Marton László a magyar Weinstein?
2017. október 19. írta: Fedor

Marton László a magyar Weinstein?

marton.png

Megdöbbentő volt olvasni az elmúlt napokban, hogy a Weinstein-ügy hatására mennyi nő osztotta meg eddig titkolt, szégyellt, de sajnos el nem felejthető élményeit #metoo hastag-gel. Ismerve az áldozathibáztatás népszerűségét kishazánkban, nem kevés bátorság kellett ehhez a részükről. 

Amikor az ember amúgy nagyszájú, talpraesett ismerőse arról ír, hogy miképp molesztálta őt és társait az általános iskolai tesitanára, és még most, évtizedekkel később is azon agyalt, mielőtt ezt kitette, hogy még mindig ő szégyenli magát mindezért, vagy amikor az újságíró Fiala Borcsa posztjában azt olvassa, hogy 

beszéltem is róla annak idején, egy másik férfival, megértést, szolidaritást, vigaszt, bármit keresve. Reakcióként azt kaptam, hogy ugyan már, mit foglalkozok ilyen hülyeségekkel. Ez nem ügy. Nem számít. Bagatell. Pedig nem az volt. Nekem semmiképpen sem, és még most, 22 évvel később is mocskosnak érzem magam, ha rágondolok.

hát az felér egy érzékenyítő tréninggel. 

Hogy miért most? 

Kellett egy katalizátor, hogy áttörhessen a gát, egy jellegzetesen XXI. századi reakció a hollywood-i botrányra, egy Facebook kampány. Mert egyáltalán nem könnyű ezzel a nyilvánosság elé állni. Schilling Árpád rendező ezt így foglalta össze:

A zaklatási esetek gyakori következménye, hogy az áldozat önmagát hibáztatja. Úgy látja, hogy ő idézte elő a helyzetet, sőt ő volt az is, aki nem tudta „eléggé kielégíteni” az erőszaktevőt. Furcsán érzi magát, mert egyrészt egy ócska rongynak látja magát, akit csak úgy, bárki megkaphat, másrészt úgy gondolja, hogy még rongynak sem jó, mert nem történt meg, amit a másik akart: nem volt jó. Irtózatos pszichés nyomás ez, amelyben a legkevésbé sem az fordul meg a sértett fejében, hogy nyilvánossá tegye az ügyét. Vádolni nem mer, mert biztos benne, hogy nem neki hisznek majd, hanem a köztiszteletben álló személynek. Mivel a magyar törvények sem segítik az áldozatot, jobbnak tűnik elfojtani a szenvedést, aminek következménye aztán egy rakás mentális és fizikai sérülés. Azért nem akkor, mert egy fiatal nő totálisan védtelen. Ma már, tapasztaltabban, egy biztonságos családban, kellően megerősödve bátran áll a nyilvánosság elé.

Sejteni lehetett, hogy előbb utóbb nevek is előkerülnek majd. Schilling felesége, Sárosdi Lilla színésznő ma előállt eggyel: Marton László, a Vígszínház volt igazgatója, jelenlegi főrendezője gondolta a világ legtermészetesebb dolgának, hogy az akkor még kezdő színésznő majd orális örömökben részesíti egy autóban. Marton tagad és perrel fenyegetőzik, Sárosdi Lilla áll elébe.

Mi lesz a vége? Lesznek-e mások, akik csatlakoznak Lillához, és a saját történeteikkel hitelesítik a mondandóját, mert nem ő Marton egyetlen áldozata, vagy Martonnak ad igazat a bíróság, megerősítve azt a hitet, hogy a mai Magyarországon nem érdemes segítséget kérnie a nőknek, ha zaklatás éri őket, mert még a hatóságok is ellenük vannak?

Még az is előfordulhat, hogy Sárosdi úgy jár, mint Asia Argento, akit egy hasonló ügy miatt elüldöztek a hazájából, a szintén elég macsó Olaszországból? Remélem, hogy nem. 

Mindenesetre Sárosdi példáját már több színésznő és újságírónő követte (még ha nevet nem is mondtak mind), a színházak sorra állnak ki mellettük, és a Színművészeti Egyetem jelenlegi és korábbi hallgatói petícióban fordultak a rektorhoz és a kancellárhoz, hogy az intézmény vezetése mindaddig függessze fel Marton Lászlót minden, egyetemünkön viselt tisztsége és feladata alól, amíg szexuális zaklatási ügyében hitelt érdemlő módon be nem bizonyosodik bűnössége vagy ártalmatlansága.

Talán elindul végre egy tisztulási folyamat ezen a téren.

Máshol se ártana.

UPDATE

Hoppá!

"A vele történteket felvállaló színésznő azért azonosította végül Marton Lászlót zaklatójaként, mert jelentkeztek nála a rendező más áldozatai is – mondta el a Hír Tv Egyenesen című műsorában Schilling Árpád rendező, a zaklatási botrányt elindító színésznő férje."

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr5613029408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ad Dio 2017.10.20. 11:22:08

@Fedor:

" valószínűleg személyes tapasztalat okán."

Tegyük hozzá: hiszed te. Nincs is ezzel baj.
De ha lenne köztük olyan, akit tényleg bántalmazott és elévülési időn belül feljelentést is hajlandó tenni, majd a bizonyítékokról is gondoskodik, akkor az egész ügy teljesen más megvilágításba kerül. Addig nem.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.20. 11:23:26

Weinstein ellen több tucat színésznő valllott.
Mivel egy szekszuális ragadozó több tucat vagy több száz alkalommal próbálkozik.

Márton László ellenében egy azaz 1 darab beszámoló érkezett.
Ami vagy igaz vagy nem.

Lehet hogy semmi nem volt, lehet hogy feltett egy kérdést a szopást illetően, lehet hogy tényleg zsarolta a nőt.
Lehet hogy ő hazudik, lehet hogy a csaj vágyik némi hírnévre.

Soha nem tudjuk meg.
Szerintem korai akasztani, még a PC világban is.

Ravasz Figyelmeztetés 2017.10.20. 11:26:02

@moonlight777: Ó, hát persze, nehogymár pont a jogállam álljon az útban, mikor a feminácik a teljes férfinemet akarják kollektíve bűnösnek beállítani és jogszerű eljárás nélkül meghurcolni, a jogállam is csak a rohadt patriarchátus találmánya, nem igaz? Ilyenkor a liberálisoknak egy kicsit sem fáj a kognitív disszonancia, mikor az összes libsiblogban meg az ellenzéki törpepártokban az Orbán-diktatúra meg a jogállam lerombolása miatt visítanak?

Mert férfiakat ugye soha nem zaklathatnak nők, ugye?
Érdemes beleolvasni, hogy mit kell kiállnia egy jóképű pincér srácnak:
index.hu/index2/#bloghu/vendeghanyas/2017/10/19/hogyan_zaklattak_szexualisan_a_munkahelyemet_jelento_ettermekben

Vagy mert egy nő biztos nem hazudhat szexuális zaklatásról, vagy erőszakról, ugye? Kivéve, ha:
-Kurválkodtam, másnap megbántam?
Megerőszakoltak, áldozat vagyok!
-Leittam magam a sárga földig és megdugattam magam a tegnapi bulin három pasival is egymás után?
Megerőszakoltak, áldozat vagyok!
-Visszautasított, nem kellettem neki?
Megerőszakolt a rohadt szemét, most majd megbánja!
-Egy rohadtul érdektelen, szürke kis ostoba picsa vagyok, akivel a kutya sem törődik?
Megerőszakoltak, rögtön sütkérezhetek az emberek figyelmében és sajnálatában!

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.20. 11:27:25

@moonlight777:

Ha Márton László tényleg ilyen geci, hogy nőket kényszerít díványra, és kihasználja őket, akkor hogyan lehetséges, hogy senki más nem jelentkezett, míg Weinstein esetén több tucat vádló volt ?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.10.20. 11:27:49

@Ad Dio: "Amihez nem ártana azért egy vizsgálat sem. "

És pont ez az, amit a petíció aláírói kérnek: " az intézmény vezetése mindaddig függessze fel Marton Lászlót minden, egyetemünkön viselt tisztsége és feladata alól, amíg szexuális zaklatási ügyében hitelt érdemlő módon be nem bizonyosodik bűnössége vagy ártalmatlansága."

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.10.20. 11:29:02

@Ballib cenzúrázók réme 25: Sárosdinál már jelentkeztek. Pont ezért mert előállni a névvel, és azt mondani, hogy vállalja a bíróságot is.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.20. 11:30:34

@Fedor:

Ez fordítva működik..
Nem Mártonnak kell az ártatlanságát igazolni.
Neked kell bizonyítani Márton bűnösségét.
Amíg nem teszed, addig ez bizony csak rágalmazás.

Értem hogy akire a Schilling család rábök, azt a ballib horda viszi akasztani, de normális helyeken azért ez nem így működik.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.20. 11:35:48

@Fedor:

Én úgy tudom nincs más nő, aki Marton ellen vallana. Olyan van csak aki Sárosdi sztorija mellett áll ki.

Azaz szinte bizonyos hogy Marton nem általában tett ilyet, hisz akkor lennének más tanuk is.

Az adott esetben viszont vagy igazat mond Sárosdi vagy nem.

sdani 2017.10.20. 11:38:03

@Cycmen: Nekem is ez jutott eszembe, amikor még az első magyar, még nem nevesített történetet olvastam... most tényleg leomlóban vannak a zaklatással kapcsolatos gátlások, és biztosan sokan érzik azt, hogy amit akár évtizedekkel ezelőtt tettek, Demoklész karjaként lebeg felettük, és most már nem lehet ezeket az ügyeket csak úgy eltussolni, és a karrierükkel, becsületükkel fizethetnek azért mert rámásztak egy-pár kiszolgáltatott húszéves kiscsajra.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.20. 11:42:41

@sdani:
Ezzel egyetértek.

Mindenképp hasznos volt a SzaboZ KFC sztorija is, és a Weinstein ügy is, hisz a hatalommal, erőfölénnyel való visszaélésről szól mindkettő, és rávilágít azokra akik kmegtehetik, ,hogy igen súlyos következményei lehetnek ezen ügyeknek.

Ám láttunk már hamisan vádlő nőket, ahogyan nemi erőszakot megúszó tettteseket is.
Azaz egy-egy konkrét esetben nehéz a döntés, és korai az akasztás, amíg nincs részeletesebb rálátásunk az ügyre.

Ad Dio 2017.10.20. 11:44:56

@Fedor:

Na egy utsó...

"És pont ez az, amit a petíció aláírói kérnek: " az intézmény vezetése mindaddig függessze fel Marton Lászlót minden, egyetemünkön viselt tisztsége és feladata alól, amíg szexuális zaklatási ügyében hitelt érdemlő módon be nem bizonyosodik bűnössége vagy ártalmatlansága."

Nem. Ettől még nem lesz vizsgálat. A vizsgálat jelen esetben - mivel bűncselekményről van szó - hatóságra tartozik. Hol van a hatósági vizsgálat? Hol van a feljelentés? Innentől a felfüggesztés mégis milyen "vizsgálat" idejére vonatkozik?

Ravasz Figyelmeztetés 2017.10.20. 11:57:49

@Fedor: "esetleg bíróság, vagy egyéb fórum elé kerüljön,"
Talán maradjunk a bíróságnál, büntetőjogi felelősséget megállapítani ugyanis csak törvény által felállított, független és pártatlan bíróságnak van joga, ok?
Nem nőjogi szervezetnek, nem feminista bloggereknek, nem színházi kollektíváknak meg egyéb kengurubíróságoknak... ha már egyszer jogállamban élünk.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.10.20. 12:14:18

@Ballib cenzúrázók réme 25: "Én úgy tudom nincs más nő, aki Marton ellen vallana."

Legalább a posztot olvasd el, amihez kommentelsz, ott van benne az idézet:

"A vele történteket először a zaklató megnevezése nélkül felvállaló színésznő azért azonosította végül Marton Lászlót, mert jelentkeztek nála a rendező más áldozatai is – mondta el a Hír Tv Egyenesen című műsorában Schilling Árpád rendező, a zaklatási botrányt elindító színésznő férje."

hvg.hu/itthon/20171019_Sarosdi_azert_nevezte_meg_Martont_mert_felbukkantak_mas_aldozatok

És teljesen felesleges ezt politikai térbe helyezned, mert hülyeség. Semmi köze a dologhoz.

6.Lenin 2017.10.20. 12:14:59

Ki lehetne zárni a következőt?

-Marton űr, kérem mondja el mi is történt akkor.
-Tisztelt Biró úr, a hölgy felajánlkozott, hogy hajlandó lenne orálisan kényeztetni, el is mentünk egy félreeső helyre, de olyan büdös volt a szája, hogy elment a kedvem az egésztől, és most-mivel trendi lett az ilyen vád-előállt ezzel, bosszúbol, vagy csupán, hogy valamilyen figyelemfelkeltés célbol.

Szerinte simán belefér(het) ez a verzio is ( amig nincs megdönthetetlen bizonyiték másra)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.10.20. 12:15:18

@Ad Dio: A munkahely is végezhet vizsgálatot, aminek a vége lehet a feljelentés, ne tedd már a hülyét.

Csetepaté márki 2017.10.20. 12:17:36

Erősen kilóg a lóláb így 40 felett. Eddig jó volt a szisztéma feszes seggel, mindenki tudja, mi megy itt meg az egész világon minden téren, ahol a nők előnyökre tehetnek szert csinosan pozitív hozzáállással, meg is teszik.

Mintha a németek Sztálingrádnál azt mondták volna az oroszoknak, hogy „elfogyott a muníciónk, most már így nem fair lőni, innentől kezdve boksz!”

Tom66 2017.10.20. 12:18:30

Valószínűleg a valóságot soha nem tudjuk meg, de Schillingékről minden aljasságot el lehet képzelni. Visszatekintve Marton László és néhány politikus kapcsolatára, azon sem lepődnénk meg, ha az egész história egy kitaláció lenne.

Ad Dio 2017.10.20. 12:21:16

@Fedor:

Kettőnk közül biztos hogy én vagyok a hülye?

Ez itt egy BŰNCSELEKMÉNY! Már hogy végezhetne vizsgálatot a munkáltató az ügyben? Azért a vicceknek is van egy megállj pontja...

Ad Dio 2017.10.20. 12:23:41

@Fedor:

Ebben nincs semmi kiforgatás. Jogállamban a bíróság hoz ítéletet bűncselekmény esetén. Ez nem véleményhez kötött kérdés, hanem TÉNY (legalábbis remélem).

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.20. 12:25:33

@Fedor:

Én nem látom ezeket a másokat.
Viszont látom a művésznőt, amint a krétakör nevű színpadon, meztelenül veri két férfi f@szát egy díványon.
Lehet szereposztó dívány ez is. :)

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.20. 12:32:49

@Fedor:

Hogy végezze a vizsgálatot a munkahely ?

- Felajánlotta a nemi szervát önnek a kedves Lilla a Maton nevű rendező ?
- Igen.
---
- Felajánlotta ön a nemi szervát a Lilla nevű művésznőnek tisztelt rendező úr?
- Nem.
---

Hogyan tovább ?

2017.10.20. 12:34:41

Nem akarok konteókat terjeszteni, fe Harvey Weinstein arcéle feltűnően hasonlít egy magyar származású filmproducer arcéléhez, akit Hörcsög gúnynévvel illetnek. Vajon csak véletlen a hasonlóság vagy ezek rokonok?

6.Lenin 2017.10.20. 12:48:21

-Lottyadt Matild, ön azt állitja,hogy Cingár Lajos önt durván megerőszakolta.
_Igen biro úr, pontosan ez történt.
-Matildka ön 1q, a Lajos meg vasággyal is jo, ha 40 kilo, miért nem védekezett?
-Miként védekeztem volna? Az egyik kezemmel a szoknyámat tartottam, a másikkal meg a falnak támaszkodtam, miközben a Lajos meg erőszakolt.

Mi is történt akkor?

2017.10.20. 12:49:18

Nem is tudom, erről a nőről van szó? Ha keverem valakivel, akkor bocs. www.youtube.com/watch?v=F57Wbxlx2CI

Ekrü 2017.10.20. 12:52:58

@Fedor: "Sárosdinál már jelentkeztek."-Legalábbis ő ezt állítja,hisz jelen helyzetbe ez az érdeke.Viszont az ügy kirobbanása óta eltelt pár nap,és eddig rajta kívül senki se jelentkezett.

Irbisz 2017.10.20. 12:59:47

@Ad Dio:
"
A hazugságvizsgálatot nem tartom rossz ötletnek, bár arra tényleg nem lehet bizonyító eljárást alapozni (ugyanis a hazugságvizsgálatra lehet kondicionálni egy hamis tanút pl., aki nem fog lebukni rajta),"
A hetköznapi gipszjakabot nem fogod erre kondicionalni, ezt külön tanitjak kemeknek, hirszerzöknek, nem ugy van am hogy marton ur betanit valakit, hazudjon megbizhatoan.
Egyebkent mint irtam, nezz utana, a szemtanuk vallomasa SOKKAL megbizhatatlanabb, azt megis lefogadjak a birosagok, na ez sokkal nonszenszebb.
Azt meg el lehet erni hogy ertekelhetetlen legyen az eredmeny, de az hogy hazugsagot igazsagnak allitsan be a kondicinalt valaki, na ahhoz mar profi felkeszites kell.

" viszont egy sikeres, illetve egy sikertelen hazugságvizsgálati eredmény mentén már lehetne indítani a médiában a bombát."
Eygreszt igen, masreszt a birosagnak is figyelembe kellene venni egy esetleges per kapcsan. Ugyanis többet er mint barmely fel puszta vallomasa, akar eskü alatt, akar nem.

De így? Minden alap nélkül? Ez így nettó boszorkányüldözés."

Irbisz 2017.10.20. 13:05:37

@Ad Dio:
"De így? Minden alap nélkül? Ez így nettó boszorkányüldözés."
He?? Ezt nem mondhatod komo9lyan, csak akkor ha marton ismeröse vagy, esetleg a nök helye a konyhaban van filozofiat követed eletedben.
A temahoz kapcsolod tarsadalmi erzekenyseget, helyesebben erzekeltenseget tekintve, illetve a hasonlo esetek latenciajat tekintve jo 90-95% hogy igaz a sztori, es 5-10% hogy kamu.

6.Lenin 2017.10.20. 13:07:33

@Klesk:

Nem megy a bolt, kell a reklám.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.10.20. 13:09:01

@Ad Dio: Ha egy munkahelyen lopás történik, az is bűncselekmény, de ott is szoktak előbb belső vizsgálatot végezni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.10.20. 13:14:30

Na még egyszer utoljára: egy vád megfogalmazása nem egyenlő a boszorkányüldözéssel és a jogállam végével. ha egy színész a szerepben levetkezőik, vagy szexjelenetet vállal, nem egyenlő azzal, hogy kurva, és magánéletben is azt lehet vele csinálni, amit akarnak. Azért, mert csak most mert előállni a sztorival, és a többi áldozat még egyelőre nem állt a nyilvánosság elé, nem jelenti azt, hogy biztosan hazudnak, és egyetlen céljuk egy karrier tönkretétele valamilyen ismeretlen célból.

Ennyi, és most kiszálltam, mert már ugyanazokat köröket futjuk sokadjára.

Ad Dio 2017.10.20. 13:15:48

@Fedor:

Nem szoktak, vagyis ha szoknak, akkor arról hallgatnak mélyen. Ugyanis bűnügyekben a rendőrség, ügyészség, bíróság illetékes. Ha a tudomásodra jut egy bűncselekmény, KÖTELES vagy jelenteni. Nem mérlegelhetsz, nem vizsgálhatsz, nem húzhatod az időt.

2017.10.20. 13:16:02

@Irbisz: Ezzel az analógiával ha én felteszek a youtube-ra egy videót, amin azt állítom, hogy 20 évvel ezelőtt a gimnáziumi matektanárom letolta előttem a gatyáját, akkor a giminek azonnal fel kell függeszteni? A bíróságnak meg el kell ítélni? Csak mert én, Klesk azt mondom? Ez számomra hihetetlen. Ezt egyébként csak nők tehetik meg férfiakkal is, vagy nem függ a résztvevők nemétől? Márkit sittre lehet vágni egy videón elmondott dumával?

6.Lenin 2017.10.20. 13:18:45

@Irbisz:

"jo 90-95% hogy igaz a sztori, es 5-10% hogy kamu. "

Ki tett ajánlatot, kinek? Ráadásul meg sem történt az eset. Erőszak nem történt, de tönkretehet egy életet. A másik meg egy darabig a figyelem központjában.

Ez igy elég aljas dolog. Nagyon nem jo lenne egy olyan országban élni, ahol ilyenek alapján eldönthető lenne az "igazság"

Irbisz 2017.10.20. 13:19:02

@Ballib cenzúrázók réme 25:
"Ez fordítva működik..
Nem Mártonnak kell az ártatlanságát igazolni."
Pedig de, mert ha a ö indit (becsületsertesi) pert, akkor bizony neki kell igazolni hogy artatlan.

"Neked kell bizonyítani Márton bűnösségét.
Amíg nem teszed, addig ez bizony csak rágalmazás."
Ha sarosdi inditana pert, akkor igy lenne. De ezt mar bizonyitani nem lehet- de ezert kussoljon egy ilyen ügyröl???
Persze hozzaallasod nem meglepö, tavaly is majd minden ismert fideszes nick vedte a es mentegette kisslaci bacsi artatlansagat a nemi eröszaka ügyeben, vagy hogy azt a lanyt egy elöember mentalitasu eszmetarsa bantalmazta egy nyilvanos gyülesen.
Valahogy es valamiert a fideszesek nagyresze tipikus vakkomondoros beallitottsagu, a nök elleni eröszakot partolo beallitottsagu.
Erdekes lenne kielemezni ennek milyen frusztracio lehet az oka.
"

Ad Dio 2017.10.20. 13:25:00

@Irbisz:

"He?? Ezt nem mondhatod komo9lyan, csak akkor ha marton ismeröse vagy, esetleg a nök helye a konyhaban van filozofiat követed eletedben.
A temahoz kapcsolod tarsadalmi erzekenyseget, helyesebben erzekeltenseget tekintve, illetve a hasonlo esetek latenciajat tekintve jo 90-95% hogy igaz a sztori, es 5-10% hogy kamu."

Teljesen mindegy hogy mekkora része kamu és mekkora része igaz. A jogállamnak nem lehet eléggé jó az, ha kb. jól működik. Nemhogy 9 bűnösre jut nem juthat 1 ártatlanul büntetett, de 100-ra sem. Ezért vannak a nyugati jogelvek, melyek közt az ártatlanság vélelme az egyik legerősebb.

Én egyébként egyik delikvenst sem ismerem. Az ügy kipattanásáig halovány hírből ismeretem csak őket. Nem ismerem a munkásságukat sem a személyiségüket. Megjegyzem most sem érdekel a dolog mert ez elvi kérdés: jogállam avagy önbíráskodás. EZ a kérdés. Az, hogy vajon az inkvizícióra és a boszorkányperekre szavazunk, avagy a jogállamra és a jogbiztonságra. Én ez utóbbira...

Ad Dio 2017.10.20. 13:32:28

@Irbisz:

"Valahogy es valamiert a fideszesek nagyresze tipikus vakkomondoros beallitottsagu, a nök elleni eröszakot partolo beallitottsagu."

A "fideszes" nem igazán illik rám, de ha oda sorolsz, akkor légy oly jó és keresd vissza hogy mi volt a véleményem arról az ügyről! Igen, az első közt követeltem, hogy azonnal mondjon le a mentelmi jogáról és induljon az eljárás, aminek a végén ha megáll a vád, akkor irány a börtön. Csak tudod, ott volt egy sértett, aki elévülési időn belül jelentkezett, volt bűnjel és vizsgálható volt az egész ügy. Ha jól tudom a szerházi meg is kapta a maga büntetését és remélem mind megkapja aki ilyet követ el.

részemről bizonyosan nem arról van szó, hogy pártolnám a nőkkel szembeni erőszakot. Francokat. Viszont ez az ügy nem is erről szól. Ez pillanatnyilag egy boszorkányüldözés, ahol nincs bizonyíték, csupán egy vád, ami alapján egyesek nyilvános kivégzésért kiáltanak.

Mester.Tamás 2017.10.20. 14:13:46

@Irbisz: Ha nem Marton László lenne a gyanúsított, hanem az édesapád, akkor is így gondolnád? Rögtön elzárni, ítélni?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.20. 14:27:39

@Mester.Tamás:

Ha a Schilling házaspár rámutat valakire, és valami tetszőleges bűnszerűt ráolvas bárkire, akkor bizony annak pusztulnia kell, a ballib agyhalottak szellemi szintjén.

MACISAJT 2017.10.20. 14:38:40

Innentől kezdve ha nemi hátsó szándékkal szeretnél közeledni az ellenkező nemhez, akkor viselkedj úgy mint Sólyom László..bármikor.

Szia Cica. Pardon, jó estét, állampolgártárs(nő). Laci vagyok.
Tájékoztatom , hogy a beszélgetést a mindenkori hatályos jogszabályok alapján, felelősségbiztosítási okok miatt rögzítem és megőrizem, bármikor visszahallgatható és ellenőrizhető. Megértette? Remek.

A manapság már divatjamúlt férfi-női kapcsolat okán s
szeretnék mégis közelebb kerülni magához. Persze szigorúan az alkotmányosság illetve a láthatatlan alkotmány szellemében.
Ha nincs ellene kifogása, kérem jelezze egyértelmű kézfeltartással. Köszönöm.
A legközelebbi találkozónk kijelölt helye és időpontja dr. Malaczky ügyvédi iroda hivatalos helyisége, 20...okt.. 1.. Megjelenésére feltétlenül számítok, kérem, addig szíveskedjen kitölteni és magával hozni az alábbi kérdőívet:

-Egyetért-e Ön hogy alkalomadtán bókokat susoghassak a fülébe?
-Beleegyezik-e Ön szabad akaratából hogy étterem bejáratnál előre menjek, illetve más ajtóknál Önt előre engedjem?
-Kijelenti Ön hogy szabad akaratából beleegyezik hogy bizonyos ünnepélyes alkalmakkor, néhanapján Önben tunkoljam a hímtagomat ?
-Pardonez-moi, de Ismeri-e Önt azt a szabályt miszerint Úrinő ha szájába veszi, nem köpi ki?
-Kijelenti-e Ön hogy Deep Throat az bármi lehet, akár egy Fehér Házi szivárogtató, de semmiképpen sem zaklatás?
-Egyetért-e Ön azzal a népi megfigyeléssel miszerint "minden lyukat be kell tömni"?

Amennyiben eljárásomat jogszerűnek, méltónak ítéli, ami messzemenően tiszteletben tartja a nők önrendelkezési jogát, haladhatunk tovább, szerződést fogunk kötni, melyben pontosan rögzítjük a felek mit várnak el illetve mit tesznek be ebbe a kapcsolatba, beleértve közösüléseink éves számát, rendszerességét, az orális szex gyakoriságát (ha és amennyiben egyáltalán ilyet vállal illetve igényt tart), a spermáim jövőbeli sorsát valamint az esetleges anyagi természetű elvárásokat.
A szerződés 30 évig titkosítva lesz, letétbe helyezve egy közjegyzőnél, célja hogy belátható ideig , érdekmúlás vagy egyéb okokból kifolyólag valamelyikünk eltérően emlékezzen a kapcsolat részleteire.

Szabadság, éljen a gender és vesszenek a zaklatók!

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.10.20. 14:47:26

@Ad Dio: "..értelmes szexuális életről." Ez jó.. Megveszem..:)

Éhesló 2017.10.20. 14:52:49

@MACISAJT: kiváló helyzetleírás, köszi!

a nemzet fogatlan provokátora 2017.10.20. 14:54:40

@Fedor: Marton ebből nem jöhet ki jól . Megnyerhet egy rágalmazási pert, de midenképp le kell mondania pozícióiról, nagyon hamar el fog fogyni körülöte a levegő, akárcsak Kiss esetében.
Egyébként nem hinném, hogy Sárosdi kitalálta volna az egészet. Ha így lett volna, akkor inkább egy ma hatalomban lévőkhöz közelebb álló személyt pécéz ki magának, hisz párjával együtt eléggé érdekeltek a jelenlegi kormány elleni küzdelmekben. Marton ebből a szempontból nem jó koncepció..

Éhesló 2017.10.20. 14:55:32

@Klesk: nem. A kultúrmarxita mocsok pontosan így működik.

a nemzet fogatlan provokátora 2017.10.20. 14:57:25

@EU zászlót mindenhova!: Miért értelmetlen is van? Télleg. Kíváncs vagyok, hogy vajon hogy szexel valaki "értelmesen"..Vajon létezik pc szex is?

Éhesló 2017.10.20. 14:58:07

@Fedor: ezt nem bizonyíték semmire. Ezen az alapon ellened is lehet tucatnyi hamis vádat megfogalmazni.
Sec perc.
mikroagresszor.hu/2017/10/19/ha-nem-ertenetek-mi-a-baj-a-metoo-kampannyal-nesztek-itt-egy-pamflet/

a nemzet fogatlan provokátora 2017.10.20. 15:00:52

@MACISAJT: Laci??? Vigyázz, ez már túl bizalmaskodó megszólítás. Könnyen a Gender törvényszék előtt végezheted. :))

Éhesló 2017.10.20. 15:01:00

@Fedor: te írtad, nem én.
Énn csak azt írtam, nagyon várom a deviáns, hatalmával visszaélő, zsidó leszbikus szereposztó díványára nyomorodottaktól is a coming outot, mert anno ezzel tele volt a pesti bulvár nemhivatalos hírszolgálata...

a nemzet fogatlan provokátora 2017.10.20. 15:05:35

@MACISAJT: Télleg.. Vajon a hetero férfiakat zaklató nem hetero férfiakról miért nem szól a fáma? Ilyen is van bőven a művészvilágban..Persze értem én, nem lenne pc..

a nemzet fogatlan provokátora 2017.10.20. 15:22:45

@Fedor: Nem hinném. Kiss mögött sem zártak össze. Sárosdinak pedig mostanra egy eléggé kialakult pályája van: kis periférikus színházakban játszik, ahol csak népszerűbb lett ettől az ügytől, sőt egyfajta rajongótábora alakult ki. Én pl. eddig ,őszintén megmondva, nem ismertem.

Éhesló 2017.10.20. 15:30:10

@Fedor: te írtad, nem én.
Énn csak azt írtam, nagyon várom a deviáns, hatalmával visszaélő, zsidó leszbikus szereposztó díványára nyomorodottaktól is a coming outot, mert anno ezzel tele volt a pesti bulvár nemhivatalos hírszolgálata...

Willkommenskultur 2017.10.20. 15:44:44

marton is zsidónak tünik, mint weinstein

minek állnak kurvának ezek a nők, sajnálom őket hogy ilyen randa zsidóknak kell riszálniuk a szerepért

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.20. 15:54:56

@sunabajnok:

"Képen esetben Marton indít jogi lépéseket,így neki kell bizonyítani,hogy az esemény nem történt meg. De lehet rosszul tudom."

Rosszul tudod.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.20. 16:50:16

@Irbisz:

"a hasonlo esetek latenciajat tekintve jo 90-95% hogy igaz a sztori, es 5-10% hogy kamu."

Valakit nem lehet 90%-os valószínűséggel elítélni. Martont sem. Dönteni kell, ahhoz pedig cáfolhatatlan bizonyítékok kellenek. 20 év múltán...?

MACISAJT 2017.10.20. 16:50:35

@a nemzet fogatlan provokátora: "Télleg.. Vajon a hetero férfiakat zaklató nem hetero férfiakról miért nem szól a fáma? Ilyen is van bőven a művészvilágban..Persze értem én, nem lenne pc.. "

Netán információid vannak pl. hogyan oszt Alföldi Robcsi szerepeket?:P
Amúgy meg, néha tragikusan végződnek az ilyenek:
www.origo.hu/itthon/20010323sirva.html

www.life.hu/trend/20130407-kiraly-tamas-magyar-divattervezot-otthonaban-meggyilkoltak.html

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.20. 16:51:23

@Fedor:

"@Ad Dio: Ha egy munkahelyen lopás történik, az is bűncselekmény, de ott is szoktak előbb belső vizsgálatot végezni."

Ami alapján lehet feljelentést tenni. De nem ítéletet hozni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.20. 16:58:16

@Irbisz:

"Pedig de, mert ha a ö indit (becsületsertesi) pert, akkor bizony neki kell igazolni hogy artatlan."

Könnyű lesz igazolnia, csak tanúként fel kelll hoznia a barátját, aki vele volt akkor.

Jelen esetben azonban bűncselekménnyel vádolják Martont, ezért nem rágalmazásról, hanem hamis vádról van szó. Persze ehhez feljelentést is kellene tennie a nőnek, amit vsz. nem fog megtenni, hiszen ekkor már nála lesz a bizonyítási teher.

MACISAJT 2017.10.20. 16:59:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Valakit nem lehet 90%-os valószínűséggel elítélni. Martont sem. Dönteni kell, ahhoz pedig cáfolhatatlan bizonyítékok kellenek. 20 év múltán...? "

Én már azzal is megelégednék, hogy ha valaki megjelölné, a Btk. mely paragrafusába ütközött a művésznő által elmesélt esemény.Idézem:
"Egy fehér BMW-ben ültem, mellettem a nagyrendező, a kedves barát a volánnál, a Margit-hídnál - sosem feledem a képet - oldara nézek, látom a parlamentet, és előttem a nagyrendező térdel a kocsiülésen, letolt sliccel, pici löttyedt hímtagja limbál a szemem előtt. "Puszild meg" hallom az instrukciót. Elsírtam magam!"

A puszi elmaradt, a művésznőt-a saját állitása szerint- kirakták, további inzultus, verés, zsarolás nem történt ( a limbáló pici löttyedt farok pedig max. sértés, de nem bűncselekmény).
Az eset egy zárt kocsiban történt, tehát még a közszemérem sértés sem áll meg.
Szóval?

Willkommenskultur 2017.10.20. 17:10:01

@Kovacs Nocraft Jozsefne: @MACISAJT:

vádolni a vádhatóság tud, gyanusítani meg a nyomozó hatóság

itt nem tart az ügy, és nem is fog soha eljutni odáig

nem mintha nem tudnám elképzelni, simán el tudom képzelni hogy a müvész/modell/színészvilág ilyesmivel van tele - mert objektívan nem lehet megítélni a teljesítményüket és 1000x annyian akarnak színésznek/modellnek/müvésznek állni mint amennyi meg tud élni belőle -

Viszont valakinek a tönkretételéhez nem kell sem bizonyíték, sem alapos gyanú, elég a pletyka is ha ráharap a sajtó.

MACISAJT 2017.10.20. 17:27:40

@Willkommenskultur:

Abból hogy valódi gazemberek neve/esetei el sem hangzanak( Polanski, Woody Allen), csak egyre erősödik bennem az érzés hogy az egész nem más mint egy megrendezett parasztvakító kampány, melynek célja a megfélemlítés és a gyanakvás...

MACISAJT 2017.10.20. 20:23:49

@MACISAJT:

Ahogy ilyeneket látok, egyre erősödik bennem a sejtés...
Egy másik férfigyűlölő (zsidó) "tanácsai" a baloldali Guardian-ban:

"Nicole Silverberg újságíró összegyűjtött néhány ötletet, arról, hogyan kell bánni a nőkkel a munkahelyen, vagy úgy általában. Bár a cikk végén felhívja a figyelmet, hogy akinek nem inge, ne vegye magára, Silverberg mégis rengeteg kritikát kapott a Facebookon és a Twitteren, sokan a nemek közötti harc felkorbácsolásával vádolják, mások egyszerűen férfigyűlölőnek bélyegzik. Néhány jól használható ötlete azonban mégis van Silverbergnek. Íme a lista() mögötte a saját véleményem, nn. Macisajt):

- Ne hülyézd le a nőket leginkább sehol, de a munkahelyeden pláne.
Macisajt: mindenhol lehülyézem őket(ahogyan a férfiakat is) , ahol megérdemlik. Pl. közúti forgalomban gyakran, munkahelyen.

- Nem kell megérinteni a nőket. Egyáltalán miért érzed úgy, hogy hozzájuk kell érned?
Macisajt: ezt nem értem. Innentől kezdve a nők érinthetetlenek? Van egy ilyen nevű indiai kaszt, eléggé ramaty kaszt...Az érinthetetlenek több száz kisebb kasztot alkotnak. Általában páriákként emlegetik őket; ez a név honosodott meg több nyelvben. Eredetileg ez a szó egy nagyon alantas kaszton kívüli kasztot jelöl. Magukat inkább dalitnak (elnyomott) hívják. Az „osztályok a településen belül elkülönülnek, az »egyszerű« kaszton kívüliek a falu szélén laknak, és a legalantasabb kasztok, mint például a páriák a falun kívül, a földeken készült kunyhókban élnek”. Az érinthetetlenek megközelíthetetlenek is. Meghatározott távolságot kell tartaniuk a felsőbb kasztok tagjaitól, különösen a bráminoktól. Egyes vidékeken máig szigorúan veszik ezeket a szabályokat. A legalsó kasztokhoz tartozók ezeken a vidékeken kénytelenek csengőt viselni, hogy figyelmeztessék a közeledőt jelenlétükre. Volt, ahol egyáltalán nem használhatták a bráminok útjait.
Régebben köpőcsészét is maguknál kellett tartaniuk, nehogy köpésükkel tisztátalanná tegyék a földet.

- Ne gondold, hogy a világ összes nője tartozik neked valamivel. Mert nem.
Macisajt: nem gondolom. Na és?

- Ne küldözgess képeket a farkadról, hacsak nem kérik.
Macisajt: soha nem küldözgettem, még akkor sem ha kérték akkor sem.

- Ha egy nő nemet mond egy randira, ne hívd meg újra.
Macisajt: de bizony igen. Sikeres házasságokat ismerek, ahol a kitartás, a nem feladás vezetett eredményre.

- Ha egy nő nem akar veled ugyanolyan lelkesen szexelni, mint te vele, akkor lépj le a francba.
Macisajt: a férfigyűlölő zsidónőnek ezek szerint nem volt gyerekszobája.
Különben alapfokon is ismerné azt a szabályt hogy ha egy úrinő azt mondja: nem, az azt jelenti: talán. Ha azt mondja: talán, az azt jelenti: igen. Ha azt mondja: igen, akkor az nem úrinő.

- Ha egy nő totál be van rúgva, akkor egyértelműen nem tudja megítélni, hogy le akar-e veled feküdni vagy nem. Jobb, ha a haverodat is leállítod, ha nyomul a srác, mondj valamit, avatkozz közbe! És miután helyesen cselekedtél, ne várj köszönetet, dicséretet, fizetséget meg pláne, egyszerűen csak gratulálunk, hogy alapból tisztességes vagy!

Macisajt: jogos. Totál berúgott nővel ne szexelj, mert bármikor lehányhat. Ami valljuk be, elég lehangoló.

- Vonj be nőket kreatív projektjeidbe és hagyd, hogy egyenlő partnerként dolgozzanak rajta.

Macisajt: jól hangzó, ámde üres duma. Lehetnek ritka kivételek, férfiakkal vetekedő sakkozók, űrhajósok, festők, zeneszerzők, szobrászok, cégvezetők, Michelin- csillagos szakácsok etc.- de ők a felemelt kivételek, egyenlőek , eltérő képességeik okán soha nem voltak , lesznek.

- Hagyd a nőgyűlölő vicceket!

Macisajt: nőgyülölő? Mert valamilyen absztrakt feminista annak címkézi, azt ami neki nem tetszik? A vicc meg különben is akkor jó, ha rámutat a kifigurázandó jelenségre( pl. szőke nős viccek).

- Ne az öltözködése alapján ítéld meg egy nő intelligenciáját vagy képességeit.

Macisajt: rendben, de mire tetszik konkrétan gondolni?

- Ne a nőket büntesd, ha látják a sebezhetőséged.

Macisajt: nem fogom, de lásd előző kérdést.

- Ha egy nő azt mondja, "ezt elcseszted" és nagyon szarul érzed magad, ne a nőtől várd, hogy ez megváltozzon. Kérj bocsánatot és minősítés nélkül lépj le!

Macisajt: rendben.

- Ne a hatalmaddal próbáld meg felhívni magadra a figyelmet!

Macisajt: több évtizedes tapasztalat: a hatalom , vagy akár annak látszata úgy vonzza a nőket mint rovarokat a fény (pozitív fototaxis).
Öröklött magatartási forma, azon belül Taxis: adott inger által irányított helyváltoztató mozgás.Megzavarja őket a lámpafény, összetévesztik a Holddal, amely alapján tájékozódnak.

a nemzet fogatlan provokátora 2017.10.20. 20:57:11

@MACISAJT: "Macisajt: több évtizedes tapasztalat: a hatalom , vagy akár annak látszata úgy vonzza a nőket mint rovarokat a fény (pozitív fototaxis)."

Kérdés, hogy ez genetikus, vagy a mamától eltanult minta..

odamondó 2017.10.21. 01:37:52

Lilla adta a lovat csak azt hitte itt is elég lesz a szex ígéretése és a hitegetés azt nem tudta, hogy itt dolgozni kell a pozícióért.

Persze 20 évvel később már ezt elfelejtette meg ugye akkor nem hangozna olyan jól.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.10.21. 09:32:49

Na azoknak, akik szerint Sárosdi hazudik, és csak boszorlányüldözés folyok Marton ellen:

"A műsorban telefonon még két nő jelentkezett be, akiket állításuk szerint Marton László zaklatott. Egyikük elmondta, hogy nem vették fel a színművészetire, de Marton László már a felvételikor elkezdte zaklatni. Tapogatta, ölelgette. Amikor elsírta magát, és rákérdezett, hogy mit akar tőle a rendező, akkor Marton annyit mondott, jól érzi, hogy többet. Ekkor a lány sírva fakadt. Marton pedig közölte, hogy akkor nem kell többet találkozniuk, ha ezt nem akarja. Azt mondta, hogy azért sem fordult a rendőrséghez, mert nem tudta volna bizonyítani, Marton nagyon figyelt arra, hogy ne lehessen.

De amit a legmeglepőbb az egészben, hogy ez nem húsz, hanem két éve történt.

A másik áldozat viszont azt mondta, az ő esete Marton Lászlóval még a nyolcvanas években történt. Szerinte van egy minta, mert ő ugyanúgy került a színházba, mint a többiek, rajongóként, és szerinte Marton előre felmérte, hogy ő megfelelő eset. Martont szerinte a nagyon fiatal, színházért érdeklődő lányok érdekelték.

Azt is elmondta, hogy Marton a Gellért-hegyen egy parkolóban leszorította a fejét és orális szexre akarta kényszeríteni."

24.hu/kultura/2017/10/21/ujabb-ket-ember-jelentkezett-akiket-marton-laszlo-zaklatott/

a nemzet fogatlan provokátora 2017.10.21. 09:41:35

@Fedor: Nyilván, hogy nem konfabulációról van szó. Ezesetben Sárosdiék biztos nem Martont pécézték volna ki. Egyszerűen nem logikus..

Irbisz 2017.10.21. 12:08:58

@Ad Dio:
Ez nem igy müködik, csak ezt hirdetik. Ugyanis ha valakit nem kapnak el a helyszinen, utana barminemü bizonyitas csak valoszinüsegeken alapul. Amit a biro szubjektiven, a valoszinüsegszamitasrol mit sem tudva fogad el vagy vet el.
Jo pelda a szemtanu tnuvallomasa milyen döntö, holott ez rohadt megbizhatatlan modszer, atverhetö, megis minden bizonyitasban kiemelt szerepe van. Bamely, ennel összehasonlithatatlanul pontosabb modszer eseten azon lovagolnak, hogy a 95- 99- 99,995%-os biztonsag nem elegendö, mert mi van ha epp a 0,005%-ba esik az illetö.
Az ennel sokkal megbizhatatlanabb, manipulalhatobb szemtanui vallomasokat meg favorizaljak. szoval ez akkor elmeleti bullshit, hogy faj.

Irbisz 2017.10.21. 12:20:33

@Ad Dio:
Sorry, megis hogy a bubanatos f*-ba lehet ilyet bizonyítani?
De ezert hallgasson az aldozat????????????? Ez tiszta bünpartolo hozzaallas.
Csak ugy amit mondtam, hazugsagvizsgalat, mert barmely fel hazudhat a sajat erdekeben.
Ha sarosdi valallja, marton nem, az egyertelmü- marton saros. Ha marton valallja es sarosdi nem, az is tiszta helyzetet teremt- sarosdi hazudott, mehet ellene a per.
Ha mindkettö valallja es a a vizsgalat egyertelmü eredmenyt ad (1, sarosinak van igaza, 2. martonnak van igaza) szinten tisztaz mindent.
egyedül abban az esetben maradnak kerdöjelek, ha elterö eredmenyt ad a vizsgalat- ez esetben ott jarnank mint most.

szoval nem vitatkozni kellene es szidni a masikat, sarosdit, martont, hanem lepni.
De az se lepne meg h. ez a ragalmazt es boszorkanyüldözest feltetelezö oldalnak van igaza, nem lehet kizarni, es egesz ügy vihar a biliben, kapott mondjuk sarosdi 69 millio Ft-ot habonytol, hogy keltsen valami szaftos botranyt ami eltereli a figyelmet meszarosrol, es a legujabb fideszes botranyokrol, meg hogy a 2010-ota a focira eltapsolt 800 milliard ellenere szegyenteljesen elbukott a vb-selejtezön a botlabu valogatott.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.21. 12:51:22

@Irbisz:

A nő akkor is elbukhat a hazugságteszten, ha igazat mond. Épp azért, mert ha igazat mond, akkor az eset eléggé megrázhatta, és már az is reakciót vált ki benne, ha rágondol vagy vagy szóba hozzék neki.

De akkor is átmehet a teszten, ha hazudik. Egy jó színész(nő) akaratlagosan el tud pirulni, fel tudja nyomni a vérnyomását, izzadást tud előidézni. Sőt egy nem színész nő is képes erre, magába szuggerálja, hogy igaza van.

Martonnál sem mond semmit a teszt. Ha bűnös, akkor sem érzi ezt bűnnek, mert száz nővel megtette ezt, neki ez rutineljárás lehetett (mármint ha tényleg bűnös).

De Marton akkor is elbukhatja a tesztet, ha ártatlan. Nagy nyilvánosság előtt megrágalmazták, ami nyilván alaposan felháborította, ezért idegesen reagálhat a tesztkérdésekre.

Mellesleg épp ezek azok az okok, amelyekért a hazugságvizsgálatot nem fogadják el a bíróságok önálló bizonyítékként. Ártatlan emberek is megbukhatnak rajta.

Ráadásul pl. egy gyilkosságnál körmönfontan célozgatni lehet olyan körülményekre, amelyeket csak a gyilkos tudhat, tehát egy ártatlan nem fog reagálni rájuk. Ebben az állítólagos zaklatási ügyben nem léteznek ilyen körülmények 20 év távlatában. Mondjuk, hogy rá van tetoválva Marton farkára a Toldi első harminc versszaka... :D

Ad Dio 2017.10.21. 13:40:31

@Irbisz:

"Sorry, megis hogy a bubanatos f*-ba lehet ilyet bizonyítani?"

Ha trágárkodás helyett inkább még 1x elolvastad volna amit írtam, akkor kiderülhetett volna számodra is, hogy senki nem akar semmiféle bűnt pártolni. A szexuális bűncselekmények ocsmány dolgok, a bűnök elkövetői megérdemlik a büntetésüket.

Csak úgy, hogy közben nem függesztjük fel a jogállamot. Bűncselekmény büntetését jogállamban a bírói testület hozza, mégpedig úgy, hogy a nyomozással és a vád felépítésével más foglalkozik. A büntetést megint más szabja ki. A jog elvei évezredesek és kétlem, hogy az alapokat Te vagy bárki más, se perc alatt tovább tudnád fejleszteni.

Engem pont nem érdekel az adott ügy egyetlen konkrét szereplője sem. Nem is nyilatkoztam róluk. Épp így nem érdekel az sem, hogy hazudik-e valaki és ha igen ki és miben. A lincselés nem attól lesz jó vagy rossz, hogy ártatlant vagy bűnöst lincselnek meg, hanem attól, hogy felfüggeszti a jogállamot.

a nemzet fogatlan provokátora 2017.10.21. 14:56:39

@Ad Dio: Sajnos a bíróság gyakran nem képes megbünteti a bűnöst. Mindig is az volt a véleményem, hogy a "demokráciákban" nem igazságszolgáltatás, hanem csak jogszolgáltatás van.
Ilyenkor a közvélemény szolgáltathat igazságot.
Mellesleg nem riktán a bíróságokon is csak közvetett bizonyítékok alapján hoznak elmarasztaló ítéletet.
( Egyes jogászök szerint a nürnberi ítéletek is megkérdőjelezhetők jogi szempontból..)

a nemzet fogatlan provokátora 2017.10.21. 15:00:32

@Ad Dio: Marton számára adott a lehetőség, hogy az ún "jogállam" keretein belül vegyen elégtételt. Egyelőre úgy tűnik, nem kíván élni "törvény adta" jogával. Inkább csendben távozik a színről..

a nemzet fogatlan provokátora 2017.10.21. 15:04:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az emberek 5 %-a eleve képes átverni a poligráfot, mert genetikeilag ilyen.
Van egy megbízhatóbb, bár még nem teljesen kiforrott módszer, amely az arc mikroreakciói alapján azonosítja a hazugságot.

Ad Dio 2017.10.21. 15:44:46

@a nemzet fogatlan provokátora:

Egy ilyen esetben a megtámadott nem tud védekezni, ugyanis ahogy a vádló, úgy a megvádolt sem tud semmit bizonyítani. EZÉRT oltári gáz az ilyen szituáció.

És való igaz: a jogállam nem képes az igazságot minden esetben feltárni, de ugyanennek az éremnek a másik oldalán legalább az ártatlanul elítéltek száma alacsony.

A társadalmi lincselés nem megoldás semmire. Mindössze annyit lehet elérni vele, hogy lesznek a társadalomnak kiváltságos részei, akik bemondásra meglincseltethetik a nekik nem tetsző embereket. Ez hosszú távon nem jó senkinek sem.

A konkrét ügyről nem nyilatkoztam eddig sem, eztán sem fogok. Őszintén remélem, hogy bizonyítékokkal és tanúkkal tisztázódik majd ez a sztori. De ha ilyen nem kerül elő, akkor az ártatlanság vélelme a követendő út.

MACISAJT 2017.10.21. 15:50:32

@Fedor: "Amikor elsírta magát, és rákérdezett, hogy mit akar tőle a rendező, akkor Marton annyit mondott, jól érzi, hogy többet. Ekkor a lány sírva fakadt. Marton pedig közölte, hogy akkor nem kell többet találkozniuk, ha ezt nem akarja. "

Világos. És akkor hol a bűncselekmény?

MACISAJT 2017.10.21. 15:55:07

@odamondó: "Lilla adta a lovat csak azt hitte itt is elég lesz a szex ígéretése és a hitegetés azt nem tudta, hogy itt dolgozni kell a pozícióért.
Persze 20 évvel később már ezt elfelejtette meg ugye akkor nem hangozna olyan jól. "

Bemegy a plébánoshoz egy öreg nénike gyónni. Már foga sem nagyon volt.
- Megtyaltam az uramat!
- Ugyan, ugyan! - mondja a pap. - És mikor történt az eset?
- Ezelőtt ötven esztendővel.
Elcsodálkozik a plébános:
- És mért gyónja meg?
-Mert tyak úgy szeretek beszélni rúla.

Éhesló 2017.10.21. 17:26:43

@Fedor: az usákoktól vett kultúrminta alapján most akár ezer ilyen fasszopó ribanc is szerezni akar valamiféle koncot, de minimum fel akarnak kerülni az áldozati listára, mert arra vannak kondicionálva, hogy egy eszement, kultúrmarxista terror által túszul ejtett társadalomban fehér férfi áldozatának lenni kivételezettséget, kiválasztottságot jelent.

Mint azt korábban felvetettem és amint azt mások is leírták: hol vannak a buzik, leszbikusok, szexmániákus ribancok, pederaszták férfi és női áldozatai?

Sehol.
Van helyette képmutatás, álszentség és 10-20 év távolából bizonyíthatatlan hazugságok sora - lincsbírósággal, törvényes eljárások nélküli nyilvános megszégyenításekkel és kivégzésekkel.
Ez mindennek az alja. A legalja.

Éhesló 2017.10.21. 17:44:36

@a nemzet fogatlan provokátora: nürnbergben évezredes jogelveket dobtak sutba a sztálini koncepciós perek szabályai szerint.
Szánalmas volt a "demokratikus" szövetségesek tettestársi közreműködése, még szánalmasabb volt Hess meggyilkolása a börtönben, börtönbüntetése letelte előtt egy nappal.
Azért örülök, hogy idecitáltad ezt a justizmordot, mert kínosan azonosan szarnak le bármilyen évezredes jogelvet a kultúrmarxista agitátorok és hóhérok, mint Nürnbergben is tették.
Az eredmény nem kevésbé szánalmas.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.21. 18:31:22

@Éhesló:

"kínosan azonosan szarnak le bármilyen évezredes jogelvet a kultúrmarxista agitátorok és hóhérok, mint Nürnbergben is tették."

Talán nem véletlen, hogy Alfred Jodlt 1953-ban rehabilitálták.

venszivar 2017.10.21. 18:51:26

Engemetett már sokszor meg akart "baszni", mind a 220, mind a 380-an !!! Már tinédzserként s néha mostanság IS! Soha nem hagytam magam. Kit s hol kéne bepanaszolnom !?! :)

Éhesló 2017.10.21. 18:58:16

tutiblog.com/halado-allaspont/

"Komoly életfilozófiai kérdésekre adott már választ a #metoo hisztéria, amelyben a hatalmi helyzetben lévő férfival önként és dalolva kúró nők ugyanolyan gátlástalanul akaszkodnak rá a valóban zaklatott nők nyomorúságára, ahogy például a politikai célokat kergető, csillogó szemű „civilek” a valóban rászoruló emberek iránti társadalmi sajnálatra. Megannyi kiváló okfejtés után már magunk sem hittük, hogy új következtetésekkel gazdagíthat minket az enyhén szólva túltolt téma, de tévedtünk. ..."

MACISAJT 2017.10.22. 08:21:06

nepszava.hu/cikk/1143735-patthelyzetben-a-vigszinhaz---mi-lesz-marton-laszlo-premierjevel

Azért a Népszagában biztosa ami ziher miheztartás végett közzé tettek egy fotót egy beszédes háttérrel...

Muhaha

MACISAJT 2017.10.22. 08:25:09

444.hu/2017/10/21/az-mszp-s-gurmai-zitaval-egy-diplomata-eroszakoskodott-egy-2013-as-nato-szeminariumon

Eftársak! Megint bebizonyosodott a mondás igazsága: nincs randa nő, csak nem ittunk eleget !

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.22. 08:35:11

@MACISAJT:

Azóta kiderült, hogy a "zaklatás" 2003-ban történt, nem 2013-ban, de ahogy elnézem G(y)urmai Zitát, tíz évvel fiatalabban sem lehetett olyan jó nő. Most biztos azért tiltakozik, mert a zaklatásból nem lett szex, ui. a zaklató kinyitotta a szemét.

MACISAJT 2017.10.22. 09:53:24

www.litera.hu/hirek/kortars-magyar-irok-es-kepzomuveszek-tiltakozasa

Dicsak, dicsak...P
Hogy mivel foglalkoznak egyes "kortárs magyar írok és képzőművészek" ...

venszivar 2017.10.22. 21:56:53

@3011.2.4: HA! ennyire okosnak hiszed magad, akkor miért nem tudod, hogy az ótót egy másik ffi vezette !!! tehát, hogy értsd! két manus s egy "nő" volt az ótóba a csaj szerint. vajh miért nem nevezi meg a sofőrt ??? 20 év múlva !!!?!!! :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.22. 22:46:18

@venszivar:

Talán nem emlékszik a nevére. Te mindenki nevére emlékszel, akit valaha bemutattak neked? Tudod, csak úgy a bajusz alatt elmormogva a nevet.

Éhesló 2017.10.24. 19:28:33

@3011.2.4: az max. annyit bizonyít, hogy agykurkászhoz járt.
Az agykurkász pedig max. arról tanúskodhat, hogy a történetet ugyan úgy adta elő, mint ma adja elő, ami egy csepűrágónál nem kunszt.
Ez pedig nulla.
Egy alperesi és egy felperesi állítás áll szemben egymással, ahol az esetleges elkövető elítéléséhez kétségbevonhatatlanul kellene bizonyítani a tényállást.
Ez még női bírók esetén sem lehetséges.

venszivar 2017.10.25. 00:44:17

Mekkora lúzer ez az albínó! Évtizedek alatt mennyi de mennyi p.csánál bepróbálkozott, de senki de senki nem pippantotta le !!! :) :D

négyláb 2017.10.25. 11:43:58

50 évvel ezelőtt 10 éven át gyerekszínészként éltem ebben a művészvilágban, amelyről most szó van. Azóta is élénken él az emlékezetemben, ahogy a felvételek szünetében, a büfében a rádióban, a tv-ben, a filmgyárban a fiatal szinésznők lógtak a rendezőkön, ölelkeztek csak úgy játékosan, ölbeültek, stb. Nem kívánok fogadatlan prókátorként Marton László védelmére kelni, nem is ismerem személyesen, vele semmi dolgom már nem volt, szemben nagy elődeivel, mint Várkonyi Zoltán, Horvai István, stb., de meg kell kérdeznem a nagyhangú bírálóktól, hogy egy ilyen légkörben kinek nem torzul(na) a jelleme vagy értékitélete? Amikor 5 percenként jön egy felajánlkozás?
Sárosdi Lilla, akiről azt sem tudtam még két hete, hogy a világon van (és csak vélelmezem, hogy őróla van szó az egyik hozzászólásban, mint aki a Krétakörben meztelenül két férfit elégít ki kézzel, de ha nem, elnézést kérek) most nagy publicitást kap és bizonyára ez is volt a célja. Most kezdünk álszent módon ezzel a problémával foglalkozni, mintha ez egy ismeretlen dolog lenne a színész/művész világban? Lefogta, megerőszakolta a csúnya-csúnya rendező a nagyrabecsűlt művésznőt? Tudomásunk szerint nem. Marton csak azt hitte, minden ugyanúgy működik, mint minden más esetben. már valószínüleg attól is meglepődött, hogy rá kellett buktatnia a művésznőt és nem az működött proaktívan. Ha történt orális aktus, akkor nem erőszak hatására, ha meg nem, akkor nincs miről beszélni, nem volt kényszerítés. A visszautasítás következményeként, vagy anélkül de a művésznő nem is nagyon vált ismerté a széles közönség előtt, szemben pl. D.K. művésznővel, aki Hörcsög úr babájaként (minden elismerést megérdemel, mert ahhoz bizony gusztus kellett) még Hollywoodban is (ugyan kevés sikerrel) bontogathatta a szárnyait. De kanyarodjunk el az ismert nevek világától: nem ez történt/történik az X vagy Y vállalatnál, önkormányzatnál, minisztériumban? Szinte teljesen ugyanaz. Ismerek olyan önkormányzatot a fővárosban, ahol a korábbi alpolgármester végigkefélte a létező összes szemrevaló nőt, aki csak a hivatalnál munkavállalóként megfordult. Csak ott senkinek nem jutott még az eszébe (utólag senki nem vallja be szívesen, hogy férjes asszonyként, vagy akkor még lányként az íróasztalon (is) illetgették a munkahelyén) kiállni a nyilvánosság elé és kiteregetni a saját szennyesét.
Mert maradjunk annyiban, aki ebben akármilyen módon partner, a saját szennyesét teregeti ki, hacsak nem erőszakról van szó.

6.Lenin 2017.10.25. 11:54:05

@négyláb:

"Mert maradjunk annyiban, aki ebben akármilyen módon partner, a saját szennyesét teregeti ki, hacsak nem erőszakról van szó. "

ez a lényeg. Hányan lehetnek, akik valamilyen előrelépés érdekében önként és dalolva ajánlkoztak fel, most ismét rá próbálnak ülni egy hullámra, némi ismeretséget szerezni, mások életét akár tönkre is téve.

Az erőszakot kivéve, semmi sem kötelező, de akkor esetleg máshol kellene sikeresnek lennie, ami tehetségtelenség okán nem nagyon jönne össze

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.25. 12:44:16

@6.Lenin:

"Az erőszakot kivéve, semmi sem kötelező"

Én azért ezt egy kicsit árnyalnám. Igazad van, hogy semmi nem kötelező, de azért minimum zsarolás, ha csak akkor kap meg egy amúgy tehetséges színésznő (itt nem Sárosdiról beszélek, aki színészileg egy niemand) egy szerepet, ha leszopja a rendezőt. Fizikailag persze nincs erőszak, de ...

Azt is abszolút elhiszem, hogy a színésznők versenyt kínálkoznak fel a hatalom emberének, és ilyekor nehéz eldönteni, hol végződik az önprostutúció és hol kezdődik a kényszerítés.

6.Lenin 2017.10.25. 13:24:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Lehet más színház, más rendező stb.
Persze, ha mindenhol ez a megszokott, akkor tényleg nehéz.

Nem nagyon ordibált senki, amikor Clinton furulyázni tanította -kizárólag politikai meggyőződésből- Mónikát, mikor Demszkáj, Wekler verték a nőneműiket.
Most ez a divat. Az amcsi pacák valakinek az útjában volt, erre a sok pitiáner ráült a hullámra, hátha 10-15 perc hírnév meghozza a várva-várt kitörést.
Természetesen nem jó, ha egy pinabubus kihasználja a helyzetét, visszaél vele, de ne legyünk teljesen naivak se. Ha van választási lehetősége, de 20-30 év után jöjjön elő egy semmivel. Elhajtanám őket a sunyiba.
Mindig kettőn áll a vásár.

Sthol is fogdosta a Lidikét, de az más volt, mondta, neki lehet.

6.Lenin 2017.10.25. 13:38:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Más.

Mi a faszért csinálnak magukról sokan meztelen képeket, felveszik videóra a kefélésüket aztán ha megjelenik a neten, visítanak, perelnek. Hát nem azért készülnek, hogy más is lássa?
A saját farkam akkor nézem, amikor jólesik,minek csinálnék róla oszkár- díjas filmet? Ha nem azért hogy mások is szörnyülködjenek?
Hány tini lány mutogatja magát a neten kamerája előtt?

Egy pride felvonulás nem zaklatás? Bármelyik koncerten lassan már a meztelenkedés a lényeg, nem a zene. A testfestő versenyek, gyerekek előtt.
Aztán néha meg úgy teszünk mintha létezne még valamilyen erkölcsi gát.

négyláb 2017.10.26. 07:34:59

@6.Lenin: Tökéletes hozzászólás

Arcade Macho 2017.10.27. 02:39:07

@négyláb: "De kanyarodjunk el az ismert nevek világától: nem ez történt/történik az X vagy Y vállalatnál, önkormányzatnál, minisztériumban?"

kikerem Matolcsy neveben!
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0