Azt kéne már felfogni kedves barátaim...
2009. május 11. írta: Fedor

Azt kéne már felfogni kedves barátaim...

Úgy látszik nagyon belegyalogoltam a lelkébe néhány mélymagyarnak, bár ebbe az Index is besegített: olyan vérlázító mondattal reklámozta be az írásomat (Miattatok, szélsőjobbos gyökerek, miattatok), hogy nem csodálom, ha felbőszültek a megszólítottak.

Természetesen minden vagyok, csak tisztességes ember nem, mindez azért, mert agódom a hazám jó hírnevéért. Nagyon bírom, amikor félmondatokból komplett jellemrajzokat készítenek rólam, totálisan téves következtetésekkel. Természeten a kedves kommentelők szerint komcsi, vagyok, vagy zsidó (sőt, leginkább a kettő együtt), ha olyan alapdolgokat merészelek számon kérni a mainstream jobboldalon, ami a nyugati párttársaiknál teljesen evidens. Ha olyan dolgokat teszek szóvá, amelyek még a hiteltelen gazdaságpolitikánál is jobban rontják az ország hírnevét. Mert a gazdasági hitelességet egy új vezetővel és néhány jó intézkedéssel hamar vissza lehet szerezni, de egy baljós kinézetű egyenruhában menetelő párthadsereg képe jobban beleég az emlékezetbe, pláne, ha olyan hírekkel párosul, hogy itt egy kisebbség tagjait szisztematikusan öldösik.

Azt kéne már felfogni kedves barátaim, hogy attól még nem vagyok hazaáruló, és szerethetem ezt az országot, ha ezt szóvá teszem. Sőt, pont azért teszem szóvá, mert szeretem, és más nagyhangúakkal szemben nekem számít, hogy mit tartanak rólunk, és pl. eszem ágában sincs itt hagyni, bármennyire is nem egyszerű az élet itt mostanában.

Azt kéne már felfogni kedves barátaim, hogy attól még nem védem válogatás nélkül a cigányokat, ha ezt szóvá teszem. Aki bűnt követ el, lakoljon meg érte. De csak ő. A cigánysággal kapcsolatos problémák valósak, azokat meg kell oldani már a saját érdekünkben is, DE NEM ÍGY! És ezt nem a Rózsadomb magasságából írom, amit annyira szerettek feltételezni, hanem egy olyan környékről, ahol napi kapcsolatban vagyok velük.

Azt kéne már felfogni kedves barátaim, hogy attól még nem relativizálom Gyurcsány tetteit, ha ezt szóvá teszem. Magam is szorgalmaztam már egy jó ideje, hogy lépjen le (még ha esetleg más indokokból is, mint ti), mert nagyon rossz helyzetbe lavírozta magát és az országot, és ennek a helyzetnek foglya lett. De attól, hogy nincs bizodalmam a ballib oldalban, még nem nőtt meg a szimpátiám a másik oldal iránt sem. Mindegyikük tett azért, hogy megundorodjam tőlük.

Azt kéne már felfogni kedves barátaim, hogy attól még nem nácizom le a teljes jobboldalt, ha ezt szóvá teszem. De az igenis birizgálhatja a csőrömet, ha a legnagyobb jobboldali párt retorikájában a szélsőséges szavazatokra is ráhajt (Orbán EU kampány megnyitója megvan?), és hogy 2006 óta több önkormányzatban szövetségben van a Jobbikkal. Teljesen jellemző egyébként, hogy ez utóbbi adatot, bár közismert tény, kétségbe vonták többen csak azért, mert tegnap este nem produkáltam hozzá kapásból linket. Hát most vettem a fáradságot, tessék:

...az önkormányzati voksoláson a Jobbik tízszer annyi mandátumot szerzett szövetségben, mint egyedül, s a szélsőjobboldaliak számára a leggyümölcsözőbbnek a Fidesszel kötött egyezség bizonyult. Összesen 28 olyan politikus nyert mandátumot, aki a Jobbik mellett a nagyobbik ellenzéki párt támogatását is élvezte, miközben a párt jelöltjei önállóan mindössze három képviselői helyet gyűjtöttek.

Székesfehérváron 15, Egerben 9, Óbudán 3 mandátumot helyet nyert el a Jobbikot is magában foglaló koalíció, így Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője és Demeter Ervin, az Orbán-kormány titokminisztere is a Jobbikkal karöltve jutott az önkormányzatba.

A Republikon kutatása rámutat, hogy az esetenkénti közös jelöltállítás mellett számos településen a Jobbik feltétel nélkül támogatta az esélyesebb jobboldali jelöltet, szorosnak ígérkező összecsapások esetén pedig politikusainak visszaléptetésével segítette a Fideszt, és cserébe – közgyűlési mandátum híján – külsős bizottsági helyeket kért. Ez történt több budapesti városrészben (így a Belvárosban, Rákosmentén valamint a XVIII. kerületben) és vidéki nagyvárosban.

Hogy a Fidesz a győzelem érdekében kész kifejezetten szélsőjobboldali politikusokkal is megállapodni, mutatja, hogy Szolnokon a városgazdálkodási bizottságban kapott helyet a Magyar Gárda tatárszentgyörgyi vonulásakor cigánybűnözést emlegető Bíber József Tibor, a Jobbik akkori alelnöke, akinek visszalépése kellett ahhoz, hogy a fideszes polgármesterjelölt, Szalay Ferenc 261 szavazattal legyőzze szocialista riválisát.

Na ennyit erről. Lehet kommentelni, elmondani mindennek, én elmondtam, amit akartam.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr871114490

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.05.11. 09:45:44

SzégyenkezemSokadszorra csodálkozom rá arra, hogy kívülről, független szemmel, mennyivel pontosabb látleletet lehet alkotni országunkról, és hogy ez a kép egyre negatívabb. És nem, nem csak a Gyurcsányék ténykedése miatt, sőt, egyre inkább nem amiatt. Egy…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

88wx335dsf 2009.05.11. 09:56:11

"ahol lassan már életveszélyes dolog egyes kisebbségekhez tartozni"

Ezt mire alapozod? Forrást, köszönöm.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.11. 10:07:03

@88wx335dsf: Ezt a meccset egyszer már lejátszottam veled, még külön posztot is szántam rád (fedor.blog.hu/2009/03/10/parlagfu_es_zsidoirtas), most nem megyek bele. Fogadd el, hogy a Föld kering a Nap körül.

88wx335dsf 2009.05.11. 10:28:06

@Fedor:

Kösz a linket. Elmondod, hogy a NOL-os videó melyik mondata alapján gondolod, hogy - idézem szavaid -

"ahol lassan már életveszélyes dolog egyes kisebbségekhez tartozni"

Köszi. A Föld keringésében egyetértünk.

A semmire ideköpött axiómáidban azonban nem.

Yorick White 2009.05.11. 11:24:24

Tényleg nem támadó szándékkal írom ezt! Fogadj meg egy jó tanácsot: a "mélymagyar" kifejezést felejtsd el, mert még azokat is magad ellen fogod fordítani, akik hajlandóak lennének értelmes párbeszédre! ;)

"ha olyan hírekkel párosul, hogy itt egy kisebbség tagjait szisztematikusan öldösik."

Ez megint egy marha hatásvadász, sokat sejtető mondat...

"Természetesen minden vagyok, csak tisztességes ember nem"

Ezt azért írták sokan, mert folyamatosan csúsztattál a bejegyzésedben. Hogy pontosan mit, azt már többen is kivesézték.

TD223 2009.05.11. 11:46:43

El kell fogadni, hogy ha normális, erős, magyar Mo-t szeretnénk, akkor külföldön károgni fognak a cionisták, libsik, szocik és a belőlük korcsosult egyedek.

Ha a szélsőségességi skálán 0 az egy kicsit sem szélsőséges, 10 a totálisan szélsőséges, akkor az Szdsz 10-es, az Mszp is 9-10, a Munkáspártok 8-9, a Jobbik 6-7, az Mdf 4-5, a Fidesz 3-4.

Szövetségekről annyit mondanék, hogy valahol az Mdf és az Mszp állított közös jelöltet. Sok helyen az Mszp és az Szdsz. Az Mdf és az Szdsz is összeborul egyre inkább. És ugye tudjuk, hogy ezek a bandák milyen szélsőségesek. Lehet kritizálni őket.

A szélsőliberálisok szélsőségesnek tartják a Jobbikot. Külföldön is, itthon is. De az ő véleményük nem mérvadó. Csak az igazság a mérvadó.

Az Mszp teljesen magába integrált egy erőszakos, vörös, szélsőséges bandát. Az Szdsz teljesen magába integrált egy deviáns, szélsőséges, antimagyar, alattomos bandát. A Fidesz jobban elkülönül a retkek által szélsőjobboldalinak titulált egyénektől, mint a Szadesz, vagy Maszop saját valós szélsőségeitől.

Azt kéne felfogni kedves Fedor, hogy te vagy a valós, veszélyes szélsőség egyik egyede.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.11. 11:50:11

@Yorick White: Lehet, hogy nem legszerencsésebb kifejezés a mélymagyar, de nem szeretek 10 szavas szókincset használni. Mégis, mit mondjak az olyanokra, akik mások magyarságát méricskélik?

A többit viszont nem vállalom: van egy sorozatgyilkos csapatunk, jól behatárolható áldozati körrel, ez tény. Egy rakás külföldi cikk ezzel azonosítja az országot, ez is tény. Akkor miért hatásvadász, ha én erről azt írom, hogy szégyen? Amit csúsztatásnak tartanak, azokra meg szerintem ebben a posztban megválaszoltam.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.11. 11:53:55

@TD223: A te szemszögedből mindenképp, de miből gondolod, hogy te vagy a többség? A fenti skáládat szerintem még a jobboldal normálisabb része is körberöhögi...

tripanek (törölt) 2009.05.11. 11:58:27

Szilit meg jobbikos támogatta, jéé...

88wx335dsf 2009.05.11. 12:06:19

@Fedor:

Az a hatásvadász, hogy nyomozati szakaszban lévő bűncselekményeknek adsz etnikai indítékot, hogy az állításaidat alátámaszd.

Remélem átmegy a gyűlöletbeszéd elleni törvény előbb vagy utóbb: perek százai fognak indulni az ilyenekért mint amit te csinálsz, fedor.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.11. 12:18:03

@tripanek: Az MDF-ről, az SZDSZ-ről, meg valami helyi szervezetről hallottam, de hogy a Jobbik? Ezt hol olvastad? Mert én csak annyiról tudok, hogy a Magyar Gárda Szili ellen tüntetett. Ez lett volna támogatás :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.11. 12:19:49

@88wx335dsf: Ez jó, ezen jót röhögtem. Én, és a gyűlöletbeszéd...

88wx335dsf 2009.05.11. 12:23:14

@Fedor:

Én meg inkább szomorkodom, hogy ezek szerint azt sem tudod miről volt szó a parlamentben gyűlöletbeszéd kapcsán...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.11. 12:23:28

@88wx335dsf: Esetleg pereld majd be a fél magyar sajtót, jó pár tekintélyes külföldi lapot, az EU-t, és a parlament jó részét. Kíváncsian várom majd az eredményt...

TD223 2009.05.11. 12:24:29

@Fedor: Miből gondoltad, hogy az idézett újságok, és te képviseled a többséget? Szubjektív teljesen, ki mit tart mérvadónak, de a hozzád hasonlókat és a hozzád hasonlók által képviselt elveket utálja az ország 90%-a és 8 másik csak elviseli. Talán több jogom van hinni, hogy én képviselem a többségi véleményt.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.11. 12:28:11

@TD223: Miért gondolod azt, hogy akinek gondja van a cigányokkal (máshogy nem tudom hogy jön ki a 90%), annak feltétlenül olyan az értékrendje, mint a tied? De rendben, felőlem akár így is gondolhatod...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.05.11. 12:28:40

@tripanek: Körmösi Attila rég nem jobbikos...

@Fedor: Tudod 1 éves gyümölcsöző német megszállás (10 év erőteljes befolyás), 40 éves szovjet megszállás után nem túl szerencsés azzal pedálozni, hogy az aktuális segg aki fölöttünk van éppen mit is gondol rólunk.
Ha van más érved írd le, de ezt felejtsd el, mert "rossz történelmi emlékeket idéz". Az embernek önkéntelenül is az jut eszébe, hogy valaki már megint idegeneket mozgósít a "sajátjai" ellen. Ebből elég, volt egy Trianon, holokauszt, Párizs, Recsk...

Ezt mondjuk már más is írta asszem, és az sem hatott téged meg, de akkor is: Nézd meg "Szlovákiát". A Jobbiknál ötször brutálisabb SNS kormányoz, a Jobbikkal egy szinten lévő Smer-SD-vel. És nem húznak el a befektetők, és nincs rágalomhadjárat, és nem cikkezik a Nyugat a tót sovinizmusról, sőt a Smer-SDt bevették a szoci ep frakcióba is.
Gondolkozz el azon, hogy mi lehet a különbség! (Ugyan ez a helyzet Romániával.)

88wx335dsf 2009.05.11. 12:34:56

@Fedor:

Jól szalmabáb érvelsz. Tanultad vagy ösztönösen jön?

2009.05.11. 10:28:06 hozzászólásomra azóta sincs semmi?

Vagy hogy képzelem, hogy ilyeneket merek kérdezni a nagy megmondóembertől, Monsieur Fedortól?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.11. 12:37:50

@TaTa86.: Mivel alapdolgokban teljesen mást gondolunk (Az EU egyenlő lenne a nácikkal, vagy a szovjetekkel?), így elég nehéz vitatkozni.

Szlovákiáról cikkeztek sokat, amikor Fico-ék hatalomra kerültek, és nem túl pozitívan. Évek múlva már nem újdonság. A Smert konkrétan kirúgták (magyar javaslatra) a az európai szocik közül a Slota koala miatt, és csak nagy sokára tudták magukat visszakönyörögni. A befektetők meg maradtak, mert Fico ugyanazt csinálta, mint Orbán 98-ban. Hangoskodott, meg látszatintézkedéseket hozott, de a háttérben megtartotta azt a gazdaságpolitikát, amivel az elődje, Dzurinda elindította az országot felfelé. Speciel én most is ilyenben reménykedem majd a FIDESZ hatalomra kerülése után, csak hát Orbán is sokat változott azóta...

TD223 2009.05.11. 12:38:18

@Fedor: 1-2%-on áll a Szadesz, a hozzád hasonlók tábora. Mindenki más kb utálja ezt a társaságot.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.11. 12:41:52

@88wx335dsf: Mivel ezt a kérdést pont veled vitattam meg egy korábbi posztomban, ami erről szólt, egy kissé izzadságszagúnak érzem az erőlködésedet... Kattints itt oldalt a "cigány" címkére, és olvasgass, többek között saját magadat. Nincs időm állandóan ismételgetni magamat.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.11. 12:43:02

@TD223: Tehát aki nem liberális, az egyetért a szélsőjobbal.

Értem.

TD223 2009.05.11. 12:47:19

@Fedor: Veletek kapcsolatban.

Lodogi Pascal (törölt) 2009.05.11. 12:47:32

Hát fiúk nem is tudtam hogy a nácik megszállták az országot.
Mi mindent később tudunk meg? (By Hofi).

Kedves liberós barátaim az hogy a gárda itt masírozgat és folyamatosan nő a támogatottsága (tudom ez fáj nektek a legjobban) az OKOZAT.
Történetesen az a fő gubanc hogy vannak olyan lumpen emberek (akik között nagyon sok a cigány) akik nem igazán akarnak beilleszkedni a társadalomba.
Ezek az emberek nem tisztelik más tulajdonát sőt az életét sem.
A fő gond ott van hogy az helyett hogy ezeket az arcokat üldözné a rendőrség inkább mártírt faragnak belőlük. Megmagyarázzák maguk a „jogvédők” hogy szegények mivel cigányok a kulturális sajátságaik miatt viselkednek így meg azért mert nem szeretjük őket, tehát ha nem tetszik hogy ellopják a kertemből a termést egy rohadt náci vagyok.
Nemrég volt ez a Kiskunlacházi eset amikor 6 roma gyerek megverte a csajt és beígértek nekik egy kis csoportos szexet és mindenféle finomságokat (lásd Napló tegnap este).
A kiscsaj félelmében összepisilte magát, bónuszként eltörött a karja.

Mit mondanak erre a cigány vezetők? Na mit?
Á véletlenül sem azt mondja a főcigány hogy a ide azokkal büdös kölkökkel szíjat hasítok a hátukból majd én megmutatom nekik hogyan kell viselkedni.
Nem, azt mondta hogy az egy csip csup dolog minden felfújni.

Bezzeg ha egy cigánycsajt hat magyar támad meg és ugyanez történik szerinted mi lett volna belőle? Sőt utána mondjuk valamelyik politikus azt mondja hogy minek fefújni egy kis gyerekcsínyt.
Szerintem holnaptól azt a politikust együtt emlegetik göbbelsz-el.

Na ugye ezek után látva a hatalom tétlenségét és a „jogvédők” pofátlanságát az egyszeri ember azt látja hogy őket marhára nem védi meg senki.

Ezidáig egyedül a gárda az amelyiktől úgy ahogy tartanak.

Ha az emberek nem rettegnének a romáktól, akkor a gárdistákra is úgy néznének mint az egyenruhás bohócokra akik katonásdit játszanak.
Barátaim mint a bevezetőben írtam a gárda már okozat, egy elbaszott elkeseredett ellenlépés.
Én sem tartom helyesnek hogy a civilek katonásdit meg rendőrösdit játszanak, mert akkor mivégre vannak a katonák és a rendőrök.
Csakhogy amikor maga a hatalom árulja el és szarik a polgárok szájába ott előbb utóbb a polgárok próbálnak csinálni valamit.

88wx335dsf 2009.05.11. 12:50:05

@Fedor:

Már megint csúsztatsz, nem unod még?

Így nem lehet téged komolyan venni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.11. 12:52:51

@Lodogi Pascal: Teljesen igazad van. Ez okozat, válasz egy szituációra. Csak épp szerintem rossz válasz...

@88wx335dsf: Hol a csúsztatás? Te feltettél egy kérdést, én meg megjelöltem, hogy hol találod rá a választ...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.05.11. 12:56:25

@Fedor: Szerintem a párhuzam jogos. Van egy tehetetlen frusztrált kisebbség ("liberálisok"), akik élvezik az aktuális segg támogatását.
Ezért, hogy felszínen tudjanak maradni, szeretnék azt a segget minél közelebb húzni a szánkhoz.
Ezt csinálták a nyilasok és a komcsik is. Szerencsére az EU azért mégsem SzU ezért nincs olyan nagy baj.

88wx335dsf 2009.05.11. 12:57:26

@Fedor:

Akkor idekopiznád a kérdésemet?

;-)

Drang 2009.05.11. 14:15:36

A jobboldalinak éppen nem nevezhető DEMOS konferenciáján a hiszterizáló magyar megközelítéssel szemben – az egyébként erősen liberális és baloldali – külföldi meghívottak jóval árnyaltabb álláspontot foglaltak el a „szélsőjobboldal” kérdésében.
Néhány tézisük (a német, holland, francia helyzet és tapasztalatok alapján):
- a média túldramatizálva közelíti meg a kérdést, az érzelmekre kíván hatni, politikai szélsőségként tálal olyan eseményeket is, amelyek valójában nem azok;
- a tényeket figyelembe nem vevő, érzelmi és felszínes antifasizmus éppen a szélsőséges eszmék híveinek számát növelheti;
- az erőszak szintje éppen ott az alacsonyabb, ahol a szélsőjobboldali pártok erősek;
- egy nemzetiszocialista eszméket valló személy nem feltétlenül tudatlan, néhány képviselőjük kifejezetten intelligens, művelt: ha a sajtóban csupán a verekedő, ostoba bőrfejű sztereotípiája jelenik meg, az kontraproduktív lehet;
- a szélsőjobboldalt korrekt, semleges módon kell kezelni: a barátkozási szándék éppúgy rossz, mint az érzelmi alapú elutasítás, amely szintén kontraproduktív lehet.
Még a magyar résztvevők (pl. Orosz József!) is elvileg egyetértettek abban, hogy Magyarországon is égető szükség lenne a különböző fogalmak tisztázására, így például el kéne egymástól különíteni a szélsőjobboldali, nemzeti radikális, rasszista, antiszemita fogalmakat.
A konferencia összefoglalója elérhető pl. itt:
www.progresszivpolitika.hu/?q=demos_konferencia
Tehát, kedves Fedor, jobb lenne, ha tudomásul vennéd: a Jobbik nem fasiszta vagy náci, hanem nemzeti radikális, amely politikai áramlatnak bármely demokratikus országban helye van, még ha ez neked nem is tetszik. Ezt kéne már felfogni, kedves barátom.
Arról a durva csúsztatásról, vagy inkább hazugságról ne is beszéljünk, miszerint a Jobbikhoz lennének köthetők a cigányok (sőt zsidók???) ellen elkövetett támadások, mert erre eddig a leghalványabb adat sem merült fel (ezért is különösen vérlázító pofátlanság a Die Zeit cikke, amelynek álláspontját sajnálatos módon te is a magadévá látszol tenni).

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.11. 14:24:56

@Drang: A fogalmak tisztázásának magam is híve vagyok, de attól nem tudok elvonatkoztani, hogy a Magyar gárda a Jobbik testvérszervezete. Márpedig igaz ugyan, hogy nincs arra bizonyoték, hogy a cigányok elleni sorozatgyilkosságokat konkrétan gárdisták követték el, és ilyet nem is állítottam soha, de a vonulásaikkal nagyon is sokat tettek a cigányellenes hangulat szításáért, és hát a szövegeiket nem tudom máshogy dekódolni, mint virtigli szélsőjobb eszméket magyaros mázban. Akkor talán neked is belinkelem ezt: fedor.blog.hu/2009/03/10/parlagfu_es_zsidoirtas

88wx335dsf 2009.05.11. 14:42:57

Nem, te csak azt állítottad kódoltan, hogy a cigány áldozatok rasszista indítékú bűncselekmények áldozataivá váltak.

Tetted ezt úgy, hogy bizonyítékaid nincsenek rá. Ha pedig vannak, akkor pedig miért nem jelentetted ezeket a Nemzeti Nyomozó Hivatalnak?

Vagy ezt tegyem meg én?

nyílméregbéka 2009.05.11. 15:09:20

@Fedor: "Ez okozat, válasz egy szituációra. Csak épp szerintem rossz válasz..." OK, akkor szerinted mi lenne a jó válasz?

Még több pénz? - Eleget adtunk.
Még több türelem? - Nyeltünk eleget.
Legyünk megértőek? - Na ez az, ami MOST MÁR nem megy. Így Olaszliszka, Veszprém, Lacháza után. Tuuuudom, jaj de unalmasak ezek a helységnevek, meg jajj, mindig ezzel jövünk. Sajnálom, nem megy ki a fejemből. A "mi" oldalunkon picit több a halott, és politikusok mégsem mennek el a temetésükre és nem rínak a sírnál. Miért?

Szeretnék hallani eseteket, amikor 50 gárdista agyonvert 1 db cigányt. Vagy 8 magyar rátámadt 1 cigánylányra. Vagy 30 magyar megkéselt 3 cigányt. Vagy magyar fiatalok vernek agyon baltával magányos cigány öregasszonyokat.
Amíg ilyen hírek csak a "máasik" oldalról jönnek, addig sajnos, az együttérzés NEM a szegény romáké. Tessenek megváltozni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.11. 15:10:11

@88wx335dsf: Nincs igazad, egyáltalán nem kódoltan állítom ezt, hanem teljesen nyíltan :-) Ugyanis minél többet tudunk meg az esetekről, annál inkább ez a verzió tűnik a legvalószínűbbnek, most már a rendőrség is hivatalosan ezt a vonalat tartja a legreálisabbnak. De mivel ezt már többszörösen kitárgyaltam pont veled korábban, tényleg csak kötözködésnek veszem a hozzámszólásaidat, így ebben a témában már nem fogok reagálni rád, mert utálom a folyamatos önismétlést. Más témában azért szívesen veszem, ha megosztod velem a véleményedet.

Drang 2009.05.11. 15:17:07

@Fedor:
Draskovits nézeteivel én sem értek egyet, de azt állítani, hogy ezek a Magyar Gárda, vagy pláne a Jobbik hivatalos nézetei lennének, erős ferdítés (valójában éppen a Gárdának ártanak az ilyen megnyilvánulások). Majd ha Vona, vagy a Gárda főkapitánya mond ilyeneket, revideálom az álláspontomat.
A cigányellenes támadások kapcsán meg akkor lehetne reális a felvetésed, ha legalább a rasszista indíttatás bizonyított volna, holott erről szó sincs. Sőt, néhány – korábban etnikai alapúként kezelt – esetről éppen az derült ki, hogy az elkövetők maguk is cigányok:
magyargarda.hu/node/2560
A meghívott FBI-szakértők éppen arra hívták fel a figyelmet, hogy egy kisebbség elleni támadások mögött igen gyakran az adott kisebbséghez tartozók állnak. De én is szívesen venném, ha megjelölnéd azt a hivatalos rendőrségi forrást, amely szerint a rasszista motiváció a legvalószínűbb.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.11. 15:23:25

@nyílméregbéka: "Szeretnék hallani eseteket..."

Én meg nem szeretnék ilyet hallani. Meg az Olaszliszkához, és a többiekhez hasonlóakat sem, mert nehogy azt hidd, hogy egy Szögi Lajos halála nem fáj nekem ugyanannyira, mint egy Csorba Róberté. Egyformán felesleges halál volt mindkettőjüké, és szívből kívánom, hogy bűnhődjenek meg a gyilkosok, de (és ezt már számtalanszor leírtam), csak a gyilkosok, és ne vetítsük ki tettüket az összes cigányra/magyarra.

Nem állítom, hogy az eddigi intézkedések jók voltak, hisz látjuk az eredménytelenséget. De akkor sem az erőszak meg a gyűlölet a jó út. Sokat kell változnunk nekünk is, a cigányoknak is, hisz rajtuk is múlik. Tele vagyunk egymással szembeni előítéletekkel, amelyeknek mindkét oldalról van némi alapjuk, de mindkét oldalról eltúlzottak. Ezeket valahogy le kéne rombolni.

Lehet, hogy idealista vagyok. Valóban nem tudok most itt neked egy komplett tervet lerakni a helyzet megoldására (szerencsére nem is az én feladatom). De biztos vagyok benne, hogy az, amit a Jobbik és a Magyar Gárda kínál, az csak ront a helyzeten. Mert a dacreakció dacreakciót szül, és és egyre jobban belelovalja a feleket a gyűlölködésbe, és csak egyre távolabbra sodor minket a megoldástól.

88wx335dsf 2009.05.11. 15:33:04

@Fedor:

Én ugyanazt a sajtót olvasom és ezek olyan feltételezések amelyek újholdanként változnak. Egy biztos: semmilyen elkövető nincsen és addig bárki bármit mondhat. Ez rád is vonatkozik.

Az pedig, hogy valaki egy adott körben megosztja az összeesküvés elméleteit - legyenek azok bármilyen blődek - szíve joga egészen addig amíg nem követ el valamilyen bűncselekményt. Az, hogy van nálunk pár trottyos zsidó akinek mindenről AZ - és itt nem a pinára gondolok - jut eszébe az a társadalom többsége számára az adott egyén frusztráltságából fakadó probléma. Ennek mentén kéne helyén kezelni a gárdás Draskovics megnyilatkozását.

Érdekes módon, amikor TWÁ előjött a szlovák titkosszolgálatos feltételezéseivel akkor senki nem pellengérezte ki a tetűballib médiagecik oldaláról, hogy szlovákgyűlölő. Nem mintha hiányoltam volna, mert jogában áll ilyeneket állítani.

Ugyanúgy jogodban áll neked is önteni a nyakunkba a szart csak akkor miért akadsz fenn azon, hogy más is ezt csinálja?

Neked lehet, másnak nem?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.11. 15:38:35

@Drang: "zt állítani, hogy ezek a Magyar Gárda, vagy pláne a Jobbik hivatalos nézetei lennének, erős ferdítés (valójában éppen a Gárdának ártanak az ilyen megnyilvánulások). Majd ha Vona, vagy a Gárda főkapitánya mond ilyeneket, revideálom az álláspontomat"

Én azzal is megelégszem, ha csak elítélik az ilyeneket, és kivetik maguk közül...

"De én is szívesen venném, ha megjelölnéd azt a hivatalos rendőrségi forrást, amely szerint a rasszista motiváció a legvalószínűbb"

Az profil, amit felállítottak az elkövetőkről, ezt valószínűsíti, vagy a titkosszolgálati provokációs konteót, de semmiképp se a cigánybosszút. Számtalan cikk jelent meg róla pár hete....

88wx335dsf 2009.05.11. 15:43:41

@Fedor:

Talánleérettségizett gusztosról is ilyen határozott a véleményed? Vagy ő hazudozhat bátran, őt nem kell kivetnie a szélsőliberális szadesznak?

Lássunk valami posztot a ballib oldalról is, kicsit egyoldalú vagy nem gondolod?

digger 2009.05.11. 15:46:26

na fedor, egyrészt nem vagyok a barátod, másrészt meg nesze, ezt olvasgasd szépen, ezek szerint az osztrákok sem jobbak a deákné vásznánál, ugye?
index.hu/kulfold/2009/05/11/nem_fogadnak_zsidokat_egy_osztrak_szallodaban/

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.11. 15:58:38

@digger:
1. Rendben, tudomásul veszem. Ez legyen a legnagyobb sértés az életedben, hogy valaki a barátjának szólított :-)
2. És te ezt tartod követendő példának? Gratulálok. Lehet, hogy én se akarok a te barátod lenni...

Egyébként nagyon jó a példád, ott egy ilyenért megvetés jár, és minden hivatalos szerv azonnal elhatárolódott tőle. Itthon szerintem hivatalos részről kuss lenne, vagy gyáva hímezés-hámozás, amúgy meg egy rakás újságban meg blogon megdicsérnék a bátorságáért...

Drang 2009.05.11. 16:01:35

@Fedor:
Az ORFK legfrissebb közleménye a témában:
www.police.hu/sajto/sajtoszoba/orf_090507_02.html
A vonatkozó részt idézem: „A rendőrség sohasem zárta ki az esetek indítékai közül az etnikai hovatartozás miatti okot és mindaddig nem is fogja ezt megtenni, amíg ennek ellenkezője nem nyer bizonyítást.”
Na ez azért közel sem azt jelenti, hogy a rasszista motiváció a legvalószínűbb.
Ha pedig – mint ahogyan írod – mégis „számtalan cikk” jelent meg arról, hogy a támadások oka a rasszizmus, akkor visszatértünk oda, hogy a sajtó jelentős része pofátlanul hazudik a kérdésben. Te pedig legalábbis tévedésben vagy.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.11. 16:30:32

@Drang: Jó, lehet, hogy a "hivatalos verzió" kifejezés erős volt, és csak én vontam le az elkövetők profiljából ezt a következtetést, mint ahogy a sajtóban is sokan. Megfordítom a kérdést: Mi szól az ellen, hogy nem rasszista indíték van a sorozat mögött? Nem sok. És én most nem az összes támadásról beszélek. Tudom, hogy voltak olyanok, amelyeknél megvan a tettes, és van ahol cigány, de azok nem is tartoznak bele abba a négy-öt esetbe, amelynél egyértelműnek tűnik az azonos elkövető módszer és kör (és ha már csúsztatás: ezeket előszeretettel mossák össze azok, akik valami miatt nem akarják tudomásul venni a rasszista indíték nagy esélyét).

De visszatérnék az alapproblémára: ez a két poszt arról szólt, hogy milyen hírünk van a nagyvilágban. És a szélsőjobb nem komcsi ármány vagy zsidó világösszesküvés miatt lett negatív címlapsztori lassan világszerte: Nem én találom ki, hogy a Jobbik meg a Gárda szítja a gyűlöletet a kisebbségek ellen. Nem én találom ki, hogy egy csoport módszeresen írtja a falvak végén lakó cigányokat. Ezek tények. Lehet, hogy a kettő között nincs összefüggés. Persze, amíg nincs konkrét bizonyíték, nem lehet prejudikálni. De hogy teljesen logikus összefüggést feltételezni, és hogy ezt egyre többen megteszik itthon és külföldön, azt kár vitatni, és hangsúlyokon meg félszavakon rugózni, mert tettek érte eleget, hogy ez a feltételezés logikusnak tűnjön. Ha esetleg lesznek bizonyítékok az ellenkezőjére, ígérem, írni fogok róla, és megkövetek mindenkit, aki sértve érezte magát a feltételezéseim miatt. De elvárom ugyanezt ellenkező előjellel is, mert elég sok mocskolódást kaptam ezügyben.

nyílméregbéka 2009.05.11. 16:46:44

@Fedor: én sem szeretnék egy "fordított Olaszliszkát" - de erre nincs is valós esély. Épp ezért viszonylag kevéssé parázok a szélsőjobbtól. Mert olyant nemigen (sőt: soha) nem hallotam, hogy 150 fős szélsőjobbos csoportok támadtak egymásra kapával-kaszával, vagy a kis jobbikos gyerek szülei megráncigálták a pedagógust, vagy a gárdista család randalírozott az orvosi rendelőben.

Én soha nem bántottam cigányt (fordítva előfordult), és soha nem is akarok; de a saját kis sz*ros életem védelme érdekében igenis, kerülöm őket széles ívben, és a családomnak is ezt ajánlom. Szögi Lajos nem kerülte őket, hanem megállt segíteni, és agyonverték. Én kerülöm őket. Még élek.

Persze ki tudja, meddig, mert lehet, hogy egyszer nem tudok cigit adni egy roma hölgynek - nem dohányzom - ,aki erre hátulról agyonszúr, ahogy Újpesten is történt.

Viszont más kisebbségek ellen tényleg értelmetlen és rossz dolog felszólalni, mert egyetlen más kisebbséggel sincsen semmi probléma. A cigányprobléma viszont a közbiztonságot, 'rosszabb' helyeken az emberek napi életvitelét, testi épségét veszélyezteti. Hogy a lopásokról már ne is beszéljek. Ne haragudj Fedor, de hogy a fenébe ne legyenek előítéleteink, ha a roma kisebbség tagjai lopják a tyúkokat, a síneket, rosszkedvükben pedig csapatba verődve agyonvernek néhány gádzsót?

És ezt a tömeges jelenséget nem lehet szembeállítani azzal, hogy esetleges, vélelmezett eszelősök lelőttek 4-5 romát. Rettenetes ez is, de kisebb számú embert fenyeget.

100 szónak is 1 a vége, én a kisujjamat sem emelem egy cigányra sem, de kerülöm őket. Tapasztalatból.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.11. 17:03:15

@nyílméregbéka: Mint írtam, nem állítom, hogy nincs alapja az előítéleteknek, és hogy minden rendben van. Vannak olyan rossz tapasztalatok, mint a tieid, de ugyanígy vannak a cigányoknak is, amikor nem kapnak munkát, amikor nem engedik be a diszkóba, amikor ok nélkül elutasítják a felvételi kérelmüket egy iskolába, amikor róluk rögtön feltételezik, hogy bűnösök, és mindezt függetlenül attól, hogy konkrétan az adott személy rászolgált -e erre. Mindkét oldalon gyűlnek a sértettségek, az általánosító feltételezések, és ezek oda-vissza folyamatosan erősítik egymást. Ha erre még rá is tesznek egy lapáttal úgy, mint a Jobbik és a Gárda, az csak ront a helyzeten. Pedig ebből a spirálból kitörni kéne, nem még jobban belecsavarodni.

Nem bagatelizálni akarom én a problémát, csak máshogy megoldani...

Win Elen 2009.05.11. 17:12:36

@Drang: Az hogy a sajto pofatlanul hazudik szinten eros kijelentes. De hogy torzit, es egy altalanosan ma meghatorozonak elfogadott nezet alapjan erositi fel a dolgot az mar igaz. A nezet, hogy ne itlejunk meg valamit, vagy valakit a kinezete (latszat, tanult berogzodes) alapjan, mert az nem toleralhato viselkedes teljesen rendben levo. De ezt ugy kezelni, hogy az ilyen viselkedsbol eredo rasszista, kifejezetten negativ szot kollektiven rahuzzuk minden szkeptikusan gondolkodora, ugyanilyen karos. (es majdnem meg is egyezik vele). Ha en egy problemarol beszelek, akkor a valasz ne az legyen hogy mert kirekesztek vagy altalanositok. Es ezzel meg is szakitjak a parbeszedet. Ezt serelmezitek sokan, ez demagogia, es undoritonak is talalom, es ezt foleg ebben a temaban a baloldal tokeletesen alkalmazza. A jobboldal szinten, csak o nem erre, hanem mondjuk Spirora. A megerteshez persze szukseges az is, hogy a kifejezes modom ne legyen felreertheto. Persze az elobbi alapjan ez eleg nehez ( lsd.: esetleg.blog.hu/2009/05/06/szemet_szabo_mate ). Es ezek tukreben, bar melysegesen elitelem az olyan ideologiakat, amik elvihetnek az eroszakos megnyilvanulasig, megtudom erteni ezt a jelenseget. Csak ez a dolog sem egyertelmuen az egyik fel hibaja, hanem a masik ferditeseinek is epp anyira koszonheto.

De ugyanakkor, ahogyan nekiestek fedornak, abbol egy kicsit az jon le (szamomra nem annyira mint fedor szamara - de hat nem is vagyok erintett) hogy, mivel őt is a a lo egyik oldalara kepzelitek, ti a masikrol hajigaltok. Ugyanazt a sehova nem vezeto jatekot jatszatok, amit serelmeztek mas szinten.

@Fedor: Sokszor erosen fogalmazol. De en altalaban egyetertek azzal, vagy meg tudom erteni, amit mondasz, talan mert nem akarom belekpzelni, hogy ugynok,provokator,zsido,cigany,rozsadombi,akarmi vagy. De mas nem igy all hozza. Egyfajta gyozelmet szeretnenek aratni, es ugy erzem egy kicsit te is, ebbol aztan csak bontakozik ki a konfliktus...

És a beszelgetes mar megint nem arrol szol amit irtal, hanem rolad. Ez nem tul konstruktiv, es elegge monika-show szintuve teszi az egeszet.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.11. 18:23:14

@Win Elen: Lehet, hogy igazad van, de nem én kezdtem el személyeskedni, ez talán egyértelműen kiderül a kommentekből. És ha olyat akarnak a számba adni, amit én nem mondtam, akkor kénytelen vagyok kiigazítani. Mert amit Drangnak írtál, az sajnos igaz, és ennek van egy olyan következménye, hogy bárki, aki fel meri emelni a hangját az előítéletek és az erőszak terjedése ellen, akkor arra rögtön ráhúzzák, hogy elvtelenül védi a cigányokat akár bűnösök, akár nem, vagy fizetik érte, miközben szándékaim szerint én nem tagozódom be azok közé, akik a zsidó vagy a cigány szó említésétől is rasszistát kiáltanak, mégis mindenáron hozzájuk akarnak szorítani. Nem tudják elviselni, hogy valaki nem azt mondja, hogy fekete, vagy nem azt, hogy fehér, hanem azt, hogy szürke.

Egyébként lehet, hogy erősen fogalmazok néha (bár egyébként elég konfliktuskerülő, kompromisszumkereső típus vagyok, csak sajnos most nem ennek van a szezonja), de mit csináljak, ha leírok valamit ezerszer, és csak félreértelmezik? És szerinted én erősebben fogalmazok, mint a bloggerek többsége? Nem hinném, sőt...

Amúgy meg ha unalmasan írnék, akkor ki járna ide elolvasni és megvitatni azt, amit írok? :-)

Kisangyal 2009.05.11. 18:36:09

@Fedor:

IDIÓTA!

Többet nem érdemelsz...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.11. 18:39:16

@Kisangyal: Köszönöm értelmes hozzászólásod.

Win Elen 2009.05.11. 18:56:42

@Fedor: Ez a masik fontos dolog. (elso bekezdes) Ez a kettosseg jellemez minden ilyen nehez temat. Erre akartam utalni. Es mint egyfajta fraktal jelentkezik a blog-vitakulturaban, oldaltol fuggetlenul. Fognak egyesek egy eszkozt, megcsapjak vele a masikat. Ha a masik megfogja ugyanazt az eszkozt, akkor darabokra tepik. Az szamit melyik oldalon vannak tobben. Es itt most minden szabadon behelyettesitheto. Akkor nem ertelmetlen az egesz? En is falra maszok attol, amikor valaki direkt nem akar megerteni. Vagy rameroltet olyan dolgokat, amiket nem mondtam. S elfogadom, hogy adott esetben a velemenyembol kovetkezhetne, de ha azt mondom, hogy nem erre gondoltam, akkor fogadja el. Mert ha mast nem, azt azert tudom, hogy en mit gondoltam. Meg ha rosszul is fejeztem ki magam. Azert behatarolt lehetosegek allnak csak rendelkezesre egy osszetett erzes-gondolat kifejtesere. Hogy jo vagy rossz, az majd kiderul (vagy nem). En mindig fenntartom e hiba jogat. S ha senki, akkor magam is megtamadom a sajat rogzult gondolataimat.

Szerintem kifejezetten ovatosan es szemelyeskedestol mentesen fogalmazol, ezert is olvaslak. A flame meg jot tesz a latogatottsagnak :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.11. 19:02:27

@Win Elen: Kösz :-)

Mondjuk a látogatottság csak a hiúságomat legyesgeti, mert pénzt az nem hoz (bár nem is ezzel a szándékkal írok). Esetleg a bloggeruniós szervezeteknek, amelyeknek a bannereit megjelenítem. És amelyek jó részét én csináltam. Tehát ez is csak a hiúságomat legyesgeti :-)

serwer 2009.05.11. 19:36:45

@Fedor:
Rájöttem, te mazochista vagy :)
A többiek rád öntik trianont + olaszliszkát és te élvezed.

DeMarco 2009.05.12. 02:38:30

Fedor: Van egy véleményed ami mellett kitartasz mindenáron. Oké, megértem. Ugyanakkor látnod kell, hogy ez a vélemény (világképed) erősen ütközik nagyon sok ember véleményével. A pécsi választás után bátran kijelenthetem, hogy a nagy többség véleményével ellentétes. Amikor írsz egy újabb blogbejegyzést az olyan, mint amikor kilépsz a sínekre a robogó intercity elé és bátran bemutatsz a vonatvezetőnek egy fuck-ot. Csak azt nem értem, hogy akkor miért lepődsz meg, ha cafatokra tép a vonat?? Ülsz egy csónakban amiben 9 ember evez a folyón lefelé, csak te egyedül evezel fölfelé. De akármit teszel, a csónak megy tovább lefelé... Igazából az a problémád, hogy azontúl, hogy ragaszkodsz a nézeteidhez, képtelen vagy elfogadni mások véleményét, ami pont annyira logikus (sztem logikusabb is) és sokkal meghatározóbb, mint a tied. Tök unalmas újra - meg újra elmondani, de remélem, hogy egyszer (minnél előbb) te is látni fogod, ahogy a ballibák a porba hullanak és erős jobboldali kormány lesz ami esetleg képes lesz az országot jobb helyzetbe kormányozni. Az döntse meg a világképedet, hogy tényleg jól mennek a dolgok... Nem szép dolog a káröröm, de eléggé szórakoztatsz te is, meg a többi hasonló blogíró is, ahogy kétségbeesetten rohangásztok a süllyedő Titanicon és naponta náciztok, szélsőjobboztok, féltek (kamufélelem), ferdítitek az igazságot. Nem tudlak sajnálni benneteket. 7 éve szívunk, bízom benne, hogy ti majd 70-ig fogtok...

Empty 2009.05.12. 03:24:10

Basszus, nem lehetne, hogy senkinek ne kelljen szívnia? Illetve ez ne pártállástól függjön, hanem ?

Legyen olyan ország ez itt, hogy a következô népszavazás arról szóljon: Akarunk-e tájidegen akácokat az utak mentén, esetleg jobban szeretnénk a platánt. Mindezt 60%-os részvétellel...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.12. 08:45:38

@DeMarco: Valamit itt te nagyon félreértesz. Mi köze Szili pécsi vesztésének ahhoz, hogy én utálom megkülönböztetést és az erőszakot? Pont erről írtam alig pár sorral feletted, és erről szól a mottóm is, ami kint van ott oldalt, a névjegyemben: Nem kell ahhoz egyetértenem a szocik és a szadeszosok minden tettével csak azért, mert a világnézetem elvileg hozzájuk áll közelebb. Ugyanúgy látom, hogy mit szúrtak el, és mit nem, csak én ettől még nem álltam be vakon Orbán mögé. Hidd el, ez a hatalmas népszerűség hamar el fog olvadni, amint kormányon kénytelenek lesznek végre színt is vallani, hogy mit csinálnának mert akkor kénytelenek lesznek belegyalogolni a különböző érdekkörök lelkivilágába ők is. A most őket választók legalább fele nem azért szavazna rájuk, mert szereti a FIDESZ-t, csak azért mert elege van az MSZP-ből. Te kívánhatod az erős jobboldali kormányt, szíved joga. De azt ne kívánd, hogy mindenki vakon álljon be mögé, mert az csak Orbán szerint jó, ha nincs ellenzék. Senki nem kormányozzon ellenzék nélkül.

Azért, mert az én értékrendemhez elvileg közel álló pártok itthon per pillanat rosszul teljesítenek, sőt, nagyon rosszul, az személyzeti probléma, nem elvi. Majd lesz valamikor megtisztulás baloldalon is, liberális oldalon is. Addig meg lesz, ami lesz, tietek az ország, a hatalom és a dicsőség, de NEM mindörökké (Á, menj).

Egyébként az a vicces, hogy elvileg én inkább a konzervatív liberalizmushoz állnék közelebb elvi szinten, hisz egy liberális párt ugyanúgy lehetne egy jobboldali párt partnere is, számos példa van erre a világban, csak hát a mienk egy olyan ország, ahol az elvileg jobboldali párt a baloldali gazdasági demagógia és a jobboldali nemzeti demagógia elegyével kábít egyre gátlástalanabbul, az elvileg baloldali párt jobboldali liberális gazdaságpolitikát képviselne, de folyamatosan elszúrja, mert töketlen, az elvileg liberális párt meg ide-oda kapkodva szép lassan elsüllyed a mocsárban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.12. 08:54:29

@DeMarco: Ha már felhoztad: most olvastam Tóta W. legújabb szösszenetét, na kb. valami ilyesmit gondolok én is Sziliről:

w.blog.hu/2009/05/12/a_legszebb_orom_1

DeMarco 2009.05.12. 09:14:51

@Fedor: Elárulok egy nagy titkot: 20 éve ellenzék nélkül kormányozik mindenki. Jah persze van ott vki szemben, de csak dísznek, egyébként abszolút leszarjuk, hogy mit mondd, mit terjeszt be, mit akar. Mi vagyunk a királyok, ők meg fogják be a pofájukat... Legfeljebb néha bosszantóak tudnak lenni, mint amikor sikerült Sólyom Lászlót átnyomni és nem tudták Grósz Károlyt odaültetni...
Így aztán teljesen mindegy, hogy van-e épp ellenzék avagy sem. Én például teljesen meg lennék elégedve, ha most nem lenne. A maszop menjen nyugdíjba, meg a törikönyvekbe intő példaként, a szadesz menjen izraelbe, vagy ahova akar. Az mdf is nyugodtan megszűnhet, úgyis csak paródia.. Minek fizessük őket feleslegesen? Egy árva petákot sem kellene rájuk költeni közpénzből, loptak ők maguknak eleget. Tartsák el magukat a tagsági pénzekből. Jah, hogy az nincs nekik? Cumi.
Valamit te itt nagyon félreértesz. Te még mindig azt hiszed, hogy a Fidesztől osztogatást várunk és mannát az égből? Pedig erről szó sincs. Azt várjuk, hogy tegyék rendbe a pénzügyet, hozzák egyensúlyba a költségvetést, állítsák növekedő pályára az országot és ha lehet őrizzenek meg annyi munkahelyet amennyit csak tudnak. Ehhez semmi se drága, nyúljanak csak hozzá mindenhez és oldják meg. Hidd el egy nap alatt találnék annyi pénzt a költségvetésben amennyit itt elvesznek az emberektől. Csak egy-két szent tehenet kellene levágni hozzá és meggyorsítani egy-két bírósági eljárást. A baloldalon és én ide sorolom a liberálisokat is (ők is oda sorolják magukat) nem megtisztulás kell, nézzenek tükörbe és szépen szűnjenek meg. Nem fognak hiányozni. Most a végén mintha olyat mondtál volna, mint Virág elvtárs: "Nem baj! Nem baj. Visszasírnak még maguk engem!"
Erre csak azt tudom mondani, mint Pelikán: "Hát erre azért nem mernék megesküdni."

DeMarco 2009.05.12. 09:33:22

@Fedor: Na ezt legalább elhiszem. Neked tényleg tótaw lehet a mérce... :)))
Gondolom nem lepődsz meg, ha én nem foglalkozom vele kicsit sem. Már el sem olvasom amit ír, mert teljesen felesleges. Annyira szélsőségesen uszító, hogy kapásból 20 évet kapna, ha elfogadták volna a gyűlőlettörvényt. Ez a cikke is merő árokásás és negatív motivumokkal terhelt. Addig egyébként egyet lehet vele érteni, hogy mindenkinek jobb, hogy Szili nagyot bukott. De onnantól minden szava méreg és csúsztatás. Csak egy üzenete van Szili bukásának: "menjetek a picsába" horn után szabadon...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.12. 10:04:57

@DeMarco:
1. Az ellenzék feladata nem az, hogy ő kormányozzon, és hogy az ő javaslatai alapján menjen előre az ország. Az a kormány feladata. Az ellenzéknek kritizálnia kell, és alternatívát felmutatnia, hogy a következő választáson legyen igazi választási lehetősége a szavazóknak. Ezt a FIDESZ kormányon adminisztratív eszközökkel akadályozni próbálta, ellenzékben meg csak az első felét gyakorolta, de azt 0-24-ben, ha jogos volt, ha nem.

2. Ha te a FIDESZ-től nem csak osztogatást vársz, az nagyon helyes, legalább reálisan gondolkodsz, de van egy rossz hírem: akkor te nem vagy tipikus FIDESZ szavazó. És az csak egy dolog, hogy én így gondolom, de van rosszabb is: maga a FIDESZ se tart annak, legalábbis amit eddig tettek ellenzékben (megtorpedóztak minden reformtörekvést) és amit most mondanak (mindent visszaadunk, amit ezek a gonoszok most elvesznek, és egyébként is, adócsökkentéssel mindent megoldunk, más átalakításra nincs is szükség), pont az ellenkezőjére utal annak, amire vársz. Persze ettől még lehet, hogy neked lesz igazad, sőt, az ország érdekében remélem is, hogy így lesz. Csak akkor azt mond el nekem, hogy mitől is jobbak ők a hazudozással vádolt ballibeknél... Maximum hatékonyságban, de hogy milyen eszközöket is fognak felhasználni, attól meg a 2002 előtti idők emlékei miatt már előre fázom...

Ez van. Magyarországon ma nincs jó választás, csak rossz, és még rosszabb.

"Most a végén mintha olyat mondtál volna, mint Virág elvtárs: "Nem baj! Nem baj. Visszasírnak még maguk engem!""

Tudod erről szól a parlamenti váltógazdálkodás. Látod ez a különbség köztünk: Én nem tartanám jónak, ha a ballib oldal évtizedekre bebetonozódna a hatalomba, ráadásul ellenzék nélkül. Jöjjön a FIDESZ egy vagy két ciklusra (pláne mivel a másik oldal mostani garnitúrája teljesen leszerepelt), de azért azt ne kívánd, hogy leválthatatlanok legyenek, és hogy ne is kritizálhassam őket, mert akkor azt már nem demokráciának hívnák.

DeMarco 2009.05.12. 10:47:21

@Fedor: 1: Bár neked fóbiád a fidesz és mindent rá vezetsz vissza, de az az igazság, hogy minden kormány adminisztratív eszközökkel akadályozta az ellenzéket és csak az első felét gyakorolták. Ami pedig az alternatíva felmutatását illeti a fidesznek van alternatívája, csak nem akarjátok meglátni, mert nehéz elismernetek, hogy van jobb is az ég alatt, mert akkor azt is be kellene ismerni, hogy ami most megy az katasztrófa, hiszen akkor az is igaz lenne, hogy balfa*ok vannak kormányon. A probléma az, hogy bár ezt az egész ország tudja évek (évtizedek) óta, mégsem veszik a kalapjukat és ballagnak el, sőt mindent megtesznek, hogy a végsőkig húzzák, még akkor is ha belepusztul az ország...
Szerintem a kormány feladata lenne, hogy meghallgassa az ellenzék mondanivalóját és ami hasznos, azt megfogadja és beemelje a tervek közé. Ez a mindenkori kormány felellőssége. Ezzel szemben semmi más nem történik, mint a maximális elutasítása bárminek amit az aktuális ellenzék beterjeszt. Legfeljebb lenyúlják az ötletet és úgy adják elő, mintha ők találták volna ki. Például az adócsökkentés amit a fidesz mondott mindig is és a komcsik háborogtak, hogy nem lehet, aztán mégis rákényszerültek. Jéé, nahát mégis lehetett?!
2. Honnan tudnád te, hogy milyen a tipikus fidesz szavazó?? Semmi közöd hozzájuk.. És igen én is úgy gondolom, hogy nem kellene elvenni a gyermeket vállaló családoktól semmilyen támogatást, sőt inkább őket kellene támogatni és igen, nagy szükség van adócsökkentésre. Igen, nagy őrültség az ingatlanadó és sorolhatnám. Számtalan helyről el lehetne venni ezt a pénzt.
Tévedsz Mo-n nem rossz és rosszabb választás van. Van öngyilkos választás (ballib) és a remény választása.
Én nem azt kívánom, hogy a fidesz leválthatatlan legyen. Csupán csak azt, hogy baloldal a mai formájában eltűnjön. Nem egy-két ciklusra, örökre. Én örülnék ha lennének még értelmes pártok, akik közül lehetne okosan választani, nekem hiányik pl. a zöld párt, a kisgazda párt (Torgyán nélkül), igazi liberális párt (nem ez a csökevény) stb. De amíg ezek nincsenek, addig a fideszben csoportosul minden értelmes ember aki úgy gondolja, hogy lehet máshogyan is csinálni és véget akar vetni a baloldal szerencsétlenkedéseinek.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.12. 11:14:23

@DeMarco: "csak nem akarjátok meglátni, mert nehéz elismernetek, hogy van jobb is az ég alatt, mert akkor azt is be kellene ismerni, hogy ami most megy az katasztrófa, hiszen akkor az is igaz lenne, hogy balfa*ok vannak kormányon"

Ez mind igaz volt tavaszig, és ezt annyira nehéz volt nekem beismernem, hogy többször is írtam róla, max. egy kicsit szofisztikáltabban fogalmaztam. A mostani kormányra ez már csak félig igaz, remélem a másik fele marad túlsúlyban, és meg tudják lépni ami szükséges (hogy azért mégse olyan katasztrofális állapotban adják át az országot), és ami ellen az MSZP egyébként irtóra szűköl, csak épp nem mer (egyelőre) tenni ellene semmit.

Senki nem mondta, hogy az adócsökkentés nem szükséges, az SZDSZ időtlen idők óta ezzel kampányol, az más kérdés, hogy sajnos nem igazán tudta ezt az MSZP árnyékában érvényre juttatni. De az nettó hazugság, hogy máshoz nem kell hozzányúlni, nem kell átalakítani az egészségügyet, a nyugdíjakat, a szociális támogatásokat, és a többi pénznyelő rendszert. Szeretnél olyan életszínvonalat, mint ami nyugaton van? Szeretnél olyan gazdasági növekedést, mint amilyen Szlovákiában volt a válság előtt? És tudod, hogy ott mennyivel kevesebbet költenek ilyesmire, és mennyivel másabb struktúrában? A világon nincs még egy ilyen gáláns rendszer, mint a mienk, ahol az anyákat arra ösztönzik, hogy három évig maradjanak otthon, kiesve teljesen a termelésből és a gyakorlatból. Az USA-ban, ha jól tudom, ez az idő 3 HÓNAP. Az se jó, az a másik véglet. Ehhez képest a két év, ami ezután lesz... Ha az a kritikád lényege, hogy de hát kevés a bölcsi meg az ovi, akkor abban igazat adok neked, és azt mondom, hogy a felszabadult pénzekből induljon be a fejlesztés gőzerővel, építsünk sokat, ez jó az építőiparnak is, meg bővülnek a munkahelyek is (több óvónő), meg az anyukák is hamarabb munkába tudnak állni (és egy fizetés mindig többet jelent egy családi költségvetésben, mint egy gyes). De ha azt mondod, hogy ettől csökkenni fog a gyerekszám, akkor azt mondom, hogy ez hülyeség, erre semmi bizonyíték nincs, sőt, inkább az ellenkezője igaz kutatások szerint. Arról nem is beszélve, de sokan kárhoztatják az államot, hogy a cigányok ezekből a segélyekből élnek, minek adunk nekik annyit, inkább arra kéne ösztönözni őket, hogy dolgozzanak. Hát ez az átalakítás erre is jó.

Ja és elnézést, ezek alapján azt kell, hogy mondjam, tévedtem, mégiscsak tipikus FIDESZ szavazó vagy :-)

DeMarco 2009.05.12. 11:36:42

@Fedor: Na végre kezdesz kilendülni a holtpontról és olyanokat írni, amik végre igazi vitára adhatnak lehetőséget.
1. Helyes a meglátás, hogy a mostani kormány vmit tenni akar és a maszop ettől írtóra szűköl. Ezzel csak az a probléma, hogy a) a mostani helyzet csakis nekik köszönhető, ők okozták. (most hagyjuk a világgazdasági válságot, nélküle is ideértünk volna, max. fél évvel később).
A fidesszel meg elő se gyere ellenzékben vannak 7 éve, majdnem egy évtizede...
b) az hogy a ludas matyi ilyen intézkedéseket hozott, ahhoz semmi köze a maszopnak, egész egyszerűen nem tudtak már semmi mást tenni, szó szerint RÁKÉNYSZERÜLTEK. Ez nem érdem, inkább szégyen.
c) bár elindultak egy úton ami hoz némi pénzt, de szokás szerint megint a védtelen, gyenge rétegektől veszik el a pénzt, miközben más rétegek élnek, mint hal a vízben
Én semmi olyat nem mondtam, hogy nem kell hozzányúlni az egészségügyhöz, nyugdíjhoz, szociális támogatásokhoz, sőt ha visszaolvasod azt mondtam, hogy le kellene vágni néhány szent tehenet... Szép dolog, hogy vissza akarod zavarni az anyákat dolgozni, (ugye nincs gyereked?!), de arra marhára kíváncsi lennék, hogy ugyan hová, amikor kb. feleannyi munkahely van az országban, mint aktív munkaképes ember? Ugyanez igaz a nyugdíjkorhatár emelésre is. Dolgozni fognak, persze, de hol??? Arról nem is beszélve amit te is említettél, hogy nagy okosan bezárták a bölcsödéket ami ellen anno elég sokan tiltakoztak, a telkeket jó pénzért eladták irodaháznak, vagy behintették sóval a helyét, most meg persze nincs hely sehol sem. Nonszensz, hogy pl. a mi városunkban már akkor bejelentik a gyereket bölcsibe, amikor még az anyuka hasában van, hátha akkor lesz helye... Az pedig, hogy kevesebb gyerek fog születni, annyira evidens, hogy felesleges ezen vitatkozni. Kereken ki kell mondani, hogy ezek a döntések erősen magyarellenesek és negatívan befolyásolják a népességet, ami még rosszabbá teszi a gazdasági helyzetet, senki nem lesz aki kitermelje a nyugdíjakat például. Gondolj bele a lakástámogatási rendszer megszűntetésével a fiatalok lakáshoz jutása szinte 0-ra fog csökkeni. Ha pedig nincs saját lakásuk, nem mernek gyereket vállalni stb. Ekkor nem fognak lakásokat építeni, mert nem lesz aki megvegye, az építőipar csődbe megy, az ügyvédeknek nem kell annyi szerződést írniuk, a bankoktól a kutya nem vesz fel hitelt és sorolhanám. Aztán egyszer csak ott tartunk, hogy leállt egy-két gazdasági ágazat és amit megspóroltunk egy egyik oldalon, azt többszörösen elvesztettük a másikon...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.12. 12:04:03

@DeMarco: De van gyerekem, kettő is, és a párom a második után nem három évig volt otthon, csak kettőig, aztán bölcsi, és vissza a munkába (az első után is csak azért maradt otthon, mert jött közben a második), így a fizetése mellett még egy évig továbbra is kapta a gyest, amit ha akartunk volna, se utasíthattunk volna vissza. Gratulálok, ennyit a pazarlásról.

Az persze igaz, hogy voltak rossz döntések, de ezt meg senki nem tagadta eddig sem. Elismerem, hogy esetleg pestiként könnyebben beszélek, mert bölcsi, ovi, iskola fronton itt messze nem olyan rossz a helyzet, mint vidéken, de hát nem mondtam, hogy eddig Kánaán volt, vagy hogy fél éven az lesz...

A gyerekszám csökken, csak épp nem emiatt. Talán ki kéne nézni országhatáron túlra is, hogy mi a helyzet más fejlett országokban (ahova - minden ellenkező híresztelés ellenére - mi is tartozunk). És akkor azt is látnád, hogy a gyerekszám pont ott csökken a legjobban, ahol magas az életszínvonal (és ott magas, ahol nagyon nem), és hogy pl. a lakáshelyzetnek sincs pl. messze olyan hatása a gyerekvállalásra, mint gondolnád, hisz az csak nálunk fóbia, hogy élni csak saját tulajdonban lehet, Nyugat-Európában vagy az USA-ban messze nagyobb a bérlakások aránya, mint nálunk, mégse kiált senki nemzethalált ezért. Ráadásul az ország problémáinak egy fontos összetevője az ingatlanhitelek okozta gondok. A deviza alapú hiteleink ugyanis beleszámítanak az ország adóságállományába (bizony, azt a nagy számot nem az MSZP hozta össze egyedül, hanem te is, meg én is, ha svájci frankos, vagy eurós hitelt vettünk fel), az államilag támogatott hitelek meg a költségvetési hiányt növelik a mai napig (szóval azért annyira én nem dicsekednék ezzel a FIDESZ helyében). Arról nem is beszélve, hogy pl. pont amiatt vergődik az egész világ válságban, mert az USA-ban pár éve a nálunk honos nézet kezdett el elterjedni, és boldog-boldogtalan vett fel hitelt ingatlanra, egészen addig, amíg a lufi ki nem pukkadt.

Szóval lehet azt mondani, hogy amit a ballib oldal eddig csinált, az egy nagy kalap szar, és még igaz is lenne javarészt. De attól még nem kell elájulni a másik oldaltól, mert nem biztos, hogy jobbat hoznának össze.

DeMarco 2009.05.12. 12:41:29

@Fedor: Az külön szerencse, hogy volt hová visszamennie a párodnak. Sajnos ezt kevesen tehetik meg.
Érdekes, megfigyeltem, hogy a ballib pártolók úgy tesznek, mintha csak ők néznének ki nyugatra, mintha ez akkora szám lenne, vagy csak ők tudnák megtenni. Rossz hírem van ezen a fronton is, a jobboldal is pont annyira figyel kifelé, mint befelé. Talán ezért kaptál ennyit tegnapelőtt, mert mindenki tudja, hogy milyen lap a zeit és mennyire lehet/kell komolyan venni. (Sehogy). A gyerekszám nyugaton is csökken és Európa rohamosan öregedik. Persze ehhez az is hozzátartozik, hogy nyugaton sokkal jobb az életszínvonal és tovább élnek az emberek, vagyis jóval többen érik meg az öregkort. Ennek ellenére a gyerek is kevés. Talán ennek az lehet az oka, hogy belátták az emberek, hogy egy gyereket nem csak megszülni kell, hanem felnevelni is. És racionálisan gondolkodva, ez igen nehéz vállalkozásnak tűnik, amikor az embereknek alig van munkájuk, bármikor elküldhetik őket és akkor éhenhalnak. Mert ma már tudatosan állnak a gyerekneveléshez is. Nem elég, hogy majd elleszünk zsíroskenyéren vhogy. A gyerekeknek minden szülő a legjobbat akarja, tisztességes, normális nevelésben részesíteni, hogy ne érezzen szükséget soha semmiben. Ehhez lakás kell ahol élhetnek, munka, hogy legyen pénz. Ez a kettő dolog hiányzik ma mo-ról. Vagy fog. Munka nincs, vagy nagyon kevés, így pénz sincs. Lakást pedig képtelenség lesz venni. Ergó nincs hová gyereket szülni, mert nem lehet neki megadni azt amit szeretnének.
Teljesen biztos voltam benne, hogy te is azzal fogsz előjönni, hogy nem kell mindenkinek lakás éljenek az emberek bérlakásban. Ez most divatos neolib eszme és van egy ötösöm, hogy pont ezt akarják kikényszeríteni és ezért veszik el a támogatásokat és nem a válság miatt. Mondok vmit: Ha rajtam múlna, akkor minden házasságot kötött és gyereket vállaló fiatalnak azonnal lakást adnék alanyi jogon. Ez az én programom és teljesen biztos vagyok benne, hogy ez az ország képes lenne erre. A 2. vh előtt a zsidók építettek nagy bérházakat, amiket elvettek tőlük és később beköltöztették a komcsi párttagokat, majd végül eladták nekik. Most ezt a régi rendszert (ti. zsidóké a bérházak) akarják visszahozni és éppen a liberálisok... kicsit sem gyanús.. Nagy marhaság a bérház-rendszer és nem szabadna hagyni. Ezért sem támogatom az ingatlan-adót sem, mert annak is a célja, hogy az egyszer már kifizetett, leadózott jövedelemből vásárolt SAJÁT tulajdonodat folyamatosan sarcolják.
Ezzel is ki akarják kényszeríteni, hogy ahelyett, hogy egyre szebb és nagyobb házat építenél magadnak, menj vissza a lehető legkisebbe, élj egy lyukban és ne kívánj jobbat soha...
Ez a devizahitelezés is csak egy lufi. Semmi problémánk nem lenne, ha szépen bevezették volna az eurót, de akkor az elvtársak nem tudnának játszani az árfolyammal és nem tudnának plusz bevételhez jutni, a variálásából. Csak ezért az egyért le kellene csukni mindet. Mesterségesen alacsonyan tartották a forintot és aztán ebből süllyedt még lejjebre. Arról nem is beszélve, hogy ha felveszel a banktól 1 millát, kettőt fizetsz vissza, vagyis egyszer mindenki kifizeti a hitelét ami ugya duplája lesz annak amit felvett...
Nekem szerencsém volt, jókor léptem, mert előre számoltam, (mint most is) és engem nem érintett se a válság, se a hitelek. Még a fidesz alatt vettem a lakást és rohamléptekkel kifizettem a hiteleket, mert tudtam, hogy mi várható a maszop alatt... :((( Nem is tévedtem.
Az usa pedig nem azért vergődik, mert felvették a hiteleket a házakra, hanem azért mert ezeket a hiteleket átcímkézték a bankok és elkezdték újra, meg újra eladni, forgatni és így egy valós hitelen több valótlan hitel lett. Valójában pénzügyi trükközés miatt dőltek be és nem a kis emberek miatt.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.12. 12:52:30

@DeMarco: Azt hiszem most jutottam el arra pontra, hogy nem tudok az érveiddel tovább vitatkozni, de nehogy azt hidd, hogy azért, mert meggyőztek. Nagyon remélem, hogy soha senkinek, akinek hatalomra kerül, nem jut eszébe a te programodat megvalósítani, mert akkor tényleg rövid úton csődbe mennénk.

Viszont ha ilyen elvárásaid vannak, akkor azt garantálni tudom, hogy csalódni fogsz, bárki nyerjen is (mert azért azt nem hinném, hogy a Jobbik valaha is a legnagyobb párt lesz). De vigasztaljon, hogy ezzel az ország csak jól jár.

Na viszlát.

DeMarco 2009.05.12. 14:20:37

@Fedor: Nem tudsz vitatkozni, mert a kör két szélén állunk. Gyökeresen eltér a világképünk, de ez sztem eddig is egyértelmű volt. Te magadhoz öleled a cigányokat, zsidókat. Kiírtanád az egyházakat. Legalizálnád a füvet, engedélyeznéd a házasságot és gyermekvállalást a melegeknek, bérlakásba és ezzel örökös rabszolgaságba taszítanád a lakosságot, elvennél minden támogatást a gyerekeket, saját lakást elérni szándékozóktól. Ez a te világod.
Az enyém ennek az ellenkezője. Megvonnák jónéhány támogatást a cigányoktól, szigorúbbá tenném a rendőrséget és a tüntetések leverése helyett kivezényelném őket vidékre, hogy a gyorshajtók helyett védjék meg a lakosságot, kiemelten foglalkoznék az egyházakkal, ugyanakkor egyáltalán nem emelném ki a zsidókat, pont úgy kezelném őket, mint bármelyik népcsoportot az országban. Tiltanám a holokausztagadást, de a holokauszttal való visszaélést is, betiltanék minden drogot, megszüntetném a melegek pozitív diszkriminatív jogait, amit most fogadtak el, betiltanám a melegfelvonulásokat, de ugyanakkor a náci jellegű felvonulásokat is, nem engedném a bérlakások-programot, arra törekednék, hogy minden család külön, saját lakásban/házban élhessen. A saját lakást/tulajdont nem adóztatnám, mert egyszer már leadózott belőle. Minden támogatást megadnék azoknak akik gyermeket vállalnak.
Én úgy gondolom, hogy ezek nagy részének van realitása és a hangulatot figyelve könnyen lehet, hogy be is következnek. Nehogy a végén neked kelljen csalódni... amire ugye pillanatnyilag sokkal nagyobb az esély..

molaris 2009.05.12. 14:55:19

@DeMarco:
Gratulálok. Szépen végig vitted a vitát. Nekem nincs ennyi türelmem.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.12. 14:57:23

@DeMarco: Ne haragudj, de annyi hülyeséget összehordtál itt azon a címen, hogy miket képzelsz rólam, és hogy miket nem, hogy tényleg nem tudlak komolyan venni. A fele se igaz, de hát azt hiszem tényleg hagyjuk abba egymás idegeinek a cincálását.

DeMarco 2009.05.12. 15:15:12

@Fedor: Aki nem hiszi járjon utána... vagyis olvassa vissza a blogbejegyzéseidet... elég csak a címeket... úgy egyébként nem cincálod az idegeimet, és én sem cincálom a tiédet, nem győzkődtelek ha észrevetted, csak megvilágítottam egy másik meglátást ami történetesen nem egyezik a tiéddel.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.12. 15:28:30

@DeMarco: Jaj már, hol olvastál te olyat tőlem, hogy kiírtanám az egyházat, kivételeznék a zsidókkal, meg a cigányokkal (az, hogy nem akarok rosszat nekik, még nem egyenlő a kivételezéssel), vagy hogy minden támogatást meg akarnék vonni a az életet kezdő fiataloktól (pláne mivel még én se vagyok öreg, vannak kisgyerekeim, valamint baráti köröm, családom jó része szintén ebben a stádiumban van). Mióta pozitív diszkrimináció az, ha valakinek megadnak olyan jogokat, amelyek mindenki másnak járnak?

Neked megrögzült sztereotípiáid vannak, amiket kivetítesz rám, csakhogy én ezekbe a legtöbbször nem passzolok bele. Emellett el se tudod képzelni, hogy ha valaki egy problémára más megoldást kínál, mint te, akkor azt nem gonoszságból vagy retardáltságból teszi, és netalán még igaza is lehet.

Lehet olvasgatni a bejegyzéseimet, minden soromat vállalom, de azt nem szeretem, ha olyanokat látnak bele, amit én nem gondoltam és nem is írtam le (sőt, pont az ellenkezőjét, számtalanszor).

Tényleg hagyjuk abba.

DeMarco 2009.05.12. 16:04:42

@Fedor: Most tényleg abbahagyjuk, mert fáj a fejem és van még egy kis dolgom is, de nincsenek megrögzült sztereotípiáim, legfeljebb sima sztereotípiáim és legközelebb nyugodtan cáfolhatod ha nem értesz egyet. Én nem állítottam semmi olyat, hogy gonoszságból, vagy retardáltságból vagy ezen a véleményen. Bár azt nem gondolom, hogy igazad lenne, korántsem. És ami azt illeti neked is vannak sztereotípiáid és fóbiáid amit kivetítesz rám és én sem passzolok bele a legtöbbször. Kár hogy a többiek nem szálltak bele a beszélgetésbe, érdekelt volna mindenki meglátása.
További szép napot!

Simplicio 2009.05.12. 19:33:42

Fedor!

A te bejegyzésedben nem szerepelt a "miattatok szélsőjobbos gyökerek, miattatok", akkor ez hogy került az index ajánlójába? (Új olvasókat akartak neked szerezni?:-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.12. 19:55:23

Az Index.hu címlapon történő megjelenésre, és az ott olvasható ajánlószövegre a mezei bloggereknek, mint amilyen én is vagyok, semmi ráhatása nincs (esetleg az Index belső bloggereinek, de talán még nekik se). Teljesen lutri, a szerkesztők napi hangulatától függ, hogy ki jelenik meg ott, meddig van ott, és milyen ajánlóval.

Ami viszont a blogok oldalsávjában, a blogajánlóban jelenik meg véletlenszerűen, azt valóban az ajánlott bejegyzés szerzője találja ki. Ott viszont nem ez a szöveg szerepelt.

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2009.05.18. 15:46:07

Kedves Fedor!

Látom, hogy érdekel ez a téma ezért ajánlanám figyelmedbe a következő cikkrészletet a brit konzervatív Telegraph-ból:

"Mr Griffin, the BNP leader, has personally cultivated close links with Hungary's Jobbik group and its paramilitary offshoot the Hungarian Guard.

Last October, Mr Griffin addressed a rally of Jobbik and Hungarian Guard members, whose paramilitary insignia are modelled on the Arrow Cross, which enthusiastically participated in the German Nazi extermination of 450,000 Hungarian Jews in World War Two.

Jobbik has been linked by mainstream Hungarian politicians to anti-Semitism and a wave of anti-gipsy violence that has claimed the lives of seven Roma during attacks that involved grenades, petrol bombs and gunfire.

The group is expected to return two to three MEPs during the elections.

During talks, Mr Griffin compared immigration in Britain to "Roma criminality in Hungary" and noted that "the BNP and Jobbik share similar resistance from the media".

Glenis Willmott, an East Midlands MEP and the leader of Labour in the European Parliament, accused the BNP of hypocrisy for using "Battle for Britain" as its euro election slogan.

"If people don't vote they could find they are represented by fascist MEPs in the European Parliament," she said. "The Battle of Britain was all about fighting the fascists in Europe. People should not let the fascists in now by not using their vote."

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/5329638/BNP-could-be-at-heart-of-far-right-EU-group.html

A "Battle of Britain" után, nem tudom, hogy melyikük volt ilyen "kreatív", mert a Jobbik kampánya "Tavaszi hadjárat" néven fut.

A BNP ellen egyébként most három parlamenti párti megbeszélés volt. Egy másik cikkben a konzervatívok azon panaszkodtak, hogy a Munkáspártiak miatt halasztani kellett a megbeszélést, mert jobb lenne minél előbb fellépni.

Behind the scenes, the Tories are angry that it has taken so long to set up the meeting and claim it has been cancelled twice at short notice by Harman's office.

http://www.guardian.co.uk/politics/2009/may/11/bnp-european-elections

üdv. e.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.18. 16:16:30

@eroica: Na ja, az Anglia. Ott nem olyan fejlett a demokrácia, mint nálunk :-(
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0