Nyolc éve választási csalás, most viszont csak a nyugodt munka záloga, mi az?
2014. szeptember 12. írta: Fedor

Nyolc éve választási csalás, most viszont csak a nyugodt munka záloga, mi az?

hazug.png2006-ban azért vádolta meg hazugsággal és a választások elcsalásával Gyurcsányt és kormányát a FIDESZ, mert csak az első forduló után hozott nyilvánosságra (nem törvénytelenül egyébként) számára kínos makrogazdasági adatokat. 

Napi (ál)naív kérdésem: Mit szólnak vajon az akkor a FIDESZ-szel egyetértők ehhez

Szemérmes a kormány abban a salátatörvényben, amelyet ma nyújtott be a parlamentnek. A törvény egyik része (59. paragrafus) arról szól, hogy a parlamenti képviselők választásának évében - mit ad isten, ilyen az idei is - elég, ha október végéig nyújtja be, vagyis hozza nyilvánosságra a kormány a következő évi költségvetési törvényjavaslatot.

Most hatályos szabály szerint ezt október közepéig meg kellene tennie. A kormány a valódi indokot nem mondja el a törvény részletes indokolásában, csak annyit, hogy így is el fogják fogadni a költségvetést december 31-ig, ne izguljunk.

Azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy idén október 12-én önkormányzati választások lesznek.

Már 2010-ben is csúsztatta a határidőt az Orbán-kormány, elérve azt, hogy az önkormányzati választások után kelljen kiteríteni a lapjait - amelyek megszorításokat is tartalmaztak. A költségvetési tervek mostani kiszivárgása veszélyt jelenthet a nagyarányú önkormányzati győzelemre, ez lehet az egyik oka a mostani lépésnek. A másik, hogy esetleg nem áll jól a jövő évi költésgvetés összerakásával a kabinet.

Külön pikantériája a történetnek, hogy Orbán Viktor 2012 elején úgy foglalt állást, az lenne normális egy országban, ha nyárra kész lenne a következő évi költésgvetés. Ezért 2012 nyarára elfogadta a parlament a 2013-as büdzsét - hogy aztán ősszel újranyissa azt, és egy merőben más változatát fogadja el. Mostanra pedig oda jutottunk, hogy minden eddiginél később, október végén áll elő a kormány a költségvetéssel - az adóztatási terveivel és a kiadási elképzeléseivel.

Nahát... Külön törvényt hoznak arról, hogy ne kelljen esetleg kínos dolgokat a választás előtt a választópolgárok orrára kötni? Hát ki hitte volna ezt korábban?

Most még mennek az ígérgetések (persze a bankok kontójára), meg dől a pénz a látványberuházásokra, hogy ugyanazt a felújítást akár kétszer-háromszor is átadhassák, de ez a tologatás jó eséllyel csak egy dolgot jelenthet: ugyanazt mint anno Gyurcsánynál. Újabb megszorítást.

Na nem mintha már nem lenne hatalmas rutinjuk abban, hogy a szart is is aranyként adják el a híveknek, akik még örülni is fognak neki, talán még Békemenet is lesz az újabb hazugságok védelmében, szóval nincsenek illúzióim. Ha még mindig meg lehet etetni az embereket azzal, hogy öt évvel a bukása után is Gyurcsány miatt rossz nekik, ha Paks és társai nem okoztak elemi erejű felháborodást, ha minimális morgást vált ki csak az, hogy szétverik az oktatást, és átállítják agymosásra, ha a civilek csak diktatúrákban megszokott módon történő megfélemlítése se vált ki szolidaritást a többségből, akkor miért pont ez verné ki a biztosítékot?

Ez egy ilyen ország. Megérdemeljük, hogy összedőljön. Csak az a baj, hogy a mi nyakunkba szakad, és a romok a gyerekeink jövőjét is betemeti.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr476692317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. jenőke (jenőke) 2014.09.12. 15:35:34

Az oktatás tönkretételéről, a színvonal nullához konvergálásáról olvastam valahol a következőket:

Van két hír. Egy rossz és egy jó.
A rossz: hülyén halunk meg.
A jó: hamarosan.

(valahogy így)

James T. Kirk (törölt) 2014.09.12. 15:41:59

jó. ezt most itt olvastuk hárman a szerzővel együtt.
hogy lehet kimászni a mostani mesevilágból, hogy el is jusson az információ sok emberhez, és valaki el is magyarázza nekik, mi több, érdekelje is őket, hogy számítson?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.09.12. 15:43:28

@dr. jenőke (jenőke): És ez egyben magában foglalja az egsézségügy kritikáját is :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.09.12. 15:44:58

@James T. Kirk: Szerncsére nem csak hárman... De attól a kérdésed még jogos, és igazából nem tudom a választ. Az biztos, hogy a másik oldal hitelességi deficitje, gyengesége, és töketlenkedése nem segíti elő a változást.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.12. 17:56:00

Se akkor nem volt csalás, se most.

gekk 2014.09.12. 20:37:44

Hogy mi a csalás, azt ÉN mondom meg! (ov)

toportyánzsóti 2014.09.13. 07:54:40

@maxval a bircaman: Nem vagy 1 észlény,nem ez volt a kérdés,hanem putinka elmeállapota.

Lajos Csánó 2014.09.13. 08:08:13

Eljő az az idő is amikor nem is kell az embereknek tudni,mi lesz a költségvetésben!(titkosítják 30 évre!

toportyánzsóti 2014.09.13. 08:09:19

Narancsbarmok bebeszélték maguknak hogy az időszámítás velük kezdődik,érdekes kutatási feladat ez az agyturkászoknak. Azt azért persze érzik ezek a falnakfuttatott barmok hogy a dolog nem teljesen stimmel,ezért aztán minden kritikát elnyomnak ha kell rendőri erővel.Saját oldali embereik is javarészt elképedve nézik ezt a hihetetlenül alja produkciót,ami az választóik komoly lemorzsolódásában is megmutatkozik,lassan már az ordenáré választási csalássorozat sem segít nekik a hatalomban maradáshoz.Szellemi kapacitásuk egyik tükre az amit a költségvetés körül összehoztak az elmúlt években,a böszmécske cipófűzőjét sem köthetnék meg ezek a szerencsétlen putinpincsik akinek élő istene a homoerotikus pávatáncot járja Moszkvában.

toportyánzsóti 2014.09.13. 08:23:59

@Fedor: Egészségügy kritikája az átlagéletkorunk,valamint az hogy 2,5 milka nyugdíjas mellett csak ennyi az átlagéletkor,ami azt mutatja a magyarok tömegei meg sem érik a nyugdíaskort.

DeMarco 2014.09.14. 18:22:10

Nem látom a fene nagy titkolózást...épp most lebegtették meg, hogy jobban szeretnék támogatni a kétgyermekes családokat, emelkedett a nyugdíjkorhatár, államosítani akarják az alkohol árusítást, állami uszodaépítési program várható, stb. Ezek egy része persze csak lebeg, vagy lesz, vagy nem lesz, de koránt sincs teljes titkolózás.

Ellentétben fletóval, aki maga vallotta be, igaz csak a saját berkeiben, nem a nyilvánosságnak, hogy semmit sem csináltak, csak hazudtak, reggel, délben, este... Pech, h kikerült, mármint neki pech... Mert mi akkor is tudtuk, el is mondtuk sokszor, de a balliba szavazók szemérmesen félrefordították a fejüket, cinkosan összekacsintva.

A legkevésbé ti róhatjátok fel ezt nekünk. Arról már nem is beszélve, hogy ez kicsit sem menti fel a korábbi eseteket...

Azt meg már meg sem merem említeni, hogy most önkormi választás lesz, aminek igazából helyben van tétje, nem országosan. Országosan max annyi, h alapvető ökölszabály, h olyan polgit érdemes választani, aki kormánypárti, különben felejtős minden lóvé öt évig és ez független mindig minden színtől és oldaltól.

Tehát helyi dolgokat kell nézni és ebben pl. nálunk egyszerűen verhetetlen a fidesz. Nem részletezem különösebben, ezer sorban lehetne kielemezni, de felesleges. Sokat gondolkodtam, h mit írnék a kövi öt éves kívánságlistára, de nem találtam érdemi pontokat. Persze mindig van hova fejlődni és kisebb fejlesztésekre tettem is szerény javaslatokat, de ennyi, leginkább azt mondanám, hogy így tovább...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.09.14. 20:58:31

@DeMarco: "Nem látom a fene nagy titkolózást."

Egy dolog az ígérgetés, és egy másik a konkrét költségvetés, amiben lehetnek meglepetések.

"olyan polgit érdemes választani, aki kormánypárti, különben felejtős minden lóvé öt évig és ez független mindig minden színtől és oldaltól."

1. Kormánypárti polgármester se garancia, erről pestiként mesélhetnék.
2. Max. Fidesz uralom idején természetes, hogy betartanak az ellenzéki polgármestereknek, korábban azért jztott nekik is, kérdezz meg esetleg egy debrecenit.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.09.14. 21:00:36

@DeMarco: Ja, és persze naná, hogy szerinted verhetlen a Fidesz, hisz nálad mindig és mindenkor :-)

James T. Kirk (törölt) 2014.09.15. 09:45:55

@Fedor: "másik oldal"
igazából mostanára világos kell, hogy legyen, nincs "másik" oldal, a jelenlegi politikai elit teljes egésze a kádári establishmentből és az egyéb sleppjéből nőtt ki. ekkora távlatból már azt is látni, hogy nem a politikailag elkötelezettnek látszó "bohócok" vitték tovább az örökséget, hanem azok, akik a gazdasági hatalmat át tudták menteni. és hiába tiltakoznak fröcsögve a fizetett kommentátorok, ezeknek a ~90%-a az "egyik" oldalon, a jelenleg a hatalmat gyakorló csapat mögött/mellett található.
ami az igazán aggasztó, hogy - szerintem - ehhez csatlakoztak a 90-es évek végén 2000-es évek végén azok a szervezett bűnözői csoportok, akik szponzorálták az ellenzékben töltött nyócévet, és akik tollba mondták a hülyébbnél hülyébb törvényeket 2010 óta. mert ebben a fényben megvilágítva mindjárt logikusabb, és érthetőbb az egyéni képviselői indítványként benyújtott, helyesírási és központozási hibás, hetente módosított törvények sora, a suhogós dzsoggingban szocializálódott háttéremberek nem adnak a látszatra, megdolgoztatják a pénzükért a bábukat. hány alkalommal nem volt fingja sem egy törvény benyújtójának, hogy mit módosított az utolsó pillanatban? mennyivel egyszerűbb ez a megoldás, mint a rendszeres grazi tuningra fogni ezt a katyvaszt?
és aki szerint helyi szinten rendben vannak a dolgok, és kitágult orlyukkal tapsikolnak... természetes, hogy nem lehet mindenki "baloldali" szavazó, és mindig szükség van választási lehetőségre. de mikor fognak feleszmélni? majd ha ritkaság lesz az írástudó a környéken? ha mjad itt is lesz zóna "útlevél" mint a szovjetúnióban?
csak egy apróság, az adott főre jutó cél nélküli igazoltatásban MO csak harmadik a képzeletbeli ranglistán. észak-korea és a szu után ...

DeMarco 2014.09.15. 21:25:20

@Fedor: "Egy dolog az ígérgetés, és egy másik a konkrét költségvetés, amiben lehetnek meglepetések."

Ha nincs ígérgetés: Nem mondanak semmit sem, nincs program. Ha van ígérgetés: Az egy dolog... Tipikus, ha van sapka, ha nincs...

1. Nem garancia, de anélkül biztos pénztelenség. Nyilván, ha minden egyszínű, akkor kisebb lesz a tortaszelet.

2. Bruhahaha... megint tipikus szelektív memória...

3. "Ja, és persze naná, hogy szerinted verhetlen a Fidesz" Vigyázz, ez elég hamar ki fog derülni...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.09.16. 19:14:32

@DeMarco: Hiába próbálod elkenni, az ígérgetés akkor sem egyenlő az írásban lefektetett, számokkal alátámasztott költségvetéssel. Ami meg a szelektív memóriát illeti, bőven lehet hozni példát arra, hogy fideszes városok mennyit gyarapodtak baloldali kormányok alatt. Nem véletlenül írtam oda Debrecent.

DeMarco 2014.09.17. 08:52:32

@Fedor: Elég sok mindent ígért meg korábban is a fidesz, ami aztán megvalósult, tehát van reális alapja egy ígéretnek is. Nem lennék a helyében a költségvetés készítőinek, amikor nyakunkon a tél és az oroszok jó eséllyel el fogják zárni a gázt, plusz épp most szakadt ránk egy újabb árvíz...

Az a memória pedig igen szelektív, egy ritka példa még nem lesz általánosság. De javaslom próbáljátok ki...válasszatok ellenzéki jelöltet pesten és meglátod... Kár, h nincs rendes indulótok, aki van, az már a rajt előtt hasra esett... sem rendes stratégiátok, megint csak az összefosásban tudnak gondolkodni, ahelyett, h térden állva kérnének alázatos bocsánatot a lumpenektől... De végül is addig jó nekünk...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.09.17. 14:45:07

@DeMarco: "válasszatok ellenzéki jelöltet pesten és meglátod"

Ja, hogy a FIDESZ bunkózni fog? Látod, az tényleg nem lenne újdonság.

"Kár, h nincs rendes indulótok, aki van, az már a rajt előtt hasra esett"

Erre azért ne vegyél mérget. Persze az esélye megvan, de attól még...

"megint csak az összefosásban tudnak gondolkodni, ahelyett, h térden állva kérnének alázatos bocsánatot a lumpenektől"

Miért kéne bocsánatot kérni? Itt az LMP volt az, aki nem hajlandó közösködni senkivel. Az összegás meg kényszer, amire pont a az utolsó pillantban átírt, és természetesen a jeln helyzetben FIDESZ-re szabott választási törvény kényszeríti a pártokat. De tudom, neked az, hogy totál antidemokratikus az új törvény, nem érdekes, hisz a FIDESZ érdekeit szolgálja.

DeMarco 2014.09.17. 22:19:01

@Fedor: "Miért kéne bocsánatot kérni?"

Ennyi. Nincs több kérdésem... Ezzel mindent megválaszoltál... Nem mellesleg ezért fogtok ismét nagyot bukni...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.09.18. 09:47:28

@DeMarco: Ezt most komolyan kifejthetnéd. Bajnainak visszatérésekor első dolga volt őket megkeresni, mire Schiffer elhajtotta őt a vérbe. Ha Schiffer bevállalta volna, bármikor szóba álltak volna vele. És ezek után még tőle kéne bocsánatot kérni?

Ami meg a bukás illeti, az már megvolt tavasszal. Senki se gondolja, hogy haltamas nagy változások lesznek, ami meg lesz, az tekintve a négy évvel ezelőtti eredményeket, mindenképp a Fidesznek lesz kínos. Egy esetben triumfálhatnak Orbánék: ha Tarlós a helyén marad. Erre egyébként valóban megvan az esély, de hát majd meglátjuk egy hónap múlva.

DeMarco 2014.09.18. 15:10:01

@Fedor: Mit kell ezen kifejteni?! Négy évig ütötték a lumpeneket ahol érték, pont a libás volt, aki ellopta a fele képviselőjüket, mondjuk tök' feleslegesen, mert egyik sem ment egymásra semmire. Még jó, h elhajtotta őket Schiffer a pi*ba...
Én a maszopról beszélek. Ők is végig ütötték őket, de paradox módon a legkevésbé szélsőségesek ebben a pillanatban a baloldalon. A számok pedig makacs tények, nézd csak meg a legutolsó adatokat, ha komolyan gondolja a maszop, hogy változtatni akar, akkor kezdje saját magán a változást, új arcokkal, új programmal és elsősorban a két másik szélsőséges és bukott szelet leválasztásával magáról. Helyettük pedig sűrű bocsánat kérések és gesztusok után kiegyezni az lmp-vel fifti-fifti alapon. Az összefosást meg mélyen el kell felejteni.

De szerencsére annyira lúzerek veled együtt, hogy nem ismerik fel a helyes taktikát, beleragadtak a mocsokba és még jól is érzik magukat benne. Szerencsére hozzáteszem, amíg egymással szórakoznak, mi nyugodtan alszunk...

Tarlós a helyén marad ez nem is kérdés, főleg, mivel nincs igazi kihívója.

Ha meg mégsem, hát nekünk az is jó vidéken...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.09.18. 17:10:42

@DeMarco: "pont a libás volt, aki ellopta a fele képviselőjüket, mondjuk tök' feleslegesen, mert egyik sem ment egymásra semmire. Még jó, h elhajtotta őket Schiffer a pi*ba... "

Igen sajátosan állsz hozzá az idősíkokhoz. A valóságban ugyanis Bajnai előbb megkereste az LMP-t, akkor hajtotta el őt Schiffer, és csak ezek után léptek le tőle azok az lmp-ek, akik nem értettek egyet ezzel a döntéssel.

Azt meg már számtalanszor kértem, hogy a szocik hülyeségeit nem rajtam kérd számon.

"Helyettük pedig sűrű bocsánat kérések és gesztusok után kiegyezni az lmp-vel fifti-fifti alapon."

Akkor sokadszorra, hátha belefér végre a pici agyacskádba: az LMP em akar senkivel közösködni, tehet bármit a többi párt. Na mindegy.

"Az összefosást meg mélyen el kell felejteni."

Majd el is lesz felejtve, amint lemennek a választások, hisz csak a kényszer szülte, meg az ad hoc változtatgatott választási szabályok (amelyek szerinted gondolom teljesen rendben vannak).

DeMarco 2014.09.21. 09:49:39

@Fedor: "A valóságban ugyanis Bajnai előbb megkereste az LMP-t, akkor hajtotta el őt Schiffer, és csak ezek után léptek le tőle azok az lmp-ek, akik nem értettek egyet ezzel a döntéssel."

A valóságban négy évig szekírozták az lmp-t és próbálták lerombolni, a végén pedig ellopták a képviselőik felét. Még jó, h erős ellenszenvük van, ráadásul jó a taktikájuk is, nem álltak bele az összefosásba, a két szélsőség mellé bukni.

"Akkor sokadszorra, hátha belefér végre a pici agyacskádba: az LMP em akar senkivel közösködni, tehet bármit a többi párt. Na mindegy."

Minden párt alapvetően a hatalomra hajt. Naná, h nem akar őrültekkel egy szekérre felülni, de ha a zavaró tényezőket kiiktatják és egy új emberekkel feltöltött, új úton elinduló társaság sűrűn bocsánatot kér és ad is, nem csak elvesz, akkor változhat a döntésük is.
De látom ez neked sok, csak a sztárjaidban tudsz gondolkodni, meg az összefosás halmazában és nem tudsz kitörni a bűvöletükből. Szerencsére a baloldal sem, ezért alszunk végtelenül nyugodtan...

Menjél is ping-pongozni az Andrássyra, ne foglalkozz komoly dolgokkal...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.09.21. 18:01:09

@DeMarco: Ha én azt mondom, hogy az LMP nem akar közösködni a többi baliib párttal, akkor letorkolsz, hogy nem így van, de Schiffer jól teszi, hogy nem közösködik. hát én kérek elnézést, hogy ilyen zavaros vagy, de komolyan.

DeMarco 2014.09.21. 22:05:57

@Fedor: Csak neked zavaros, de ez nyilvánvaló... Én leírtam a helyes taktikát, de mivel nem érdekem, hogy a ballibák helyes taktikát válasszanak, nyilván örülök, ha nem teszik. Ez csak téged zavar össze, egyébként elég egyértelmű...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.09.23. 15:50:25

@DeMarco: Na ennyit arról, hogy nem lesz itt semmilyen megszorítás, és nem is tikolóznak, mert nincs miért:

"A kormány egyelőre titkolózik a 2015-ös költségvetéssel kapcsolatban, Varga Mihály azonban a Napi Gazdaság keddi konferenciáján két fontos dolgot is mondott a tervezetről. Varga szerint fokozatosan csökkenteni kell – a GDP arányában 45 százalékra – az államháztartás kiadásait, szűkíteni az állami újraelosztást.
Idei adatok szerint az államháztartás kiadásai jelenleg a GDP 49,8 százalékán állnak, és a szám az előrejelzések szerint idén 50,6 százalékra emelkedik. A miniszter által javasolt csökkentés tehát GDP arányosan majd 4,8-5,6 százalékpontos mínusz lenne. A Napi.hu számításai szerint ez 1700 milliárd forintos megszorítást jelent.
Összehasonlításképp: Bokros Lajos a 90-es évek közepén két év alatt ért el az akkori GDP 5 százalékának megfelelő hiánycsökkentést."

444.hu/2014/09/23/varga-mihaly-akkora-megszoritast-jelentett-be-amekkorat-bokros-lajos-ota-senki/

DeMarco 2014.09.24. 09:23:41

@Fedor: Látod milyen hülye vagy? Jár a szád, de minek?!

Még a közelében sem vagyunk az önkormi választásoknak és mit ad Isten, fontos programot jelentenek be. Ennyit a nagy titkolózásról, ami csak a te fejedben létezett eddig is.

Szokás szerint lyukra futottál, mint mindig...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.09.24. 10:22:32

@DeMarco: Szokás szerint mellébeszélsz. Nem lett bejelentve semmi, hisz pontos számok továbbra is csak a költségvetésben lesznek, amit áttoltak a választás utánra. Varga csak elszólta magát szakmai közegben, minden konkrétum nélkül, gondolom kapott is a fejére a pártközpontban.

Azon meg továbbra is elegánsan átlendülsz, hogy vajon mi szükség van erre, ha valóban olyan kurva jól megy az országnak, ahogy azt sugallták eddig. Csak nem hazugsággal nyertek választást? Nahát, hogy mik vannak...

DeMarco 2014.09.24. 16:53:47

@Fedor: Ez olyan kurva unalmas már... Be kell tartani a maastrichti kritériumokat. Ez nem az a kormány, aki sza*ik bele és nyakló nélkül veszi fel a hiteleket, fütyülve az államadósságra. Sőt, meg sem duplázták azt, ahogy fletó tette. Ehelyett tartják a kritériumokat és emelett csökkenteni akarják az államadósság mértékét.

Erre mondod azt, hogy fúúújjjj...

Én meg azt, hogy nem vagy normális... Mégis mi lenne akkor a cél, ha nem ez?????

Tudom, te annak örülnél, ha behívnák az imf-et, felvennének egy zsíros hitelt, újra megdupláznák az államadósságot, 20%-al emelnék a nyugdíjat, 350%-al a tanárok fizetését és minden adót a középréteg fizetne...

Persze, csak úgy elszólta magát mi? Pontos számok később sem lesznek, csak hozzávetőlegesen. Vagy te a jövőbe látsz és meg tudtad mondani, hogy annyi eső fog esni aug-szept-ben, hogy árvizek lesznek? Talán látod, hogy az oroszok elzárják a gázt és a fél ország halálra fog fagyni?

Ha most konkrét számokat kaptál volna, neked az se lenne jó, akkor rögtön másba kötsz bele...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.09.24. 18:11:02

@DeMarco: Megint folyamatosan túlzol, és hülyeségeket próbálsz nekem tulajdonítani, csak hogy elkend a választ: ha olyan kurva jól megy, ahogy el akarták hitetni az elmúlt egy évben, akkor miért kell egy Bokrosénál nagyobb megszorítás ahhoz, hogy teljesüljenek a célok? És miben másabb ez annál, mint amikor Gyurcsány 2006 és 2008 között több mint hat százalékkal csökkentette hiányt, és majdnem elérte a maastrichti kritériumokat? no meg persze az IMF hitelt is csak a te bosszabtásodra vették igénybe, nem azért, mert kitört a világválság... De unalmas vagy.

Ez meg külön megmosolygtató:

"Ez nem az a kormány, aki sza*ik bele és nyakló nélkül veszi fel a hiteleket, fütyülve az államadósságra."

Hahó, tudod mennyivel nőtt az államadósság csak az emúlt évben? Tudsz róla, hogy soha olyan magas nem volt, mint most? És akkor ebben még nincs benne a paksi hitel, bár lehet, hogy a dolgok így haladnak az oroszoknál, lehet, hogy szerencsére nem is lesz.

Ez meg a másik:

"Pontos számok később sem lesznek, csak hozzávetőlegesen."

Ez az, költségvetés pontos számok nélkül! Ez a kormányzás FIDESZ módra! Na hagyjál már békibe...

DeMarco 2014.09.25. 08:45:25

@Fedor: Mondtam, h neked semmi se jó, ha mindenki multimilliomos lenne az országban, akkor azon háborognál, hogy miért csak minden második embernek van ferrarija...

Pakssal hagyjál békén. Nincs alternatívája. Persze te úgy képzeled, hogy zsíros imf hitelből, csinálják a franciák, mert az annyira cool... és kicsit sem pereskedünk a franciákkal azóta is, h kivágták őket a csekkbizniszből, vagy a metrókocsikon...csupa jó tapasztalat...történelmileg meg különösen...

Érthető, h frusztrál a borzalmas balliba 8 év gazdasági csődje és még jobban az azóta tartó folyamatos fejlődés és annak stabil megtartása, de próbálj ezzel együtt élni...

Évtizede állami kiadáscsökkentést akar mindenki és bőven van honnan levágni, inkább drukkoljunk, hogy sikerüljön Vargának. Kezdetnek például 10%-os egészségügyi hozzájárulást lehetne vonni a nyugdíjakból...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.09.25. 08:55:44

@DeMarco: "Pakssal hagyjál békén. Nincs alternatívája."

Van alternatívája, több is, és mind jobb ennél a borzalomnál.

"Persze te úgy képzeled, hogy zsíros imf hitelből, csinálják a franciák, mert az annyira cool..."

Látom nagyon kapaszkodsz ebbe az imf-be, mert másba nem tudsz kapaszkodni, hogy hergelhesd magad.

"a borzalmas balliba 8 év gazdasági csődje és még jobban az azóta tartó folyamatos fejlődés és annak stabil megtartása"

XD XD XD A világválság és a baloldali bakik ellenére gakorlatilag minden mutatóban jobban álltunk, mint most. Államadósság, versenyképesség, országkockázat, korrupciós szint, nemzetközi hírnév, stb, sorolhatnám napestig. De te csak éldegélj tovább a fülkeforradalmár álomvilágodban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.09.26. 13:13:43

@DeMarco: Ha már normális érveid nincsenek...
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0