Körbeértünk

2016. november 21. - Fedor

Megint hazudik a Habony-média, de hát ezért fizetik őket

ellentuntetok.jpgMa délután tüntetés volt dr. Kertész Balázs, Rogán belvárosi jobbkezének irodája előtt az Aulich utcában. Őróla írt alapos oknyomozást az Index, és őróla a legfrissebb hír, hogy miközben a Gellérthegyen is építkezik, van neki egy luxusvillája a világ legdrágább régiójában is, és oda állandóra van bejelentve.  Juhászék mindezek miatt jelképesen emléktáblát állítottak nekik, mintegy a korrupció emlékműveként.

Na mindebből egy szót sem tudhatott meg az, aki az Origo beszámolóját olvasta el a rendezvényről (ami már önmagában sajtószakmai bravúr), de persze nem álltak meg itt: egy hazugsággal résmentesen beillesztették ezt is a hetek óta folyó lejáratókampányukba.

Volt ugyanis 6-8 ellentüntető, akikről a Kettős Mérce videótén meg képeket készítettem, mert nem akartam egyszerűen elhinni, hogy van élő ember, aki hajlandó Rogán MELLETT tüntetni. Nos, az Origo természetesen csak rájuk koncentrált, és azt írta, hogy Juhász rendőrt hívott az ellentüntetőkre, meg hogy a sípolás miatt nem engedték őket közelebb a színpadhoz, tehát Juhász beijedt a sípolóktól miközben ő maga kisípol mást. A cikket egy bizonyára nem előre bekészített kárörvendő kádéenpés nyilatkozattal koronázták meg. 

Nehéz nem arra gondolni, hogy ez nem így volt előre megkomponálva. Gondolom az egész arra ment ki, hogy majd jól nekitámadnak a fütyülőknek az Együtt alelnökének hívei, de hát ilyenekre csak a fideszes vérnyugdíjasok képesek, szóval az erről szóló felháborodott beszámolóról kénytelenek voltak lemondani, mert ekkorát még ők sem mernek hazudni.

Ami viszont a tényeket illeti:

Tovább

A MET svájci székhelyén van Rogán bizalmasának luxusvillája

zug.pngSok minden eszembe jutott, amikor azt olvastam ma az Átlátszón, hogy Kertész Balázs (aki ugye Rogán kávépartnere és bizalmasa gazdasági ügyekben, és akiről az Index kimerítő mélységű oknyomozó riportot közölt nemrég) állandó lakosként van bejelentve egy tulajdonában álló luxusvillában, Svájcban. 

Egyrészt rögtön beugrott Frei Tamás 2015 - A káosz éve és a magyar elit háborúja c. regénye, ahonnan most csak szerzői jogi okokból nem másolom be ide szó szerint azt a részt, amelyben már évekkel ezelőtt leírta, hogy a magyar elit nagy része csak úgy tesz, mintha Magyarországon lakna, a valóságban életvitelszerűen Svájcban tartózkodik, mert szívesebben él olyan helyen, ahol a magyar lepukkant szürkeség helyett a pedáns svájci tisztaság és gazdagság veszi körül, ha kilép a házából. 

De az irodalmi köntösbe bújtatott sejtetéseknél vannak konkrétabb dolgok is, hisz a Világgazdaság idén májusban számolt be Appenzell-ről, a kis svájci városkáról, ahol Erős Jánostól Csányi Sándor fiáig egy rakás magyar bank- és cégvezető rendelkezik lakcímmel és oda bejelentett vállalkozással. De Kertész házának konkrét helye, Zug sem először került elő a magyar sajtóban, és a szálak egészen Orbánig vezetnek.

Tovább

Ha a boltosokat szívatod, lehetsz álmenekült, de ha a kormánypropagandát leplezed le, akkor nem

nyilasgergely.jpgTavaly augusztusban munkájuk végzése részeként többen is menekültnek álcázták magukat. Na vajon kit ítéltek el ezek közül emiatt? 

Hát persze, hogy azt az újságírót, aki a magyar menekülttáborokban tapasztalható embertelen körülményekről írt leleplező riportot

Elítélte a Győri Járásbíróság az Index újságíróját a hatóság félrevezetése és közokirat-hamisítás miatt. Nyilas Gergely még 2015-ben vegyült el migránsok közt és fogatta el magát Ásotthalomnál, a magyar hatóságoknak kirgiznek vallotta magát, egészen a bicskei menekülttáborig jutott. A Kisalföld.hu beszámolója szerint a bíró azzal indokolta ítéletét, hogy az újságíró egy hibát követett el: a győri hatóságok előtt nem lépett ki szerepéből, nem fedte fel magát. A bíró ugyanakkor az ügyészi indítvánnyal szemben a legenyhébb büntetést szabta ki, megrótta Nyilast. Az ítélet után az ügyész gondolkodási időt kért, az újságíró ügyvédje fellebbezést jelentett be. 

Azokban a napokban nem csak Nyilas Gergely adta ki magát menekültnek:

Migránsnak álcázva tartottak ellenőrzést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a napokban a déli határ térségében, a vizsgálatok több mint felénél tapasztaltak jogsértést – írja az MTI a NAV közleményére hivatkozva. (...) A NAV-sok éttermekben, boltokban vásároltak, közben taxiztak is. Angolul beszélve, több esetben euróval fizetve vásároltak különböző termékeket, például élelmiszereket, ásványvizet.

Lehet találgatni, hogy ellenük vajon indult -e eljárás. Persze, hogy nem, hisz azért álcázták magukat, mert máshogy nem tudták volna leleplezni a visszásságokat - jön az adekvát válasz. 

Csak hogy ez az újságíróra is igaz. 

Hisz mi a közérdek, ha nem az, hogy megtudjuk, miképp bánnak a hatóságok a segítségre szoruló emberekkel? Ha Nyilas Gergely újságíró-igazolványát felvillantva ment volna oda, vajon a valóságot tapasztalta volna, vagy azt, amit a rendőrök megmutatnak belőle? Szóval dicséretes, hogy a bíró igyekezett enyhe ítéletet hozni, de szerintem a közérdekre és a tett társadalmilag veszélytelen voltára hivatkozással simán fel is lehetett volna menteni, sőt már a bíróságig el se kellett volna jutnia az ügynek.

De persze 2016 Magyarországán vagyunk, ahol az ellenzéki sajtóra rájár a rúd, és ha szembemész a kormánnyal, az nem maradhat büntetlenül.

Az MTI "szerkesztői szabadsága"

roganlop.pngAz abszurd humor kedvelői bizonyára értékelni fogják az alábbi levelet. Rögtön az első mondattól kileng a cinizmus-mérő: 

Tájékoztatjuk, hogy az MTI-ben továbbra is szerkesztői szabadság van: szerkesztőink szabadon dönthetnek arról, mit dolgoznak fel és mit nem. 
Tájékoztatjuk továbbá, hogy az Ön - és így Juhász Péter - állítása Rogán Antalról nem tény, hanem vélemény, ugyanis ebben a pillanatban nincsen olyan bírósági ítélet, mely kimondaná, hogy az Önök politikai ellenfele, Rogán Antal bűnözőkkel üzletel. 
Ennek megfelelően, és a polgárjogi felelősségünk miatt a jövőben sem tudunk asszisztálni Önöknek abban a törekvésükben, hogy megalapozatlan állításokat terítsenek a nyilvánosságban az MTI eszközként történő felhasználásával. 
Szíves megértésében bízva,

Kobza Miklós
MTVA Sajtó.

Született mindez válaszul arra a kérdésre, hogy ugyan miért nem teszi azt az MTI, ami a dolga lenne, vagyis miért nem tájékoztat az Együtt huszadikai tüntetésének sajtótájékoztatójáról, amely a propagandaminiszter legfrissebb, és az Index által igen alaposan dokumentált lebukásának kapcsán szerveznek. Tudjátok, ez az a sztori, ami miatt - a helikopter-ügyhöz hasonlóan - Rogán most is hazugság-útvesztőbe keveredett, és ami miatt (ezt se először vagyok kénytelen leírni) egy nem következmények-nélküli országban már rég be kellett volna raknia a lemondólevelét a 700.000 Ft-os táskájába, hogy elbattyogjon vele Felcsútra. 

Azért ez felhívás egy keringőre, gondoltam, és rögtön feltúrtam az MTI archívumát, hisz máskor valahogy nem olyan kényesek, ha (valóban) megalapozatlan állítások terítésével kell asszisztálni pártpolitikai célok eléréséhez, már ha az a párt a FIDESZ.

Tovább

Az önkényuralmak szemét mindig csípi a civil aktivitás

kocsiszoltan.jpgA Facebook-ot szokás szidni azért, mert sok hülyeség terjed rajta (és ez sajnos igaz is), pedig hát ez is csak egy eszköz, amelyet sokféleképpen lehet használni. Nem csak Tibi atya féle viccoldalakat meg az álhírontó kamuportálokat lehet rajta követni, hanem értékes tartalmakat megosztó intézményeket is. Utóbbira példa az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára, amely rendszeresen tesz ki a Facebook oldalára tanulságos, és általában valamilyen aktualitással bíró szemelvényt az archívumából.

A mai posztjuk a tegnap elhunyt Kocsis Zoltánra emlékezik. Mert hogy őt is megfigyelte a III/III, a zongoraművész neve a Történeti Levéltár iratai közül 30 dossziéban és 20 napi operatív információs jelentésben szerepel megfigyelt személyként. És hogy milyen veszélyes felforgató tevékenységek miatt került a hatóságok látóterébe?

Pl. ezért:

Tovább

A tegnapi események 4 tanulsága

1. Rég nem gyalázta így meg 56 emlékét regnáló kormány

Bár a tíz évvel ezelőtti zavargások szakszerűtlen és brutális kezelése eddig elsőséget élvezett ezen a téren, azt hiszem most sikerült überelni.

marabu_161023.jpgkép innen

  • Miután már uniós tagállamként önként és dalolva visszatértek az orosz befolyás alá;
  • és lábbal tiporva mindazt, amiért a forradalmaink küzdöttek, előre letartóztatással fenyegették a demokratikus jogaikkal élni kívánókat;
  • valamint teljesen kilúgozták 56 baloldali hagyományait (plakátokon Mindszenty meg a FIDESZ képviselő Wittner Mária, de Nagy Imréről vagy Bibóról pl. egy szó se esik);

sikerült a kormány III/II-es tagját pont ezen a napon előléptetniük, Boross Péter meg az ünnep alkalmából a legótvarosabb komcsi frazeológiával kezdte el szidni az amerikai imperialistákat. Ha hozzátesszük ehhez azt, hogy nem az utódpárt van hatalmon, hanem az egykor legharcosabb rendszerváltó csapat, akkor már érthető, miért gondolom azt, hogy a nyolcvanas évek óta nem köpte még így szembe kormány a forradalom eszméit.

2. A FIDESZ egyre kevesebb embert tud megmozgatni

Már a kvótanépszavazáson is befuccsolt a korábban hatékony fideszes mozgósítás, hisz bőven a kívánt eredmény, az 50%-os érvényességi küszöb alatt maradt a részvétel, de most végképp szembeötlő volt, hogy mennyire nem kíváncsiak már az emberek Orbánra a legmegveszekedettebb hívein kívül. Hiába ment ezerrel a kampány telefonon, vidéki polgármestereknek küldött levélben és még számtalan más módon, nem csak az esti, ingyenes Szabadságkoncert nézőtere volt félig üres, a Kossuth tér is az maradt, mint ahogy azt a 444 videójából származó kép is mutatja:

444_kossuthter_1.png

Pedig nagy tömegre számítottak, az Alkotmány utca pl. végig be volt hangosítva, így viszont csak a nagy semmiben zengett Orbán hangja.

Az már csak hab a tortán, hogy ennek a "tömegnek" egy nem elhanyagolható része nem tapsolni jött Orbánnak, hanem kifütyülni őt. És erre az ünnepség szervezői készültek is: terrorveszélyre hivatkozva kordon mögött "ünnepeltek", ahova csak csomagátvizsgálás után lehetett bejutni.

Már aki egyáltalán bejutott. Az Orbánra legveszélyesebb "terroristát" pl. sikerült kint tartaniuk, Juhász Pétert ugyanis annak ellenére nem engedték be, hogy még a VIP részre érvényes hivatalos belépője is volt. Az indok: csak. Pofára. Hiába hívott Juhász rendőrt, azok nem jelentek meg. Nem először, és valószínűleg nem is utoljára történik, hogy a FIDESZ magánhadsereggel végezteti el a piszkos munkát, és a hivatalos rendvédelem szégyen-szemre asszisztál ehhez (elég azt hiszem csak annyit mondani, hogy Választási Bizottság, meg hogy Városliget).

És ahogy a kvótanépszavazás után, úgy most is hazugságokkal próbálják elfedni mindezt. Akkor jött az érvénytelenséget elhallgató hazug kampány, és a referendumtól egyáltalán nem függő, de annak folyományaként eladni próbált alkotmány-módosítási kísérlet, úgy most is rögtön jött sajtóközlemény a negyvenezres ünneplő tömegről, és a szélsőséges kisebbségről, amelynek nem sikerült megzavarnia az ünnepet (a hivatalos videón sikerült is lekeverniük a füttykoncertet), majd a szokott logikátlansággal elkezdték nyomni azt, hogy megzavarták a bunkók, hisz sípoltak a himnusz alatt. Utóbbi sajnos csak 99%-ban hazugság. Nem csak az én emlékezetem bizonyíték arra, hogy a tér legnagyobb részén csend és vigyázállás volt a himnusz alatt, hanem számtalan videofelvétel is (pl. a fentebb már belinkelt 444-es is), és csak azért nem 100%-ban hazugság a vád, mert a Vértanúk terénél valóban volt egy maroknyi kisebbség, amely nem csak Orbán beszéde alatt fütyült az Együtt kérésének megfelelően, hanem végig nyomta a teljes műsor alatt. Ott viszont az a Tuareg vitte a prímet, akit bár a fideszes szennysajtó megpróbált összemosni Juhászékkal, de a valóságban semmi közük egymáshoz, és akiről az Együtt-nél most gondolom nem túl szívélyes szavakkal emlékeznek meg.

3. Az agresszív civilek még mindig a jobboldalról kerülnek ki

Lehet azt mondani, hogy a rendőrség fellépése 10 évvel ezelőtt túlzó és elfogadhatatlan volt, és ez igaz is. De az akkor is csak egy reakció volt arra, hogy jobbos kartácsok kocsikat gyújtottak fel, és köveket dobáltak (a rendőrökben meg sajnos dolgozott a tévéostromkor történt megalázásuk miatti revánsvágy). Egy kisebb kivételtől eltekintve, azóta is leginkább jobboldali demonstrálókra jellemző, hogy fizikai inzultusban vezetik le az ellenvéleménnyel szembesülés miatti frusztrációjukat, és ez a tegnapi napon is bizonyítást nyert.

Míg a ballib oldalon még abból is belső vita lett, hogy mennyire ildomos kiabálás mellett sípolással is kifejezni a tiltakozásukat (mintha a jobboldalnak nem ez lett volna a legenyhébb eszköze az "emútnyócév" alatt), addig a helyszínen lévő fideszes vérnyugdíjasok a legnagyobb természetességgel támadtak bottal, esernyővel meg puszta ököllel az újságírókra meg a sípolókra.

kossuth_ter_sip_montazs.png

Utóbbiak viszont nem támadtak vissza, és ezúttal is hála nekik, hogy Gandhi  és Martin Luther King szelleméhez méltóan álltak ki a jogaik valamint a véleményük mellett, és nem ültek fel a provokációnak. Ahogy 1956 egyik jelképe a magyar-szovjet olimpiai vízilabdameccsen készült ikonikus fotó lett a medencéből sebesülten kimászó Zádor Ervinről, úgy a tegnapi napnak a jelképe is egy vérző arc lett, a történész Ungváry Krisztiáné.

Ő utólag így kommentálta az esetet:

...ami itt történt, példa arra, hogy hová vezet a fekete-fehér látásmód. Másokat a téren nálam sokkal jobban bántalmaztak. Együtt érzek velük. Meglepne, ha akár csak egy kormánypárti tüntető lenne köztük, de ha van, akkor együttérzésem nekik is szól. Érvekkel kell vitázni és nem gyáva erőszakkal.

4. Kezd kifulladni az Összefogás mantra

Nem tudok szó nélkül elmenni amellett, hogy amíg a Juhász-Jávor-Hadházy trió pár nap alatt össze tudott rántani egy tízezres tüntetést, addig az óbaloldal és a hozzájuk csapódók hosszas szervezéssel ennek csak alig a harmadát tudták produkálni tegnap, és aki elment, az se lelkesen, hanem elég frusztráltan térhetett onnan haza, megbánva, hogy nem inkább fütyülni jött. De ki a fene akar olyan helyre menni, ahol azt hallhatja mondjuk az ezúttal csalódást keltő Bokros Lajostól, hogy

Vacak az ellenzék? Kedves sajtó, bloggerek és véleményvezérek, ne fanyalogjatok, harcoljatok a szabadságért!

vagy magától Gyurcsánytól, hogy

Aki elmúltnyolcévezik, aki gyurcsányozik, az Orbánnal van

Hát, kösz, hogy fanyalgó fideszes lettem.

De most komolyan: Ezzel a szemellenzős mentalitással akarnak meggyőzni, hogy 2018-ban siker lesz az, ami 2014-ben kudarc volt? Most ez mennyiben más, mint amikor Orbán Magyarország elleni támadásként állítja be, ha a személyét kritizálják? A DK házi 888-a, a Juhászék pocskondiázásban már nagy rutinnal rendelkező Nyugati Fény az ünnep előtt is, után is megpróbált belerúgni a kifütyülős akcióba, és meg lehet nézni, hogy milyen eredménnyel. A saját kommentelőik tették őket helyre.

Érdekes volt Karácsony Gergely helyzete. Úgy látszik a Párbeszéd igyekszik minden irányba kompromisszumkész lenni, és ezért több vasat tartanak a tűzben. Amíg pártjának EU parlamenti képviselője egy hete együtt tüntetett Juhász Péterrel és Hadházy Ákossal, addig ő (unicummal, vagy anélkül, nem tudom) elment az összellenzékinek kikiáltott rendezvényre beszédet tartani. Igaz ott rögtön sikerült megfagyasztania a levegőt, amikor szemtől szembe beszólt Gyurcsánynak 2006 kapcsán, szóval végül is jól tette, hogy bevállalta a roncsderbyt.

El kéne már fogadni 2014 és az azóta eltelt idő egyik nagy tanulságát, hogy NEM szabad egy listára venni mindenkit, mert akkor sokan bármennyire is elegük van Orbánból, inkább otthon maradnak. Egyéniben koordinált indulás kell, mert a mai választási rendszerben csak így lehet legyőzni a FIDESZ-t, de listán meg kell adni a lehetőséget, hogy aki nem akar pl. Gyurcsányra szavazni, annak ne legyen muszáj csak azért, mert kormányváltást akar, és akkor összességében még több szavazatot is kaphat az Orbánon és a Jobbikon kívüli világ, mint közösen, egy kényszerlistán.

Persze a szükséges minimális együttműködéshez azért nem ártana, ha az egyik fél nem rúgna bele állandóan abba, aki nem hajlandó mindig és mindenkor beállni a sorba, és például merészel saját tüntetést szervezni. Igen kedves dékások, ez nektek szól.

És mindenkinek, aki eddig csak fekete-fehérben volt hajlandó gondolkodni.

Betojt a FIDESZ, ezért felpörgették a hazugsággyárat

teaching-kids-how-to-whistle.jpegValami egészen hihetetlen, hogy mennyire összecsinálták magukat a FIDESZ-ben attól, hogy esetleg sokan hallgatnak Juhász Péter hívására, és 23-án elmennek kifütyülni Orbánt.

Egyrészt lázasan elkezdtek embereket szervezni:

De persze nem erről a kormányról beszélnénk, ha nem csapnának hozzá mindehhez egy undorító lejárató kampányt is.

Tovább

Superman, Sándor és 1956

superman_head.jpg

Superman mindig is jófiú volt. Ha Amerika helyett a Szovjetunióban találták volna ki, ő lehetett volna a mintaúttörő: ahol tud, segít, és persze küzd a gonosz ellen. Ilyen tulajdonságokkal természetes, hogy használták propagandára is a karakterét. Hitlerrel még csak képregényben tudta összemérni az erejét, de pl. a Ku Klux Klán a valóságban is megroppant attól, hogy Clark Kent köpenyben repdeső alteregója egy aktivistának köszönhetően leleplezte a rasszista szekta röhejes rituáléit.

És hogy miért érdemes felidézni ezeket pár héttel a kvótanépszavazás után és két nappal október huszonharmadika előtt?

Hát mert hősünk (aki ugye maga is háborús menekültként érkezett a Földre szülőbolygójáról, a Kryptonról) az ENSZ által 1960-ra meghirdetett Menekültek Világévében az egyik képregényben az angolul még nem beszélő, és ezért magát kirekesztettnek érző 56-os menekült magyar kisfiú, Sándor segítségére sietett. A hőstett ezúttal abból állt, hogy elmagyarázta két jólszituált amerikai srácnak, miért érdemelnek együttérzést azok, akik kénytelenek voltak elhagyni az otthonukat. Mivel Superman a szemléltető oktatás híve, a hóna alá csapta Jimet és a haverját, aztán lazán átrepült velük Európába (kész csoda, hogy a szülők nem jelentették fel gyerekrablásért), hogy megmutasson nekik egy olyan menekülttábort, amely ugyan négycsillagos hotel azokhoz a sátrakhoz képest, amelyeket Orbánék állítottak fel a rajtunk keresztülutazó szerencsétleneknek, de azért még így is sokkolóan hatottak az ötvenes évek amerikai kertvárosi idilljében felnőtt srácokra.

A sztori üzenete egyértelmű, még ha kissé szájbarágós is, a vége pedig természetesen happy end, Sándorunk barátokra lel. Bár ez az üzenet egyáltalán nem újkeletű (egy másik szuperhős, egy bizonyos Jézus lassan már 2000 éve hirdeti), elnézve azokat, akik bedőltek a fideszes uszítókampánynak, úgy látszik mégse jutott el még mindenkihez.

Lehet, hogy a kormány Lex Luthora, Habony Árpád rendelkezik némi Gucci mintás kryptonittal?

A teljes képregény a hajtás után:

Tovább

A le nem csapott magas labda

20161023.png

Nem nagyon tudják feldolgozni a dékások a traumát, hogy Juhász Péterék több, mint 10.000 embert vittek az utcára nélkülük, és horribbile dictu, Gyurcsányról is más merészel lenni a véleményük, szóval visszaigazolva a minapi látleletemet róluk, rögtön úgy nekiestek Juhásznak a legmocskosabb fideszes panelokat ismételgetve, hogy Habony csak hátradőlt és kért egy kávét.

Pedig ha egy kicsit a valódi ellenféllel foglalkoznának, akkor észrevehetnék, hogy épp most hagynak ki egy magas labdát, amit Gyurcsány jogosan csaphatna le. Még mindig nem késő, szóval most akkor tessék, használják egészséggel az ötletet.

Tovább

Az igazi "agresszív baloldal"

gulyasmarton.jpg

Pár évvel ezelőtt a FIDESZ papagájkommandója Bajnai követőit nevezte agresszív baloldalnak, ami ugye elég nevetséges állítás volt. Pedig van olyan párt, amelyet ezzel a címkével lehet illetni, csak épp máshol kell keresni őket.

Gyurcsány háta mögött.

Bárki, aki az elmúlt pár évben járt már ellenzéki megmozduláson tapasztalhatta, hogy ők azok, akik

  • nem hajlandóak másokkal korrekten együttműködni (pl. csak azért is pártzászlókkal mennek az olyan tüntetésre, ahol a civil szervezők külön kérik, hogy ne tegyék, és még nekik áll följebb, ha ezt valaki szóvá teszi)
  • nem tűrik az ellenvéleményt (simán megverték Gulyás Mártont a sósavas bácsi dékás megfelelői, csak mert szembesítette őket a szalonrasszizmusukkal)
  • és a végletekig paranoiások (tartottak már fideszes kémnek a 2014-es kampány egy közös rendezvényén, csak mert fényképezőgép volt nálam, és nem féltem használni).

De ez nem csak a mezei tagságra igaz. Fletóhívő volt már a baloldal Bayer Zsoltja, Dániel Péter is, amíg nem aliázott, és persze a DK-nak megvan a maga low budget 888.hu-ja is a Nyugati Fény és az Európa kávézó blogok képében (az utóbbi épp ma nevezte a fideszes propaganda összes hazug kliséjét felsorolva Juhász Pétert Orbán ügynökének, csak mert az ellenzék másik két, hozzá hasonlóan valóban hiteles arcával, Jávor Benedekkel és Hadházy Ákossal úgy mer tüntetni vasárnap a a kormányzati korrupció ellen, hogy a DK-t nem hívták).

Én is foglalkoztam már ezzel a problémával. Nem először teszem szóvá, hogy a DK ötlettelen, csak más pártok ötleteit lopja. Arról is írtam már, hogy szinte azonnal kimoderálják az ellenvéleményeket a szólásszabadság legnagyobb dicsőségére, és mindezt a saját bőrömön tapasztaltam.

Hát most sikerült ezt a két dolgot egybesűríteniük.

Tovább

Munkaszüneti nap lesz a FIDESZ 30. szülinapja

nagypentek.jpg

Munkaszüneti nap lett nagypéntek - jelentette be a drága miniszterelnök úr. Halleluja. És ezt most minden irónia nélkül mondom. Mivel nemzetközi összehasonlításban kifejezetten alacsony a magyar munkaszüneti napok száma, abszolút örvendetes ez a lépés.

Csak azt nem értettem elsőre, hogy miért nem december 24-e lett az új nap, ami ugye sokkal logikusabb lett volna. De hát nem az lett, így továbbra is megmarad az az idétlen állapot, hogy hivatalosan munkanap az a nap, amelyet mindenki a családja körében tölt karácsonyfát díszítve, és a délután közepétől már a metró se jár, viszont le kell dolgozni egy-két héttel korábban, feláldozva egy szombatot a karácsonyi készülődésből.

Miért ragaszkodtak akkor a húsvéthoz, ami már így is eleve háromnapos ünnep? Valahogy volt egy olyan érzésem, hogy a kihirdető személye körül kell keresni az okokat.

És azt hiszem meg is van.

Tovább

Mit csinált felséged 24-től 27-ig?

orban_m1.png

A miniszterelnök ma délután interjút adott a királyi tévének. Beszélt persze a kvóta-referendumról is, mert hát mi más lenne a kedvenc témája, ha nem annak megindoklása, hogy szerinte miért jó kidobni milliárdokat egy olyan népszavazásra, amelynek egyetlen értelme, hogy uszítással fedje el e a kormányzati lopásokat, de most nem ez volt a legérdekesebb rész, hanem az, amikor a nagykörúti robbantásról beszélt, ugyanis ebben a témában ő most szólalt meg először.

65 órával az eset után.

Orbán utoljára szombaton volt látható, Bécsben, a migrációs csúcson. Európa avatkozzon be fegyveresen Líbia belügyeibe, hogy aztán odatoloncolhassa a menekülteket - mondta ott az az ember, aki máskor már néhány kritikus mondatot is belügyekbe való beavatkozásnak tart, majd eltűnt (nem először amúgy). A sajtósai beütemeztek ugyan pár már felvett interjút megjelenésre, de élőben Orbán nem volt látható a mai napig.

Pedig ha valamikor, hát most aztán lett volna lehetőség, hogy felhúzza a vészhelyzeti gumicsizmát, és nekiálljon intézkedni, személyesen kiosztva néhány sallert és tockost minden horgászkalaposnak. Nem jellemző rá, hogy csak úgy kihagyjon egy ilyen alkalmat, amikor eljátszhatja a Haza Megmentőjét. De tényleg: hol van olyan ország, amelynek a vezetője egy ilyen esemény után ennyi ideig nem szólal meg?

Most nem akarok azzal jönni, hogy ha már Ausztria, akkor ott található Graz is, vagy ha nem pihennie kellett szeretett volna, akkor esetleg onnan már csak egy köpésre van a bankjairól híres Svájc, mert igazából majdnem mindegy. Az igazi kérdés ez:

Azért nem volt semmi hivatalos infó ebben az egyszemélyileg kézivezérelt országban majd egy napig a robbantásról, mert a főnök nem volt elérhető, és így nem tudott eligazítást tartani arról, hogy migráncsozós vagy ne migráncsozós legyen az ügy kommunikációja?

Mert az rettentő szomorú lenne.

Hogyan készítsünk egy egyszerre menekült-ellenes és karaktergyilkos posztot négy lépésben?

terv_1.png
A 444-en Tbg pár napja Bayer Zsoltnak tulajdonított egy, a kétfarkú kutyás Kovács Gergőt lejáratni kívánó "mémet", pedig ő csak továbbosztotta, amit a Facebook-on látott. Maximum akkor övé a kétes dicsőség, ha az ötös számú FIDESZ tagkönyv tulajdonosa áll A Milla és az Együtt 2014 oldaláról letiltottak közössége elnevezésű orbánista Facebook oldal mögött, amelyről annyit érdemes tudni, hogy a színvonala alulról súrolja kurucinfóét (bár mostanában Orbáné is, szóval végül is kompatibilisek). Ők készítettek ugyanis egy egész sorozat karaktergyilkos képet, amelyeken a legképtelenebb vádakkal illetik a viccpárt vezetőjét azok, a képtelenek elviselni, ha nevetségessé teszik őket. Olyan bornírt zsidózásokkal operálnak, mint pl. hogy

Mindmáig senki nem cáfolta, hogy Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutya Párt elnöke rajta van az izraeli titkosszolgálat (Mossad) fizetési listáján.

Hogy mégis, miképp lehetne ezt cáfolni (mutassatok egy titkosszolgálatot a világon, amelynek nyilvános a fizetési listája), az persze nem érdekes, hisz pont az a lényeg, hogy egy ilyen állítással, bármennyire is nincs alapja, nem lehet megbukni, viszont a célközönség ugrik rá, de azonnal.

Bár ebből is látszik, hogy milyen aljas eszközökkel operál ez az oldal, most szeretném részletesebben is bemutatni a munkamódszerüket egy friss, mai példán keresztül. 

Tehát:

Tovább