Az új kórház egy olyan fideszes vállalkozó telkén épül, aki közvetve egy ember haláláért is felelős
2016. december 05. írta: Fedor

Az új kórház egy olyan fideszes vállalkozó telkén épül, aki közvetve egy ember haláláért is felelős

taraliget.jpg

Nem tudok semmit, arról nem tudok semmit, nem válaszolok. 

- mindössze ennyi kommentárra tellett Tamás Lászlótól, amikor a Magyar Nemzet újságírója a tulajdonában lévő telken építendő dél-budai szuperkórházról érdeklődött nála. Pedig nem érdektelen talán, hogy miért pont ezt a mindentől távol lévő, közösségi közlekedéssel megközelíthetetlen, és részben természetvédelmi védettség alatt álló helyet jelölte ki a kormányzat erre a célra.

Csak nincs köze véletlenül az egésznek Tamás fideszes kapcsolataihoz? 

Tamás Lászlót nemcsak erről, hanem közéleti szerepvállalásáról, az esetleges összeférhetetlenségről, az ingatlanspekuláció gyanújának elkerüléséről is szívesen kérdeztük volna. A dobogói nagybirtokos neve ugyanis nem ismeretlen, hiszen 1998 és 2002 között Kőbányán fideszes önkormányzati képviselő volt, 2010 után a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottságának külsős tagjaként dolgozott, s jelenleg is két önkormányzattól kap fizetést: két évvel ezelőtt fideszes javaslatra beválasztották a fővárosi pénzügyi és ellenőrző bizottságba, ismét nem képviselőként. Ugyanezt megtették a kormánypártok Kőbányán, ahol 2014 óta Tamás László a gazdasági és pénzügyi területért felelős hasonló pozícióban.

Felvetődhet: a vállalkozó akár tudhatott is arról, hogy mire készül a kormány Dobogón, ám ő egyelőre meg sem kísérelte eloszlatni a kétségeket. Pedig a bennfentes információkkal való trükközés régóta dívik az országban.

Tamás László neve a kőbányaiaknak, így nekem is ismerős már rég, és nem csak az önkormányzati pozíciói miatt, hanem mert az ő projektjéhez fűződik a kerület egyik nagy botránya, amely két éve egy halálesetben csúcsosodott ki.

Ő a tulajdonosa ugyanis a Kőbányai úton, az Operaház leendő új bázisával szemközt található Taraliget lakóparknak, amely miatt Tamás a kapcsolatait kihasználva kicsinálta a szomszédságában lévő, Mandula Petrát és Czink Melindát is felnevelő népligeti teniszklubot, mivel az csípte a lakók szemét (ha már lakók: egész véletlenül itt él Kovács Róbert, Kőbánya jelenlegi fideszes polgármestere, és György István, szintén volt kőbányai polgármester, majd budapesti főpolgármester-helyettes, jelenleg a Fővárosi Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott - csak hogy lássuk, kikről van szó). 

Igazán aljas történetről van szó, amelynek részletei 2014 nyarán váltak ismertté egy HVG cikkből. Van benne minden: alaptalan feljelentgetés, szennyvízcsatorna-eltömítés, villanyvezeték-átvágás (az iskola szerencsétlenségére a közművek ugyanis a lakópark területén haladnak végig), valamint önhatalmú útelzárás, amelyről még a Katasztrófavédelmi Hatóság is határozatban állapította meg, hogy jogellenes. A határozat birtokában a sportközpont a megközelítését lehetetlenné tévő betontömböket saját erőből jó néhányszor eltávolította, azok azonban minden esetben rövid időn belül megerősítve, lerögzítve kerültek vissza.

Az illetékes kőbányai önkormányzat mindeközben (na, vajon miért) nem tett semmit a törvénytelen állapot felszámolása érdekében.

Meg is lett a szomorú eredménye:

Meccs közben összeesett a 61 éves Gy. Attila a népligeti teniszpályán vasárnap. Azonnal mentőt hívtak hozzá, az orvosok kiérkezéséig csapattársai próbálták életbe tartani, de ez nem sikerült. A mentősöket feltartotta egy beton útakadály, amivel a teniszközponthoz és az ugyanott található gimnáziumhoz vezető valamennyi utat évek óta jogellenesen lezárva tartják. A Blikknek az Országos Mentőszolgálat megerősítette, hogy a mentőkocsi csak az útlezárásig tudott eljutni, a mentők onnantól futva, teljes menetfelszereléssel tudták elérni a beteget. Az idős férfi szívműködését nem sikerült újraindítani.

Az Ábris Teniszakadémia közleménye szerint nem az első eset, hogy a Népligetbe a mentő nem tud behajtani. Néhány hete egy kerékpáros szenvedett csonttöréssel járó balesetet, az ő ellátása is hasonló nehézségekbe ütközött.

Mivel az eset 2014 őszén történt, vert némi hullámot az épp folyó önkormányzati kampányban, de végül a ballib pártok nagyfővárosi szerencsétlenkedése elmosta a kőbányai polgármester érintettségét firtató hangokat is, így őt simán újraválasztották, Tamás László pedig a fővárosi mellett a kőbányai gazdasági bizottságba is bekerült külsős tagként. 

Hát egy ilyen ember fog most milliárdokat keresni a kormánynak köszönhetően egy klasszikus, befolyással üzérkedésen alapuló ingatlanspekulációnak tűnő ügyleten.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr7112024045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2016.12.05. 12:07:46

Erről a lakóparkról hallottam annyit (Már a kivitelezése alatt), hogy senkinek, még ellenségeimnek sem ajánlom, hogy ott vegyenek lakást.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.05. 12:17:48

Eh, csak elszomorodok.

patkányok = fideszesek

Mind. Már évekkel ezelőtt kivetettek minden gerinces embert maguk közül.

DeMarco 2016.12.06. 23:52:32

Engem is marhára zavarna, ha egész nap pattogna vmi hülye labda az ablakom alatt...

Mindenesetre csak vmi idióta kretén lehetett, aki annak idején pest gödöllői részére tette a Pest megyeiek kórházát, hogy át kelljen menni egész Budapesten hozzá és a közlekedés is katasztrofális legyen oda... álmomban ne jöjjön elő. Bár régen nem tartozom hála istennek Pesthez, de bárki aki közelebb hozza a szuperkórházat Gödöllő-alsóról, engem megvett az ötletével...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.07. 02:40:57

@DeMarco: "marhára zavarna, ha egész nap pattogna vmi hülye labda az ablakom alatt..."

Akkor ne építkezz teniszpálya mellé! Ha meg a vonat zakatolása zavar, akkor ne építkezz sínek mellé!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.12.07. 08:33:35

@DeMarco: "Engem is marhára zavarna, ha egész nap pattogna vmi hülye labda az ablakom alatt..."

Na ebből is látszik, hogy mekkora droid vagy.

Egyrészt nincs semmi helyismereted, fogalmad sincs, hogy mennyire pattog az a labda az ablak alatt (elárulom, semennyire, mert a házak és a pályák között van vagy 100-150 méter, ugyanis ott a társasház parkja, a kettő közötti út, és az Akadémia épülete), másrészt meg ha ott pattogna is, az se jogosítana fel törvénytelenségekre. De te persze rögtön a védelmedbe vetted, hisz fideszes.

"csak vmi idióta kretén lehetett, aki annak idején pest gödöllői részére tette a Pest megyeiek kórházát"

Vagy esetleg ránézett a térképre, és azt látta, hogy Pest megye területének a kétharmada a Duna pesti oldalára esik, tehát érdemes esetleg akkor oda tenni. De a te egoista világképedbe szokás szerint csak a te érdekeid férnek bele, és nem vagy hajlandó esetleg a másét is figyelembe venni.

DeMarco 2016.12.07. 09:05:15

@Fedor: Jah, hát tényleg mekkora droidnak kell lenni ahhoz, hogy vasárnap délben miért kell ku.va rallyt rendezni az ablakom alatt, miért nem lehetett reggel, vagy hétköznap délelőtt megcsinálni... ugyanígy biztos vagyok benne, hogy az egész napos labdapattogtatás is az agyamra menne. Amúgy meg nem vettem senkit a védelmembe, ha törvénytelenség történt vizsgálják ki. Csak az indok az, amit megértek.

Az én világképembe a logika is beletartozik, teljesen természetesnek gondolva, hogy a Duna inneni felére eső embertömegeket, egy budai kórházba irányítom és nem a világ végére...

Nem csoda, hogy Pest megye olyan régóta küzdött a leválásról...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.12.07. 19:00:45

@DeMarco: Na látod, iskolapéldáját adtad annak ,hogy kell levegőnek nézni a téged cáfoló érveket. Mintha le se írtam volna, hogy 100%-ra nem lehetett zavaró a labdapattogás, mert még az utcán se lehetett hallani, nem hogy az utca túloldalán, a saját parkban álló társasházakban, és hogy teljesen logikus a megye kórházát a megye mértani közepére rakni, hogy mindenkitől egyenlő távolságra legyen. Azt meg aztán végképp nem értem, hogy miképp jön ide, hogy Pest megye uniós finanszírozás szempontjából egy régióban van a fővárossal. Mi köze van ennek bármihez is? Nyomod itt az összefüggéstelen hülyeségeket orrba-szájba, csak hogy úgy tűnjön, mintha mondanál is valami értelmeset is, de nem akar összejönni.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2016.12.07. 21:55:22

A kerepestarcsai kórház nem a teljes megye kórháza.

Vácon, Cegléden, van kórház.

A budai oldalon a déli részek (Érd, SzhBatta, stb a Tétényi úti kórházhoz tartoztak, a z északi rész a Jánoshoz.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2016.12.07. 22:14:53

Akit minden zaj zavar, ami az ablaka alatt keletkezik, az menjen el egy kis csendes zsákfalu utolsó utcájába lakni. Bár ott is a szél szokott susogni a fák lombjai között.

https://www.google.hu/maps/@48.0272084,18.850173,3a,90y,67.99h,93.62t/data=!3m6!1e1!3m4!1sgNu55phStLyHxr7OSZOEvg!2e0!7i13312!8i6656?hl=hu

DeMarco 2016.12.08. 00:05:36

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Nem elképzelhetetlen, hogy változtattak rajta azóta, nem most volt, h ott laktam, de engem mindig a világvége kerepestarcsaiba küldtek. Ezek szerint valakinek azóta eszébe jutott, egy optimálisabb megoldás is a problémára. De ez is csak engem igazol. Nem kell benyelni minden hülyeséget és elfogadni. Meg is lehet változtatni...

DeMarco 2016.12.08. 00:19:00

@Fedor: De olvastam az érveidet, és nem is írtam, hogy lehet-e hallani, vagy sem, hiszen nem ismerem a környéket. De te sem ott laksz ugye?! Mindössze annyit írtam, hogy én is falra másznék, ha egész nap pattogna a labda. Bár nyilván mindenkit más idegesít. Városi ember vagyok, alapvetően nem zavar a közlekedés alapzaja, de vidéken a sorozatos kutyaugatástól és a kakaskukorékolástól hajnalban a világba tudnék szaladni... Ugyanakkor mivel egy lőtér mellett lakom, a legnagyobb nyugalommal alszom a gyakorlatok alatt is, észre sem vennék egy háborút, egy kivétellel, a tüzérségi össztűzre azért megébredek egy pillanatra... mindenesetre nem díjazom, ha vasárnap délben csinálják.

"Nyomod itt az összefüggéstelen hülyeségeket orrba-szájba, csak hogy úgy tűnjön, mintha mondanál is valami értelmeset is, de nem akar összejönni."

he-he... megtaláltad a tükröt? :P

Neked lehet, hogy logikus a megye mértani közepére rakni a fűcsomók közé egy rettentő nehezen megközelíthető helyre egy kórházat, járj oda nyugodtan... én azért jobban díjazom a városon belüli helyen, jó megközelítéssel rendelkező, sok parkolóhellyel bíró kórházakat, amihez nem kell átlépni mondjuk két megyehatárt, h elérd... (képletesen, mielőtt belekötsz)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.12.09. 09:56:30

@DeMarco: "De te sem ott laksz ugye?!"

Nem a lakóparkban, de a közelben, és elég jól ismerem a környéket. Szóval beszélhetsz itt összevissza, attól még a lényeg az, hogy fogalmad sincs mibe kötsz bele, csak belekötsz, mert csak.

Amúgy meg a kedvedért utánanéztem, nem is Gödöllőn van, hanem Kistarcsán, a 3-as út, az M0 és a Gödöllői HÉV mellett. Tényleg, de kurva nehéz lehet megközelíteni... Pont az lehetett a cél, hogy ne kelljen bemenni a pesti forgalomba fölöslegesen.

Na mindegy. Téged észérvekkel úgy se lehet meggyőzni, nem is értem, miért próbálom meg újra és újra.

DeMarco 2016.12.09. 11:56:59

@Fedor: "Szóval beszélhetsz itt összevissza, attól még a lényeg az, hogy fogalmad sincs mibe kötsz bele, csak belekötsz, mert csak."

Ez inkább rád szokott igaz lenni... Mindössze nem fogadom el kritika nélkül amit mondasz, mert általában pont az ellenkezője szokott a valóság lenni.

"Amúgy meg a kedvedért utánanéztem, nem is Gödöllőn van, hanem Kistarcsán."

Zseniális... Azért hívják kistarcsai kórháznak... de amúgy az meg már Gödöllő-alsó...legközelebb megadom a pontos koordinátákat is, meg a szélirányt, h jobban be tudd határolni. És igen, kurva nehéz VOLT megközelíteni, mert a nullás még a holdban sem volt, hév elvétve közlekedett, a 3-a meg pont annyira túlzsúfolt, mint a belváros. Akkor a célt súlyosan benézték, mert a budai oldalnak Százhalombattáig bezáróan kurvára át kellett menni az egész belvároson, hogy másfél óra alatt odavergődjenek... Jah, hát aki Gödöllőn lakik biztosan nem panaszkodott...

Ennyit az észérvekről...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.12.09. 13:46:49

@DeMarco: "Zseniális... Azért hívják kistarcsai kórháznak... "

Na jó, de ezt eddig nem mondtad, végig Gödöllőről beszéltél.

"a budai oldalnak Százhalombattáig bezáróan kurvára át kellett menni az egész belvároson, hogy másfél óra alatt odavergődjenek..." Lehet, de Pest megye nagyobbik része akkor is a pesti oldalon van, tehát ha mondjuk Érdre rakták volna, akkor többen szívtak volna. Nem volt optimális megoldás, tehát oda rakták, ahol többnek jó. Mondom, hogy mindig csak magadból indulsz ki, és soha nem gondolod át a dolgokat tágabb szemszögből.

DeMarco 2016.12.10. 08:41:19

@Fedor: Az optimális megoldás eleve két kórház lett volna. Egy a pesti és egy a budai oldalon és nem felépíteni, hanem a meglévőket átépíteni és korszerűsíteni kellett volna. De ehhez már ész kell...
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0