Ezt ne, ha lehet...
2009. szeptember 09. írta: Fedor

Ezt ne, ha lehet...

Balasagyarmat polgármestere most azt hiszi magáról, hogy jaj, de jópofán visszavágott Fico-éknak:

Balassagyarmat vezetői arra kérik Robert Fico szlovák miniszterelnököt, más határátkelőhelyet válasszon, és kerülje el Balassagyarmatot, amikor csütörtökön a közeli Szécsénybe utazik, hogy találkozón Bajnai Gordon magyar kormányfővel - áll az MTI-hez szerdán eljuttatott nyílt levélben, melyet a Nógrád megyei város vezetői a szlovák nagykövetségre is elküldtek.

Medvácz Lajos, a város fideszes polgármestere és Csach Gábor, szintén fideszes alpolgármester indoklásként a magyar államfő Révkomáromból való kitiltására, a szlovákiai államnyelvtörvényre, valamint Balassagyarmat 1919-es, a csehszlovák katonaság által végrehajtott megszállására hivatkozik. Mindezek miatt Robert Ficót "nemkívánatos személynek" tekintik Balassagyarmaton - írták a városvezetők.

Most komolyan, mit várnak a város vezetői ettől az akciótól? Fico majd azt fogja mondani, hogy "Tényleg, felnyitották a szemem, már holnap visszavonom a nyelvtörvényt és Sólyom Lászlótól is bocsánatot kérek"? Nem fogják fel, hogy ezzel pont a Slota-féle barmok keze alá dolgoznak (hasonlóan az egyenruhában masírozni átjáró agyatlanokhoz), neki szállítják a bizonyítékokat a mi megátalkodottságunkról? Nem fogják fel, hogy ezzel csak az odaát élő magyaroknak ártanak? Hogy ezzel pont hogy gyengítik Bajnai tárgyalási pozícióit? Pedig azok lehet, hogy nem is túl rosszak: a szlovákok valóban túllőttek mostanában a célon, és ez már talán az Európai közösség ingerküszöbét és átlépi (mert a világ szemében nem biztos, hogy mi voltunk az ártatlanabb fél a veszekedésben), és a miniszterelnök Szlovákiában megjelent cikkének józan hangvétele a szlovákok egy részénél is pozitív visszhangra talált (kár, hogy nem a hivatalos részénél), csak Slota kezdett el rá fröcsögni szokás szerint.

Na ezt a józan képet, amit Bajnai próbál rólunk felépíteni, ezt rombolják le az ilyen gesztusok, ami már csak azért is veszélyes, mert odaát is tudják, hogy melyik párt fog hatalomra kerülni nálunk jövőre, és hát ne csodálkozzunk, ha a polgármester pártállásából azt a következtetést vonják le, hogy valszeg ilyen hozzáállás várható tőlünk tavasztól (és félek, hogy igazuk is lenne).

Kedves übermagyarok! Ne csak a szívetekre hallgassatok, hanem néha az eszetekre is, mert az ilyenekkel csak ártotok azoknak, akiknek segíteni akartok. 

UPDATE

(mert túl sok hasonló kommentre kéne válaszolnom)

De, leesett, hogy ez poén akar lenni, a kérdezőknek nem esett le, hogy nekem ez leesett, pedig csak az első mondatomat kellett volna figyelmesebben elolvasniuk. Csak épp szerintem ez rossz poén. Pontosabban ha egy humorista süti el, vagy publicista, akkor jó, de egy bármilyen pártállású hivatalos személytől, akitől ez egész is hivatalossá válik, rossz.

Fico-ék tahók. Ez tény, ezt senki se vitatja. A nyelvtörvény elfogadhatatlan. De akkor se tehetünk meg bármit, mert nekik meg túszaik vannak. Több százezer, akiknek nem kéne ártani azzal, hogy tápot adunk a magyargyűlöletnek. Persze ez nem jelenti azt, hogy diplomáciai szinten nem kell keménynek lenni, és mindent megtenni. De az ilyen partizánakciók pont szembemennek ezzel, és gyengítik a hivatalos pozícióinkat.

Ennyi. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr21370865

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy levél Gyarmatról 2009.09.10. 00:13:53

Alább olvasható a balassagyarmati polgármester és alpolgármester levele Robert Fico szlovák miniszterelnöknek. Érdemes végigolvasni, hiszen még az utolsó bekezdés is tartogat ínyencségeket. Tisztelt Miniszterelnök Úr! 1919. januárjában az akkoriban fo...

Trackback: Balfaszok mézestölcsérben 2009.09.09. 22:12:54

Ha egész pontos akarok lenni, akkor még csak nem is bal, hanem jobbfaszok de az elmúlt jópár évben megszokássá vált, hogy a baloldal kúrja el a dolgokat. Nem kicsit, nagyon.Balassagyarmat város mélyen tisztelt vezetői tréfás emberek, bármikor képesek a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Win Elen 2009.09.09. 14:07:41

Egy részről teljesen igazad van.

De érdemes tisztázni ezt részt. Ennek alapfeltétele lenne, hogy a diplomácia hasonlóan működjön ahhoz, amikor két értelmes ember, kompromisszumra törekedve próbál megoldani egy vitás kérdést. A közös cél valóban az legyen, hogy megoldást találjanak, egy olyan problémára, amely kiinduló pontja szándékukon kívül esett. Ekkor valóban lehet és kell is beszélni egy kölcsönös megegyezésről. Ilyen esetben valószínűleg meg is találják a megoldást. De ekkor ez közös cél.

Más részről. És most ez van. Az egyik fél gerjesztette az ellentétet, mert a saját előnyeit a másik kárára kívánja megszerezni. A játékszabályokat ő diktálja, mivel a domináns szerep lesz az övé. Ha a másik fél ezt nem akarja tudomásul venni, és próbálkozik a józan ész, és kölcsönös megoldás keresés politikájával, akkor meg kell néznie, hogy ez milyen eredményekre vezethet, vagy vezetett. Itt éppen azt látni, hogy semmilyenre. Így meg kell fontolni más eszközök számításba vételét is. És így érthető a gyarmatiak lépése. (a lakosság etnikai összetételét, múltját figyelembe véve még inkább, mivel kicsit olyanok, mintha a határ onnansó oldalán lennének innensők)

Összefoglalva. Én sem tartom ezt eredményes vagy célravezető dolognak. És így nem is támogatom. De elfogadom, hogy az én világképem, csak az enyém, és csak számomra jó, kiterjeszteni nem lehet. Ez a kirekesztés alapja is. De az üzenet itt inkább az, hogy nem akarunk hülyét csinálni magunkból, és csak azt adjuk amit kaptunk. (mondom, én ezt nem tartom jónak). De a helyzeten a szlovák magyarok felé irányuló teljesen egyoldalú külpolitikáját tekintve, túl sokat nem is nyom a latba. Mivel úgy fest, hogy az utóbbi időben a magyar fél bármilyen reagálása(?) hatástalan, a kapcsolatok nem közös mederben, hanem egy szlovák prekoncepcióhoz igazodva haladnak.

És még valami a türelem politikájához. Még ha sarkos is.

Ha bambán nézünk, és nem veszünk tudomást az eseményekről, csak valami isten tudja milyen dimenzióban mozgó eszmeiség mentén próbálunk hatástalan hatást gyakorolni, akkor olyanok vagyunk mint a Dodó madár... azt meg tudjuk hogyan járt.

Nem célom a buta fröcsögésnek muníciót szolgálni. De a dolgok nem fekete-fehérek. És amennyire igazad van, abban amit írsz Fedor, annyira fontos része a történetnek a dolog ezen aspektusa is!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.09. 14:16:48

@Win Elen: Senki nem mondta, hogy nem kell határozottan fellépni. "...kezdetnek azt javaslom, húzzuk ki a viszálykodás egyik méregfogát, s Szlovákia a szlovákiai magyar politikai képviseletek, más kisebbségek és a civil társadalom képviselőivel karöltve emelje vissza az európai normák szintjére a vitatott államnyelvtörvényt!" írja Bajnai is, és ehhez ragaszkodni kell. De ilyen otromba gesztusok után ne várjunk túl nagy fogadókészséget. Az nem érv, hogy ők is ezt csinálták Sólyom Lászlóval. Ne mi süllyedjünk le az ő szintjükre, hanem fordítva, már csak az európai közvélemény szimpátiájának és támogatásának a megszerzése miatt is. Én minden esetben úgy gondolom, hogy hosszú távon a békés megoldás a nyerő. Itt is.

DeMarco 2009.09.09. 15:34:04

@Fedor: De kár, h el kell mennem...
Addig is: Ugyan írd már le azt is, hogy eddig milyen eredménnyel jártak a pihe-puha próbálkozások? A szlovákok röhögnek rajtunk, az unió nagy ívben sza*ik ránk, sőt néhányan még mutogatnak ránk is. Akkor? Kinek játsszuk a jófiút?
És miért nem szerepelnek sosem az előzmények? Kettős állampolgársági ellenkampány, maszopos határontúliakkal szembeni érdektelenség, béna kacsa külügy stb. Ezért pofátlankodtak el ennyire. Nem akarok bezzegelni, de én emlékszem korábbi próbálkozásokra is, de akkor Viktor behívta a tartalékosokat és felcuccolta őket a határra... jah, hogy közben a szadesz eltörölte a katonaságot? Hát igen, ez is előzmény...
Éppen ideje lenne erőt felmutatni, legalább erkölcsit és keményen megmondani Ficó szemébe, hogy a ku*va anyádat, vagy visszavonod, vagy itt rögtön deresre húzunk...

DeMarco 2009.09.09. 15:36:03

Éppen tegnap csatlakoztunk egy aláírásgyűjtéshez az ET felé, hogy foglalkozzanak a nyomorultakkal...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.09.09. 15:39:59

Jaj ne!!! Csak ezt ne!!! Komolyan megsértettük a tótok érzéseit?
Pont az a város amelyik fasiszta, soviniszta módon visszaverte 19ben a felszabadító, demokratikus csehszlovák "hadsereget"?

Fico bekaphatja és kész. És az a tót is aki rá szavaz vagy Szlota Jánosra! Velük nincs miről beszélni...

A dolog egyetlen hibája, hogy nem a magyar többségű felvidéki városok nyilvánítják persona non grata-nak, ezt a kecskebaszó bunkót, a másik paraszttal együtt (Gasparovics).
Ehhez még gyávák vagyunk.
A baszkok meg a katalánok bezzeg kifütyülték a spanyol királyt, mert csak. (Mondjuk az tényleg nem volt szép.)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.09.09. 16:12:00

@DeMarco: Azért arra a katonaságeltörlésre keress rá gugliban szerintem.
A fidesz kezdeményezte 2003ban, igazából a szadesz szavazatai nem is kellettek volna. (Egyébként ha jól tudom 2/3os törvény. Legalábbis elég hülyén festene, ha négyévenként újra bevezetnék meg eltörölnék a sorkatonaságot.)

@Win Elen: Egyet értek veled. A tárgyaláshoz két fél kell, és közös szándék. Ennek a szlovák részről még a csírája sincs meg.
Az okos is csak addig enged amíg nem szenved.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.09. 16:24:31

@DeMarco:
1. A melldöngetés hiánya még nem érdektelenség.
2. Te most komolyan háborúzni akarsz?

@TaTa86.: Nem arról beszélek, hogy nem szabad keménynek lenni. Annak kell lenni. A tárgyalóteremben. De az ilyen felesleges akciók csak olajat öntenek a tűzre úgy, hogy nem hogy haszna nincs belőle a felvidékieknek, hanem egyenesen káruk.
Ami meg a sorkatonaság eltörlését illeti, látom bedőltél a hamis propagandának, amellyel Orbánék, látva az intézkedés népszerűségét, maguknak akarták kisajátítani, miközben meg se szavazták.

"A politikai pártok közül a legrégebben az SZDSZ állt ki a sorkatonai szolgálat eltörlése mellett.

Mivel a parlamentben egyedüliként nem sikerült elérnie, hogy a kérdést napirendre tűzzék, ezért az SZDSZ 2000. elején népi kezdeményezéshez gyűjtött aláírásokat. Két hónap alatt összegyűlt 203 ezer aláírás, amelyből az OVB mintegy 150 ezret formailag is hitelesnek talált. A parlament ezek után kénytelen volt napirendre tűzni a sorkötelezettség megszüntetésének javaslatát.

A szabaddemokraták a Korszakváltás programjában (elfogadva 2001 novemberében) így fogalmazták meg álláspontjukat:

„4. fejezet 13. pont: A sorkötelezettséget meg fogjuk szüntetni.

A politikai pártok közül az SZDSZ állt ki legkövetkezetesebben az általános hadkötelezettség megszüntetése mellett. A kényszersorozás eltörlése mellett nemcsak pénzügyi, katonapolitikai, hanem alapjogi érvek is szólnak. Éppen ezért a vita természete nem kizárólag pragmatikus, hanem legalább ennyire elvi jellegű. A kényszersorozás nagymértékben korlátozza az önrendelkezés jogát, már csak ezért sem helyeseljük fenntartását.”

Mint mondott Orbán Viktor és Hende Csaba erről ugyanebben az időszakban?

„Ami a tegnapi napon elhangzottakat illeti, arra nem kívánok bővebben kitérni. Magamnak van erről személyes véleményem, magam például meg vagyok győződve arról, hogy a Magyar Köztársaság katonapolitikai és geopolitikai helyzete jelenleg nem teszi azt lehetővé, hogy az általános hadkötelezettség vagy a sorkötelezettség megszüntetésre kerüljön. Úgy gondolom, osztozom Hugo Grotius mondásában, aki a középkor egyik ismert nemzetközi jogásza volt, és ő fogalmazta meg azt, hogy "Si vis pacem, para bellum!", vagyis magyarul: "Ha békét akarsz, készülj a háborúra!" (idézet Hende Csaba parlamenti beszédéből, 2000. 03. 21.)

„A sorkötelezettség a miniszterelnök, és a honvédelmi tárca vezetője szerint is belátható ideig fennmarad. Orbán szerint Magyarország ma nincs abban a helyzetben, hogy egyik napról a másikra lemondjon a sorkatonai szolgálat intézményéről.” (Magyar Hírlap, 2000. 03. 28, Haszán Zoltán: Orbán: marad a sorkötelezettség)

A sorkatonaság eltörlésére 2004-ben, az MSZP-SZDSZ kormány alatt került sor.

Az Országgyűlés 2004. novemberében módosította az alkotmányt a sorkötelezettség eltörlésével kapcsolatban.

Jómagam is megtapasztaltam a sorkatonai szolgálat teljes értelmetlenségét, a szocializmus alatti embertelenségét. Ezért már akkor az volt a véleményem, hogy az legyen Magyarországon katona, aki katona szeretne lenni, kapjon valódi professzionális kiképzést, hogy érdemben tudja az ország védelmét a NATO keretein belül teljesíteni."

- írta Hankó Faragó Miklós képviselő a honlapján

hankofarago.hu/Votes/VoteArchive.aspx

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.09.09. 16:41:08

@Fedor:"Az Országgyűlés 2004. novemberében módosította az alkotmányt a sorkötelezettség eltörlésével kapcsolatban."

Vagyis a fidesz is megszavazta.
Nekem ez felér egy kvázi hazaárulással...

"A tárgyalóteremben."
Azt hiszem még mindig nem sikerült mondanod olyan példát, ahol fegyverek és vér nélkül sikerült kiharcolni az autonómiát, vagy létrehozni önálló államot. (Persze van ilyen példa: pont "Szlovákia". Ami egy kicsit gyalázatos ránk nézve.)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.09. 16:46:57

@TaTa86.: Maximum sokadjára:

www.origo.hu/itthon/20041025maszavaznak.html

index.hu/belfold/hirek/198839/

Azt meg nem értem, hogy miért hazaárulás az ésszerűsítés. Az USA is hogy meggyengült a sorozás eltörlésével, mi?

"Azt hiszem még mindig nem sikerült mondanod olyan példát, ahol fegyverek és vér nélkül sikerült kiharcolni az autonómiát, vagy létrehozni önálló államot."

Tehát akkor meg se próbájuk, nehogy már kulturáltabbak legyünk elődeinknél...

DeMarco 2009.09.09. 17:15:12

@Fedor: Volt egy álmom... Volt egy közös álmunk.
Meggyőződésem, hogy annak, hogy belépjünk az unióba volt egy fontos sarokköve. Ez a sarokkő mindegyikünk szívében ott lapult. Tudtuk, hogy kicsik vagyunk ahhoz, hogy lenyomjuk a környező államokat és valljuk be egyikünk sem akart fegyverrel érvényt szerezni sérelmeinknek. Ezen a téren rossz tapasztalataink vannak. És mi nem vagyunk Németország sem, hogy olyan könnyen egyesülhessünk. Márcsak azért sem, mert nekünk nem két magyarországot kellett volna egyesíteni, hanem 5-öt, amik nem különálló államok voltak, hanem idegen államok területére kerültek. Ez lehetetlennek tűnt akkor és most is annak tűnik. De felcsillant egy halvány reménysugár, hogy az unió szabad országhatár, szabad mozgás, régiós elvei mentén és szankciói mellett végre lesz átjárás, kötődés a nemzetünk elszakadt részei között. A merészebbek elképzelték, hogy egyfajta autonóm területek alakulnak ki a magyarlakta területeken, amik nem tartoznának közvetlenül hozzánk, de kifejeznék az együvé tartozást. Rengeteg tüzijátékot láttam már, de az unióba belépést ünneplő tüzijátékot soha nem felejtem el. Az emberek csendben voltak, érezték, hogy vmi nagyon fontos történik, áhítattal néztek az égre, sok szemben csillogtak a könnyek. Ezek a remény nagyon erős kifejeződései voltak akkor.
Mára sajnos ez erőteljesen megkopott. Egymás után jöttek a csapások. A Románok áttelepítései, a Szerbek átköltöztetése a Vajdaságba, a Szlovákok átalakították a megyéket úgy, hogy mindenhol kisebbségbe kerüljenek a magyarok, stb. És persze mindenhol erőteljesen kikeltek, akadályozták az autonómia kialakulását. Mégis sokáig élt a remény, hogy ez schengennek megoldódik. A csúcspont a kettős állampolgársági szavazás volt. Fedor, mondasz amit akarsz, de ez akkor is hazaárulás volt. Ez a szégyenfolt örökre beleégett a maszopba. A sorkatonaság eltörlésével nagyon egyet értettem. Bár én még voltam katona, de azalatt is azt mondtam, hogy ha én lennék az utolsó, akkor is boldog lennék. Akkor úgy tűnt, nem lesz rá szükség, megvéd az unió, elegek lesznek a hivatásosok. Ma már inkább Optimus szavai csengenek a fülemben: "Mi lesz, ha mi elmegyünk és kiderül, hogy tévedtetek?"

Az álom szertefoszlott. Csak a keserű valóság maradt. Nemhogy nem csökkentek a magyarok elleni támadások, de még sűrűsödtek is. Simán lehet ultranacionalista kormány az unión belül Szlovákiában, az uniót nem érdekli. Simán alázhatnak minket hétről-hétre, az uniót ez se érdekli. Nem vagyunk számottevőek, lesz*rnak minket. A minap nyilatkozott egy uniós tag, aki azt mondta, hogy bevettek minket (kelet-európaiakat) az unióba, hogy így biztosítsák, hogy nyugalomban élhessünk, de a szlovák-magyar viszály azoknak ad igazat akik azt mondták, hogy nem kellett volna a bővítés...

Kérdezted, hogy komolyan háborút akarok-e. Természetesen nem. De a lengyelek akartak?? Szerinted ha így folytatódik, Slota barom meg fogja kérdezni, hogy akarunk-e háborút? Nem valószínű.
De egy háború nem megoldás. Viszont az se, ha homokba dugjuk a fejünket. Egy bunkóval nem lehet gentlemanként bánni, meg kell fogni és bele kell verni a fejét az asztalba... Holnap tökösnek kell lenni és határozottan kiállni a bocsánatkérés és a nyelvtörvény eltörlése mellett. Ha kell üvöltsék le a birka fejét. Csapjanak az asztalra. Vágják a pofájába, hogy ha továbbra is baszogatja a magyarokat, akkor a trianoni szerződés újratárgyalását kérjük, a kisebbségekkel való lehetetlen bánásmód miatt... stb.

TD223 2009.09.09. 17:15:38

"Kedves übermagyarok! Ne csak a szívetekre hallgassatok, hanem néha az eszetekre is, mert az ilyenekkel csak ártotok azoknak, akiknek segíteni akartok."

Kedves untermagyar, a seggnyalás nem vezetett semmire 8 év alatt, illetve megengedte, hogy nyíltan élvezzék magyargyűlöletüket a tetvek. Nem változik semmi, ha megmondjuk, hol a helyük, mik ők, stb. Ismétlem, a seggnyalás nem vezet semmire, csak röhögnek a hátunk mögött.

Win Elen 2009.09.09. 17:36:45

A sorkatonasághoz csak annyit, hogy ha nem csinálnak belőled rendes katonát, te akkor is csak annyit tanulsz meg, hogy rendkövető legyél (parancs - végrehajtás - vigyázzállás, menetelés - uniformizáltság). Hogy milyen fegyverek vannak, némelyikkel hogyan kell bánni, némi túlélés, és egy minimális harcászati jártasság. Ez még mindig csak arra jó, hogy sűrűbben legyünk, ne többen. Persze több a semminél. De messze kevesebb az optimálisnál. Továbbá a mai hadviselésben a technika erősen viszi a prímet, ha az éppen nem számít akkor fölényt csak a rendesen kiképzett katonák adnak.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy hú de jó az eltörlés, és hogy semmi értelme sincs. Csak azt, hogy nem volt akkora volumenű a kötelező sorkatonaság, hogy arra jelentős katonai erőként lehetne gondolni. Így az eltörlését hazaáruló cselekedetnek minősíteni nem tartom indokoltnak. (nyilván nem lehet mindenkiből Rohamlövészt faragni idehaza, ezt is tudom :) )

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.09.09. 17:58:30

@Fedor: Kösz az infót. Akkor ebben felmentettem a fideszt.
A honvédelmi miniszter meg elmehet a francba a 0-ban maximalizált sorkatonai létszámmal.

"Tehát akkor meg se próbájuk, nehogy már kulturáltabbak legyünk elődeinknél..."
Úgy van. Tégy gentleman a ismerőseiddel, barátaiddal, családoddal, feleségeddel.
És legyünk utolsó patkányok a külpolitikában. Nézd meg a Romániát és Izraelt, ők egy pillanatig sem adtak a kulturáltságra, meg is lett az eredménye.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.09. 18:23:03

@DeMarco: Látod, ez az álom pl. közös bennünk. A különbség csak annyi, hogy én nem vártam már akkor se, hogy mindenki egy csapásra megváltozzon ettől az aktustól. Történelmi léptékkel mérve ez az öt év lepkefing, szóval ne add fel túl korán az álmaidat.

"Holnap tökösnek kell lenni és határozottan kiállni a bocsánatkérés és a nyelvtörvény eltörlése mellett."

Ez így van, és Bajnaiban erre meg is van a hajlam a cikke alapján. Csak tudod az erkölcsi fölényünket erősen errodálják az ilyen magánakciók, amiket az orrunk alá lehet dörgölni.

DeMarco 2009.09.09. 18:57:56

@Fedor: Eszemben sincs feladni...
Látszólag meg van a hajlam, de azért én kételkedem ebben. Nem olyan a habitusa, mint aki az asztalra csapkod, inkább meghunyászkodó. De ez holnap úgyis ki fog derülni, hacsak nem történik vmi váratlan szlovák részről. Ezen sem lepődnék meg.

Az erkölcsi fölényünk nem érdekel senkit. Tudod a legnagyobb multiknál megfordultam már és ismerem az erkölcs és üzleti etika szavakat és a nemlétező tartalmat is ami mögöttük van... Láttam, hogyan csinálják a nagyok ezt a "piszkos" játékot és tudom, hogy az nem marad meg, aki finnyás... A szlovákok is büntetlenül játszanak, épp ideje lenne kicsit borsot törni az orruk alá.

Egyébként már Salgótarján is csatlakozott...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.09. 20:36:29

@DeMarco: Bajnai is abból az üzleti világból jött, és nem vitte volna ennyire, ha meghunyászkodó lenne. Szerintem inkább a csendes, de határozott és makacs típus, eddigi tevékenységéből legalábbis nekem ez jött le. Gyurcsány ripacskodása után kész felüdülés :-)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.09.09. 20:42:43

@Fedor: Kérdés, hogy Bajnait mire vették fel. Nagybátyám már találkozott vele, ő azt mondta, hogy egy normális, intelligens, ambiciózus üzletember.
Csak hát nem kizárt, hogy itt is az a feladata mint a Wallisnál: trükkök százaival annyi pénzt kimenteni a befektetőknek amennyit tud, aztán hagyni, hogy hadd omoljon össze az egész, majd angolosan távozni.

Ebben jó szakember Bajnai, nem kétlem.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2009.09.09. 21:22:46

Szia Fedor, már megbocsáss, de nem értek egyet Veled. Miből gondolod, hogy a régi (60egynéhány éves) sémák ma képesek működni? Miért reméled, hogy az eddigi kormányszintű magatartás jó lesz Nekik és Nekünk? A tapasztalatok nem ezt mutatják. Megszólalt valaki látványosan a kérdésben (Balassagyarmat) és nekünk azt kell most mondjuk szerinted hogy: hallgass, mi sokkal jobban tudjuk, aztán majd neked is jobb lesz? Biztos ez a legjobb megoldás? üdv. Misi

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.09. 22:11:09

A nyelvtörvényt meg nem fogják visszavonni. Beneš-dekrétumot sem. Csinálhatunk bármit. Sólyomtól sem fognak elnézést kérni.
Balasagyarmat beintett. Jól tette. Már előbb kellett volna.

Mr. Acid 2009.09.09. 22:46:04

És Malina Hedvigről, vagy a dunaszerdahelyi rendőrségi "akciókról" ne is beszéljünk. Szerintem eddig finomak voltunk, voltak a szlovákokkal. Mire mentünk vele?

Sólyom kitiltása után ideiglenesen haza kellett volna rendelni a nagykövetünket...

Dr. Tom 2009.09.09. 22:48:42

@Mr. Acid: és kiutasítani a szlovák nagykövetet :)

baliquez 2009.09.09. 22:52:40

Tipikus elkúrt fideszes populista melldöngető meggondolatlanság ez a bégyarmati polgitól - ezzel az akciójával sikeresen bizonyította ország-világ előtt hogy a fidesz politikája azonos mélységekben működik mint a kocsmai szintű szlovák politika. Amúgy bármennyire is fáj, Leslie Falcon kúrta el - államfő ne menjen szomszéd műállamba magánemberként koszorúzni meg szoboravatni. Lecsapták a magaslabdát, ennyi. Az hogy a szlavákok tahók nem újdonság, mint ahogy az sem hogy a magyar külpolitika többet árt mint használ a megítélésünknek.

kinney 2009.09.09. 22:53:15

"...odaát is tudják, hogy melyik párt fog hatalomra kerülni nálunk jövőre, és hát ne csodálkozzunk, ha a polgármester pártállásából azt a következtetést vonják le, hogy valszeg ilyen hozzáállás várható tőlünk tavasztól (és félek, hogy igazuk is lenne)..." - én meg remélem, hogy igazuk lesz...

Mr. Acid 2009.09.09. 22:54:35

@baliquez: Ja, meg egyáltalán ne menjem. Meg M. Hedvig is minek beszélt magyarul. Meg a murva 'nnyát az anyanyelvű nyelvhasználatnak, mi?

Win Elen 2009.09.09. 22:55:24

@Mihint: szerintem nem a masik vegletet kell elfogadhatonak gondolni, vagy feltetelezni, hogy arra gondol valaki ha az ellenparjat kritikaval illeti. (fedor eseteben lasd a jobboldali jelmondatot)

En ugy velem, hogy a semak alapvetoen lehetnek jok, es hasznalhatoak, meg akkor is, ha tobb ezer evesek. Persze ehhez definialni kell mi az a sema. Sot, nagyjabol mindent definialni kell, ami a helyzetben csak felmerulhet.

Fedor elkepzelesevel az a baj, ahogyan Te is es demarco is emlitette, hogy egy teljesen le nem irhato rendszerbe juttatott, ott kulonbozo folyamatokat elindito hatas, nem ertelmezheto, egy masikban tapasztalt ok-okozati osszefuggesben. Egyszerubben fogalmazva, az hogy - es errol beszelunk mindannyian - ha egy konfliktus jellege ket esetben akar teljesen egyforma, a konfliktusban resztvevok szemelyisege viszont eltero, akkor a helyzet kimenetelet tekintve a szemelyisegek fontosabb szerepet kapnak, mint az identitas nelkuli szituacio. Ez akkor valik vilagossa, amikor mind a ket esetben megegyezo modszereket alkalmazva megis teljesen eltero eredmenyekre jutunk. Az egyikben megoldasra jututnk, a masikban csak elmelyitjuk a problemat.

A modszer maga az elv. A szituacio pedig az elsodleges dolog, amiert az elvet kivanjuk alkalmazni. A szereploket csak ezek utan vizsgaljuk meg, es akkor is masodlagoskent, az elv es a szituacio utan. Holott ez igen fontos lenne, hogy felmerjuk az elv helyesseget.

En tobbek kozott, ezert hasznalok az eletem soran tobb, egymassal akar szemben allo elveket is kulonbozo problemakhoz valo viszonyulasom soran, es ezert nem engedem hogy a helyzetekben magasabb prioritast elvezzen az elv a szemelyeknel, vagy a szituacional.

Amig a kulonbozo elvek kore szervezodnek az emberek, igy alkotva csoportokat. Nem pedig a tarsas erintkezesek harmonikus jellegenek megalkotasa erdekeben alkalmazzak es formaljak az elveket, ehhez hasonlo, hosszan - es ertelmetlenul - elhuzodo konfliktusok lesznek.

Ugyanis az altalam vazolt egyenletben a szituaciot es a szemelyiseget alkoto elemek nem egyertelmuen meghatarozhatoak. Viszont az elvek nagyonis. Ezert erdemes ezt a legkeplekenyebbkent kezelni. Ezen keresztul tudunk leginkabb hatast gyakorolni.

Es altalaban megis ehhez ragaszkodunk a legjobban. Marmint egy- kettohoz, amit kikialtunk sajatunknak. ...

Megélhetési rasszista 2009.09.09. 22:56:46

Meddig bízol még a pártodban? Az MSZP leszarja a magyarokat. Itthon is, külföldön is. 19 éve nyalunk minden mennyiségben (Megyó elment Románia nemzeti ünnepére!!! és társai) Mentünk vele valamire? Semmire.
És ezt a szlovákok jól tudják. Az Unió Ausztria (Jörg Haideer) óta nem szól bele a tagállami politikába. És ezt a szlovákok jól tudják. A magyar külpolitika nulla, naplopó, semmittevő, akasztófára való gennyzsák. És ezt a szlovákok jól tudják. És ezért mernek így bánni. Én speciel leszarom, én sem vagyok elragadtatva honfitársaimtól, de pl. a felvidéki magyarokat nagyon sajnálom. A határontúliak sokkal inkább büszkék arra és ragaszkodnak ahhoz, amit nemzettudatnak hívnak, és amit az MSZP-SZDSZ a hozzád hasonlókban kitartóan rombol.

Niterider · http://sportpalyafutas.blog.hu/ 2009.09.09. 22:57:24

B.gyarmat beallt a sorba, Esztergom, es Edeleny moge: hajra magyarorszag, hajra magyarok...

DeMarco 2009.09.09. 22:57:48

@Fedor: Sztem meg nem. Olyan helyzetben van ahol nagyon nagy a zsarolási potenciálja, ezért eléri amit akar, mert egész egyszerűen nem tehetnek mást. Vagy az van amit ő diktál, vagy jöhetnek az előrehozott választások és akkor abbamarad a szabadrablás. Beszélgettem egy volt oszt.társával, enyhén szólva nem volt tőle beájulva. Bár, hogy egyetértsek veled vmiben én is díjazom, h kevésbé ripacs, mint fletó. És próbál tenni égető problémák ellen. Ennek ellenére ő fletó embere és a háttérben a maszop is ott van kontárkodni, ezt azért nem szabad elfelejteni...

baliquez 2009.09.09. 22:58:04

@Mr. Acid: A konzul hazarendelésével meg az ott szarba került magyarokat szívattad volna meg, a finom jelzést hogy ez már ciki nem fogják fel, az EU meg tojik rá.

Viktus 2009.09.09. 22:59:22

Nem lesz útblokád, ha akar, konvojával átautózhat a szlovák miniszterelnök Balassagyarmaton. A városvezetés szerint a gesztus szempontjából fontos, hogy a településen nem kívánatos személlyé nyilvánították Robert Ficót. Csach Gábor fideszes alpolgármester szerint a döntés megfogalmazásába és indoklásába igyekeztek belesűríteni mindent azokból az abszurditásokból, amelyek Sólyom László révkomáromi kitiltásában megjelentek.

-

Ennyi drága jó zsidó fröcsögő polgártárs. :P

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2009.09.09. 22:59:55

Egy ilyen lépésről mindenesetre mindenképp egyeztetni kellett volna a kormánnyal és a külüggyel. Nekem speciel nincs bajom azzal, ha szívatjuk a szlovákokat, mert részünkről bármiféle ellenséges viselkedés nélkül kezdtek el támadásba lendülni ellenünk, a kultúránk, a köztársasági elnökünk ellen. Erre már lehet, hogy nem a józan beszélgetés volna a válasz, hanem retorzió. Viszont ilyen óvodás szinten ez szánalmas. Másrészről, ha a kormány úgy dönt, hogy józanul akar beszélni a dologról, akkor az a hivatalos álláspont és ezzel szembemenni elég nagy köcsögség és felelőtlenség.
Egy helyi kis lófaszjóska, akiről sosem hallottunk volna, most megkapta a lehetőséget, hogy középpontba kerüljön és kihasználta. Úgyhogy, most már előlépett röhejes lófaszjóskává.

porthosz 2009.09.09. 23:08:17

Véleményem szerint meg a topic iró hülyeséget beszél, mivel ez a tartsd oda a másik orcádat is tipusú külpolitika az elmúlt 8 évben semmi eredmény nem hozott sőt csak hátrányba kerültünk. Tovább erőltetni kb. olyan mint a 2 méteres svédek ellen erőltetni a beiveléseket... (láttuk is az eredményét).

Az EU meg k.rvára leszarja hogy mi mit csinál az EU-ban. Hidd el nekem kedves cikkiró, ha holnap a szlovák hadsereg (már ha létezik ilyen) bevonulna magyarországra is kijelentené hogy ez mostantól a nagy morva birodalom része, az összes reakció az eu részéről kb. annyi lenne hogy kiadnának egy közlőnyt hogy ejnye bejnye és ennyi.
Egészen addig amig nem kezdenének el tömegirtani vagy hasonló az égegyadta világon mindenki leszarná hogy ezt a magyarország nevü helyett mostantól szlovákiának kell hivni, max néhány diplomata kezdetben eltévedne párszor mert véletlenül budapestre jönne pozsony helyett amikor magyarország fővárosát keresi... (és egyébként ha tömegirtanának is akkor is kb. a nato avatkozna be, mert az eu annyira töketlen hogy kb. 25 év alatt hoznának valami határozatot...)

Szóval ez most a nagy helyzet, kb. amit kiharcolsz magadnak azt ismerik el, de senkit sem fog érdekelni egy tesze tosza ország amelyik még a saját érdekeit sem tudja megvédeni (és egyébként ez egy 1000 éves szabály, volt idő rá hogy megtanuljuk...)

gitáros 2009.09.09. 23:09:06

A polgármester hülye.

baliquez 2009.09.09. 23:09:47

Ha igazán olyan marha nagy mokány meg töklevelescsávó akarna lenni a magyar politika akkor prompt tolnának egy laza kereskedelmi bojkottot a szlovák tejtermékek ellen, vagy védővámot tolna a szlovák termékekre "kulturálatlansági járulék" néven. A gondság ott van hogy nincs magyar politika, ez csak árnyjáték.

DeMarco 2009.09.09. 23:11:32

@Win Elen: Igazából nem foglaltál állást, nem írtad le, h szted mi lenne ebben a helyzetben a jó megoldás. Csak az, h mi nem... De engem érdekelne a véleményed.

jpmjpm 2009.09.09. 23:12:06

Első látásra hülyeségnek tűnt, de szerintem rendben van a felhívás. Az indokok:

A szlovákok nem engedték be Sólyomot, mert szerintük veszélyezteti a szuverenitásukat. Példának felhozták a 68-as bevonulást. És a határon (mivel az EU tagjai vagyunk nevetséges határrról beszélni) várták Sólyomot és nem engedték be. Az EU szerint ez rendben volt.

Most Balassagyarmat talált egy ugyanilyen nevetséges indokot, hogy Fico miért menjem másfele.

A különbség viszont az, hogy Ficot nem fogják a nem létező határon várni, hanem ha akar átmehet. Csak felhívták a figyelmét valamire, amire ő is hivatkozott nemrég. Igazából le van szarva, hogy mit csinál. Tényleg kit érdekel az a pöcs????

A lényeg ott van, hogy tudjuk, hogy Fico egy arrogáns szar és simán át fog jönni Balassagyarmaton.

És ezzel fog öngólt lőni és nevetségessé tenni magát. Mert 2 hete még kikelve magából fröcsög és nem engedik be Sólyomot szlovákiába, addig ő szó nélkül be fog jönni Balassagyarmaton.

És ott fog pofára esni, hogy a kutyát nem fogja érdekelni, hogy merre megy. Csak saját magát járatja le, hogy hivatkozik valamire, hogy miért ne menjen egy magyar politkus szlováliába, de ő szarik ugyanazokra az érvekre.

Sztem. zseniális húzás Balassagyarmati részről. Mert mondják neki, hogy ne gyere erre, mert mi sem mehettünk hozzátok. A különbség csak annyi, hogy mi beengedjük ezt e férget, míg ők a határon várták Sólyomot.

Az MSZ(M)P töketlen hozzáállása pedig jellemző a helyzethez. Persze, hogy a hülye Balassagyarmat a hibás. Nem azt mondják, hogy hát ha 2 hete ez így volt, akkor most miért lenne máshogy, Robert kerülj egyet és örülj, hogy egyáltalán bejöhetsz hozzánk másik úton. Mert az országba bejöhet, csak megkérték, hogy ne Balassagyarmaton keresztül jöjjön.

A nyelvtörvényről pedig annyit, hogy ha minden egyéb nyelvet tiltanának, akkor azt mondon OK, de ők kifejezetten a magyar nyelv ellen hozták ezeket a törvényeket. Nonszensz egy ilyen törvény az EU idejében.

Egyébként most azt mondom, hogy Bajnai egész korrektul nyomja ezt a miniszterelnöki dolgot. Nem gondoltam volna az elején, de a hozzállása egész pozitív. Persze tudom, hogy gazdaságilag nem lett jobb, de most arra gondolok, hogy legalább nem a levegőbe beszél mint a fasz Ferenc, hanem a valóságot nyomja és próbálja elviselhetöbbé tenni.

buntus 2009.09.09. 23:12:31

szerintem ez még jól jön a magyar
választási kampányba...nem?

porthosz 2009.09.09. 23:13:26

@d.z.:
"Egy ilyen lépésről mindenesetre mindenképp egyeztetni kellett volna a kormánnyal és a külüggyel."

Ebben nem értenék egyet. Ha egyeztettek volna szerinted mi történt volna? Kb. semmi, visszaszoltak volna, hogy meg ne próbáljátok mert most készitünk sütit a szlováknak, amit a külügyminiszterünk lábcsokolgatás közben fog átadni, hogy kivivjuk a jóindulatukat...

Amúgy az a meglepő hogy ezektől az alsóbb szinten lévő vezetőktől (a polgármesterekre gondolok), több értelmes ötlet született, mint amennyit a 365 képviselönk és brancsa az elmúlt 8 évben össze tudott hozni...
(gondolok itt pl. a segélyt közmunkáért, vagy segélyt olyan kártyára utalják amivel csak élelmiszert lehett venni, vagy épp a mostani B.gyarmati akció)

nemezisazis 2009.09.09. 23:14:48

én ezt a szart végig se olvasom, csak reagálok..

ha mi lennénk a határon, úgy gondoljátok nem lenne jogunk megmondani a véleményünket a fogadásról?
csak merthogy van. a polgármester meg a várost képviseli.

á nem érdekes.. ostoba paraszt polgármester

ps.: hozzátenném minden irónia nélkül, hogy a magyar külügy és diplomácia a töketlenség valódi mércéje és szabadalmaztatni kéne..

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.09.09. 23:15:23

@baliquez: Ezzel pont a felvidéki magyarokkal szúrnánk ki...
Meg velem, aki imádja a barna Sáros sört.

scsaba1 2009.09.09. 23:16:12

Fedor, nem esett le, hogy ez csak egy fricska volt? Pont olyan idióta okokat hoztak fel, mint a szlovákok augusztus 20.-án, csak a szlovákokkal ellentétben ők nem gondolták vérkomolyan. Jajmár...

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2009.09.09. 23:16:29

@Viktus: Megy. Maradok az álláspontomnál, hogy ez szánalmas és röhejes. Egyrészről a te elvetted a lapátomat én elveszem a vödrödet-típusú óvodai nézeteltérésekre emlékeztet, továbbra ettől a tótok nem fogják összeszégyellni magukat, mert nem olyanok. Hidd el pár hete próbáltam egy blogon egy idióta szlováknak elmagyarázni az álláspontomat a Sólyom kitiltásával kapcsolatban, aki azt helyeselte, de egyszerűen olyan volt, mint, ha egy kétévessel vitáznék. Amúgy ilyenek azok, akik megválasztják a Fico-Slota párost és ilyenek azok is. Nem kell a szintjükre süllyedni.

Ha van választási lehetőségem én amellett vagyok, hogy vezessünk be retorziókat Szlovákiával szemben, mert tárgyalni nem lehet velük, a nemzetközi közösség meg leszarja az egészet. Mindenesetre az ilyen dolgokat meg kell szervezni állami szinten és olyanra kell alakítani, hogy az ne egy viccnek nézzen ki.

Ennek eldöntése pedig a kormány hatásköre, akár tetszik a kormány akár nem. Külügyi kérdésekben egy önkormányzati senkinek szembemenni a kormány álláspontjával röhejes, szánalmas és felelőtlen. Főként felelőtlen.

scsaba1 2009.09.09. 23:18:27

@gitáros:

A gitáros hülye... Remek érv, ha érted mire gondolok!

jpmjpm 2009.09.09. 23:20:19

@scsaba1: jaja, nekem is ez jött le,h hogy csak fricska volt. Lásd a kommentem egy picivel feljebb.

Akkora Fico öngól lesz, hogy hihetetlen. :))))

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2009.09.09. 23:21:56

@porthosz: Amúgy amit a polgármesterekről általában írtál az igaz és részemről támogatom, hogy legyen az önkormányzatnak nagyobb hatásköre, több adó jusson hozzájuk célzottan és a helyi tapasztalatokat ötleteket, bevált módszereket a lehető legrövidebb időn belül törvényi szintre kell emelni. Ettől még nem lesz minden polgármester okos és minden képviselő hülye. Monok polgármestere pl. elég intelligensnek tűnik az ötletei alapján és elég jó vezetőnek, mert keresztülviszi azokat.

Az viszont megint csak igaz, hogy a parlament eléggé a valóságtól elrugaszkodva működik, továbbá a magyar külügy egy rakás szar. Követeljük, hogy legyen tökös a magyar külügy, vagy szóljunk viktornak, hogy ha kell a szavazatom, akkor csinálj majd egy rendes külügyet, valami. De ne rohangáljuk addig se fejetlen csirkeként, hogy egy önkormányzati vezető szembemehessen a kormányzati állásponttal külügyi kérdésekben.

hakos2 2009.09.09. 23:23:03

Szlovákiai magyarként csak köszönetet tudok mondani a város polgármesterének.Ez egy olyan gesztus volt, amelyre már régóta várunk, a baj csak az, hogy ezt nem a magyar kormány tette meg...már rég.
Ficóék pedig éppen azért olyan elvadultak, mivel pontosan látják és megtapasztalták, hogy Magyarországgal, a magyarokkal szemben bármit megtehetnek, nem kell félniük semmi hasonló reakciótól...ezért mindig egy lépéssel tovább is mennek, ami persze a szlovák közvéleménynek rendkívül tetszik, hisz kormányuk már rendszeresen törli fel a padlót az ősellenségeikkel....vagyis velünk.
Pontosan tudják, hogy a magyarok majd szépen megjátszák az européert, a jól nevelt kisfiú szerepében fognak finomkodni és nyugati "szimpátiák" után ácsingózni,árulkodni szerte a világban, Ficoék meg röhögnek egy nagyot, amikor EU tanítóbácsi visszaküldi Magyarországot a sarokba, hogy ne zavargasssa őt ilyen hülyeségekkel...
Neked pedig azt ajánlom, ne irogass olyasmiről, amit nem ismersz. Lenagyobbat egyébként akkor röhögtem, amikor Bajnai tárgyalási pozícióinak rontsásáról vizionáltál. Barátom, Bajnainak Ficoval szemben semmiféle tárgyalási pozíciója nincs és ha tudnál szlovákul, akkor azt is tudnád, hogy levelével bizony egyáltalán nem nyerte el az utca szlovák emberének szimpátiáját..sőt
Tehát mégegyszer köszönjük Ballassagyarmat!

Viktus 2009.09.09. 23:25:02

@baliquez:

Unyióról halottál már? szabad kereskedelem meg ilyesmi? a tótok előttünk járnak ők pont mindig annyival aláznak meg minket amivel még lehet az unyión belül. A polgármester reakciója jó volt.

gitáros 2009.09.09. 23:29:22

@scsaba1:
Hát, aki lemegy arra az óvodás szintre, az hülye.

morpho 2009.09.09. 23:31:31

"Na ezt a józan képet, amit Bajnai próbál rólunk felépíteni, ezt rombolják le az ilyen gesztusok"

Pontosan így van! Csakhogy nehogy azt gondolja egy pillanatig is bárki, hogy ezt a drága jó balassagyarmati polgármester találta ki!Egy klasszik fidesz pártutasítás!Pont azért, hogy gyengítség Bajnai tárgyalási pozícióit.
Kurvára hazafinak tűnünk, közben azért kevésbé vagyunk azunk.Tipikus fidesz taktika Orbán módra!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2009.09.09. 23:31:50

...és az indexes bérblogger, most azt hiszi, hogy jaj de jól beszólt a magyaraoknak, sírva mennek haza...

jpmjpm 2009.09.09. 23:32:01

@Viktus: És a regisztrációs adó??? Nincs vám, lett reg.adó. Ha sarcról van szó az politika kurva találékony.

scsaba1 2009.09.09. 23:35:09

@gitáros:

Akkor menne le óvodás szintre, ha _valóban_ meg is akadályozná, hogy a konvoj Balassagyarmatnál belépjen az ország területére.

Persze ilyenről szó sincs, csak szembesítették Ficót azzal, hogy mennyire mondvacsinált és gyerekes ez az egész balhé.

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.09. 23:35:41

@morpho:
Milyen pozíciók vannak? Mert Fico előre kijelentete, a nyelvtörvénytől nem áll el.

jpmjpm 2009.09.09. 23:37:17

@gitáros: A különbség az, hogy Ficot be fogják engedni Balassagyarmatnál, sőt igazából nem lesz ott senki, mert nincs is határ. Csak felhívták a figyelmét arra, hogy ha 2 hete ezt mondtad, akkor legyél következetes.

jpmjpm 2009.09.09. 23:38:24

@morpho: Hülye gyerek, paraniod-e vagy?

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2009.09.09. 23:38:24

Az impotens magyar vezetés eredménye, hogy partizánakciók indulnak, amelyek persze nem jók. L. még Magyar Gárda, járőröző cigányok stb.

Viktus 2009.09.09. 23:40:22

@morpho:

Mégis mi tárgyalási pozicíója van Bajnainak elvtárs? a nagy nullán kívül. Egy bukott kormány meg a mögötte álló 10%-os párt embere ... az előző tálálkozón is nagyon sok mindent elért az elődje Gyurcsány elvtárs na meg a bozontos k*rvaként becézett külügyi bohócunk ...

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2009.09.09. 23:41:10

@morpho: utazz el és pihenj. És ne olvasd a konteo.blog.hu-t, mert neked ártana.

scsaba1 2009.09.09. 23:41:54

Egyébként én Bajnait nagyon féltem ettől az egésztől, mert nem olyan rutinos, minden hájjal megkent politikus ő...

Van egy sanda gyanúm, hogy ebből az egészből már megint Ficó fog jól kijönni

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.09.09. 23:43:38

@scsaba1: lol. Nem féltsd őt.
Különben is sokkal MENŐbb mint Ficó; Bajnai már ölt magyart...

rszarvas · http://rszarvas.blog.hu 2009.09.09. 23:43:53

Én, mint Pátyra szakadt balassagyarmati nem rendelkezek olyan hatáskörrel, hogy Ficót - mint politikust - kitiltsam a községből. De ezennel ünnepélyesen kijelentem, hogy telkemen és házamban, a révkomáromi butasága miatt nem szívesen látott vendég. Csak mert szégyelném magam itt miatta. De ha rövidnadrágban és napszemüvegben jön, és kisdobos becsszóra megigéri, hogy csendben marad, még fagyizni is meghívom.

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.09. 23:46:07

@scsaba1:
Majd megállapodnak, hogy nincs harag, és a magyar fél még bocsánatot is kér. No ennyi lesz.

Viktus 2009.09.09. 23:47:31

@scsaba1:

Már a találozó előtt ő jött ki jól. Az emberek bármennyire is nyomja a sódert a pár gyengébb képess zsidó ( persze Izrael esetében reálisan látják a helyzetet) meg liberális, hippi polgártársunk az erőt szeretik.Az erőt tisztelik. Ez van ilyen az emberállat.
Bajnai senkit nem hat meg sem a szlovákoknál sem nyugaton. A szlovákoknál csakazt bizonyította, hogy ők a tökösek a magyarok már pitiznek szbad a vásár.
A nyugat meg az eu szemében meg nullák vagyunk már egy ideje a Szlovákok meg egy erős állam 2002 előtt volt fordított a felállás. -

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.09. 23:50:51

Lehet ez egy mszp-s kampányfogás. Bajnai egy baromi nagyot bever Ficonak. Szerintem 10 %-ot egyből nőne az mszp támogatottsága. :)

Viktus 2009.09.09. 23:58:18

@Lucius Cornelius Sulla:

Szerintem inkább Fico előrehajol finoman letolja a nadrágját bepucsít mögé áll Bajnai, és csonkra kinyalja , majd sorban a jelenlévő vezetőink pedig követik példáját ... szokás szerint.

scsaba1 2009.09.09. 23:58:22

@TaTa86.:

Tetszik-nemtetszik, jelenleg ő a miniszterelnök. Egy kicsit sem vagyok szoci fan, de ebből a nyolc évből most vélek felfedezni valamiféle koncepciót. Persze veszett fejsze nyele már az egész... Felüdülés a gyakorló elmebeteg Gyurcsány és a balfék Medgyessy után.

Viszont _nem_ diplomata. Nekem gyanús, hogy Fico első szóra belement a találkozóba, ráadásul "ellenséges" területen. Biztos, hogy van valami tervük Ficoéknak, hogy a találkozó lehetőleg botrányba fulladjon, és ebből ők jöjjenek ki jól, Bajnai meg legyen a lúzer. Olyan ez, mint amikor a kiscsapat szemtelen játékkl idegenben veri a bajnokság ászát...

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.10. 00:02:51

"Nem fogják fel, hogy ezzel csak az odaát élő magyaroknak ártanak? Hogy ezzel pont hogy gyengítik Bajnai tárgyalási pozícióit? Pedig azok lehet, hogy nem is túl rosszak"
lol, ezt csak most vettem észre. Azt hittem, hogy csak egyes kommentelők fajultak idáig. LOL

tárgyalási pozíció xD xD xD

ReggieHammond 2009.09.10. 00:03:33

@DeMarco: Kedves DeMarco:

Bár nem akartam írni azért erre az állításodra ( a szavak súlyát most hagynám is) reagálnék ("A csúcspont a kettős állampolgársági szavazás volt. Fedor, mondasz amit akarsz, de ez akkor is hazaárulás volt. ")

Kérdés (és eddig erre semmilyen "nagyon hozzáértő ember" sem nagyon tudott éppkézláb magyarázatot adni: Amikor a Fidesz kormány volt hatalmon SIMA feles törvénnyel megtehették volna azt amit te mint "hazaárulás" aposztrofálsz. Akkor miért nem tették ??? Erre ha váklaszolnál személy szerint nagyon megköszönném.

A másik ami mellett nem nagyon szeretnék elmenni: Demokráciűban élünk és egy kérdésre kellett válaszolni (és most tök lényegtelen mi a kérdés) JOGOMBAN ÁLL úgy dönteni/szavazni ahogy akarok. És ezt senki így TE SEM kérheted rajtam, és másokon számon.Mint ahogy én se kérem rajtad számon hogy kire/mire szavazol.

Tisztelettel: R.

polak 2009.09.10. 00:05:05

kedves szerző! felvidéki magyar vagyok, és pontosan látom, milyen volt a fogadtatása Bajnai békejobbjának, a szlovák lapokba (pontosabban az egyikbe) írt cikkének. Semmilyen. Egyedül Slota reagált rá meglepően visszafogottan, kikérte magának hogy a Jobbikhoz hasonlítsák. az internetes fórumokban pedig ment a kurvamagyarozás szokás szerint. Értelmiségi reakció nulla. A szlovákok nagyon jelentős hányada le se szarja, hogy milyen képet akar felépíteni magyarországról Bajnai. Szerintem helyénvaló volt a balassagyarmati levél. Ez a szlovák kormány ugyanis tahó, és nem értenek a jó szándékból. Le se szarják a megbékélést, amíg a magyarok szopatásával jelentős választói tömegeket lehet megmozgatni. Márpedig lehet, és semmivel sem kevesebbet mint mondjuk 15 évvel ezelőtt. Ezen Bajnai vajmi keveset változtathat.

Parasite 2009.09.10. 00:20:52

legyen háború és kész! 1 világháború már kitört miattunk, egyben vígan részt vettünk, három a magyar igazság! XD sok barom.

morpho 2009.09.10. 00:39:42

@jpmjpm: @Viktus: @G.d.Magister:
Összesen ennyire tellet skacok?Hát mit ne mondjak, ez elég gyengusra sikeredett.
Ti tényleg ennyire hülyék vagytok, hogy elhiszitek, hogy pont ma úgy ébredt a gyarmati polgármester, hogy ezt a hülye nyilatkozatot bírta kiadni?Ugyan már gyerekek, ez a fidesz régi ócska kettős taktikája.Ti se tudtok cáfolni, csak hülyeségeket írogattok.Muhahahaha!!

DeMarco 2009.09.10. 01:08:24

@ReggieHammond: Számomra is rejtély, hogy a fidesz miért nem lépte meg anno. Valószínűleg az lehetett az oka, hogy nem bukásra készültek. Bár megnyerték a választást, de egyedül kevesek voltak a kormányzáshoz. Egy elvesztegetett lehetőség volt részükről.
De azért ez köszönő viszonyban sincs azzal az ellenkampánnyal, a 23 millió románnal való riogatásnak, a hamis állításokkal, hogy majd ők is átszavaznak amit a maszop művelt a szavazás kapcsán. Most a szlovák helyzet durvulása miatt sír a politikusok szája, most bezzeg össze tudtak fogni. De akkor amikor kellett volna, széthúztak.
Igen barátom, demokráciában élünk, de ez a demokrácia a Magyar Köztársaságon belüli államforma. A Magyar Köztársaság magyar emberekből áll, akár az országhatáron belül élnek, akár kívül.
Azt mondod: "tök lényegtelen mi a kérdés". De ez nem így van. Vannak sorsdöntő kérdések és ez ilyen volt. Kötelességünk kiállni a magyarok mellett. Felelősek vagyunk értük és ha kell, meg kell védenünk őket. Ezt úgy hívják, hogy Hazaszeretet. Nem kérem rajtad számon, hogy így döntöttél. Számolj el te a saját lelkeddel. Előbb-utóbb mindenkinek szembe kell néznie a tetteivel és meggyőződésem, hogy (már ha megéred) sok év múlva rá fogsz jönni, hogy rosszul döntöttél. Akkor nagyon fogod bánni ezt, mint ahogy sokan azóta máshogyan döntenének az akkori ellenzők közül is. Most lejárt az idő, újra lehet szavazni a kérdésről. Csak remélni tudom, hogy sokan helyesen fognak dönteni ezúttal...

911 Turbo 2009.09.10. 01:11:21

Aki szlovák rendszámmal jár az szarjon sünt ! Fico meg a többi tetves tót éljen nemi életet az anyával .

replikátor · http://reszegekistene.blog.hu/ 2009.09.10. 01:13:39

Fedor koma! Elnézést a belsőséges megszólításért, de kénytelen vagyok neked ezt így magyarázni. Nem mondták neked kiskorodban, hogyha bevernek egyet, add vissza? Mert ha egy csicskapofon után magyarázkodni kezdesz, neked véged? A politika nem fair play, Torgyán doktor is megmondta anno, hogy a két egyenes közötti legrövidebb út a kerülő. Ha nincs tekintélyed, akkor nem fognak komolyan venni, márpedig a magyar kormánynak kitartó munkával sikerült ezt elérnie. Kicsit olyan mint az utolsó 8 évünk, nem elég, hogy tehetségtelen kókler dilettánsok ülnek az ország "dzsojsztikjánál", hanem az, hogy az Úr szorgalommal áldotta meg őket... No ez e Nemfranko!

sakha 2009.09.10. 01:38:45

@replikátor: Akkor mindenki adott egy pofont a másiknak, és mi is büszkén megfeleltünk a kihívásnak.
Fasza.

Most már csak a határon túl élő magyarokra kell gondolni, akiket a szlovákok akarata ellenében nem lehet érdemben támogatni.
Őket könnyű volt kifelejtened az okfejtésedből.

sakha 2009.09.10. 01:54:25

visszavonom a hsz-mat persze, ha a felvidéki magyarok többsége állandó közelharcban és méginkább közellenségként akarja leélni az életét otthonában, Szlovákiában.

Bennem egyébként az merült fel, hogy mi lenne akkor ha vissza nem engednénk Ficót?

replikátor · http://reszegekistene.blog.hu/ 2009.09.10. 02:03:04

@sakha: Véleményed szerint nem így élik le az életüket? Eddig leginkább politikai/gazdasági síkon ment ellenük a kumite, most már lassan eljutunk a fizikaiig... A megoldás az, hogy nyalunk tovább? Mert ez eddig nagyon nem jött be... Nem kellene valami újjal előrukkolni? Más: mi még nem adtunk pofont, jelenleg mi még csak kaptunk, árulkodtunk, reménykedtünk, pofára estünk, újabb pofont kaptunk, most magyarázkodni akarunk, de már jön is az újabb pofon... Most megint a nyalás jön?

replikátor · http://reszegekistene.blog.hu/ 2009.09.10. 02:07:46

@sakha: ööööö... elásnánk? :) de akkor hívjuk meg a teljes szlovák politikai elitet!!! Na jó, nincsenek nagy igényeim, csak a másik két vadparasztot, a Meciart + a Slota komát, úgyis olyan jóban vannak. :D

avram iancu 2009.09.10. 02:57:26

ki kell saszerolni valamit, hogy miben lehetne jól kibaszni a szlovákokkal, aztán rajta.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.09.10. 05:45:24

Én abszolút nem vagyok híve a folyamatos egymásnak feszülésnek és gecizésnek, nincs semmi bajom a szlovákokkal (kivéve persze a slota féle férgekkel), de ezt a fricskát kimondottan szellemesnek és helyénvalónak éreztem. Nincs ebben semmi durvaság, nincs ebben semmi valódi betartás, viszont pontosan rámutat arra az ostoba és felesleges parasztkodásra, ami a szlovák kormányzat művelt.

Nascor 2009.09.10. 05:52:01

Magyar nagykövetet visszahívni Pozsonyból, a Szlovákot meg kiutasítani a picsába. Nehogy már bármit megtehessenek ezek a hazátlan férgek. Egy magyar nyelvű színdarab előadása esetén össze kelljen foglalni tótul, hogy miről szól a mű az előadás elején??? Azért álljon már meg a menet!

==T== 2009.09.10. 06:03:40

Tudod ha valaki folyton, mondhatni életmódszerűen beletörli a lábát a magyarokba, annak minimum ilyen gesztusokat kell válaszul adni, ha már a hivatalos magyar külpolitika ennyire egy rakás ***.

morpho 2009.09.10. 06:20:48

@Nascor: Hazátlan férgek??Kikre gondolsz??1919 eött is ezt mondtuk nekik, aztán jól meglepődtünk, hogy el akartak szakadni...Át kéne már gongolni talán ezt a primitív ócska dumát.Egyszer már elvesztettük miatta az ország területének kétharmadát.Csak így tovább!@==T==: Mi 1919-ig" mondhatni életmódszerűen" beletöröltük a lábunkat a szlovákokba.Nyelvhasználat nuku.Most min vagy ennyire fennakadva?Tankal kéne menni mi?A külpolitika meg zárjon be minden kaput!Aztán majd végignézed a tévén, hogy vagonírozzák be a magyarokat!Kitűnő politika!Gratulálok!

BKV reszelő 2009.09.10. 06:48:35

hÜLYE EGY POST. aZ eu SZARIK ERRE A DOLOGRA, SŐT ! kINYILVÁNÍTOTTA, HOGY OLDJA MEG A KÉT FÉL. nAMOST A SLOTA FÉLÉKKEL NINCS MIRŐL TÁRGYALNI, CSAK A BUZIK MENNEK SÍRNI ODA, AHOL BELÉJÜK RÚGNAK.

BKV reszelő 2009.09.10. 06:49:06

És végre a caps lockot is kikapcsoltam :)

nyg 2009.09.10. 06:50:01

@Before: Teljesen egyetértek. Még anyit hozzátennék (hiszen ez überFedor legfőbb vádja), hogy az önkormányztoknak, civileknek, polgároknak igenis joguk van, akár
így is véleményt nyilvánítani. Méghogy nem kellene Bajnai tárgyalási pozícióit gyengíteni. Ez egy nagyon
ostoba, szervilis, önfeladó álláspont.

Egu 2009.09.10. 07:15:18

@911 Turbo: Tudod mennyi felvidéki magyar jár szlovák rendszámmal?

Egyszer végre azzal is foglalkozhatna valaki, hogy a magyaroknak mi a jó, nem csak pártérdekek, meg magyarvagyok-köcsögszlovákok mentén kellene gondolkodni. El kellene dönteni, hogy tárgyalunk vagy szopatunk (és ezzel sok magyart is), de egyszerre a kettő nem megy. Csak itt a POLITIKUS (mindegyik) megélhetési, ergo, azt csinál, amit akar, a következményeket legrosszabb esetben majd más viseli. Így ne is csodálkozzunk, hogy boldog-boldogtalan szopat minket, ahol tud. Nekik csak egy jó vicc, hogy provokálják a nagy magyar össze-nem-fogni-tudást.
Az senkinek nem tűnik fel, hogy gordonka nyilatkozatára Fico is zavartan belső feszültségeket kezdett emlegetni, azaz beismerte, hogy hülyét csináltak belőlük? Nem lehetett volna egy kicsit még élvezni ezt a helyzetet? Ha valaki gyenge és kishitű, akkor ne bokszedzésre menjen, hanem sakkozni. Mi értelme van keménykednünk, amikor a világon semmi hátterünk nincsen már hozzá?

Ébresztő, Magyarország! Úgyis idő van...:))

kranführer 2009.09.10. 07:18:08

Az várható volt egyébként hogy egy két nyalonc még bízik libásban és bandájában.

belekotty 2009.09.10. 07:19:01

"El kellene dönteni, hogy tárgyalunk vagy szopatunk "

Alapvető tévedésben vagy. A diplomácia úgy működik, hogy előbb szopatunk, majd ezzel tárgyalási poziciót szerezve leülünk.
Lásd kubai rakéta telepítéseket!
De tudok neked közelebbit mondani.
Amikor 56-ban ment itthon a forradalom, akkor az oroszok gyorsan eszkalálták a Szuezi válságot és a nyugat abban a pillanatban feladta a magyar poziciókat, a mi forradalmunkat magára hagyták az olajért.
Tehát előbb szopatunk, utána tárgyalunk.

belekotty 2009.09.10. 07:21:23

@nyg: Szerintem meg a Fico nem kivánatossága nagyon is jó gesztus, ami Bajnait erősíti. Mert mondhatja azt ennek a köcsög Ficonak, hogy vegye már észre hogy a magyarság a szlovákok ellen fog fordulni. Igenis erősíti a tárgyalási pozicióit, mert röhejessé is teszi amit a szlovákok csinálnak.

Nascor 2009.09.10. 07:24:08

morpho:
A szlovákok egyetlen módon tudják meghatározni magukat, a magyarellenességükkel. Nincs identitásuk, nincs nemzeti öntudatuk, nincsenek történelmi személyiségeik (illetve "importáltak" vannak, ez is megérne egy vitát). Az egyetlen összetartó erő bennük a magyargyűlölet. Mégis én legyek megértéssel feléjük? Tán' a 19-ben szabadrablást végrehajtó csehszlovák sereg felé is toleranciával kellett volna fordulni? Az ország kétharmadát nem azért veszítettük el, mert a szlovákok el akartak szakadni. Egyébiránt milyen 1919-es szlovák nyelvről beszélsz? Annyira nem volt egységes szlovák nyelv, hogy az egymás melletti faluban élő tótok nem értették meg egymás nyelvjárását. Akkor milyen szlovák nyelvhasználati tiltásról beszélünk?

Egu 2009.09.10. 07:25:42

@belekotty: ja, és nálunk hol a diplomácia? Mondj egyetlen politikust, aki jó értelemben vett POLITIKUS. Mert én nem tudok, márpedig nélkülük diplomácia sincsen, ergo ez az egész helyzet kizárólag a magunk lejáratása lehet, pláne ha még ebben is sikerül 1 nap alatt két teljesen ellentétes álláspontot megfogalmazni. Tökmind1, hogy különböző pártbeliek, de elvileg közös bennük, hogy magyarok. Csak ezt már rég elfelejtette mindenki, aki politikus lett.

Bozdurgán 2009.09.10. 07:51:06

Az a szomorú, hogy ezt a levelt nem a külügy, vagy a vezetőink írták, hanem egy kisváros vezetése.
De a legnagyobb baj szerintem az,hogy a nyelvtörvényt hümmögés követte,meg szánalmas árulkodás és nem az, hogy a magyar pártok KÖZÖSEN azonnal elkezdik tárgyalni a kettős államolgárságról szóló törvényt.
A saját államplgárok jogaiért sokkal erősebben lehetne kiállni.


Sajnos a jelenlegi kommunikáció azt mutatja,hogy a magyar vezetés még mindíg azt hiszi , hogy jó szóval megoldja a kérdést.
De van erre egy szabály:
Nem tudod kitalálni, hogy mit gondolhat egy katicabogár, mert annyire nem vagyok egy síkon, hogy lehetetlen.
Az ember nézegetheti, arrábbpöckölheti, de nem tud azonosulni vele, ahogyan a slota, fico brigáddal sem.

Kettős államolgárság, és nagyon határozott fellépés, ez segíthet.

reKorrekt 2009.09.10. 07:53:54

A szlovákok félmilió magyart tartanak túsz-pozícióban és szó szerint zsarolnak velük minket. Ez a mocskos hozzáállás a visszafogottabb demokráciákban is minimum casus belli.

bigthereal 2009.09.10. 07:56:10

Fedor: Én minden esetben úgy gondolom, hogy hosszú távon a békés megoldás a nyerő. Itt is.


nagy lószart! évtizedek óta vagyunk békések, vesszük figyelembe a szomszéd (tolvaj) országok érzékenységét, és semmit de semmit nem értünk el vele!
sőt, kibaszottul a fejünkre nőttek...

keményebben kel politizálni,
és nagyon durván lobbizni kell európában!!!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.09.10. 08:03:22

@poszt

"Kedves übermagyarok! Ne csak a szívetekre hallgassatok, hanem néha az eszetekre is, mert az ilyenekkel csak ártotok azoknak, akiknek segíteni akartok."

Tiszta kádári politika baszki!!

Jajjj, csak nehogy megpisszenjünk, mert csak a kinti magyaroknak ártunk vele. Üssünk gyorsan saját kezünkre, hussss!

Szánalmas...

Labancz 2009.09.10. 08:10:03

A múltkor a 6-os villamoson egy balassagyarmati fickó hatalmasat finygott. Ezúton kérem fel Balassagyarmat lakosságát -élükön a polgármesterrel- hogy a hasonló kellemetlenségek elkerülése érdekében a közeljövőben ne látogassák fővárosunkat. Aktuális ügyeiket intézzék postai úton, vagy egy fővárosi lakhellyel rendelkező személyt kérjenek fel képviseletükre, ügyeik intézésére.
Nem kérünk a balassagyarmati babgázból!

belekotty 2009.09.10. 08:14:46

@Egu: Ez így van. itt már nincs valódi politikus, mindenki a saját zsebét tömi. A sok tolvaj emeszpés el lesz söpörve, helyettük jön az éhes fideszes banda. Orbán bebizoníthatja hogy államférfi, ha a saját bandája kapzsiságát képes megfékezni.

belekotty 2009.09.10. 08:16:56

@Nascor: "A szlovákok egyetlen módon tudják meghatározni magukat, a magyarellenességükkel. Nincs identitásuk, nincs nemzeti öntudatuk, nincsenek történelmi személyiségeik "

- Na ez az! A kissebbségi érzésükből fakad mindez. A szerbek és románok már lecsillapodni látszanak, mert nekik nincsenek ilyen komplexusaik.

Pala 2009.09.10. 08:18:20

Magyarország az elmúlt 15 évben folyamatosan abban a tévhitben ringatta magát, hogy ha nem emeli fel a szavát, ha gesztusokat tesz, az majd jobb belátásra bírja az agresszív felet. Közben a helyzet folyamatosan romlott: jött a Hedvig-ügy, a tankönyvügy, a nyelvtörvény, Sólyom kitiltása stb. stb. Korábbról említhető többek között a soviniszta szellemű kerületfelosztás, Bős-Nagymaros, a magyar települések és intézmények diszkriminációja. És mi még mindig Európára várunk és legfejlebb ejnyebejnyézünk. Ne csodálkozzunk, ha lábtörlőként kezelnek minket.

Minden Nick Foglalt Már Talán Ez Nem 2009.09.10. 08:26:24

A poszt írójának 100%-ban igaza van, ezek a gyerekes pitiáner megnyilvánulások még az óvodai homokozóban se állják meg a helyüket. (Egyik részről se)

Tehetetlen Dodó 2009.09.10. 08:34:40

@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós:
Igazad van, Malacom!
A kintieknek pont abból lesz bajuk, ha az anyaország kussol és nem áll ki mellettük. Hányszor eljátszotta ezt a dörzsölt Csau azzal a megalkuvó, seggnyaló Kádárral, meg még Grósszal is, például.
Éljen a balassagyarmati polgármester!
(Meg a tarjáni asszony is!)

Nascor 2009.09.10. 08:36:38

@belekotty: attól még nem gondolom, hogy feljogosítva lennének a magyargyalázásra.

instant legenda 2009.09.10. 08:36:58

Az a baj kedves Fedor, hogy Te Európában, európai módra gondolkozol...
Csakhogy ez a Balkán, ott a kinyújtott kézből nem értenek, csak az ökölbe szorítottból.
Úgyhogy dacára a szimpatikus gondolatoknak nincs igazad. ITT a B.gyarmati polgármester módszerei a célravezetők.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.10. 08:37:20

@Megélhetési rasszista: @Viktus: Miért kell rögtön MSZP-snek kikiáltani, meg zsidózni, ha valaki nem ért veletek egyet? Ezt sose értettem meg, és ez most független attól, hogy egyik sem igaz...

states1 2009.09.10. 08:38:41

A polgármester csak azt tette, amit ennek a libatolvajnak kellett volna. De hát más képességek kellenek a lopáshoz, és más a miniszterelnökséghez...

Nascor 2009.09.10. 08:45:31

@belekotty:
én sem gondolom, hogy erődemonstrációval kellene megoldani a diplomáciai konfliktusokat, de egyszerűen nincs más út. A fórum, ahoová fordulhatnánk (EU) a vállát vonogatja.

desmentir 2009.09.10. 08:45:39

Itt a legtöbben abban tévednek, hogy a szlovákok korábbi szemétkedéseivel szemben történő határozott és jogos kiállást összetévesztik a bgyarmati polgmester óvodás, "szlovák szintű" hülyeségével, vagy Sólyom durcáskodásával.
Érvek helyett persze mindig a legkönnyebb "libajnai"-zni

belekotty 2009.09.10. 08:46:24

"Magyarország az elmúlt 15 évben folyamatosan abban a tévhitben ringatta magát, hogy ha nem emeli fel a szavát, ha gesztusokat tesz, az majd jobb belátásra bírja az agresszív felet. "

- Az elmúlt 65 évben kérlek! Nem 15! A kádári rendszer is kussolt. Talán Orbánnak voltak próbálkozásai, de azok is rosszul sültek el.

Nascor 2009.09.10. 08:48:26

@desmentir: Sólyom durcáskodása? Kitiltották egy eu-s országból, banyek!!! Kitiltották, mint egy köztörvényes bűnözőt...

nyomasek 2009.09.10. 08:49:15

Itt az ideje követelni a trianoni szerződés záradékában emlegetett, az elcsatolt területeken bevezetendő autonómiát.
Aztán hogy legyen egy másik vonal is, a nemzetközi bíróságon megtámadni a benes-dekrétumokat.

belekotty 2009.09.10. 08:49:18

Szerintem a bgyarmati polgármester görbe tükrö tart. Szerintem jegyzéket kellene átadnunk a szlovákoknak, mert a cseh lovag meg akarta ölni és Toldi csak védekezett. És ennek a cseh lovagnak szlovák rendszámú lova volt.

==T== 2009.09.10. 08:51:18

@morpho: A 18-19-edik századot ne keverd össze a 21. századdal. Egyrészt nem ugyanazok voltak a kor normái, másrészt Magyarország 1711 óta nem is volt önálló, fügetlen állam, a hivatalos nyelv pedig amúgy sem a magyar, hanem a latin volt.

Az ilyen hozzád hasonló impotens lelkületű alakok miatt vonulhattak be a csehek meg a románok 19-ben és szállhatták meg az országot.

belekotty 2009.09.10. 08:52:21

Mellesleg a magyar diplomácia miért nem tesz fizetett hirdetéseket a nyugati médiában, közzétéve a szlovák nyelvtörvény passzusait. Az EU vezetőinek kényelmetlen lesz hogy nem tesznek semmit a saját választóik elött,

desmentir 2009.09.10. 08:52:21

@Nascor: Igen, a szlovákok hülyék, szemetek, balkániak, stb. voltak. Egyetértek.
De akkor mi is: amíg nem kéred szépen a bocsánatomat, addig durci van?

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2009.09.10. 08:53:17

Ausztriában soha nem foglalkoznak magyarországgal kapcsolatos történésekkel. Pedig itt lakunk a szomszédban.

Soha még csak meg sem említették a nevünket, egészen a múlt hétig.
Idézem (természetesen nem „osztrákul“):
- „Magyarország elítéli az új Szlovák nyelvtörvényt“
- „új feszültség Szlovákia és Magyarország között“
- „az ùj nyelvtörvény robbanóanyagot rejt“
- “tüntetés a Szlovák nyelvtörvény ellen”


Megfigyelhetö, hogy csak megfelelö távolságból értékelik a kialakult helyzetet, és senki, mondom SENKI nem kezeli saját ügyeként. Miért is kezelné? Elárulom nektek, hogy nem csak Ausztriában, de egész Európában hasonlóan vélekednek. Senki egy pillanatig sem megértö a magyarral. Hogy miért, azt szerintem magunkban keressük. Egy kibaszottul kiállhatatlan nemzet vagyunk. Mondhatnám úgy is, hogy mindenhol utálnak bennünket.

Végezetül balassagyarmati születésüként azt kívánom, hogy az orbáni parancsra cselekvö balassagyarmati polgármester a jó édesanyját bassza meg…de az én nevemben ne nyilatkozzon…

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.10. 08:53:23

@instant legenda: Szerinted hosszútávon melyik hasznosabb? Ha én is lesüllyedek a balkáni szintre, vagy ha inkább megpróbálok fertőzni az európai gondolataimmal?

belekotty 2009.09.10. 08:58:21

@Fedor: Amíg nem lesz jó kis perlekedés a dologból, addig az EU baszik rá.

Parajpuding 2009.09.10. 08:59:52

Fedor kispajtás! Ugyan monnyad mán meg, hogy mi a jó megoldás:) Azért azt elfelejtetted a dologból kihámozni, hogy ez csupán egy negatív "gesztus". Ebben az országban semmit nem lehet tenni, ami ne osztaná meg fele-fele arányban az embereket. Ha szemlesütve kussolunk, akkor az a baj, ha netán nem hagyunk valamit szó nélkül, akkor az a baj. Mindenesetre az biztos, csak azzal lehet és szokás packázni, aki tehetetlen és töketlen. Vajon miért minket találnak meg a butatótok, a bocskorosrománok, meg a többiek? Az olyan majmok miatt, mint te. Akik kedvesen mosolyogva, de legábbis meghunyászkodva elnézi azt, ha valaki rugdossa. Egészségedre,! De nem mindeni ilyen beszari. Hangsúlyozom, az ügy semmi különösebb, mint egy jelzés, a nemtetszés kinyilvánítása. Semmi durva nincs benne. Tudtam egyébként, hogy egy ilyen cikk hamarosan meg fog jelenni egy bohóc tollából a hír után.

Locke 2009.09.10. 09:02:42

Szerintem teljesen érthető a balassagyarmati polgármester reakciója. Végre valaki aki nem áll be abba a sorba, ahol ha valakit pofán vágnak, akkor bocsánatot kér mert kemény volt az arca...Bárcsak itt, Magyarországon, csak az emberek negyede ilyen lenne, de egyenlőre még ott tartunk, hogy mindenki szó nélkül lehajtja a fejét ha belerugnak, szó nélkül hajlandó 12 órát dolgozni a minimálbérért, stb, stb...

De hát mi sportot űzünk abból, hogy jópofizni kezdünk, ha valami igazságtalanság ér bennünket, ahelyett hogy elküldenénk őket a nagy büdös picsába...

Én két perc alatt bevezettem volna a vízumkényszert szlovákiával szembe, aztán majd amikor azok tépik le a tökeit Ficónak, akik ide jártak át vásárolni meg dolgozni, kíváncsi vagyok mit tiltogatna ki, és honnan.

Mondjuk, azt persze tényként kezelhetjük, hogy Sólyom a szokásos impotens stílusában képes volt a leghülyébb pillanatban elindulni Révkomáromba, anélkül, hogy bármilyen szinten tájékozódott volna bármiről, azután meg durcásan megállt a hídon, és ott fotóztatta magát, demonstrálva mekkora balek is ő tulajdonképpen...

danaz · http://www.autostat.hu/autos-forum 2009.09.10. 09:06:59

Nagyon kíváncsi leszek a találkozó eredményére. Látom vannak, akik bíznak a ME-ben, de én nem vagyok ennyire optimista vele kapcsolatban. Biztosan vannak kvalitásai, de egy ilyen idióta, mint Fico, lemossa a pályáról. A hülyék ellen nem lehet mit csinálni.

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.10. 09:08:01

@Fedor:
Áruld már el nekem drága, hogy a tárgyalás miről fog szólni.
Milyen tuti tárgyalási pozíciónk van ? Mit érhetünk el ?
Köszi ;)

Win Elen 2009.09.10. 09:08:06

@DeMarco: hála az égnek, nekem nem is kell állást foglalnom. Amúgy a legelső kommentben foglaltak igazak erre is. Én a döntés elött szeretem a dolgokat minnél jobban megismerni. Eljátszani az esetleges kimeneteli lehetőségekkel. Stb. Ehhez rengeteg fontos információra van szökség. De amig ezeket csak a médiából (hvg-től a kurucig) szerezheted be, sajnos dezinformált leszel.

De ha mindenképpen mondanom kellene valamit, akkor én üdvözlöm a kijelentést. Fico-ék ígyis-úgyis a saját verziójukat adják elő. Mi legalább, még ha ilyen úriemberesen is de megmutatjuk, hogy nem óhajtunk továbbra is a Kelet-Európa hülyéje szerepben fellépni. (bár ez ahhoz kevés)

Amúgy én is sejtek e mögött némi politikai felhangot. Sőt biztos vagyok benne, hogy van. Csak pont leszarom. Ha Hitler valami okosat mond, attól, hogy ő mondja, az még okos lesz. Ha érthető a példa :)

scsaba1 2009.09.10. 09:08:30

@Fedor:

Hú, ez elég modoros volt...

Mire ment Chamberlain a németekkel szemben a megbékélős-konfliktuskerülős politikájával?

Szűcslaci 2009.09.10. 09:13:47

Ebből szerintem csak rosszul lehet kijönni. Mert vagy van hatalma a Balassagyarmati mesternek megakadályozni, akár karhatalmilag a határátlépést és akkor ugathat, vagy nincs neki és annál nagyobb szégyen nincs, ha mégis ott megy át. Különben is egy százlyukú sajt egyik lyukát betömni enyhén szólva jelképes dolog. Konszenzus kell, hogy tekintettel Sólyom László köztársasági elnök nemkívánatos személlyé nyilvánítására, a miniszterelnöki találkozó CSAK ÉS KIZÁRÓLAG 3. ORSZÁGBAN TÖRTÉNHET. Ennyi.

krampam 2009.09.10. 09:14:11

juj, de naiv a cikkíró...
aki ennyire járatlan ezekben a dolgokban, az miért írogat a publikumnak ilyen baromságokat?
már 20 éve ezt a "bocsánat, hogy élek" politikát játsza Mo., és mire mentünk vele?

Locke 2009.09.10. 09:15:21

@Szűcslaci: persze küldd el őket egyből a bahamákra nyaralni :) Bár jobban örülnék ha mind, szépen együtt elmennének szomáliába, és ott is maradnának örökre...

Szűcslaci 2009.09.10. 09:20:03

@Hakkar: No lám, akkor a helyszín már meg is lenne..... :)

Win Elen 2009.09.10. 09:20:08

@Lucius Cornelius Sulla: annyit, hogy megmutatjuk, mi nyitottak vagyunk a dolgok rendezesere, hogy szeretnenk korrekt mederbe terelni a ket orszag viszonyat. Erre.


A masik fel ha ezt szeretne oke. Ha nem, akkor annyi mintha kartyatrukokkel szorakoztatnank.


Ketton all a vasar. De ettol fuggetlenul, az, hogyha ezentul csak ilyen kolcsonos sertegetesekben merul ki a szlovak-magyar viszony, az biztos, hogy nem viszi elore az ugyet.


A labtrolot meg nem szoktak behivni a lakasba.


Nem konnyu dolog.

Nick Leeson 2009.09.10. 09:20:46

Nekem személy szerint tele van hócipőm azzal, hogy az utóbbi 500 éveben velünk törölték fel a padlót! Mostanra odáig fajult, hogy a tőlünk lopott területen létrejött feleakkora ország mint mi, úgy szopat minket ahogy akar!
Ha valaki belénk rúg, mi békejobbot nyújtunk felé, erre még nagyobbat belénk rúg megint békejobbot nyújtunk neki. Már amikor szarrá rugdosott, akkor is csak a kezünket nyújtjuk neki. Mégis meddig kéne várni, hogy komolyan az asztalra csapjon valami nagyfejű odafönt?
Malina Hedvig ügy, DAC-Slovan meccs, nyelvtörvény, Sólyom ügy. Mi kell még?

Biztos vagyok benne, hogy Ficó lazán áthajt Balassagyarmaton, aztán elküldi Bajnait a fenébe és nagy vagányan hazamegy!
Nem kell ahhoz háború, hogy ne packázzonak az emberrel! Erőt kell mutatni, erőt kell demonstrálni, szankciókat bevezetni, titkosszolgálatokkal bomlasztani. Igaz ezekből mi semmit nem tudunk megvalósítani...
Ezért szopatnak minket!

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.10. 09:21:21

@Win Elen:
Már egy hete bejelentette Fico, lényeges kérdésekben nem fog visszakozni.
Milyen" korrekt mederről" beszélsz akkor?

Bozdurgán 2009.09.10. 09:23:45

@tróger.gyerek:

Én emlékszem, hogy amikor Haider került hatalomra az EU tessék lássék beavatkozott, volt valami bojkott talán, nem igazán volt sikeres, és értelme sem volt.
Azóta nem láttam, hogy bármelyik tagállam belügyébe avatkozott volna, aminek az oka egyszerű, őket nem érdekli a kissebségek helyzete, csak az, hogy lehessen kitolni a pénzt a gyarmatokról.

Lehet , hogy utálnak minket, de az egész EU-ban nincs olyan nemzet aminek a tagjai ilyen számban élnének más országok területén.Utálhatnak, de a jelenlegi feszültséget a nagyhatalmak okozták,és az a legmegdöbbentőbb, hogy elvárják, hogy mi kérjünk elnézést miatta.

Szerintem itt az a kérdés, hogy egy kezes, mindenért elnézést kérő magyarország segít e a magyar kissebbségnek mert az elmúlt 65 év azt mutatta, hogy nem semmi képpen sem.
Nem tudta megakadályozni a román falurombolást , és a magyarlakta területek elrománosítását.
Nem tudta megakadáélyozni a magyarok kényszersorozását a szerb hadseregbe, nem tudta megakadályozni a szolvák megyék átalakítását, és most a nyelvtörvényt sem.
Az alapszerződéseket is csak mi érezzük kötelezőnek, rajtunk kívül senki.

Akik azt képviselik, hogy nem kell keménmykedni azok mondjanak már pár dolgot amit ezzel a politikával alértünk a magyar kissebbség védelmében.

Viktus 2009.09.10. 09:24:04

@morpho:

Az indexen részletesen kifejtették , hogy mennyire gondolták komolyan. A gesztus a lényege tudod irónia, ha ezt egy szoci csinálja, vagy a hetihetesben van álló kukival élvezel rá, hogy milyen ügyi.

@Fedor:

Az egyértelmű, hogy jó elvtársi reakció. A zsidó meg a poén része jól hozod a zsidós sztereotipiát a turborobiknak, hogy legyen min lovagolniuk. Miközben értelmesen kifejtették miről szól az egész helyi akció a polgármesterék.

@belekotty:

A kádári rendszerben még bevonultunk oda :D félre a tréfát a szockában a külpolitikát 90% -ban Moszkvából irányították meg a belpolitika jórészét is azon kár lovagolni, hogy Kádár apánk mit tehetett "volna".

A rendszerváltás után lehetett volna vérmesebb a magyar politika mostanság cikkeznek a népszabitól kezdve a kurucig, hogy lehetett volna területeket szerezni. Csak azt az apróságot felejtik el, hogy hiába volt meg még a néphadsereg maradványainak jórésze pénz nem volt a bevetésére.
A háborúhoz pedig három dolog szükségeltetik: "Pénz, pénz, pénz."

A szlovákoknál meg debilek kormányoztak a csehektől való elszakadásuk után nálunk meg Horn elvtársék rendbekapták a gazdaságot , mikor ORbánék jöttek azok megőrízték vezető szerepünket, akkoriban kb. a szlovákokat ne tartották sokra. Jött Megyo-Gyurcsány kinullázták Magyarországot míg a tótok a Horn-Orbán fejlődést lemásolva szépen feltörtek. Az sem számított, amikor bekerült a szlovák széljobb a kormányba nem volt semmiféle hiszti, mint Haider esetében, mert Szlovákia már erős volt. Ma is ez a szitu a Szlovákokat előttünk járnak nekik nem kellett IMF segély stb. Magyarországra pedig kb., úgy tekintenek a nagypolitikában, mint Józsi bá a cigányokra - segélyből élnek aztán még balhéznak is meg szart kevernek. Hiába is tesz bármit a magyar kormány az szarkeverésnek csapódik csak le amíg nincsen erős gazdasági háttér. Ez az ami számít az erőviszonyokban.

Bozdurgán 2009.09.10. 09:26:00

@az aki:
Ficóval egy baj van, az, hogy nem a mi miniszterelnökünk...:)
Nekünk a libás jutott, kaus vagyok nem csatár, közben meg állami cégek irodaházaival hízik a wallis:)

Kodomo 2009.09.10. 09:27:39

Olyat vártam volna a nemlétező magyar külpolitikától, hogy akkor mostantól nem jöhet szlovák tisztségviselő Magyarországra, üljünk le tárgyalni mondjuk Brüsszelben, vagy a cseheknél, hogy hogy is van ez a Sólyom-féle kitiltás. Amikor az EU böfög valamit a kitiltásra, onnantól jöhetnek megint a szlovák vezetők ide.
(Egyébként a kitiltás mintha érintené az EU legeslegalapelvét. Személyek szabad mozgása. Ha ez nem EU-s ügy, akkor mondjuk a szlovák tej szabad mozgása is csak a 2 ország ügye, ugye.
Ja, hogy az nem, mert az pénzről szól és mi lenne akkor a jó kis Kelet-európai felvevőpiacokkal.)

ReggieHammond 2009.09.10. 09:28:59

@DeMarco: A Fidesz igen is lépett, csinált csili-vili magyarigazolványt. Azzal a lendülettel SIMÁN megadhatta volna az állampolgárságot is. Szvsz.
És ezen kár szépíteni azzal hogy mire készültek... ha ANNYIRA fontos volt miért nem csinálták meg akkor ?? A kérdés ez, a válasz meg jobb esetben is az hogy nemtudjuk.

És pont ezért tartom gusztustalan fröcsögésnek a hazaárulózást.

ReggieHammond 2009.09.10. 09:34:46

@DeMarco: JA és még valami eszembe jutott : Gugli nélkül emlékszel még a kérdésre ??? (én igen) Szóval hogy "Akarom-e hogy az Országgyűlés törvényt alkosson......."

1: Ezt kormánytól függetlenül megtehették volna eddig is (lásd fent)

2: Sehol sem volt benne, hogy mi legyen a majdan megalkotandó törvényben (az sem hogy Állapolgárságot kéne adni - ha bármi erre utaló nyomot találsz kérlek oszd meg velem)

3: 1. 2. pont alapján ez egy teljesen kamu csakis belpolitikai okokat szolgáló kezdeményezés volt, ami a legnagyobb károkat - valóban - a határon túliaknak okozta.

4: A Fidesz sokáig nem is csatlakozott az aláírásgyűjtéshez majd a szavazás után maga is hibás kezdeményezésnek minősítette.

Ennyit ismét a hazaárulózásról

Bozdurgán 2009.09.10. 09:35:04

@ReggieHammond:

És a legszomorúbb, hogy a nemzetinek hívott legnagyobb párt MOST sem beszél a kettős állampolgárságról.
Nincs árnyékkormány, nincs árnyékkülügyminiszter, nincs semmi. csönd van.
Nincs kire szavazni:(

Viktus 2009.09.10. 09:35:13

@Bozdurgán:

Bajnaival az a legnagyobb probléma, hogy nem 2006 őszén jött a csapatával "nem fog fájni" nemzetvezető Ferenc elvtárs helyett.
Nálunk mire beütött a válság a termelő rétegeket addigra kiszipolyozták Feriék miközben gyakorlatilag nincsen semmi az állami szférában ami működne nem csak vegetálna.
Bajnai nem jön államcsőd van Orbánék nem véletlenül nem kapartak annyira az előrehozott választásokért jövőre már növekszik a mozgástér. Bár, ha az "új többségtől" elájul, akkor itt tényleg államcsőd lesz előbb-utóbb.

lapos 2009.09.10. 09:37:28

Szécsényben a képviselő testület fideszes képviselőinek a fele szlovák rendszámmal közlekedik...

Alex3000 2009.09.10. 09:41:01

SZÉGYEN amit a magyar kormány művel, úgy tűnik mi kérünk elnézést azért ami történt. RÖHEJ komolyan! Kicsit álljunk már a sarkunkra...

Viktus 2009.09.10. 09:41:22

@Bozdurgán:

A kettős állampolgárságosdi funkcióját már leszerepeltették Magyarországon. Na meg, ha jól megnézzük az is max. pótcselekvés lenne.
A magyar kormánynak a még meglévő határontúli magyar nemzetrészek fennmaradását külpolitikailag, kultúrálisan, és gazdaságilag kellene támogatniuk.
Külpolitikailag nehéz egy csőd szélén egyensúlyozó félig IMF vezérlés alá került országnak nem sok tekintélye van.
Kultúrálisan megint nehéz az anyaországi oktatási rendszer, kultúra is az összeomlás, és az anarchia mentén vergődik.
Gazdaságilag szintúgy az anyaországi kkv-k örülnek, ha túlélnek egyik céget döntik be-alapítanak újat emberek bérezésével trükköznek ide-oda , mert már csak, úgy lehet ezt túlélni. Miből lehetne támogatni a terjeszkedést? meg a határontúli magyar vállalkozásokat elősegíteni?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.10. 09:45:25

@Parajpuding: Parajpuding kispajtás (ha már ilyen jóban vagyunk)!

"Vajon miért minket találnak meg a butatótok, a bocskorosrománok, meg a többiek? Az olyan majmok miatt, mint te."

Tényleg, miért is nem inkább a spanyolokkal kötekednek? Vagy burmaiakkal? Talán mert többszázezres magyar kisebbségük van, amellyel szemben még mindig kisebbségi érzésük van? Meg az olyanokhoz sincs köze, mint te, aki rögtön nekiáll butatótozni meg bocskorosrománozni...

Bozdurgán 2009.09.10. 09:46:13

@Viktus:

A saját állampolgárainkért könnyebb kiálni.+ magyar állampolgárként a nyelvtörvény sem vonatkoza ránk.
És igazad van , pénz nélkül nehéz, de valahonnan el kell indulni, első lépésnek nem lenne rossz a kettős államolgárság.
Ráadásul a környező országokban élő magyqaroknak egyértelmű lenne az üzenet:
Itt vagyunk egy nemzet vagyunk , és kiállunk értetek.Jelenleg nincsenek ilyen hangok.

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2009.09.10. 09:46:28

@az aki:

Az elmúl 500 évben velünk törölték fel a padlót? Kik? Elárulom! A Feudalizmust marasztalni akaró magyar vezetöid, te barom!!! Minden, ami ebben az országban hibaként felróható, csak ÈS KIZÀRÒLAG A MAGYAR ember müve. Az IDIÒTA magyaré!

Mindenröl, ami miatt másokat okolsz, csakis a BAROM magyar tehet.

Az 1910-es években felmérést végeztek az analfabétizmus magyarországi jelenlétéröl.
Amíg Széklyföldön 60%-os volt az analfabétizmus, addig Mosonvármegyében 10%-os. Ebböl is az következik, hogy a MAGYAR legnagyobb ellensége a MAGYAR. Butaságban tartani, és kizsigerelni….

…hülye barom…meg a DAC Slovan…idióta…

Bozdurgán 2009.09.10. 09:56:11

@tróger.gyerek:

erre gondolsz?
terkeptar.transindex.ro/belso.php3?nev=79

szlovákok 24,4 %-a, a szerbek 52,4 %-a, a horvátok 55,8 %-a, a románok 58,6 %-a, a rutének 67,5 %-a).

krampam 2009.09.10. 10:01:38

@tróger.gyerek:
hú, te aztán tényleg egy tróger vagy...
annyira bevetted a bolsevik dumát, hogy esélytelen, hogy tisztán láss.

Viktus 2009.09.10. 10:08:42

@Bozdurgán:

Ezt ki mondta, hogy nem vonatkozna? Nem akarlak kiábrándítani, de a jog szerint minden országban a helyi jogrendet kell tiszteletbentartani pl. te elkezdesz dugni a Dubai homoksövenyen a helyi szakállas asztalterítős csákók secpec bevágnak sittre tökre mindegy miféle állampolgárságod van.

A határontúli magyaroknál eleve max. az időseket érdekelné ami szép gesztus, de ők már a státusztörvénytől is anno olvadoztak. A fiatalokat meg max. Ukrajnában meg Szerbiában érintené annyiban, hogy könnyebben lepattanhatnának onnan is elsődlegesen nem az anyaországba.

A kettős állampolgárságról, akkor van értelme beszélni, ha erős lenne a Magyar Köztársaság tudna nemzetstratégiát folytatni, és támogatni a még meglévő nemzeti tömbök-szórványok fennmaradását stb.
Na meg többet tudna nyújtani, mint pl. Szlovákia. Neked sem kéne szomáli állampolgárság hiába is kínálgatnák ...

Bozdurgán 2009.09.10. 10:17:34

@Viktus:

A köztörvényes bűncselekmények nem igazán függnek államolgárságtől.
De a kissebbségnek szóló elnyomó törvények alól kibúvást jelent.
Pl ha egy tiltott helyen magyarul mer kommunikálni akkor magyar államolgárként megteheti, míg szlovák kissebbségkét/még leírni is szar/ nincs kibúvó.
Ha Malina Hedviget magyar államolgárként verik agyon, és ugyanígy sumákolják el akkor is más jogai vannak magyarországnak.
És szerintem nem igaz, hogy csak az öregeknek jelent valamit, azok a fiatalok, akik teljesen ellenséges közegben is megtartották az anyanyelvüket és a történelmüket legalább akkora magyarok mint a szüleik.
Természetesen ez önkéntes, aki nem érzi magát megyarnak nem kell annak lenni, de aki annak érzi magát az lehessen teljes jogú.

A köztársaság ereje nem egyik percről a másikra alakul ki.
Szerintem erősíteni, 1 év alatt 10M főről 15-re növelnénk a lakosság számát.

Viktus 2009.09.10. 10:42:40

@Bozdurgán:

A nyelvtörvény sem arról szól ott náluk alapvetően elég sok a csúsztatás ezen ügyben. Tiltott helyen is nyugodtan kommunikálhat magyarul csak az állami szerveknél az állami alkalmazottak nem válaszolhatnak ott, ahol a nemzetiségi arányok nem érik el a kivánt százalékot.

Malina Hedviget magyar állampolgárként is ugyanúgy elsumákolták volna ... mi reakció volt a DAC-Slovan mérkőzés után magyar részről? semmi. Magyar állampolgárokat vertek ázsiai módon mindenféle jogalap, törvénysértés nélkül a magyar kormány nem sokat foglalkozott ezzel.

A fiatalok ne mond el senkinek jobban élnek szlovákiában, és a kettős állampolgárság bizonyos fokon akadályt jelentene ott amire semmi szükségük. A kettős állampolgárságnak a fiataloknál ott van jelentőssége, mint pl. Román-Moldáv viszonylatban. A moldáv fiatalnak még Románia is a nyugat. A szlovákiai magyar fiatal viszont szlovákiában tanul, dolgozik ... mi mit tudunk neki nyújtani többet a Szlovák Köztársaságnál , mikor éppen náluk is , aki bír szlovákosodik.

A lakosság létszáma tökre mindegy, hogy 10 millióan nyomorognak é, vagy 30 milliónyian a GAZDASÁG a lényeg. Egy gazdaságilag erős, versenyképes Magyar Köztársaság tudna nyújtani v.mit.

Bozdurgán 2009.09.10. 10:58:37

Mindt mondtam, a magyarság nem kötelező, természetesen amennyiben nem akarnak államolgárok lenni nem kell annak lenni.
Az államolgárság alatt semmi esetre sem azt értem, hogy neki költözni kellene akárhová/ezt most is megteheti/ inkább azt hogy a szülőföldjén lehet magyar államolgár HA AKAR.

De ha egy magyar orvos egy magyar paciensel magyarul kommunikál egy rendelőben ott ahol 20% nál ,kisebb az arány azt már büntetik, de mindezt magyar kettős állampolgárok teszik, akkor nehezebb.
És most komolyan az elmúlt évek alapján tényleg a jó szándékot feltételezhetjük Tót barátainktól?Kellett ilyen törvény?
Tényleg veszélyben volt a szlovák nyelv? Ez egy provokáció, amire nincs válaszunk.

A kettős államolgárság nem csak valós veszélyek tompításra alkalmasak, hanem igen is jelzés minden környező országnak: mi itt vagyunk együtt, mert 1000 évig egy nép voltunk , és most is azok vagyunk. Erőmutatás, hogy 100 év szándékos és tervszerű asszimilációt követően is itt vagyunk.

Az erőt tekintve, már írtam, nem a kettős állampolgárságtól leszünk erősek,és nem a magasabb létszámtól, de az erősödéshez vezető úton ez egy jó első lépés, mert tartást ad.

Bozdurgán 2009.09.10. 11:13:12

@Fedor:

egy normálisan gondolkodó szolvák biztosan inkább azt gondolja, hogy ezek itt vicceskednek, mi meg VALÓBAN DE IGAZÁN a szomszéd ország köztársasági elnökét KITILTOTTUK az országból.


Komolyan nem tudom, hogy te milyen végeredményt vársz ettől a mai találkozótól az elmúlt néhány év tükrében.
Az egész találkozósdi nem a megoldásért van, hanem a találkozás ténye maga a cél, hogy Fico elmondhassa, hogy itt volt, de ezekkel nem lehet megegyezni.

Viktus 2009.09.10. 11:25:44

@Fedor:

Hírszerző az v.mi párhuzamos galaxisban szerzi a híreket az esetek nagyrészében kb. , mint a kuruc.info csak ez a balliberális köd által elborítva.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.09.10. 11:48:05

Fedor: "De akkor se tehetünk meg bármit, mert nekik meg túszaik vannak. Több százezer, akiknek nem kéne ártani azzal, hogy tápot adunk a magyargyűlöletnek."

Szerinted miért van az, hogy jobb helyeken terroristákkal nem tárgyalnak? Beküldik a kommandósokat, és szitává lövik őket. Akkor is, ha meghal néhány civil.
Szerinted miért?
Elárulom. Azért mert így minden terrorista 5ször meggondolja, hogy érdemes-e túszokat ejtenie, és így hosszú távon kevesebb embernek kell szenvednie, és meghalnia.

@Fedor: A "normálisan gondolkodó szlovákok" le vannak szarva. Eddig szó nélkül tűrték, hogy alázzanak minket, valószínűleg otthon még mosolyogtak is egy-egy bunkóságon, és valószínűleg amikor ránéznek a statisztikára és látják, hogy Felvidékről szépen lassan, de tűnnek el a magyarok, szintén nem dőlnek a késükbe.

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.10. 12:17:55

@Fedor:
"normálisan gondolkodó szlovákok" - valahol egy hentes felsírt...
/persze azóta sem kaptam választ, hogy milyen eredmény várható Bajnai "tuti" tárgyalási pozíciójából/

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.09.10. 12:27:02

@Lucius Cornelius Sulla: Pedig nem nehéz megjósolni: Elmondják, hogy mind a kettőjüknek nagyon fontos a jószomszédi kapcsolat, csak ezt beárnyékolja a szélsőségesek ténykedése, ezért tőlük jól el kell határolódni. (Külön kiemelve a Magyar Gárda.)

De az is lehet, hogy Bajnai megfenyegeti Ficót, hogy az szdsz indul a szlovák választásokon, ha nem vesznek vissza nagyon gyorsan. Persze ez már a nemzetközi terrorizmus kategóriájába tartozna...

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.10. 12:34:19

3. országban kellett volna felvenni a kapcsolatot.
Most a többi ország mit foglalkozzunk velünk?
Legitimáltuk Ficót, hiszen úgy fogadjuk barátilag a saját országunkban, hogy kijelentette semmiben nem fog változtatni.
Már volt erre példa. Mszp smer- kizárás, mszp baráti kéz.
Pfff, nem szoktam hazaárulózni, de lassan el kell kezdenem nekem is, sajnos.

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.10. 12:35:16

"mit foglalkozzunk velünk?" foglalkozzon

Bozdurgán 2009.09.10. 12:40:26

@TaTa86.:

Az SZDSZ mind1 milyen országban indul akkor is a magyarság ellen ténykedne, igaz ott ezzel az iránnyal ünnepelt hősök lennének:))

neokon · http://neokonzervativ.blog.hu/ 2009.09.10. 14:20:40

Nekem nem esett le, hogy ez vicc akart lenne, vagy bármilyen irónia. Nem is tetszik, ha az volt akkor sem, inkább tűnik utólagos magyarázatnak, egy nagy melléfogásra, ami olaj a tűzre, kapaszkodó a szlovák szélsőségeseknek.

Viktus 2009.09.10. 15:13:15

@neokon:

Ti basszus párhuzamos galaxisban élvezkedtek? Itt 2009-ben a Föld bolygón az Európa kontinenes Szlovákiában nincsen ilyen, hogy szélsőséges meg normális szlovák van. Csak egy elbutított szlovák nemzet, amely identitáskeresésben van éppen, és az identitásuk egységét a látszólagos külső ellenség ellenében tálalják. A gyarmati polgármester kb. annyira érdekes ebben a szituációban, mint Bajnai csonkra benyalása a helyi lapokban semennyire.

Lennének normális szlovákok , akkor már maguk tüntettek volna a nyelvtörvény, Benes dektrétumok meg a többi múlt század eleji baromság ellen, de ilyenek nincsenek egy két hangot leszámítva. Egy dolgot tehetnénk, ha tudnánk erőt felmutatni, de semmiféle gazdasági erőnk sincsen, és politikai is nulla közeli ... egy bukott párt nulla támogatói háttérel.

Bozdurgán 2009.09.10. 15:24:28

Mondjuk a Benesi dekrétumok törvényen kívül helyezése azt indítaná el, hogy az összes osztrák, némeg meg magyar kisemmizett szétperelné a szlovák és a cseh államot azokért a javakért amit khm.. elloptak.

Ilyenkor látszik mennyi jót hozott nekünk az EU:))
A Nyugati gondolkodásba belefér a kollektív bűnösség, ha cserébe kapnak gyarmatokat:)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.10. 15:42:18

@TaTa86.: "Szerinted miért van az, hogy jobb helyeken terroristákkal nem tárgyalnak? "

Azért azt ugye te is érzed, hogy ez a hasonlat annyira sántít, hogy a fal adja a másikat...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.09.10. 16:53:57

@Fedor: 1) A hasonlat alapvetően a te ötleted volt.
2) Pont ugyanarról van szó. Erő felmutatásával elrettenteni a rosszfiúkat.

Bozdurgán 2009.09.10. 17:21:25

remélem mindenki nézi/nézte a sajtótájékoztatót:)

hihetetlen.

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.10. 17:23:20

@Bozdurgán: EXTRÉMIZMUS

Fedor sírj, de csak csendben.

Bozdurgán 2009.09.10. 17:28:35

@Lucius Cornelius Sulla:
Én azt látom, hogy a szokásos elhallgatás kezdődött bizottságok meg hidak persze...
Aztán a tót őstulok megmutatta, milyen az , hogy tökös érdekvédő, kár hogy nem a mi érdekeinekt védi...

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.10. 17:30:18

@Bozdurgán:
1. Nem fog változni a nyelvtörvény.
2. SZÉLSŐSÉGESEK, NAGYMAGYARORSZÁG TÉRKÉP, EXTRÉMIZMUS

Jó napot kívánok. De ezt vártuk...

Bozdurgán 2009.09.10. 17:44:02

@Lucius Cornelius Sulla:

Nem hogy változni nem fog, de majd egy év mulva visszaterunk rá.. egy év mulva pehh.

Létezik egyáltalán olyan szó hogy exrémizmus?:)

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.10. 17:46:53

@Bozdurgán:
A lényeg, hogy itt nem lesz "náciparadicsom". Már megérte. Hiszen ez volt a mai megbeszélés lényege.

Bozdurgán 2009.09.10. 17:48:11

@Lucius Cornelius Sulla:
zokogok:)
nő a gazdaság nem ugy mint mashol... és a kormány is stabil, nem úgy mint máshol:)
mire gondolhatott?:)

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.10. 17:52:30

@Bozdurgán:
Kaptunk egy mélytorkost. Megérdemeltük.

Bozdurgán 2009.09.10. 17:56:46

@Lucius Cornelius Sulla:

Mi meghajoltunk, és békejobbot nyujtottunk, ők meg kaptak egy kis médiafeélületet hogy megvédjék a fostos nyelvtörvényüket, és ha már itt voltak 1m-ről a pofánkba baszták a békegalamobokat:)

Szánalmas hülyeként, még azt is felajánlottuk, hogy közösen ünnepeljük meg az alapszerződést. balekok.

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.10. 18:02:46

@Bozdurgán:
Bajnai elbaszta. Pedig ha határozottan áll ki, még a népszerűségét is növelhette volna. De nem.

Viktus 2009.09.10. 18:18:51

Nesze semmi fogd meg jól, mint legutóbb ... Fedor elvtárs lenni elégedett? jó sokra mentünk.

Viktus 2009.09.10. 18:24:26

Újságírók ismételt kérdéseire Fico egyre ingerültebben válaszolgatott. A BBC tudósítójára végül ráförmedt, hogy tanulmányozza a jogszabályt, mert a médiumok félretájékoztatják a közvéleményt.

:D

Fico elfogadhatatlannak nevezte, hogy a szlovákiai magyar képviselők egy nappal a kormányfői megbeszélés után, a szlovák törvényhozás napján részt vesznek a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának ülésén.

Miért is?

Bejelentette: meghívta Szlovákiába a magyar miniszterelnököt, aki - mint mondta - bármikor, bármelyik városba ellátogathat. Javaslata szerint azonban Komáromban lehetne a találkozójuk, ahol a terveik szerint felállítják Cirill és Metód szobrát.

Ez meg kb. a kegyelemdöfés.

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.10. 18:33:17

@Viktus:
Na most erre szükség volt. Akinek ezek után nem világos, hogy ez a kormány alkalmatlan feladatainak elvégzésére, azt kezeltetni kell, vagy minimum a Dunába dobni .

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.10. 18:44:10

Gyerekek, boztos, hogy ugyanarról a sajtótájékoztatóról beszélünk?

1. Fico bocsánatot kért a Sólyom eset miatt: "a két kormány kifejezi sajnálatát az eset miatt, és szakértői tárgyalásokon egyeznek majd meg az vezető politikusok látogatásakor követendő normákról."

2. "A közös nyilatkozat egy pontja szól a nyelvtörvényről is, ebben az ügyben megegyeztek a felek, hogy az EBESZ kisebbségi főbiztosának ajánlásaira bízzák magukat."

Na most az EBESZ főbiztos korábban kritizálta a nyelvtörvényt (bár ezt a szlovákok először próbálták elferdíteni), és az, hogy hivatalosan ő van felkérve a döntőbírónak, arra kényszeríti a szlovákokat, hogy az európai nyilvánosság előtt kelljen megvédeniük a védhetetlent.

Ez lenne az a nagy meghunyászkodás? Amikor mindkét fontos ügyben a szlovákok visszakoztak? Szerintem ez egy diplomáciai győzelem, szóval igen, meg vagyok elégedve (bár az elvtárs titulust határozottan visszautasítom).

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.10. 18:47:41

@Fedor:
1., EBESZ véleménye alapján sem fogják visszavonni a nyelvtörvényt.
2.,Sólyom kitilását a két fél hibájénak fogadták el.
3.,Malin Hedvig, Dac meccs, Benes-dekrétumok fel sem merült

Ellemben rengeteg megalázó beszólása volt Ficonak magyaroknak.
Bajnai meg hát... felszámolta a nácizmust, köszönjük.

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.10. 18:50:43

Fico azt kérte a magyar kormánytól, hogy szüntessék meg, vagy alakítsák át a Kárpát-medencei magyar képviselők fórumát, aminek az MKP is tagja, mert szerinte tarthatatlan, hogy magyarországi jogi keretek vonatkozzanak nem magyarországi képviselőkre. A fórum következő csúcsát egyébként a következő napokban tartják Budapesten. Erre a felvetésre Bajnai a sajtótájékoztatón nem reagált.

-Gyönyörű, még egy új rúgás.

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.10. 19:02:35

Majd egy év múlva visszatérünk - erre is- lol

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.10. 19:03:28

Mégis, mit vártatok egy háromnegyedórás találkozótól? Hogy Fico fülét-farkát behúzva hazarohan, visszavonja a nyelvtörvényt, lemond a miniszterelnökségről, de előtte még felajánlja, hogy Szlovákia önként csatlakozik Magyarországhoz? Maradjunk már a realitások talaján...

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.10. 19:05:30

@Fedor:
Fico:
- Minden kisebbség rendben van, a MAGYAROKKAL van a gond.

- A kurva anyádat fico.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.10. 19:08:50

@Lucius Cornelius Sulla: Most ezeket miért nekem címzed? Én talán Fico-val értek egyet? Keménykedéssel próbálja leplezni, hogy engedményeket kellett tennie. Ha nem emlékeznél rá, eddig se Sólyom ügyében, se a nyelvtörvényében nem volt hajlandó semmilyen kompromisszumra. ez a jég most megtört.

Bozdurgán 2009.09.10. 19:10:50

ilyenkor olyan jó lenne, ha megszóllalna a legnagyobb ellenzéki pártunk, hogy ő mit szeretne.

A közös komáromi szoboráálítás után
legközelebb Edvard Beneš szobrot avatnak közösen június 4-én.

Gyalázat.

Bozdurgán 2009.09.10. 19:12:46

@Fedor:

most milyen kompromisszumra lett hajlandó?
Sólyom kitiltása meg közös hiba volt??he?

ez aztán kompromisszum.

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.10. 19:14:01

@Fedor:
Nem az a gond, hogy Fico minden 2. mondatával megalázta a magyarokat, hanem hogy részben igaza is volt, részben magunknak köszönhetjük.
Ez dühítő, nem kicsit.
A szervilizmusod meg Bajnai felé kicsit nevetséges, bár ez a legkisebb gond- bár nem is gond, csak nevetséges-

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.10. 19:15:21

@Bozdurgán:
Az EBESZ véleményét meghallgatják, sőt döntő fórum lesz, de a törvényen nem változtat. ??????

Bozdurgán 2009.09.10. 19:16:20

na jó most elolvastam az index címlapot, és feladom:)
ugyanazt láttuk? ugyanabban a dimenzióban?

Viktus 2009.09.10. 19:33:16

@Fedor:

1. Nem Fico kért bocsánatot, hanem Bajnai elvtárs kért bocsánatot a szlovákok nevében. Nem egészen ugyanaz.

2. A törvény ugyanaz marad kb. az EBESZ eddig is a nesze semmi fogd meg jól szintet hozta.

A non plus ultra ami egyenesen tragikomédia:

"A többi pont a politikai és szakmai kapcsolatok szorosabbá tételéről, gazdasági, rendőrségi együttműködésekről szól. Mindkét kormányfő kifejezte, hogy határozottan fel akarnak lépni saját szélsőségeseikkel szemben."

A szlovákoknál azok vannak kormányon , majd jól fellépnek gondolom. Nesze semmi fogd meg jól.

"A Matica Slovenská nevű szlovák nacionalista szervezet korábban itt szerette volna felállítani a szlávokat megtérítő szentek szobrait, de mivel az önkormányzat erre nem adott engedélyt, a szoborcsoport a Matica Slovenská városi székházának egyik balkonjára került."

Ez meg igazából a csúcs főleg, ha Bajnai elmegy kb. olyan, mintha a HVIM csinálna ősmagyar párthustáltosszittyaárpád szobrot, és meghívnánk a tótokat kötelezően tisztelegni előtte. :D

"Fico azt kérte a magyar kormánytól, hogy szüntessék meg, vagy alakítsák át a Kárpát-medencei magyar képviselők fórumát, aminek az MKP is tagja, mert szerinte tarthatatlan, hogy magyarországi jogi keretek vonatkozzanak nem magyarországi képviselőkre."

Itt meg mindjárt kibújt a szög a zsákból ...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.10. 20:10:29

@Lucius Cornelius Sulla: Mert szervilizmusból írhattam, amit írtam, önálló gondolatom szerinted nem is lehet...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.10. 20:25:33

"az EBESZ-ajánlások megvalósulása azt jelenti, hogy a nyelvtörvény végrehajtási utasításában kell egyensúlyba hozni a többségi és kisebbségi nyelvet. (Erre feltehetően az EBESZ részvételével összeülő vegyes bizottságokban lesz lehetőség.) A kormányfő hozzátette, hogy az ajánlások kitérnek a szlovák kisebbségi nyelvtörvény megerősítésének és egy kisebbségi törvény megszületésének szükségességére is. Bajnai szerint a nyilvánosság jelent majd garanciát ezek megvalósulására."

"a háromórás, először négyszemközti, majd plenáris ülésen állítólag minden magyar javaslatot sikerült átvinni."

nol.hu/archivum/bajnai-fico__tovabb_targyalnak_a_nyelvtorvenyrol

Tényleg nagy blama, mondhatom...

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.10. 20:29:26

@Fedor: A nyelvtörvény eltörélse (volt) a cél. Nem a megerősítése.

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.10. 20:32:43

@Fedor:
És mégegyszer lol, ha neked ez " eredmény". Komolyan, ha nem magyarokkal szemétkedne ez a tetves Fico kiakadnál? Vagy Bajnai helyett Viktor baszta volna el, akkor is így ünnepelnél ?

Viktus 2009.09.10. 20:50:18

@Fedor:

Hiteles forrás, ha a népszabi azt írja biztosan úgy is van. :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D uram atyám mi jöhet még ... kuruc.info idézetek?

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.10. 21:00:30

Legszebb az volt, amikor Fico a gyurcsányi tárgyalások erdményére hivatkozott.
Fedor ígérem ehhez a poszthoz ez volt az utolsó hozzászólásom.

DeMarco 2009.09.10. 22:10:14

@Fedor: Na, akkor átveszem én a terepet:
1. Gondolom végignézted te is élőben a vitát. Remélem az még a szemüvegen keresztül is átment neked, h ficó folyamatosan alázta a magyarokat és alázta a kormányt. Erre számtalan utalást tett.
2. Szinte minden hozzászólásában hangsúlyozta, h nem fogja visszavonni a nyelvtörvényt és nem cáfolta, h az orvosokat és egyéb személyeket bizony büntetni fognak. Bár állította, h magánszemélyeket majd nem.
3. Azt is hangsúlyozta, h az ebesz egyetértett a nyelvtörvénnyel és ezért nem is akarják megváltoztatni azt.
4. fletó 6 pontjából mi valósult meg?
5. A legtöbb döntés ellenőrzését/újratárgyalását egy évvel kitolták. Ennek csupán egyetlen oka volt. Ficónak azért cool, mert tudja, h addigra a ludas sehol sem lesz már, nincs aki számonkérje, a ludasnak meg azért nagyon jó, mert bár ő kavarta a szart, de a fidesznek kell majd ellapátolnia... gyakorlatilag Viktorra testálta a megoldást, ő meg mossa kezeit...
6. Vicces volt hallgatni a Gárda betiltását és a többi hülyeséget, amikor egyértelmű, hogy ez csak ideiglenes vmi, részeredmény, ami viharos gyorsasággal változni fog jövőre.
7. Ne ferdíts... Az, hogy sajnálják Sólyom feltartóztatását egyrészt nagy hazugság, másrészt ez igen messze van a bocsánatkéréstől !!
8. Tegnap anyáztam a wiesenthal alapítvány alávaló hazudozását az unió felé. És lám-lám, az egyik szlovák újságíró máris a ludas arcába tolta, hogy tessék mik vannak mo-n, hiszen a wiesenthal ezt terjeszti... (A ku*va anyjukat).
9. Ficó megmutatta a foga fehérjét, mert támadta a kárpát medencei magyar fórumot, hogy szüntessük be, holott ez régebb óta működő fórum, mint maga szlovákia.
10. Kellett volna még vagy tíz percet kérdezgetni, mert már a BBC tudósítójának a kérdésétől is kezdett elborulni az agya...
Asszem elsőre ennyi. Ha te nem ezt láttad, akkor irány a szemészet...

Viktus 2009.09.10. 23:13:20

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke szerint a szécsényi magyar-szlovák kormányfői találkozó [1] semmit sem oldott meg, a problémák forrása a magyar oldalon van.

"Addig, amíg nem sikerül megegyeznünk a nemzetiségi jogok terén a kölcsönösségben, és Magyarország nem magyarázza meg a magyarországi szlovákok kiirtását, a kapcsolatokban nem lehet előrelépés" - jelentette ki csütörtökön este Ján Slota.

-

íme a koaliciós partnere Fico-nak ...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.11. 09:40:06

@Lucius Cornelius Sulla: Te most komolyan azt hiszed, hogy pártállás alapján állok hozzá a dologhoz, és Fico-t támogatom? Ezt miből szűrted le?

@DeMarco:
1. Nem, nem néztem. Lehet, hogy furán hangzik, de a napirendemet nem a politikai eseményekhez igazítom...
2. Nyelvtörvény eddig is volt, csak most szigorították. Tehát nem a visszavonás a cél, hanem a túlkapások visszanyesése, és törvényi biztosítása a kisebbségi nyelvhasználatnak. Hogy agresszív bunkó, az meg nem újdonság, nem kell felvenni. Leplezni próbálja, hogy visszakoznia kellett, hisz többször kijelentette, hogy sem a Sólyom ügyben, sem a nyelvtörvény ügyében nem hajlandó kompromisszumra, most mégis ez történt.
3. Kötelezettséget vállalt, hogy az EBESZ iránymutatása alapján, ha kell, megváltoztatják a törvényt. Márpedig a kisebbségjogi biztos kifogásolta a törvény egyes részeit (pl. a pénzbüntetést). Az, hogy a Fico hazudik erről, nem újdonság, max. az a meglepő, hogy már lelepleződött, és mégis ragaszkodik hozzá.
4. Foglamam sincs, arra se emlékszem, hogy mi volt benne.
5. Ez a te értelmezésed. Persze ha rosszindulattal állsz neki, akkor logikus...
6. Hát, ha szerinted jövőre a FIDESZ engedélyezni fogja a Gárdát, akkor szerintem meg fogsz lepődni. Más az ellenzéki sunnyogás, és más a kormányzati felelősség. Orbánék következetességében én nem bíznék...
7. Fico-ék korábbi keménykedése után a diplokmácia nyelvén ez már bocsánatkérésnek számít, hidd el. Ficoék próbáltak úgy fogalmazni, hogy ne legyen otthon teljes az arcvesztésük.
8. Nem vitatkozom, bár továbbra is hozzáteszem, hogy nem kellett volna alapot adni arra, hogy legyen lehetőségük eltúlzott hírt adni.
9. Elég sok mindent támad szóban, de ez közel sem jelenti azt, hogy meg is fog szűnni, ugyanis semmi köze hozzá. Ha a szlovák állampolgár magyar képviselőket meg ezért valami retorzió éri, akkor magát ássa el, mert az még a nyelvtörvény módosításánál is törvénytelenebb.

Összességében van egy olyan érzésem, hogy ti előre eldöntöttétek, hogy ez kudarc lesz, és minden hajszálba belekapaszkodtok, hogy ezt bizonyítsátok. Ott van pl. a meghívás. Számotokra az fontosabb része, hogy megalázta Bajnait, mert felajánlotta, hogy legyen ez a találkozó Révkomáromban, az oda nem ellő Ciril-Metód szobor avatásán. Számomra meg az, hogy ezzel csak bepróbálkozott, de a) előtte azt is mondta, hogy Bajnai választhatja meg az időpontot és a helyszínt, b) Bajnai nem sétált bele csapdába, hanem nem fogadta el a konkrét helyszínt (és ha van egy kis esze, nem is fogja). Szerintem ez inkább pofára esés, mint alázás...

@Viktus: Slota egy alkoholista barom, mondott ő olyat is, hogy nálunk írtják a szlovákokat, meg hogy nem mer átrepülni Magyarország felett, mert biztos lelőnénk, és hogy a teljes magyar politikai palettának egy célja van: visszacsinálni Trianont. Nem kell őt komolyan venni, olyan ő, mint Torgyán volt Orbán mellett...

Bozdurgán 2009.09.11. 11:02:53

@Fedor:

Most nagyon profán leszek.
amit most sikerként értékeltek az kb ilyen:

Ülök a tv előtt, nézem a barátok köztet, egyszer csak jön egy tahó berugja a bejárati ajtómat, megdugja feleségemet, elkacsolja a tvmet, én meg felemelem ahangom, és sikerként értékelem, hogy legalaább nem tusolt le a dugás után, és a kanapémon terpeszkedve sajnálatosnak minősíti a történteket.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.11. 11:33:45

@Bozdurgán: Nem az a baj, hogy profán vagy, hanem az, hogy irtózatosan sántít a hasonlatod. Az, amit te itt leírtál, az a 40 éves szovjet megszállás. Na azért ettől fényévekre vagyunk. Hogy maradjak a stílusodnál, inkább arról van szó, hogy a szomszéd lakásban élő vejed lekurvázza a lányodat, és megtiltja, hogy beszéljen veled, de egy hosszabb beszélgetés után kijelenti, hogy a lekurvázás túlzás volt, mert az, hogy rámosolygott a hentesfiúra, még nem jelenti azt, hogy ki is kezdett vele, és azt mondja, hogy az eltiltást is visszavonja, ha a közösen kihívott rendőr is azt mondja, hogy ezt nem teheti meg (és mivel az eltiltásra jogalapja nincs, ezt fogja mondani, mint ahogy ezt a rendőr telefonon előre már be is jelentette). Persze ez nem elégíti ki az összes igényedet, de a korábbiakhoz képest ez mindenképp előrelépés, és a szomszédok szemében az erkölcsi fölényed is megmarad, ellentétben azzal, ha mondjuk összeverekedtetek volna a lépcsőházban, mert akkor számukra mindketten csak trógerek lennétek, és ráadásul még ennyit se érnél el vele.

Bozdurgán 2009.09.11. 12:43:54

@Fedor:

A hasonlatommal, a probléma súlyára akartam utalni, analógiát nem akartam vonni.

De legalabb megérkeztünk oda ami az összes vita forrása,mert mi valójában nem abban nem értünk egyet, ahogyan a probléma kezelve van, hanem inkább az eredendő problémák súlyossága a kérdés.

A DAC szurkolók megverésének az elhallgatása, Malina Hedvig elsumákolása , A sunyi nyelvtörvény,A köztársasági elnökkel szembeni atrocitás,a folyamatos atrocitások a kormánypárt koalíciós partnerétől,100 éve biztos háborúhoz vezetett volna.

Most meg semmi, félszeg Bajnai és agresszív Szlovákia
A problémák, és az atrocitások sokkal durvábbak mintsem azt gesztusokkal fel lehetne oldani, főleg úgy hogy 500.000 honfitársunk sorsa függ attól, hogy hogyan kezelik az anyaországot.
Ha az anyaország balek a kissebbségek áldozatok, ha az anyaország erős arcot tud mutatni akkor a kissebségek joga is erősödik.

A gesztusok kora elmúlt, nem jött be 15 éve sem az alapszerződésnél, nem jött be Medgyessy Péternek az ominózus pezsgőzéssel, mert a gesztusok nem állnak arányban a sérelmekkel, a gesztusokból csak az ért aki akar.
És lássuk be a Szolvákok nem akarnak érteni, a szlovákok Komáromban akarnak közösen szláv hittérítős szobrot avatni, ami minimum akkora provokáció mint a felvonulási téri sztálin szobor.

Bozdurgán 2009.09.11. 12:48:16

@Bozdurgán:
és mielőtt félreérted, semmi képpen sem a háborúban látom a megoldást, de számos korábban is említett módon lehetne jelezni, hogy mi egy nép vagyunk, és ha megvered Malina Hedviget akkor az olyan mintha egy magyar államplgárt vernél meg..

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.11. 14:47:25

@Bozdurgán: Nehogy azt hidd, hogy Malina Hedvig meg a DAC ügy nem fáj nekem, és bármelyik nemjobboldalinak ugyanúgy, mint nektek (bár azárt a DAC ügynél meg kell jegyezni, hogy azok a szurkolók azért a nagymagyarországos molinóikkal és jelszavaikkal minimum házhoz mentek a pofonért, és ez még akkor is igaz, ha egyébként teljesen jogtalan és túlzó volt ellenük a fellépés). De mégis, mit kellett volna tennie a magyar diplomáciának azon kívül, hogy szóvá tette minden lehető fórumon?

Neked és minden fanyalgónak javaslom, hogy olvassa el alaposan az alábbi elemzést, csak hogy lássátok, nem csak nekem tűnik ez a tegnapi tárgyalás diplomáciai sikernek...

index.hu/belfold/2009/09/11/fico_lenyelte_a_szecsenyi_bekat/

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.11. 18:54:41

"

A magyar kormány és az országgyűlés "offenzívájának" eredményeként áttörés történt a szlovák államnyelvtörvény ügyében Bajnai Gordon és Robert Fico szlovák kormányfő tárgyalásán. Az elmúlt hetekben a szlovák fél még azt hangoztatta, hogy a nemzetközi közösségnek semmi köze az ügyhöz, a csütörtökön elfogadott közös nyilatkozatban viszont Pozsony már elfogadta az EBESZ kisebbségügyi főbiztosának valamennyi ajánlását - hangsúlyozta a külügyminiszter.

Mint hozzátette: ha bárkit sérelem ér Szlovákiában a nyelvtörvény alapján, azt mostantól "a megfelelő módon - szlovákiai magyar szervezetek, polgármesterek útján - regisztrálni tudják és szóvá tudják tenni". Balázs Péter kiemelte, hogy az EBESZ-ajánlások elfogadására monitoring-rendszert dolgoztak ki a kormányfői találkozón. A kisebbségügyi főbiztos hivatalának képviselői meghívást kapnak majd a nemzeti kisebbségekkel foglalkozó kétoldalú vegyes bizottság üléseire.

A szlovák nyelvtörvényt módosítani kell, de nem lehet elvárni Pozsonytól, hogy ebbe egy hét alatt beleegyezzen, lépésről-lépésre, nemzetközi segítséggel fogja a magyar fél erről meggyőzni a szlovákokat - mondta a külügyminiszter.

Balázs Péter azzal kapcsolatban, hogy a két kormányfő sajnálkozását fejezte ki a magyar államfő meghiúsult révkomáromi látogatása miatt, elismerte, hogy ez nem egyenértékű a bocsánatkéréssel, de úgy vélekedett: "a diplomáciában nagyon erős kifejezés a sajnálkozás, és szlovák részről ez a hiba beismerését jelenti". Ettől függetlenül a magyar fél részéről nincs az ügy lezárva, várják Jacques Barrot igazságügyi biztos írásos állásfoglalását az augusztus 21-i incidenssel kapcsolatban - mondta, hozzátéve, hogy az Európai Bizottság jogi szakvéleménye nagy jelentőséggel bír az unióban.

A külügyminiszter összességében úgy értékelte, hogy a találkozó sem egyértelmű kudarcot, sem győzelmet nem hozott, ezért is hallhatók most leginkább "a szélsőséges, eltúlzott ellenzéki vélemények". Szóvá tette, hogy míg magyar részről a kormányfői tárgyalás feltételeinek megteremtésében négypárti egyetértés volt, az ellenzék - mihelyst eredményt hozott a találkozó - "kiugrik" a konszenzusból. Ezt a lépést "csak a napi politika szintjén lehet értelmezni" - mondta, hozzátéve, hogy ez azért aggasztó, mert a szlovákiai magyarokat hozza hátrányos helyzetbe.

A találkozó ténye azt jelzi, hogy a két ország mégis képes beszélni egymással, azok után, hogy viszonyuk "a kocsmai verekedés szintjére" süllyedt. A kölcsönös vádaskodás helyett a felek az érdekek érvényesítése és kölcsönös megértése irányába mozdult el, mondta a külügyminiszter."

index.hu/kulfold/2009/09/11/balazs_beszeljenek_batran_magyarul_a_szlovakiai_magyarok/

DeMarco 2009.09.11. 19:07:12

@Fedor: Összességében van egy olyan érzésem, hogy te előre eldöntötted, hogy ez siker lesz, és minden hajszálba belekapaszkodsz, hogy ezt bizonyítsad.
"Balázs Péter azzal kapcsolatban, hogy a két kormányfő sajnálkozását fejezte ki a magyar államfő meghiúsult révkomáromi látogatása miatt, elismerte, hogy ez nem egyenértékű a bocsánatkéréssel..." A többi csak terelés ez ügyben.
Sztem te túlzottan optimista vagy, illetve nem, de azt mutatod...
Most mindkét kormány sikerről beszél, de majd kiderül, h ez jelent-e bármit is vetítésen kívül.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.11. 20:05:53

@DeMarco: Már amikor leírtam, akkor tudtam, hogy valaki biztosan le fogja csapni ezt a magas labdát :-)

Nem terelés, hidd el. Olvasgass diplomáciatörténetet... A két cikket egyébként azért linkeltem be, mert szinte szóról-szóra visszamondják a tegnapi megérzéseimet, szóval igazolva érzem magam. Tudom, ez nektek nem elég, mert az hazaáruló, aki mást gondol, mint ti, de akkor is...

És igen optimista vagyok, már csak alkatilag is, de erről már írtam is, tudod jól:

fedor.blog.hu/2009/06/09/pesszimista_orszag

Egyébként honnan lenne lelkierőm vitatkozni veletek? :-)

DeMarco 2009.09.12. 09:48:19

@Fedor: Én is olvastam a két cikket, még előtted. Szépen visszaolvastam a hivatalos változatot. A Híradókban is ugyanazt nyomták, próbált mindenki optimistának látszani. De ez nem változtatott a véleményemen, pont ugyanazt gondoltam akkor is, mint amit neked írtam róla. Ez csak színház, mese nekünk. Asszem én is rendelek egy méteres vonalzót, mint Tata...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.12. 19:22:43

Lassan már fél Európa, köztük a szlovákok is arról beszélnek, hogy a szécsényi találkozó magyar siker volt, de azért ti csak pácolódjatok a savanyú levetekben nyugodtan:

index.hu/kulfold/2009/09/12/sme_fico_tul_agressziv_volt_szecsenyben/

DeMarco 2009.09.13. 09:09:25

@Fedor: Az említett cikkben a külföldi lapok mindössze "óvatos közeledésről" írnak, szó sincs magyar "sikerről". A Sme is csak annyit jegyez meg, hogy Ficó stílusa volt a bunkóbb, de ezt eddig is tudtuk. EREDMÉNYEKRŐL senki egy szót sem ejt...
De tudjuk a "diplomácia nyelvén" ez azt jelenti, hogy hatalmas magyar siker történt... csak mi vagyunk hülyék, hogy nem hisszük el... :((

Viktus 2009.09.13. 20:07:45

@Fedor:

Ennyit erről:

". A nyelvtörvény kérdésében eltért a magyar és a szlovák vitapartnerek véleménye. Fico az EBESZ kisebbségügyi főbiztosára hivatkozva azt állította, hogy a jogszabályon semmit sem kell változtatni, s szerinte a nyelvtörvény elleni dunaszerdahelyi tiltakozáson becsapták és félrevezették a résztvevőket."

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.14. 08:58:26

@Viktus: Most az egy dolog, hogy Fico miket mond, az az ő dolga, hogy hazudik arról, mi van a kisebbségügyi biztos jelentésében. Próbálja magyarázni a bizonyítványát. Viszont Szécsényben kötelezettséget vállalt arra, hogy beépíti azokat az ajánlásokat, és ha nem teszi meg, akkor most már van jogalapunk ezt az orra alá dörgölni.

Viktus 2009.09.14. 09:33:59

@Fedor:

Most az egy dolog, hogy igazat tudnék adni az ideáidnak, ha a való világ nem másról szólna.
Nem érted Fico lényegében mit mondott? az EBESZ az ő értelmezése szerint nem kifogásolta a törvényt így nem is változtat rajta max. lehet több éves vitát kezdeményezni a kérdésről ...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.14. 09:39:07

@Viktus: Csakhogy nekünk meg írás van a kezünkben arról, hogy hazudik (ő írta alá), és ez egy nemzetközi színtéren folyó vitában mindenképp erős adu a kezünkben, és egyértelművé teszi, hogy nem mi vagyunk a hunyók a két veszekedő közül. Fico a saját belpolitikai térfele felé játszik, agresszivitásával csak a folyamatos hátrálását leplezi.

DeMarco 2009.09.14. 10:30:49

@Fedor: Van egy olyan pont ahol már védhetetlen egy álláspont. Nálad ez mikor jön el?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.14. 10:32:06

@DeMarco: Majd ha tényleg elérem :-) De komolyan, majd írok erről részletesebben.

DeMarco 2009.09.19. 15:33:28

"Fico visszatáncolt

Ficónak néhány nap elég volt ahhoz, hogy visszatáncoljon a Bajnai Gordonnal kötött megállapodástól, miszerint a szlovák fél is elfogadja Knut Vollebaeknek, az EBESZ kisebbségügyi főbiztosának ajánlásait. Egyértelműen visszautasította például, hogy Szlovákia kisebbségi törvényt fogadjon el, holott ezt Vollebaek ajánlja.

Ugyanakkor a kulturális miniszterrel együtt mindent megtesz azért, hogy a lényegében értelmetlen nyelvtörvény végrehajtó utasításainak kidolgozásából kizárja a magyarok törvényes képviselőit, akik - akár tetszik, akár nem - a Magyar Koalíció Pártjának politikusai. Ez szintén ellentétes Vollebaek ajánlásaival - zárja kommentárját a lap."

Ugye-ugye...

Viktus 2009.09.19. 16:56:59

@DeMarco:

Na ja most akartam írni Fedornak ... talán felébred a mélyálomból.

Viktus 2009.09.28. 20:41:42

Szlovákia győztesként került ki a nyelvtörvénnyel kapcsolatos vitából - jelentette ki Marek Mad'aric kulturális miniszter vasárnap este az egyik szlovák kereskedelmi televízió adásában.

www.hirszerzo.hu/cikk.nyelvtorveny_szlovakia_gyozott.124667.html

Viktus 2009.10.02. 12:32:29

Orbán újra bírálta a kormány Szlovákiával kapcsolatos politikáját. "Az nem megy, hogy a szlovákok a mi sérelmünkre elkövetnek (...) az európai kultúrával össze nem egyeztethető tetteket, mi pedig utána kedvesen találkozunk velük, kezet rázunk, megállapodunk, az unió megdicsér minket, és kész". Ez a szemléletmód nem fogadható el - közölte.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0