Szelektív valóság-értelmezés Kispesten Illatos út ügyben

2016. február 08. - Fedor

baranyi.jpegA kispest.info című fideszes helyi újságnak sikerült azt kihozni az Illatos úti helyzetből, hogy a megoldásért egyedül pártunknak és kormányunknak jár hála, sőt, erről is a szocik tehetnek. Ez tudható meg abból a cikkből, amit Baranyi Krisztina osztott meg a Facebook-oldalán az alábbi kommenttel: 

Adtak egyet a valóságnak.....tényszerű tájékoztatás Kispesten :-( 

Tovább

Nem akarsz kontrollálatlan hatalmat Orbánnak? Terrorista vagy!

A FIDESZ legfrissebb hirdetése (amit minden bizonnyal az utcákon is látni fogunk nemsokára, a lassan három éve tartó permanens óriásplakát-kampány keretében) csúcsra járatja a hangulatkeltést: gyakorlatilag terrorizmus-pártolással vádolja meg az ellenzéket csak azért, mert nem szavaz(ott) meg olyan törvénymódosításokat, amelyek a jogaink folyamatos szűkítésével járnak, ellenben a deklarált céljukhoz nincs is rájuk szükség, mert az ezek nélkül is elérhető, tehát egyetlen funkciójuk a demokrácia totális leépítése. Ettől már tényleg csak egy lépés, hogy a vádból eltűnjön a pártolás, és maradjon csak pusztán a terrorizmus.
Ne legyenek kétségeink, ha a hőn óhajtott statáriális lehetőségek a kezükbe kerülnek, minden bizonnyal hamar eljön ez is.

Ha esetleg még valakinek egy kis kétsége volna arról, hogy mire is kéne ez az alkotmánymódosítás a FIDESZ-nek, az nézze...

Közzétette: Kötöttségek nélkül – 2016. január 25.

Bolond időket élünk: Novák Előd, mint tiszteletbeli Átlátszó-informátor

szuksegallapot.jpgSoha nem hittem volna, hogy a Jobbik kisdobosa tud olyat csinálni, amire azt mondom, hogy szép volt. Hát most ez a nap is eljött. 

Novák ugyanis tegnap közzé tett a Facebook oldalán egy titkosított anyagot, amelynek persze normális országban nem hogy alapból nyilvánosnak kéne lennie, de eleve meg se születne:

30 évre titkosították ezt a kormányjavaslatot, s most ennek közzétételéért 3 éves szabadságvesztést is kaphatok, de a polgári engedetlenség eszközéhez nyúlva (s mentelmi jogomról lemondva) akkor is felhívom a figyelmet rá, hogy abszurd módon titkosítják még ezt az Alaptörvény-módosító javaslatot is, melyhez pedig még csak háttéranyagot sem kaptunk az összpárti(nak tervezett) egyeztetésen a Honvédelmi Minisztériumban, hogy pl. mit értenek terrorveszélyen, amire hivatkozva (bemondásra) a kormány szinte bármit megtehetne, kontroll nélkül.

Közbevetőleg: Persze Elődke nem bírta ki, hogy ne fűzzön ebbe is bele egy kis cigányozást, és ez erősen ront az érdemein (nem idézem, a fantáziátokra bízom, miképp tudta a hajánál fogva előrángatni, és a témához kötni), de hát mi mást várhat tőle az ember.

És hogy konkrétan mihez adhatna a Parlament egyszerű többséggel szabad kezet a kormánynak, ha átmenne ez a javaslat?

Tovább

Filmajánló: újra moziban a Veszettek

veszettek_csoport.jpg

A Veszettek egy (szerintem) méltatlanul elhallgatott film, amit irtó gyorsan levettek a műsorról a mozik, mintha pont az lett volna a cél, hogy ne is jusson el sok emberhez.

Azt beszélik, Goda Krisztina a kapcsolatai miatt (Kálomista, Andy Vajna) úgy kapta meg a pénzt rá, hogy nem olvasták el előre a forgatókönyvet vagy az alapjául szolgáló regényt, így csak akkor szembesültek vele, hogy milyen filmet is támogattak (finoman szólva se passzol a FIDESZ retorikához), amikor a forgatás alatt beindult a hype (gárdafilm, stb.). Akkor már leállítani nem nagyon tudták, viszont cserébe onnantól kezdve agyonhallgatták. Nem jött több hír róla, pár plakát jelent csak meg alig egy héttel a premier előtt, amelyekről nem igazán derült ki, hogy egyáltalán miről is van szó, aztán meg két-három hét után már le is vették a műsorról, miközben pont addigra kezdett volna el terjedni a híre. 

Tovább

Miért akar a kormány mindenhova pártkomisszárokat ültetni?

szulj.jpgBár látszólag visszakoztak a prompt felháborodást látva, úgy néz ki, csak nem akar leszállni a KDNP a szingliadó-témáról. Kering ugyanis a "párton" belül egy konkrét pontokból álló cselekvési terv

Már az alapozásban van néhány hajmeresztő megállapítás, pl. a szerző szerint sérültként nőttek fel az ötvenes évek óta született nemzedékek, mert az anyák mostanában dolgoznak (gondolom a legsérültebbek kötöttek ki a zártosztály helyett a KDNP-ben), de az igazán cifra dolgok megoldási javaslatok között találhatóak: 

 • A 30 évesnél idősebb, gyerektelen nőknek úgy kellene hozzájárulniuk egy-egy gyerek felneveléséhez, hogy anyagilag támogatnak egy sokgyerekes családot. 
 • Erre a másik lehetőség az adólevonás lenne, amit a nő visszaigényelhet, ha „mégis rászánja magát” a gyerekvállalásra. 
 • A 35-45 éves korosztály gyermektelen tagjainál korlátozni lehetne az abortuszt. Ezzel együtt lehetővé tennék, hogy az így megszületett „kényszergyermeket” születése után örökbe adják. 
 • Nemzeti konzultáció kellene ezekről a kérdésekről. 
 • A meddő 38-45 éves nők gyerekeit béranyákkal is ki lehetne hordatni. 
 • Meg kellene könnyíteni a 0-3 hónapos újszülöttek örökbefogadását, akár háborús övezetekből is. 
 • Meg kellene tiltani, hogy a gyerekeket 1 éves koruk előtt bölcsődei gondozásba adják. Benda szerint így lesz harmonikus az anya-gyerek kapcsolat. 
 • Főiskolásoknak és egyetemistáknak házasságkötési és gyereknevelési ösztöndíjakat is kellene adni. 
 • 10 fősnél nagyobb munkahelyeken népesedési megbízottat kellene foglalkoztatni. A megbízott dolga lenne, hogy megakadályozza a 35-42 éves kor közötti nők túlfoglalkoztatását.  
 • Induljon országos médiakampány, benne a 40 évesen szülő nők sikertörténetének filmes, könnyűzenei és képzőművészeti feldolgozásának támogatásával. 
 • Az anyák napja, a nőnap és a gyereknap „társadalomformáló ünneppé emelése”.
 • Család- és Közösségfejlesztő Államtitkárság felállítása. 

 Alig egy-két olyan van a javaslatok között, amely jól kivitelezve akár elfogadható is lehetne (béranyaság, örökbefogadás megkönnyítése, támogatások), de a többsége vagy értelmetlen pénzszórás, bullshit (nemzeti konzultáció, új államtitkárság, stb.), vagy hozza a Semjénéktől megszokott "Legyen minél rosszabb neki, ha máshogy akar élni, mint ahogy mi gondoljuk" vonalat. Abortusz tiltása? Pénzbüntetés, ha nem szülsz? Melyik században élnek ezek? Mert hogy nem a XXI.-ben, az biztos. 

A legfigyelemreméltóbb azonban mégis csak a népesedési meghízo megbízottakról szóló agyament ötlet. 

Tovább

Egy átlagos nap Orbanisztánban

orbanisztan.jpg

Három hír az elmúlt 24 órából, minden egyéb kommentár nélkül. 

2 milliárdot költött a Mészáros-klán a földárveréseken 

Mészáros Lőrinc a megengedettnél 100 hektárral több, összesen 400 hektár állami földet vett magának a földárveréseken – derült ki az RTL Klub híradójából. Orbán Viktor felcsúti oligarchája 506 millió forintért vásárolt, noha családjával együtt már összesen 1,941 milliárd forintot költöttek ebben a körben. A teljes família így 1391 hektár földet szerzett meg az árveréseken a jegyzőkönyvek tanúsága szerint. 

281 millióért vett földet L. Simon László felesége 

A Blikk szombaton azt írja, miután decemberben megírták, hogy Nadapnál 34 hektárnyi földet szerzett Vass Eszter, a miniszterelnökségi államtitkár felesége, azóta Gárdonyban 198 hektárt, Seregélyesen 36 hektárt, Nadapon pedig újabb 10 hektárnyi földet vett az állami árverésen. 

Mindezért L. Simon Lászlóéknak 281 millió forintot kell fizetnie, amivel kapcsolatban a Blikk érdeklődött a családnál: „sem a cégeik beszámolóiból, sem L. Simon vagyonnyilatkozatából nem tűnik úgy, hogy lenne fedezetük ekkora összegre, hiába kaptak korábban több tízmilliós állami támogatásokat a vállalkozásaik” - írja a lap.

Év végi pénzeső hullott a kormánynak kedves szervezetekre

...a kormány a hozzá közeliek bőkezű támogatásához fogott az év utolsó napjaiban: december 23. és december 31. között összesen közel 150 milliárd forint sorsáról döntöttek.

Nemcsak az a 80 milliárd forint „talált pénz” lelt gazdára, amely a költségvetés bugyraiból december közepéig előkerült – a fedezet például az volt, hogy a tervezettnél kevesebbet költöttek családtámogatásokra, garanciavállalásokra –, de az év közben megnövelt költségvetési tartalékot is sikerült lenullázni, és egyes, támogatandónak ítélt ügyek érdekében jelentős átcsoportosításokra is sor került. A gyermekétkeztetési és gyermekjóléti támogatások fejezetben akadt például olyan el nem költött 3,6 milliárd forint, amit gyorsan áttereltek vidéki sportpályák, uszodák, hidak és – például Felcsút esetében 40 millió forint értékben – járdák építésére.

Több száz oldalra rúg azoknak a Magyar Közlönyöknek a terjedelme, amelyekben az év végi támogatói döntések megjelentek. (...) Makovecz-torony helyett Makovecz-bástya épül, a Testnevelési Egyetem mindent visz a felsőoktatásban, a református egyetem pedig gáláns ingatlanadományt kapott. (...)

Az igazán rászoruló területeknek – az egészségügy, az oktatás – ezzel szemben csupán alamizsna jutott. A várólisták csökkentésére vagy az onkológiai diagnosztikai többletfeladatokra szánt plusz 1 milliárdos, illetve 800 milliós támogatás például olyan tételekkel van „pariban”, mint a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtoknak vagy a Fidesz bölcsőjének számító Bibó István Szakkollégiumnak juttatott extra ajándék.

Összesen 135 önkormányzat részesült az áldásból, átláthatatlan szempontok alapján. (...) A többség sportlétesítmények felépítése, felújítása, bővítése címén jutott rendkívüli pénzekhez (...). Mindezen felül a kormány 152 millióval megtoldotta a több milliárd forintos nemzeti stadionépítési programot is. Ezzel párhuzamosan belső átcsoportosítást is végrehajtott benne: így jutott például Seszták Miklós miniszter szülővárosa, Kisvárda – amelynek labdarúgócsapata a bajnokság másodosztályának 5. helyén áll – az eredetileg tervezett 800 milliót további 690 millió forinttal megfejelő stadionfejlesztési többlettámogatáshoz.

A megengedettnél több földet vett kétmilliárdért a Mészáros család; nem tudni, miből vásárolja fel a Velencei tó környék...

Közzétette: Kötöttségek nélkül – 2016. január 9.

Újra támad a szingliadó?

singlesticker2.jpg

A Kettős Mérce arról ír, hogy a KDNP-sek beszélgetést szerveznek egy olyan könyvről, amelyben a szerző olyan dermesztő ötletekkel próbálja megoldani a demográfiai problémákat, mint hogy 30 év felett vezessék be a szingli adót és hogy ne szerezhessen állami szférában vezető pozíciót az a nő, akinek nincs legalább 3 gyermeke. Ez utóbbi gondolom nagyon tetszene a Kövér László - Kovács Ákos duónak, de attól még természetesen eget verő ostobaság. Nagyon kilóg itt megint a hímsoviniszta lóláb. 

Ami viszont a szingliadót illeti, nem biztos, hogy érdemes elviccelni, ahogy András, a cikk szerzője teszi:

A szingliadó elképzelése is elég szórakoztató, reméljük Mikola István örökbecsűjét felidézve azt az Andrássy úton, a szinglihordák éves találkozóján tervezik begyűjteni. (..) Reméljük az IKSZ-ben is szült már minden nő 3 gyereket, és minden férfinak van felesége, aki szült már 3 gyereket, mert különben nehéz lesz megszerezni az áhított állami pozíciót, és drága lesz a szingliadó.

A szingliadó ötlete ugyanis nem most merült fel először, és most nem az olyan történelmi előképekre gondolok, mint a Ratkó-korszak, amikor konkrétan be is vezették a 4%-os gyermektelenségi adót.

Orbán már 10 évvel ezelőtt azzal kampányolt, hogy a Fidesz kormányra kerülése esetén a gyermektelenekkel háromszor annyi adót fognak fizettetni, mint a háromgyerekesekkel. Aztán persze ez elhalt, mert a kormányváltás elmaradt, viszont miután négy évvel később mégis megvalósult, azonnal előkerült az ötlet megújult formában.

Tovább

Elnézést Virág elvtárs, ez az ítélet...

rogan_1.jpg

Mai tanmesénket a "független" igazságszolgáltatásról Juhász Péter szállította a Rogán per tárgyalásáról: 

...december 16-án a bíróság kérdésére - a nyomozati iratok részeként - elküldte a rendőrség a nyomozást megszüntető határozat tervezetét. Ez azért érdekes, mert nem csak hogy folyik még a nyomozás a belvárosi ingatlanok érték alatti eladása miatt, de az elküldése után két héttel még meg is hosszabbították a határidejét. 

Hogyan lehet meg egy határozat a nyomozás lezárásáról, indoklással, két és fél hónappal a várható vége előtt? 

Mi mással lehetne ezt illusztrálni, mint az alábbi, legendás filmrészlettel: 

Tanmese a "független" igazságszolgáltatásról, avagy miképp lehet meg egy határozat (indoklással együtt) a nyomozás lezár...

Szerző: Kötöttségek nélkül2016. január 5.

CSOK-osok, avagy már megint ki jár jól?

orban_garancsi.jpg

...bármilyen törvényt hoz ez a kormány, nem az a kérdés merül fel, hogy miért jó ez az embereknek, hanem az, hogy miképp keres rajta a fideszes gazdasági hátország? Mert sajnos mindenről az derül ki, hogy a törvények végső célja mostanában ez 

- írtam már évekkel ezelőtt ugyanitt, és a FIDESZ azóta is szállítja erre a tételre a bizonyítékokat. A legfrissebb példa épp most bontakozik ki a szemünk előtt.

Mindenki hallott már arról, hogy a kormány ingyentízmilliót ad új lakás vásárlásához a háromgyerekes családoknak. Elvileg ez illeszkedik a kormány családbarátnak mondott politikájához, és a célba nem is köt bele senki. Persze a kivitelezés már a szokott vonalon zajlik, vagyis a részletekből az derül ki, hogy, csakúgy, mint a családi adókedvezménnyel meg a hitelkiváltással, megint csak a felső-középosztályt támogatják a valóban rászorulók helyett, és hogy megint sikerült úgy bejelenteni egy potenciálisan százmilliárdokba kerülő programot, hogy semmi előzetes számítás nem készült a végszámláról.

De van ennél érdekesebb is, mint ahogy erről az alábbi friss hír tanúskodik:

Tovább

Giccses gifekben gazdag ünnepeket kívánok!

Nem véletlenül ódzkodott oly sokáig a Facebook attól, hogy engedélyezze az animgiffek megosztását. Mióta nyáron feloldották a tiltást, elszabadult a pokol, és mindenkinek a hírfolyamát elöntötték a viccesek és az elgondolkodtatók mellett a giccsipari szakmunkások szemkiégetően rettenetes művei is. Hisz kinek nincs legalább négy vagy öt olyan (jellemzően, de nem kizárólag középkorú vagy idősebb nő) ismerőse, aki idáig az Oravecz Coelho univerzum álbölcsességeinek rendszeres megosztásával élte ki népnevelő hajlamait, és most csúcsragadozóként csapott le az újabb formátumra? 

Fokozottan igaz ez az különböző ünnepekre, amelyeknél adja magát, hogy túltolja cukiságot és a csillogást még az is, aki amúgy kevésbé hajlamos rá, így igazán nem volt nehéz összeszednem az alábbi kis elrettentő gyűjteményt, hogy rendhagyó módon az ünnep ezen extrém leágazásával kívánjak minden kedves olvasómnak békés karácsonyt, hisz nehogy már csak nekem legyen rossz :-)

Na jó, azért a végén lesz egy olyan is gif is, ami nem giccses, hanem vicces, és a karácsonyon kívül kapcsolódik a blog fő profiljához is, de ahhoz végig kell görgetni az egészet :-)

Tovább

A Vak komondorok kormánya nem hagyja az út szélén a Nemzeti Dalcsinálót

Rakétasebességgel eszkalálódik a helyzet Ákos körül: pár bunkó mondattól villámgyorsan jutottunk el odáig, hogy a kormány felmondta az összes Telekomos szerződését (UPDATE: ezen utólag finomítottak), és alig burkoltan beszóltak Németországnak is: 

"A kormány megdöbbenéssel értesült a Telekom lépéséről, amely meggyőződésünk szerint mind a magyar alkotmány szellemével, mind pedig betűjével ellentétes" - közölte a szóvivő. 

"Elképzelhető, hogy ez Németországban lehetséges, de mi elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ma Magyarországon bárkit véleménye és nézetei miatt ilyen formában diszkriminálni lehessen" 

A FIDESZ kormány rakja helyre Németországot alkotmányosságból és diszkrimináció-ellenességből. Hát ez az év vicce. 

Akkor kezdjük elölről. 

Tovább

A wanabe Havasi Bertalan esete a kreatívan értelmezett személyiségi jogokkal

nyugati.pngEz a kép nem sikerült. Nyilvános megosztásra elvileg alkalmatlan. Hogy most mégis ezzel illusztrálom ezt a bejegyzést, az annak köszönhető, hogy a kép elkészültének körülményeiről szól. Pár nappal ezelőtt ugyanis sikerült a saját bőrömön megtapasztalnom, hogy a kreatív jogértelmezés és a hatalmaskodó arrogancia nem csupán a FIDESZ vezető rétegének a sajátja, nem csak ők érzik úgy, hogy bármit megtehetnek, ez bizony jellemző sok talpasra is. 

A Nyugati aluljáró semmi mással össze nem téveszthető közegében haladtam a metró felé, amikor feltűnt, hogy a metróbejárattal szemben nem kevesebb, mint négy aláírásgyűjtő pult is van, és abból háromnál fideszesek hergelik a jónépet kvóta- és unióellenes rémhírekkel, valamint erre hivatkozva aktualizálják épp a Kubatov-listát (a negyediknél PM-esek voltak, de igazából fogalmam sincs, hogy miért). 

Ezek nem bízzák a véletlenre - gondoltam, és úgy döntöttem, hogy ezt egy fotóval dokumentálva meg is osztom a blog Facebook-oldalán, mint ahogy ezt már számtalanszor megtettem az elmúlt években minden gond nélkül, amikor politikai aktivitásba futottam bele Budapest (vagy akár Brüsszel) utcáin. 

Hát most nem így alakult. A kép készítése közben ugyanis az egyik pulttól egy csaj majd egy srác odajött hozzám, és elkezdtek hatóságként viselkedni. A csaj azzal nyitott, hogy elsütötte az egyik abszurd mondatot a sok közül, amelyeknek köszönhető, hogy poszt lett a sztoriból: 

A FIDESZ pultját tilos fotózni! 

Hogy mi van? 

Tovább

3+1 rettentően buta komment a párizsi merénylet kapcsán

parizs32.jpgA péntek esti párizsi események alaposan felforgatták a kedélyeket. 

A migránsellenesek igazolva látták minden parájukat. A neten új erőre kapott a menekült-ellenesség, főleg, miután egy ideig úgy tűnt, egy regisztrált, és többek között Magyarországon is áthaladó menekült is van a merénylők között, ezt azonban a francia hatóságok most már határozottan cáfolják, szóval a tény egyelőre az, hogy a támadók helyismerettel rendelkeztek, franciául beszéltek, a vezetőjük pedig egy belga állampolgár, minden más csak találgatás. 

Már csak azért is botorság a menekülteken leverni a port ezért a szörnyűségért, mert pont ez az, ami miatt kénytelenek voltak útra kelni, ez az, ami elől menekülnek. További csavar, hogy Franciaország többek között azért válhatott célponttá, mert részt vesz Szíriában az Iszlám Állam elleni harcban, vagyis pont azt csinálja, amit a menekült-ellenesek (kivételes egyetértésben a menekültekben elesetteket, és nem hódító hordát látókkal) a menekült-helyzet végleges megoldásának tartanak. 

Persze az ilyen összefüggések felismerése már sokak szellemi képességeit meghaladja, másoknak pedig nem fér bele a prekoncepciójába, és ezért nem hajlandó ezeket fel- és elismerni.

Erre hozok most 3+1 példát. 

Tovább

Érik a FIDESZ-MSZP koalíció?

hiller_arena.jpgNagyon úgy néz ki, hogy az MSZP-sek egy része úgy kívánja megállítani pártjuk népszerűségének zuhanását, hogy a menekültkérdésben feladják az eddig pozitív semlegességnek csúfolt, de azért alapvetően a kerítést kritizáló politikájukat, és nyíltan beállnak a FIDESZ mögé. 

A tapogatózás már hónapokkal ezelőtt elkezdődhetett, amikor Hiller István egykori munkatársai, bár korábban hangos kritikusai voltak a FIDESZ kormányzatnak, hirtelen állami alkalmazásba kerültek. A héten maga Hiller Haver indult el a damaszkuszi úton egyre növekvő sebességgel: két napja még csak a kerítés mellett tett hitet az Inforádióban, a mai Heti Válaszban megjelenő nagyinterjújában viszont már egyenesen az Orbán által is terjesztett összeesküvés-elméleteket visszhangozza. Innen visszanézve már egyáltalán nem tűnik véletlennek, hogy Orbán az elhíresült kiszivárgott beszédében pont őt dicsérte egyedül a baloldali politikusok közül. A legfrissebb fejlemény, hogy már nincs egyedül az MSZP felső köreiben a véleményével: az egykori pártelnökhöz csatlakozott Gőgös Zoltán, a párt elnökhelyettese is. 

Kíváncsi lennék, hogy mit szól ehhez egy másik volt pártelnök, Lendvai Ildikó, aki aktív tagja a Migration Aid-nek, vagy a választmányi elnök Botka László, aki Szeged polgármestereként az elsők között állt ki menekülteket segítő civilek mellett. 

A pletykák szerint Hiller azzal házal az MSZP-n belül, hogy a FIDESZ 2018-as győzelme elkerülhetetlen, viszont egyáltalán nem biztos, hogy egyedül is többsége lesz, márpedig akkor a FIDESZ-nek szüksége lesz egy koalíciós partnerre a Jobbik ellenében. Na erre a szerepre szeretne Hiller és köre bejelentkezni. 

Szerintem ez a terv több sebből is vérzik.

Tovább

Ne engedjétek hozzám a gyerekeket

gyerek_j.jpg

Harrach Péter, az állítólag Keresztény, állítólag Demokrata, állítólag Néppárt frakcióvezetője alig egy éven belül már másodszor rúg bele verbálisan az éhező gyerekekbe. 

Már az kiakasztotta a cinizmusmérőt, amit tavaly decemberben a köztévé riporterével közösen hoztak össze: 

A riporteri feladatokat a "politikai présben" ( tájékoztatás versus totális politikai lojalitás, sőt! ) szintén izgalmas módon abszolváló műsorvezető Fábián Barna a következő kérdést "szegezte" Harrach Péternek, a Keresztény Demokrata Néppárt politikusának: "Múltkor láttam egy érdekes kimutatást, egy felmérést melyben az szerepel, hogy a gyermekek egy része nem azért megy be reggeli nélkül az iskolába, mert a szülők nem tudják neki előkészíteni, vagy csomagolni, hanem egyszerűen nem éhes". Nos, Harrach Péter politikus és ugye keresztény- valamint demokrata ember nem késlekedett a válasszal: "Gondolom ez életforma kérdése". 

De az a szűklátókörű aljasság, amit ma odapöttyintett a hallgatóság elé a Kossuth Rádióban, még ezen is túltesz: 

Tovább