Egy brüsszeli hétköznap EU csúcs idején
2015. október 16. írta: Fedor

Egy brüsszeli hétköznap EU csúcs idején

brussel_main.png

A sors úgy hozta, hogy pont a csütörtöki EU csúcs idején turistáskodtam Brüsszelben, így nem csak a kötelező körök voltak meg az Atomiumtól a Manneken Pis előtti gofrievésig, hanem abba is belekóstolhattam, hogy milyen az, amikor megbénul az unió fővárosa. 

Szerencsétlenségemre ugyanis pont azon az útvonalon át akartam bejutni a belvárosba, amely az EU negyeden át vezet (nem véletlenül, hisz azt is meg akartam nézni), és ez akkor, amikor sorra hozzák Európa vezetőit be a reptérről, és egymást érik az ellenük szóló tüntetések, nem is volt olyan egyszerű. Nem is tudom hányszor pattantam vissza elégedetlenkedő helyiekkel együtt a fentihez hasonló drótakadályokról (na ez az igazi GYODA), mire hatalmas kerülővel eljutottam a szemerkélő esőben a célomig. A dugó persze hatalmas volt (már ahol járhattak autók). Több, mezőgazdasági témájú tüntetésbe is belefutottam, ami annyiban váratlanul ért, hogy a csúcs témája a menekültválság volt. Akadt vonulós csapat, találkoztam feltáblázott traktorosokkal, meg voltak olyanok is, aki az Európai Bizottság épületének a garázskijáratánál telepedtek le, és abból állt a tevékenységük, hogy megfújjoltak minden autót, amelyik bentről jött.

Úgy látszik a politika akkor se hagy békén, ha épp kikapcsolódni szeretnék, és akkor is rohamrendőrök meg tüntetők közé keveredem, amikor kivételesen nem ez a célom. 

brussel_01.jpg

brussel_02.jpg

brussel_03.jpg

brussel_04.jpg

brussel_05.jpg

brussel_06.jpg

brussel_07.jpg

brussel_08.jpg

brussel_10.jpg

brussel_11.jpg

brussel_09.jpg

brussel_13.jpg

brussel_14.jpg

brussel_15.jpg

Úgy látszik a politika akkor se hagy békén, ha épp kikapcsolódni szeretnék, és akkor is rohamrendőrök meg tüntetők közé keveredem, amikor kivételesen nem ez a célom.

Posted by Kötöttségek nélkül on 2015. október 16.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr737974371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeMarco 2015.10.16. 19:42:49

Ne bazz...beengedik a traktorokat a belvárosba??? Bezzeg Demszky... :D Hát nincs kint egy igazi liberális sem?

Meg sem lepődök, hogy ismét tüntizgetésbe botlottál. Neked sem lehetett furcsa, az itthoni heti dzsemborik után...

Szögesdrótok? Lovasrendőrök? Mikor is láttunk ilyet itthon? Na mikor is?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.10.16. 20:17:39

@DeMarco: Semmivel se volt nagyobb készültség, mint amikor Putyin vagy Merkel Viktornál járt legutóbb itt, Pesten. Huszonsok ország vezetője volt ott Brüsszelben, az mindenhol ezzel jár.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.10.17. 18:07:37

@heptakontanonaéder: persze, belga-piréz szakfordító vagyok.

heptakontanonaéder 2015.10.18. 17:01:02

Ez igen! Nekem csakközépfokom van és csak pirézből...

2015.11.06. 04:33:37

Sok idióta fordult elő ezen a konferencián, (pártkongresszuson) sok nagyképű, önelégült idióta — falra tudok mászni ettől a fajtától! A közönséges idiótákkal nincs semmi baj, mert szót lehet velük érteni és jobb belátásra lehet őket téríteni. De az önelégült idióták — azok az idióták, akik leplezni igyekeznek valódi mivoltukat, mindenféle hókuszpókusszal sikerül is elhitetniük, hogy ők az emberiség díszpéldányai— őket egyszerűen KÉPTELEN VAGYOK ELVISELNI! A közönséges idióta nem csaló, a közönséges idióta őszinte, a képmutató idióta viszont álságos, kibírhatatlan képződmény!
Richard P. Feynman (Nóbel-díjas) Önéletrajzából.

Tanulmányozva az emberiség történetét észrevesszük, hogy van egy csoport, amely állandóan megjelenik a nagy kultúrák irataiban. Soha nem szeretik őket, de megmaradnak azok között, akik nem szeretik őket, és ha kiűzik őket, ragaszkodnak a visszatéréshez, függetlenül attól, hogy ezért mit kell tenniük. Megfigyelhetjük, hogy mindig megtalálják a módját, hogy mások rovására éljenek.
Az Encyclopaedia Britannica a parazitizmust így határozza meg: A parazitizmus egyoldalú élelmezési kapcsolat két különböző szervezet között, mely többé-kevésbé hátrányos, de nem mindig végzetes a gazda számára. Olyan kapcsolat, mely megszabadítja a parazitát az élelemszerzés gondjától, és amely emiatt bizonyos mértékig leegyszerűsödik, visszafejlődik és degenerálódik.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0