"...ha elveikhez hűek, pártjaikhoz kell hűtlenekké válniuk"
2017. május 22. írta: Fedor

"...ha elveikhez hűek, pártjaikhoz kell hűtlenekké válniuk"

70pcyiou0ata1tcyns.jpegA tegnapi tüntetés legfontosabb beszédét a volt KDNP-s Lukácsi Katalin mondta el. 

Rengetegen vannak ugyanis, akik számára családi hagyományaik, neveltetésük, vallásosságuk miatt az a természetes, hogy jobbra szavaznak, és ezért tartanak ki az egyre növekvő ellenérzésük ellenére is még mindig a FIDESZ mellett. Számukra kell világossá tenni, hogy a FIDESZ nem képviseli őket sem. Választaniuk kell a pártjuk és a belső értékrendjük között. A beszéd legfontosabb mondta ezért ez: 

Akik a polgári értékrend és a kereszténydemokrata politika miatt támogatták a Fideszt és a KDNP-t, azok, ha elveikhez hűek, pártjaikhoz kell hűtlenekké válniuk. 

Lehet persze támadni Lukácsit és a többi, mostanában már kormányt bíráló jobboldali értelmiségit, hogy miért csak most ébredtek fel, miért nem zavarta őket a az elmúlt évek többi fideszes botránya, de nem nem érdemes, sőt, kontraproduktív. Örülni kell, hogy végre eljutottak arra a pontra, hogy maguknak se hazudnak tovább, hogy volt bátorságuk ezzel a nyilvánosság elé is kiállni, és ezzel példát mutatni azoknak, akik hasonló cipőben járnak. 

Épp ezért én most itt újraközlöm teljes terjedelmében Lukácsi Katalin beszédét, mertha egy vallásos, konzervatív ember szemszögéből is, de a tisztesség hangján szólt. Arra biztatok mindenkit, hogy juttassa el minél több fideszes ismerőséhez, hátha ez adja nekik az utolsó lökést. 

Kiemelések tőlem. 

Kedves Barátaim!
Kedves Honfitársaim!

Lukácsi Katalin vagyok, kereszténydemokrata polgár. Pár hete onnan ismerhettek, ismerhettetek meg engem, hogy kiléptem a Kereszténdemokrata Néppártból. Nem hirtelen felindulásból döntöttem így, több lépcső vezetett ide. Elsőként, ahogy volt pártom és a kormány szembehelyezkedett Ferenc pápával és ahogy megnyilatkozott menekültügyben. Aztán amiért beszántották a Népszabadságot. Az utolsó csepp a CEU elleni törvény volt. Vállalom a felelősséget, nem gondolom, hogy jelenlétem felmentene. Remélem, hogy bátorítás mások számára. Szeretem a hazánkat, azért beszélek.
Akik a polgári értékrend és a kereszténydemokrata politika miatt támogatták a Fideszt és a KDNP-t, azok, ha elveikhez hűek, pártjaikhoz kell hűtlenekké válniuk.

Elvszűrség… Nemrég köztársasági elnökünk azt mondta, hogy a CEU létének veszélyeztetésével ő az elvszerűséget vállalta a népszerűség helyett. Ezek furcsa elvek. Felsőoktatásunk egyre romló helyzetében egyik vezető egyetemünk veszélyeztetése, ez számunkra idegen elv.

De elnökünk, Áder János egy fontos dolgot is állított ezzel. Hogy a kormány népszerűtlen, mert egy egyetem léte és az európapártiság az, ami népszerű ma Magyarországon. Igen! És ez a mi reményünk!
Ugyanis mi, a nép, az állampolgárok, a nemzet, amely hazánk minden polgárát édes gyermekéül fogadja, mi vagyunk azok, akik megszabják, merre menjen az ország. Ezt nem ragadhatja ki a kezünkből senki sem. Véget ért a véres huszadik század, túl vagyunk Trianonon és túl vagyunk Holokauszton, mégis élünk.
És az ezredfordulón úgy tűnt, hogy végre a kompország végleg lehorgonyzott a nyugati parton. És mi, nemcsak, akik itt vagyunk, hanem mindannyian, akik az országunk jövőjéért aggódunk, ezt a horgonyt már nem akarjuk többé fölvenni!
Ráadásul Európához nem 2004-ben, hanem már 1000-ben Szent Istvánnal csatlakoztunk. Véres harcok árán Bizánc és a Kelet helyett, Rómát és a Nyugatot választották elődeink. Bizánc már romokban, de Róma ma is áll, ahogy Brüsszel is, nem kell megállítani.

Sőt, bár nem vagyunk már vallásos ország, Magyarország kereszténysége legfeljebb kultúrát jelent, de Róma és Ferenc pápa ismét példánk lehet.
Az elmúlt hét évben sok minden történt hazánkban a kereszténység nevében. Isten neve bekerült a csak két párt által elfogadott alaptörvényünkbe. Az Európai Unióval is a kereszténység nevében hadakozunk, mintha mi volnánk a védőbástyája. A kereszténység nevében segítjük Putyint hogy megossza Európát? A kereszténység nevében támogatjuk az iráni atomprogramot és a kínai selyemutat! Micsoda meghasonlás!
A határainkra érkező idegenektől szintén a kereszténység nevében óvnak meg minket. Azért használom a rideg idegen szót, mert a Biblia is ezt a szót használja, mikor arra indítja az olvasót, hogy bánj az idegennel emberségesen, hiszen Izrael idegen volt Egyiptom földjén. De nemcsak Izrael Egyiptomban több ezer éve, hanem mi, magyarok ezer éve, idegenek voltunk Európában, és a kalandozásaink hát… azok rablóhadjáratok voltak. Rómától mégis kaptunk egy esélyt, és kaptunk egy koronát, melynek utódját ott őrzik a Parlamentben. Az a korona nem csak a múlt, a jövőnek is üzen. Ha másunk nem maradna is, a Szent Koronánk örök emlék arra, hogy mi Európát választottuk, és Európa is választott minket.

Ma viszont a kormányunk és tábora, Brüsszel mellett Rómával is hadakozik. A katolikus egyház vezetőjét bírálhatja bárki. A politikai életben ő csak egy véleményformáló. Legfeljebb egy tanácsadó. Egy kereszténydemokrata politikus azonban meríthet ihletet az egyházfő útmutatásaiból. Van is ma Magyarországon egy tanácsadó, akiről úgy fest, mintha a kormány minden lépése mögött ott állna. Kérdem én, lehet a kereszténydemokrácia nevében Habony Árpád szellemiségét választani Ferenc pápáé helyett? Ez megint meghasonlás!

Önök között, köztetek sokaknak a kereszténydemokrata értékrend nem sokat jelent. De a kormány tevékenysége alapján nem is tudják megállapítani, milyen a kereszténydemokrata politika. Sokkal inkább fest úgy, hogy ez a hatalom tetteiben sem nem keresztényi, sem nem demokrata. Egy csöppnyi kétségünk se legyen, amilyen politikai marketing termék volt a polgári Magyarország, ugyanúgy marketing termékké silányítják a kereszténységet is.
Akik hívők vagyunk, zsidók és keresztények, pontosan tudjuk, hogy a Megváltót nem a földi hatalmasságok, nem pártvezérek között kell keresni. Sokkal inkább kell keresni embertársaink, a szükséget szenvedők arcában, és a szívünk mélyén egy halk hangban, amelyet a propagandák zaja sem nyomhat el. Hálás vagyok ezért. Csak erre a hangra kell figyelnünk, és nem a lármára! A mi vezérünk bensőnkből vezérel.

Nincs csodaszer arra, hogyan lehet törekvéseinket elérni. Mindannyiunknak, a nemzet tagjainak, következetesen ki kell állnunk elveinkért, meg kell követelnünk politikusainktól a tisztességet, és nekünk is tisztességgel kell végeznünk a munkánkat. Ha mi elvszerűek, tisztességesek és határozottak vagyunk, akkor a legtöbb szavazatot szerezni akaró pártnak is elvszerűnek és tisztességesnek kell lennie. Csak a békés forradalom eredménye tartós és maradandó. De azt a poklok kapui sem tudják megdönteni! És Kossuth óta tudjuk, hogy Magyarországot sem. Van jövőnk! Miénk a jövő! És nem adjuk!

A kép forrása: 444

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr7412531943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.22. 13:08:06

A Kati liberális lett, mi ezzel a gond? Megváltozott a véleménye.

Ha ez FORDÍTVA lett volna, arról írtál volna, hogy micsoda elvtelen, gerinctelen csúszómászó ez a Kati,...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.05.22. 13:09:55

@MaxVal BircaMan HJCD: Nem változott meg a véleménye. Pont, hogy hű maradt hozzá.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.22. 13:13:09

Katika!

"A kereszténység nevében segítjük Putyint hogy megossza Európát?"

Így igaz, mert ma a legnagyobb keresztény erő Európában Oroszország. S miféle megosztás? Megosztás esetleg a pedofil-homokos-liberálateista romlottság és a jó között. Te most letetted voksodat a gyermekmegrontók mellett, ez a te dolgod, neked kell elszámolnod lelkiismeretetteddel, hogy a keresztény Oroszországot szidod, s dicsőitet Soros, aki támogatja a családok szétzúzását és Cochita Wurstot.

"ehet a kereszténydemokrácia nevében Habony Árpád szellemiségét választani Ferenc pápáé helyett?"

A velejéig romlott Ferencke helyett bárki jobb. Nem ismerem Habony vallási nézeteit, de szinte biztos, hogy azok vállalhatóbbak az argentín sómen krisztusgyalázásánál!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.05.22. 13:44:32

@MaxVal BircaMan HJCD: Neked, akinek a pápa is csak liberális felforgató, azt hiszem úgyis hiába magyaráznám.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.22. 14:24:40

A cím jó, különben nem olvastam volna el a beszédet.

Jobboldali vagyok, de kiütéseket kapok a "keresztényektől".

Ferenc pápa ettől még jó fej. Tisztelem, pedig pápista.

Takonyárpinak nincs szellemisége. A gecidobálás nem szellemiség.

Aki a robot Birkával rejszol, az annyit is ér. :))

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.22. 14:26:11

@Fedor:

A római pápa politiai nézetei nem érdekelnek. Egyébként cseppet se liberális, hanem kőkeményen baloldali. Ebben még szimpatikus is nekem.

Én vallási nézeteit kritizálom, melyek ellentétesek Jézus tanításával.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.05.22. 16:44:12

@MaxVal BircaMan HJCD: A te értelmezésed szerint Jézus és Assisi Szent Ferenc elvei is ellentétesek Jézus tanításával.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.22. 18:23:03

@Fedor:

Nem Assisi ferencről beszéltem, ő, tudomásom szerint, sose mentegette a perverzséget.

Etniez 2017.05.22. 23:36:29

Origón holnap megjelenik a cikk, hogy Lukács Katalin buzi és/vagy sorosügynök.

Volocsájev nem eshet el 2017.05.22. 23:38:37

Nem az a baj hogy Kati átállt a másik oldalra, hanem hogy semmit nem vitt magával a fejében. Gyakorlatilag felolvastatták vele a saját, féig se kiérlelt liberális pszeudokeresztény jelszavaikat. Semmi újdonságot nem tudott mondani, beállt a sorba ahol egyike az ütemes lábdobogtató sorosbakáknak

dr. mesterséges színezék 2017.05.22. 23:41:15

@MaxVal BircaMan HJCD: No, csak nem a pedofilfelkaroló Semjént idézed itt megfele?
Saulusi fordulat volna tőled.

dr. mesterséges színezék 2017.05.22. 23:42:53

@Volocsájev nem eshet el: " ütemes lábdobogtató sorosbakáknak"

Ez így együtt már költészet. Vagy Murphy. Vagy a kettő együtt.
Mindegy, a lényeg, hogy akasszuk fel a szélsőségeseket!

dr. mesterséges színezék 2017.05.22. 23:45:45

@Etniez: Sorosnak volt a méhen belüli lány ikertestvére, de ő felfalta. Katalin lett volna a neve.

DeMarco 2017.05.22. 23:47:18

Kritikát mindenki tud írni, nem nagy cucc, de megoldást nyújtani már nagyobb meló...

Egy dolog a kormánnyal szembeni esetleges kritikai észrevétel, csak valahogy mindig kimaradnak az ilyen szövegekből a megoldási eszköztárak, főleg a valós, reális elképzeléseken alapuló dolgok.

De, oké, képzeljünk el egy abszolút unrealisztikus képet. Nem indul a fidesz a kövi választáson. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy bárki (tömegesen, nem marginálisan) egy baloldali tömörülésre adná a szavazatát és újra azt akarná látni, hogy visszahozzák a többkulcsos adót, a segélyezgető gyerekgyártást, a devizahitelek maximális felvételét az imf-től és az uniótól, a kisebbségek felülprezentálását és reklámozását, eltörölnék a legtöbb családtámogatási rendszert, nem emelkedne tovább a minimál jövedelem, megszűnne a forinthitel támogatási rendszer és hosszan lehetne folytatni a sort azokkal a remek húzásokkal, amikkel a korábbi ballib kormányok megörvendeztették a nagyérdeműt... emellé persze tárt karokkal beengednék a migránsokat számolatlanul, papírok nélkül, stb., stb., stb.

Azt már csak halkan jegyezném meg, hogy nemcsak a katolikusok keresztyének, van elég sok egyéb felekezet is, tehát Ferenc pápa emlegetése irreleváns ebben az összefüggésben. Ráadásul egyelőre elég bizonytalan a megítélése, néha ki kellene mennie a térre is, nem csak az ablakból bámulni kifelé és akkor láthatná a migránsokat testközelből... valamiért mégsem invitálja be őket a palotába...

dr. mesterséges színezék 2017.05.22. 23:54:58

@DeMarco: Nem a maffiából kiugrók dolga megszervezni a közbiztonságot - az ő dolguk az, hogy a hülyével is megértessék (a nagyonhülyével úgyse lehet), hogy a maffia az maffia, nem pedig a katolicizmus modernkori irányzata.

Volocsájev nem eshet el 2017.05.23. 00:22:05

@dr. mesterséges színezék:
Na de hogyan lehet az, hogy a Maffiáról semmiképp sem Soros jut valakinek az eszébe? Mert az övénél nagyobb és rafináltabban kártékony pénzcsináló maffiát még kevesen láttak a világon

A problémám az úgymond "keresztényi" soroscsicskákkal éppen ebből adódik. Ha már annak idején annyit bírtak vitatkozni azon, hogy a Szentháromság 1,72 vagy 2,34 egyedből áll, és végül aki nem került közös nevezőre azt máglyára küldték (lásd homousion vs. homoiusion), akkor miért nem bírnak egy világos distinkciót alkotni Sorossal szemben? Tehát hogy mi a közös, mi a különböző "a katolicizmus modernkori irányzatában" a Soros által gerjesztett és részben levezényelt társadalmi változtatásokkal?

Mert így a végén szentté kell majd avatniuk, amiben az a komikus, hogy kézzel-lábbal tiltakozna ellene a vén róka, ha még él akkor

dr. mesterséges színezék 2017.05.23. 00:29:20

@Volocsájev nem eshet el: Szerintem a névjegyedet leadtad. A többi már csak ártatlan elektronok aljas indokból elkövetett gyilkolása.
Az origoban legalább méterre fizetne érte a Szembe Nem Néző Szerkesztő.

Jakab.gipsz 2017.05.23. 00:35:35

Atya Úr Isten!
Ezt a nőt honnan szalajtották, sematikus és sablonos, hova a csudába járt iskolába?
Ha ez nő a mai fiatal értelmiség szó szólója és színvonala, a CEU liberális szellemisége alapos agymosást végzett, kis hazánkban is.
Mintha csak egy felhúzott bigott kis kommunista lenne az ötvenes évekből és észre sem veszi, ez egy ateista pandant, katolicisztikus sziruppal leöntve, semmi köze a kereszténységhez!
Ezt a beszédet tutira mondom, nem egyedül kotyvasztotta, telis teli van fogalmi zavarokkal, logikai ellentmondásokkal és főleg kiforgatott történelmietlen hivatkozásokkal, (elrettentő példának őrizzük meg).

Kár érte, egyet tehetünk meg kell, hogy bocsájtsunk neki itt a földön, egy botlás miatt még nem kerülhet a pokolba, ott is Soros lenne a főnöke.

U.I. Jöhet az anyázás és a kitiltás.

dr. mesterséges színezék 2017.05.23. 00:38:09

@Jakab.gipsz: "Ha ez nő a mai fiatal értelmiség szó szólója és színvonala"

Nem, ő egy tegnapi kádéenpés.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.23. 05:33:01

@dr. mesterséges színezék:

Semjén egy politikus, akivel lehet egyetérteni vagy sem. De keresztényi hitét kétségbe vonni abszurdum, biztosan jobb keresztény, mint Argentín Ferenc.

Nespa 2017.05.23. 07:00:53

@DeMarco nem csak hülye vagy, tájékozatlan is. Ferenc pápa megtette, bizony hogy meghívott általad a kormánypropaganda alapján migránsnak nevezett embereket, nemhogy a házába, de az asztalához is.

Btw, nagy keresztény pápa ellen puffogók: ti nem ismeritek a saját vallásotokat? Irány egy szentfazék könyvesbolt beszerezni a kötelezô olvasmányt: Katekizmus!!!

William Kidd 2017.05.23. 07:06:51

Az a gond, hogy a "menekultek" ozone egy tervszeru invazio, melynek alcaja alatt terrorista mudzsahed sejtek lepik el Europat. Az hogy ezek meg alvo sejtek, ne tevesszen meg senkit. Ma peldaul Manchesterben haltak meg emiatt 19-en, ide a bokot a nyakamra, hogy ezt is muzulman terroristak csinaltak. Ha nem akartok felrobbanni, Orbantol es Fidesztol teljesen elvonatkoztatva erdemes ezt a "menekult" kerdest kezelni. Mert lehet hogy tolvaj korrupt szarok, de ebben a kerdesben igazuk van szerintem.

Nespa 2017.05.23. 07:09:26

@MaxVal Bircaman HJCD : te tényleg birka vagy, nomen est omen

legális 2017.05.23. 07:21:24

Boztos benene ez a Katy lyány, hogy ezert az 1 het hirnevert erdemes fiatal ertelmisegi letet bedobni a bulvarba? A celebseg nem neki valo, ezzel a mulibbantsaggal popitikus palyat nem futhat be, reggelnte meg ott lesz neki a tukor meg a lelkiismerete.
Amugy egy ilyen megvilagosodast Orban eseteben, ha jol tudom pavatancnak szoktak minositeni

Duplaxiii 2017.05.23. 07:58:16

Miért etetitek a birkát?
Egy fizetetett provokátor, mindehol megjelenik és ezt teszi.
A saját anyját is libsi árulónak tartaná, ha az nem a fidesz seggét nyalná!

Duplaxiii 2017.05.23. 08:01:06

Azért régen röhögtem ekkorát, hogy az oroszok a legnagyobb keresztény erő Európában.
Lehet, de akkor a kínaiak, indiaiak vallása is nagyobb a keresztényeknél.
Ugyanis az oroszok vallása és az európai alapvallás két eltérő kategória.
Soha nem szeretnék a keleti pópa alá tartozni.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.23. 08:12:20

@Nespa:

A KDNP egy párt, nem egyház. Csak pártként lehet megítélni.

A bibliai elvek általad való átmagyarázása ostobaság.

Oroszország ma a legerősebb európai keresztény hatalom. Míg nyugaton homokosok, pedofilek viháncolnak, egyneműek "házasodnak", a gyerekeknek homokos szexoktatás megy, s államilag büntetik a keresztényekt, addig Oroszországban a keresztény elvek részei a rendnek.

ulpius66 2017.05.23. 08:19:10

Hát Istenem, ilyen is van!

KERESZTÉNY KOMMUNISTA!

Tehát a csaj NEM ÁRULÓ, csak "felismerte" az érdekeit......

Ugye akkor azok sem árulók, akik a libsiket hagyták ott a KDNP kedvéért....

ulpius66 2017.05.23. 08:22:21

Kedves Katalin!

Akkor mostantól melyik párthoz kell hűnek lenni?
(gondolom az istentagadó, a kereszténységet, a keresztényeket úgy általában a hívőket állandójan kigúnyoló ballibsikhez.....)

ulpius66 2017.05.23. 08:27:09

Kedves Katalin!

Olyan jó volna mán eccer megélni, hogy a ballibsik nem valami ellen, HANEM VALAMI BALLIBSI ÉRTÉK MELLETT (ha van nekik olyanjuk...) tünciznének, és ottan tetszene felszólalni.....

Ahol nem az volna az "összetartóerő" hogy "Orbán takarodj!" meg "mocskos Fidesz-KDNP" stb....

ulpius66 2017.05.23. 08:32:23

Kedves Katalin!

Egyebekben mellik KDNP Alapszervezetben voltál tag, hova fizetted a tagdíjad?

És mikor nyújtottad be írásban az Alapszervezet vezetésének a kilépési szándékod?
(mondjuk a ballibsik szerint NEM IS LÉTEZIK OLYAN PÁRT MAGYARORSZÁGON, HOGY KDNP...)

ulpius66 2017.05.23. 08:36:15

Kedves Katalin!

Gyorsan ballibsivé vedlettél, és most már te is fújod, hogy MIT NEM!!!!!!!

10 hónap múlva választások, 7-8 hónap múlva indul a kampány, az aláírás-gyűjtés a jelölt-állításért, stb, stb,......

Most mán lehetne néhány szót arról is, HOGY MIT IGEN???????????

Addig eljutottunk, hogy Fidesz-KDNP NEM!!!!!!!!!!! Mégis kire savazzunk?????

vaffanculo 2017.05.23. 08:58:01

@DeMarco: a hsz-ed középső részével maxi egyetértek, f@szom sem szeretne újra olyan baloldali kormányt, akik tudjuk, miket csináltak. Ugyanakkor a fityesz jóvátehetetlen bűne a zemberek szörnyű megosztása plusz az ordas lopás. Ha vki a jobboldali meggyőződése miatt szavaz a fityeszre, az vagy hülye (bocsána), vagy képtelen a gondolkodásra. Ugyanakkor szörnyű kimondani, de nincs alternatív kormányzásra képes erő.

vaffanculo 2017.05.23. 08:59:01

....alternatív, kormányzásra képes...bocsi, kimaradt egy vessző

igazi hős 2017.05.23. 09:02:55

@DeMarco: Az egykulcsos adó hiba (mondom annak ellenére, hogy mindketten a felső 10%-ban vagyunk), a családtámogatások nagy részét pedig a Fidesz törölte el és csoportosította át a szegényebbektől a jól keresőkhöz. A többi szöveged blődli, különösen az IMF riogatás: mennyivel jobb volt az Orbán alatt kibocsátott 5,75%-os USD kötvény a 2-4%-os IMF hitelnél? Ráfizetünk (még mindig!) évi több mrd forintot, hogy "elzavartuk" az IMF-et. Megérte? Hát nekik igen, hiszen így senki nem néz bele Matolcsi "kreatív" számolásaiba. Nekünk, akik a számlát kifizetik, már nem annyira.

igazi hős 2017.05.23. 09:07:53

@William Kidd: Tehát biztos vagy benne, hogy a 13 ezer, Orbán által jó pénzért betelepített külföldi (köztük elég sok arab), illetve több tízezer orosz/ukrán "hamismagyar" (köztük elég sok bűnöző) az semmilyen kockázattal nem jár, csak az 1294 menekült?

ulpius66 2017.05.23. 09:08:58

@igazi hős: Tehát, akkor kire savazzunk 10 hónap múlva?

JOBBIK? MSZP? DK? LMP? MOMENTUM? vagy Kétfarkúak? egyéb ballibsi pártok?

Segítsetek mán!

Kire savazzak?

dr. mesterséges színezék 2017.05.23. 09:10:37

@MaxVal BircaMan HJCD: És ki beszélt a hitéről, te szerencsétlen kavarógép!?

dr. mesterséges színezék 2017.05.23. 09:12:17

@igazi hős: Ha a mi komonistánk lehet jó komonista, akkor a mi arabunk is lehet jó arab - amíg a nyáj a napi bégetnivalót bégeti, ebből se lehet gond.

William Kidd 2017.05.23. 09:21:02

@igazi hős: Mindketto kozkacattal jar a penzert betelepitett es a kvotaval betelepitett is. Mondta barki is az ellenkezojet? Az hogy a Fidesz suttyo modon a sajat zsebere haracsolt a dolgon, csak a sajat elvtelenseguket bizonyitja, de ez nem valtoztat a lenyegen. Stop barminemu tomeges, idegen bevandorlasnak!

William Kidd 2017.05.23. 09:22:48

Csak ketfele bevandorlas elfogadhato, torvenyes keretek kozott:
1. Hataron tuli magyarok.
2. Europai, kereszteny, feher kulturkorbol szarmazok.

Ez az ara a bekessegnek.

alfacharlybravo 2017.05.23. 09:41:44

Everstein a moszad ideológus elmagyarázta a civil aktivista Aljósának, hogy az árulókat nem jutalmazzuk, ha elvégezték a rájuk bízott piszkos munkát akkor ejtjük őket. Szerintem a valóságban is ez az elv,

alfacharlybravo 2017.05.23. 10:04:51

2008-ban Magyarország, még a görögök előtt elsőként omlott össze, a 2010-ben hatalomra került kormánya pedig nemzetibb megközelítést választott, ha ezért olyan erősen kritizáltak is minket, hogy majdnem megfulladtunk. Nem volt könnyű túlélni.

Őszinte beszéd aki elfogadta az EU -t az nem lehet nemzeti, csak nemzetibb legfeljebb. Akinek meg van felelősség tudata az országgal szemben az nem szavaz a nemzetietlenebb oldalra. A kozmopolita urbánus értelmiségre.

Tényleg nem értettem, hogy mi a fenét tud a Fidesz kezdeni a totál csőddel 2010 ben?
Ügyesek voltak.

sírjatok 2017.05.23. 10:25:38

@igazi hős: "mennyivel jobb volt az Orbán alatt kibocsátott 5,75%-os USD kötvény a 2-4%-os IMF hitelnél? "

Sokkal. Ugyanis a tudomány nem áll meg ott, hogy "jé ennek magasabb a kamata", ha csak ennyi a különbség két hitel közt, azt józsibácsi is átlátja a kocsmából, hogy a kisebb a jobb. Viszont ez nem ilyen egyszerű.

1. az USD kamat az a tíz éves hitelre vonatkozik, az IMF kamat a 4 évesre. Hosszabb időre magasabb kamatot szoktak fizetni
2. az IMF egy saját devizakosárban adja a hitelt, aminek van átváltási költsége
3. az IMF hitel kamata _menet közben változhat_, és akkor történelmileg a legalacsonyabban volt, tehát arra lehetett számítani, hogy felfele fog változni. az USD hitelnek nincs ilyen kockázata

Értem én, hogy azek már kicsit bonyolultabb összefüggések, mint a "hőőő hát az öt az több mint a háááárom", de hidd el, nem ilyen egyszerű ez.

high up! 2017.05.23. 10:26:26

@alfacharlybravo:

te féleszű illibbant: 2010-re már konszolidált volt az államháztartás! A GDP is nőtt, az állaháztartási hiány 3% alá hozásához meg egész pontosan még egy év kellett. Egy nappal sem több.

Pont a te Orbanszkud meg a maTrollcsija akarták ezt a pályát felrúgni és a 2010-es választási gyözelem után évi 5% feletti hiány megengedéséért bazseváltak az EU-nál. Mert szerintük évi 5% hiány mellett a GDP növekedés 7% lesz. Minimum. Mert a hasraütéses matrollcsizmusból ez jön ki.

Még szerencse, hogy az EU lefogta ennek a két közveszélyes idiótának a kezét és belekényszerítették őket a további konszolidációba.

Igaz, ezt a konszolidációt aztán Orbaneszku úgy oldotta meg hogy az elitje aztán az egykulcsos szja, a végtörlesztes stb által a saját számlájár kurva nagyot markolt, ti féleszü, funkcionális analfabétai meg finanszírozzátok ezeket is, meg a hiánycsökkentést is. Egyszerre két irányba szoptok már 2010 óta, ugyanis az elit kivonta magát a közösségi költségek finanszírozás alól.

Valamit tehát tényleg tudnak ezek az Orbanszkuék. Igaz hogy szakmailag semmit, de azt tényleg tudják, hogy 9 millió Átlaghülyemagyarországában ezt mind meg lehet csinálni. Ha az Átlaghülyemagyarja esetleg ébredezne, hogy Há ez így nek jó tán?, akkor meg annyit elég neki mondani, hogy Soros! Vagy migráns!
Oszt a féleszüje meg is van győzve, hogy a 2016-ra az EU 5 legszegényebb országáva lesüllyesztett Bóvlisztánban minden a legfényesebb rendben van.

FOLYTASSUK!

sírjatok 2017.05.23. 10:27:34

@William Kidd: "Mindketto kozkacattal jar a penzert betelepitett es a kvotaval betelepitett is. "

Ja csak nem ugyanannyit lehet nyerni a szaúd-arábiai befektetőn aki gyárat alapít, mint az eritniai kecskepásztoron aki felrobbantja magát.

sírjatok 2017.05.23. 10:29:41

@high up!: "te féleszű illibbant: 2010-re már konszolidált volt az államháztartás! "

ahhoz képest 2011-2012 közt nem volt hét, hogy ne lett volna hír, hogy na most már tuti mindjárt államcsőd lesz.

Nespa 2017.05.23. 10:42:46

@Duplaxiii - mert szórakoztat. Inkább trolletetéssel vezessem le a feszültségem, mint a vak komondoron

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.05.23. 10:54:28

@MaxVal BircaMan HJCD:
T. Birca úr!
Miért kell bulgáriai kibicként kis honunkban uszítani?
Arrafelé nem fizetik kellően a hiteles illiberális bérrettegőket?
:)

Etniez 2017.05.23. 10:57:56

@DeMarco: A többkulcsos adóval semmi gond nincs, nyugaton is mindenhol az van. Csak a kulcsokat kell jó helyen meghúzni.

Etniez 2017.05.23. 11:02:09

@ulpius66: "Akkor mostantól melyik párthoz kell hűnek lenni?"
Olyan nincs, hogy egyikhez sem?
Párt és választó között érdekkapcsolatnak kell lennie, nem hitnek...

Etniez 2017.05.23. 11:05:06

@William Kidd: Ha tudnád mennyire tisztalelkűek az afrikai keresztény kollégáim...

wolves84lb 2017.05.23. 11:10:04

@DeMarco: egyrészt, azok a dolgok, amiket te vársz a következő nem-fideszes kormánytól, csak a te fejedben léteznek. Soha, sehol, senki nem beszélt még ezekről, max ti, fidesztrollok.

A másik, a keresztény világ középpontja Róma, akár tetszik nektek a pápa, akár nem. Mo Rómától kapta a koronát, akár tetszik nektek a pápa, akár nem. Ha bármennyire is fontos a vallási világ vezetőjének a szava, akkor speciel pont a katolikus pápáé az, ami fontos egy magyar számára. Akár tetszik nektek, akár nem.

wolves84lb 2017.05.23. 11:12:00

@MaxVal BircaMan HJCD: szóvel szted semjén keresztényi hitét kétségbe vonni abszordum, de Ferenc pápáét nyugodtan. Te kibaszott beteg vagy.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.23. 11:14:23

@dr. mesterséges színezék:

Hát miről van szó?

A politikájáról? Dehát annak meg semmi köze a valláshoz. Egy keresztény lehet bármelty politiaki eszme híve, lehet komcsik, fasiszta, náci, szocdem, liberális, s minden más is, de lehet apolitikus is.

wolves84lb 2017.05.23. 11:15:07

@ulpius66: most bepótoltad az elmúlt hetedet, te ócska féreg?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.23. 11:15:15

@wolves84lb:

Így igaz.

Ferenckének voltak kijelentései,melyek nem egyeztethetőek össze a kereszténységgel. Míg Semjén esetében ilyesmiről nincs hír.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.23. 11:16:00

@Frady Endre:

Nem más, mint hogy Soros az USA.ban élve beleszól a magyar ügyekbe. Neki lehet, nekem nem?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.23. 11:17:11

@wolves84lb:

A koronakapás Rómából egy kései mítosz, a XI. sz. végén találták ki. A valóságban a koronát Ottó, német császár küldte.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.23. 11:18:05

@Nespa:

Szóval azt mondod, akinek nem tetszik a liberalizmus az költözzön el Mo-ról?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.23. 11:18:43

@Nespa:

Független, civil közíró vagyok, mindig az igazat mondom.

alfacharlybravo 2017.05.23. 11:22:50

@high up!: Ja, most jön ugye gyalázkodás, meg a sík hülyeség meg a felsőbb rendűség. Sokkal többet képzeltem az urbánus értelmiségről, de hát "So geht es".

wolves84lb 2017.05.23. 11:25:54

@MaxVal BircaMan HJCD: na, akkor itt a lehetőség, linkelnél pár dolgot, ami bizonyítja az állításodat a pápáról? A tényszerűség kedvéért már most szólok, a 888, ripost, origo és egyéb fideszes orgánumok nem érdekelnek. Hozz vmi külföldi cikket, ha lehet...így kizárjuk a magyar vonalat.

Szóval szerinted keresztényi viselkedés védtelen, ártatlan állatokat messziről, előre eltervezetten, "csakúgyagyilkolásélvezetéért", hobbiból meggyilkolni? Na, ismét megmutattad, hogy te egy elmebeteg fasz vagy, akivel valóban nem érdemes szóba állni. Csak azt nem értem, a blogtulajok minek tűrnek meg egyáltalán. Pontosan tudja mindenki, mit csinálsz, és mégis hagyják. És nem, ez nincs szemben a liberális elveimmel...hidd el, ha csinálna Fedor is egy szavazást, akarja-e a nagyérdemű a faszságaidat olvasni, egyértelmű lenne.

ulpius66 2017.05.23. 11:26:14

@wolves84lb:
"@ulpius66: most bepótoltad az elmúlt hetedet, te ócska féreg?"

Farkasom!

Ilyen a munkaidő beosztásom... most adták ki a szabadnapjaimat a rendőrségnél.....most kicsike pénzért itt-ott "bérkommentelgetek"

Kicsike pénz, de nekem jól jön! Remélem nem sajnálod.....

Azt pedig kikérem magamnak, hogy én egy "ócska féreg" lennék.....
... én igenis egy kifejlett féreg vagyok!

dr. mesterséges színezék 2017.05.23. 11:30:28

@MaxVal BircaMan HJCD: Nem tudom, azt te mondd meg, mert te elvekben, hitben és perverzióban annyira otthon van, hogy az politikai vagy vallási állásfoglalás, hogy valaki megtutujgatja azt a pedofilbújtatót, akit a Vatikánból száműznek.

ulpius66 2017.05.23. 11:30:50

Gyengébbek kedvéért ideírom, hogy a féreg = farkas...
(bár a Farkasom ezt biztos jól tudja.......mán csak a neve alapján is....)

dr. mesterséges színezék 2017.05.23. 11:32:11

@MaxVal BircaMan HJCD: Lehet neked is, de legalább egy évre vidd el Viktort Oxfordba!

dr. mesterséges színezék 2017.05.23. 11:33:54

@alfacharlybravo: Az, hogy leféleszűznek, szélsőséges esetben jelentheti azt, hogy tényleg féleszű vagy, illetve annak mutatod magad.

ulpius66 2017.05.23. 11:34:23

Kedves ballibsi elvtársak!

Én eddig abban a hitben éltem, hogy Magyarországon gondolat-, hit-, vélemény-, és sajtószabadság van!!!

Hát mán megint jó nagyot tévedtem!

Az igazság az, hogy a ballibsi elvtársak mondják meg kiről, miről, mit is gondolhatok, mi róla a véleményem!
Ha saját véleményed van bármiről, akkor máris fasiszta vagy........)

alfacharlybravo 2017.05.23. 11:38:20

@dr. mesterséges színezék: Everstein beszélgetése az elfoglalt település iskola igazgatójával nagyon tanulságos. Nincs szükség általános állami iskolákra mert nem hatékonyak meg ellenséges ideológiákat oktathatnak. Majd a mi CEU -n ban megtanítjuk a mi értelmiségünket.

dr. mesterséges színezék 2017.05.23. 11:45:30

@alfacharlybravo: Aha, Soros reszeli szét a magyar állami oktatást.
Túlzó volt az a féleszű.

alfacharlybravo 2017.05.23. 11:50:22

@dr. mesterséges színezék: A hatalomra jutás utáni stratégia az állami oktatás lezüllesztése, a mieink úgyis magas színvonalú magán iskolákban tanulnak. Csak példának említettem a CEU-t. Most az átverés időszaka van, felforgatás ideje.

wolves84lb 2017.05.23. 11:58:30

@ulpius66: remélem, nem agyaltál sokat ezen a frappáns visszavágáson. Csak mert szar lett, te ócska féreg.

wolves84lb 2017.05.23. 11:59:46

@ulpius66: mivan, kiscsávó, ennyire megbánottam azt az érzékeny ócska féreg kis lelkedet? Menj árpibátyádhoz, hátha ad egy kis porocskát, amitől erősnek és bátor féregnek érezheted majd magad.

dr. mesterséges színezék 2017.05.23. 12:04:31

@alfacharlybravo: Igen, ez logikus. Annyira logikus, hogy nem is értem, hogy ez a pártucatnyi nick miért nem mutatott rá pl. tavaly novemberben, vagy tavalyelőtt augusztusban, vagy 5 vagy nyolc éve, amikor még a Kárpátok Spermiusza nem ébredt arra, hogy már csak egy kurta listája maradt azokról, akikből nem csinált ellenséget, már abból kell gazdálkodnia.
Te is szólhattál volna előbb. Így a gyanútlan, Soros által megvezetett szegény MAGYAR gondolhatja akár azt is, hogy nem szólni jöttél, csak bégetni, dicséretért.

alfacharlybravo 2017.05.23. 12:09:07

@dr. mesterséges színezék: Figyu én egy lenézett ostoba GOJ vagyok azt látom, hogy szavakat írtál egymás után van pontozás, de gondolatot értelmet nem látok a bejegyzésedben. Gőzöm sincs mit akartál írni.

dr. mesterséges színezék 2017.05.23. 12:38:08

@alfacharlybravo: Én is GOJ vagyok, ezért aztán ez nem lehet mentség számodra.
Az ostobaság inkább, de ostobaként menjél inkább stadionba vagy békemenetre, ne fórumra!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.23. 12:55:50

@wolves84lb:

Egy főpap nem térhet el semmibek Jézus tanításától. Ezzel szemben az argentín celeb esetében jól látható, hogy folyamatosan igyekszik mentegetni a homokosokat. Jézus szerint a homoszex bűn, a vatikáni sómen szerint nem az.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.23. 12:57:26

@wolves84lb:

"Szóval szerinted keresztényi viselkedés védtelen, ártatlan állatokat messziről, előre eltervezetten, "csakúgyagyilkolásélvezetéért", hobbiból meggyilkolni?"

A kereszténység e kérdésben semleges. A vadászat ősi tevékenység, nincs se negatív, se pozitív erkölcsi tartalma.

dr. mesterséges színezék 2017.05.23. 14:21:28

@MaxVal BircaMan HJCD: Dogmatikus szemétládák szerint nem lett volna, csak valaki dogmabiflázás mellett ember is próbált lenni.
Meg kéne neked is próbálni, hátha!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.23. 14:35:34

@dr. mesterséges színezék:

Téves, sose volt keresztény tanítás a szombatról ilyen formában. Ez ZSIDÓ tanítás, Hozzáteszem: a zsidó tanítás se tiltja a szombat megszegését jó okból.

alfacharlybravo 2017.05.23. 14:37:08

@dr. mesterséges színezék: Hát igen ehhez képest egy óvódás szint itt, olyan mint kacsának a bárpult. Hahahahahahaha. Idióta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.23. 14:43:01

@dr. mesterséges színezék:

Erre van keresztény elv erről.

Szabályszegés pozitív okból. Ez akkor lehetséges, ha egy valami nagyobb jó érdekében történik.

Pl. keresztény lesz egy többnejű muszlim. A többnejűség tilos a kereszténységben. De mivel ha ezt végletesen alkalmaznánk, ez azt jelenti, az ex-muszlim köteles kirúgni minden feleségét az elsőn kívül. Ez azonban elhagyott nőket eredményezne, árva gyerekeket. Így továbbra is maradhat minden feleségével, de pőersze új házassága nem lehet. A nagyobb cél itt a család.

Vagy a válás. A válás szabálysértés, de ha megromlik végleg egy házasság, újra lehet házasodni.

Viszont nem szeghető meg szabály olyan céllal, ami önmagában szabályellenes.

dr. mesterséges színezék 2017.05.23. 14:44:51

@MaxVal BircaMan HJCD: Már megint találtál egy szalmabábut, akinek magyarázhatsz?

Dogmatikus szemétládákat vetettem össze egy emberrel, aki egyébként ismerte a dogmákat is, és helyén kezelte azokat, amikor eljött az ideje.
Magas, mi?

dr. mesterséges színezék 2017.05.23. 14:46:39

@alfacharlybravo: Nem érdekel a másodneved. Akkor sem, ha ennyire hangsúlyozod.
Pláne, mivel nincs információtartalma a közlésnek.

alfacharlybravo 2017.05.23. 15:25:05

@dr. mesterséges színezék: Találó a nick neved az a barnás szín a dominás benne? Van mesterséges is én természetesnek gondoltam?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.23. 15:27:58

@dr. mesterséges színezék:

Így van, a dogmákat a helyükön kell kezelni. Most már csak kell megmagyaráznod ki a helyén kezelő és ki a szemétláda, valami erre adni valamilyen értelmes példát.

dr. mesterséges színezék 2017.05.23. 16:11:18

@alfacharlybravo: Nem tudom, milyen színben szoktak tevékenykedni a dominák.
Akarsz beszélni róla?

dr. mesterséges színezék 2017.05.23. 16:12:35

@MaxVal BircaMan HJCD: Nem vagy te ennyire hülye. Olvasd vissza ezt a láncot, aztán ha becsszóra nem érted, jelentkezz újra, megpróbálom lassabban!

alfacharlybravo 2017.05.23. 16:13:34

@dr. mesterséges színezék: Nem szoktam beszélgetni a barnával max lehúzom!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.05.23. 20:15:23

@Jakab.gipsz: "Ezt a nőt honnan szalajtották, sematikus és sablonos, hova a csudába járt iskolába?
Ha ez nő a mai fiatal értelmiség szó szólója és színvonala, a CEU liberális szellemisége alapos agymosást végzett, kis hazánkban is.
Mintha csak egy felhúzott bigott kis kommunista lenne az ötvenes évekből és észre sem veszi, ez egy ateista pandant, katolicisztikus sziruppal leöntve, semmi köze a kereszténységhez! "

Hittudományi Főiskolát végzett hitoktató. Tényleg, tipikus liberális-képző, és bizonyára te jobban értesz a keresztény valláshoz, mint ő...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.05.23. 20:18:26

@ulpius66: Vannak hülyék, akik mindenkit árulóznak. Ez a csaj amúgy nem liberális. Bizonyára sok vitám lenne vele. De legalább az elveihez hű, szemben a kormánnyal.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.05.23. 20:22:54

@ulpius66: "Olyan jó volna mán eccer megélni, hogy a ballibsik nem valami ellen, HANEM VALAMI BALLIBSI ÉRTÉK MELLETT (ha van nekik olyanjuk...) tünciznének, és ottan tetszene felszólalni....."

Folyamatosan azért tüntetünk. A demokráciáért, a szólásszabadságért, az egyenlő jogokért.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.05.23. 20:24:28

@ulpius66: Az én válaszom az Együtt, de tudom, hogy úgyse kérdezed komolyan.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.05.23. 20:25:57

@alfacharlybravo: Te most komolyan Orbánt idézel saját hozzászólásként?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.05.23. 20:26:54

@sírjatok: De azt már Orbánék hozták össze.

alfacharlybravo 2017.05.23. 20:28:43

@Fedor: Idézhetek Gyurcsányt is "hazudtunk nappal, hazudtunk délben, hazudtunk éjjel"

Esetleg Libapásztor mondás "hát nem értettünk hozzá"

alfacharlybravo 2017.05.23. 20:31:31

Jó reggelt kívánok hazudta Kovács László

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.23. 22:52:16

@Frady Endre: "Miért kell bulgáriai kibicként kis honunkban uszítani?
Arrafelé nem fizetik kellően a hiteles illiberális bérrettegőket?"

Hozzászóltál a Birkához, etetted a trollt, büntetésből versbe kell szedned hozzászólásod lényegét. Kezdheted! :))

DeMarco 2017.05.23. 23:44:47

@Etniez: Ok, akkor emlékezz vissza...hol voltak meghúzva a kulcsok és beleesett-e a dolgozó réteg a legfelsőbe? (Igen, mindig.) Az csak átverős lózung, hogy akkor a gazdagabbak majd többet fognak adózni, nem fognak. Eleve jó részüknek nem is itthon van a pénzük, hanem off-shore céghálózatban a világ erre hivatott részein és strómanok garmadának neve alatt. Pusztán a középréteget fejték jobban a többkulccsal.

DeMarco 2017.05.23. 23:47:40

@wolves84lb: "egyrészt, azok a dolgok, amiket te vársz a következő nem-fideszes kormánytól, csak a te fejedben léteznek. Soha, sehol, senki nem beszélt még ezekről, max ti, fidesztrollok."

1. Bőven van tapasztalatunk a ballib kormányokból.
2. Talán olvass bele a néha megszellőztetett gazdasági ígéreteikbe. (Amik jó része az is maradna, puszta ígérethalmaz...)

DeMarco 2017.05.23. 23:56:44

@Fedor: "Folyamatosan azért tüntetünk. A demokráciáért, a szólásszabadságért, az egyenlő jogokért. "

Bruhahaha...Egy faxt. Csupán azért küszködtök, mert nem balliba a kormány.

Demokrácia van, dupla kétharmaddal. Ez fáj igazán nektek és érzitek a harmadik közeledtét. Szólásszabadság van, elég bárkinek végigfutni a netet, vagy elolvasni egy indexet fórumostul együtt, ömlik a kormányellenes propaganda. És persze mindenki egyenlő. Bár van aki egyenlőbb akar lenni a többieknél, de az nem számít.

Etniez 2017.05.24. 10:54:50

@DeMarco: Visszaemlékszem.
Szarul voltak meghúzva én is beleestem mindig.
De ez nem jelenti azt, hogy ismét szarul kellene meghúzni.
UK-ban 40.000 a második kulcs, teljesen vállalható.
Otthon is lehetne mondjuk 4-500e bruttónál + gyermekek adókedvezménye.

Etniez 2017.05.24. 10:58:02

@DeMarco: Amióta a Fidesz megszállta a közmédiát, felvásárolta az ellenzéki médiát, onnantól kezdve nincs demokrácia.
Mert ezeket a lépéseket nem magánpénzből, hanem az adófizetők ellopott pénzéből tette.

Lásd tv2:
Állami bank pénzt ad Orbán haverjának, hogy vegye meg, majd ezt a tévét kitömi állami reklámokkal, hogy ne menjen csődbe.
Te hogyan írnád le ezt a helyzetet?
Márpedig a média fontos része egy működő demokráciának. Ott, ahol a kormánypárt megsemmisíteni (Népszabadság, Origo) akarja az ellenzéki sajót, nem felépíteni a sajátját, ott nagyon-nagy demokrácia gondok vannak.
Kicsit gondolkozz el ezen.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.05.24. 10:58:27

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: :)
Aki kibicként itt uszít,
S közben narancsbérért retteg,
Kap Viktortól cvikipuszit,
Hogyha épp nem Graz-ban betteg.
;-)

Volocsájev nem eshet el 2017.05.24. 11:41:02

A poszthoz meg annyit, hogy Lukácsi Katalint is be lehet sorolni a terroristák bűnsegédei közé. Persze nem robbantóként, hanem csak egy hasznos idiótaként, aki egy szükséges kellék Ejropisztán megalapításához

DeMarco 2017.05.24. 11:48:57

@Etniez: "Szarul voltak meghúzva én is beleestem mindig.
De ez nem jelenti azt, hogy ismét szarul kellene meghúzni."

Ennyi... Nem jelenti, de azt sem jelenti, hogy megint nem ott fogják meghúzni és a tapasztalatok azt mutatják, h bizony ott húznák meg megint. Aligha hiszem, h te az ellenkezőjében bízol...vagy ha igen, akk súlyos csalódás várna...ha hagynánk, h megtörténjen. (Én biztos nem fogok balra szavazni az tuti).

Média...erről hosszan lehetne beszélni, erre most nincs időm. Röviden: én 89'-ben és igazából azóta is mindig, minden kormány alatt beszüntettem volna mind a Népszabadságot, mind a köztévét és általában minden formátumot, ami közvetlenül kapcsolódik bármelyik párthoz. De mivel mindegyik kapcsolódik vmilyen formában, sőt elég nyilvánvalóan látszik, h melyik melyikhez, így tul.képpen egy idő után nem igazán zavartak, mindenki válassza ki a neki tetszőt és olvasgassa, ha akarja. Ebben sem tehet senki semmilyen szemrehányást a másiknak, mindegyik színű kormányzat kötelezővé tette a kormányzati intézményeknek a számukra fontos médiák megrendelését, abban való hirdetést, pénzzel való kitömését, stb.
És bár az ellenzék előszeretettel hivatkozik a médiák tömeghülyítésére, miközben (nagyvonalúan elnéz a saját médiumai felett), valójában ha nem lenne állami támogatás, rövid úton kihalna a legtöbb média, főleg a nyomtatott újságok. Nincs elég megrendelő... Hülye az a politikus, médiaszakértő, aki elhiszi 2017-ben, hogy az információ nem szabad, nem korlátlan és befolyásolni tudja, vagy hatással van rá. Ezért én eleve hülyeségnek tartom a médiahisztit. De hát ez is csak egy vélemény a sok közül...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.24. 12:46:09

@Frady Endre: :)) Tízpontos.

Nemhiába bíztam benned.

Jorgos Vadefakisz 2017.05.24. 18:56:48

Egyetértek, értékes, kiváló beszéd volt, gratula.
Azért a "fogyatékkal élő" tünti szervező srác is ott volt. "...Nem szeretek mászkálni. Utálok mászkálni. De most muszáj kimenni mászkálni."
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0