A nap életképe
2009. szeptember 14. írta: Fedor

A nap életképe

Amikor Bajnai arról beszélt, hogy a Paribas és a JP Morgan elemzése szerint a régió országai közül Magyarországon lehet először euró, azt még Orbán Viktor, a fidesz elnöke is megtapsolta. Semjén Zsolt kereszténydemokrata elnök csodálkozva nézett.

forrás

Úgy látszik Orbán ráérzett az ízére annak, hogy milyen az, ha a másik oldalról is dicsérik. Most az ilyen pillanatokra hajt :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr341381204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeMarco 2009.09.14. 18:14:35

Én is megtapsoltam volna. A cirkuszban is szoktam tapsolni, főleg ha nagyon vicceset látok. :)))))))

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.14. 18:56:51

@DeMarco: Persze, tudom, a nagy külföldi elemző és hitelminősítő cégeket is Gyurcsány írányítja a háttérből, különben nem állítanának ilyet :-)

DeMarco 2009.09.14. 20:50:21

@Fedor: :))))) Utoljára 2002-ben volt olyan a helyzet, hogy talán be tudjuk vezetni az eurót pár 1-2 éven belül. Már akkor megmondtam, hogy komcsi kormány alatt messze felejtős az euró, két ok miatt.
1. A komcsiknak (a libsiknek még inkább) nem érdekük a magas forint. Szeretnek játszani az árfolyammal, ide-oda váltogatni a sávokat, inflációval trükközni. Biztos voltam benne, hogy azonnal lerontják a forintot a béka segge alá és ez így is történt. Már akkor szétvetett a méreg, hogy hosszú évekig nem lesz eurónk. Nagy hibát követtek el a cégek, hogy önkényesen nem álltak át akkor euróra. Rá kellett volna kényszeríteni a komcsikra az eurót, nem szabadott volna hagyni, hogy garázdálkodjanak.
Az már csak hab a tortán, hogy a gazdasági rövidlátásuk miatt nem számoltak a válsággal és teljesen védtelenné tették az országot ezzel szemben. Egy időben bevezetett euróval sokkal könnyebben átvészelnénk ezt az időszakot, annak ugyanis nem zuhant az árfolyama. Így viszont családok ezreit hozták gyalázatos helyzetbe, az országot meg az államcsőd legszélére.
2. A másik ok magában a komcsi pártban keresendő. Komoly érdekcsoportokból áll, akik megakadályoznak bármilyen forráscsökkenést. Röviden: fedezet nélküli osztogatásban merül ki. A komcsik fő szavazórétege a nyugdíjasok. Ma már minden 4. adóforint nyugdíjakra megy el. Ezért nagyon vigyáznak, hogy ők semmiképpen ne sérüljenek, mert akkor elveszítenék az utolsó megmaradt szavazóikat is. Ezért minél több és több terhet pakolnak az aktív dolgozó rétegre. De ugyanakkor beszariak is, nem merik meglépni a komoly átalakításokat, mert félnek a társadalommal szembenézni. Inkább a rossz utat választják. Hitelt hitelre halmozva, egyre borzasztóbb helyzetbe kormányozzák az országot. Ma már közel 80%-os az államadósság !!! A duplája annak ami a fidesz alatt volt...
Csak és kizárólag azért történik vmi, mert az IMF kikötötte, hogy a pénzéért cserébe miket kér, honnan mennyi pénzt kell elvonni...

Ezért ne gyere nekem azzal, hogy mikor lehet nálunk euró, mert bármikor is lesz, KURVÁRA EL VAGYUNK VELE KÉSVE !!
Még a szlovákok is bevezették az eurót, ami akkora szégyen, hogy magáért beszél az elmúlt 7 évről...

Mt 2009.09.14. 23:20:45

Csak csendben szeretném megjegyezni, hogy a magyar gazdaság nagyban exportál, csak belső piacra senki se termel. Vagyis sokaknak előnyösebb a gyenge forint. Pártállástól függetlenül.

DeMarco 2009.09.15. 00:41:34

@Mt: Jogos. Ezt nem is vitatom. Elsősorban pénzügyi megközelítést szemléltem, de ha a gazdaságit nézem, akkor nagyon erős lobbiérdekek küzdöttek a forint gyengítése mellett. Csakhogy a válsággal ők is nagyobbat buknak, mint ha euró lenne. Azt meg csak halkan jegyzem meg, hogy egy választók által felhatalmazott pártnak a választói érdekeit kellene figyelembe vennie és nem a lobbiérdekeket, kivéve ha a kettő nem ütközik... Sajnos nálunk a nagytőkések irányítják a mostani kormányt, ezért nem is várható érdemi változás. De nem pártállástól függetlenül, mert a Fidesz évekig magasan tudta tartani a forintot. Más volt a szemlélet, más volt az érdek...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.15. 08:18:26

@DeMarco: A FIDESZ évekig az inflációt is magasan tartotta...

Amúgy meg

1. Abban igazad van, hogy jobb lenne, ha már euró lenne, és hogy még nincs, ez jórészt az MSZP hibája, bár azért én ennyi tudatosságot nem feltételeznék róluk.
2. A jövő évi költségvetés minden lesz, csak nem osztogatós. Ráadásul utána meg FIDESZ kormány jön, szóval még a te koordinátarendszered szerint is minden adott lesz az euró bevezetéséhez :-)
3. "Ma már minden 4. adóforint nyugdíjakra megy el. Ezért nagyon vigyáznak, hogy ők semmiképpen ne sérüljenek, mert akkor elveszítenék az utolsó megmaradt szavazóikat is."
Tehát akkor ezért vették vissza a 13. havi nyugdíjat... Értem :-)
4. "De ugyanakkor beszariak is, nem merik meglépni a komoly átalakításokat, mert félnek a társadalommal szembenézni." Ebben tökéletesen egyetértünk, csupán annyit tennék hozzá, hogy ehhez a beszarisághoz igen nagy mértékben hozzájárult a FIDESZ a támadásaival, a népszavazással, és hogy minden változtatást verbálisan a nemzethalállal tett egyenlővé. Ami már csak azért is rövidlátó dolog volt tőlük, mert megspórolni ezeket a reformokat nem lehet, így meg rájuk marad, és nekik kell megcsinálniuk azt, ami ellen évekig szájaltak, szóval ne félj, Orbánnak is meglesz a maga Öszöde...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.15. 08:24:35

@DeMarco: Ja igen: ha a szocik annyira a gyenge forint lett volna az érdekük, akkor mivel magyarázod, hogy soha nem volt olyan erős a forint az euróval szemben, mint tavaly nyáron, a válság előtt? És azért végignéznék én egy árfolyamgrafikont az euró létrehozása óta, hogy mikor milyen volt a nagyátlag. Szerintem néhány rövid kiugrástól eltekintve semmi különbség nem lenne. Van egy olyan érzésem, hogy nagyon szépít az emlékezeted...

TD223 2009.09.15. 10:43:33

Régió? Szlovákia más régió?

Gratulálok Az Mszp-Szdsz bandának, hogy 8 év alatt legalább 7 évvel sikerült késleltetni az euro bevezetést.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.15. 11:21:06

@TD223: Meg Szlovénia is itt van, de természetesen csak azokról az országokról van szó, amelyekben még nincs euró. De tudom, jólesik minden alkalmat megragadni, hogy beléjük töröljétek a lábatokat (és ami a legszomorúbb, ez esetben jórészt jogosan), pláne mivel a mocskok elérték, hogy a a csehek meg a lengyelek még jobban elszúrják :-)

valójábannemberci 2009.09.15. 22:54:08

@Fedor: A Paribas kapcsán inkább Medgyessy neve villanhat be. ;]
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0