A megfelelő ember XV.: Tarlós kiszemelt utódja
2014. október 09. írta: Fedor

A megfelelő ember XV.: Tarlós kiszemelt utódja

kocsis.jpgIlyen se volt még: olyasvalaki kerül sorra, aki egyszer már szerepelt a sorozatban

Az ex-MIÉP-es józsefvárosi polgármester, Kocsis Máté akkor nyerte el először a lehetőséget, hogy itt képviselje a FIDESZ cinizmusát, amikor hajléktalanügyi referensé nevezték ki azok után, hogy büntetőjogi eszközökkel próbálta megszüntetni kerületében a hajléktalanságot, bevezetve a közveszélyes padon ülés fogalmát. 

Szó se róla, az ötlet azóta fővárosi szinten is nagy karriert futott be, jól bemutatva a fideszes városvezetés hozzáállását az elesettekhez. 

Hasonlóan humánus módon kívánta megoldani a kábítószer-problémát is, ezért kitiltotta a kerületből azt a szervezetet, amely tűcsereprogrammal segített a drogosoknak. Az, hogy milyen hatása lehet ennek hosszútávon (sőt, rövidtávon is, ha az eldobált tűket nézzük), az már nem érdekelte ezt a derék ifjú politikust. Pedig hát:

„A lakosok sok esetben nem értik a Kék Pont működését, és ezért ellenségesek velünk. De egy önkormányzat nem gondolkodhat így, ők nem lehetnek ennyire naivak” (...) a probléma a tűcsereprogram kivonulása utáni két évben még láthatatlan is tud maradni, de utána robbanni fog. Sárosi Péter, a TASZ drogpolitikai programvezetője is kiemelte, hogy Budapesten jelenleg a HIV-robbanás előtti utolsó pillanatban vagyunk, amikor még tehetünk valamit azért, hogy ne járjunk úgy, ahogy Bukarestben vagy Athénban jártak, de a helyzet nem túl fényes, kiszűrték az első HIV-pozitív droghasználókat a nyolcadik kerületben, és ha a tűcsere elhagyja a Józsefvárost, a helyzet csak romlani fog. „És a vírus sosem marad a droghasználók körében. Egy fecskendő nagyker. ára egyébként úgy 25 forint. Egy HIV-kezelés viszont egy hónapban több százezer forintba kerül. A megelőzés sokkal olcsóbb.”

Tegnapi hír, hogy a VIII. kerületi önkormányzatot jogerősen több, mint hatmillió Ft kártérítés fizetésére kötelezték, mert Kocsis alaptalanul meghurcolta és kirúgta az egyik beosztottját.

Lehetne még sorolni, hogy mi minden miatt nem alkalmas Kocsis bármilyen városvezetői posztra, de ez még kevés volna, hogy újra bekerüljön a fideszes káderpolitikát bemutató sorozatba. Viszont van itt egy új infó, ami mellett nem mehetek el szó nélkül:

Információink szerint Tarlós István győzelme esetén azt szeretné, hogy Kocsis Máté legyen a Fővárosi Közgyűlés új Fidesz-frakciójának vezetője. A ciklus letelte után, 2019-ben azt is elképzelhetőnek tartja, hogy Kocsis legyen az utódja a főpolgármesteri székben (persze ehhez még Kocsisnak is el kell nyernie újra a polgármesteri posztot a Józsefvárosban.)

„Én látok a kerületi polgármesterek körében egy olyan fiatalembert, akit perspektivikusan (...) nagyon alkalmasnak tartok erre a pozícióra” – mondta Tarlós István lapunknak adott interjújában arra a kérdésre, hogy hol van a korábban beharangozott fiatal utódja. A kiszemelt polgármesterről azonban csak annyit árult el, hogy fiatal és pesti.
"De nem mondom a nevét, mert nem akarom, hogy azok a barátok nekiessenek, akik rosszabbak tudnak lenni bármilyen ellenfélnél."
– tette hozzá.
Lapunknak azonban több fideszes forrás is megerősítette, hogy Kocsis Mátéra gondolt. Mikor újra feltettük neki a kérdést, nem cáfolta ezt, csak ennyit mondott:
"Egy váratlan pillanatban majd elmondom."

Ha Tarlós valóban Kocsist szemelte ki arra, hogy 2019-ben induljon a főpolgármesteri székért helyette, az elég sok mindent elárul Tarlós Budapest képéről (ha esetleg bárkinek is lettek volna eddig kétségei).

Kiemelném újra a hír első bekezdését:

Információink szerint Tarlós István győzelme esetén azt szeretné, hogy Kocsis Máté legyen a Fővárosi Közgyűlés új Fidesz-frakciójának vezetője. A ciklus letelte után, 2019-ben azt is elképzelhetőnek tartja, hogy Kocsis legyen az utódja a főpolgármesteri székben (persze ehhez még Kocsisnak is el kell nyernie újra a polgármesteri posztot a Józsefvárosban.)

Hát ezt figyelembe véve menjen el szavazni mindenki Józsefvárosban vasárnap, és ugyanakkor ezt figyelembe véve válasszanak főpolgármestert ők is, meg a többi budapesti is.

UPDATE

Erre csak most akadtam rá: Újabb szemelvény a tisztességes Kocsis Mátéról, és a családjáról:

A 2010-es önkormányzati választások előtti két hétben 30 százalékkal növekedett az Abaújlakra bejelentett választókorú lakosok száma. Az ügyészség szerint szervezett keretek között történt a szavazóimport, melyben részt vett a Fidesz kommunikációs igazgatója, Kocsis Máté édesapja is. Az elkövetőket közokirat-hamisítás miatt részesítették megrovásban.

Kép forrása: Buzilobbi Internesönel Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr746774395

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tettestársak 2014.10.14. 02:59:17

Tisztelt ellenzék! Önök tettestársak. „Ha Magyarországon ma jogállam volna – ahogy már nem az –, akkor a beépítést nem lehetne megtenni.” (Karácsony Gergely, immáron Zugló polgármestere az Élőlánc a Városligetért tüntetésen, 2014. október 10.) Karác...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2014.10.10. 05:36:37

Így megy ez a narancsidiótáknál,continentállézerjános először csak városa pénzét tőzsdézte el,ma már az egyik legnagyobb állami adóbevételt sikerült lefeleznie és még hol a vége?Ideje volna politikusi korhatárt bevezetni 50 év alattiak csak táskahordozók lehessenek nem döntéshozók.

Doberdo 2014.10.10. 07:41:29

Jók a kilátások, hiszen Kocsis Mátét a Fidesz a Jobbik nevű csoportból igazolta....

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.10.10. 08:09:40

@Doberdo: Nem. A MIÉP-ből. Mondjuk nem mintha nem lenne tökmindegy, mert egykutya, de legyünk precízek :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.10.10. 08:11:34

@toportyánzsóti: Nem az életkortól függ a dolog. Demszky pl. 38 évesen lett először főpolgármester.

toportyánzsóti 2014.10.10. 09:18:01

@Fedor: Maradok az 50 évnél,versenyszférában eltöltött évtizedek nélkül csak teher az országnak aki politikusnak áll,még a tapasztaltak közül is kirostálandóak a szociopatikusak.

DeMarco 2014.10.10. 10:30:25

Na, ezért volt kár csacsognia Tarlósnak, hacsak nem elterelésnek szánta, vagy szándékosan akarta kinyírni a srácot.

Mert abban semmi újdonság nincs, h ti ugattok rá, eddig is ezt csináltátok, de ezentúl a "baráti" közeg is ellenséges szemmel figyeli majd irigységből, meg lesznek hirtelen új barátai is, akik később akarnak majd profitálni...

Nem irigylem érte, az biztos...

Ami meg Fedort illeti, hát, h is fogalmazzak finoman...nem könnyű...mondjuk úgy, h fordítva van bekötve.

Nem ám azt mondaná, hogy mekkora királyság, h a mi kerületünk adhatja majd (talán) később a főpolgármestert és ez nyilvánvalóan több forrást jelentene, több fejlesztést, több fejlődést a kerületnek, á, véletlenül sem... Lenyomná a fejét a víz alá, visszarántaná a kondérba, megválasztatna egy ellenzéki politikust, ezzel minimálisra redukálná az elérhető forrásokat, elszegényítené a kerületet még jobban, nulla beleszólással a főváros életébe, működésébe. Logikus nem???

Aztán majd két nap múlva megint néz értetlen fejjel, h jajjajj, az emberek nem értették meg, hogy mennyivel jobb lett volna elesni minden lehetőségtől és inkább akartak főpolgármestert, semmint lyukas zsebbel ugatni a Holdat...

Nem mintha érdekelne egyébként, semmi közöm hozzá, mindenki ott rontja el, ahol akarja, de külön vicces, hogy a Fedor féle fordított csavar is csak nekünk kedvezne... Ide jönne még több pénz, ha már nekik nem kell...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.10.10. 12:07:56

@DeMarco: 1. Nem az én kerületem, nem ott lakom.
2. Normális helyeken források szempontjából tök mindegy, hogy milyen színű a polgármester. Persze ez már rég nem normális hely, de attól, amit te természetesnek tartasz, és amit a fideszes jelöltek is totál nyíltan hangoztatnak, egyszerű zsarolás. Eddig ér a ti politikai kultúrátok. Nem az kéne legyen a megoldás, hogy minden ellenérzésem ellenére olyat válasszak meg, aki a kormánnyal egyszínű, hanem az, hogy ne érhessen hátrány a választásom miatt.

És ne gyere azzal, hogy 2010 előtt is így volt, csak fordítva, mert nem, nem így volt, és ha még így lett volna is, akkor se lett volna elfogadható.

DeMarco 2014.10.10. 13:04:49

@Fedor: "És ne gyere azzal, hogy 2010 előtt is így volt, csak fordítva, mert nem, nem így volt, és ha még így lett volna is, akkor se lett volna elfogadható."

Nem is kellek ide, érzed/tudod te magadtól is, hogy hol sántít az érvelésed, azért is igyekszel előre védekezni, bár tök' felesleges, mert a múltról beszélünk, nem a jövőről, az már megtörtént hahó..azon nincs mit tagadnod, legfeljebb letagadnod és úgy tenned, mintha meg sem történt volna...

Csak egyetlen egy példa az egyszerűség kedvéért: Talán emlékszel még a 2010-es költségvetésnél amikor Red (bár erre elvileg nem lehetett volna lehetősége) egy koherenciás módosítóval hazavitte választókerületébe a pénzt és az autópályát...

És bár a te szita fejedben eltöröltetett a fidesz előtti évtized, azért a linkelt cikkből látható, hogy korántsem egyedi esetekről volt szó.

index.hu/gazdasag/magyar/2009/11/12/igy_lehetne_stikaban_eltorolni_a_nyugdijat/

Összességében: Ki mint vet, úgy arat!

Nesebar 2014.10.10. 14:56:52

A főoldalon a Kocsis Máté neve "S" nélkül van írva, lemaradt...

driopios 2014.10.10. 15:18:38

@Nesebar: mert Kocsi sor (tagadja, hogy őróla van a név, de mi azért tudjuk.)

dr doktorka 2014.10.10. 15:36:09

Kocsis az egyik legpofátlanabbul és legtöbbet hazudozó politkus. Valahol Gyúrcsánnyal van egy versenyben. Tehát a fidesz hazugsággyár legfontosabb alkatrésze ez az üresfejü zombi.

Szúnyog 2014.10.10. 15:46:21

Savanyú a szőlő az elvtársaknak. Csak legyen minél savanyúbb!

Muad\\\'Dib 2014.10.10. 15:46:51

Továbbra sem értem miért kellene nekünk drogosok tűjét finanszírozni. Valamint miért probléma, ha valaki szerint ez nem fas*a?
Ezt leszámítva amúgy pont olyan színvonalú politikus mint a többi. Sajnos...

turista a saját országában 2014.10.10. 15:54:32

Amennyi pozíciót összeszopott már magának ez a ficsúr, egy főpolgármesteri poszt már igazán meg se kottyan.

Kapitány_1 2014.10.10. 15:57:33

Röhejes, hogy a Fidesz buta hívői retorikájukban még mindig elvtársaznak, libsiznek. Primitív és indokolatlan, mert csak polgár van, liberális és baloldali értelmes párt meg nincs. Ma már csak Fidesz/Jobbik van és annak ellenzői, akik többnyire nem is balosok, nem csak libsik, nem csak zsidók és nem csak cigányok (felsoroltak egyébként magában a Fideszben is szép számmal vannak). Civilek vagyunk, magyar polgárok és ebben a minőségben kapunk hányingert a vegzáló hatalom túlkapásaitól, arroganciájától és híveinek eszetlen gyűlölködésétől. Mint ahogy a haldokló és már üzemképtelen maradványpártok utolsó hörgésétől is.

csak egy néző 2014.10.10. 16:12:39

Erről a kis görényről, mindig a görény fajtársa mondása jut eszembe.
"Ha a pincében felfordítok egy követ, akkor ilyen arcú férgek másznak ki alola"

bbalintus 2014.10.10. 16:20:16

Akkor tehát itt egy "hír" két nappal a választások előtt, amit senki nem erősített meg, csak "fideszes források". Hát ez eddig nem túl hiteles. Még akár egyszerű kampányhazugság is lehet.

Sesquatch 2014.10.10. 16:24:18

@Muad\\\'Dib: "Továbbra sem értem miért kellene nekünk drogosok tűjét finanszírozni." pedig a cikkben is szerepel - azért mert sokkal olcsóbb 25 forintos tűt venni, mint 100.000 forintos kezelést finanszírozni a tb-vel. Kökemény gazdasági megfontolás.

És mielőtt elkezdenéd, hogy miközöd ahhoz hogy egy drogos aids-es lesz - a 90-es években ugyanez volt, csak akkor azt mondták, hogy csak a buzik betegsége. Aztán bizonyos országokban népbetegség lett belőle. Ha a HIV elér egy bizonyos fertozodtségi szintet, akkor már nem csak a kábszeresek, homoszexuálisok, etc baja lesz, hanem mindenkié. Sokkal drágábban, mint most.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2014.10.10. 16:50:30

Ha nyer, akkor az egyben azt is jelenti majd, hogy a tűcsere, és hajléktalan kérdésről, többen értenek egyet vele, mint teszem azt veled.

Ugye ?

Én példul csak olyanokat ismerek, akik egyetértenek mindkét intézkedéssel (a kriminalizálást leszámítva), pedig ismerőseim cirka fele baloldali szavazó.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2014.10.10. 16:59:15

@Kapitány_1:

Ez cseppet álszent hozzászólás.

Avagy próbáld megfejteni a párhuzamot :

"Röhejes, hogy a ballibek buta hívői retorikájukban még mindig diktatúráznak, náciznak. Primitív és indokolatlan,.."

A többi sem igaz. Nem csak Fidesz és Jobbik van, hanem van MSZP, Együtt, DK, és a többiek is.
És a törésvonal sem a Fideszt elutasítók és elfogadók mesgyéjén van, hanem kb ott hogy ki utálja jobban az MSZP-t és a társpártjait, és ki utálja jobban a Fideszt.

Vulpes Inculta 2014.10.10. 17:12:08

@Fedor:

"1. Nem az én kerületem, nem ott lakom"
---
Szóval úgy magyarázol a 8. kerület ügyeiről, úgy kéred számon Kocsis módszereit hogy nem itt élsz, nem tapasztaltad meg soha az itteni viszonyokat, ergo fingod nincsen semmiről?Aha.Most eléggé vissza kell fognom magam hogy az édesanyád nevét a számra ne vegyem, már ne haragudj. A kerület az elmúlt 5 évben hatalmas fejlődésen ment keresztül, nem véletlen hogy Kocsis ellen még a balliberális handabandád sem mert közös jelöltet állítani
. (Pedig itt 19 évig a jobboldal labdába se rúghatott) Ez a fejlődés jó részt Kocsisnak köszönhető, tehát kurvára remélem hogy nem lesz főpolgármester (még). Rá a 8.-ba van szükség.

csak egy néző 2014.10.10. 17:23:32

Áldassék a neve az összes fideszes polgármesternek, főleg Kocsis pubinak, mert nélkülük, már csak a dögvész és halál lenne itt.

béla a görög (törölt) 2014.10.10. 18:11:05

@Muad\\\'Dib: Mennyi mindent fogsz te még finanszírozni és tapsikolsz hozzá!

Leállamosítanak mindent ami pénzt hoz és privatizálnak mindent ami pénzt visz.
Leállamosítják az összes közműcéget, pénzintézetek egy részét odaültetik a slepjüket és kiadják a munkát a haveroknak, ugyanakkor privatizálni fogják vagy pénzessé teszik az egészségügyet és az oktatást.

És téged egy drogos tűje izgat, mert te egy büszke magyar vagy, mi.

Tarlós ne álmódjon, nem utódlás van hanem választás!

űrszelvény (törölt) 2014.10.10. 18:15:30

"Tarlós ne álmódjon, nem utódlás van hanem választás! "
Semmi szükség álmodoznia. Elég, ha kényelmesen hátradől a karosszékében, és élvezi a show-t :)

lobster thermidor 2014.10.10. 18:15:53

Oszt a nadrágtartókat örökli-e a Máté, vagy csak a tapló modort hagyja rá Tarlós et.?

béla a görög (törölt) 2014.10.10. 18:22:53

@űrszelvény: Te se álmodj! A showhoz pénz kell az meg nem lesz!

űrszelvény (törölt) 2014.10.10. 18:28:57

@béla a görög:
"A showhoz pénz kell az meg nem lesz! "
ilyeneket mindig jósolgattok, de valahogy nem akaródzik valóra válni sose. És egyébkéntis: a show most nem a főváros hivatalos szervezésében készül, hanem gratis kapjuk akarva akaratlanul. Gyk: a Bagi-Nacsa politikai paródiáin nem röhög annyit az ember, mint a valóságon ;-)

jet set 2014.10.10. 18:31:09

Bevallom, elvakult narancshívő vagyok, de nekem szimpatikus, ha egy drogos maga veszi meg a tűt, ha meg nem, akkor megdöglik és az is, ha a hajléktalanok nem szarják össze a parkokat és az aluljárókat.
Ha olyan fontos a drogosok problémája a poszetrnek, akkor naponta adjon egy fecskendőt egy drogosnak, napi 25ft-ba nem fog belerokkanni és fogadjon be pár hajléktalant is. Ja, oldja meg más a problémát? Értem.

Krisz11 2014.10.10. 18:39:30

Tisztességes, korrekt választás. Találkozik a többségi társadalom akaratával.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.10.10. 21:09:26

@DeMarco: Szokás szerint csúsztatsz, de megszoktam. Azt sehol se mondtam, hogy nem ad lehetőséget visszaélésre a kormánypártiság, és hogy 2010 előtt nem volt ilyen. Én azt írtam, hogy olyan nem volt, hogy büntették a nem kormánypárti településeket, és ezt a linkjeid se cáfolják.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.10.10. 21:11:34

@jet set: Volna, aki megoldaná a problémát, a poster meg támogatja ezeket a civil szervezeteket, a gond az, hogy Kocsis megtiltotta nekik, hogy segítsenek, mert csak.

DeMarco 2014.10.10. 23:43:43

@Fedor: Fáradt vok már az alzheimer tüneteidhez... Még hogy nem büntették...hol éltél te korábban, a Holdon?? Megszüntették a vasutat, bezárták a postákat, bezárták a kórházakat és minden fontos fejlesztést lehúztak nem egyszer, hanem zsinórban 8 éven át, ami pontosan követhető az éves fejlesztési tervben. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az el sem kezdett útszakaszok felújítása, kiszélesítése, hidasítása, megépítése.

Nagyon leegyszerűsítem most, hogy esetleg felfogd: ballib nyolc év: nincs út (fejlesztés), fidesz négy-(nyolc) év: gőzerővel épülnek a korábban lehúzott fejlesztések, van út.

Még rövidebben: Nincs út, van út...

Na most ebből a végtelenül leegyszerűsített képletből kiindulva hiába hazudozol akármit, mert az égvilágon semmit sem változtat ezen egyszerű tényen és ehhez elég csak egyszer végighajtani a kész úton... Ezerszer elmondtam, a tapasztalat nagy úr...

Én belinkeltem megtörtént, valós eseményeket, erre te azt mondod, h csúsztatok...több, mint vicces. Mint írtam már egyszer, ez a múlt, nem a fiktív jövő, csak kiröhögteted magad, ha tagadod.

Ráadásul bődületes szereptévesztésben vagy. Még mindig azt hiszed, h a fideszt kell ekézned, miközben nem is egy ligában játszunk...

Összefutottam néhány balos képviselőjelölttel mostanában és egybehangzóan ugyanazért fohászkodtak: Jajj, csak a Jobbik ne verjen meg minket, vagy ne nagyon...

Már rég felismerték, hogy nem a fidesszel harcolnak, hanem a Jobbikkal és egymás szatellitjeivel. Illene már neked is kapcsolni...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.10.11. 18:50:35

@DeMarco: Attól még nem lesz igazad, ha tovább csúsztatsz. Egyrészt volt egy rakás fejlesztés, fideszes többségű városokban is. Csak egy példa, ha már az utakat hoztad szóba: M35 autópálya, amit Kósa bulizott ki Debrecennek úgy, hogy a tervezéstől az átadásig (2003-2006) szoci vezetés volt az országban. De lehetne még egy rakás példát hozni, bár minek, úgyis lehazudod a csillagot is az égről. Másrészt a vasútvonalak ésszerűsítését lehet szakmai alapon ekézni, ha akarod (abban se lenne mindenhol igazad amúgy), de semmi köze nincs ahhoz, hogy hol milyen színű volt a polgármester. És csak ismételni tudom, nem volt olyan nyílt zsarolás soha egy kampányban sem, mint ami most folyik, hogy feketén-fehéren, felvállaltan kimondják: itt a pénz (EU-s amúgy, mert más nincs fejlesztésre), de csak akkor kapjátok meg, ha úgy táncoltok, ahogy a FIDESZ fütyül. Tudom, hogy neked ez tetszik, de hát nem véletlenül vagy fideszes,, kb. ennyi közöd van a demokráciához.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.10.11. 19:00:46

@DeMarco: Ja igen: "Összefutottam néhány balos képviselőjelölttel mostanában és egybehangzóan ugyanazért fohászkodtak: Jajj, csak a Jobbik ne verjen meg minket, vagy ne nagyon..."

Ez vidéken pár helyen igaz lehet, ezt senki se tagadja, de én szerencsére Pesten élek, ahol egészen más a helyzet még a főpolgármester-jelölti blama ellenére is. Itt a Jobbik nem fog labdába rúgni, közelébe se jut egy polgármesteri posztnak sem, így köszönhetően a Budapest-szívató új választási törvénynek, a fővárosi közgyűlésben pl. be se fognak jutni (ami egyébként nagyon jól jelzi, hogy mennyire antidemokratikus ez a törvény, hisz egy-két hely járna nekik is a támogatottságuk alapján). eleve milyen már, hogy a majdnem kétmilliós Budapestnek KEVESEBB képviselője lesz, mint a tizedakkora Debrecennek. Agyrém...

Muad\\\'Dib 2014.10.11. 19:33:11

@béla a görög:
a.te.ervelesi.hibad.hu/lenyegtelen-konkluzio

Nem kristálytisztán értem, hogy ahhoz a tényhez, miszerint a fityesz lop, mi köze annak, hogy én nem kívánom a drogosok tűjét finanszírozni...

Muad\\\'Dib 2014.10.11. 19:38:39

@Sesquatch:
Alapvetően hibás érvelés. Ugyanis 50 000 Ft is kevesebb, mint például egy lábtörés kezelése és rehabilitációja. Ennek ellenére azt hiszem mindenki joggal tartana elmebajosnak, ha felmennék egy fára és azt követelném, hogy az állam adjon nekem 50 000 Ft-ot, különben leugrom és eltöröm a lábam. Valamint az államot is joggal tekintenék a polgárok eszementnek, ha megtenné. Pedig tényleg olcsóbb...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.10.12. 00:58:43

@jet set:

"nekem szimpatikus, ha egy drogos maga veszi meg a tűt, ha meg nem, akkor megdöglik"
- Viszont eljön a drogos életében az a pillanat, mikor a tűjét megosztja egy másik drogossal, meg egy másikkal, meg egy másikkal, meg a másikok is másokkal közösen használnak egy tűt...
Nem minden drogos fetreng magatehetetlenül és lövi magát napi háromszor. Így elkerülhetetlen, hogy a mérsékelt és alkalmi drogfogyasztókon keresztül minden fertőző nyavalya betörjön a te szép rózsaszínű világodba is.

" és az is, ha a hajléktalanok nem szarják össze a parkokat és az aluljárókat."
- Meggyőződésem, hogy a nem hajléktalanok több ürüléket és vizeletet hagynak maguk után a járdákon, parkokban és aluljárókban, mint a hajléktalanok.

DeMarco 2014.10.12. 07:17:08

@Fedor: Hehe..

Így dőlnek sorban össze a légváraid... Szép szavazást mára is, holnap meg jó ébredést a valóságban!!!

DeMarco 2014.10.12. 21:14:21

@Fedor: No kispajtás! Akkor nézzük csak meg közelebbről a VIII és X kerületet... :D

Ejnye... Csak nem a Fideszre szavaztál te is? :)))

Ezek a fránya szavazók megint a fejük után mentek és juszt' se akarják a lázálmokat, amiket kergetsz töretlenül...

Nézzük meg Bokrost is.... hujjujj...homok került a gépezetbe :D

Na, akkor számoljunk csak... Ez zsinórban a harmadik durva nyerésünk ebben az évben... :DD

Remélem elég volt... :)

DeMarco 2014.10.13. 20:59:13

Szó bennszakad, hang fennakad, Lehellet megszegik...

Sesquatch 2014.10.14. 11:23:26

@Muad\\\'Dib: Egyrészt érzek egy kis csúsztatást a példádnál, hiszen ott nem 25 forintot adsz meg, hanem 50.000-t ami arányaiban azért már nem nagyon különbözik a lábtörés tényleges költségétől (az gondolom 50000-300000 között lehet valahol)

Másrészt lehet, hogy te is adnál annak a lököttnek 30-40 forintot, aki felmászik a fára, ha fennállna a veszélye, hogy a fiad, vagy a lányod is eltöri a lábát emiatt. Mivel ennek nem áll fenn a veszélye, a lábtöréses példa nem az igazi.

De itt egy másik példa: kötelező oltás, amit az állam fizet, mivel felismeri, hogy az oltás költsége sokkal kisebb mint mondjuk egy szamárköhögés fertőzés társadalmi költsége.

Lehet úgy felfogni a dolgot, hogy ha egy kábszeres nem veszi meg a tűt, akkor úgy járt, dögöljön meg. De egyrészt mire "megdöglik", addig az állam még kezelni fogja, sokkal drágábban. Másrészt, addig is fertőzhet más kábszerest és nem-nem kábítószerest is. Na most nézzük meg, hogy budapesten egy átlagos fiatalnak hány szexuális kapcsolata van és utána töprengjünk el azon, hogy nem éri-e meg az elejénél meggátolni egy fertőzés elterjedését.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0