Miniszterelnököt ilyen súlyos vád még nem ért? LOL
2016. április 27. írta: Fedor

Miniszterelnököt ilyen súlyos vád még nem ért? LOL

kosa.jpgSzögezzük le a legelején: rohadtul nem érdekel, kinek mi a pártállása, ha csalt, lopott vagy egyéb bűnt követett el, dutyiba vele. Ha Megyóra egy korrekt eljárás keretében rábizonyítják, hogy részese volt az Alstom-os korrupciónak, én egy fél könnycseppet sem fogok elejteni érte. 

Az más kérdés, hogy erre egyelőre semmi konkrét bizonyíték nincs, hisz az még önmagában nem jelent semmit, hogy valaki szerződésben állt az Alstom-mel. Ennyi erővel akkor mindenki korrupt, aki az alvállalkozójuk volt a projekt során. Lássuk, hogy mit derít ki a nyomozás. Tekintve a fideszesek által nagy dérrel-dúrral bejelentett vádak átlagos igazságtartalmát (Az ugye megvolt, hogy a 2010-es FIDESZ győzelem mértékét nagyban befolyásoló nokiás dobozos sztoriból egy szó se volt igaz?), és a belőlük született sikeres vádemelési hányadot, per pillanat arra hajlok, hogy ez ügyben Medgyessynek adjak igazat, amikor azt mondja

a Magyar Időkben megjelent cikk gyenge próbálkozás az MNB alapítványi botrányokról való figyelemelterelésre.

Valóban: a kormány hetek óta defenzívában van. A tanársztrájkok és tüntetések, a vasárnapi zárvatartás kudarca, a Századvég akták nyilvánosságra kerülése és leginkább most az MNB botrány után minden szalmaszál jól jön Orbánéknak, amelybe kapaszkodva megpróbálhatják visszavenni a közélet tematizálását.

De persze várjuk ki a végét. Az se lenne sajnos meglepő, ha volna igazság a Medgyessyt érintő vádakban. De ezzel együtt is rettentő farizeus (és egyben nevetséges) Kósa Lajos műfelháborodása

A demokráciánk 25 éves történetében miniszterelnököt még ilyen súlyos vád nem ért

Ez komolyan gondoltad, Lajos?

Megyó esetében kb. 180 millió Ft-ról beszélünk, ekkora összeggel kéne elszámolnia. Hétköznapi ember számára ez egy vagyon, no de a nagyok játszmájában... Orbán strómanja ennek több, mint ötszörösét felejtette el feltüntetni (természetesen büntetlenül) a vagyonnyilatkozatában. Az Orbán kormány sorra hozza az olyan törvényeket, amelyek valahogy mindig azoknak az ágazatoknak kedveznek, amelyekbe ez a zseni gázszerelő beszáll. Egymás után kerülnek elő a nagyértékű ingatlanok, amelyek Mészároson és az Orbán papán keresztül a miniszterelnökhöz köthetőek, és használja is őket (ha pedig valaki ezekre rákérdez, úgy jár, mint Juhász Péter). Mindenki előtt ismert, hogy milyen módon állt saját lábra a lánya és a veje. Mészároson, Garancsin és Tiborczon keresztül gyakorlatilag a miniszterelnöké az egész Fejér megye. Még az MNB botrányból is az derült ki, hogy a közvagyon jellegét elvesztő alapítványi pénzek egy része is Mészárosnál kötöttek ki. 

És ne felejtsük: Orbánt már az első kormányzása idején is komoly vádak érték. Ne mi nyerjünk a legtöbbet, nem volt közgyűlés, rémlik valami?

Orbán valódi vagyonáról, konkrétumok híján legendák keringenek. Az biztos, hogy több milliárdról van szó, ami hivatalosan nem létezik. Van olyan számítás, amely szerint az öt leggazdagabb magyar egyike. És akkor ezek után azt mondja Kósa, hogy Medgyessy gyanús 180 millája ennél súlyosabb vád?

Hát LOL.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr458665218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dez01 2016.04.27. 12:48:19

Gyenge szerecsenmosdatás és teljesen felesleges is. Elég nyilvánvaló, hog ymiről van szó, így az angol nyomozás fényében....

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.04.27. 13:05:51

@dez01: Látom nem olvastad el rendesen a posztot. Pedig csak a legelső bekezdést kellett volna rendesen értelmezned ahhoz, hogy ne írj hülyeségeket:

"rohadtul nem érdekel, kinek mi a pártállása, ha csalt, lopott vagy egyéb bűnt követett el, dutyiba vele. Ha Megyóra egy korrekt eljárás keretében rábizonyítják, hogy részese volt az Alstom-os korrupciónak, én egy fél könnycseppet sem fogok elejteni érte."

Megyó nem hiszem, hogy megköszönné ezt a védelmet :-)

dez01 2016.04.27. 13:09:22

De bizony elolvastam rendesen, de sajnos a poszt többi része alapján mégis szerecsenmosdatásnak érzem, főleg ott ahol a semmi konkrét bizonyíték nincs szöveget írod, hiszen ugye ezt az érvet használják mindenhol az elit korrupciójának elfedésére......

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.04.27. 14:43:34

@dez01: Konkrét bizonyíték Orbán ügyeire sincs, akkor most őt is mosdatom? képzeld oda azt a szót, hogy még. Biztos vagyok benne, hogy Polt Péter (ellentétben a fideszes ügyekkel) mindent meg fog tenni, hogy találjon valami terhelőt. ha van ilyen, akkor hajrá, csukják le Medgyessyt.

De van egy olyan érzésem, hogy a fanyalgásod mögött csak az van, hogy terelnél a poszt második feléről...

dez01 2016.04.27. 14:47:47

Ugyanazt a metodikát használod Megyór mentegetésére, mint sokan mások Orbánéra.

Miért lenne ez a poszt különb, mint az Orbánt mentegető posztok? Semmiért.

A többire nem kívánok válaszolni, mert értelmetlennek látom.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.04.27. 15:01:58

@dez01: De könyörgöm, mi a mentegetés abban, ha azt mondom, hogy ha bűnös, csukják le? Igen, jogállami megoldásokat várok el, de ez nincs másképp a másik oldal tekintetében sem.

Szóval továbbra se értelek.

SEHERIKE23 2016.04.27. 15:47:04

Az én memóriám szerint egy székházüggyel kezdődött a tollasodás, utána jött a bánya.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.04.27. 15:53:03

@SEHERIKE23: Akkor még nem volt miniszterelnök. Itt most csak azokból az ügyekből szemezgettem, amelyek a miniszterelnöki pozíciójához kapcsolódnak.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2016.04.27. 17:02:33

Én csak azt nem értem, hogy mi a bánatos lófaszt csinált a két nagytudású elszámoltatási biztos a Budai Gyula és a Papcsák Ferenc, ha ezt is csak a Magyar Időknek "sikerült" kinyomoznia.
Mire kapták ezek a fizetésüket, valószínűleg még prémiumot is kaptak kiváló "munkájukért".

s.g.l. 2016.04.27. 17:37:45

Székházlopást két lakás csalási akció előzte meg, 63 milla nyereséggel, ezt francia. nagyköveti állással hálálta meg OgV Kékessynek.

s.g.l. 2016.04.27. 17:39:36

Megyo sem volt miniszterelnök 2007_ben.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.04.27. 18:11:19

@s.g.l.: De akkor már ex-miniszterelnök volt. Ez befolyásban, kapcsolati hálóban nagyon más, mint egy feltörekvő, fiatal pártelnök pozíciója.

Persze ettők még stiklik voltak azok is, ez tény.

s.g.l. 2016.04.27. 18:47:19

@Fedor: ez igaz, de....!

Mellesleg Kuncze a ganyé, ha elkpják, elitélik, akkor ma nincs ez!

Jó, tudom ha...

toportyánzsóti 2016.04.27. 19:24:05

Kósalala szimpla hülyegyerek ezt 25 éves pályafutásának minden pillanata bizonyítja,,mi lehet a gazda aki nem zavarta már el régen a répába ezt a retardált tolvajt?

net627 2016.04.27. 20:54:39

Ezt a hírt vezető hírként kellett volna az első sorban közölnie az Indexnek!! Persze az első sorokat minden nap Orbán negatív emlegetésére kell fenntartani. Méghogy pártatlan Index..????? Ugyan!!

Ad Dio 2016.04.27. 21:00:54

Inkább az érdekelne, kinél kötött ki a többi a 2 milliárdból.

index.hu/belfold/2016/04/06/strabag_alstom_bkv_korrupcio_metrotender/

efi 2016.04.27. 21:41:45

Fantasztikus. Még a végén Kádárról vagy Rákosiról is kiderítenek valami égbekiáltót ezek a becsületes, derék fideszes politikusok, mint amilyen a Kos Alajos is.

Merlot 2016.04.27. 21:43:57

Kósa minden megszólalása a degenerált Torgyánt idézi, kell is, ami a mai humortalan Fidesznél röhögést gerjeszt.
KósaLala jól helyettesíti a parlamentben minden megnyilvánulásával a vén, ügyvédből lett egykori bohóc-minisztert. :))

a nagy hohoohooo 2016.04.27. 22:13:12

Talán elhittem volna,ha a hírforrás nem a aláaljasulhírhedt mAgyarkodó időktől ered..mily érdekes ,hogy éppen a Matolcsy MNB alapítványok korrupciója fényre derülése után hipp és hopp jönnek elő ezzel,hány éve is történt?
A Fidesz olyan, mint a rákos daganat! Ahol felüti a fejét, ott elburjánzik, és mindent elpusztít! Amikor már nincs min élősködnie, áttételeződik, és burjánzik tovább!! Amíg a gazda test végleg bele nem pusztul!
Megyó eladta a céget, amikor miniszterelnök lett. Miután a D209-es ügy miatt lemondott, visszavásárolta a régi céget. Ez a cég alkalmas volt arra, hogy tanácsadó szerződést kössön vele a francia Alstrom. Ami nem teljesen világos, az az, hogy miért az angolok verik a nyálukat?
Különös megvilágítása az ügynek akkor van, ha a vadászrepülők ügyének kérdését vádalkunak álcázott jogi procedúrával elaltatták. Holott sejthető, hogy ott nagyságrendel több kenőpénzekről volt szó.
A végén még azt is kisütik a bátor rágalmazók, hogy Megyó valójában kettős ügynök volt, akinek nem csupán az Alstromon keresztül, hanem pl. a autópályaépítéseknél is csurrant, cseppent valami.
Az is biztos, hogy itt nem a Megyó pár millió forintja áll a valódi célkeresztben.
Nem lekicsinyelve de a Medgyessy esetében megemlített összeg nem éri el az MNB alapítványok által csak a VS.HU -fizetett összeget.Hacsak ezek a pár száz milliók hiányoznának,de ma amikor a milliót felcserélhetők milliárdokra?
Garancsi csak a gázon a MET-en keresztül heti(érted?)egymilliárdot keresett!!!!
Heti egy milliárd!
Amennyiben igaz a hír, akkor is hol van az összeg a mai 10 és 100 milliárdos korrupciótól?
Hol van az Matolcsy, Garancsi, Poltné, Mészáros, Flier és a haverok lenyúlásához képest?
A agyarkodóidők ezúttal rosszabbat tett megbízóinak mintha hallgatott volna.
A többiről már nem is beszélek. Hozzátéve, ha nem volt mögötte valós vagy arányos teljesítés akkor Megyónak IS! .......kijár a bünti.
Nincs olyan színű szalag, ami feljogosít a lopásra. Se a vörös, se a nemzeti színű. Így aztán ne verje senki a mellét azzal, hogy a hazáért" lopott, meg hogy "nemzeti" célokra kellett a pénz. Aki a közösből lop, az mindig saját magáért teszi.
Az MNB-alapítványok botránya nyilvánvalóvá tette, amit eddig is tudtunk: Orbán a tolvajok országává tette Magyarországot, ahol lopni már nem bűn és nem szégyen. Hisz itt mindenki annyit ér, amennyije van, bárhogy is szerezte. A tolvajok nem börtönt kapnak, hanem zsíros állásokat és fizetésemelést.
Hát, akkor csak tessék, tessék...
Ezen most nem kell meglepődni.... Aki kicsit is követi a magyar közéletet az sejthette előre, hogy a jegybank körül nincsenek rendben a dolgok. Inkább azon kellene meglepődni, hogy nincsenek tömegek az utcákon. Lehet szidni a demokráciát, de nyugaton ilyenért már ácsolnák a Guillotinet a Place de la Revolution-on. A teljes Fidesz elit korrupt, hazug haszonlesők gyülekezetéből áll... Ha Guillotine-re nincs is szükség a közélet megtisztítására minél inkább.
Az elhülyített agyar nép meg birka , mert nyeli mint kacsa a nokedlit és nem tesz semmit. A nagy probléma az hogy nem fog össze az ellenzék és nem tesz semmit a néppel együtt hogy leváltsa ezt a Fidesz bandát. Ma itt tart Magyarország !
A nép meg egy birkanyáj amelyet Orbán pásztorbotja tart egységben. Csak kérdés, hogy a "legelő" mikor fogy el és mikor lesz tikkadt táj sarja.
Ne felejtsük el ezt sem, de azért van abban valami végtelenül szánalmas és komikus, hogy ez a szennylap a Matolcsy-féle sokmilliárdos balhé kirobbanásakor ezzel a vacak pármillával próbálja elterelni a figyelmet. Tudom, szokásos média-taktika: támadj vissza, mondd, hogy te is loptál.
Ez 180 millió....viszont." A brit nyomozó hatóság vádirata szerint az Alstrom 2006–2007-ben 2,2 milliárd forintnyi kenőpénzt juttatott két cégen keresztül a BKV-nak, hogy az Alstrom nyerje a metrókocsitendert."...Reméljük az utolsó fillérig megtudjuk, hogy hova ment a többi is....magyarul a többi 2 ezer millió!!! No és arról nem is beszélve, hogy 2010 tavaszától a Fidesz vezette Nemzeti Közlekedési Hatóság ellenállását is valahogy sikerült "rendezniük"!
Csak fura ez a másokra mutogatás bukás ügyben. (D209 stb)...
Kedves volt a "köz"tv híradója. Erre a hírre 10 percet szánt, az MNB alapítványaira, a főügyészné aktív vállalkozásaira egyetlen percet sem.
Dehogy a Orbán egyszemélyes biznisze a Gripen ügy meg mindig nem érdekel senkit?
Az igazi probléma persze az, hogy a magyar metróvásárlásokkal kapcsolatos 2006-os korrupciót az angol adófizetők pénzén vizsgálgatják... Budapesten az ilyesmi fel sem tűnik a hatóságoknak.
Alstom to face further criminal charges
16 April, 2015 | News Releases

www.sfo.gov.uk/2015/04/16/alstom-to-face-further-criminal-charges/

Netuddki. 2016.04.27. 22:23:02

@Fedor: Haggyad a fideszes balfaszokat! Tuggyuk mi a céljuk. A megyóra is majd egyszer sor kerül. De előbb a nagyobb csibészeket kéne lecsukni, ehhez képest a megyó kishal:
24.hu/belfold/2016/04/27/matolcsyek-akar-20-evet-is-kaphatnanak/
www.atv.hu/videok/video-20160426-ligeti-miklos-es-magyar-gyorgy-eb

Netuddki. 2016.04.27. 22:26:54

@Merlot: A mr. 20%? Vajon miről kaphatta a gúnynevét? Ha csak megszólal, mindig egy falusi, kissé együgyű, józanságát már jócskán elivó polgármester jut róla az eszembe. A hasba lukbeszélésből doktorálhatna, máshoz nem ért. Kár, hogy a szövegelése bevételéhez hozzá hasonló, együgyű hallgatóság kell.

a nagy hohoohooo 2016.04.27. 22:34:55

@s.g.l.: "Székházlopást két lakás csalási akció előzte meg, 63 milla nyereséggel, ...."

Tudomásom szerint abban az időben egy bizonyos Áder János volt a kerületi lakásügyi hivatalnok.

A templom és család duma a hülyéknek szolgál, pont úgy, mint a hazafiság, magyarságtudat és tsai.

A lopás meg a money - az a fontos, a többi csak maszlag.

dunántúli gyerek 2016.04.27. 22:35:53

Jééézusom hogy ezek a barom szocik milyen balfaszok még a lopáshoz is!

tantum verde 5 2016.04.27. 22:39:48

Ha valaki ennyire írni akar, mint jelen blog szerzője, mi a faszért nem tanul meg írni?

BiG74 Bodri 2016.04.27. 22:54:23

Kósa, kövér két derék agysejt kímélő földműves.
Megyó meg jól jött nekik, de baja az biztos nem lesz, mert precedenst teremtene a jövőbeli leszámolásokhoz. A jelenlegi helyzetben pedig az nem egy pozitív dolog a főfidesznyikek számára.

mikimackó 2016.04.27. 23:04:00

igen, egy bűnpártoló miniszterelnök......., igen......, az orbán! bizony ! főügyészi segédlettel !

DeMarco 2016.04.27. 23:48:02

Csak a szokásos kettős mérce...szerecsenmosdatás.

2016.04.28. 00:16:28

@tantum verde 5: Jobban ír magyarul, mint ahogy Kósa beszél!

2016.04.28. 00:17:26

@dunántúli gyerek: Ja, a fideszesek jobban lopnak. És te erre vered?!

2016.04.28. 00:20:15

@DeMarco: Ne mosdassunk! Bíróság elé Megyót! Meg Matolcsít és Orbánt, De lehet Kósát és Lázárt is! Mindenki érdeme szerint! Aki többet lopott, lovább marad a börtönben, Oké?

lehet más a handa-banda 2016.04.28. 00:29:15

Megyó másodszor is megkapja a Becsületrendet. Először a francia elnöktől a francia cégeknek tett szolgálataiért, most meg Fedortól a baloldali mozgalomnak tett szolgálataiért

Ez már régi hagyomány, a baloldalon mindig a haladás érdekében tömik a zsebüket. Sztálin postarablásból fedezte a pártélet nem kis költségét, Megyót már nem igazán érdekli az ilyesmi, bár ezt a nyomozásnek kéne kidertenie. De ahogy Simon Gábor eseténben, gyanítom itt sem sikerül majd áttörni a hallgatás falát

Elvtárs, segítsd a lebukottakat!

2016.04.28. 02:20:05

@tantum verde 5: Közbiztonság Szilárd? Ezer közül is megismerlek.

@Tibi !: Mr. 20% világ életében egy retardált volt, mindig is fájdalmas volt hallgatni a nyögdécselését. Egyszerűen nem kapcsolódnak össze a szavai értelmes mondatokká. Csak azt nem értem miért kellett neki beszállni az országos politikába, ahol rajta röhög nem csak az összes ellenzéki, de a fideszesek is. Amíg debreceni polgármester volt, addig legalább ritkán volt alkalma hülyét csinálni magából egy ország nyilvánossága előtt. Csak a debrecenieket nevettette.

Most az országgyűlésben olyan ez a Kósa, mint Boncz Géza egyik karaktere, akit azért tartottak, hogy kimondjon bizonyos szavakat: kupak, huszik, tuszuk stb.

chrisred 2016.04.28. 04:19:38

Helyesbítés: magyar miniszterelnököt ilyen súlyos vád még nem ért, hogy ilyen piti pénzért adta el magát. Ha a vád bebizonyosodik, Medgyessy jelentősen veszélyezteti a jövőbeli miniszterelnökök piaci árfolyamát.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.04.28. 05:40:30

Álbotrány az egész. Valószínűleg Soros áll az ügy mögött.

Szerencsétlen Medgyessy! Egyszerűen nem tanulta ki a nyugaton bevállt korrupciós technológiákat. Tessék csak megnézni mennyi pénze volt pl. a Clinton-családnak az elnokösködés előtt és mennyi van nekik ma! S közben nem voltak sosem vállalkozók. Persze minden legális.

A magyar politikusok még nem sajátították el ezeket a módszereket, ennyi az egész.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.04.28. 05:41:44

@lehet más a handa-banda:

Sztálin rossz példa. Ő sosem magának lopott, nem érdekelte a pénz.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.04.28. 05:59:49

@BircaHang Média szerkesztősége:

Megyót és Vityát sem érdekli a pénz.

Amíg nincs a zsebükben/haveroknál. Ezért is ennyi az államadósság, mert ezek a derék szocik, vörös és narancsbolsik tudnak nagy lábon élni és osztogatni is. A mások pénzéből.

gmihaly621 2016.04.28. 07:07:43

Hát azt sokan látják, hogy Lali király nem egy észkombinát.

Lajos Csánó 2016.04.28. 07:55:47

@net627: Miért is kellett volna?A gyanú miatt? Nyomozzák ki ítéljék el ha bűnös,ha nem akkor a rágalmazókat!

2016.04.28. 07:58:11

@BircaHang Média szerkesztősége: Orbán személyesen nem érdekli a pénz, ő dinasztiát alapít, szaporodott a család, mindenkinek juttatni kell egy pár tízmilliárdos vagyont, pár száz vagy ezer hektár földet, svejci diplomát stb. Ezzel nem is lenne baj, ha ezt saját pénzből csinálná. Csakhogy ő piaci viszonyok közt sose keresett vagyonokat. Miniszterelnöki fizetése is egy nyugati középosztálybeli életvitelt engedne meg neki és családjának. Ehhez képest a gázszerelőjéből is milliárdost csinált.

Medgyessy se tiszta, ahogy szinte senki se, aki a csúcs közelében volt, de ilyen rendszerszerű lenyúlás még a Strabag Demokraták idején se volt. Pedig hát ők is csak a lopással foglalkoztak a rasszizmus-antiszemitizmus-homofóbia hiszti mellett.

2016.04.28. 08:00:55

@net627: zsindex a lap tetején hozta ezt az Alstom-ügyet. De a miniszterelnök ma Orbán és ő meg a köre naponta adnak okot a basszamegezésre.

midnight coder 2016.04.28. 08:09:20

Megyó nem volt egy szent. De Orbán sem. Meg Fletó sem. Mi ebben az újdonság ? Elárulom, a következő kormány ha hatalomra kerül, szintén lopni fog. Valószínűleg még többet is mint ezek.

toportyánzsóti 2016.04.28. 08:10:58

@BircaHang Média szerkesztősége: Mi lenne ha érdekelné a pénz a csuti orálmuzsikot?Kisvasút a föld körül?Nincs kapcsolat az agyféltekéid közt putinorálmuzsikja.

midnight coder 2016.04.28. 08:12:32

@karandash: Már hogyne lett volna. Csak kevésbé nyíltan csinálták. De a gengszterváltás alatt csak semmivé vált egy ország vagyona úgy, hogy közben még az államadósság is nőtt a Kádári állapotokhoz képest. A mutyikat azért nehéz összehasonlítani, mert a nagy részükről nem igazán tud az átlagpolgár, max. a végeredményt láthatja.

Ballib Cenzúrázók Lidérce 2 2016.04.28. 08:55:20

Angliában már vádemelésnél tart az ügy, de Fedor nem hiszi, hogy a cuki MSZP-s főnökei lopnának.

A Nokiás dobozt is letagdja. Talán még a jogerősen elítélt Hunvaldot is felmentené Fedor.

Helyette inkább a saját maga által is bevalottan FIKCIÓ-kat tálal elénk.
Nevetséges stróman legendákról.

Látott már valaki olyan strómant, aki polgármesterként vagyonbevallásra van kötelezve, és szerepel naponta a hírekben ???
Nooormáááális ?

Ballib Cenzúrázók Lidérce 2 2016.04.28. 08:58:11

@Merlot:

Kósát Debrecen 70%-a választja polgármesternek évtizedek óta, a kedvenc elkúród meg a legnépszerűtlenebb politikus lassan 8 éve.

jágör68 2016.04.28. 08:58:48

Lopcsány mellett a börtönben a helye.
Degesz Demszkijvel együtt.
Meg a Bun- Kókával

epulettar.hu/cikk/elrontottam-sokak-jatekat-a-szuksegesnel-szazmilliardokkal-is-dragabbak-lehettek-am-koka-janos-szerint-jogilag-tisztak-az-eddigi-autopalya-epitesek

"A szükségesnél százmilliárdokkal is drágábbak lehettek, ám Kóka János szerint jogilag "tiszták" az eddigi autópálya-építések"

Buchhalter 2016.04.28. 09:04:08

Szerintem a baloldal elcseszte.Akármit csinál vagy lép a Fidesz mindig a szekrényből kikotor egy -egy balos múltbéli bűnt. A DK is gyanús ,hogy a Fidesz kottájából muzsikál.Már csak a Két Farkú Kutyapárt lehet a messiás.Utóbbi csak irónia volt a részemről.

szemtanú 2016.04.28. 09:13:41

Törvényes vs erkölcsös. Ez a két fogalom ma szöges ellentétben van egymással. Ma a politikusoknak csak arra kell figyelnie, hogy minden törvényes legyen, ami nem nehéz, mert ők hozzák a törvényeket. Aki erre sem képes az alkalmatlan. Innentől a ki lopott többet vita haszontalan.

Netuddki. 2016.04.28. 09:17:10

@szemtanú: Sajna még csak nem is törvényes:

24.hu/belfold/2016/04/27/matolcsyek-akar-20-evet-is-kaphatnanak/
www.atv.hu/videok/video-20160426-ligeti-miklos-es-magyar-gyorgy-eb

Thunder_th 2016.04.28. 09:24:59

Engem rohadtul nem érdekel Megyó, felőlem aztán le is csukhatják. Mondjuk nem fogják, mert ez alapot teremt később arra, hogy Orbánt és bandáját ugyanígy kezeljék egy későbbi valódi elszámoltatás keretében. Én még emlékszem mennyire fel voltam háborodva Simon Gáboron és a nokiás dobozos kenőpénzen, amiről a bíróság később kimondta, hogy kamu. Aztán jött a Fidesz és Mészáros és a többi stróman, aki milliárdokat felejtett el bevallani, mert ők aprópénzzel nem foglalkoznak és nem jutott eszébe, hogy valahol neki még ennyi is van. Ahogy az sem, hogy mennyi cége van Oroszországban és a hasonló ügyek. Ha Megyó cége ezért a pénzért nem végzett érdemi munkát, csak kenőpénzt vett fel, akkor tényleg bíróság előtt a helye. Ezzel együtt is a szocik csak kispályás amatőr zsebeseknek tűnnek a fideszes profi rablókhoz viszonyítva. Gusztustalan egy politikai elit jutott az országnak az biztos.

Netuddki. 2016.04.28. 09:28:04

@Thunder_th: A meggyesitől függetlenül az orbánékat le kell csukni! Szép is lenne ha egy tolvajt attól függően csuknának le, hogy előtte is lecsuktak-e valakit.

bgp 2016.04.28. 09:29:43

@BircaHang Média szerkesztősége: Szerintem GDP arányosan Orbán elég jó helyezést ért el.

Thunder_th 2016.04.28. 09:34:37

@Tibi !:
Egyetértek azzal amit mondasz. Csak nem hiszek benne, hogy ezt valaha valaki meg fogja tenni. Nekem személyesen az lesz az elégtétel, hogy egyszer majd a jövőben, a kutyámmal elsétálunk Orbán végső nyughelye mellett és a kutyám elhelyez majd egy szagos emléket ott. Én még fiatal vagyok, tudok várni. Orbán sem él örökké. Persze ha valaki lecsukná a politikus tolvajokat, akkor azt tudom támogatni, csak erősen kétlem, hogy lenne ilyen szándék.

2016.04.28. 09:37:29

Remélem hogy látom majd a tv-n keresztül, ahogyan a dakota fia, a börtönben kártyázik a Flóri gyerekével. Kibicnek pedig ott lesz majd a csúti vályogvető, a makogó Flóri, a kötélbarát , a hugyozós, a hazug rezsibiztos, a halottakkal adásvételt gyártó másik rezsibiztos, a lófejű 16%-os lajoska, a ciprusi mikola, a tesójával.

Majd szurkolhat neki medgyesi, szijártópeti, demszky, hagyó és tsai, a csokispapirt nyaldosó havasi, az olajszöke sanyi, a kuszaszemű kitolcsyval pedig azon vitatkoznak hogy melyikük lopott többet.
A szocik, az szdsz-el közösen, vagy a keresztény elveket valló idióta fidióta--kdnp kurmány.

De valószinű döntetlen lesz, mert a kiflicsücsök zabáló gabika és a piros pöttyös tömjén zsóti sem tud ezek között eligazodni.Ám akkor jön a nemes és nemzetes félkegyelmű lovagok gyülekezete, akik részegen, beszarva behugyozva , álmodnak arról hogy hogyan győzték le az Ali baba által vezetett 40 rablót. Majd amikor a kezük a bilibe ér, akkor felébrednek a borgőzös álomvilágból.

De a viccet félretéve, remélem mindet felkötik, akinek a kezéhez egy forint is tapadt amit lopásból, rablásból , hazugsággal szerzett meg, pártállástól és beosztástól függetlenül.
Mert megérdemlik !

Netuddki. 2016.04.28. 09:44:05

@Thunder_th: Hinni a templomban kell. Azzal meg már nem sokra mész ha a kutyád leszarja a sírját. Addig még nagyon sok kárt tudnak ez a maffia okozni, példát statuálni pedig kell, hogy az utánuk következők ne merjenek többet belenyalni a rájuk bízott mézes bödönbe. Máshol se azért nem lopnak mert annyira becsületesek. Csak a lebukás, a népharag és a büntetés távol tartja a bűnözőket. Nem szabad meghunyászkodni bűnözők előtt, csak még pofátlanabbak lesznek.

Rókatojás 2016.04.28. 09:58:18

Van annak egy diszkrét bája, hogy Mr. 20% vádol korrupcióval másokat:-DDD

Rókatojás 2016.04.28. 09:59:47

Bitó vagy börtön? Ez a kérdés, válasszatok... zusammen a politikai "elit"-re vonatkozóan...

Muzsikok közt 2016.04.28. 10:10:30

@Thunder_th: simon gáborról mit is mondott ki a bíróság?

Ő volt az mszp alelnöke. Megyó az mszp miniszterelnöke.

Az mszp meg aszonta hogy zölddosszié, de nem volt semmilyen konkrét vád, nemhogy orbán, semmilyen konkrét fideszes vezető ellen soha, akkor se amikor az mszp volt hatalmon.

Izo 2016.04.28. 10:17:58

@midnight coder: "a következő kormány ha hatalomra kerül, szintén lopni fog"
Minden bizonnyal igen. Ezért kéne egy olyan rendszer, ami a lehető legnagyobb mértékben úgy működik, hogy oda sem adjuk nekik a pénzt, hanem majd ha valami kell, azt megvesszük magunknak.

Ballib Cenzúrázók Lidérce 2 2016.04.28. 10:18:50

@jános515:

Mindig adtál számlát ?
Kaptál bejelentés nélkül valaha fizetés ?
Hol a fa, amire felhúzod magad ?

Ez a felkötés duma nagyon-nagyon szar.
Ezidáig kétszer történt ez meg.
Egyszer a becsületes nyilasok húztak lámpaoszlopra másokat, később pedig a lelkiismeretes és munkáspárti kommunista gyilkosos.

Melyiket hívod vissza, egy kis rendcsinálásra ?
Vagy te fogod személyesen felhúzni őket ?

---
Az elszámoltatásnak már lenne értelme.
Megjegyzem ugyanolyan kampányduma maradt ez is rendszerválttás óta, minden kormány érszéről.
Üvegszemű Keller Lacitól, az főelszámoló Budai GYula, Papcsák párosig.

Az elszámoltatással az egyetlen probléma, hogy 1-2 esetet leszámítva (Hunvald, Zusclag, Simon, Hagyó, ...), törvényes a szabadrablás.
És ha te mint elszámoltató utólag változtatsz törvényt, vagy húzol karóba embereket, akkor nemhogy jobb, hanem rosszabb vagy a Fidesztől és MSZP-től is.

Thunder_th 2016.04.28. 10:28:23

@Muzsikok közt:
Lehet, hogy le vagyok maradva, de úgy tudom simonról még semmit nem mondtak ki. Csak lakhelyelhagyást rendeltek el az elsőfokú ítéletig. A nokiás dobozról mondták ki, hogy kamu. Illetve nem a dobozról magáról, hanem az abból kreált ügyről.

Ballib Cenzúrázók Lidérce 2 2016.04.28. 10:40:38

@Thunder_th:
Olyannyira kamu, hogy az egész Alstomos metró beszérzésről tudja már mindenki, hogy százmilliókat kaptak az érintettek.
Medgyessiről már be is bizonyosodott.
Gondolod Hagyó, mint fődöntéshozó kimaradt a mannából ?

A kérdés annyi, hogy bebizonyosodik-e az igazság, miszerint Hagyó egy mocskos tovaj, avagy sikerül az összes tanút megfélemlítenie ?

Ballib Cenzúrázók Lidérce 2 2016.04.28. 10:42:13

@Thunder_th: index.hu/belfold/2016/04/06/strabag_alstom_bkv_korrupcio_metrotender/
Kétmilliárdnyi kenőpénzt fizethetett az Alstom a 2-es és a 4-es metróért
Az egyik cég a 2006-os Strabag-botrányból jól ismert bécsi Eurocontact, amin keresztül a konszern egyes magyar pártokat pénzadományokkal segített.
Az Alstom egy Hagyó-ügyben tett tanúvallomás szerint már a nagykörúti villamostenderen is próbálkozott.

konrada 2016.04.28. 10:43:12

@karandash:
A fenéket nem loptak annyit.
...csak mint a gúnynevük is mutatja "strabagdemokraták", nem befelé loptak, ahol mindenki látja, hanem kifelé. ...mint ahogyan most a főhadnagy elvtársról is kiderült esetnél:
...s az lehet, hogy kevésbé fáj azoknak, akik csak azt hiszik el, amit láttatnak velük,
de az országnak sokkal inkább, mert ebből az ellopott pénzből osztrákoknál, angoloknál, franciáknál lesz prosperálás, míg a trambulinról a medencébe vizelőknél meg bent marad nagyobb részben a magyar gazdaságban...

Hajdú Peter 2016.04.28. 10:44:39

Elkepeszto, hogy mszp akkor is lejaratja az orszagot, amikor nincsennek is kormanyon.
Az mszp olyan korrupt, hogy mar nemzetkozileg vizsgaljak az mszp-s korrupcios ugyeket.
Meg az mszp-s Simon Gabor ehsegmenetelo Biszeauginaban tartott milliardjaival sem tudott elszamolni, es mar itt is az ujabb mszp-s korrupcios ugy.

Ballib Cenzúrázók Lidérce 2 2016.04.28. 10:44:53

@Ballib Cenzúrázók Lidérce 2:

" Az SFO az Index kérdésére további információkat küldött, ezek szerint négy Alstom-vezető más, egyelőre meg nem nevezett gyanúsítottal együtt 2006. január 1. és 2007. október 18. között bűnszervezet tagjaiként korrupciós bűncselekményt megvalósítva 2,3 millió euróig terjedő összeget adtak, vagy beleegyeztek, hogy adnak a BKV Zrt. tisztviselője vagy tisztviselői, ügynökei részére."

Ballib Cenzúrázók Lidérce 2 2016.04.28. 10:46:27

@Ballib Cenzúrázók Lidérce 2:

"A 2006-os ausztriai választási kampányban merült fel először, hogy a Strabag konszern az Eurocontact nevű pr-cégen (az Eurocontact Consulting GmbH tulajdonosainak, Peter Aczelnak és Alexander Zachnak az érdekeltségi körébe tartozó Euro:Contact Hungary Tanácsadó Kft.-n) keresztül több millió eurós támogatást nyújtott a magyar szocialistáknak és szabad demokratáknak."

Thunder_th 2016.04.28. 10:51:20

@Ballib Cenzúrázók Lidérce 2:

Abban biztos vagyok, hogy a nokiás doboz mese egy kamu. Abban is, hogy a vádat egy elsőre is tök kamu vallomásra alapozták. Abban is biztos vagyok, hogy Hagyó nem képes senkit megfélemlíten a jelenlegi pozíciójában. Abban is biztos vagyok, hogy Hagyó nem ártatlan. Nekem ránézésre is bűnöző. Mondjuk nekem ránézésre Orbán is szóval ez pusztán szubjektív megállapítás és mint ilyen nem mérvadó. Viszont ebben az ügyben a fideszes ügyészség képtelen volt egy rendes vádat összeakni. Látszik is, hogy milyen alkalmatlan emberekből áll a Polt féle bohócegyesület. Biztos kijöttek a gyakorlatból, hiszen eddig a kormánypárt bűnözőit nem nagyon vitték el láncon, ahogy kéne. Pedig lenne kin gyakorolni, kezdve Matolcsitót, Mészárosig, Tarsoly Csabáig, de valahogy nem sikerül.

konrada 2016.04.28. 11:04:56

....egyébként meg: annak nagy része - amit lopásnak titulálnak - simán protekcionizmus.
Ami persze bizonyos szinten szintén bűncselekmény, de a klasszikus, számszerűsíthető lopásnál kisebb súlyú.

A különbség a kettő között az, hogy a lopás egyértelműen vagyon eltulajdonítása, a protekcinizmus meg olyan kifizetés, mely mögött teljesítmény van, de a teljesítő személye irányított.

...s igazából ez az igazi nagy pénz a politikusok körül lévő holdudvarnak - a klasszikusan ellopottnak tekinthető - teljesítény nélkül eltűnt - pénz aprópénz.
Egy állam éves szinten ezermilliárdokat fizet ki a beszállítóknak. Ha csak a legtisztességesebb üzletmenetet vesszük, az akkor is többszáz mrd fizetés-leírás-haszon azoknak, akik benne vannak, illetve ennek megfelelően kiesés azoknak, akik kimaradnak....
...alapvetően a szoclib kormányzat ezért nem írt ki előre hozott választást mikor már kisebbségbe is kerültek, és ezért nem fog a fidesz se, mert az igazi pénz ebben van, nem a klasszikus sikkasztásban...

(Az más dolog, hogy ettől még a politikusok lopnak, loptak, loni fognak...)

Ma Baker 2016.04.28. 11:27:22

Csak szólok, hogy Orbánéknál 25 éve van 1-2 bánya tök legálisan a családban (Orbán apjáé). Nemsok szükségük van egyéb úton további gazdagodásra.

konrada 2016.04.28. 11:34:44

@Ma Baker:
Az igazi - saját erőből - gazdagokat nem az jellemzi, hogy húznak egy cenzust, ennyit kell megkeresni, aztán pihi...
Őket ugyanazon lendület viszi tovább, mely elindította. Ez alapatitüd, melyben a kockázat-siker adja meg a számukra szükséges adrenalinszintet...

czjanos 2016.04.28. 11:41:42

Ha jól tudom, vádat az ügyészség emel, ha lezárult a nyomozás és megalapozott volt a gyanu. Most csak gyanúsítgatás folyik (sárdobálás, kabátlopás), ami akár még igaz is lehet, csak hitelt érdemlően be kell bizonyítani.

csak egy néző 2016.04.28. 12:05:55

Magyarországon Kádár elvtárson kívül még nem volt olyan miniszerelnök, akinek igaz nem egy egész vonatot, csak egy "parasztnak falura jó lesz" luxusvagont gányolnak össze a sufniban egy sehonnan, sehova sem vezető 3 km-es vasútra.

youtu.be/yEnWJX4Ei_Y

Miközben a napi 7000 utas (hahaha) pedig majd tüzelhet a kályhában a fapados vagonban.DDD

a.disquscdn.com/get?url=http%3A%2F%2Fwww.szankinfo.hu%2Fhir%2Fimg2%2Fvonat%2Fimage5.jpg&key=HbpBKLjejrXcUHtDVqBWFA&w=600&h=465

csak egy néző 2016.04.28. 14:12:32

@jágör68:
Még ne jelentkezz a falunapra köcsög, ilyen humorral, mert beleverik a képed a tehénszarba.

N. Barbie 2016.04.28. 14:53:05

Azert aranyos, hogy amikor a fideszesek fideszmtyikrol szolo cikkeknel elmutnyoceveznek, akkor felhordul a ballib forumhuszar kommando, de most, hogy az elvileg a sajat kutyajuk kolykerol szol a cikkben par mondat, a tobbi meg a dehatorbanviktortobbetlop, most nem latom a nagy felhaborodast. Sot, egyes ballib beallitottsagu megmondoemberek hozzaszolasa kizarolag az orban reszhez kapcsolodik, a kedvencukrol, akirol a cikk szol meg egy szo se...

Mr Eggs · http://farmprojekt.blogspot.com/ 2016.04.28. 15:35:56

Most éppen ezt találták meg parasztvakításra, éppen nem jön elég menekült hogy azokat dobják oda.

atpijkamo101 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.04.28. 15:43:22

@The Ghost Wolf: "A blogmotor mongyon le, hol a kommentem?"

A blogmoci ismert hibája, hogy néha nem mutatja az utolsó kommentet.

nu pagagyí 2016.04.28. 15:45:33

Szépen felépített kabátlopási ügy. A valóság viszont az, hogy Medgyesi már rég nem volt miniszterelnök, amikor cége szerződött az Alstommal. Amúgy közgazdász, megfelelő ismeretekkel, természetesnek vehető, hogy egy nemzetközi cég igényt tart a tudására. Hülyébbeknek egy állami cég felügyelő bizottsága is elég lett volna, ahol 10 perc pogácsázás után jelentkezhet a pénztárnál.

nu pagagyí 2016.04.28. 15:53:01

@N. Barbie: Mert nem lopott, azért. Nem volt közhatalma, amikor az Alstomnak dolgozott és nem is a fia volt a miniszterelnök. Na meg olyan kutyája sincs, amelyiknek az egykori nádori birtok felújított épülete szolgál kutyaólként. Hiányoznak a tények, a látványos gazdagodás, az eltitkolt vagyontárgyak, meg ilyesmi.

2016.04.28. 16:10:08

@konrada: nem marad benn, egyszerűen kiviszik a fideszesek is. Meg ha mondjuk az elmutyizott földek papíron magyar területen is vannak, a környéken élő gazdákatól veszik el a lehetőséget. A hűbéri rendszer kiépül, ha egy része a vagyonnak az országban is marad, az semmi esetre se fog hasznot hajtani a lakosságnak, akiktől ellopták.

Muzsikok közt 2016.04.28. 16:17:21

@nu pagagyí: majd az angol bíró megmondja mit lopott megyó

Jó téma az eljárás a kampány idején lesz

Muzsikok közt 2016.04.28. 16:21:39

@karandash: azért egyelőre a lakosság elenyésző része gondolja, hogy a 10 éve uralkodó OV károsabb lenne mint az 1-3 évig randalírozó tetszőleges ballibgeciME - a 2018as kampányban mind el fog határolódni mindenkitől

Gyorgy Nagy 2016.04.28. 16:29:20

Kosa Lala jobb ha KUSSOL! Nem véletlenül hivják Mr 20 % - nak!

s 2016.04.28. 17:27:15

Szeretném, ha orbánra rábaszódna egy 9999999999999 billió tonnás vasmeteor.

fidesz maszop dk egykutya 2016.04.28. 18:32:19

@Muzsikok közt: a magyar lakosság hülye, ezt bizonyítja, hogy 25 éve újra és újra visszahozzák a komcsikat, bedőltek a hiteleknek. Igaz, hogy nem a többség hanem egy lelkes, de agyhalott kisebbségről van szó. Egyébként a 10 éves uralkodást hol álmodtad?

Burgermeister 2016.04.28. 18:59:34

Megyót komolyan meg kellene kapirgálni. D-209, francia érdemrend, Alston vesztegetés, és egyéb francia érdekeltségek, mutyizások...és akkor jön az útelágazás....anyám...a magyarpolitikamocsárfertő......akasztani azonnal az egész bagázst. jobb bal egyszerre

sutyerák 2016.04.28. 20:55:53

vajon kit neveztek "disznó"-néven a Gripen ügyben? amit titkosítottak.

igazi hős 2016.04.28. 23:37:12

Gondolom MP is megmondja a tutit: "Nem volt taggyűlés" és automatikusan minden vádat elejtenek, a birkák pedig abbahagyják az ellene bégetést és boldogan legelnek tovább. Vagy nem egyformán bíráljuk el a bukott miniszterelnökeinket?
Egyébként mi történt a háttérben, 3-4 éve már MP is látványosan jó elvtárs lett a Fideszesek számára, most meg támadják?

fidesz maszop dk egykutya 2016.04.29. 00:05:09

@dunántúli gyerek: azt írta "10 éve uralkodó" nem 10 éve uralkodik, hanem összesen 10 éve, megszakítással.

@Hajdú Peter: ja pont olyan mint a fidesz, mind2-t vizsgálgatják. Hiába, közös az ős :)
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0