Nincs új a nap alatt...
2014. november 07. írta: Fedor

Nincs új a nap alatt...

Orbán_Gyurcsány.jpg

Két beszámoló két orosz újságcikkről, öt év különbséggel. 

2009. március 21. 

A Gazprom miniszterelnököt vesztett 

A Népszabadság tolmácsolásában ismerte meg a magyar közvélemény a Kommerszant hétfői cikkét, amelyben Gyurcsány Ferenc lemondását elemezte. Az orosz lap szerint nem zárható ki, hogy Gyurcsány, távozása után - hasonlóan az Északi Áramlat mellett még kormányfőként lobbizó Gerhard Schröder német kancellárhoz - a Svájcban tavaly bejegyzett South Stream AG vállalat vezetői posztját kapná, amely mindeddig üres, miután az olasz kormányfői posztról távozó Romano Prodi visszautasította a Gazprom erre vonatkozó ajánlatát. A Népszabadság viszont arra nem tért ki, hogy a Kommerszant nem is a lemondást tette fel félkolumnás cikke főcímébe, hanem azt, hogy az általa tényként kezelt kijelentést, hogy Miniszterelnöki széket vesztett a Gazprom. 

2014. november 7. 

Az oroszok szerint Orbán az ő emberük

Bár a putyini politikához közel álló magyar vezetés minden erejével támogatja a Déli Áramlat megépítését, ez így is kevés lehet az orosz sikerhez - "A mi emberünk Budapesten" címmel publikált szerkesztőségi véleményt Orbán Viktorról a Vedomosztyi. 

A Dow Jones, a Financial Times és a Sanoma közös tulajdonában lévő orosz üzleti napilap a Déli Áramlat megépítésének kedvező jogszabályváltozás kapcsán írt Orbán Viktorról. A lap emlékeztet arra, hogy az EU a beruházásra a Gazprom projektjeként tekint és szigorúan ellenzi azt. (...) Szintén kiemeli, hogy az ukrán válság hatására jelentősen romlottak a Déli Áramlat megépítésének esélyei, azonban a magyar diplomácia kitart a projekt mellett, ami az orosz külpolitika sikereként értékelhető.

A Vedomosztyi azt is megemlíti, hogy Orbán Viktor többször is szimpátiáját fejezte ki Putyin politikája mellett, valamint, hogy sok hasonlóság fedezhető fel az orbáni és a putyini vezetés között. "Orbán Magyarországon nem csak a parlamentet, hanem a helyi önkormányzatokat és a média jelentős részét is irányítja, ráadásul a központi bankot jobb keze, a volt gazdasági miniszter vezeti. Retorikája jobboldali populista és Európa-ellenes, a tradicionális nemzeti értékekre fókuszál" - foglalja össze a magyar miniszterelnök politikáját a lap.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr146875271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.11.07. 16:08:47

@maxval birca hozzászóló: Jó, hát tőled ennyit vártam. DeMarco izgalmasabb lesz, ahogy elmagyarázza, hogy miért hazaárulás az első, és miért nem az a második :-)

nandras01 2014.11.07. 17:14:38

@Fedor:
orwell mintha már említett volna egyenlőket és mégegyenlőbbeket...

zsebatya 2014.11.07. 18:11:41

@maxval birca hozzászóló: Hogy te mekkora hülye vagy, sose tudd meg. Addig bégethetsz a távolból boldogan, állandóan változó nickekből.

DeMarco 2014.11.07. 19:33:18

A magyarázkodás odébb lesz, addig is nézd meg a két újság hátterét is...

Kié az utóbbi újság??? Nincs több kérdésem...

toportyánzsóti 2014.11.07. 19:47:41

@maxval birca hozzászóló: Maga a csuti orálmuzsik mondta hogy puccsista hazaáruló putinpincsikutya,a bucid még 1 aranyhalnak is kevés lenne a fennmaradáshoz.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.11.08. 00:02:18

@DeMarco: ANNYIRA TUDTAM, hogy megoldod a feladatot! :-)

nandras01 2014.11.08. 12:19:28

@Fedor:
egy jól fizetett bérkommentelőnek ez csak ujjgyakorlat :)

profilo 2014.11.08. 18:11:56

No de polgártársak!
Kell nekünk ez a vezeték vagy sem?
Mert ha erre választ tudunk adni,akkor könnyedén eldönthetjük,hogy a fenti képen egymással pacsizó két politikus - a kommentelőket idézve - hazaáruló-e...
Tehát?

♔batyu♔ 2014.11.08. 18:26:50

Gyurcsány sem volt ostoba, Orbán sem az.

Az USA liberálisaitól nem jön gáz, a pronyónak pedig meleg kell, magasról szarik ő arra, hogy a libsi szerint Orbán Putyin farkát szopja, holott Obamáét kellene.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.11.08. 18:29:18

Mindig voltak és lesznek hazaárulók, akik az oroszoknak próbálják átjátszani az országot.

conchita wurst 2014.11.08. 18:51:44

Mióta orosz lap az, aminek a Dow Jones és a Financial Times a tulajdonosa?

És hogyan adhatnak ki lapot ezek az imperialisták lapot a pityini diktatúrában cenzúra nélkül?

batyu könnyen elüldözhető ha megkérded mi a ballib 2014.11.08. 19:02:42

@conchita wurst: Na most akkor rakd ezt össze! Egy amcsi lap az oroszoknak teccő cikket jelentet meg Oroszországban. Össze vagy zavarodva, mi?

batyu könnyen elüldözhető ha megkérded mi a ballib 2014.11.08. 19:05:31

@conchita wurst: Az ugye fel sem merülhet h mind az jenkiknek, mind a muszkáknak tele van a puttonyuk a köpönyegforgató zsebnapóleonnal.

conchita wurst 2014.11.08. 19:05:48

@batyu könnyen elüldözhető ha megkérded mi a ballib: A példányszáma a Népszabiét sem éri el, tehát egy orosz sem veszi.

Tutanhamon 2014.11.08. 20:23:21

@profilo: Nem kell nekünk ez a vezeték. De az mégkevésbé kell, hogy elkerüljön minket.

Blogger Géza 2014.11.08. 23:08:30

@Tutanhamon: Miért is nem kell? Ha mondjuk az ukránok és oroszok úgy összebalhéznak, hogy Ukrajnán keresztül semmi nem fog jönni, akkor mi is lesz a magyar gázfelhasználókkal?

DeMarco 2014.11.10. 08:56:05

@Fedor: Nincs ezen mit megoldani, evidens, te is tudtad, csak froclizni akartál.

Ez kb. olyan, mintha az atv bemondaná, hogy az európai néppárt hülye, majd egy német ballib blogger erre hivatkozva hápogna... Ugye, h mennyire abszurd és vicces?

Igen szűkre lerövidítve, tudod, h mi az alapvető különbség? A Nabuccó-project... Fletónál még volt alternatíva...

De ha te tudsz jobb alternatívát és tudsz választ adni a felettem lévő komment kérdésére, akkor hajrá, ne fogd vissza magad...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.11.10. 21:21:15

@DeMarco: Azért azt ugye tudod, hogy ezzel csak magadat csapod be? Az az újság csak leírta azt, amit ezer másik, és tök mindegy, hogy ki a tulajdonosa. ez nem egy zuglap, ez egy színvonalas üzleti lap, amit komolyan vesznek a világban. Persze tudom, a te világképedben Merkel és Obama is úgy táncol, ahogy Gyurcsány fütyül, őt meg a zsidók rángatják, de ideje lenne belátnod, hogy ez hülyeség.

" tudod, h mi az alapvető különbség? A Nabuccó-project... "

Nem. Az alapvető különbség az, hogy akkor az a szövetségi rendszer, amelyhez tartozunk, nem volt olyan rossz viszonyban Putyinnal, mint most, és ami akkor különutasságnak számított, az most már tényleg az árulás kategória. Az is különbség, hogy míg Gyurcsány csak üzletileg volt jóban Putyinnal, addig Orbán országvezetési módszereiben is példaképének tekinti. És végül az is különbség, hogy amikor az amerikaiak anno Gyurcsánynak ugyanúgy jelezték diplomáciai csatornákon, hogy nem tetszik nekik az oroszokhoz közeledés, akkor ő vette a lapot, és visszalépett, nem úgy mint Orbán, akit most már mind a NATO-ban, mind az EU-ban nyíltan Putyin beépített emberének tartanak, és úgy is kezelik.

"De ha te tudsz jobb alternatívát és tudsz választ adni a felettem lévő komment kérdésére, akkor hajrá, ne fogd vissza magad... "

Parancsolj:

blog.defacto.io/post/102264322865/ezert-rossz-otlet-a-meg-tobb-orosz-gaz

DeMarco 2014.11.12. 21:07:09

@Fedor: "ez nem egy zuglap, ez egy színvonalas üzleti lap, amit komolyan vesznek a világban"

Hahahaha... :DDD Nézted mennyien olvassák oroszországban?? Murdoch meg a komoly hírek? :)

"Obama is úgy táncol ahogy a zsidók rángatják" Így akartad írni sztem...

"Az alapvető különbség az, hogy akkor az a szövetségi rendszer, amelyhez tartozunk, nem volt olyan rossz viszonyban Putyinnal, mint most, és ami akkor különutasságnak számított, az most már tényleg az árulás kategória."

A Nabuccó a különbség, de ez is benne van. Erre egyetlen válasz van: Ha szembeszegülünk az oroszokkal adtok gázt télire??? Illetve kifizetitek a dupla felárat, amit kérni fognak??? Lófaxt... Könnyű amerikának, meg a nyugatnak más faxával verni a csalánt...

"Parancsolj"

Elolvastam és? Hahó, van vezetékünk nyugatra, azon kapjuk a kát miatt kiesett gázt, ez kimaradt a cikkírónak?? Hahó, van vezetékünk a románok felé, van a szlovákok felé, van az osztrákok és van az ukránok felé, van az Adria a horvátok felé, meg épül a szerbek felé is... Csak épp mi értelme van, amikor a környező országok is a gáz 60-100%-át az oroszoktól kapják??? És csak meg kell nézni Ukrajna esetét. Lazán befenyegettek minden környező országot, köztük minket is, h ne merészeljünk gázt adni nekik, mert akkor mi sem kapunk majd... és minden ország leállította sorban a szállítást, hiába vannak vezetékek kiépítve... Velünk is pont ezt játszaná el.
Kapunk ugyan pl. épp az Adrián keresztül egyéb helyről is gázt, de nem jelentős mennyiséget.
Ha a németek is az oroszoktól szerzik be a gázt, akkor mégis kitől kellene importálnunk??

Alternatíva update: Honnan fog jönni a hiányzó energiaforrás? (és milyen logisztikai útvonalon/költséggel?)
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0