Iskolaérett lettem

2014. szeptember 16.

6.jpgKedvenc ókori fantasymben Isten a hatodik napon teremti meg a szárazföldi állatokat, köztük az embert. Hát ekkora teljesítményre természetesen én nem hogy hat nap, hanem hat év alatt se vagyok képes :-) De azért ez nem jelenti azt, hogy semmit se tudok összehozni legalább a nagyobbik időintervallum alatt.

Itt van pl. ez a blog, amely mától iskolaérett, hisz elérte a hatodik születésnapját (remélem bírni fogom majd a mindennapos tesiórát).

Összejött a hat év alatt több, mint nyolcszáz poszt, köztük egy olyannal, amelyről ma is alig hiszem el, hogy több, mint tízezren lájkolták, összeállt egy eklektikus összetételű, de épp ezért vitára mindig kész, többé-kevésbé állandó blog.hu-s kommentelői kör, és létrejött egy jelen pillanatban 1245 fős, de folyamatosan bővülő Facebook-közösség.

Nem leszek álszerény: büszke vagyok minderre, hisz teljesen egyedül, kvázi hobbiból, család és munka mellett sikerült mindezt létrehoznom. 

Cél az érettségi bankett :-)

"Magyar vagyok, ez a támaszom"

majka.jpg

Akárhonnan is nézem, a valóságshow "sztárok" közül Majka az egyetlen, aki a 15 perc hírnevet tartóssá tudta konvertálni, hisz több, mint 10 éve a köztudatban van, és már egyáltalán nem VV Majkaként, hanem saját jogon, showmanként és rapperként. 

Utóbbi minőségében pedig egyre jobb. Maga a műfaj finoman szólva is nem tartozik a kedvenceim közé, de hát igazából kétféle zene van: jó és rossz, a műfaj ehhez képest másodlagos. Márpedig Majka, a mindenki által jól ismert Belehalok, valamint nemzedékem egyik meghatározó rockballadájának, az Ítélet helyett c. Pokolgép klasszikusnak a feldolgozása után már a harmadik olyan számmal jött most elő Curtis-szel összefogva, amely még engem is megfogott.  

Tovább

Nyolc éve választási csalás, most viszont csak a nyugodt munka záloga, mi az?

hazug.png2006-ban azért vádolta meg hazugsággal és a választások elcsalásával Gyurcsányt és kormányát a FIDESZ, mert csak az első forduló után hozott nyilvánosságra (nem törvénytelenül egyébként) számára kínos makrogazdasági adatokat. 

Napi (ál)naív kérdésem: Mit szólnak vajon az akkor a FIDESZ-szel egyetértők ehhez

Szemérmes a kormány abban a salátatörvényben, amelyet ma nyújtott be a parlamentnek. A törvény egyik része (59. paragrafus) arról szól, hogy a parlamenti képviselők választásának évében - mit ad isten, ilyen az idei is - elég, ha október végéig nyújtja be, vagyis hozza nyilvánosságra a kormány a következő évi költségvetési törvényjavaslatot.

Most hatályos szabály szerint ezt október közepéig meg kellene tennie. A kormány a valódi indokot nem mondja el a törvény részletes indokolásában, csak annyit, hogy így is el fogják fogadni a költségvetést december 31-ig, ne izguljunk.

Azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy idén október 12-én önkormányzati választások lesznek.

Tovább

Már megint az üléspont határozza meg az álláspontot

biztosok.jpg2004, vagyis EU tagságunk kezdete óta harmadszorra jelölhet Magyarország uniós biztost. Az első két alkalommal a FIDESZ ellenzékben volt, lássuk, hogy álltak a támogatás kérdéséhez AKKOR:

2004. augusztus 13. 

A külügyminiszter kellemes meglepetésnek nevezte, hogy energiaügyi biztossá jelölését nemcsak a kormánypártok, hanem az MDF is támogatásáról biztosította. (...) A Fidesz szerint ezzel szemben nem volt helyes, hogy Medgyessy Péter kormányfő Kovács László leköszönő szocialista pártelnököt jelölte EU-biztosnak. 

2009. november 11. 

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja nem támogatja Andor László uniós biztosi jelölését - közölte a Szájer József vezette képviselőcsoport. 

Ezúttal ők vannak hatalmon, természetszerűleg ők jogosultak jelölni. Lássuk, hát, mi a véleményük az ellenzéki támogatás szükségességéről MOST:

Tovább

Legyen Bajnai az Együtt-PM kabalababája

bajnai.pngHát, ennyi volt a kirándulás a pártpolitika sűrűjébe: 

Egy francia hátterű befektetésre szakosodott multinacionális cégnél folytatja pályafutását Bajnai Gordon, ugyanakkor nem költözik el Magyarországról – értesült a hvg.hu. Az Együtt nevű párt alapítója megerősítette, hogy operatív irányításért felelős ügyvezető igazgató lett a Meridiam-csoportnál, de hangsúlyozta, kinevezése közéleti szerepvállalásait nem érinti, nem adja fel a párt Országos Politikai Tanácsa (OPT) élén betöltött elnöki funkcióját. 

Persze, papíron marad az Együttben egy díszletfunkcióban, de elég egyértelmű, hogy ezzzel a politikai karrierét feladta Bajnai. 

Kár. 

Tovább

Véget ért a balatoni láz

Képernyőfotó 2014-08-27 - 9.46.57.png

Mielőtt még végleg elmerülnénk a Falus - Vágó - Bálint Toncsi Bermuda-háromszögben...

Pótkötet a Thunderstruck Top10-hez

10639520_654960857944280_318795667842494440_n.pngÚj versenyző érkezett a pár héttel ezelőtti TOP 10 Thunderstruck feldogozás és paródia c. poszthoz, méghozzá Finnországból. Előadja a sajátos feldolgozásokban utazó Steve'n'Seagulls zenekar.

Ezt a dalt egyszerűen nem lehet elrontani, suttyó farmer stílusban is tökéletes :-)

___________________

FB:

Ez áll Dési távozása mögött?

Dési János hétfőn váratlanul távozott a Népszavától, ahol 1996 óta dolgozott. 2002 óta a lap főszerkesztő-helyettese volt. (...) Dési részleteket egyelőre nem közölt, csak a napilap 2010. december 3-i, üres borítóját csatolta a távozás híréhez. Így egyelőre azt sem lehet tudni, hogy kirúgták-e, felmondott vagy közös megegyezéssel távozott a napilaptól.

- írja az Index.

Nos, van egy tippem, ugyanis rögtön kiszúrtam, hogy mi volt a címe az utolsó népszavás írásának

Képernyőfotó-2014-08-18---13.03.33.png

Tovább

A közbeszéd színvonala Magyarországon

Nincs hozzáfűzni valóm.

Városnézés szobabiciklivel

mol_bubi.jpgNaná, hogy jelentkeztem tesztelni a BUBI-t. Van saját bicajom, használom is eleget, de a hétköznapokon szervezési problémák miatt nem tudok reggelente azzal elindulni otthonról, viszont napközben be tudnék iktatni egy kis tekerést, így évek óta várom, hogy végre elinduljon. 

Azaz vártam. Eddig. 

A lelkesedésemet már az lehűtötte egy kicsit, amikor pár hónapja kiderült az ára, ami a legmagasabbak egyike lett Európában (a fizetésekhez viszonyítva meg aztán pláne), de úgy gondoltam, az még változhat.

Most viszont igazán elbizonytalanodtam. Most, hogy már ültem is rajta.

Tovább

TOP 10 Thunderstruck feldogozás és paródia

thunderstruck.jpgVan egy lassan negyed évszázados rockklasszikus a maga elementáris erejű, félreismerhetetlen intrójával, amit mindenki ismer, és nem csak a rockrajongók szeretnek. 

Naná, hogy egy ilyen dal sok mindenkit megihletett, és elképesztő feldolgozások születtek belőle. Ezek közül raktam össze egy szubjektív TOP 10-es válogatást.

De mindenekelőtt íme az eredeti, csak hogy meglegyen frissen az összehasonlítási alap:

És akkor most lássuk a többit (a legjobb természetesen a végén található).

Tovább

Egy poszt nyitottaknak

Európa erős embere ;-)

orban_merkel.jpg

Két mai hír, kommentár nélkül. 

Arra a felvetésre, hogy a Fidesz az EP-választáson megszerezte a szavazatok 51 százalékát Juncker pártjának, az Európai Néppártnak, azt mondta, hogy a Fidesz "nem Juncker miatt" érte el ezt az eredményt. Éppen "ellenkezőleg: megígértem a választóimnak, hogy Juncker útját állom. A választási ígéretem és az európai alapszabályok megszegése lenne, ha mégiscsak Juncker urat jelölném, csak azért, mert az Európai Néppárt más pártjai ezt akarják" - mondta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy az ilyen magatartás "lerombolná az Európai Unió alapjait".

Orbán a Bildben: Juncker útját állom

Nem akar európai bizottsági (EB) elnökválasztási castingot Angela Merkel német kancellár, ezért arra törekszik, hogy már a jövő heti európai uniós csúcsértekezlet döntsön Jean-Claude Juncker jelöléséről a testület élére - tudta meg a Financial Times (FT) a birtokába került dokumentumokból. Az egyik emlékeztető szerint Merkel európai vezetőknek beszélt arról, hogy az ezzel kapcsolatos elhúzódó belharc ártana az EU-nak, ezért most már Juncker gyors jelölése mellett van.

Óriási vereségbe szaladhat bele Orbán

Na jó, egy kommentár mégis: 

Így ígérte meg Orbán és a FIDESZ, hogy útját állja Junckernek :-)

Tovább