A megfelelő ember XVI.: hűtlen kezelő váltja a hűtlen kezelőt az MTVA élén
2015. augusztus 12. írta: Fedor

A megfelelő ember XVI.: hűtlen kezelő váltja a hűtlen kezelőt az MTVA élén

varhegyi-attila.jpgAlig két éve került az MTVA élére az a Szabó László Zsolt, aki egyszer már korábban tönkrevágta a királyi tévét, és csak Polt Péternek köszönhetően úszta meg akkor a hűtlen kezelés miatt ellene indított nyomozást. Ő két nappal ezelőtt lemondott. Tettét nem indokolta meg, de ha azt nézzük, hogy mekkora bukta volt idén a közmédia átszervezése, annyira azért nem volt váratlan a dolog. A legfrissebb információk szerint az utódja Várhegyi Attila lesz. 

Stílusos váltás nem mondom. Ő ellene ugyanis nem csak nyomoztak hűtlen kezelés miatt, hanem konkrétan el is ítélték:

2000. májusában kezdte meg a Pest Megyei Bíróság megkezdte annak a büntetőügynek a tárgyalását, amelynek első rendű vádlottja Szolnok expolgármestere, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának egykori fideszes politikai államtitkára, Várhegyi Attila volt. Várhegyit különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel, vesztegetéssel és magánokirat-hamisítással vádolták.

Várhegyi mellett még kilencen ültek a vádlottak padján, olyan vállalkozások vezetői akik pár tízezer forinttól néhány százezer forintig terjedő összegekkel támogatták a helyi Fidesz 1994-es önkormányzati kampányát. Közülük leginkább Simó József szerepe meghatározó, aki a kérdéses időszakban a MAHIR Szolnok Kft. ügyvezetője, a Fidesz szolnoki szervezetének elnöke és a párt kampányfőnöke volt. 

Simó vallomása alapján a Várhegyi-ügy két részre bontható, a telekügyletekre és a Fidesz helyi szervezetének az 1994-es önkormányzati kampánnyal összefüggő pénzszerzési ügyleteire - a tranzakciókat elsősorban Várhegyi Attila személye fűzte egybe. Az ügy súlyosabb része a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, vesztegetés és magánokirat-hamisítás vádpont, ami szerint Várhegyi az önkormányzat, a közgyűlés megkerülésével bizonyos "Fidesz-közeli" cégek kezére "átjátszott" ingatlanokat.

Külön felhívnám a figyelmet a MAHIR szálra. Igen, Simicska is érintett volt áttételesen, tehát valószínűleg a FIDESZ pártkassza gyarapodását (is) szolgálta ez a kis purparlé. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy Orbánék a jogerős ítélet ellenére sem engedték el Várhegyi kezét. Előbb pártfeladatokat kapott (pártigazgató lett), majd a cégét folyamatosan ellátták feladatokkal fideszes önkormányzatokon keresztül, egyre nagyobb értékben. Az utóbbi időben már az MTVA körül sertepertélt, több tízmillió Ft-ot leakasztva onnan.

Minőségi csere FIDESZ módra.

Minőségi csere FIDESZ módra: A lemondott Szabó László Zsoltot a legfrissebb információk szerint Várhegyi Attila váltja...

Posted by Kötöttségek nélkül on 2015. augusztus 12.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr707701118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Fred Edison 2015.08.12. 16:14:47

Hűtlenül kezel, de hűen szolgál.
Ez így 1-1 lenne, de mivel a hűtlen kezelés másik oldalán azok vannak akikkel egy alomból való, ezért 0-2-re csoportosítjuk át az állást, ez pedig egyértelmű feljutást, és automatikus vezérigazgatói címet jelent az MTVA-nál.

DeMarco 2015.08.12. 16:53:12

Hol van az itt, hogy el is ítélték? Ebben csak az van, hogy vádolták, egy 94'-es ügylet miatt. 94-ről beszélünk 2015-ben? Hagyjuk má'... Ha el is ítélték, (amit kétlek, eleve nagyon politikai szagú a vád) már rég letelt a büntetése.

Ezt a részét hagyjuk is, csak sárdobálás.

Kizártnak tartom, hogy bárki meglepődne azon, hogy pártkatonát neveznek ki a párttévé élére, hiszen ez így megy, amióta csak megalakult, cirka 60 éve.

Az meg szokás szerint meglehetősen visszás, hogy olyanok panaszkodnak, akik évtizedekig elnézték ugyanezt a metódust a saját pártjaiktól.

Ezek olyan általános dolgok, hogy kár is volt erre karaktert pazarolni.

Ahogy arra is, hogy beszántani az egészet és sóval behinteni úgy, ahogy van. Egyáltalán ki néz tévét???

De ehelyett egyre több az adó, még lyukasabb a feneketlen zsák...

sanyix 2015.08.12. 16:55:01

pár napja már amikor felbukkant a hírekben, sejtettem hogy kap valami zsíros melót.

csak egy néző 2015.08.12. 17:07:26

@DeMarco:
Csak a tények kedvéért.
"A Pest Megyei Bíróság másodfokú, jogerős ítéletében a politikust bűnösnek találta folytatólagosan elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelésben, és egy év - két évre felfüggesztett - börtönbüntetésre, valamint félmillió forint megfizetésére ítélte."

s 2015.08.12. 17:56:53

Remélem megdöglötök pestisben. Akkor csak le kellene öntenem gázolajjal a mocskos hulláitokat és fel kellene gyújtanom.

szamok embere 2015.08.12. 22:12:51

@DeMarco: Tájékozódj, a google a barátod. Annyit tennék még hozzá az előttem szóló mondandójához, hogy a bíróság enyhítő körülménynek tekintette, hogy nem saját zsebre, hanem a pártkasszának dolgozott, ezért a társadalomra kevéssé veszélyesnek ítélte a tettet. Így lett csak egy év, amit még éppen lehetett felfüggesztve is adni.

szamok embere 2015.08.12. 22:14:52

"Ha el is ítélték, (amit kétlek, eleve nagyon politikai szagú a vád) már rég letelt a büntetése."
Elítélték, köztörvényes bűnöző.

szamok embere 2015.08.12. 22:15:53

@s: Az ilyen emberek miatt olvasom ezeket az oldalakat. Aktív immunizálás honvágy ellen.

Merlot 2015.08.12. 23:40:00

Ez a rablóbanda anno a kollégiumi szobákban fogant, és felesküdött arra, hogy hatalomra jutva kirabolják az országot.
Megtették, és mi birka nép semmit nem teszünk ellene. Sötét magyar átok, ennek a népnek ki kell halnia, az országnak el kell tűnnie a történelem süllyesztőjében.
Az elvetélt rendszerváltással megkezdődött a vég...

Első mohikán 2015.08.13. 05:34:40

Emlékszem hogyan búcsúzott Orbán annak idején V. Attilától, amikor kihirdették bűnösségét; "visszavárunk Attila!"
Jelzésértékű, nem? Hagyta, tudott róla, talán utasította is a bűncselekmények elkövetésére, vagy részt is vett benne. Szarházi tolvaj, mocskos gazemberek gyülekezet a fidesz, remélem egyszer bűnhődni fognak.

Első mohikán 2015.08.13. 05:36:38

Ja, egyébként ilyen magas pozíció, illetve felelős beosztás betöltésének nem feltétele a büntetlen előélet?
Merthogy pl. egyéni vállalkozói igazolvány kiváltása erkölcsi bizonyítványhoz kötött...

nu pagagyí 2015.08.13. 07:04:41

Azt hiszem, hogy egy alkotmányellenes módon működő intézmény élére kiváló választás egy köztörvényes bűnöző.

2015.08.13. 08:54:05

@DeMarco:

"Hol van az itt, hogy el is ítélték? Ebben csak az van, hogy vádolták, egy 94'-es ügylet miatt. 94-ről beszélünk 2015-ben? Hagyjuk má'... Ha el is ítélték, (amit kétlek, eleve nagyon politikai szagú a vád) már rég letelt a büntetése.

Ezt a részét hagyjuk is, csak sárdobálás. "

Egy szánalomtömeg vagy!

2015.08.13. 08:57:35

@DeMarco:

Csak neked Emese idézek a cikkből meg tőled is még egyszer:

Te:

"Hol van az itt, hogy el is ítélték? Ebben csak az van, hogy vádolták"

A cikk:

Stílusos váltás nem mondom. Ő ellene ugyanis nem csak nyomoztak hűtlen kezelés miatt, hanem konkrétan el is ítélték

és a link az elítéltékhez: index.hu/belfold/varhegyi0419/

2015.08.19. 10:59:17

Régen az MSZMP tagság volt meghírdetetten követelmény, ma a blankolt vessző titkosan!
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0