Irónia ellen beoltva?
2009. november 09. írta: Fedor

Irónia ellen beoltva?

Ígérem, most már lezárom a témát :-)

Azt írja a Velvet a vasárnapi Sláger buliról, hogy

Ugyanakkor a juj.hu riportere által megszólaltatott hallgatók szerint az egyenesen méltatlan lenne, ha a korrupcióival vádolt csatornánál kötne ki idoljuk, Bochkor Gábor, akit egyébként az egyik feltűnni vágyó hallgató miniszterelnökként is el tudna képzelni.

Mivel se a belinkelt videóriportban, se a cikkben szereplő "utca embere" miniinterjúkban nem szerepel ilyen kijelentés kifejtve, három dologra tudok gondolni:

  1. Valaki ott, helyben nyilatkozott ilyet, de nem vállalta arccal.
  2. A cikkszerző a fenti fotón látható táblát tartó úriemberre gondolt.
  3. A cikkszerző olvasta szösszenetemet, és rám gondolt.

Ha az első pont fedi a valóságot, akkor oké, nem szóltam. Viszont ha másik kettő közül az egyik, akkor baj van. Ugyanis az régen rossz, ha olyasvalakinek, aki elvileg újságíró (vagy legalábbis cikkek írásából él) a kezébe kell nyomni az Értelmező Kéziszótárt, hogy keresse ki az irónia és a szatíra szavak jelentését.

Jó, rendben, ha valóság ennél bonyolultabb, és a 3-as meg az 1-es pont keverékével van dolgunk (tehát a névtelen illető olvasta az írásomat, és ő vette komolyan), akkor felmentem a riportert a műveletlenség vádja alól :-)

Ha valaki ezek után azt hiszi, hogy beképzelt vagyok, és azt hiszem, körülöttem forog a Föld, nos, lehet, hogy igaza van :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr871513394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeMarco 2009.11.10. 00:57:03

Hát amikor megláttam a táblát, nekem is megfordult a fejemben, h vajon az az idétlenül vigyorgó fej, te lehetsz-e...
De aztán elvetettem az ötletet, lévén, h ennél józanabbnak gondollak és egy iróniából valódi helyzetet teremteni, még neked is merész terv lenne. Így aztán nem tudok másra gondolni, minthogy egy rajongód lehetett a képen, aki komolyan vette amit írtál...

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.11.10. 10:53:30

Ej, így számon kérni az iróniát, miközben magad sem veszed észre, hogy az újságíró is csak ironizált...

Kisbetűvel: az vagy - gondoltam az írás olvasása közben ;-P

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.10. 12:45:19

@DeMarco: 1. Nem voltam kint a koncerten.
2. A "Bochkor for president" sok-éves poén, az úriember is gondolom inkább erre utalva tartotta azt a táblát, már csak azért is, mert ha jól olvasom az aláírást, akkor ő az "SMS Dream Team" nevezetű Bumeráng fan klub oszlopos tagja.
@vadász2: 1. Ez már nagyon duplafenekű :-)
2. Sejtettem, hogy ez lesz, de hát az önirónia is irónia :-)

Win Elen 2009.11.10. 22:10:26

Nekem is a cikked ugrott be. De nem er ekkora egotripet :)
Amugy a president es a prime minister nem ugyanaz. Persze tudjuk, hogy ebben a formaban ez nem is azt jelenti. Csak szoktak keverni, ertheto okokbol.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0