stílusa. (Nem tudom, abban "van-e 200000+1...?" kampányban benne volt-e Geszti, de az eredmény ismert: felhozták a Jobbikot majd 20%-ra...)

Quantum Torrentino 2013.12.09. 17:05:10

Nem fog az expornós nyerni, hiszen nem tudnának vele mit kezdeni az X utóéletében (haknik, koncertek). Az expornós azért van a döntőben, mert visszaesett a nézettség, így viszont van még amin csámcsogni, háborogni egy hétig. Szerintem.

Lee Loo 2013.12.09. 17:29:47

Az undorító hozzászólások áradata után ennél a posztnál telt be nálam a pohár. Bár tudom, felesleges, hogy agyatlan, kisstílű és inkompetens személyek ellen lépjek fel.

@Tomi from Space
Etta James neve mond neked bármit is? Woodstock? Fekete zene? Gondolom semmit, ellentétben a pornóipar termékeivel, mert valamiért leragadtál, nem vagy képes elvonatkoztatni, hallani, vagy építő kritikát fogalmazni, csupán károgó véleményt, ami undorító stílusban megfogalmazva került kiböffentésre tőled. Nem azzal van a baj, hogy valami tetszik, vagy nem tetszik neked, hanem a forma, ahogy előadod és az indok, ami teljesen indifferens. Kérdeném, te mi jogon ítélsz el bárkit (netán személyes kapcsolat a jósitennel, az egyetemleges igazság ismerete, Tünde életében folyamatos részvétel), hogy pálcát törve kinyilatkoztatsz, lefikázva, lesajnálva mindent, ami emberi. Mert a botlás, a rossz döntés bizony az. Avagy Mr (egyáltalán van farkad?) Makulátlan, arra nem gondoltál, hogy egyszer majd téged ítélnek meg így? Netán jogosan keményebben... szánalom vagy. Valószínűleg szocpol birka.

A műsor színvonaláról lehet elítélően beszélni, az olyan, amilyen egy RTL-klub produkció általában, valamint a létrehozó személyek erkölcsi és szellemi nívója formáz. Lehet vele egyet nem érteni, nem szeretni, nem nézni, lehet máshogy gondolni, de mi így nézzük, ez valahol azt jelenti: így (is) szeretjük.
Nekem is feltűnik, ha Dóra épp manírhegybe fullad bele, de az is, ha épp olyan szinten tud kitárulkozni, ami által én, az egyszerű akárki megtisztelve tudom magam érezni, hogy ezt tőle megkaphatom. Vagy "csak" okoz egy szép pillanatot (hány ellenző, fanyalgó, nyűgműmájar mondhatja el ezt az elmúlt heti teljesítményére vonatkozóan?). Én bizony bevallom, néha frászt kapok Tünde orrhang rekesztéseitől, de aztán kinyílik ahangja és megérint. Nekem ő nem lesz más, mint egy lány, aki a 60as éveket tudja felidézni, aki az élő blues maga. Rohadtul nem érdekel, hogy mit tett és mikor, mert nem az számít, nem is annak kell számítania dalversenyben (arról nem beszélve, kedves Urak/és Hölgyek, ha a pornót nem néznék annyian, vajon lett volna neki lehetősége ebben részt venni?).
A By The Way nem az én világom, mégis ha épp kellemesen, szépen, netán vagányan tudnak előadni egy dalt, miért ne örülhetnénk egy kicsit visszaadva nekik, hiszen alapjában tehetséges fiúk? Miért népbetegség nálunk az "ellene", a fanyalgás, a sütő rosszindulat, miért nem lehet észrevenni a szépet?
Nem mondom, hogy az X-faktor a legjobb műsor. Ám elkapcsolható. És azt anélkül meg lehet tenni, hogy valakinek az érzéseit a sárba tiporná a sok fanyalgó, mocskolódó kommentelő. Mindezt az ismeretlen névtelenség homályába burkolózva...

Végezetül, kedves @Fedor, köszönöm szépen, hogy végre olvashattam egy eltérő hangnemű, nem útszéli mocsokba döngölő blog bejegyzést! Egyetértek Veled, jó lenne a két lány döntőjét hallgatni...

DeMarco 2013.12.09. 19:12:35

@Fedor: Rá mertem volna tenni nagyobb összeget is, h kiket favorizálsz...

Nem is volt kérdés az első pillanattól sem. Mit is tehetne egy liberális, aki alapból fordítva van bekötve...

Nem mondhatnám, h feszült figyelemmel követtem a műsort, ami elsősorban annak köszönhető, h nem nézek tévét évek óta. De azért elkerülhetetlenül láttam belőle részleteket.

Mivel az adó érdeke és az én fülem zömében nem egyeztethető össze, sőt az általános megvezethető birka szavazók gondolatvilága is távol áll tőlem, ezért nincsenek kétségeim, h most sem azok fognak nyerni akik a legjobbak.

Viszont ahogy utoljára is és előtte és azelőtt is, a kedvenceim bent vannak a döntőben.

Sosem értünk egyet, most sem.

Idén is nyerhetnek a fiúk, sőt egyszerre négy!

Szóval hajrá By The Way !!!

Jah, kicsoda Danics Dóra anyja??

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2013.12.09. 20:22:13

@DeMarco: "Mit is tehetne egy liberális, aki alapból fordítva van bekötve..."

a liberális - digitális. a konzervatív - analóg. ;-)

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2013.12.09. 20:28:59

@Lee Loo: Erre csak azt tudnám mondani, hogy én leszek a legboldogabb ha a létező / nem létező lányod fogja pénzért magát dugatni. Gondolom egy büszke, mellveregető apa leszel abban a pillanatban. Mi meg majd kacagunk rajtad és az ideológiáidon.

@DeMarco: Bach Szilvia

doominogame · http://www.doominogame.com 2013.12.09. 20:36:13

Kedves fikázók!

Csak annyit fűzök hozzá a gyűlölködő kommentekhez, hogy a tehetségkutatók helyett szerintetek mi lenne a helyes út? Hagy meséljek a fiataloknak, hogy régen ha valaki előadni akart, akkor vizsgát kellett tenni egy imkompetens, párttitkárokból álló bizottság (ORI) előtt, s ha a kedves párttitkár valakit szimpatikusnak talált, az befutott, akit nem, az nem. (Lásd Cserháti Zsuzsa esete). Természetesen volt olyan is, hogy ha lefekszik velem a művésznő, akkor mehet, ha nem akkor sajnáljuk, mint ma. Jobb lenne az a rendszer? Mi a fene bajuk van az ilyen embereknek azzal, hogy egy kertévé a saját pénzén (NEM A TIEDEN!!!) rendez egy olyan műsort, amiről bárki bármikor elkapcsolhat? Miért kell ezt fikázni? Ne nézd!
Szerintem a tiszta magyar irígység hajtja őket. Szánalmas.

Lee Loo 2013.12.10. 07:49:06

@Tomi from Space
Boldog nem leszek és tégef csak szánni tudlak, ha ennyi örömöd lenne az életben (ami látszik is). Tudod, alapjáraton szeretném, ha a gyerekem akkor is elém merne állni, ha hibázik, akárha nagyot hibázik. Mert nem elítélni akarom (sem őt, sem mást), hanem megérteni és segíteni neki, rajta, vagy csupán mellette állni. Mert nem vagyok makulátlan és senki nem az. Még te sem. (Mielőtt nekem esel: nem, nem pornóztam. És nem, nem vagyok vallásos. "Csak" ember, aki a másikat is igyekszik annak nézni.
Jah és bocs, de nem operáltatom magam férfivá.. bár biztos nívósabb példány lennék még úgy is, mint te...

Ellenben a poszt és a műsor Tündéről, Dóráról, a fiúkról szól, szóval légyszi... mi lenne ha az obszcén, undorító, minősíthetetlen fröcsögések helyett aggyal vagy érzéssel megfogalmazott, építő kritikákat, véleményeket fogalmazna meg a jónép... a kisebbségi komplexusait meg élje ki mindenki a saját háza táján...

@Dr. www.doominogame.com
+1

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.10. 11:04:24

@Tomi from Space: "Aláírom, ha valakit tehetséges, aláírom, ha valaki tud. Ő tud énekelni, tehetséges, de nem, nem szabad ilyen példákat állítani a magyar ifjúság elé."

Tehát ha valakinek volt valamikor egy rossz döntése (amivel amúgy magán kívül senkinek nem ártott), akkor legyen elásva egy életre, ne kapjon soha lehetőséget arra, hogy korrigálja a dolgot, ha már megbánta?

Igazán keresztényi a hozzáállásod...

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2013.12.10. 11:06:43

@Fedor: Hogy legyen keresztényi hozzáállásom egy olyan Világban, ahol a keresztények istene megengedi azt, hogy ilyen pornós karrierek megtörténjenek? :)

Neked is ugyan azt tudom mondani, hogy ha a lányod / fiad majd követi a példáját, akkor majd megtudod, hogy miről beszéltem és büszke lehetsz magadra, hogy olyat védtél, aki fals idolként tetszelgett gyermekeid előtt.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.10. 11:10:12

@DeMarco: "Nem is volt kérdés az első pillanattól sem. Mit is tehetne egy liberális, aki alapból fordítva van bekötve..."

Te annyira hülye vagy, hol a fal adja a másikat... Mi köze ennek a politikához? Két jó hangú csajról beszélünk, ráadásul a Tünde kedvenc zenei stílusa, a blues igencsak közel áll hozzám, akkor meg miről beszélünk?

De persze ettől még te drukkolhatsz nyugodtan a nyálas fiúbandának, engem nem zavar, bár a fene gondolta volna, hogy azonos az ízlésed a tinilányokéval :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.10. 11:18:53

@Tomi from Space: Akkor mégegyszer, szájbarágósabban, mert látom nem fogtad fel: Tünde példája PONT ARRÓL SZÓL, hogy a pornózás nem jó, tévút, de akaraterővel, belátással vissza lehet róla fordulni, és érdemes megpróbálkozni a tisztességes úttal.

Az én lányom még kicsi, és sokkal rendezettebb családi háttérrel rendelekezik, mint Tünde, így kevésbé lesz kitéve ilyesminek, de ha valami miatt mégis valami hülyeségre adná a fejét (amit sajnos soha nem lehet kizárni), akkor kutya kötelességem lesz segíteni neki abba, hogy helyrehozza a hibáját, és pont Tünde példáját lehet majd felhozni, hogy reményt adjon arra, hogy sikerülhet.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2013.12.10. 12:25:53

@Fedor: Oké, akkor én is még egyszer:

A Te gyereked azt fogja látni, hogy oké, nyugodtan pornózhatok, majd valahogy úgyis kivakarnak a szarból, vagy így vagy úgy és amúgy is kit érdekel, lazaság van, meg faternak is annyi konklúziót sikerült abszolválni, hogy nem a pornó a rossz, hanem az, hogy az embereket nem engedi kimászni belőle. (Ójaj - a szerk, nagyon nagyon gondok vannak Nálad Fedor, ezt nem trollként, hanem emberileg mondom, szeretettel).

Az én gyerekem meg úgy fogja látni, hogy a pornó az rossz és nem csinálja.

Érted már?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.10. 12:55:22

@Tomi from Space: Hát látod, mindennek van jóindulatú, és rosszindulatú olvasata. A tied az utóbbi.

Ja, és kezeltesd az szövegértési problémáidat, lásd

" meg faternak is annyi konklúziót sikerült abszolválni, hogy nem a pornó a rossz"

vs.

"Tünde példája PONT ARRÓL SZÓL, hogy a pornózás nem jó, tévút".

mosca.della.frutta 2013.12.10. 16:28:09

ha rajtam múlik, egyik lány sem nyer, mindkettőnek megvannak a hiányosságaik, ami miatt nem győztesnek valók - talán még Tünde, valahol, de Danics semmiképpen - valaki írta hogy belefullad a manírhegyekbe, amikkel operál - nagyon igaza van, Danics hiteltelenül ad elő, gyakorlatilag végigkiabál minden dalt, iszonyatosa gagyi hangképzéssel, rettenetes, mert minden van abban csak érzelem-közvetítés nincs; Tündének meg idegesítő a hangja már sokszor, mert minden egyes dalt ugyanúgy ad elő, de még így is jobb magasan, mint Danics...
ha rajtam múlna, a BTW-nek adnám a győzelmet, mert kiforratlanok valóban, de mindig képesek valami újat, valami mást hozni, mint amit várna tőlük az ember, vannak hibáik, de nem javíthatatlanok, én látom bennük a perspektívát, és eladhatók, piackompatibilisek - ellentétben a két lánnyal; na de majd meglátjuk... sztem olyan kevés szavazat jön be, hogy a két lány is ott lehet a döntőbe, viszont a végét eldöntik majd a lány-szavazók, és a BRW lesz a befutó, én erre tippelek.

mosca.della.frutta 2013.12.10. 16:30:25

(bocs a hibákért, siettem-rohanok)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.10. 21:29:13

@allapogácsova: "eladhatók, piackompatibilisek"

Na ez érdekelje az RTL Klubbot, de speciel engem hidegen hagy.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.10. 23:08:44

te nézed ezt? nem is vagy értelmiségi.

inkább ezt nézzed:
kkbk.blog.hu/2013/04/25/bajnai_es_a_kilenc_hajdu-betes_ongyilkos_emleke

teljesen ostoba aki bajnaira szavaz

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.11. 09:14:02

@tesz-vesz: "te nézed ezt? nem is vagy értelmiségi"

Attól lenne értelmiségi az ember, hogy nem szeret szórakozni? Miért ne nézhetné az ember ezt IS amellett, hogy mondjuk könyveket olvas meg színházba jár?

"teljesen ostoba aki bajnaira szavaz"

Teljesen ostoba, aki még mindig felül az ezerszer megcáfolt hazugságoknak.

mosca.della.frutta 2013.12.11. 13:51:28

@Fedor: világos, csak hát ne feledkezzünk meg arról, hogy ezt a show-t egy kereskedelmi televízió prezentálja, akiknek nem elhanyagolható mértékű érdekük fűződik ahhoz, hogy eladható "terméket" toljanak az arcunkba, szóval... szerintem a legpiacképesebb lesz a nyerő, mert amint írtam, alacsony a szavazatszám, és így a végeredmény is könnyen manipulálható...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.11. 16:20:27

@allapogácsova: Csak hogy én nem arról írtam, hogy mi lesz a végeredmény, hanem arról, hogy mit szeretnék.

Egyébként az se biztos, hogy az RTL-nek az az érdeke, hogy a fiúkák nyerjenek. Nekik az az az érdekük, hogy a legnépszerűbb nyerjen, hisz ha az kiesik, akkor csökken nézettség. Épp ezért hülyeség minenolyan konteó, hogy belenyúlnak a szavazatokba. Azon kívül, hogy könnyű lenne vele lebukni és egy életre hiteltelenné válni, ráadásul nincs is jobb közvetlen visszacsatolás az sms-nél. Persze próbálnak hatni szerkesztéssel (melyik versenyzőt mennyit és milyen módon mutatnak, milyen dalokat kap, stb.), de a szvazazás az ilyen műsorokban tiszta. A legjobb bizonyíték erre a Csillag születik. Az eddigi négy nyertesből kettő kisfiú, egy meg egy hobbi-operaénekes, egyedül a Tabáni az, amelyik belefér úgy-ahogy az eladható kategóriába. Szerinted ők nyertek volna, ha az RTL manipulálja az sms-eket?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.11. 16:22:38

@allapogácsova: Na, a végét lefelejtettem: Egy ember van idén, aki párbaj nélkül jutott el idáig: a Dóra. Tavaly is csak egy ember jutott el párbaj nélkül a döntőig: a későbbi győztes Oláh Gergő. Hát ebből most vagy következik valami, vagy nem.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0