Ember a Marson
2009. július 21. írta: Fedor

Ember a Marson

Az egész világ (de legalábbis az a része, amelyiket egy kicsit is érdekel az űrkutatás) a holdra szállás évfordulója körül pörög. Természetesen ennek kapcsán boldog-boldogtalan előszedi a már jól ismert, csontig rágott és megcáfolt konteókat is. Én is valami hasonlóra készülök, némi kis csavarral. Előre bocsájtom: én az összeesküvés-elméletekben nem hiszek, ennek ellenére nagyon érdekelnek, mert jól szórakozom rajtuk (és már magam is összeraktam egyet). Ez irányú igényeim egyik fő kielégítője a Konspirációs teóriák blog [főhajtás]. Remélem tiboru nem haragszik meg, ha most egy kicsit háborgatom a felségvizeit.

Tehát.

A legtöbb ide kapcsolódó összeesküvés-elmélet ugye arról szól, hogy 40 évvel ezelőtt nem volt semmiféle holdra szállás, hanem az egészet megrendezték egy földi stúdióban, hogy ezzel a trükkel döngöljék a földbe a ruszkikat az űrverseny során. Az ebben hívők szerint a nagy pillanat pl. valahogy így történt:

A közismertebb indoka ennek az átverésnek az, hogy a kor technikai fejlettsége a küldetés végrehajtásra alkalmatlan volt, de szorította a NASA-t a néhai Kennedy elnök által nyilvánosan tett kijelentés, mely szerint még az évtized vége (vagyis 1970) előtt embert küldenek a Holdra.

De mi van, teszik fel néhányan a kérdést, ha pont az ellenkezője igaz? Ha maga az űrverseny volt az átverés? Ha megtörtént ugyan az egész világon közvetített landolás a Hold felszínén, de korántsem ez volt az első? Sőt, ha esetleg a hatvanas évekre nem hogy a Hold meghódításán voltak már túl titokban az amerikaiak és a szovjetek (igen, összefogva), hanem a Marsén is?

Az egész honnan máshonnan indulhatna ki, mint a náciktól. Van aki csodálkozik ezen?

Az elmélet szerint a német technika már annyira előrehaladott volt a második világháború idején (alverzió: mert földönkívüliekkel álltak kapcsolatban), hogy már 1942-ben sikeresen elérték a Holdat, sőt, ott kiépítettek egy állandó bázist is, ami természetesen az elvesztett világháború után is tovább működött, sőt fejlődött.

Az közismert tény, hogy mind a szovjet, mind az amerikai űrprogram valóban sokat köszönhet a 45-ben fogságba ejtett, majd munkára fogott német tudósoknak. De az elmélet szerint ez a hatás jóval nagyobb volt, mint amiről a közvélemény tud. Először is az űrverseny csak álca volt. Valójában a két nagyhatalom közösen dolgozott (nem véletlen, hogy pont a negyvenes évek második felétől kezdődtek el az UFO észlelések, a csészealj formájú járművek ennek az összefogásnak a termékei), és már az ötvenes évek elején közösen expedíciót indítottak a Holdra, ahol az ott élő nácik látták őket vendégül. Az 1960-as években nagyméretű orosz-amerikai bázis épült ki a Holdon, ennek lakossága mára már elérhette a több tízezer főt is.

A németeknek persze a Hold meghódítása nem volt elég. Már 1945-ben, a háború utolsó hónapjaiban újabb űrtúrára indultak, ezúttal a Marsra, hisz mi az nekik. Természetesen sikerrel jártak, valószínűleg pont az ő űrhajójuk látható a Mars Global Observer egyik felvételén.

Mit ér egy összeesküvés-elmélet, ha nincs benne magyar érintettség? Semmit. Az elmélet hitelességéhez az is hozzátartozik, hogy volt magyar résztvevője az eseményeknek, nem más, mint Neumann János. A nagy űrverseny elindítója ugyanis egy olyan, még 1923-ban fogott rádiójel volt, amit hosszú évekkel később ő fejtett meg az EDVAC-cal: vészjelzések voltak a Marsról. Az természetesen ne zavarjon senkit, hogy ez a számítógép hivatalosan csak 1949-ben jelent meg. Miért pont ez ne készült volna el évekkel korábban, szigorú titoktartás mellett?

És hogy kik küldték a vészjeleket? Hát természetesen a marsi emberek. Mert az emberek a Marsról származnak, ez ugye egyértelmű, és távoli rokonaink a mai napig ott élnek, minden olyan kép és adat, amit az utóbbi években ott járt szondáktól származnak, meg lettek hamisítva - az a bizonyos HP reklám a tudtán kívül is igen közel jár az igazsághoz :-)

És hogy mi erre a bizonyíték? Hát egyrészt van számtalan "eredeti", a fentihez hasonló fotó érdekes árnyékokról, szaladgáló alakokról. De az ász, ami mindent visz, az egy film. Igen, az is van, állítólag a brit titkosszolgálat szerezte meg az 1960-as évek közepén azt a televíziós felvételt, mely a közös amerikai-szovjet Mars-expedíció leszállásakor készült, 1962. május 22-én. A BBC annak idején szintén állítólag egyszer le is adta. A felvételen "jól látható", hogy az űrhajó sikeres leszállása megzavart egy helyi állatot.

Kedves olvasó! Ha már zúg a fejed ennyi "tényt" látva, akkor elnézést kérek. Tömény volt, elismerem. ''Két dolog végtelen: a világűr és az emberi hülyeség, bár az elsőben nem vagyok biztos!'' - mondotta volt Albert Einstein, és azt hiszem, ez az idézet méltó befejezése a posztnak.

A fenti elméletek forrása Aranyi László konteós oldala, ahol nem csak erről, hanem szinte mindenről található egy-két jól hangzó, de sokszor egymásnak is ellent mondó összeesküvés-elmélet. Belépés csak saját felelősségre. Én szóltam.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr591258445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IronLowrider 2009.07.21. 16:33:17

Hát igen, aranylaci örök. A fórumra is érdemes felnézni :)

Win Elen 2009.07.21. 22:33:21

Ennel szamomra az orosz es amerikai egyuttmukodes sokkal erdekesebb. Ugyanis, ha az emberi tarsadalom tagozodasat megnezzuk, illetve a tervezett globalizacios folyamatokat, akko logikusnak tunhet egy az ezen az uj vilagon uralkodni kivanok kozotti harcban egy szuperhatalom letrejotte... Es ha a harcolo feleket penzuk es haderejuk szerint csoportositjuk, akkor... Mondjuk ebben a versenyben egyelore a mezesmadzagot nem beszopo, csak nyalogato, es szokasahoz hiven lemasolo kina viszi (majd) a primet :)

En csipem a konteokat :) Csak az enyemek ennel sokkal meredekebbek. :)
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0