Adjunk egy pofont a jobbos sztereotípiáknak :-)

2015. július 18. - Fedor

Persze lehet, hogy a jobbos sajtóban ez a kép már úgy fog megjelenni, hogy a garázda menekültek épp megtámadnak egy békés autóst...

Bűnöző, terrorista horda :-)

Posted by Kötöttségek nélkül on 2015. július 18.

Akiknél célba ért a kormánypropaganda...

plakatcsalad.png

Sajnos úgy néz ki, hogy az emberek zsigeri félelmeire uszítással és féligazságokkal rájátszani törökgábori értelemben vett szenvtelen objektivitással nézve jó húzás volt Orbánéktól: a Jobbik méregfoga kihúzva, a saját tábor, ha még nem is nőtt, de már nem csökken, és összezár, újra nem zavarják őket a korrupcióról és a diktatórikus intézkedésekről szóló hírek, és baloldaliaktól se először olvasok olyan kommentet, hogy "utálom Orbánt, de ebben igaza van".

Természetesen nincs igaza, és ez a gyűlöletkampány a legaljasabb Finkelstein-i húzások egyike, hisz megint egy valós problémát visz félre úgy, hogy nem lehet róla normálisan beszélni. Önként segítesz a szerencsétleneknek eligazodni (ha már a kormány csak egy lopott iskolai vaktérképet ad), és adsz nekik ruhát, vizet és élelmiszert? Soros-bérenc vagy, tehát hazaáruló! Egy párt felajánlja az üresen álló székházát koordinációs központnak? Na most lebuktak, összenő, ami összetartozik, együtt rontanak rá a hazára! 

Miközben csak elvégzik azt a munkát, amit a kormánynak kéne. Agyrém. 

Jó illusztrációként szolgál a gyűlöletkampány hatásosságához az alábbi néhány komment, amely a tegnapi posztomhoz érkezett. Csupa kulturált hozzászólás, tele emberséggel és jóindulattal:

Tovább

Álláshirdetés: kerítéstesztelő

keritestesztelo.jpg

Ön is gyűlöli menekülteket? Szeretne tenni ellenük? Ez az ajánlat pont Önnek szól! 

Magyarország Kormánya 
munkatársat keres 

kerítéstesztelő

munkakörbe. 

Főbb feladatok, munkák: 

• A magyar szerb-határon felállítandó négyféle próbakerítés tesztelése átmászásos módszerrel 
• Tesztelési napló írása előre megadott szempontok alapján (átmászáshoz szükséges idő, nehézségi fok, sérülések mélysége, mennyisége, stb) 
• Konzultáció a belügyminiszterrel, javaslattétel a kiválasztáshoz 

Az álláshoz tartozó elvárások:

• Precizitás, gyors és pontos reakciókészség
• Megbízhatóság
• Jó fizikai erőnlét
• Magas fájdalomtűrő képesség

Az állás betöltéséhez előnyt jelent:

• FIDESZ-es párttagság
• A munkavégzés helyszínéhez közeli lakhely

Amit kínálunk:

• Dinamikus, fiatal csapat
• Fizetés a közalkalmazotti bértábla alapján
• Orvosi ellátás a munka elvégzése után
• Ha nem éli túl, örökösei számára három trafik

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, várjuk fényképes önéletrajzát az arpad.habony@gucci.gov.hu e-mail címre!


Ha eddig nem esett volna le, ez csak reakció erre a hírre:

A belügyminiszter az Index kérdésére elmondta, hogy átmászásokkal fogják tesztelni a négyféle kerítést, és lemérik, hogy melyiken mennyi idő alatt lehet átjutni. Tíz nap múlva már tudni fogják, melyik kerítés tartja vissza leginkább a migránsokat.

"Amit kínálunk:• Dinamikus, fiatal csapat• Fizetés a közalkalmazotti bértábla alapján• Orvosi ellátás a munka elvégz...

Posted by Kötöttségek nélkül on 2015. július 16.

Mire elég egy hét? Rendrakásra úgy látszik nem.

vihar1.jpg

A múlt szerdai vihar valóban hatalmas károkat okozott a fővárosban, de azért mégse a Katrina hurrikán tette a tiszteletét Budapesten, szóval néhány nagyobb kivételtől eltekintve semmi se indokolja, hogy most, egy héttel később is nyoma legyen ennek az utcákon.

A fenti fotót ma lőttem, a lentieket meg tegnap, mind Kőbánya központjában, főútvonalak mentén.

Nem tudom, hogy ezek a területek kerületi vagy fővárosi kezelésben vannak -e, de mindegy is, hisz narancsszínű mind a kettő. A kormány egy hét alatt komplett gazdasági ágazatokat szokott átrendezni, de az csak papír, még ha nagy hatású is: ha már ténylegesen tenni kell valamit, akkor a fideszes vezetés lebénul (gondolom mindenki emlékszik a pár évvel ezelőtti márciusi hóviharra).

Ők akarnak Olimpiát rendezni, mikor néhány kidőlt fa és letört faág eltakarítását hét nap alatt nem tudják megoldani?

De ez még semmi egy ismerősöm sztorijához képest. 

Tovább

Mibe kerül az országnak az új vasfüggöny?

kerites2.jpg

Rég nem merem leírni azt, hogy ennél már nincs lejjebb, mert a kormány szívós munkával folyamatosan szállítja a cáfolatot.

Ma megint szintet lépnünk az embertelenségben: 26 évvel a kommunista vasfüggöny eltakarítása után a pár éve még kordonokat bontó Orbán Viktor az idegengyűlöletre építő menekült-ellenes kampány részeként (természetesen meg se várva az uszító konzultáció eredményét, hisz kit érdekel a látszat), 4 méteres szögesdrótkerítést építene a szerb határra. Értelme nincs sok, hisz ha nem Szerbián keresztül jönnek a menekültek, akkor jönnek másfelől. A kerítést ki lehet kerülni, a szintén EU tag Románia vagy Horvátország felé csak nem fogják meghosszabbítani. Akiket meg elriaszt, azok olyan országban ragadnak, amely minden, csak nem biztonságos számukra:

A menedékkérők jelentős része mindenféle támogatás és szállás nélkül, elfogadhatatlan körülmények között (gyakran hajléktalanként) kénytelen az utcán tengődni. Szerbia soha senkit nem ismert még el menekültként, annak ellenére, hogy a menedékkérők jelentős része háború és erőszak sújtotta országokból (mint például Afganisztán vagy Irak) érkezik. Szerbia automatikusan biztonságos menedéket nyújtó országnak tekinti Görög- és Törökországot, míg e feltevés megalapozatlanságát az előbbi esetében már az Emberi Jogok Európai Bírósága is megállapította.

Az elmúlt öt évben a kormányfőnek köszönhetően amúgy is folyamatosan csökkent hazánk megbecsültsége, de az utóbbi pár hónapban, mióta a botrányok miatti népszerűségvesztést megállítandó szélsőjobbról előzi a FIDESZ a Jobbikot, ez a csökkenés átment zuhanásba.

Na ez a zuhanás kaphat egy rakétalöketet ezzel az intézkedéssel. Ez már megint egy olyan lépés, amitől a Habonyművek belpolitikai hasznot remél, de amelyből kulturált országokban csak az marad meg, hogy na, Orbán megint lépett egyet az általa oly szeretett diktatúrák irányába, és miközben állandóan keresztény erkölcsiségről papol, a valóságban két lábbal tiporja azt, levegőnek nézve pl. Ferenc pápa ezirányú gondolatait és mai felhívását.

A fenti károkozás nehezen forintosítható, de van ennek a történetnek egy jóval földhözragadtabb, anyagiasabb dimenziója is.

Tovább

Kőbánya is a Jobbik felé kacsintgat...

szl2.jpg
A Szent László napok Kőbánya egyik legnagyobb rendezvénye, ahol tényleg jó koncertek és időnként zenés színházi produkciók szoktak lenni a Szent László templom melletti színpadon a számtalan egyéb színes program mellett. Dicséretére legyen mondva a fideszes önkormányzatnak, eddig igyekeztek is megfelelő szintet tartani (ez az az kerület, ahol rendeletileg tiltva van a playback az önkormányzati szervezésű programokon). 

Most viszont úgy néz ki, a kőbányai FIDESZ-t is elérte az egész pártot elöntő kényszer arra, hogy gesztusokat tegyenek a Jobbik helyben nem nagyon létező, de országosan a kormánypárt lemorzsolódóit folyamatosan felszedő szavazótáborának (na nem mintha eddig nem lett volna meg az ideológiai átfedés, csak most megcsappant az Orbánba vetett hit).

Tegnap a mostanában a Jobbikot szélsőjobbról előző kormányfő (sajtósai) a Trianon emléknap alkalmából (ami már maga is egy jobbikos kampányígéret fideszes teljesítése volt anno) az Ismerős Arcok néven futó nemzeti rockzenekar egyik számát osztotta meg a Facebook-on csökkenő számú híveinek szellemi táplálékul.

Hogy mit érdemes tudni róluk, azt szépen összefoglalta a nol.hu:

Az Ismerős Arcok a Jobbik holdudvarához tartozik. Az együttes rendszeresen fellép a mostanában cukiságkampánnyal próbálkozó szélsőjobboldali párt gyűlésein és kampányrendezvényein – 2005 óta pedig a Jobbik Nemzeti Majálisán –, az Átlátszó pedig két hete derítette ki, hogy az együttes tavalyi fellépéséhez 450 ezer forintos támogatást nyújtott a Jobbik-közeli Gyarapodó Magyarországért Alapítvány.

Na ez az együttes fog a hónap végén fellépni közpénzből Kőbánya legfőbb ünnepén.

Hát had gratuláljak a pompás ötlethez. Jövőre kiket várhatunk? Az Egészséges Fejbőrt?

A Jobbik holdudvarához tartozó nemzeti rockzenekar, az Ismerős Arcok fog a hónap végén fellépni közpénzből Kőbánya legfő...

Posted by Kötöttségek nélkül on 2015. június 5.

Bűnözők az illiberális államban

bunozok.jpg

Orbanisztánban a szigor mindig lecsap a társadalomra különösen veszélyes bűnözőkre, hisz meg kell védeni az ártatlan állampolgárokat az ilyen közveszélyes elemektől. 

Két mai hír, röviden: 

I.

Az országgyűlés sajtóosztálya azért tiltott ki két híradóst a Parlamentből, mert rossz folyosón kérdezték a miniszterelnököt. 

Április végén Fazekas Sándor pozíciójával kapcsolatban forgatott Szondi Vanda, az RTL Klub riportere és operatőr kollégája a Parlamentben, akik Orbán Viktort is megkérdezték arról, hogy távozik-e Fazekas Sándor, mire a miniszterelnök nyilatkozott a csatornának és közölte, nem lesz kormányátalakítás. 

Az országgyűlés sajtóosztálya ezután előbb szóbeli megrovásban részesítette az RTL Klub két munkatársát, majd e-mailben tájékoztatták a főnöküket, hogy júniusig nem léphetnek be a Parlament épületébe.

II.

A Budapest Rendőrkapitányság illetékes osztálya "garázdasággal vádolja" a PM és Zöld.Front Ifjúsági Mozgalom azon aktivistáit, akik áprilisban az ország teljes elszegényedése ellen tiltakoztak. Emlékeztetőül a fiatalok egy olyan molinót feszítettek ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának erkélyén, amelyen ez látható: 4 milló embert hagytatok az út szélén.

Hiába. Magyarország a sajtó- és a szólásszabadság hazája, ebbe aztán tényleg nem köthetnek bele a Gyurcsány kottájából játszó EU-ban sem.

"Hiába. Hazánk a sajtó- és a szólásszabadság hazája, ebbe aztán tényleg nem köthetnek bele Gyurcsány kottájából játszó EU-ban sem."

Posted by Kötöttségek nélkül on 2015. május 21.

Muszáj -e vitatkozni a Jobbikkal?

konferencia.jpgKisebb vihart kavart baloldali körökben az, hogy az Együtt konferenciát kíván rendezni a jövő héten az rendszerváltás 25. évfordulója kapcsán magáról az eseményről, és az azóta eltelt időszakról. A két fő botránykő: kit hívtak meg, és kit nem.

Az utóbbi kérdéskör a sértődöttségről szól.

Mi az, hogy a PM-et, a DK-t meg az MSZP-t nem képviseli senki?

Hát ez van a fiúk. Ezt a dzsemborit nem egy független intézmény szervezi, amelynek kötelessége minél szélesebb körben gondolkodni, hanem egy párt, amelynek joga van megválogatni, hogy kit hív meg egy téma megvitatására, és milyen megközelítést alkalmaz. Teccetek volna foglalkozni az évfordulóval korábban, és szervezni valamilyen saját eseményt, nem pedig csak akkor ráakaszkodni más programjára, amikor az tető alá hozza. Összefogás tavaly volt, nem jött be, szóval (nem végleg kizárva a későbbi valamilyen választási együttműködés lehetőséget) had lássák már az emberek, hogy a különböző pártok mit is képviselnek valójában azon kívül, hogy Orbán takarodj?

Hogy-hogy nincs meghívva egy nagy rendszerváltó se? 

Ahogy a (hangvétele alapján) DK szimpatizáns Europa kávézó blog írja:

Ha pedig valaki hiteles konferenciát akar a 25 évről, meghívhatta volna például Magyar Báintot, Kovács Lászlót, Jeszenszky Gézát, Bokros Lajost, Lendvai Ildikót és még sorolhatnánk. Az Együtt-konferencia szereplői mind 2002 után bukkantak fel, a rendszerváltás fő évszáma pedig 1989.

Csókolom, akkor 1848-ról már nem is lehet konferenciát rendezni, mert 100 éve meghalt az utolsó honvéd is? Bocs, de ez nagyon gyenge érv. Ez a konferencia a program alapján nem könnyes szemű visszaemlékezés lesz (bár lehetne létjogosultsága annak is, de azt szervezze meg más), hanem az elmúlt 25 év értékelése egy valódi vita során.

És a valódi vita igénye át is vezet ahhoz, ami legjobban szúrja sokak szemét:

Az Együtt miért legitimálja a Jobbikot azzal, hogy szóba áll vele?

Tovább

A miniszterelnök öletni akar

killer_orban.jpg

A jobboldal folyamatosan gyilkosozta Horváth Ágnes minisztert az egészségügynek plusz pénzt hozó reform miatt (300 Ft-os vizitdíj, ha emlékszik még rá valaki), miközben nem halt bele senki. A reformot a FIDESZ visszacsinálta, sőt, súlyos milliárdokat vont ki az ágazatból, az orvosok és ápolók közül már csak a legelhivatottabbak maradtak az országban, és emberek halnak meg az utcán, mert nem ér oda a mentő a pár száz méterre lévő állomásról. 

De ez már nem lépi át a hívek ingerküszöbét. 

A jobboldal folyamatosan gyilkosozta Bajnait, mert egy gazda öngyilkos lett Hajdú-Bét tönkretétele miatt, miközben bírósági ítéletek sora mondta ki, hogy a csődhöz Bajnainak nincs köze, de ha még lenne is, nem lehetne felelőssé tenni egy összeomlott ember rossz döntésért. 2010 óta viszont a FIDESZ érdekében álló gyanús halálesetek sora borzolja az idegeket, és nem tudom, mekkora lenne a lista, ha összeállítanánk, hogy hány ember választotta kétségbeesésében a halált azért, mert tönkrement az élete a kormány valamelyik, mindenkin átgázoló intézkedése nyomán, mondjuk amikor komplett gazdasági ágazatokat szerveztek át egyik napról a másikra, családok alól kihúzva a talajt (nyerőautomaták, trafikok, stb.).

De ez már nem lépi át a hívek ingerküszöbét. 

Mint ahogy az se, sőt, valószínűleg nem kis részüknél helyeslésre talál, hogy Orbán a legalantasabb ösztönökre apellálva konkrétan embereket akar megöletni a népszerűsége érdekében, vagy legalább is a szokott cinikus módján megfogalmazva ezt sejteti (ismerve azonban habitusát, jó eséllyel komolyan is gondolja):

Tovább

Matek érettségire készülőknek, szeretettel :-)

matek.pngMiután a tanuló ifjúság (amely 11 éve nem volt ilyen alacsony létszámú) délelőtt átesett a magyar érettségin, forduljunk arccal a holnapi nap felé. A felkészüléshez pedig zenei aláfestésül melegen ajánlom a Timuriánus Egyház felkent papjainak, a minden zenei stílusból a legtöbbet kihozó, a szövegeit és magát sohasem komolyan vevő Timur Lenk zenekarnak a Matekmetál c. örökbecsűjét, melyet a műfaji megkötéseknek köszönhetően nem túl artikulált ének miatt feliratozva közvetítünk:

Tovább

Orbán lebirkázta a híveit

orban_1.JPGAz ECHO tévén leadott Hacsek és Sajó beszélgetésből igazából csak egy dolog ragadta meg a figyelmemet: 

Orbán Viktor emellett „tájékozódási zavarról” beszélt, aminek okát abban látja, hogy elveszítették egy fontos támaszukat, a médiájuk egy részét, amely segített eligazodni a jobboldaliaknak. A média elvesztését azzal magyarázta, hogy konfliktus alakult ki a kormány és a meghatározó méretű jobboldali média tulajdonosai között. Utóbbiak egyben nagybirtokosok is, márpedig a kabinet úgy döntött, a korábbi nagybirtokrendszerből kis- és közepes birtokrendszert hoz létre – vázolta az okot, amely szerinte e feloldhatatlan konfliktus mögött áll. 

A zavar pedig mindaddig fennmarad, amíg a jobboldali világ – a kevés megmaradt mellé – nem hoz létre új írott és elektronikus médiumokat, nem mozdítja meg szellemi tehetségét, pénzét, szervezőképességét annak a nyilvánosságnak a megteremtéséhez, ahonnan ismét mértékadó információkhoz juthatna – fejtette ki. A pártelnök-miniszterelnök jelezte, ez nem lehet a kormány feladata, ezért biztatta híveiket, fektessenek ebbe energiát. Példának hozta, hogy Liszkay Gábor megvette a Napi Gazdaságot. 

Tovább

Összehangolt támadás az Eleven Emlékmű ellen

eleven-emlekmu.jpgNa eddig bírta ki a Jobbik, hogy a "XXI. századi néppárt" címke mögé bújva figyelje, amint Orbán - totálisan félreértelmezve a helyzetet - teljesen kimegy jobbszélre az idegengyűlöletre építő, végtelenül taszító nemzeti konzultációval, és a halálbüntetés meglebegtetésével. Félredobva a cukináci álarcot, a versenyszellemtől hajtva kibukott Vonáékból az antiszemita bunkó, és beleálltak a "ki a tahóbb" versenybe. 

A Szabadság téri Eleven Emlékmű tiltakozás a möggötte található történelemhamisító giccs ellen (amit még a kormány is annyira szégyellt, hogy csak éjszaka merték felállítani, és senki nem vállalta, hogy hivatalosan átadja), és egyben spontán közösségi megemlékezés, ami egy flashmob-ból nőtt ki. Aki járt már arra, és végignézte a fotókat, leveleket, tárgyakat, valószínűleg a megrendítő jelző jut eszébe róla, ha van benne egy kis empátia és emberség. 

Na ezek azok a tulajdonságok, amelyek a Jobbikból minden jel szerint hiányoznak, hisz mind a Parlamentben, mind a Fővárosi Közgyűlésben olyan stílusban mentek neki, ami színvonalában és szándékaiban a hozzájuk (is) közel álló Szakály Sándor elhíresült "idegenrendészeti eljárás" definícióját idézi fel.

Tovább

Nálunk sci-fi, Amerikában valóság, mi az?

clinton_teaser_gays.jpg

Miközben mi az emberi jogok területén szépen csendben araszolunk vissza a középkorba, hisz olyan országokkal kokettálunk, ahol a valódi demokrácia és a szólásszabadság mellett üldözik a homoszexualitást is (és lehet, hamarosan egy olyan párt lesz a legnépszerűbb, amely ezen a téren a putyini módszerekre esküszik), addig a világ normálisabb felén pont ellenkező folyamatok zajlanak.

Egyre több olyan ország van Európában és szerte a világon, ahol elfogadott az azonos neműek házassága. Az Egyesült Államokban jelenleg 36 tagállamban legális a melegesküvő, de a Legfelsőbb Bíróság ezt egységesíteni szeretné, így hamarosan esély nyílhat arra, hogy az összes tagállamban kedvük szerint házasodhassanak az LMBT közösség tagjai. Nem érdektelen hát, hogy miképp viszonyulnak ehhez a kérdéshez a mostanában elstartoló elnökválasztási kampány résztvevői. 

Obama elnök az utóbbi években nyílt támogatója ennek az ügynek, de hát ő már nem indulhat újra, így nemcsak a republikánus, hanem a demokrata oldalon is előválasztással dől el, hogy ki indul az elnöki székért. A kampánynak legesélyesebbként nekivágó Hillary Clinton mindenesetre már letette a voksát: az indulását bejelentő kisfilmjében az amerikai átlagállampolgárok között szerepel egy meleg és egy leszbikus pár is:

Tovább

A magyar politika viszkis rablója

jobbik.jpgAmbrus Attila, a viszkis rabló néven világhírűvé vált egykori jégkorongozó 27 bankot pakolt ki, de volt stílusa, froclizta a rendőrséget (ez az első elfogása után a Gyorskocsi utcából történő szökésben csúcsosodott ki) így tettei ellenére kultfigurává vált. A magyarok egy jelentős része bizony egy bűnözőnek drukkolt. 

Egy kicsit így van most Magyarország a Jobbikkal is. 

Adott egy párt, amely virtigli neonáci alapokon áll, politikája rasszizmusra, antiszemitizmusra és demokrácia-tagadásra épül, és mégis, ez a párt igen közel áll ahhoz, hogy a legnépszerűbb legyen. 

Benácult volna az ország? Dehogy. 

Tovább