Családi belharc Ungáréknál, avagy a Figyelő az ellenzéktől félti demokráciát
2018. június 14. írta: Fedor

Családi belharc Ungáréknál, avagy a Figyelő az ellenzéktől félti demokráciát

figyelo_vs_ungar.pngÉrdekes szerkesztőségi állásfoglalás jelent meg a Figyelő honlapján: 

A Figyelő szerkesztősége elfogadhatatlannak tartja, hogy a kiadójában kisebbségi tulajdoni hányadot birtokló Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő újságírókat fenyegessen meg. A politikus arra ragadtatta magát, hogy az Echo TV Troll című műsorának szereplőinek - köztük az általa is tulajdonolt Figyelő belpolitikai rovatvezetőjének - azt üzente, ha egyszer a NER-nek vége lesz, az ő oldaluk sem lesz méltányos, amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten. A képviselő a PestiSrácok Polbeat című műsorában tett kijelentése újságíró kollégánk elbocsátására vonatkozóan szintén átlépett egy határt. 

Egy demokráciában, bármelyik oldal politikusától az ilyen nyílt színi fenyegetőzés megengedhetetlen. Az újságírók ugyanis csupán éltek a szabad véleménynyilvánítás eszközével, és ezért megfenyegetni őket csak diktatúrákban szokás. Reméljük, Ungár Péter csak az első felindulásában ragadtatta magát ilyen mondatokra, és a későbbiekben tartózkodni fog a hasonló megfogalmazásoktól.

Szerkesztőségünk miközben visszautasítja ezeket az állításokat, bízik abban, hogy a képviselő sokkal megfontoltabban és higgadtabban nyilvánul meg sajtóügyekben a jövőben. Ez neki, és pártjának is több hasznot hozhat majd. Ehhez, és parlamenti munkájához is sok sikert kívánunk neki!

 Függetlenül attól, hogy mit gondolok amúgy Ungár ténykedéséről, ez a cikk valami egészen elképesztő. 

Az állami pénzekkel vastagon kibélelt, a Rogán-féle propagandaminisztériumból kézivezérelt fake news gyártásban lelkesen részt vevő, a Soros zsoldosnak kikiáltott civil szervezetek nem közszereplő tagjait a legsötétebb időkre emlékeztető módon listázó Figyelő "újságírói" sértődötten lediktátorozzák egy ellenzéki párt képviselőjét, mert azt merte mondani, hogy egyszer majd ezekkel a tetteikkel el kell számolniuk. Lényegében megfenyegették Ungárt, hogy többet ilyen elő ne forduljon.

Azért ez már tényleg a pofátlanság csúcsa. 

Ami meg aztán végképp #OnlyInNER, hogy a nevezett képviselő a családja révén kisebbségi tulajdonos abban a lapban, ami most így nekiment, tehát ha úgy vesszük, az Orbán seggéből politizáló oligarcha anyuka alázta nyilvánosan a renitens fiacskáját.

Ilyen ország tényleg nincs még egy.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr9414047258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.14. 14:04:13

Ez van, már nem minden média ballib, törődj bele a sajtószabadságba...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2018.06.14. 14:07:45

@maxval balcán bircaman: Hát ez a sztori rohadtul nem a sajtószabadságról szól.

2018.06.14. 18:48:34

Az ellenzéktől féltik a demokráciát? Én is!

N. Barbie 2018.06.14. 19:34:01

A Peti gyerek egy tenyt mondott, egyszer a NER-nek is vege lesz, es akkor majd a masik oldal kezd karorvendesbe az addig szamolatlanul a partsajtoba ontott milliardok megszunese miatti sipitozasoknal es lapmegszuneseknel.
Nem ertem ez miert fenyegetozes?
Fenyegetozes az az, amit vikike adott elo nagy nyilvanossag elott. Gondolom azt is jol eliteltek a figyelo sajtoprostijai. Ja, nem.

"Szerkesztőségünk miközben visszautasítja ezeket az állításokat, bízik abban, hogy a képviselő sokkal megfontoltabban és higgadtabban nyilvánul meg sajtóügyekben a jövőben."
Ertsd: remeljuk egyszer o is eljut a szokasos pokhendi, ki ha en nem fideszes politikai "kulturaba", ahol csak szimplan nem valaszolnak fideszes politikusok a nem barati sajto kerdeseire, kvazi sehol nem lehet oket mar kerdezni, csak az elore lezsirozott, alakerdezos interjukat szeretik, es ha megis eljut egy ilyen ujsagiro egy kerdesfeltevesig, akkor meg elkuldik oket ilyenekkel, hogy majd valaszolok, ha megtertetek meg hasonlok.
Gondolom ezeken az eseteken is kiakadt a figyelo csapata, es mondogatta, hogy az ellenzeki ujsagiro csak elt a szabad velemenynyilvanitas eszkozevel es csak a munkajat vegzi, tessek neki valaszolni.
Ja, de erdekes, termesztesen megint nem...

bzsoa 2018.06.14. 19:36:45

Ha jól értem akkor a Figyelő újságírói lediktátorozták egyik tulajdonosuk fiacskáját. Ehhez azért kell bátorság!! Várom azt a cikket amelyben OV.-ről is le merik majd írni ugyanezt!!!

Kristóf Tarnay · http://fegyvertelen.blog.hu 2018.06.14. 21:43:30

Ez durvább mint Jeszenszkyék vitája :D

morph on deer 2018.06.14. 21:49:13

Még jó, hogy “anya csak egy van.”

Most képzeld, ha ebből még több is lenne..!

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2018.06.14. 23:38:13

Edd meg kisfiam a bablevest, mert kapsz egy pofont!

theman 2018.06.15. 06:07:19

"Családi belharc Ungáréknál."

Erről egy szó sem volt az "írásban".
Vagy tilos arról írni, amire a cím utal?
Nem értem az Index-et ezek a blogok, hogy szerepelhetnek itt, egyszerűen semmi értelmeset nem írnak. Portfolio, Napi, stb....
Minden nap több cikk szól ezekről:hatalmas változás, hihetetlen adatok,erre érdemes figyelni......
És ha beleolvasok egy nagy 0 az egész, semmi információ nincs bennük, pláne nem olyan mint amire a címben utalnak.

felucca02 2018.06.15. 07:57:03

@theman: Nem értem, te nem tudod értelmezni, amit olvastál? Simán le van írva ott, mi a családi belharc. ...

Rettegek mert ballib vagyok 2018.06.15. 08:56:29

A szerkesztőknek igaza van.

A ballib vélemény diktatúrától kirekesztőbb, és diktatórikusabb rendszer nincs a világon.

Valóban elképesztő, hogy nyilvánosan fenyeget egy politikus újságírókat !
Az is elképesztő, hogy itt magyarázza a magyarázhatatlan egy blogger, csak mert ellenzékinek tartja magát, és ezokból ezt normálisnak tartja.

Elképesztő, hogy a ballibek a vélemény diktatúra mellett mennyire gátlástalanul tesznek hitet.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2018.06.15. 09:14:44

@theman: "Erről egy szó sem volt az "írásban".
Vagy tilos arról írni, amire a cím utal? "

Az újság többségi tulajdonosa az anyuka. Szerinted a tudta nélkül ment neki a szerkesztőség a kisebbségi tulajdonos fiának?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2018.06.15. 09:15:39

@Rettegek mert ballib vagyok: Érdekes kiforgatása a posztnak. Hamis, de érdekes.

A KÉT MILLIÓ MENTI MEG EUROPÁT 2018.06.15. 11:52:20

Szanalmas es nevetseges, amit az lmp az Ungarral csinal.
Az elkenyeztetett milliardos hulyegyereknek apuci anyuci vettek egy partot.
"nesze kisfiam itt az lmp, jatsszal vele, jatsszal politikusosat."
Aztan mikor Petike megunja az lmp-t mert egy luxus jacht erdekesebb lesz, akkor ugy bassza felre oket, mint hogy a Simicska csinalta a jobbikkal.
Utanna pedig jon a szeteses, megszunes. Ez lesz az lmp vegjateka.

DeMarco 2018.06.16. 00:16:05

Nem csak a Figyelő félti az ellenzéktől a demokráciát, hanem a választók kétharmada is.

A srác sztem szimpla ténymegállapítást tett, nyilvánvaló, hogy minden múltbeli és jövőbeli párt aki hatalomra kerül, a saját médiumait fogja nyomni és lehetőleg ellehetetleníteni az ellenzékét. Ugyanakkor politikusként nem túl szerencsés ilyesmiről nyíltan beszélni, pláne nem vert helyzetből, sértetten. De hát mindenki azt mondd, amit akar. Végül is nem igazán számít, mert kormány közelébe sem kerültek... és ha így folytatják nem is fognak.

Ugyanígy miért meglepő a Figyelő írása? Ők is azt mondanak amit akarnak. Főleg, ha egyeztettek a fő tulajdonossal előtte. Miért kellene mindig egyetérteni a tulajdonos szemléletével? A munkahelyen is csak bólogatni tudtok minden létező hülyeségre?? Ráadásul nem is veszíthetnek semmit, mert ha később a fiú lesz a főtulajdonos, akkor így is, úgy is megváltoztatja a stáb összetételét és az újság hangvételét, hát tök' mindegy, hogy most mit írnak.

Örüljenek a ballib oldalon, h nem olyan ember kerül oda, mint én, aki végleg elzárná a pénzcsapokat és az állami megrendeléseket nullára csökkentené, éljen meg minden médium kizárólag a piacon.

blah blah 2018.07.17. 20:01:09

saját lábán álló ungár péter...
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0