Életképes lenne az Új Pólus, most már mérés is bizonyítja
2017. november 14. írta: Fedor

Életképes lenne az Új Pólus, most már mérés is bizonyítja

forrás: idea intézet/atv.huSzeretettel küldöm az IDEA Intézet mérését mindazoknak, akik még mindig nem hiszik el, hogy az Új Pólus életképes lehetne. Összeállt az 1-2%-os Együtt a 0-1%-os Párbeszéddel kvázi Minimál Pólusként, és rögtön 5%-on mérik őket a biztos szavazók körében, mert máris többen vannak, akik így már nem tekintenek rájuk elveszett szavazatként. Ez bizonyíték arra, hogy ez az ötlet nem a torta újrafelosztásáról, hanem a torta növeléséről szól.

Ha félretéve az egyéni ambícióikat a Momentum és az LMP is csatlakozna, akkor simán összejöhetne így egy olyan lista, amely kapásból előléphetne a legnagyobb ellenzéki erővé, amelynek (valószínűleg a legnagyobb alkotó párt vezetőjének, Széll Bernadettnek személyében) miniszterelnök-jelöltje is lenne, és a választási rendszer által az ellenzékre kényszerített egyéni jelölti koordináció során pedig övé lenne a legerősebb tárgyalási pozíció. Márpedig ha azt látja a kormányváltást akaró, de a civakodónak és töketlennek látszó ellenzéki pártok látványától csak a haját tépő választópolgár, hogy végre van egy ellenzéki alakulat, amely akár a leszerepelt óbalodal nélkül is reális alternatívája lehet a FIDESZ-nek, ki tudja, milyen mozgások indulnak meg a szavazók között. 

Nem biztos, hogy a jelen törvényi-, gazdasági-, média- és egyéb viszonyok mellett le lehet győzni a FIDESZ-t. De hogy ez a módszer adja hozzá a legnagyobb esélyt (egyáltalán: esélyt), az 100%.

Már csak fel kéne ismerni a lehetőséget végre mindenkinek.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr1013274501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Első Kézből 2017.11.14. 15:31:05

Sweet dreams (are made of this).

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.11.14. 15:33:30

@Első Kézből: ami lehet öngerjesztő folyamat is, mint a mellékelt ábra mutatja.

Barkalot 2017.11.14. 16:38:32

A medián meg 60%-ot mért a fidesznek a biztos szavazóknál, akkor most kinek higgyek??

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.14. 16:51:26

Nincs létjogosultsága.

Az Együtt és a Momentum ultraliberális gazdaságilag, az LMP antikapitalista, a PM valahol a 2 között.

Továbbá a Momentum arra épít, hogy fiatalok, nem állnak kapcsolatban a régiekkel, azaz öngyilkos akció lenni összefogni a másik 3-mal.

A LMP arra épít, hogy "se nem Fidesz, se nem ballib", azaz sose fogja támogatni a ballib Együttöt és a PM-et.

Plusz, az LMP-nek biztos a bejutása a parlamentbe, csak teher lenne a többiek hátára vétele. A Momentum meg valahol a bejutási
határon mozog, abban bíznak, jó kampánnyal bejutnak.

Az Együtt és a PM viszont 1 %-os pártok, akik csak teher lennének: csak taszítanák a szavazókat.

Szóval minek állna össze ez a 4 párt a semmiért? Ez egy teljesen elvtelen összefogás lenne, miért piszkolná így be magát az LMP és a Momentum?

dare 2017.11.14. 17:05:45

Életképes lehet, de győzni nem győzhet.
Csak koalíció révén kerülhetnének a kormányzás közelébe, és ha tippelnem kéne melyik oldallal szövetkeznének a hatalomért, akkor ott vagyunk ahonnan elindultunk pár éve.
Ettől függetlenül örülnék az Új Pólus győzelmének, csak nem látok rá reális esélyt.
Kérdés: akkor minek?
Még a választások előtt meg lehetne őket vádolni a kavart eszmék pólus címszóval, amire a választók többsége jelenleg nemet mond.
Választások után már sor kerülhet konszenzusra, de előtte csak vesztenének rajta mindannyian.
Most a legerősebb a jobb-bal megosztottság, nem értik meg 21-ik század szavát nagyon sokan.
Véleményem szerint vesztenének rajta (választások előtt), de ez a vélemény teljesen szubjektív.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.11.14. 17:07:29

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Ha ránéznél a számokra, mielőtt kommentelsz, akkor láthatnád, hogy az Együtt-PM is bejutna önállóan a Parlamentbe (szemben pl. a Momentummal), tehát nem emiatt szorgalmazzák az Új Pólust.

Továbbá az LMP meg a PM ideológiailag gyakorlatilag azonos, hisz valamikor egy párt voltak, csak szövetségkötési okokból szakítottak, az Együtt meg ugyanúgy a 2010 előtti világgal szemben definiálja önmagát, szóval a PM és az Együtt leballibezése (amennyiben a régi bal és liberális oldalt érted ez alatt) eléggé erőltetett.

Barkalot 2017.11.14. 17:12:15

@Fedor:

Nézd meg ,hogy mit mért a Tárki és a Medián pár hete.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.11.14. 17:14:41

@Barkalot: Akkor még nem mérték együtt a két pártot.

Bolshevik 2017.11.14. 17:16:04

"szóval a PM és az Együtt leballibezése (amennyiben a régi bal és liberális oldalt érted ez alatt) eléggé erőltetett. "

ha úgy hápog mint egy kacsa, stb

Barkalot 2017.11.14. 17:17:57

@Fedor:

Ha a felmérések nem csalnak, nem hogy a 14'-es, de a 2010-es eredménynél is jobbat érne el a fidesz.

Tetszik, nem tetszik a sorosozás sajnos nagyon is hat.

Budapesten is. Ráadásul az ellenzék nem nagyon akar összefogni, csak a veszekedés megy.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.11.14. 17:21:12

@Bolshevik: Hát ez az, hogy nem úgy hápog.

torró 2017.11.14. 17:22:02

www.atv.hu/videok/video-20171110-bekesi-laszlo
Én Békesit elég komoly embernek tartom. Meg kell nézni mit mond Ő!

guvat 2017.11.14. 17:23:05

Nagyobb esély van egy kerekekkel ellátott nagymama villamosként történő működtetésére! Esetleg az örökmozgó feltalálására.... Nektek annyi...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.11.14. 17:25:18

@Barkalot: A FIDESZ-re nem szavaznának többen, mint 2010-ben vagy 2014-ben, és többségben vannak a kormányváltást akarók. A szavazni hajlandóak vannak kevesen az ellenzéki töketlenkedés miatt, miközben a fideszesek elkötelezettek (ezt biztosítja be a sorosozás), így az arányuk ebben a közegben magasabb. De ha van potens ellenzéki alternatíva, akkor ez a helyzet gyorsan változhat. A poszt arról szól, miképp lehetne.

metax 2017.11.14. 17:26:56

Még ha össze is áll a semmirekellő kollaboráns újellenzék, törvényszerűen ismét csak pofán lesz csapva a semmirekellő kollaboráns óellenzékkel együtt. A DK 2011-es alapításával mondjuk elvileg újabb alakulatnak számít - fiatalabb, mint az LMP, de hát tudjuk, kikből áll.

Ezek az úgymond ellenzékiek (blogger mániájának ellenére nincs a pártjaik között semmi lényegi különbség) elárulták az Alkotmányt. Hagyták, hogy Orbán demokráciából diktatúrát építsen. Parlamenti jelenlétükkel legitimálják a rendszert és szerencsétlen, megalázott idiótákként indulnak a jövő évi kirakatválasztásokon.

A választási törvénnyel, a NER-rel, NENYI-vel, Polt Péterrel, domesztikált AB-vel, >90%-os médiatúlsúllyal, stb.-vel Orbán be van betonozva. Ezzel a kollaboráns díszellenzék is tisztában van (bloggereiket talán nem avatják be, így ők is a reménykedő hülyék táborát szaporítják), de az állami pénzekért cserébe hajlandóak eljátszani látszatszerepüket. Úgy tesznek, mintha egy demokráciához méltóan valódi ellenzéknek tekinthetőek lennének, pedig itt a NER-ben csak kirakatbábúk csupán, akiket Orbán mozgat felülről.

Ha leírják százszor, százegyedjére is le kell írni: jelen keretek között Orbán Viktor demokratikus úton, azaz 4 évenkénti országgyűlési választások alkalmával NEM leváltható, nem eltávolítható. De bukni - ha megéri - ő is meg fog, mert ez is a dolgok természetéhez tartozik: a történelem mutatja, hogy az ilyen patkány diktátorok alól, mint Orbán is, előbb-utóbb kihúzzák a talajt.

Ez az Orbán által etetett hazaáruló, fideszes törvénytelenséghez asszisztáló bábellenzék vagy végre a lábára áll, és fityiszt mutat a rendszernek, vagy újra-és újra elbukik. Osztozhat egyharmad vagy ahogy a dolgok alakulnak lassan már csak egynegyed mandátumon, és állami támogatáson, és cserébe végezhet NER kompatibilis látszatellenzéki tevékenységet még újabb négy évig. Annyiból másabb ez a rendszer az 1990 előttihez képest, hogy abban egyáltalán nem volt ellenzék, itt megtűrt idióták módjára lehetnek, mert ennek a fasiszta rendszernek szüksége van a demokratikus látszatra, és ezek a lefizetett álellenzéki majmok meg is teszik Orbánnak a szívességet ennek a látszatnak a fenntartásával.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.14. 17:30:26

@Fedor:

"az Együtt-PM is bejutna önállóan "

A felmérések 90+ %-a szerint nem jtna be.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.14. 17:32:29

@Fedor:

A PM és az Együtt már bepiszkolták magukat 2014-ben az akkori ballib összefogással. Azaz vagy ballibek, vagy - és ez a rosszabb - hatalomvágyból csatlakoztak egy ideológialag idegen szövetséghez.

Barkalot 2017.11.14. 17:35:48

@Fedor:

Legutóbb mikor fogott össze hivatalosan a baloldal? 2013-ban, vagy csak a választás évében?

dare 2017.11.14. 17:38:35

@Fedor: Az Együtt és a P. azt vallja magáról, hogy képesek meghaladni a 2010 előtti világot, csak az a probléma az egésszel, hogy a tetteik nem ezt igazolják.
Mik lennének azok a cselekedetek, amellyel igazolnák ezt?
Kezdetnek mondjuk jó lenne, egy Vona-Karácsony, vagy éppen egy Vona-Juhász vita, ami megmutatná a megosztottságot meghaladó politikájukat.
Szél Bernadett le fog ülni vele, nem zárkozik el tőle, a jobboldali szavazókat ugyanúgy képviselni szeretné a jövőben, mint a baloldali szavazókat.
Elmegy Tusványosra is értük, ami lehet nem jó ötlet, de pont azt sugallja vele, képviselné szeretné ezeket az emberet is, nem zárkózik el tőlük.
Ez lenne a 21-ik századi politika.
Nem egymás ellen, hanem közösen egymásért.
A vicc az egészben, hogy ezt egy 10 éve még nyíltan szélsőjobboldali párt is tudja és érti, és ő is tesz a baloldali szavazók eléréséért, ő is képes meghallani az idők szavát, és nem kirekesztésre hanem együttműködésre törekszik velük
Jelenleg az Lmp és a Jobbik (ez tényleg vicces) tesz lépéseket a megosztottság meghaladása végett, és kompromisszumokat javasol mind a két félnek.
Ne a hitelességen kezdjünk el most értekezni velük kapcsolatban, hanem próbáljuk megérteni mit szeretnének.
Akkor fogom elhinni a kirekesztettség meghaladását az Együttnek és a Párbeszédnek, ha a nevük alapján kezdenek el viselkedni.
Egy nemzet vagyunk, akik jelenleg nagyon megvagyunk osztva.
Mondom, a legjobb módszer tenni ezért, ha kiállnak akár vonávak egy vitára.
Ezzel már valamit igazolnának vele.

metax 2017.11.14. 17:39:17

@torró: Erről van szó. Békesinek mindig is helyén volt az esze, és most sem adott lehetőséget csalódni benne. A választásoknak semmi értelmük, az ellenzéknek semmi esélye sincs.

torró 2017.11.14. 17:40:05

@metax:
Nézd meg a videót, Békesi majdnem ugyan ezt mondja. sőt jóval túl megy. Orbánt legalább kétszer kellene megbuktatni, de szerinte sincs egyenlőre rá esélyt. Szél Bernadettet egyenesen kinevette.

torró 2017.11.14. 17:43:06

@metax:
Ja bocs ! Most látom a reakciódat, ezek szerint már megnézted. Ezt az ellenzékieknek is meg kéne nézniük, hátha találnának benne ötletet.. Mert mind főnök akar lenni.

dare 2017.11.14. 17:47:58

@torró: Békesi megrekedt a 20-ik században.
Nem őt kell meggyőzni a jövőt illetően.
És nem az a jövő, amit a Fidesz képvisel, akik ha tehetnék bevagoníroznák a baloldali értelmiséget, és kerülnek minden vitát velük.
Ezzel pont azt fogják elérni, amit ha visszajön egy baloldali kormányzás, akkor kezdődik majd minden előlről.
Mind a 2 oldal elkötelezett híveit nem kétszer, hanem örökre meg kéne buktatni.
Akkor fogunk igazán a fejlődés útjára lépni.

metax 2017.11.14. 17:48:45

@torró: Most nem kellett megnéznem, mert láttam az adást. De nagyon örülök, hogy a linkjét beraktad. Én csak egy egyszerű állampolgár vagyok, Békesi meg még is egy csak valaki.

Lajos Csánó 2017.11.14. 17:50:42

Főleg akkor működhetne,ha"csak" 2 évre (max) kérnék a bizalmat!Meglehetne a 2/3-d!

torró 2017.11.14. 17:57:56

@dare:
Én egyszer már leírtam, hogy egy időre királyságot kellene bevezetni és a pártokat egy időre szintén betiltani. Lehet hogy hülyeség, de hátha kijönne belőle valami. Ámbár a mai világban a kísérletezés is rizikó.

morph on deer 2017.11.14. 18:00:25

“Ha félretéve az egyéni ambícióikat a Momentum és az LMP is csatlakozna, akkor simán összejöhetne így egy olyan lista, amely kapásból előléphetne a legnagyobb ellenzéki erővé...”

Ez még mind hagyján, hát még ha a Mókus őrs, az Asszonykórus, az Aranyhörcsögtenyésztők, meg a Gombvarrószakkör Nyugdíjasklubja is csatlakozn!
Akkor egyenesen (ki)verhetetlenek lennének..!
Garantáltan!

Elő is keresem a nagymutter “Erika” porszívóját..!

(Aki nem ismerné: “Ne verje ki, ne rázza ki, Erikával szívassa ki! Erika az ÖN porszívója!”)

metax 2017.11.14. 18:01:53

@dare: "Az Együtt és a P. azt vallja magáról, hogy képesek meghaladni a 2010 előtti világot,..."

Nem a 2010 előtti világot kell meghaladniuk, óriási tévedés. A 2010 óta tartó orbáni rendszert kellene meghaladniuk. Aki lassan 8 évnyi orbáni fasizmus után is még előző elmúltnyócévezésre képes nyitnia a száját, az nagyobb gazember, mint Orbán és tettestársai.

A jelenlegi rendszert kell meghaladni. Először ezen kellene túl lennünk így vagy úgy. Aztán a demokrácia és a jogállam visszaépítése után az új választási törvény alapján rendeznek új választásokat, ahol már szóba kerülhet a 2010 előtti világ is, a pártok felvállalhatják magukat, lesz újra értelmük a köztük meglévő ideológiai különbségeknek, terveknek, céloknak, versenynek, és persze a köztük meglévő ellentéteknek is.

dare 2017.11.14. 18:09:58

@torró: A királyság alatt se fog egyforma gondolkodás kialakulni, ami ugye pont a lényeg kellene, hogy legyen.
Ha baloldali kormányzás lenne újra hazánkban, a jobboldali honfitársak külföldre vennék az irányt (na nem a rettegős fajta).
Ha sokáig még a Fidesz fog kormányozni, azzal a baloldali érzelmű emberek viszont nem fognak eltűnni, hanem 4, vagy esetleg 8 év múlva elementális erővel fognak lecsapni a kormányzásra.
Minden emberben van jobb, és baloldali értékrend egyaránt.
Akkor szokott baj lenni, ha kirekeszti egyik oldal a másikat, és nem hagy a másiknak életteret.
A királyság csak jegelné a témát, ami szintén nem hosszú távon fenntartható folyamat. :D
Mondjuk a hűsítés jó lenne a forró fejekre, ráférne mind a jobb, mind a bal oldal elkötelezett híveinek.

morph on deer 2017.11.14. 18:14:38

@metax:
“A 2010 óta tartó orbáni rendszert kellene meghaladniuk.”

És ez a kulcsmondat, “tisztelt hölgyeim és uraim!”
Továbbá: ez a fő baj a politikus-kezdeményekkel is! Valamiért nem fogják fel annak a realitását, hogy a szavazóképes lakosság többsége még mindig abban a korban van, hogy nem tekinti vállalhatatlannak az elmúlt 25 évet, - egyszerűen azért, mert része az életüknek, és nem utólagos átértékelésekhez, felcimkézésekhez viszonyítják a tapasztalataikat!

Ráadásul ez nem ízlés, vagy vélemény kérdése, simán csak ez van!

dare 2017.11.14. 18:15:23

@metax: A jelenlegi rendszert meg lehet haladni.
Csak annyi kell hozzá, hogy a baloldali pártok elkezdjenek foglalkozni a jobboldali szavazókkal is.
Amíg ezt nem érzik a jobboldalon, hanem csak hazudoznak nekik mindenféle marhaságokat, meg próbálják hülyének nézni és aszerint kezelni is őket, addig a reakció csak annyi lesz részükről: Kösz, de inkább nem.

torró 2017.11.14. 18:19:06

@metax:
Nem tudom a HIR tv csörte c. műsort legutóbb láttad e? Amiben Horn Gábor is benne van. Ugye hogy milyen az élet, szapulták Orbánt a Soros elleni hadjáratáért, És a nagy beszélgetés hevében Horn elengedett egy mondatot, hogy valamikor ő is dolgozott Sorosnak. Na a többiek rögtön rácsaptak, megérte kimagyarázni magát.Szóval mégis csak vannak Sorosnak emberei itt.

torró 2017.11.14. 18:26:37

Na ezt szeretem amikor normális beszélgetést lehet folytatni és nem hülyézzük le egymást, mint ahogy más blogokon ez megy. Sajnos néha kiborít egy egy figura és hagyom magam lemenni az ő szintjére. Mivel nem vagyunk napkeleti Bölcsek, csak tapogatózunk az erdőben. De ugye sokszor még a politikai elemzők is bajban vannak a probléma megoldás terén. Így nyugodt elmével terelgethetjük egymás gondolatait.

Brix 2017.11.14. 18:39:24

@Fedor: "Továbbá az LMP meg a PM ideológiailag gyakorlatilag azonos, hisz valamikor egy párt voltak, csak szövetségkötési okokból szakítottak..." Ez nem teljesen így van...Illetve, pont az ideológiai különbségek miatt, ami a Schiffer és Jávor Benedek-féle vonal között megvolt, nem jött létre a baloldallal összebútorozás... Schiffer inkább egyhén konzervatív politikus, ha a politikia skálát nézzük, és meghagyta " örökségként ", hogy a bukott baloldali pártokkal soha nem állhat össze az LMP...Még a mostani , liberálisabb vonal sem fog soha semmilyen " Új pólusba " belemenni..

eßemfaßom meg áll 2017.11.14. 18:42:59

majd ha a Voks2018 app méri reprezentatívan!!44!!!! akkor tudom elhinni, hogy igaz ez a csoda

fedor.blog.hu/2014/03/05/reprezentativ_adatok_a_voks14-tol

2017.11.14. 18:49:47

Biztos van még néhány ember, aki emlékszik arra, hogy mióta utálják egymást a bal és jobboldali szavazók. Én emlékszem. Addig a kutyát nem érdekelte, hogy milyen szavazó vagy. Ugyanolyan állampolgár volt mindkét oldal szavazója. Ennek 15 éve vége. 15 éve ellenségként kell tekinteni a másik oldalra. Egy hatalmát vesztett elmebeteg őrjöngeni kezdett az országban és bosszút esküdött a saját állampolgárai ellen. Családokat, évtizedes barátságokat szakított szét, mert megsértődött. Miatta nem létezik párbeszéd ebben az országban, miatta gyűlölik emberek milliói egymást ismeretlenül is. Minél hamarabb meghal, annál hamarabb kezdhet kimászni az ország ebből az erkölcsi, anyagi szakadékból.

eßemfaßom meg áll 2017.11.14. 18:50:25

Kiafaszom az az "Idea intézet" és mi köze a közvéleménykutatáshoz? merülhet fel egyekben a jogos kérdés.

"Az Intézet a Demokratikus Alternatíváért (IDEA) célja, hogy impulzusokat adjon a liberális demokráciát és politikai pluralizmust garantáló intézmények és közösségek számára, formálja a mindennapi politikai cselekvés és gondolkodás értékorientáltságát, valamint erősítse a demokratikus felfogást és tapasztalatokat és az ezekre való nyitottságot. "

Köszönöm szépen a figyelmet.

eßemfaßom meg áll 2017.11.14. 18:55:44

@roli101: a memóriazavarodat kezeltesd.

beszelo.c3.hu/cikkek/vannak-e-a-szeretetnek-hatarai

1993

"Mi, liberálisok pedig képtelenek vagyunk kimondani, amit szerintem valójában érzünk, hogy ti. mi még sokkal jobban: gyűlölünk titeket mint ti minket. Most, hogy kezd lassan vége lenni a sajtószabadságnak Magyarországon, úgy érzem, kénytelen leszek újra politikai publicisztikát írni. És nem tudok lelkiismeret-furdalás nélkül gondolni arra a pillanatra, amikor nagyon nehéz lesz kikerülnöm a gyűlölködés szavait és mondatait."

1ghost 2017.11.14. 18:57:35

Bizony! Ráadásul tanulságos a felmérés is! A magyarok nyomasztó többsége orbánt el akarja zavarni a fészkes fenébe.
A korrupt, tolvaj, országkifosztó, magukat gennyesre lopó fideszből mindenkinek elege van. Az egész bűnszövetekezet elszámoltatására van itt a legnagyobb igénye a magyaroknak.
Tiborczonak, Rogánnak, mészárosnak, és az egész bandának a rács mögött a helyet.

2017.11.14. 18:59:29

@eßemfaßom meg áll: Nekem nincs memóriazavarom. Amit belinkelték, arról az ország 99 %-a nem is hallott, így aztán semmilyen hatása nem volt a magyar állampolgárokra.

eßemfaßom meg áll 2017.11.14. 19:03:58

@roli101: Nem azt mondtam, hogy ennek volt hatása, csak arra utaltam, hogy az oldalak közti gyűlölet kb azóta létezik mióta a ballibek homokozójába bele mert ülni játszani egy rohadék jobboldali kormány. És ezt elég konkrétan jelentette ki Kornis. Meg ugye a sajtószabadság is megszünt már 1993-ban, ezt csak az íze kedvéért hagytam benne az idézetben.

eßemfaßom meg áll 2017.11.14. 19:05:51

@1ghost: Éljen, akkor pár hónap múlva itt a jobbikmszpdklmpegyuttpmketfarkumomentum kormány, lassan elkezdheted csökkenteni a gyógyszeradagodat.

dare 2017.11.14. 19:48:47

@eßemfaßom meg áll: Fogalma nem lehet senkinek arról, milyen kormány lesz pár hónap múlva.
2014-et simán meg lehetett jósolni, 2018 még korántsem lefutott meccs.
Aki tudja mi lesz, az látnok.
Közvéleménykutatás ide, mindenki boldog hangulat oda, nem tudnám megmondani a végeredményt.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.14. 20:24:44

@dare: Álmodik a nyomor.

A külföldi magyarok adnak a fidesznek 5%-ot, a nyugati magyarok nem szavazhatnak a geci ellen, gyurcsány elvisz 5-10%-ot, a fidesz választási csalásai elvisznek 5%-ot, a fideszre írt választási rendszer miatt másfélszeresen számítanak a fideszre leadott szavazatok, a médiatulsúly ad a fidesznek jó nagy előnyt, és halálra lopta magát a fidesz, embertelen mennyiségű illegális pénzük van a kampányra...

dare 2017.11.14. 20:35:09

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Csinálj egy ilyen videót a mostani választások előtt, és megnézzük bejön-e vagy sem?
youtu.be/bbTQm1dpEss
A tudatos választókon fog múlni az egész.
Meg persze azon, amiket korábban már leírtam.
Jobboldali szavazók HITELES képviselete, a kiábrádultaknak elfogadható jövőkép, és nincs az a média, ami megmondja a végeredményt.

heptakontanonaéder 2017.11.14. 23:20:22

@Barkalot:
Stimmel. De azt nem közölte a Medián, hogy a "Biztos szavazók" az a választásra jogosultak 8 (± 2) %-a?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2017.11.15. 04:59:57

@torró: Orbánt, Pártot szintén tmogatta Párhuzamos György. Miről beszélünk? A saját logikájuk alapján ők is bérencek, a szavazók meg hülyének vannak nézve.

DFK 2017.11.16. 06:58:45

@dare: valóban nem lehet tudni, hogy 2/3-a vagy 4/5-e lesz Orbánnak.

Jorgos Vadefakisz 2017.11.17. 22:30:31

Ehh, reménytelen vagy, Fedor.
Inkább dőlj hátra, és tekints a messzeségbe.

Zsoltbacsi 2017.11.19. 08:38:03

@Fedor: Itt van a legfrissebb Závecz jelentés, 2%

index.hu/belfold/2017/11/17/zavecz_research_kozvelemeny_kutatas_felmeres_nepszeruseg_fidesz_jobbik_lmp_mszp/

Mellesleg az Idea Böcskei Balázs bulija, aki a Párbeszédet tolja, ezért az 5%

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.11.19. 14:09:25

@Zsoltbacsi: Láttam azt is. A teljes népességben a két mérés közötti különbség 1%. Hát azért nem túl nagy eltérés.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0