Morvai és a metélt farkincájúak
2009. június 04. írta: Fedor

Morvai és a metélt farkincájúak

Mert a Jobbik nem szélsőséges meg antiszemita, dehogy, meg a listavezetője sem az:

Nagyon örvendenék, ha a magukat "büszke magyar zsidóknak" titulálók szabadidejükben aprócska metélt farkincájukkal játszadoznának az én gyalázásom helyett. A magukfajták megszokták, hogy ha egyet szellentenek máris vigyázva áll és önökhöz igazodik minden magunkfajta. Szíveskedjenek tudomásul venni: ennek VÉGE!!!! Felemeltük a fejünket és nem tűrjük tovább a magukfajták terrorját. Visszavesszük a hazánkat! Szívélyes üdvözlettel: Morvai Krisztina

Mindezt nyílt levélben. Szép. Úrinőhöz méltó. És nemcsak Morvai Krisztina nem kért bocsánatot a történtekért, de a Jobbik sem határolódott el.

Jó az ilyeneket tisztázva látni így szavazás előtt. Csak a miheztartás végett. Az lesz ám az országimázs, ha ő felszólal majd Brüsszelben...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr191163754

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ficere Ödön hírei 2009.06.06. 09:20:28

A büszke magyar zsidók válaszlevele, Morvai KrisztinánakMint ismeretes, Morvai Krisztina egy rossz pillanatában kifejtette véleményét arról, hogy mit is kellene tenniük, a magukat „büszke magyar zsidóknak” titulálóknak, szabadidejükben. A levé…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.04. 18:31:16

Na akkor pontosítás végett: nem nyílt, hanem magánlevél volt, egy nyílt levelező listára. Nem mindegy.

Fodor András írt nyílt levelet a Jobbiknak.

Egyébként Morvai Barát Gábornak írta ezt a levelet, nem a zsidóknak. Szóval ettől még nem lesz antiszemita. (Ettől függetlenül persze lehet az...)

Országimázs hála pl a new yorki "büszke magyar zsidóknak" eddig is volt. Nem látom mi fog változni: eddig barbár nacionalista antiszemita kripofasiszta csürhe voltunk, most pedig barbár nacionalista antiszemita csürhe vagyunk a szemükben.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.04. 18:48:30

@TaTa86.: Ja, egy nyílt levelezőlista még magánlevél, és hogy nem általában a zsidók a címzettek, hanem csak egy zsidó, akkor ez már nem is antiszemita szöveg... Az eszem megáll, olyan nincs, hogy nem mentegeted?

És "barbár nacionalista antiszemita kriptofasiszta csürhe" címke csak annak jár, aki az is. Az, hogy a címkézettek aztán ezt a teljes magyarságra értik, az csak az arányérzéküket minősíti...

Kivlov 2009.06.04. 19:10:31

Ez az Krisztina! csak keményen!!!
Elég már abból, hogy egyesek abból élnek, hogy gyereket gyártanak, mások abból, hogy a holokausztot menedzseli évtizedek óta, harmadik bagázs csak szimpla tolvajlásból.
Keménységet, szebb jövőt!

TD223 2009.06.04. 19:11:10

Nem tudom milyen lista, feltételezem ennek a "színjátszókörnek" a listája, vagy amely szervezeten keresztül gyalázta Morvait. Remélem ki fog derülni, hogy ki ez a köcsög és mit mondott.

A lényeg. Vannak zsidók, akik zsidóságukból következően utálnak egyeseket, zsidóságuk miatt felhatalmazva érzik magukat, hogy másokat baszogassanak és zsidóságukat használják pajzsnak. Az ilyen emberek pontosan az idézett reakciót érdemlik. Morvai válasza szenzációs.

Akik emiatt Morvait extra-baszogatják, azok mehetnek a fenébe, hiszen nem háborodtak fel Simon Perez, Tomi Lapid, Zoltai Guszti, egyéb zsidók, cigányok tömkelegeinek magyargyalázó megszólalásain. Azt meg el kell fogadniuk a zsidóknak, hogy metélt a farkuk, vagy az aprócskán sértődtek meg?

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.06.04. 19:26:56

Az a jó az ilyen posztokban, hogy nem kell érdemben hozzájuk szólnom, mert... (tudod, miért).

Az a nagy büdös helyzet, hogy nap mint nap érik a világ többségét alkotó EMBEREKLET atrocitások véglényektől, és mikor ők kiejtik a szájukon a "gój" szót, nekünjk, a többségnek, ezt általában tűrnünk kell. Mert erre neveltek. Birkának.

Igen ám, de aztán néhányan azt mondják, hogy nem tűrnek tovább. Őket radikálisoknak nevezzük, balgán. Aztán jönnek még többen a tömegből, és azt merik állítani, hogy az érdekes nózival ellátott lények "ilyenek meg olyanok", legfőképpen ostobák, és ekkor a már a kommentekben fentebb is említett "harmadik bagázs" (köszönöm, Kivlov!) elkezd siránkozni, mint valami tyúkszemen vajúdó falusi boszorkányok naplemente alatt, künn a padon.
Igen, hiszek benne, hogy ha véglények gyaláznak engem, és egyszer ezt megunva "visszagyalázok", akkor nem kéne mindenféle backstabistának felháborodnia, mintegy képviselve a "harmadik bagázs" szánalmas érdekeit (ha vannak ilyenek).

Ez most nem rólad szólt, Fedor, téged nem óhajtalak bántani, mert tisztellek, mint bloggert, ha két külön pallón is ácsorgunk a mindkettőnkre veszélyes szakadék fölött.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.04. 19:30:25

@Kivlov: @TD223: @Tom Bobb: Rendben, ez a véleményetek. Csak akkor azt nem értem, hogy miért sértő, ha antiszemitának és szélsőjobbosnak tartalak titeket is meg a Jobbikot is...

Kivlov 2009.06.04. 19:35:46

@Fedor: Én leszarom, ha annak tartanak. Szerintem egyikben sincs semmi gáz. "Orromkrumpliékat" tényleg nem szeretjük, a szélsőjobbot hagyjuk, mert aki azt állítja a Jobbikra az sosem tanult történelmet. Szélső, persze, a maszophoz képest mondjuk az. De akkor az szdsz is az: szélsőségesen szar és kamuliberális. Az szdsz fél attól, ha valakinek van értékrendje és irigyli aki, énekelni meri a Himnuszt egy nemzeti ünnepen. (le se írom ez miért van, mert valami ÁVH-s blogfigyelő le akar csukatni)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.04. 19:46:35

@Kivlov: Látod, az ilyen hülyeségektől áll égnek a hajam, hogy a szadeszos mindent utál, ami magyar, és nem énekli a himnuszt, és csak az értékes, amit ti annak tartotok, meg ilyenek. Baromság.

Kivlov 2009.06.04. 19:48:53

@Fedor: baromság? ezek tények. 8 éven át adócsökkentéssel kampányoltak, mi lett belőle??? adóemelés a 4zeten. most már saját "programot" se tudnak felmutatni, csak a másik ellen uszítanak. be vannak tojva. Álliberális, kamurendszerváltók. De mind1, nem sokat kell már várni a cumira.

TD223 2009.06.04. 19:49:18

@Fedor: Hát Szadesz és társai a napokban megmutatták az OVB-ben, mennyire magyarok.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.04. 20:00:39

@Kivlov: 1. És mikor voltak ők a nagyobbik kormánypárt, hogy kompromisszum nélkül megvalósíthassák a programjukat?
2. Ha a gazdaságpolitikában bénáztak, annak mi köze ahhoz, amit írtam?
@TD223: hát, ha te csak attól a jelszótól érzed magad magyarnak...

Egyébként olvasgattam a jobbik.hu-t, hogy ott hogy interpretálták ezt a döntést. Azt a csúsztatáshalmazt! De legalább most már értem, hogy mire célzott Kivlov a himnusszal. Meg azt is, hogy honnan kapja a folyamatos tápot az üldözési mániátok...

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.06.04. 20:13:07

Na, erről pofázok én itt, Fedorom: csúsztat itt mindenki, aki él és mozog, éppen ezért érthetetlen, hogy miért is kell egy magadfajta embernek beállni a sorba, hogy szintén csúsztathasson kicsit.

Szerencsém van, mert utálok politizálni, és éppen ezért az AGYMOSOTT blogon nem is találni politikai cikkeket. Általában érdemben nem is kommentelek politikai oldalakon, téged is csak azért olvaslak (és azért jövök ide nevetgélni), mert korrektebbnek tartalak sok-sok liberális társadnál (és most nem sértő akartam lenni, mielőtt félreérted!).

Magyarország a magyaroké, igaz? :-)

Most már lassan én is azt mondom, amit hallani akarnak a pofámból: takarítanunk kellene, méghozzá nagyon!

TD223 2009.06.04. 20:26:14

@Fedor: Neked nem abszurd az OVB problémája a "Mo a magyaroké" kifejezéssel? Esetleg nem gondolod, hogy antipatrióta, magyarellenes, stb. ?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.04. 20:34:11

@Tom Bobb: Könyörgöm, mi a csúsztatás abban, ha egy antiszemita írást antiszemita írásnak nevezek?
@TD223: Abszurdnak abszurd, de hogy magyarellenes lenne... Na ez az üldözési mánia, amiről beszéltem. A mondat önmagában ugye semleges is lehetne, de a kontextus, amiben használja a Jobbik, az már érdekesebb, mert ugye ez egy kampány fő szlogenje. Márpedig ha szerintük most nem a magyaroké, akkor kiké? Kiktől kell visszaszerezni? Magyarország nem független, demokratikus állam? Mióta? Kik szállták meg? Álságos a védekezés is: ilyenkor persze rögtön magyar lesz szerintük is az összes kisebbségi, és hát persze rájuk is értették... Naná, cigányozni meg zsidózni meg én szoktam, ügye?

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.06.04. 20:41:12

Kicsit cizelláltabban is fogalmazhatott volna, meg kell hagyni.A jelenlegi állapotban ettől nem lesz kevesebb szavazója,legfeljebb több.Jó lenne egy hidegfejű normális ,jobb-közép vagy bal-közép párt,(mindegy)na de az nincs!Sajnos.

TD223 2009.06.04. 20:46:48

@Fedor: Nem a Jobbik rekeszt ki embereket, hanem egyes emberek rekesztik ki magukat.

Amikor a politikai és gazdasági elit hozzásimul vagy az oroszokhoz, vagy éppen az amcsikhoz, de leginkább az izraelitákhoz, az EU-hoz és a globális nagytőkéhez, akkor nem mondhatjuk, hogy "Mo a magyaroké.", csak akarhatjuk, hogy az legyen. Itt a többségi társadalom akarata, illetve érdeke érvényesül legkevésbé.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.06.04. 20:48:36

(Horn Gábor Freudi elszólásáról volt poszt?

"fontosabb ,hogy mi lesz az SZDSZ-el annál ,hogy mi lesz ezzel az országgal"

Csak ,hogy tisztázzuk így szavazás előtt.)

Win Elen 2009.06.04. 20:55:27

@Fedor: pont az fogalmazodott meg bennem es egyet is ertek vele teljesen amit Tom Bobb irt a fenti elso bekezdeseben. Es gyorsan meg is jegyzem, ha ugyanazert gondolja, es irja ezt amiert en, akkor o nem erre az esetre hanem a partok kommunikaciojara erti ezt.

Illetve, az objektivitasnal maradva akkor miert serto ha ciganyozik vagy zsidozik valaki hiszen csak az (es most vegyuk letezonek) idealtipusra erti, csak a bunozo ciganyra es a lenezoen viselkedo zsidora. De a zsidozast en messzirol kerulom minden iranyba mert a legneccesebb tema. A zsido ismeroseim mind ellenpeldai a cionista tipusnak. (csoro "senkik" :) )

Es meg egy gyors gondolatmenet:

Egy barmilyen kritikat, legyen az konkret szemely, nepcsoport vagy mu, nem motivalhat, undor utalat es gyulolet. Ezek mind-mind olyan benyomasok, amelyek teljesen erthetoek, de ha leegyszerusitve nezzuk, befele iranyulnak. Ontudatos, es objektiven gondolkodo ember ezeket kifele nem alkalmazhatja. Ez a rasszista magatartasra kulonosen igaz. Mert egy nem rasszista emberben is igen sok, a rasszistara jellemzo tulajdonsagot talalni egy nepcsoport megitelesekor. Pl. felelem. Ha az utcasarkon 4-5 roma acsorog, azert felkeszultebben megyek el mellettuk. De ez nem jelenti azt, hogy barmilyen atrocitas is erni fog. Es ugyanez igaz visszafele is. Ha leulok a buszon, es felelemre okot nem ado alakokat bar nem latok, attol meg valaki belemkothet. Ebbol is latszik, hogy az altalanositas mennyire fontos dolog a vilagban valo eligazodashoz. De tudni kell felismerni ezeket az attitudoket magunkban, ugyanis ez a dolgok ertekeleseben, a problemak kezeleseben mar cseppet sincs a hasznunkra. Tobbnyire csak hibas megoldasokhoz vezet, ha feltetelezunk abszolut jo es rossz megoldasokat.

Ebbol az kovetkezik, hogy mind a ket oldalnak igaza van, aki arrol beszel, hogy van ciganyproblema, es aki arrol, hogy rasszizmus van ma magyarorszagon. Ez tiszta sor. Csak a baj az, hogy mind a ket csoportot (ami alapjan nincs egyertelmu ketteoszthatosag az orszag lakosai kozott) ugyanaz a problemamegkozelitesi moral jellemzi. Az egyik mert megprobalja minden eroszakos megnyilvanulas lehetosegenek az elejet venni (politikaban ebbol nepszeruseget is szerezni), mindenhol rasszistat lat, es a jelenseget magat csak e prekoncepcio tukreben kivanja vizsgalni. A masik, mert ugy veli a ciganysag (esetunkben) onmagaban egy a tarsadalom normait betartani keptelen nepcsoport, amely a tobbsegi tarsadalomra veszelyt jelent, es a buncselekmenyek elkovetoi kvazi szignifikansan a ciganyok kozul kerul ki. (ha szoba kerul igyekszik megjegyezni, hogy csak a valoban bunozokre gondol). Ennek a rosszabbik verzioja, az a muveletlen, vagy felremuvelt ember aki konkretan abszolut genetikai okokra vezeti vissza a jelenseget.

Tulajdonkeppen az tortenik, hogy mindenki elbeszel egymas mellett, csak mig az eroszakos magatartas velelme (ami nem is alaptalan) miatt a rasszista tipusu mozgalmak totalis (es egyre sikertelenebb) demonizasa zajlik, addig az ezt elkoveto (al)liberalis magatartas tamadhatatlannak van beallitva. Az egyikre azt mondjuk bekes, a masikra, hogy agressziv. A normalisan szocializalodott ember termeszetesen a bekes megoldast tartja tamogathatonak. Ez dicseretes is. De ad egy, ezen tulajdonsagok adott partokhoz kotese nem fedi a valosagot - csak amennyire az altalanositas megengedi - ad ketto a problema megoldasa szempontjabol irrelevans. Ugyanis amig a bekes viszonyulas elengedhetetlen a dolog megkozelitese szempontjabol, ertelmet csak egy komplett programmal nyer, problema felismeressel, elemzessel, es jobbito szandekkal. Attol hogy elopakolom a szerszamokat a garazsban, meg nem nevezhetem a tevekenysegem autoszerelesnek. Masodszor vazolni kell a problemat. Ha kicsit az auto szerelesnel maradunk, akkor a baloldal eloveszi a szerszamokat es kijelenti ez elengedhetetlen a szereleshez. Aztan nem csinal semmit. Esetleg szaraz ruhaval fenyesre torolgeti a kasznit. A jobboldal (fidesznel szelsobb) ezzel szemben arrol beszel hogy baj van a geppel. Feltepne a motorhaztetot, pusztakezzel nekiesne, es jobb hijjan valamilyen felmegoldast valasztana. De nagyon szeretne hogy megjavuljon a gep. Valoszinuleg ettol nem fog. De ha esetleg a szerszamos banda nekilatott volna szonoklatok helyett szerelni, akkor a masikra nem lett volna szukseg.

Talan a tenni akarast az ertelmes megkozelitessel paroztatva lehetne jobbitani a ciganysag helyzeten. Egyelore mindegyik politika csak altalanositasokhoz, ezaltal a szelsoseges viszonyulasokhoz vezet, leven nem teljessegeben csak reszleteiben, es onmagat a masiknak ellentmondo helyzetben hatarozza meg a dolgokat. Ez nagyjabol odaig fajult, hogy az egyik oldal azt allitja nincs problema, csak az hogy a masik azt mondja van problema. A kifogas nem alaptalan, de csak ennel megallni totalis demagogiat eredmenyez.

Win Elen 2009.06.04. 21:04:26

@Win Elen: ez utobbit amugy az elozo poszt kommentjeihez irtam, igy nezzetek el nekem hogy zsidozas helyett ciganyozas van benne :)

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.06.04. 21:18:07

Morvai metéltpénisz-irigységben szenved. Küldjünk neki dildót. De metéltet.

DeMarco 2009.06.04. 22:10:29

Milyen antiszemita? Én azt mondtam volna, h kapjátok be a faxomat köcsögök... Ő ennél finomabban fogalmazott és farka sincs, így a sajátjukat ajánlotta helyette. Ez nem antiszemitizmus, csak szimpla anyázás, amiben valljuk be, mi magyarok elég jók vagyunk.. :))))

Win Elen 2009.06.04. 22:32:52

@DeMarco: az igazi antiszemitak meg ugyerzik megvan a sajat antiszemitajuk.

Es ez epp eleg is. Kifizetodo szerep. Legalabbis remelem hogy csak ennyi :)

Win Elen 2009.06.04. 22:44:32

Amugy szeretem amikor a magyar puha es a kisletszamu kemeny szelsojobb az ellene iranyulo kritikus megnyilvanulasokat, annak iranyatol fuggetlenul nem tudja, maskent ertelmezni, mint:
- magyarellenesnek
- zsidonak, cionistanak
- balliberalisnak
- buzinak
- komcsinak
... de leginkabb igy szep csokorba fuzove egyutt az egeszet. Ez epp eleg ahhoz, hogy kulonosebb magyarazattal ne kelljen szolgalni.

- Jozsef. Ezt a tervet nagyon elbaszta.
- Igen? Azert mondod ez mert buzi vagy.
- Neeem, hanem mert valo....
- Mondom buzi, es ciganyzsido is!
- Dehat nem...
- Hazudsz is. Na takarodj innen.

:) halisten ez csak a trollokra jellemzo. Es ennek megvan a balos verzioja is. De a draga medianak, es a jelenseg termeszetenek koszonhetoen is ez az oldal van kihangsulyozva.

Egyhelybentoporgosszarkopkodes.

Win Elen 2009.06.04. 22:48:20

@Win Elen: mielott. csak ugy mindentol fuggetlenul jegyeztem ezt meg, es nem ertem minden jobbikosra, vagy jobboldalira. magara a jelensegre csupan.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.04. 22:56:35

@Fedor: Egyet értek DeMarcóval, ez inkább szimpla anyázás, megfejelve egy jó kis provokációval.
Szerencsére a zsidók megint voltak olyan hülyék, és frusztráltak(, mint az átlag radik szoktak), és megint felültek neki.
A Jobbik és Morvai, átlag napi 3 hírben szerepel csak az indexen. Ez nekik jó. Ha pedig valaki azt hiszi, hogy el fognak akárkitől határolódni, az lemaradt egy kicsit.

"hogy miért sértő, ha antiszemitának és szélsőjobbosnak tartalak titeket is meg a Jobbikot is... "
Pont azért amiért Spanyolhonban a rekatolizáció idején nem volt tanácsos boszorkánynak lenni, könnyen megégetheti magát az ember. XD
Ez a szélsőizé amúgy hülyeség. Szélső az ami távol áll az elfogadottól, nagyon kilóg. És ezt nem egy 1%-os kisebbség dönti el.
A jobbikot az "Isten adta nép" nem tartja szélsőségesnek (a Népszabiban közöl felmérés szerint), tehát nem az. Az szdszt meg igen...

(Amit egyébként én nem értek, hogy hogy merészelik Le Pent és Haidert szélsőségesezni, hogy mernek több millió embert kirekeszteni, másodosztályú állampolgárrá degradálni, csak azért mert más a véleményük? Illetve dehogyis nem értem...)

Win Elen 2009.06.04. 23:21:43

@TaTa86.: "Egyet értek DeMarcóval, ez inkább szimpla anyázás, megfejelve egy jó kis provokációval. "

amugy bennem is igy csapodik ez le.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2009.06.05. 00:19:06

No akkor fordítsunk magyarról magyarra.

A kampányfilmek paródiáit összegyűjtötte egy csapat a neten.

Vettem, a fáradtságot, és kikerestem a leg muzikálisabb „választási hirdetés” alatt szóló Kárpátia dalszöveget, mert eléggé rímel erre a Morvai Kriszta levélkére.

„Bizalmam az ősi erényben
Hiszem, hogy vélünk az Isten
Hiszem, hogy lesz feltámadás
Az idő kezdete óta regéket mesélnek róla
Milyen szép is az én Hazám

Ha látsz útmenti keresztet
Vándor állj meg egy percet
Olvasd a hősök névsorát
Voltak kik előttünk jártak
Erősek, ifjak s bátrak
Hitték egy szebb kor hajnalát

Bizalmam az ősi erényben
Hiszem, hogy vélünk az Isten
Hiszem, hogy lesz feltámadás
Jegyezd szavam, históriás!

Lesznek kik utánunk jönnek
Szótlanul helyünkbe lépnek
Vitézül harcolnak tovább
S egyszer majd arról mesélnek
Hogy valahol volt egy nemzet
Ki visszaszerezte hazáját

Bizalmam az ősi erényben
Hiszem, hogy vélünk az Isten
Hiszem, hogy lesz feltámadás
Jegyezd szavam, históriás!

Ebben a dalban polgárháborúra buzdítanak.

Ahogy a Morvai Kriszta levélben is megjelenik a „vissza vesszük a hazánkat” , a Kárpátiánál ez így hangzik: „valahol volt egy nemzet, ki vissza szerezte hazáját”.

A „lesz feltámadás” itt nem a keresztény hitről tett tanúbizonyság. Ez itt azt jelenti, hogy újra lesznek olyan hősök, akik fasiszta kormányt csinálnak és kiirtják a zsidókat, a cigányokat, a melegeket, a kommunistákat és a jó ég tudja még ki a kártékonyak az ő fejükben.

A választási hirdetési plakátokon elkezdett „polgárháború”, ahol az árpád sávosok azzal érveltek, hogy voltak történelmi személyiségek, akik nagy tetteket vittek véghez, nagyon szépen felvonultatja ezt az egész gondolatmenetet, a keresztény háttértől kezdve a célkeresztbe állított társadalmi csoportokig, és simán hőssé emeli a skin headeket, különösen ha nyer a jobbik a választásokon, sőt visszaállítja a Szálasi féle aranykort.

A rendteremtés érdekében kell ezt a polgárháborút kirobbantani, és visszaszerezni a hazát.

Ha valakinek még nem lett volna világos.

Szerintem ez baromsár. A Jobbik meg ebből él.

Nem tartom normális dolognak, hogy az elmélyülő szegénységből és kilátástalanságból eredő feszültséget ilyen mederbe terelje bárki is. A tűzzel játszanak.

Azt gondolom, hogy szükség van önszerveződő közösségiségre, még azt is üdvözlendőnek tartom, hogy értékeljük már ki, hogy mitől megy lefelé a haza csillaga, de ezt a társadalmi párbeszédet értelmes keretek között kell lefolytatni.

Vannak az SZDSZ-nek bűnei, ezeket tessék szépen tételesen a fejükre olvasni. Szerintem a józan emberek akkor is elhiszik, ha nem öntjük nyakon a fasiszta szósszal!

Egyrészt nem értem, hogy minek ez! Másrészt elképesztő veszélyesnek tartom! Harmadrészt ez a hangnem, már-már lehetetlenné teszi a normális hangvételű társadalmi párbeszédet.

Megfélemlít! Megfenyeget! Megbélyegez!

A XX. században volt pár olyan kor, ahol erőszakos csoportok miatt nem lehetett szabadon beszélni.

Azért nem, mert volt hatalmuk megszervezni az erőszakot. Ezt csinálták a kommunisták is és ezt csinálták a fasiszták is.

Biztos, hogy ez megint kell nekünk

Win Elen 2009.06.05. 08:34:43

@Saman: ertem amit irsz. Igazad is van. Es van par kohulye aki a nemzet felemelkedeset masok eltiprasaban tudja leginkabb realizalni. Ezert oda kell figyelni. De nehogy mar le lehessen vezetni a jobbikot a karpatia dalszovegebol. Ez ilyen nagyon eroltetett.

A masik. Hajlok arra, hogy azt gondoljam egyes liberalisok szociofobok, es xenofobok, ami az elveket illeti. Epp ugy mint a jobbosok. Ugyanis sokan nem beszelnek a masik oldallal. En pl. szivesen beszelgetek mindenkivel - szemelyesen. Nem ez lenne a liberalis ertekrend egyik jellemzoje? Azt hiszik hogy a jobbikkal ezek az emberek ciganyirtast es revizionista politikat akarnak. A tobbseg nem, akikkel beszeltem, egyszeruen tetteket akarnak, es kiabrandulttak. Persze van egy jo par ilyen is, ezeket hasznaljak jo recept szerint propaganda tevekenysegre. A sok hulyenek is kell valahova szavazni, majd az LMP-re fog talan? Abban nincsenek utcai jatekok. Ugyanakkor ha a jobbik ido eleott nem teszi egyertelmuve, hogy hol a hatar, es sajat barmait nem tereli megfelelo hatarok koze, oriasi hibat vet, es akkor visszaterhetunk arra a vitara hogy mennyire veszelyes. De ne legyunk eloiteletesek. A felelmek ettol fuggetlen jogosag.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.05. 09:00:46

Érdekes módon, ha nagy ritkán én anyázok valakit, mindig sikerül ezt úgy csinálnom, hogy csak őt sértegessem, és nem az egész népét. Morvainak ez miért nem sikerült?

nemuccaszoc 2009.06.05. 09:20:45

Ez a nő annyira buta, hogy az már fáj.

Win Elen 2009.06.05. 09:25:15

@Fedor: mert gyoker :) ha a butasag talalkozik a tettvaggyal... :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.05. 09:38:43

@Win Elen: Az a legszomorúbb, hogy ez a nő amúgy nem buta! Legalábbis régen nem volt az. Szerintem ha valaki akár csak 5 évvel ezelőtt is azt mondja neki, hogy a szélsőjobbos csürhe patrónusa és pártjuk listavezetője lesz, körberöhögi. Csak nagyon eltört benne valami, amikor nem hosszabbították meg az ENSZ-es melóját... Engem az életútja egy kicsit Benkő Dánielére emlékeztet, aki nemzetközileg elismert lantművész volt egészen addig, amíg egyik napról a másikra meg nem hülyült, és ki nem nevezte magát faszharcossá...

TD223 2009.06.05. 11:05:24

A Néphazi szerint ZsBarát Morvait
-pszichés esetnek,
-a magyarság ellenségének
-szörnyetegnek minősítette.

"Az önmagát "büszke magyar zsidóként" meghatározó Barát Gábor szerint Morvai gyűlöletet kelt: veszedelmes uszításai miatt ki kellene tiltani a politikából."

Nem lepődnék meg, ha ennél többet is mondott volna. Erre főleg korrekt, kissé erőtlen visszaszólás Morvaié.

A kettős mérce, vagy fordított mérce totálisan jelzi Morvai és társai igazságát a ZSvilágról.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.05. 11:17:09

@TD223: hol itt a kettős mérce? A gyűlöletkeltés ellen felszólalás csak a te értékrendedben egyenlő az uszítással... @Win Elen: nagyon jól ráérzett a lényegre :-)

TD223 2009.06.05. 11:28:16

@Fedor: Igazad van, fordított mérce van itt. Míg Zsbaráton fel kéne háborodni és már korábban említett társain is, addig Morvain nem.

Egy elsősorban zsidó ne mondja azt egy patrióta magyarnak, hogy a magyarság ellensége. Meg mást sem. Ez az aljas sunyiság netovábbja. Gyűlöletet pedig a zsballibek keltenek, nem az igazság kimondói.

Viktus 2009.06.05. 11:32:56

A levélben a lényeget szépen eltolta az elemző blogger. A hangsúly nem a kukikon van.

"Nagyon örvendenék, ha a magukat "büszke magyar zsidóknak" titulálók szabadidejükben aprócska metélt farkincájukkal játszadoznának az ÉN GYALÁZÁSOM helyett."

Ennyi.

Jobb levlistákon, fórumokon eleve nem személyeskedni szoktak, ahogy azt a szintén nagyon intelligens pénzügyi zseni amerikai büszke magyar zsidó Barát Gábor úr tette lásd. AZ ELŐZMÉNYT, hanem érveket-nézpőpontokat ütköztetnek.

"Barát Gábor, egy New York-i radiológiai intézet pénzügyi igazgatója PSZICHÉS ESETNEK, A MAGYARSÁG ELLENSÉGÉNEK ÉS SZÖRNYETEGNEK minősítette őt. "

Legvégül v.ki ragyogóan megfogalmazta:

Mezőbándi 2009.06.05. 10:39:31
Valaki, aki magat zsidonak tartja, csunyakat mondott egy levelezo listan valakire. A fenti idezet alapjan raadasul nem politikai vonatkozasban, hanem szemelyeskedo modon. Szamos internetes forumon eleve kimoderaljak azt, aki "psziches esetnek" nevez masokat, de nyilvan ahany haz, annyi szokas.

Az, hogy valaki ezek utan elkuldi melegebb eghajlatra az illetot, es annak a sajat bevallasu identitasahoz kapcsolodo jelzoket hasznal, az se nem szokatlan, se nem kulonosen felhaborito.

Ha egy "buszke amerikai" azt irna rolam egy forumon, hogy egy orult szornyeteg vagyok, en meg azt valaszolnam, hogy menjen a hamburgerzabalo anyja p...-ba, akkor is ilyen felhaborodas lenne?

Ugyanakkor, egy kozszereplotol elvarhato az ilyen dolgokkal szembeni nagyobb tolerancia. Sot, ezt a birosag is kimondta mar nehanyszor. A politikai esszeruseg azt diktalna, hogy erzelmek nelkul viszonyuljon a sertesekhez.

Masreszt viszont nem biztos, hogy a teljesen erzelemmentes politizalas - legyen szo akar norol, akar ferfirol - sokkal szimpatikusabb lenne. Barat leszornyetegezte, Morvai elmondta neki mivel szorakozzon, ennyi. Most perelte volna be becsuletsertesert, ahogyan az mostansag szokas, vagy mi?

-

Ennyi.

DeMarco 2009.06.05. 11:58:41

Ugye csak kiderül, h valójában egy amerikai zsidó szólt be először, semmivel sem elfogadhatóbban, mint ahogy a válasz érkezett...
Anyuuu, úgy kezdődött, h a Peti visszaütött... Vihar a biliben.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.05. 12:01:11

@Viktus: Mint már írtam fentebb, az anyázni lehet úgy is, hogy csak a konkrét személyhez szóljon. Ha az a fickó ilyeneket írt, akkor egyrészt nem mondom, hogy nincs igaza :-), másrészt meg megértem, hogy Morvai felkapta a vizet, de akkor is, sokat elárul róla, hogy hogyan vágott vissza. Mert te meg az olyan mondatokról feledkezel meg, mint hogy "Felemeltük a fejünket és nem tűrjük tovább a magukfajták terrorját. Visszavesszük a hazánkat!" Kik terrorizálják a magyarokat? Kiktől kell visszavenni a hazánkat?

ercsitercsi 2009.06.05. 12:04:09

Szegény Morvai, nem kell egy metéltnek sem, jobb neki a jobbik túró rudija. Soha ennél jobbat neki.Éljen a Jobbik csapata Krisztikével, mind, együtt.

Viktus 2009.06.05. 12:13:25

@Fedor:

Jó az a szokásos Morvai agymenés ... maga sem tudja meghatározni párszor már kérdezték tőle mit ért az alatt. Jól hangzik, azért puffogtatja ... a szavazók meg nem egy IQ harczosok általában így azok meg nem kérdezik meg. A misztifikált ellenségkép, amúgy is ősi bűnbakos politikai fogás.

Konkrétan nem vagyok oda Morvai nemzeteasasszonytól idegesítő már maga a hanglejtése is meg egy értelmiségi nőtől értelmesebb szövegeket várnék, de ez van.

Viszont ebben a konkrét esetben nem egy húdenagy szörnyűséget követett el. Az un. büszke magyar amerikai zsidókat, amúgy sem tartom annyira büszke magyarnak inkább simán szarkeverőknek, akik szeretnek orbitális baromságokat terjeszteni Magyarországról a nagyvilágban. Az a legnagyobb baj, hogy általában ezen szarkeverő zsidó származású egyének válogatott baromságai megjelennek a hasonszőrű nyugati médiában, és lejáratják Magyarországot. Sajnos a magyar jobboldal szélső részének mondott anakronisztikus v.mi pedig ezt az ócska zsidós bűnbakos szerepkörbe tudja beilleszteni. Miközben a magyar zsidó átlag kb. szarik ezekre a nagyon büszke amerika magyar "értelmiségi" körökre, és hasonlóan kivan a töke , mint a fajmagyaroknak, hogy csak dolgozik aztán lószart se lát az adójából miközben még különböző underground jellegű politikai körképek ellenségképnek kiáltják ki időnként. Netán pedig nem lenne éppen a zsidósdi a téma, akkor előhozzák a baloldalról, vagy az un. liberálisék , hogy ők aztán a náczi védelem élvonala ...

ercsitercsi 2009.06.05. 12:32:59

@Fedor: Szegény Morvai is f.. harcos lett, ínséges időket él, nem csoda, hiszen minden, csak nem nő!
Így aztán Baló is más hangszeren játszik.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.05. 12:52:08

@TD223: Nos ennyi. Morvait a "magyarság ellenségének" nevezte, egy "büszke magyar zsidó" Amerikából.

Innentől kezdve tényleg jó lenne, ha a metélt farkincájával játszadozna, és elfelejtené mind a magyarokat, mind Magyarországot.
Rühellem ezt a fajtát, kimegy, mert itt neki nagyon rossz, kint folyamatosan gyalázza mind a magyarságot, mint Magyarországot (, és közben persze büsze mint Spíró György mikor a "Jönnek" c. verset írta) a legképtelenebb vádakkal.
Ne a mi farkunkkal verje a csalánt!

Persze politikustól ez valóban méltatlan hangnem, bár ha jól tudom, a levél januári, és akkor még Morvai nem volt a Jobbik EP listavezetője. Vagyis magánszemélyként írta, egy magánlevélben.

(Érdekes, hogy éppen most jutott eszükbe felháborodottan nyilvánosságra hozni ezt...
Nincs ebben semmi rendkívüli. Business as usual. Ilyen a politika. Ez nem Morva Őszöde, hanem köteles beszéde.)

ui: Honnan is ismerős ez a "magyarság ellensége" szöveg? Nyilasok? Esetleg kuruc? Ne a Jobbik szólítsák fel elhatárolódásra, hanem a szélsőjobboldali zsidókat, akik a másik stadionból, a pálya széléről üvöltöznek!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.05. 12:58:37

@TaTa86.: Ha valaki a magyarság ellenségének nevez valakit, az a magyarságot gyalázza ezzel? Ez csak nekem logikátlan? Persze ettől még nem muszáj vele egyetérteni, de akkor is...

Ha a levél januári, és csak most dobták be, az valszeg tényleg a kampány része. Mint amikor a májusi őszödi beszédet az őszi helyhatósági választás előtt két héttel vették elő :-) És ahogy az utóbbi is minősítette az előadót, ez is azt teszi, akár listavezető volt akkor, akár nem.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.06.05. 13:03:59

@Fedor: Olyan, hogy antiszemitizmus, nem létezik, vagy ha igen, akkor előbb tanuljunk, értsük meg a fogalom mögötti lényeget, és utána vagdalózzunk! Nézzük, mi a szemitizmus, és mi lehet vajon az ANTI-szemitizmus (ennek ellentétje)!

A szemitizmusról (tanulmányok mellé):

agymosott.blog.hu/2009/02/03/szemitizmus

Egyébként Magyarország még mindig inkább legyen a magyaroké, mintsem... (A francba! Inkább írok ebből egy cikket már, mert kommentben kifejteni kacifántosabb.)

Viktus 2009.06.05. 14:19:31

@Tom Bobb:

Ez pl. az : www.youtube.com/watch?v=fpI0EnESP4k

Morvai Kriszta sértődött beszólása nem az.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.05. 15:29:43

@Fedor: "Ha valaki a magyarság ellenségének nevez valakit, az a magyarságot gyalázza ezzel?"

Lehet hogy úgy tűnt van ok-okozati viszony, de nem így gondolom.

1) A magyarság ellenségének nevezni valakit (10.000km messziről), aki egyébként sosem volt hatalomban, tipikus szélsőjobbos dolog, kuruc-tempó. Ebben remélem egyet értünk. Ha Morvaira ezt mondják, ez engem valóban nem sért magyarként. (Csak tudnám, hogy akkor Morvai válasza miért sérti kollektíven az összes zsidót?)

2)És ettől függetlenül rühellem azokat, akik Mo-tól több ezer kilométerre nem találnak más szórakozást mint a magyarok gyalázását.
Nem a levél a magyarok gyalázása, hanem pl azok a valóságtól teljesen elrugaszkodott NYT cikkek amik rendszeres időközönként megjelennek a tomboló magyar fasizmusról.

A kapcsolat a kettő között, hogy szerintem (aztán lehet hogy tévedek, 22évesen van ilyen...) hogy ugyanaz a szélsőséges zsidó klikk csinálja mindkettőt.

Az őszödi beszéd idejében Gyurcsány hatalmon volt, a kirobbanása közben is. Nem mellesleg, abban Gyurcsány nem csak trágár és cinikus volt (mert ennyi tényleg csak kampányfogás lett volna), hanem kijelentett, hogy szánt szándékkal az MSzP-SzDSz kormány tönkretette az országot. Ez az ami kicsapta a biztosítékot.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.06.05. 16:01:24

@Viktus: Nagy itt a tévedés, kedves Viktus, de értem, mire szeretnél kilyukadni. Hadd ne magyarázzam el újra, mi a különbség a szemitizmus és az antiszemitizmus között, hadd ne lovagoljak azon, hogy mit jelent a "szemitizmus" szó, és hogy miért nincsenek vele tisztában olyan emberek (akikkel egyébként semmi bajom)(még Fedor is közéjük tartozik talán?), akik vagdalóznak az "antiszemita" kifejezéssel, de a lényegét nem értik, hiszen nem tanulták és nem is tanították nekik.

Egyébként a "jútyúbos" faszság, amit végighallgattam, őrületesen ocsmány! A "szánalmas" vagy az "ostoba" ide nem jó szó, és tudod, ha egy ilyen Morvai szintű emberke azt mondaná, hogy jó ez a dal, csak kevés benne a basszus, rögtön a ti táborotokba állnék, és szapulnám ezerrel.
Arról, hogy néhány kis farkú embernek bizony kicsi a farka, és ez sérti az egóját, a csaj nem tehet.

De most nekiállok a cikknek, ami eme cikk miatt fog "keletkezni" az AGYMOSOTT blogon, reményeim szerint vasárnap reggelre. Végre itthon, enyém a gép, a Net, az összes backstabista ereje! :-)

(Ha mégsem lennél a Backstab Párt tagja, úgy elnézésedet kérem, nem volt világos, melyik oldalon is lézengsz... )

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.05. 19:01:49

@TaTa86.: "Csak tudnám, hogy akkor Morvai válasza miért sérti kollektíven az összes zsidót?"

A fickó egy konkrét személyről beszélt negatívan, Morvairól. Mire ő nem azt mondta, hogy elmész TE a picsába, hanem hogy TI ezt és ezt csináljátok, meg egyébként is, húzzátok meg magatokat, mert jövünk.

Nem érzed a különbséget?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.05. 19:11:43

@Fedor: Lehet, hogy én vagyok naiv, de nem látom, hogy az ecce zöldségárus Baum Györgyöt ez miért sértené, vagy miért érezné fenyegetőnek?

Akik pedig hatalomban vannak, illetve a hatalom holdudvarához tartoznak, azok elqrták, e mellett még korruptak, cinikusak és pofátlanok is, szóval ők jó lenne ha meghúznák magukat, sőt tőlem akár retteghetnek is.

Jonas-R 2009.06.05. 20:16:01

@Win Elen: rendben, akkor beszéljen így az az ember, (nő, docens, sokminden) aki azért száll ringbe, hogy magyarországot, ami addigra a magyaroké lesz, képviselje nemzetközi szinten, Ő a zászlóshajója annak és ahogy az országot reprezentáló küldöttek kommunikálnak majd a többi ország küldöttei előtt. Csak hogy nagyon gyógyan fogalmazzam meg, hátha megérted mire célzok.

ez a blog meg szar. próbálták itt páran finoman írni, de ugyanabban az elcseszett ringlispirben pörögsz, mint még pár kommentelő, csak pont a másik oldalon... és igy egy kellően stabil hintán játszhattok még sokáig. Sajnos.

(az előző posztot is elolvastam, irritál a fidesz, nem szeretem, hogy a jobbiknak kell felhozni olyan dolgokat, amikről pedig érdemes lenne beszélni, mert hiteltelenné teszik, az MSZP egy belharcokkal és őslényekkel teli pénznyelő szar, az szdsz meg folyamatosan ahol teheti lop, és játsza a meghatározó kissebbség szerepét, pont azt amivel támadja az úgy általában szélsőjobb a zsidóságot, holott ez nem egy nemzet (vagy vallás? vagy miisakkor?) sajátja, hanem egy elcseszett, alulművelt, dilettáns, rosszindulatú és önző politikai elité, pártól, szlogentől, akármitől függetlenül. )

DeMarco 2009.06.06. 00:28:59

Ebből a vitából kimaradtam, mert az öcsémnek írtam két töri tételt a keddi vizsgájához, de azért két linket kigyűjtöttem Fedornak, vagy akit érdekel.

boldogokasajtkeszitok.blog.hu/2009/06/05/gabor_en_felek_toletek?fullcommentlist#comments

www.youtube.com/watch?v=YT6f7u6C8HU&eurl=

Az első egy nagyon találó válaszlevél, a másik egy válaszvideó.

Ezekből írhatod az új cikkeket... :)))

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2009.06.06. 01:31:10

Nekem nem tetszett a válaszlevél, bár azzal a vonallal egyetértek, hogy az SZDSZ liberalizmusának nem sok köze van az élő valósághoz.
Szerintem van polgárháborús uszítás és etnikai gyűlölködés keltés és ez ellen fel kell lépni, minden demokratának. Sajnos ebben nem egyformák a pártok sőt a kultúrában nincsen erről konszenzus, mint ahogy a levélíró Ratius írja.
Számomra ott szúrják hátba a liberális eszmét, hogy beálltak a civilgyilkos pártok sorába. Számomra ez menthetetlen érv amellett, hogy ők tevőlegesen részt vettek abban a folyamatban, aminek az a vége, hogy már megint a hétköznapi kultúra természetes elfogadható része az, hogy kiket hogyan kellene kiirtani. (mármint bizonyos szubkultúrákban) azon lehet vitatkozni, hogy ez 8 vagy 80%.

Win Elen 2009.06.06. 08:42:37

@Jonas-R: Tenyleg nem ertem. Mit modntam amihez ezt hozzafuzod? Es mi olyan van a fennt tett megjegyzesedben, amelyik esetleg felnyitna a szemem? Milyen oldalon porgok? oldalon? ez nekem uj :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.06. 14:17:18

Tényleg nem értem, hogy miért kell itt az MSZP és az SZDSZ elqurásait felhozni. Akkor ettől ez a Morvai levél máris szalonképesebb lesz? A kormánypártok az elkövetkezendő két választáson megfelelő büntetést fognak kapni a szavazóktól, ahol valóban bűnügy van, ott induljon eljárás, de ez még nem jelenti azt, hogy akkor a másik oldalnak mindent el lehet nézni. Nem véletlenül tettem ki a jobboldali a sávba a blog jelmondatát, és az a mondat mind a két oldal szemszögéből igaz.

Win Elen 2009.06.06. 14:45:02

@Fedor: egyetertek. A dolgokat illik onmagukban nezni. Elfogadom ha az adott szituacioban figyelembe kell venni amugy - fakadva annak muvies jellegebol - ellenkezo partallasu iranyvonalat is. De az "igen de..." elfogadhatatlan megkozelitese adott problemaknak altalaban. Vagy csak azutan johet szoba, miutan ama jelenseget foggetlenul a korulmenyekhez kepest, konszenzusra jutva kitargyaltuk. (ez a problema megkozelites mindig nyitott gondolkodokat kovetel)

DeMarco 2009.06.06. 16:02:10

@Fedor: A fene tudja. Én inkább ok-okozati viszony fennállásában hiszek. Semmi értelme egy dolgot, problémát önmagában vizsgálni, hiszen minden mindennel összefügg. Van előzmény és vannak következmények. Ebben az esetben is volt előzmény az a bizonyos amcsi zsidó gyalázó nyilvános sorai és van következmény, többek között ez a poszt. Természetes, hogy a maszop, szadesz elqurásai felmerülnek ilyenkor, hiszen ezek is úgymond előzmények. Meglehetős bizonyossággal ki lehet jelenteni, h a mai látens zsidóutálat, valójában a szadesz elmúlt 20 évi politizálásának a gyümölcse. De leginkább az elmúlt hét évé. Meggyőződésem, h ha végre kiesnek a körből, elhal a nem létező fasiszta vonal és remélhetőleg az antifasz vonal is. Ok-okozat... De ma ne politizáljunk, kampánycsend lenne, vagy mi... bár a városunkban a maszop természetesen baszik rá, reggel telepakolták hazugsággal a postaládámat. Fel kéne őket nyomni, de kinek van hozzá kedve? Holnap úgyis megkapják a pofont érte.

DeMarco 2009.06.06. 16:09:34

@Fedor: Kapj elő vmi semleges témát hétvégére, ha ráérsz. Film, könyv, bármi. Két napra ugorj ki a hintából.. :)))

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.07. 13:02:51

@Fedor: Nem hiszem. Az akasztást jelenleg nem teszi lehetővé sem az alkotmány, sem a hatályos nemzetközi szerződések.

Win Elen 2009.06.07. 14:21:30

@DeMarco: Nagyjabol, osszesegeben en is igy gondolom.

DeMarco 2009.06.07. 23:45:12

@Fedor: Nem szép dolog a káröröm, tudom. Csak annyit jegyeznék meg finoman gonoszkodva, h ugye megmondtam/tuk...
Mielőtt holnap megírod a következő blogbejegyzést sztem gondolkodj el és értékeld át az életedet. Végül Vader is megtalálta a helyes utat... :))))

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.08. 09:52:37

@DeMarco: Gondolod, hogy ettől beállok Jobbik-fannak?

DeMarco 2009.06.08. 12:16:54

@Fedor: Szó sincs róla. Nem kell szeretni őket továbbra sem. De a szadesz féle ideológiai vonal teljes bukta, lásd be. Asszem Fodor Gábor mondta tegnap, hogy bár kitartottunk az elveink mellett, de ezek úgy tűnik, hogy nem kellenek a magyar társadalomnak és a létező problémákra sajnos rossz válaszokat adtunk... Ezzel gyakorlatilag mindent elmondott. Még a maszop is kénytelen volt elismerni, hogy meg sem próbálták megoldani a közbiztonság problémáját és ez súlyos hiba volt. Csak meg kell nézni az adatokat: a Jobbik ott nyert ahol sok a cigó, szinte csak a keleti megyékben, illetve Bp-en VIII. ker-ben. És mindenhol a maszop rovására. A nyugati megyékben, főleg ahol kevés a cigó nem értek el különösebb sikereket. Igazából nem a Jobbiknak tulajdonítom a sikereket, sokkal inkább a maszop balfaszságának, hogy szokás szerint qrvéra leszarta a vidéket és semmit sem tett a közbiztonság védelméért. Nekik csak Pest létezik, de most még ott is pofára estek. És még mindig nem értik egyesek, hogy mi történt... A szadesz teljesen megbukott. Ez várható is volt. Sok oka van. Egyrészt a rossz gazdaságpolitikájuk miatt, amivel csődbe vitték az országot. Másrészt a maszophoz való integrálódásuk miatt, amit nem bocsátottak meg nekik, főleg azután, hogy a lakosság ellenében pusztán hatalommániából kormányon tartják a maszopot és mindent megtesznek az előrehozott választások elkerülése ellen. De mindezekre még rá is tettek két lapáttal. Egyrészt idegen ország érdekeit képviselik, követik, másrészt a devianciákat terjesztik. Ezen törekvések mindegyike külön-külön is elutasítást von maga után, de együtt pusztító hatású önmagukra nézve. A kirekesztő, gyűlőlködő kampányuk szintén megbukott. Már régóta mondogatjuk, hogy köszönjük nem kérünk belőlük, álljanak félre és ne rontsák tovább a levegőt. Ha eddig nem hitték el, akkor itt az ideje. Köszönjenek el és menjenek haza. Nincs rájuk szükség, vége. Kapcsolja le a villanyt az utolsó. Nem fognak hiányozni.
Nem, nem kell szeretned a Jobbikot. De be kell látnod neked is, hogy a folyamatos mocskolódásnak, ellenszélnek nincs értelme. Nézd vissza a posztjaidat: Tök feleslegesen gépeltél annyit, hiába volt minden... Sőt talán még rá is segítettél a tegnapi eredményre. Te is és a többi "liberális" blogoló. Folyamatosan napirenden tartottátok, h miért nem szabad a liberalizmusra szavazni. Tegnap már a párttévé MTV-nek is át kellett értékelnie eddigi parancsait és kénytelen volt tudósítani a Jobbik rendezvényéről. Átértékelés, erre van most szükségetek. Eddig rossz válaszokat adtatok. Ideje lenne a jó válaszok felé elindulni. Mert ha nem, akkor a következő választáson még nagyobb lesz a kopp... és itt jegyezném meg, hogy a jobboldal együtt szinte mindent vitt. Ez pedig azt jelenti, hogy a felelősségrevonásra igen nagy esély van. Most nem biztos, hogy megússzák annyival, h vesztenek és kész. A gazdasági helyzetért valakinek felelnie kell és bár ez egy következményeknélküli ország, de egyszer el kell kezdeni megállapítani a felelősséget. És ha a Jobbik osztja a lapokat, háát...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.08. 12:30:53

@DeMarco: Akkor lenne igazad, hogy hogy át kellene értékelnem az elveimet, ja a Jobbik elleni fellépésem és a liberalizmusom párban járt volna az MSZP és az SZDSZ dicsőítésével, de nem így volt, irántuk is kritikus voltam, nem állítottam, hogy jól van mindaz, amit az elmúlt években csináltak. de attól, hogy az ő válaszuk (vagy annak a hiánya) a problémákra rossznak bizonyultak, és hogy az emberek elkeseredettsége és elégedetlensége népszerűvé tette a Jobbikot, még mindig nem jelenti azt, hogy elfogadható számomra az, amit hirdetnek. Kell lenni egy középútnak a totális elszúrás és a gyűlöletkeltés között. Ez a siker arra mindenképp jó, hogy figyelmeztesse a demokratikus pártokat, most már jó lenne összekapniuk magukat. Lám, a FIDESZ máris felfedezte magának újra a parlamentet az utcai politizálás ellenében: www.hirszerzo.hu/cikk.fidesz_a_jobbik_ellen_most_a_parlamentben_oldanak_meg_a_problemakat.111196.html

DeMarco 2009.06.08. 15:34:38

@Fedor: Ez a "figyelmeztetés a demokratikus pártoknak" szöveg a maszop és a szadesz szarszétkenése, a felelősséget próbálják valahogy szétkenni, kiterjeszteni. Hiú ábránd, eddig se jött be. A felelősség a kormányé egyedül, ne kenegessétek a sz*rt, felesleges. Csak még mélyebbre süllyedtek.
És igazam van. Igazam van, mert a Jobbik folytonos gyalázása helyett át kellene fordulnotok a problémák valódi okainak megoldásai, megoldásainak kezelése felé. El kellene végre kezdenetek a kormányzó pártokat ekézni a közbiztonság problémája és a szociális helyzet miatt. A Jobbik elnyomása, szidalmazása, riogatás és félelemkeltést vessétek végre el, úgysincs semmi értelmük. Álljatok le az antifasz vonalról, mert ennek sincs semmi értelme, csak becsapjátok magatokat. Az valóságos problémákról írjatok és az igazi párbeszédet próbáljátok keresni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.08. 15:52:37

@DeMarco: Elég nehéz úgy párbeszédet kezdeni, hogy én kismilliószor leírom, hogy a kormánnyal SEM vagyok megelégedve, csak épp a Jobbik válaszát kifejezetten rossznak és veszedelmesnek tartom, ha te ennek a mondatnak az első felét mindig elereszted a a füled mellett, és csak a magyarellenesség vádja a válasz...

DeMarco 2009.06.08. 23:28:55

@Fedor: Nem eresztettem el a fülem mellett. Mondani mondtad már igen, csak a tanújelét nem adtad még eddig...

NRG44 · http://althir.org 2009.06.10. 05:24:44

kuruc.info/r/9/41811/

Egy frusztrált, vén orbánistákból álló levelezőkör tagja kirívó durván elküldte Morvai Krisztinát melegebb éghajlatra. Követelte kitiltását az összes szabad fórumokról, pszichés esetnek nevezte és a kórházba utalta volna. Alá is írta a nevét, majd hozzátette, büszke magyar zsidó. Jeszenszky Géza is ennek a kirekesztő, gyűlöletet fröcsögő levelezőkörnek a tagja. Egyetlen rosszalló hang nem hangzott el a listán az aláíró ellen, pedig ilyen durván, útszéli módon kocsmában se sértenek meg egy nőt. Nem beszélve arról a nőről, akinek annyit köszönhetünk. Mármint azok, akik a szemkilövő kormány szenvedő alanyai. Vajon miként reagálhatott Morvai egy ilyen ellene irányuló ocsmányságra? Vegye komolyan ezt a szerencsétlen társaságot? Nem. Adekvát választ adott. Azt írta, hogy szabadidejükben ne őt gyalázzák, hanem játszanak apró, metélt farkincájukkal. Egyetlen mondattal lepöckölte őket, miközben a fél ország röhögött, népszerűsége pedig még feljebb szökött. Na mármost, elképzelhető egy ilyen frappáns odavágás a Fidesz bármelyik vezetőjétől? Nem. Inkább az, hogy hasonló esetben először süketnek tetetik magukat, majd az SZDSZ és az MSZP harmadik buzdítására elhatárolódnak megtámadott tagjuktól. Jeszenszky már elhatárolódott. De nem a mocskolódótól, hanem a sértett asszonytól.

kozlemeny 2009.06.12. 11:25:01

Az EU képviselőket nem kell félteni ezt megszoktuk. Most sem kell félteni, mert megszokják, hogy van Nemzeti tudata egy Magyar Embernek, még akkor is ha nő az illető. Érthető válasz mindazoknak, akik istent játszanak és mindent megengedhetnek maguknak.
Egy kérdés van.
Mondja meg valaki, hogy miért szeresse Morvai Krisztina a zsidókat?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.12. 11:48:44

@kozlemeny: Nem KELL szeretni. De a másik véglet se szerencsés, sőt...

Viktus 2009.06.18. 12:15:08

NA VÉGRE AZ ELŐZMÉNY:

> Andras,
>
> Egy csoppet udvarias voltal. Morvai Kriszta egy elvetemult orult es ez
> hianyzott a leveledbol.
> Psziches eset es korhazban a helye. Morvai a Magyarsag ellensege, semmifele
> tiszeletett es
> szeretet nem erdemel.
> A Magyar nepben pollaritast es gyulloletet kellt. Kikene minden szabad
> forumbol, politikabol tiltani
> a veszedelmes uszitasai miatt.
> A demokracia mellekbetegsege az ilyen szabadlabon rohangalo hazug emberek
> csillogasa.
> A forum teljes elhataroldasat kernem ettol a szornyetegtol.
>
> Tisztelettel,
>
> Barat Gabor
> Egy Magukfajta Magunkfajta = Buszke MAGYAR ZSIDO

www.kuruc.info/r/6/42291/
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0