A melegek nagy barátja, Orbán
2018. január 07. írta: Fedor

A melegek nagy barátja, Orbán

rainbow_orban.pngAz Orbán kormányról nem igazán az a kép él, hogy melegbarát lenne, sőt. A család fogalmának alkotmányos szűkítésével, a kormányfő és más kormánypártiak számtalan megszólalásával és jó néhány intézkedéssel mintha visszafele haladnának az időben.

Épp ezért meglepő, hogy maga Orbán - miközben a szavak szintjén megveti a homoszexuálisokat - sokszor keresi nyíltan meleg emberek társaságát, és hallgat a szavukra. Mind tudásban, mind emberi minőségben nagyon különböző személyekről van szó, ezzel is bizonyítva, hogy a meleg társadalom ugyanolyan változatos, mint bármely más emberi közösség.

1. A poszt apropója Milo Yiannopoulos, a provokatív botrányhős, aki amellett, hogy szívesen és sokat áradozik rajongásának tárgyáról, a fekete férfi nemi szervekről, megértőleg beszél a pedofíliáról is, szóval a maga extremitásával szinte karikatúraszerűen megszemélyesít mindent, amit a homofóbok gondolnak az összes melegről. Mégis meghívást kapott, hogy hogy közpénzen utazzon kishazánkba, és adjon elő a kormány által presztízsrendezvényként kezelt V4 konferencián, mert mindeközben az altright ismert arca. Meghívásának oka nagy valószínűséggel a botrányfaktor, hisz ez az kormány egyik éltetőeleme, ezért is ragaszkodnak hozzá minden felháborodás ellenére. Öröm nézni, ahogy a jobbos szcéna hülyét csinál magából, csak hogy ehhez a számukra szokatlan szerephez igazodjon, és emiat olyanokat írnak, mint pl. Jeszenszky Zsolt:

Milo az a srác, akinek (full hetero létemre) én csak megengedném, hogy elém térdeljen, de Megadja Gábor még a fordított helyzetet is bevállalná.

Hát, csak gratulálni tudok. Hajrá fiúk, ne csak szóban legyetek bátrak! :-)

2. Amíg Milohoz Orbánnak csak annyi köze van, hogy áldását adta a meghívásához (mert azt ugye senki nem gondolja, hogy ez Schmidt Mariska magánakciója, amire nem kapott engedélyt fentről), addig a többiekhez már személyes kapcsolat is fűzi. Azaz a legismertebbhez már csak fűzte, hisz Arthur J. Finkelstein tavaly nyáron elhunyt. A kampányguru, akinek gerinctelenségét mi sem jellemzi jobban, mint hogy melegházasságban élő zsidóként világszerte bevállalt antiszemita és melegellenes kampányokat, Magyarországon is borzalmas örökséget hagyott maga után, és ami rosszabb, Habony Árpád képében utódot is. Azt nem lehet mondani, hogy Orbán kevésbé lenne korrupt akarnok nélküle, de hogy sikeres is, abban viszont elég nagy része van.

3. Az első két delikvenssel szemben Desmond Child alapvetően nem negatív figura. A világhírű zeneszerző, aki melegjogi aktivistaként se lett botrányhős, én úgy látom, naivitásának áldozataként került az 56-os emlékév botrányainak közepébe. Hisz ingyen ajánlotta fel Orbán személyes felkérése nyomán a dalt, amiről előre közölte, hogy nem új, szóval az igénytelen, halszagú magyar szöveghez, a körítéshez és a pénzügyi botrányokhoz nincs köze. Lehet, hogy lassan már nem annyira büszke a magyar származására, a miniszterelnök kitüntető figyelmére és az újonnan szerzett állampolgárságára.

4. Első látásra nincs sok közös Orbánban és egy történészben, aki meleg, vegán, progresszív és izraeli (mintha Steiner Kristóf jellemzését olvasnánk), a hírek szerint mostanában mégis Yuval Noah Harari a miniszterelnök kedvenc szerzője, méghozzá olyannyira, hogy minden követ megmozgat egy személyes találkozó összehozásáért. Pedig Harari tanai nem igazán NER kompatibilisek, csak Orbán valószínűleg kimazsolázta a neki tetsző részeket, no meg követendő példaként tekint a történész azon jóslataira, amelyektől Harari megóvni akarja az emberiséget. Ettől függetlenül soha rosszabb olvasmányt Vezérlő Tábornok Úr számára. Hátha ragad rá olyasmi is, amit nem facsar ki.

Mondhatnánk azt is ezek alapján, hogy Orbán jobb fej, mint mutatja, hisz lám, a valóságban mégsem zavarja senki szexuális identitása, de ez rossz következtetés. A fenti négy példa ugyanis egy olyan dologra világít rá, amely egyébként messze nem újdonság, viszont sokkal általánosabb következtetések levonására alkalmas: Orbán finoman szólva is nem az elvek embere. Szóval fogadjuk meg azt a tanácsát, amit a Wikilieaks szivárogtatott ki, és ne azt figyeljük, amit mond, hanem amint csinál. Ha a hívei is így tennének, akkor talán észrevennék ők is azt az álnok kétszínűséget, ami kedvencüket jellemzi.

Méghozzá minden téren.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr7313425003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.07. 10:25:56

Nem érted.

Ez a Milo-ügy kiváló alkalom a liberálisok megzavarására, hiszen most megoldhatatlan dilemmába estek a ballib megmondóemberek: szabad-e egy homokost kritizálni?

Szóval, ezt az ügyet jól kezelték Orbánék.

S persze ettől függtelenül homofóbok vagyunk, mint Jézus.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2018.01.07. 10:32:46

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Te nem érted, ha azt hiszed, hogy egy liberálisnak nem lehet egy meleget kritizálni. Bárkit lehet, aki olyat tesz, amivel rászolgál. Neked úgy tűnt, mintha a liberális sajtó nem kritizálta volna Milot? A megoldhatalannak tünő feladat itt a jobbos megmondóembereknek jutott :-)

De persze azon nem csodálkozom, hogy szerinted ezt is jól kezelték Orbánék. Hát persze.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.07. 12:39:37

@Fedor:

A mai fősodrú liberalizmust pontosan az jellemzi, hogy egy zárt, dogmatikus rendszer, tele tabuk százaival.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.07. 13:55:32

@Fedor:

Igen, az összes létező liberális álliberális, de majd várjuk ki az igaziakat...

Göndör 2018.01.09. 11:25:46

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Itt szerintem az okozza a zavart a fejedben, hogy alapból mindenkit lelibsiztek aki nem ért egyet veletek, olyanokat is, akik sosem voltak liberálisok, nem is állították magukról, sōt gyakran a lehetō legtávolabb vannak tōle. Szóval igen, akiket te liberálisnak képzelsz, azoknak a nagy része gyakorlatilag "álliberális", mert sosem volt liberális, csak ti akasztottátok rá, mintegy szitokszóként.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.09. 12:02:41

@Göndör:

Aki vallja a liberalizmus alapelveit, az álliberális lenne?

Robur 2018.05.07. 17:49:27

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Itt legfeljebb a keresztény konzervatívok zavarodnak meg baromarc.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.05.07. 17:59:03

@Robur:

Nem hiszem, hogy megzavarodnának. Szeretnem jót mulatnak az antiliberális homokos megmondóemberen.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0