Betojt a FIDESZ, ezért felpörgették a hazugsággyárat

2016. október 21. - Fedor

teaching-kids-how-to-whistle.jpegValami egészen hihetetlen, hogy mennyire összecsinálták magukat a FIDESZ-ben attól, hogy esetleg sokan hallgatnak Juhász Péter hívására, és 23-án elmennek kifütyülni Orbánt.

Egyrészt lázasan elkezdtek embereket szervezni:

De persze nem erről a kormányról beszélnénk, ha nem csapnának hozzá mindehhez egy undorító lejárató kampányt is.

Tovább

Superman, Sándor és 1956

superman_head.jpg

Superman mindig is jófiú volt. Ha Amerika helyett a Szovjetunióban találták volna ki, ő lehetett volna a mintaúttörő: ahol tud, segít, és persze küzd a gonosz ellen. Ilyen tulajdonságokkal természetes, hogy használták propagandára is a karakterét. Hitlerrel még csak képregényben tudta összemérni az erejét, de pl. a Ku Klux Klán a valóságban is megroppant attól, hogy Clark Kent köpenyben repdeső alteregója egy aktivistának köszönhetően leleplezte a rasszista szekta röhejes rituáléit.

És hogy miért érdemes felidézni ezeket pár héttel a kvótanépszavazás után és két nappal október huszonharmadika előtt?

Hát mert hősünk (aki ugye maga is háborús menekültként érkezett a Földre szülőbolygójáról, a Kryptonról) az ENSZ által 1960-ra meghirdetett Menekültek Világévében az egyik képregényben az angolul még nem beszélő, és ezért magát kirekesztettnek érző 56-os menekült magyar kisfiú, Sándor segítségére sietett. A hőstett ezúttal abból állt, hogy elmagyarázta két jólszituált amerikai srácnak, miért érdemelnek együttérzést azok, akik kénytelenek voltak elhagyni az otthonukat. Mivel Superman a szemléltető oktatás híve, a hóna alá csapta Jimet és a haverját, aztán lazán átrepült velük Európába (kész csoda, hogy a szülők nem jelentették fel gyerekrablásért), hogy megmutasson nekik egy olyan menekülttábort, amely ugyan négycsillagos hotel azokhoz a sátrakhoz képest, amelyeket Orbánék állítottak fel a rajtunk keresztülutazó szerencsétleneknek, de azért még így is sokkolóan hatottak az ötvenes évek amerikai kertvárosi idilljében felnőtt srácokra.

A sztori üzenete egyértelmű, még ha kissé szájbarágós is, a vége pedig természetesen happy end, Sándorunk barátokra lel. Bár ez az üzenet egyáltalán nem újkeletű (egy másik szuperhős, egy bizonyos Jézus lassan már 2000 éve hirdeti), elnézve azokat, akik bedőltek a fideszes uszítókampánynak, úgy látszik mégse jutott el még mindenkihez.

Lehet, hogy a kormány Lex Luthora, Habony Árpád rendelkezik némi Gucci mintás kryptonittal?

A teljes képregény a hajtás után:

Tovább

A le nem csapott magas labda

20161023.png

Nem nagyon tudják feldolgozni a dékások a traumát, hogy Juhász Péterék több, mint 10.000 embert vittek az utcára nélkülük, és horribbile dictu, Gyurcsányról is más merészel lenni a véleményük, szóval visszaigazolva a minapi látleletemet róluk, rögtön úgy nekiestek Juhásznak a legmocskosabb fideszes panelokat ismételgetve, hogy Habony csak hátradőlt és kért egy kávét.

Pedig ha egy kicsit a valódi ellenféllel foglalkoznának, akkor észrevehetnék, hogy épp most hagynak ki egy magas labdát, amit Gyurcsány jogosan csaphatna le. Még mindig nem késő, szóval most akkor tessék, használják egészséggel az ötletet.

Tovább

Az igazi "agresszív baloldal"

gulyasmarton.jpg

Pár évvel ezelőtt a FIDESZ papagájkommandója Bajnai követőit nevezte agresszív baloldalnak, ami ugye elég nevetséges állítás volt. Pedig van olyan párt, amelyet ezzel a címkével lehet illetni, csak épp máshol kell keresni őket.

Gyurcsány háta mögött.

Bárki, aki az elmúlt pár évben járt már ellenzéki megmozduláson tapasztalhatta, hogy ők azok, akik

  • nem hajlandóak másokkal korrekten együttműködni (pl. csak azért is pártzászlókkal mennek az olyan tüntetésre, ahol a civil szervezők külön kérik, hogy ne tegyék, és még nekik áll följebb, ha ezt valaki szóvá teszi)
  • nem tűrik az ellenvéleményt (simán megverték Gulyás Mártont a sósavas bácsi dékás megfelelői, csak mert szembesítette őket a szalonrasszizmusukkal)
  • és a végletekig paranoiások (tartottak már fideszes kémnek a 2014-es kampány egy közös rendezvényén, csak mert fényképezőgép volt nálam, és nem féltem használni).

De ez nem csak a mezei tagságra igaz. Fletóhívő volt már a baloldal Bayer Zsoltja, Dániel Péter is, amíg nem aliázott, és persze a DK-nak megvan a maga low budget 888.hu-ja is a Nyugati Fény és az Európa kávézó blogok képében (az utóbbi épp ma nevezte a fideszes propaganda összes hazug kliséjét felsorolva Juhász Pétert Orbán ügynökének, csak mert az ellenzék másik két, hozzá hasonlóan valóban hiteles arcával, Jávor Benedekkel és Hadházy Ákossal úgy mer tüntetni vasárnap a a kormányzati korrupció ellen, hogy a DK-t nem hívták).

Én is foglalkoztam már ezzel a problémával. Nem először teszem szóvá, hogy a DK ötlettelen, csak más pártok ötleteit lopja. Arról is írtam már, hogy szinte azonnal kimoderálják az ellenvéleményeket a szólásszabadság legnagyobb dicsőségére, és mindezt a saját bőrömön tapasztaltam.

Hát most sikerült ezt a két dolgot egybesűríteniük.

Tovább

Munkaszüneti nap lesz a FIDESZ 30. szülinapja

nagypentek.jpg

Munkaszüneti nap lett nagypéntek - jelentette be a drága miniszterelnök úr. Halleluja. És ezt most minden irónia nélkül mondom. Mivel nemzetközi összehasonlításban kifejezetten alacsony a magyar munkaszüneti napok száma, abszolút örvendetes ez a lépés.

Csak azt nem értettem elsőre, hogy miért nem december 24-e lett az új nap, ami ugye sokkal logikusabb lett volna. De hát nem az lett, így továbbra is megmarad az az idétlen állapot, hogy hivatalosan munkanap az a nap, amelyet mindenki a családja körében tölt karácsonyfát díszítve, és a délután közepétől már a metró se jár, viszont le kell dolgozni egy-két héttel korábban, feláldozva egy szombatot a karácsonyi készülődésből.

Miért ragaszkodtak akkor a húsvéthoz, ami már így is eleve háromnapos ünnep? Valahogy volt egy olyan érzésem, hogy a kihirdető személye körül kell keresni az okokat.

És azt hiszem meg is van.

Tovább

Mit csinált felséged 24-től 27-ig?

orban_m1.png

A miniszterelnök ma délután interjút adott a királyi tévének. Beszélt persze a kvóta-referendumról is, mert hát mi más lenne a kedvenc témája, ha nem annak megindoklása, hogy szerinte miért jó kidobni milliárdokat egy olyan népszavazásra, amelynek egyetlen értelme, hogy uszítással fedje el e a kormányzati lopásokat, de most nem ez volt a legérdekesebb rész, hanem az, amikor a nagykörúti robbantásról beszélt, ugyanis ebben a témában ő most szólalt meg először.

65 órával az eset után.

Orbán utoljára szombaton volt látható, Bécsben, a migrációs csúcson. Európa avatkozzon be fegyveresen Líbia belügyeibe, hogy aztán odatoloncolhassa a menekülteket - mondta ott az az ember, aki máskor már néhány kritikus mondatot is belügyekbe való beavatkozásnak tart, majd eltűnt (nem először amúgy). A sajtósai beütemeztek ugyan pár már felvett interjút megjelenésre, de élőben Orbán nem volt látható a mai napig.

Pedig ha valamikor, hát most aztán lett volna lehetőség, hogy felhúzza a vészhelyzeti gumicsizmát, és nekiálljon intézkedni, személyesen kiosztva néhány sallert és tockost minden horgászkalaposnak. Nem jellemző rá, hogy csak úgy kihagyjon egy ilyen alkalmat, amikor eljátszhatja a Haza Megmentőjét. De tényleg: hol van olyan ország, amelynek a vezetője egy ilyen esemény után ennyi ideig nem szólal meg?

Most nem akarok azzal jönni, hogy ha már Ausztria, akkor ott található Graz is, vagy ha nem pihennie kellett szeretett volna, akkor esetleg onnan már csak egy köpésre van a bankjairól híres Svájc, mert igazából majdnem mindegy. Az igazi kérdés ez:

Azért nem volt semmi hivatalos infó ebben az egyszemélyileg kézivezérelt országban majd egy napig a robbantásról, mert a főnök nem volt elérhető, és így nem tudott eligazítást tartani arról, hogy migráncsozós vagy ne migráncsozós legyen az ügy kommunikációja?

Mert az rettentő szomorú lenne.

Hogyan készítsünk egy egyszerre menekült-ellenes és karaktergyilkos posztot négy lépésben?

terv_1.png
A 444-en Tbg pár napja Bayer Zsoltnak tulajdonított egy, a kétfarkú kutyás Kovács Gergőt lejáratni kívánó "mémet", pedig ő csak továbbosztotta, amit a Facebook-on látott. Maximum akkor övé a kétes dicsőség, ha az ötös számú FIDESZ tagkönyv tulajdonosa áll A Milla és az Együtt 2014 oldaláról letiltottak közössége elnevezésű orbánista Facebook oldal mögött, amelyről annyit érdemes tudni, hogy a színvonala alulról súrolja kurucinfóét (bár mostanában Orbáné is, szóval végül is kompatibilisek). Ők készítettek ugyanis egy egész sorozat karaktergyilkos képet, amelyeken a legképtelenebb vádakkal illetik a viccpárt vezetőjét azok, a képtelenek elviselni, ha nevetségessé teszik őket. Olyan bornírt zsidózásokkal operálnak, mint pl. hogy

Mindmáig senki nem cáfolta, hogy Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutya Párt elnöke rajta van az izraeli titkosszolgálat (Mossad) fizetési listáján.

Hogy mégis, miképp lehetne ezt cáfolni (mutassatok egy titkosszolgálatot a világon, amelynek nyilvános a fizetési listája), az persze nem érdekes, hisz pont az a lényeg, hogy egy ilyen állítással, bármennyire is nincs alapja, nem lehet megbukni, viszont a célközönség ugrik rá, de azonnal.

Bár ebből is látszik, hogy milyen aljas eszközökkel operál ez az oldal, most szeretném részletesebben is bemutatni a munkamódszerüket egy friss, mai példán keresztül. 

Tehát:

Tovább

Kis magyar robbantás-történelem

Van egy olyan érzésem, hogy érdemes felfrissíteni az emlékeinket arról, hogy milyen körülmények között is zajlott az 1998-as választás. Ebben a vs.hu Kis magyar robbantás-történelem cikkének egy részlete lesz segítségemre: 

Az 1998-as parlamenti választásokhoz közeledve a szokásoshoz képest is több volt a robbantás. A sor 1997. február 19-én kezdődött, amikor egy XIV. kerületi MSZP-irodát támadtak meg. Néhány nappal később, március 10-én a koalíciós partner SZDSZ egyik cinkotai kirendeltségénél volt robbantás, majd egy hónap kihagyás után, április 21-én egy újpesti MSZP-iroda következett. 1998. márciusában 8-án az SZDSZ hódmezővásárhelyi képviselőjelöltjének kukatárolójában, majd 11-én a budapesti Halló Bár nagykörúti bejáratánál robbantottak. Március 16-án történt a magyar politikatörténet egyik leghíresebb detonációja, ekkor Torgyán József, volt kisgazda pártelnök házánál robbantottak a Rózsadombon. A detonáció hatására a környéken 30-40 méterre elhelyezkedő autókban és garázsokban is komoly kár keletkezett. 1998. május 1-én megtörtént az első fideszes politikus ellen szervezett merénylet. Ekkor Szájer József használaton kívüli Futórózsa utcai háza előtt következett be robbanás, majd a hónap végén az MDF Dózsa György úti kirendeltségénél is robbantottak, itt ketten meg is sérültek. Szintén májusban a politikusok elleni merényleteken túl több maffialeszámolás is történt, ahol jugoszláv kézigránátokat használtak fel. A rendőrség csak ekkor kezdte el kiemelt esetként kezelni a bombatámadásokat. Ekkor fogták el Dietmar Clodo vállalkozót is, akit korábban Németország több bankrablás miatt is köröztek és elítéltek. Clodot a rendőrség állítólag éppen bombagyártás közben kapta el. A Fidesz Lendvay utcai székházánál 1998. június 15-én robbant fel egy pokolgép az egyik erkélyen. A támadásban az épület súlyosan károsodott, kitörtek az ablakok, és a repeszek az egész belső udvarban szétszóródtak. A korai órán még senki sem volt a közelben, ezért sérülés sem történt. A Szájer József lakásánál és a Fidesz-székháznál végrehajtott robbantásokkal Jozef Rohác szlovák fogorvost is megvádolták, de semmit sem sikerült rábizonyítani; végül 2 és félév felfüggesztett büntetést kapott robbanóanyagokkal való visszaélés miatt, de szabadon távozhatott. (...) Bár az 1998-as országgyűlési választások után több robbantás is történt Magyarországon, egészen 2006-ig nem támadtak meg politikai célpontokat. 1998. július másodikán egy Polski 126-osba rejtett pokolgép semmisítette meg a budapesti Aranykéz utca nagy részét. A detonációban húszan sérülnek meg, négyen meghaltak, minden ott parkoló autóban jelentős anyagi kár keletkezett. A fő célpont Boros Tamás vállalkozó volt, aki nem élte túl a merényletet, és ez komoly gondot okozott a rendőrségnek, hiszen ő lett volna a 90-es évek olajszőkítési botrányának koronatanúja.

Tovább

Miért csúsztat Pápa Levente?

papa_levente.pngDe kérdezhetném úgy is, hogy miért érzik úgy egyesek, ha otthagynak egy szervezetet, akkor muszáj néhány jól irányzott rágalommal belé is rúgni még utoljára? 

Az Együtt (most már) egykori alelnöke, Pápa Levente búcsúinterjúja elég érdekesre sikerült. Amellett, hogy az óbaloldalra egyre kevésbé lehet számítani, mert a jelek szerint betagozódott a NER-be (amely állítással amúgy nincs vitám, sőt), fő mondanivalója az volt, hogy az Együtt nem nézett szembe a 2014-es Összefogás kudarcával, így annak megismétlésére készül, előválasztás nélkül, háttéralkukkal, és ezt a pártelnök, Szigetvári Viktor forszírozza. 

Most tekintsünk el attól, hogy Pápában lehet némi sértettség azóta, hogy nem őt választotta meg a párt küldöttgyűlése tavaly elnöknek. Tekintsünk el attól is, hogy 2014-ben, miközben pl. a a párt jelenlegi irányvonalát nagyban meghatározó Juhász Péter tiltakozásul levétette magát a közös listától, Pápa Levente friss párttagként felkerült rá, és nem volt kifogása ellene. Nézzük csak azt, hogy miket mondott eddig az előválasztásról és a 2018-as közös lista lehetőségéről az állítólag az előbbit megfúró, utóbbit erőltető Szigetvári: 

Tovább

Drága ballib szavazók, nem kéne már váltani?

gyurcsany_molnar.jpgA hét történései elég szépen rávilágítottak arra, hogy miért lenne érdemes elköszönni az óbaloldaltól, és  inkább az újabb pártokba helyeznie a bizalmát annak, aki baloldalinak vagy liberálisnak tartja magát. 

Ami a szociknál folyik, az tragikomédia. Molnár pártelnök sasszézása igencsak megkavarhatja az egyszeri szavazót: az egyik pillanatban kijelenti, hogy az MSZP támogatja a kormány kvóta-ellenes harcát, a másikban meg bojkottra buzdít, és végül kijön a pártja egy olyan plakáttal, amelyen egy hatalmas IGEN felirat látható, és csak az apróbetűs részből derül ki, hogy nem, nem csatlakoztak a Liberálisokhoz, ők így akarnak buzdítani az otthonmaradásra. 

És akkor még a nyíltan kerítéspárti Hiller István, valamint a FIDESZ-szel lepaktáló MSZP-s pártszervek vidéken és Zuglóban még szóba se kerültek... 

De nem jobb a helyzet a DK-nál sem: szintén eheti hír, hogy az MDF-től kiinduló kacskaringós úton Gyurcsányig jutó Kerék-Bárczy Szabolcs borította a bilit a 168 órában megjelent írásával, amelyben arról mesél, mennyire nem a kormányváltás van a fókuszban Gyurcsányéknál, mert fontosabb nekik az MSZP legyőzése, és a amúgy csak a pártvezetés biztos parlamenti helyeire hajtanak 2018-ban. Ki is penderítették a pártból azonnal, és már várom, hogy mikor találja őt meg valamivel a DK virtuális kivégző osztaga, a Nyugati Fény blog is. 

Ami a kvóta-népszavazást illeti, a DK is az otthonmaradás mellett kampányol, na de hogy? A hírek szerint olyan plakáttal jönnek ki, amelyen ki lesz látható, na ki? Igen, talált: Gyurcsány. Ami viszont a fordított Piszkos Fred effektus miatt olyan hatású lesz, mintha ők is a kormányt támogatnák. De hiába, ez párt egyedül Fletó egójáról szól, semmi másról. Csak aztán ne csodálkozzanak rajta, hogy hiába van a többi párt is azonos véleményen a kormány értelmetlen, uszító, Európa-ellenes népszavazásáról, mégse akar velük senki közös kampányt vinni.

Ha mindehhez hozzávesszük azt is, hogy a fenti pártok (plusz az LMP) hitelességét folyamatosan rombolja az, hogy sorra bukkannak fel politikusaik olyan beosztásokban, ahova a kormány nevezi ki őket, tényleg érthető tűnik elsőre a ballib oldal pesszimizmusa.

De csak elsőre.

Tovább

Ezen a fotón egy szélsőjobbos jelkép látható

dfdfdsf.jpg

Azonnali aláírásgyűjtést kezdeményezek Pomáz lakosai körében, mert tűrhetetlen, hogy az embert arra kényszerítsék, hogy szélsőjobbos propagandába botoljon nap mint nap, amikor a fenti fotón látható utcán jár. Hát kérem, milyen az már, hogy az úttestre árpádsáv van festve? Hogy az csak azért volna ott, hogy feltűnőbb legyen az ovihoz vezető zebra? Ugyan már, ki hisz el ilyen náci baromságokat? Értem én, hogy ez nem kilencsávos, mint a nyilas zászló, hanem több, de ez csak terelés. Kérdem én, kinek áll ez érdekében? Hát itt már mindent lehet? Valami jobbikos csoport csinálhatta, azonnal lépjenek fel ellene!

Igen, ez a pár mondat persze paródia. Baromság, úgy ahogy van. De semmivel se nagyobb, mint a jobbikos képviselő hisztije a kerítés miatt.

Halszagú recycling Orbánék 56-os "himnusza"

mariska.jpegSokadszorra bizonyosodik be, hogy a FIDESZ csak a szlogenek szintjén törődik a nemzeti érzelmekkel, a valóságban viszont csak cinikus hivatkozási alap a lopáshoz.

Örökre emlékezetes marad például, hogy mit is sóztak ránk 2000 augusztusában: a McDonald's elfekvő petárdáit vásárolták fel, és azon kerestek százmilliókat Wermerék, így államiságunk ezeréves évfordulóján a tűzijátékon hamburger- és Heinekken-vöröscsillag alakzatok megtekintésével ünnepelhettek az állampolgárok. 

Na valami ilyesmi történt most is azzal a dallal, amit az egykor világsztár zeneszerzővel közösen toltak az arcunkba, mint az 56-os emlékév hivatalos dalát:

Tovább

Valóban hiba a népszavazás bojkottja?

egyutt_matrica.jpegAz általam amúgy nagyra becsült Ceglédi Zoltán már nem először áll ki amellett, hogy az ellenzék részéről hibás taktika a népszavazás bojkottja, mert szerinte ez azt jelenti, hogy nem csinálnak semmit. Ahogy a hvg.hu-n ma megjelent írásában is fogalmaz:

Ez egy politikai verseny, egy kampányháború, amit az ellenzék előre feladott. Nem ugrik be a medencébe, hanem a lelátóról kiabálja, hogy mindenki, akinek száraz maradt a fürdőgatyája, gyorsabban tud úszni, mint a Fidesz. Utóbbi párt így ellenfél nélkül, bármilyen idővel megnyeri a versenyt. 

Zolinak ezúttal nincs igaza. Vagy legalábbis egyelőre még van esély rá, hogy ne legyen igaza.

Kezdjük azzal, hogy általánosságban a bojkott szerintem se jó válasz. Egy országgyűlési vagy önkormányzati választáson kutya kötelessége az ellenzéknek elindulni, ha mód van rá. Torz választási szabályok ide vagy oda, azoktól a hangoktól én is falra mászok, hogy "csak a FIDESZ-t legitimálja, aki megméretteti magát, hisz úgy se lehet nyerni". Hát ilyen hozzáállással biztos nem.

Viszont ezúttal más a helyzet.

Tovább