Szelektív valóság-értelmezés Kispesten Illatos út ügyben
2016. február 08. írta: Fedor

Szelektív valóság-értelmezés Kispesten Illatos út ügyben

baranyi.jpegA kispest.info című fideszes helyi újságnak sikerült azt kihozni az Illatos úti helyzetből, hogy a megoldásért egyedül pártunknak és kormányunknak jár hála, sőt, erről is a szocik tehetnek. Ez tudható meg abból a cikkből, amit Baranyi Krisztina osztott meg a Facebook-oldalán az alábbi kommenttel: 

Adtak egyet a valóságnak.....tényszerű tájékoztatás Kispesten :-( 

kispest.jpg

Aki egy kicsit is képben van a témában, az rögtön megérti, hogy miért is jogos az Együtt ferencvárosi képviselőnőjének bosszúsága. Ugyanis ha ő, egy politikába frissen bekerült párt politikába frissen bekerült képviselője nem kezd el a Greenpeace-szel karöltve ezzel a témával foglalkozni közel egy évvel ezelőtt, ha nem szervez gyűjtést egy független mérésre, ha nem járja be az üggyel a sajtót, ha nem jár a nyakára Tarlósnak, ha nem támadja le Orbánt a kamerák előtt, vagy ha nem hekkeli meg Lázár sajtótájékoztatóját egy palack Illatos úti kútvízzel, bizony még mindig itt ketyegne a főváros közepén ez az időzített bomba, százezrek életét veszélyeztetve. 

Mert ha a FIDESZ-en múlna, itt bizony semmi nem történt volna, hiába vannak már hatalmon hat éve (bár mit várunk egy olyan kormánytól, amelyben a környezetvédelmnek nem hogy miniszteri, de már államtitkári szinten sincs önálló képviselete, csak a sokszor ellenérdekelt agrárfejlesztéssel és a hungarikumokkal(!) összevonva). Pedig Bácskai János ferencvárosi polgármester 2010-ben még szintén a kármentesítés szükségességével kampányolt, de aztán semmi, sőt. Bagatelizálta az ügyet, ameddig csak lehetett, titkolni próbálta az Illatos úti szennyezésről készült szakértői jelentést arra hivatkozva, hogy nem akarnak pánikot kelteni, és egyáltalán, mindent megtett, hogy keresztbe tegyen a kármentesítésnek, ki tudja milyen érdekek mentén.

És akkor ezek után jön ez a cikk, amely kisajátítja a sikert a kormánypárt számára, elhallgatva az igazi főszereplőt, megbolondítják a végét egy kis csúsztatáson alapuló elmúltnyolcévezéssel, és körbeveszik mindezt kormányzati sikerpropagandával.

Ennél nem is lehet hirtelen szemléletesebben bemutatni, miképp működik 2016-ban FIDESZ-Magyarország.

A kispesti fideszes újság úgy mutatja be az Illatos úti szennyezés megszüntetésének sztoriját, mintha az egyes egyedül a...

Közzétette: Kötöttségek nélkül – 2016. február 8.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr538321270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

siriq111 2016.02.09. 00:37:00

Itt , konkretan a civilek es a tobbiek nelkul nem tortent volna semmi. Keretlen, kenytelen nem volt valasztasa a kormanynak es baromi lassan csinaltak valamit. Ezt , viszont tenyleg nem nekik lehet koszonni.

niklex 2016.02.09. 08:08:19

A propaganda helyzet mint az 1950-60-as években volt. A reakció is: nem hiszünk el nekik semmit (még azt sem, ami esetleg igaz )

ZX 2016.02.09. 08:14:42

Hát ugye megmondták már régen is, aki hazudik az csal, aki hazudik az lop... :P S mily igaz.

DeMarco 2016.02.09. 23:36:52

Ki csinálta meg? Ki finanszírozta, milyen pénzből? Budapest költségvetéséből a főváros büdzséjéből, vagy össz adóforintokból az állam?

Igazából ezek a fontosabb kérdések, nem az, hogy ki találta ki az ötletet... Az örüljön neki, hogy elkészült, végül is ezért küzdött, nem a rivalda fényért...

Mit érdekelne engem, ha valamit kitalálok és az ellenzék finanszírozná meg a beruházást?! Bár egyszer láttam volna ilyet és nem az ellenkezőjét...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.02.10. 08:36:31

@DeMarco: Oké, hoztad a kötelezőt, még ha logikai bukfenc is kellett hozzá. Ugorgyunk.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0