Tessék utánaszámolni...

2015. szeptember 03. - Fedor

Pont ezt vezettem le én is nemrég egy kommentben, jó bő lére eresztve. De ez így frappánsabb.

Számvetés.- Jelenleg az EU lakosságának mindössze 2%-a muszlim. - Az a rendkívüli menekültáradat, ami idén eddig é...

Posted by Egymillióan a magyar sajtószabadságért on 2015. szeptember 3.

Tüntetés az emberiesség mellett

keleti.jpegIzlandon civil mozgalom indult azért, hogy fogadjanak be több menekültet. A kezdeményezéshez több, mint tízezren csatlakoztak, vállalva, hogy akár a saját otthonukba is elszállásoljanak egy-két embert. 

Németországban a kormány bejelentette, hogy a szíriai polgárháború menekültjeit minden korlátozás nélkül befogadja, az egyszerű emberek meg tapssal és ünnepléssel fogadják őket, és jótékonysági fesztivált rendeznek számukra.

Ausztriában tegnap húszezres szimpátiatüntetés volt a menekültek mellett, a magyar rendszámú kamionban szörnyethalt 71 szerencsétlen emlékére celebrált gyászmisén pedig szinte a teljes osztrák kormány részt vett.

És akkor itt vagyunk mi, egyetlen országként, amely deklaráltan nem kíván részt venni az összuniós szolidaritásban; amely a helyzet kezelésére kapott uniós pénzeket a menekültek elleni uszításra és egy teljesen hatástalan, viszont rettentő szimbolikájú vasfüggönyre költi; és amely civil önkéntesekre hagyja a legelemibb feladatait is, amikor meg közbeszólnak, akkor csak káoszt okoznak az össze-vissza intézkedésekkel (mint az utóbbi napokban a pályaudvarokon).

A kormányzati megnyilatkozások a Jobbikal futnak versenyt abban, hogy ki tudja jobban démonizálni a menekülteket, teljesen elnyomva más hangokat, pl. ha egy ellenzéki párt egy demokrata megközelítű részletes szakpolitikai javaslattal áll elő a témában. Rogán mai riogatása az európai kalifátussal csak azért nem veszi át vezetést ebben a versenyben, mert Vonáék azon követelését, miszerint lőjenek a határon a menekültekre, igen nehéz überelni.

De azért a kormány újra- és újra megpróbálkozik vele, a legújabb törvényjavaslataival pedig sikerrel is járt.

Tovább

Ki is itt az agresszív?

lazar-janos.jpgLázár János felszállt a Kocsi Máté által vezetett vonatra, és azzal indokolta, hogy Orbán határvadász századokat kér Pintértől (vadász, ami a vadra megy, milyen freud-i szóválasztás), hogy a bevándorlók (véletlenül se menekültek) egyre agresszívabbak, és ezért akár négy évig terjedő börtönnel is büntetnék az illegális határátlépést.

Csak összehasonlításul: olyan pimpf dolgoknak kisebb a büntetési tétele, mint

...vagyon elleni cselekmények (lopás, sikkasztás, stb) bűntette, a gyerekmunka, a magzatelhajtás, a súlyos testi sértés, a foglalkozás körében elkövetett gondatlanság miatt bekövetkező tömegszerencsétlenség, a halálos sérült cserbenhagyása, a kábítószer-kereskedelem előkészülete.

De mindenki beláthatja, hogy egy polgárháború elől menekülő kurd gyerek sokkal veszélyesebb ránk nézve, mint egy sikkasztó.

Szóval agresszívak. Nos, akkor lássunk egy idevágó statisztikát:

Tovább

A megfelelő ember XVI.: hűtlen kezelő váltja a hűtlen kezelőt az MTVA élén

varhegyi-attila.jpgAlig két éve került az MTVA élére az a Szabó László Zsolt, aki egyszer már korábban tönkrevágta a királyi tévét, és csak Polt Péternek köszönhetően úszta meg akkor a hűtlen kezelés miatt ellene indított nyomozást. Ő két nappal ezelőtt lemondott. Tettét nem indokolta meg, de ha azt nézzük, hogy mekkora bukta volt idén a közmédia átszervezése, annyira azért nem volt váratlan a dolog. A legfrissebb információk szerint az utódja Várhegyi Attila lesz. 

Stílusos váltás nem mondom. Ő ellene ugyanis nem csak nyomoztak hűtlen kezelés miatt, hanem konkrétan el is ítélték:

Tovább

Szubjektív Top10 a Rockpartról

rockpart.jpg

Az elmúlt pár nap alatt telítődtem napsütéssel, porral és muslincával, de leginkább jó kis rockzenékkel, hisz pár évvel ezelőtti fogadalmunknak megfelelően a párommal idén is végigbuliztunk egy fesztivált, méghozzá a Rockpartot, Balatonszemesen. A három nap alatt végig üldögélt/álldogált/csápolt (a pogózásból azért már kiöregedtem) számtalan koncertből mutatnám be a tíz kedvenc dalomat, abszolút szubjektív értékrend szerint sorba állítva.

Tovább

Civil kurázsi álláshirdetésben

Meglepő helyen szóltak be a kormánynak: 

Orbánék embertelen migrációs politikájával szembeni ellenérzés a legmeglepőbb helyeken is felbukkanhat. Az alábbi...

Posted by Kötöttségek nélkül on 2015. augusztus 5.

UPDATE

Többen azzal jöttek (leginkább olyanok, akik máskor élen járnak zsidózásban, cigányozásban), hogy ez diszkrimináció.

Na akkor tisztázzunk dolgokat.

Aki elítéli az uszítást, és nem kíván együtt dolgozni olyannal, aki nem, az nem feltétlenül politikai oldalakban gondolkozik, hisz a baloldalon is van olyan, aki helyesli a kerítést, és jobboldalon is akad olyan, aki emberibb bánásmódot kíván a menekülteknek. Emberileg nem tudnak együttműködni olyannal, aki gyűlölködik. Ez megkülönböztetés? Politikai diszkrimináció az, ami a kormányhivatalokban és a legtöbb közintézményben folyik. Ja, hogy azokat fideszesek vezetik, és az nem zavar titeket?

Szerintetek teljesen veszélytelen lenne egy cég számára nyíltan felvállalni azt, hogy nem szimpatizálnak a kormánnyal? Bizony, kell ehhez kurázsi. Ez inkább a polgári engedetlenség egy formája, nem diszkrimináció.

És persze teljesen hülyeség ezt a valódi diszkriminációval ezt összemosni. Ha valakit olyan miatt nem vesznek fel, amin nem tud megváltoztatni, és amúgy meg semmiben se befolyásolja a a munkához szükséges képességeit (származás, nemi orientáció), az valóban megkülönböztetés lenne. Ha azt írták volna, hogy nem kellesz, ha magyar vagy, és heteroszexuális (direkt olyat írtam, ami nem túl életszerű, de talán így legalább ők is felfogják a súlyát), akkor az nem civil kurázsi lenne, hanem valóban diszkrimináció.

Adjunk egy pofont a jobbos sztereotípiáknak :-)

Persze lehet, hogy a jobbos sajtóban ez a kép már úgy fog megjelenni, hogy a garázda menekültek épp megtámadnak egy békés autóst...

Bűnöző, terrorista horda :-)

Posted by Kötöttségek nélkül on 2015. július 18.

Akiknél célba ért a kormánypropaganda...

plakatcsalad.png

Sajnos úgy néz ki, hogy az emberek zsigeri félelmeire uszítással és féligazságokkal rájátszani törökgábori értelemben vett szenvtelen objektivitással nézve jó húzás volt Orbánéktól: a Jobbik méregfoga kihúzva, a saját tábor, ha még nem is nőtt, de már nem csökken, és összezár, újra nem zavarják őket a korrupcióról és a diktatórikus intézkedésekről szóló hírek, és baloldaliaktól se először olvasok olyan kommentet, hogy "utálom Orbánt, de ebben igaza van".

Természetesen nincs igaza, és ez a gyűlöletkampány a legaljasabb Finkelstein-i húzások egyike, hisz megint egy valós problémát visz félre úgy, hogy nem lehet róla normálisan beszélni. Önként segítesz a szerencsétleneknek eligazodni (ha már a kormány csak egy lopott iskolai vaktérképet ad), és adsz nekik ruhát, vizet és élelmiszert? Soros-bérenc vagy, tehát hazaáruló! Egy párt felajánlja az üresen álló székházát koordinációs központnak? Na most lebuktak, összenő, ami összetartozik, együtt rontanak rá a hazára! 

Miközben csak elvégzik azt a munkát, amit a kormánynak kéne. Agyrém. 

Jó illusztrációként szolgál a gyűlöletkampány hatásosságához az alábbi néhány komment, amely a tegnapi posztomhoz érkezett. Csupa kulturált hozzászólás, tele emberséggel és jóindulattal:

Tovább

Álláshirdetés: kerítéstesztelő

keritestesztelo.jpg

Ön is gyűlöli menekülteket? Szeretne tenni ellenük? Ez az ajánlat pont Önnek szól! 

Magyarország Kormánya 
munkatársat keres 

kerítéstesztelő

munkakörbe. 

Főbb feladatok, munkák: 

• A magyar szerb-határon felállítandó négyféle próbakerítés tesztelése átmászásos módszerrel 
• Tesztelési napló írása előre megadott szempontok alapján (átmászáshoz szükséges idő, nehézségi fok, sérülések mélysége, mennyisége, stb) 
• Konzultáció a belügyminiszterrel, javaslattétel a kiválasztáshoz 

Az álláshoz tartozó elvárások:

• Precizitás, gyors és pontos reakciókészség
• Megbízhatóság
• Jó fizikai erőnlét
• Magas fájdalomtűrő képesség

Az állás betöltéséhez előnyt jelent:

• FIDESZ-es párttagság
• A munkavégzés helyszínéhez közeli lakhely

Amit kínálunk:

• Dinamikus, fiatal csapat
• Fizetés a közalkalmazotti bértábla alapján
• Orvosi ellátás a munka elvégzése után
• Ha nem éli túl, örökösei számára három trafik

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, várjuk fényképes önéletrajzát az arpad.habony@gucci.gov.hu e-mail címre!


Ha eddig nem esett volna le, ez csak reakció erre a hírre:

A belügyminiszter az Index kérdésére elmondta, hogy átmászásokkal fogják tesztelni a négyféle kerítést, és lemérik, hogy melyiken mennyi idő alatt lehet átjutni. Tíz nap múlva már tudni fogják, melyik kerítés tartja vissza leginkább a migránsokat.

"Amit kínálunk:• Dinamikus, fiatal csapat• Fizetés a közalkalmazotti bértábla alapján• Orvosi ellátás a munka elvégz...

Posted by Kötöttségek nélkül on 2015. július 16.

Mire elég egy hét? Rendrakásra úgy látszik nem.

vihar1.jpg

A múlt szerdai vihar valóban hatalmas károkat okozott a fővárosban, de azért mégse a Katrina hurrikán tette a tiszteletét Budapesten, szóval néhány nagyobb kivételtől eltekintve semmi se indokolja, hogy most, egy héttel később is nyoma legyen ennek az utcákon.

A fenti fotót ma lőttem, a lentieket meg tegnap, mind Kőbánya központjában, főútvonalak mentén.

Nem tudom, hogy ezek a területek kerületi vagy fővárosi kezelésben vannak -e, de mindegy is, hisz narancsszínű mind a kettő. A kormány egy hét alatt komplett gazdasági ágazatokat szokott átrendezni, de az csak papír, még ha nagy hatású is: ha már ténylegesen tenni kell valamit, akkor a fideszes vezetés lebénul (gondolom mindenki emlékszik a pár évvel ezelőtti márciusi hóviharra).

Ők akarnak Olimpiát rendezni, mikor néhány kidőlt fa és letört faág eltakarítását hét nap alatt nem tudják megoldani?

De ez még semmi egy ismerősöm sztorijához képest. 

Tovább

Mibe kerül az országnak az új vasfüggöny?

kerites2.jpg

Rég nem merem leírni azt, hogy ennél már nincs lejjebb, mert a kormány szívós munkával folyamatosan szállítja a cáfolatot.

Ma megint szintet lépnünk az embertelenségben: 26 évvel a kommunista vasfüggöny eltakarítása után a pár éve még kordonokat bontó Orbán Viktor az idegengyűlöletre építő menekült-ellenes kampány részeként (természetesen meg se várva az uszító konzultáció eredményét, hisz kit érdekel a látszat), 4 méteres szögesdrótkerítést építene a szerb határra. Értelme nincs sok, hisz ha nem Szerbián keresztül jönnek a menekültek, akkor jönnek másfelől. A kerítést ki lehet kerülni, a szintén EU tag Románia vagy Horvátország felé csak nem fogják meghosszabbítani. Akiket meg elriaszt, azok olyan országban ragadnak, amely minden, csak nem biztonságos számukra:

A menedékkérők jelentős része mindenféle támogatás és szállás nélkül, elfogadhatatlan körülmények között (gyakran hajléktalanként) kénytelen az utcán tengődni. Szerbia soha senkit nem ismert még el menekültként, annak ellenére, hogy a menedékkérők jelentős része háború és erőszak sújtotta országokból (mint például Afganisztán vagy Irak) érkezik. Szerbia automatikusan biztonságos menedéket nyújtó országnak tekinti Görög- és Törökországot, míg e feltevés megalapozatlanságát az előbbi esetében már az Emberi Jogok Európai Bírósága is megállapította.

Az elmúlt öt évben a kormányfőnek köszönhetően amúgy is folyamatosan csökkent hazánk megbecsültsége, de az utóbbi pár hónapban, mióta a botrányok miatti népszerűségvesztést megállítandó szélsőjobbról előzi a FIDESZ a Jobbikot, ez a csökkenés átment zuhanásba.

Na ez a zuhanás kaphat egy rakétalöketet ezzel az intézkedéssel. Ez már megint egy olyan lépés, amitől a Habonyművek belpolitikai hasznot remél, de amelyből kulturált országokban csak az marad meg, hogy na, Orbán megint lépett egyet az általa oly szeretett diktatúrák irányába, és miközben állandóan keresztény erkölcsiségről papol, a valóságban két lábbal tiporja azt, levegőnek nézve pl. Ferenc pápa ezirányú gondolatait és mai felhívását.

A fenti károkozás nehezen forintosítható, de van ennek a történetnek egy jóval földhözragadtabb, anyagiasabb dimenziója is.

Tovább

Kőbánya is a Jobbik felé kacsintgat...

szl2.jpg
A Szent László napok Kőbánya egyik legnagyobb rendezvénye, ahol tényleg jó koncertek és időnként zenés színházi produkciók szoktak lenni a Szent László templom melletti színpadon a számtalan egyéb színes program mellett. Dicséretére legyen mondva a fideszes önkormányzatnak, eddig igyekeztek is megfelelő szintet tartani (ez az az kerület, ahol rendeletileg tiltva van a playback az önkormányzati szervezésű programokon). 

Most viszont úgy néz ki, a kőbányai FIDESZ-t is elérte az egész pártot elöntő kényszer arra, hogy gesztusokat tegyenek a Jobbik helyben nem nagyon létező, de országosan a kormánypárt lemorzsolódóit folyamatosan felszedő szavazótáborának (na nem mintha eddig nem lett volna meg az ideológiai átfedés, csak most megcsappant az Orbánba vetett hit).

Tegnap a mostanában a Jobbikot szélsőjobbról előző kormányfő (sajtósai) a Trianon emléknap alkalmából (ami már maga is egy jobbikos kampányígéret fideszes teljesítése volt anno) az Ismerős Arcok néven futó nemzeti rockzenekar egyik számát osztotta meg a Facebook-on csökkenő számú híveinek szellemi táplálékul.

Hogy mit érdemes tudni róluk, azt szépen összefoglalta a nol.hu:

Az Ismerős Arcok a Jobbik holdudvarához tartozik. Az együttes rendszeresen fellép a mostanában cukiságkampánnyal próbálkozó szélsőjobboldali párt gyűlésein és kampányrendezvényein – 2005 óta pedig a Jobbik Nemzeti Majálisán –, az Átlátszó pedig két hete derítette ki, hogy az együttes tavalyi fellépéséhez 450 ezer forintos támogatást nyújtott a Jobbik-közeli Gyarapodó Magyarországért Alapítvány.

Na ez az együttes fog a hónap végén fellépni közpénzből Kőbánya legfőbb ünnepén.

Hát had gratuláljak a pompás ötlethez. Jövőre kiket várhatunk? Az Egészséges Fejbőrt?

A Jobbik holdudvarához tartozó nemzeti rockzenekar, az Ismerős Arcok fog a hónap végén fellépni közpénzből Kőbánya legfő...

Posted by Kötöttségek nélkül on 2015. június 5.

Bűnözők az illiberális államban

bunozok.jpg

Orbanisztánban a szigor mindig lecsap a társadalomra különösen veszélyes bűnözőkre, hisz meg kell védeni az ártatlan állampolgárokat az ilyen közveszélyes elemektől. 

Két mai hír, röviden: 

I.

Az országgyűlés sajtóosztálya azért tiltott ki két híradóst a Parlamentből, mert rossz folyosón kérdezték a miniszterelnököt. 

Április végén Fazekas Sándor pozíciójával kapcsolatban forgatott Szondi Vanda, az RTL Klub riportere és operatőr kollégája a Parlamentben, akik Orbán Viktort is megkérdezték arról, hogy távozik-e Fazekas Sándor, mire a miniszterelnök nyilatkozott a csatornának és közölte, nem lesz kormányátalakítás. 

Az országgyűlés sajtóosztálya ezután előbb szóbeli megrovásban részesítette az RTL Klub két munkatársát, majd e-mailben tájékoztatták a főnöküket, hogy júniusig nem léphetnek be a Parlament épületébe.

II.

A Budapest Rendőrkapitányság illetékes osztálya "garázdasággal vádolja" a PM és Zöld.Front Ifjúsági Mozgalom azon aktivistáit, akik áprilisban az ország teljes elszegényedése ellen tiltakoztak. Emlékeztetőül a fiatalok egy olyan molinót feszítettek ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának erkélyén, amelyen ez látható: 4 milló embert hagytatok az út szélén.

Hiába. Magyarország a sajtó- és a szólásszabadság hazája, ebbe aztán tényleg nem köthetnek bele a Gyurcsány kottájából játszó EU-ban sem.

"Hiába. Hazánk a sajtó- és a szólásszabadság hazája, ebbe aztán tényleg nem köthetnek bele Gyurcsány kottájából játszó EU-ban sem."

Posted by Kötöttségek nélkül on 2015. május 21.

Muszáj -e vitatkozni a Jobbikkal?

konferencia.jpgKisebb vihart kavart baloldali körökben az, hogy az Együtt konferenciát kíván rendezni a jövő héten az rendszerváltás 25. évfordulója kapcsán magáról az eseményről, és az azóta eltelt időszakról. A két fő botránykő: kit hívtak meg, és kit nem.

Az utóbbi kérdéskör a sértődöttségről szól.

Mi az, hogy a PM-et, a DK-t meg az MSZP-t nem képviseli senki?

Hát ez van a fiúk. Ezt a dzsemborit nem egy független intézmény szervezi, amelynek kötelessége minél szélesebb körben gondolkodni, hanem egy párt, amelynek joga van megválogatni, hogy kit hív meg egy téma megvitatására, és milyen megközelítést alkalmaz. Teccetek volna foglalkozni az évfordulóval korábban, és szervezni valamilyen saját eseményt, nem pedig csak akkor ráakaszkodni más programjára, amikor az tető alá hozza. Összefogás tavaly volt, nem jött be, szóval (nem végleg kizárva a későbbi valamilyen választási együttműködés lehetőséget) had lássák már az emberek, hogy a különböző pártok mit is képviselnek valójában azon kívül, hogy Orbán takarodj?

Hogy-hogy nincs meghívva egy nagy rendszerváltó se? 

Ahogy a (hangvétele alapján) DK szimpatizáns Europa kávézó blog írja:

Ha pedig valaki hiteles konferenciát akar a 25 évről, meghívhatta volna például Magyar Báintot, Kovács Lászlót, Jeszenszky Gézát, Bokros Lajost, Lendvai Ildikót és még sorolhatnánk. Az Együtt-konferencia szereplői mind 2002 után bukkantak fel, a rendszerváltás fő évszáma pedig 1989.

Csókolom, akkor 1848-ról már nem is lehet konferenciát rendezni, mert 100 éve meghalt az utolsó honvéd is? Bocs, de ez nagyon gyenge érv. Ez a konferencia a program alapján nem könnyes szemű visszaemlékezés lesz (bár lehetne létjogosultsága annak is, de azt szervezze meg más), hanem az elmúlt 25 év értékelése egy valódi vita során.

És a valódi vita igénye át is vezet ahhoz, ami legjobban szúrja sokak szemét:

Az Együtt miért legitimálja a Jobbikot azzal, hogy szóba áll vele?

Tovább

A miniszterelnök öletni akar

killer_orban.jpg

A jobboldal folyamatosan gyilkosozta Horváth Ágnes minisztert az egészségügynek plusz pénzt hozó reform miatt (300 Ft-os vizitdíj, ha emlékszik még rá valaki), miközben nem halt bele senki. A reformot a FIDESZ visszacsinálta, sőt, súlyos milliárdokat vont ki az ágazatból, az orvosok és ápolók közül már csak a legelhivatottabbak maradtak az országban, és emberek halnak meg az utcán, mert nem ér oda a mentő a pár száz méterre lévő állomásról. 

De ez már nem lépi át a hívek ingerküszöbét. 

A jobboldal folyamatosan gyilkosozta Bajnait, mert egy gazda öngyilkos lett Hajdú-Bét tönkretétele miatt, miközben bírósági ítéletek sora mondta ki, hogy a csődhöz Bajnainak nincs köze, de ha még lenne is, nem lehetne felelőssé tenni egy összeomlott ember rossz döntésért. 2010 óta viszont a FIDESZ érdekében álló gyanús halálesetek sora borzolja az idegeket, és nem tudom, mekkora lenne a lista, ha összeállítanánk, hogy hány ember választotta kétségbeesésében a halált azért, mert tönkrement az élete a kormány valamelyik, mindenkin átgázoló intézkedése nyomán, mondjuk amikor komplett gazdasági ágazatokat szerveztek át egyik napról a másikra, családok alól kihúzva a talajt (nyerőautomaták, trafikok, stb.).

De ez már nem lépi át a hívek ingerküszöbét. 

Mint ahogy az se, sőt, valószínűleg nem kis részüknél helyeslésre talál, hogy Orbán a legalantasabb ösztönökre apellálva konkrétan embereket akar megöletni a népszerűsége érdekében, vagy legalább is a szokott cinikus módján megfogalmazva ezt sejteti (ismerve azonban habitusát, jó eséllyel komolyan is gondolja):

Tovább