Pótkötet a Thunderstruck Top10-hez

2014. augusztus 22.

10639520_654960857944280_318795667842494440_n.pngÚj versenyző érkezett a pár héttel ezelőtti TOP 10 Thunderstruck feldogozás és paródia c. poszthoz, méghozzá Finnországból. Előadja a sajátos feldolgozásokban utazó Steve'n'Seagulls zenekar.

Ezt a dalt egyszerűen nem lehet elrontani, suttyó farmer stílusban is tökéletes :-)

___________________

FB:

Ez áll Dési távozása mögött?

Dési János hétfőn váratlanul távozott a Népszavától, ahol 1996 óta dolgozott. 2002 óta a lap főszerkesztő-helyettese volt. (...) Dési részleteket egyelőre nem közölt, csak a napilap 2010. december 3-i, üres borítóját csatolta a távozás híréhez. Így egyelőre azt sem lehet tudni, hogy kirúgták-e, felmondott vagy közös megegyezéssel távozott a napilaptól.

- írja az Index.

Nos, van egy tippem, ugyanis rögtön kiszúrtam, hogy mi volt a címe az utolsó népszavás írásának

Képernyőfotó-2014-08-18---13.03.33.png

Tovább

A közbeszéd színvonala Magyarországon

Nincs hozzáfűzni valóm.

Városnézés szobabiciklivel

mol_bubi.jpgNaná, hogy jelentkeztem tesztelni a BUBI-t. Van saját bicajom, használom is eleget, de a hétköznapokon szervezési problémák miatt nem tudok reggelente azzal elindulni otthonról, viszont napközben be tudnék iktatni egy kis tekerést, így évek óta várom, hogy végre elinduljon. 

Azaz vártam. Eddig. 

A lelkesedésemet már az lehűtötte egy kicsit, amikor pár hónapja kiderült az ára, ami a legmagasabbak egyike lett Európában (a fizetésekhez viszonyítva meg aztán pláne), de úgy gondoltam, az még változhat.

Most viszont igazán elbizonytalanodtam. Most, hogy már ültem is rajta.

Tovább

TOP 10 Thunderstruck feldogozás és paródia

thunderstruck.jpgVan egy lassan negyed évszázados rockklasszikus a maga elementáris erejű, félreismerhetetlen intrójával, amit mindenki ismer, és nem csak a rockrajongók szeretnek. 

Naná, hogy egy ilyen dal sok mindenkit megihletett, és elképesztő feldolgozások születtek belőle. Ezek közül raktam össze egy szubjektív TOP 10-es válogatást.

De mindenekelőtt íme az eredeti, csak hogy meglegyen frissen az összehasonlítási alap:

És akkor most lássuk a többit (a legjobb természetesen a végén található).

Tovább

Egy poszt nyitottaknak

Európa erős embere ;-)

orban_merkel.jpg

Két mai hír, kommentár nélkül. 

Arra a felvetésre, hogy a Fidesz az EP-választáson megszerezte a szavazatok 51 százalékát Juncker pártjának, az Európai Néppártnak, azt mondta, hogy a Fidesz "nem Juncker miatt" érte el ezt az eredményt. Éppen "ellenkezőleg: megígértem a választóimnak, hogy Juncker útját állom. A választási ígéretem és az európai alapszabályok megszegése lenne, ha mégiscsak Juncker urat jelölném, csak azért, mert az Európai Néppárt más pártjai ezt akarják" - mondta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy az ilyen magatartás "lerombolná az Európai Unió alapjait".

Orbán a Bildben: Juncker útját állom

Nem akar európai bizottsági (EB) elnökválasztási castingot Angela Merkel német kancellár, ezért arra törekszik, hogy már a jövő heti európai uniós csúcsértekezlet döntsön Jean-Claude Juncker jelöléséről a testület élére - tudta meg a Financial Times (FT) a birtokába került dokumentumokból. Az egyik emlékeztető szerint Merkel európai vezetőknek beszélt arról, hogy az ezzel kapcsolatos elhúzódó belharc ártana az EU-nak, ezért most már Juncker gyors jelölése mellett van.

Óriási vereségbe szaladhat bele Orbán

Na jó, egy kommentár mégis: 

Így ígérte meg Orbán és a FIDESZ, hogy útját állja Junckernek :-)

Tovább

Június 16: gyásznap vagy örömünnep?

10325233_293610464139037_8923343076920422962_n.jpgEgy olyan tiltakozás látott ma napvilágot, amellyel az aláírók iránti minden tiszteletem ellenére nem tudok egyetérteni: 

Ötvenhatos mártírok több hozzátartozója tiltakozik az 1956-os mártírok emléknapján a Hősök terén hétfő este megrendezendő Omega- és Scorpions-koncert ellen. Erről Jánosi Katalin, Nagy Imre miniszterelnök unokája tájékoztatta az MTI-t. 

A közleményben - amelyet Jánosi Katalin mellett Maléter Pálné, Maléter Pál özvegye és Szilágyi Júlia, Szilágyi József leánya is aláírt - úgy fogalmaznak "tiltakozunk a durva, kegyeletsértő kormányzati rendezvény" ellen. 

Kifejtették: ahogy október 6., úgy június 16. is nemzeti gyásznap. Az aradi vértanúk emléknapját sem keresztelik át a béke napjára, a Batthyány-emlékmécsesnél sem rendeznek az egykori miniszterelnök halála alkalmából táncmulatságot "vagy Aradon, az emlékműnél Madonna-koncertet október 6-án" - tették hozzá. 

"Június 16. Nagy Imre és mártírtársai kíméletlen meggyilkolásának, a hazáért hozott áldozatának, vértanúhalálának emléknapja, mely semmiképp sem lehet a +szabadság napja+ és a gyásznapon semmiképp sem táncolhatnak-vigadhatnak katartikus gyászszertartásuk helyszínén!" - hangsúlyozták. 

A közlemény szerint "embertelen és sértő" (ahogy egy kormányzati alkalmazott említette:) "örömünnepet" rendezni a gyászszertartás helyszínén. "Ez történelmünk fontos eseményeinek hazug átírására tett gyalázatos kormányzati kísérlet, mely újabb bizonyítéka a regnáló hatalom otromba érzéketlenségének" - fogalmaztak. 

Talán nem kell bizonygatnom, hogy nem a szívem csücske a mostani kormány, mégis azt mondom, hogy ezesetben nem biztos, hogy kell hátsó szándékot keresni, és bizony én ott leszek ma este a Hősök terén.

Tovább

Jó rendőr, rossz rendőr

lazar.jpgAz elmúlt pár hét kis túlzással csak Lázárról szólt. Úgy tűnik, mintha csak direkt keresné a minél nagyobb konfliktusokat (mesteréhez hasonlóan, tegyük hozzá). Nem kezdem el most sorolni az ügyeit, szügyig van velük mindenki norvég alapostul, origóstul, koncentráljunk csak a frissen napvilágra került legelső miniszteri intézkedésére:

Információink szerint Lázár János kancelláriaminiszter keményet húzott szinte első intézkedésként: magához vonta a rövid és középtávú fővárosi uniós projekteket, és egy erőteljes tollvonással lehúzta őket a listáról. Budapest így a következő hét évben százmilliárdos forrásoktól eshet el. Nem úgy Hódmezővárhely, ami villamost kap. Tarlós bízik benne, hogy Lázár meggondolja magát. 

A 3-as metró felújítása, a villamosjármű-beszerzés folytatása, kisföldalatti-járműcsere, a 2-es metró és a HÉV összekötése, a 4-es metró kelenföldi buszterminál és P+R parkoló – információink szerint ezek a beruházások esnek áldozatul az új fejlesztési politikának. A fenti listáról a metró és a kisföldalatti kritikus állapotban van, a következő hét évben ennek ellenére sem számíthatnak pénzre. A főváros vesztesége, ha ez így marad, több százmilliárd forint lesz, uniós pénz nélkül pedig nem tud fejleszteni. 

Én meg csak ülök, és nem értem a logikáját a dolognak.

Tovább

Az "Egy kép többet mond minden szónál" rovatunkból...

A Sándor-palotába megszervezett, rendkívül magasztos ünnepségre sajnos a terem korlátozott befogadóképessége miatt csak az MTI és az MTVA fotósát engedték be, más sajtót nem. Így csak tippelni tudunk, mi mehetett ott.

 

Na ez is egy újabb indok arra, hogy a hétfő estét a Kossuth téren töltsük.

Újságírói példatár 1: Hogyan ne hazudjunk?

vago.jpgHát mondjuk rögtön a cikk címében. Vagy ha mégis, akkor legalább legyünk következetesek, és egyeztessük a cikk tartalmával. 

Az egykor még általam is aránylag korrektnek tartott Heti Válasz az utóbbi időkben a Demokrata - Magyar Nemzet - Magyar Hírlap tengely babérjaira tör, és így egyre lejjebb és lejjebb csúszik színvonalban. 

Ma például kikerült a honlapjukra egy hír, amely egy alapítvány zűrös ügyeiről szól, és amivel Tukacs István MSZP-s képviselőt próbálják befeketíteni. Azok között, akik csak a headline-okat olvassák el, valószínűleg sikerrel is járnak, hisz ez a cikk címe:

Bűncselekmény gyanújába keveredett egy szocialista képviselő

Az ember elkezdi olvasni a hírt, őszíntén szólva nem csodálkozik a dolgon, bár az már az gyanús lehetne, hogy egy volt fideszes fogalmazza meg a vádat. A gyanú csak erősödik, amikor eljut az ember a cikk közepéig:

Az MTI megkeresésére Tukacs István azt mondta, ha Kozma Péternek „problémája van", akkor keresse igazát a független magyar bíróságon. Arra hívta fel ugyanakkor a figyelmet, hogy ő már öt éve nem tisztviselője a nyíregyházi Esélyt az Ifjúságnak Alapítványnak.

Persze ettől még lehet hunyó, de ezek után már nem is túl nagy meglepetés, hogy a cikk így zárul:

Az MTI kérdésére Nagy Andrea (a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője) azt mondta: az ügynek Tukacs István nem gyanúsítottja, az ügyészség eddig nem indítványozta a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

És most olvassuk el újra  a cikk címét.

Köszönöm, ennyi volt a mai lecke.

Itt az esély a valódi megújulásra?

megujulas.jpgTavaly januárban, amikor szakadt az LMP, ezt írtam Schifferék Bajnaihoz fűzödő viszonyáról: 

Megtehették volna, hogy ők kezdenek el elsőként tárgyalni az E14-el, így helyzeti előnyre tehettek volna szert, már belülről, egy nagyobb szövetség részeként - nem feltétlenül abban feloldódva, hanem megtartva akár az önálló identitást is - alakíthattak volna az arculaton, és kihasználva az október 23-ai erős kezdés lendületét közösen erősebbek lehettek volna az MSZP-nél, így az alakuló ellenzéki szövetségben az utóbbinak jóval kisebb szerep jutott volna. 

Nem így történt, és ez végül is egyetlen ember sértődöttségére vezethető vissza.

Én tisztelem Schiffer András jogvédői tevékenységét, elvi alapon még el is fogadom az érvelését arról, hogy szükség volna egy harmadik pólusra, azt meg pláne megértem, hogy nem szereti a szocikat (...).

Csak hogy ezzel a hozzáállással itt és most egy dolgot lehet csupán elérni: Orbánék újraválasztását.

Ami azóta történt, megerősített ebben az érzésemben, de főleg a tegnapi nap győzött meg erről. 

Hisz gondoljunk bele: ha Bajnai nem tesze-tosza udvarioskodással töltötte volna a az elmúl másfél év jó részét, folyamatosan lebegtetve, hogy most akkor tényleg szeretne -e miniszterelnök lenni, vagy sem, és ha ezzel párhuzamosan Schiffer doktrinersége nem lett volna akadálya annak, hogy a 2012 végén népszerűsége csúcsán lévő Bajnai, az akkor szintén csúcson lévő civilekkel a háta mögött összefogjon az LMP-vel, hova juthattunk volna? 

Tegnap részben megkaptuk a választ. 

Persze csak egy olyat, amelyet nem lehet értelmezni az elmúlt másfél év valósága nélkül.

Tovább

A FIDESZ kampány sunyi csúsztatásai

ov_signo.jpgLevelet kaptam a Viktortól. 

Ez még önmagában nem késztetne írásra, hisz kampány van, amikor minden párt szükségét érzi, hogy a levelesládám teleszemetelésének útján próbáljon meggyőzni a maga vélt vagy valós igazáról. Ez egy ilyen műfaj. 

Viszont elkövettem azt a hibát, hogy beleolvastam, és ez viszont már felhúzott. 

Kezdődik a szokásos demagóg hablattyal, szóra se érdemes: több tisztelelet, mocskos bankárok és bürokraták, mintha Marxot vagy Lenint olvasnék, és nem Orbánt, de ez már rég nem szokatlan tőle, mióta sokadik jelmezként Kádár János szürke öltönyét hordja a hozzávaló hamiskás mosollyal, éphogy csak nem kacsintgat.

De aztán jött a következő két bekezdés:

Tovább