"Ha valakinek mindez nem tetszik, akkor féljen tőlünk"
2009. november 18. írta: Fedor

"Ha valakinek mindez nem tetszik, akkor féljen tőlünk"

Hogy miért nem szeretném, ha Jobbik kormányzati tényező lenne? Idézek pár mondatot a Jobbik nagygyűlésről szóló beszámolóból:

a Jobbik megerősítené a rendőrséget, csendőrséget hozna létre, és legalizálná a Magyar Gárdát, amely a párt rendfenntartójaként működhetne.

A rendőrség megerősítése oké, de hogy mit értenek csendőrség alatt, az kissé zavaros. Amit ki tudok hámozni az infókból, az az, hogy erre a funkcióra épp most alakulnak a településőrségek, tehát okafogyottá válik, mire eljutunk a választásokig, és persze kérdéses, hogy miért lázadoznak, ha rosszemlékű eszmékhez kapcsoljuk őket, ha ők maguk szolgáltatnak alapot hozzá ezekkel az elnevezésekkel.

De lendüljünk túl ezen, fogadjuk el, hogy egyedül a közbiztonságért aggódnak, és erre próbálnak megoldást találni. A mondat második felével viszont akkor se vagyok kibékülve: abból még jó soha nem származott, ha egy szélsőséges párt saját párthadsereget tartott fenn, gondoljunk itt akár az SA-ra, akár (közelebbi példával élve) a Munkásőrségre (demokratikus pártnak eszébe se jut ilyesmi). Nem véletlenül tartozott a rendszerváltás fő követelései közé az utóbbi felszámolása. Én az ilyen szándékok ellen mindig is tiltakozni fogok, bármelyik pártról is legyen szó (a más pártokhoz kapcsolódó biztonsági szolgálatokat ne keverjük ide, az nem ideológiai, hanem üzleti kapcsolat, a biztonsági őrök nem tartanak az őket alkalmazó párt színeiben demonstrációkat, működésük törvényileg szabályozott, és transzparens).

Menjünk tovább.

Szociológiai alapon összeírnák, felmérnék és számolnák a cigányokat, továbbá feloszlatnák az Országos Cigány Önkormányzatot.

A felmérés szükségességét nem vitatom, mindenkinek jobb, ha tisztán látunk. Egy ennyire szabad szemmel látható jellegzetességet, mint a bőrszín, amúgy is hülyeség bizalmas adatként kezelni (persze sok minden függ az összeírás módjától és az adatok későbbi felhasználásától). De miért kéne feloszlatni a Önkormányzatot? Az ország legnagyobb nemzetiségét nem illeti meg ez a jog? Vagy esetleg a többi nemzetiség önkormányzatát is feloszlatnák, csak ezt nem nevesítik? Persze, vannak gondok a jelenlegi vezetéssel, de nem őket inkább lecserélni és a működést megreformálni? Rögtön a legdrasztikusabb módszerhez kell nyúlni? Ez nagyon jól jellemzi azt a gondolkodásmódot, amiből köszönöm, de nem kérek.

Sokszor kérik rajtam számon, hogy miért mondom azt, hogy a Gárda és a Jobbik félelmet kelt. Hát akkor íme egy idézet Vona Gábortól:

Ha valakinek mindez nem tetszik, akkor féljen tőlünk.

Van még kérdés? Mi ez, ha nem nettó fenyegetés? És mit kell érteni ez alatt? Törvényes eljárást, vagy fizikai bántalmazást?

És nem ez az első ilyen, ez csak a legfrissebb, mert megemlíthetném a rendszeres antiszemita kiszólásokat és a kertévék vagy a bevásárlóközpontok elleni fenyegetőzéseket is. Mind-mind arra utalnak, hogy ez a párt semmibe veszi a demokrácia alapszabályait, a jogbiztonságot. Diktatúrában gondolkoznak, és nem is nagyon titkolják.

Maga a rendezvény a sajóbábonyi események tisztázására jött létre (amelynél mind a két fél sáros volt meglátásom szerint), és igen, én már azt is eredménynek tartom, hogy egyáltalán szóba álltak egymással. Ugyanakkor a Jobbik mentalitását mi sem jellemzi jobban, hogy míg a zsidózó cigányvezetőt megtapsolták ("nem a cigányok, hanem a zsidók, akik nem illenek a magyarok közé" mondta Kállai Csaba, igen, az, aki a siófoki menetet vezette tavaly, és emiatt amúgy kvázi főellenség szélsőjobboséknál), azt a cigányvezetőt pedig, aki konstruktívan állt hozzá a kérdéshez, oszlatva egy kicsit a sztereotípiákat ("Nem segély kell nekünk, hanem munka"- mondta Lakatos Attila), és békejobbot nyújtott, azt élből elutasították:

magyarellenes rasszistákkal, gyilkosokkal nem fogunk kezet!

Igen, ez a Jobbik, és az ilyenek miatt nem kérek belőle.

Ceterum censeo: A Jobbik által felvetett kérdések többsége jogos, de az általuk kínált megoldás elfogadhatatlan. 

 

UPDATE

...mióta 2006-ban Vona Gábor pártelnök lett, a Jobbik tudatosan szítja a roma-nem roma konfliktust, hogy kiprovokálja az erőszakos akciókat, áldozatként állítsa be magát és maga mellé állítsa a közvélemény egy jelentékeny részét. „Most is ezt látjuk. Vona konzekvensen erre építi a Jobbik politikáját” – fogalmazott az elemző.

Ez a konfliktus kizárólag a Jobbikot erősíti. A pártnak ezért érdeke, hogy a téma napirenden legyen. Ahogy az is, hogy az áldozatszerep mellett azt az összeesküvés-elméletet erősítse, miszerint a parlamenti pártok – a titkosszolgálatok segítségével – tudatosan provokálják a Gárda-roma konfliktusokat annak érdekében, hogy a Jobbikot leszorítsák a pályáról.

forrás

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr791533673

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lesz-e a Jobbikban Cigánytagozat? 2009.11.19. 14:51:26

Sajóbábonyban Kállai Csaba és Vona Gábor remekül elvolt egy légtérben, amely biztosan és tagadhatatlanul megmutatja, hogy itt bizony szó sincs rasszizmusról, hiszen tényleg csak annak kell félnie, akinek oka van rá.   Hogy kinek van oka félni? A...

Trackback: A Kuruc Demokrata találkozása Rákosi Mátyással 2009.11.18. 09:55:19

Régóta érlelődik bennem az a gondolat, hogy a mai magyar szélsőjobb igazi mintája nem a nyilasok, hanem a Magyar Dolgozók Pártja (lánynevén a Magyar Kommunista Párt), és elsődlegesen a nagy trojka: Rákosi Mátyás, Gerő Ernő és Farkas Mihály. A legjobb m...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TD223 2009.11.18. 09:43:29

"rosszemlékű eszmékhez kapcsoljuk őket, ha ők maguk szolgáltatnak alapot hozzá ezekkel az elnevezésekkel"

Nem szolgáltattak alapot, csupán a megélhetési rettegők rettegnek.

"De miért kéne feloszlatni a Önkormányzatot?"

Mert egymást megvásárolják és korruptak és rasszisták. Lesz cigány érdekképviselet, egy darab, nem 10 különböző szervezet.

"Ha valakinek mindez nem tetszik, akkor féljen tőlünk."

Kinek nem tetszik? Sztojkáéknak? Raffaeléknek? Féljenek.

"Mind-mind arra utalnak, hogy ez a párt semmibe veszi a demokrácia alapszabályait, a jogbiztonságot."

Most az Mszp-ről beszélsz?

A Jobbik minden bűnözőt bebörtönözne. Ki akar mást? A bűnözők féljenek.

"magyarellenes rasszistákkal, gyilkosokkal nem fogunk kezet!"

Ezt nem Vona mondta, CSÚSZTATSZ, DE NAGYON. Valaki a szimpatizánsok közül mondta, magához vett egy mikrofont. Vona azt mondta, majd ha kiérdemlik, akkor kezet fog velük.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.18. 09:49:39

@TD223: Miért csúsztatnék? Hol írtam azt, hogy ezt a Vona mondta? Azt igértem, hogy idézek a beszámolóból. Egy mondatot idéztem Vonától, és ezt jelöltem is.

TD223 2009.11.18. 09:56:39

@Fedor: Azt sem írtad, hogy nem ő mondta.

"és békejobbot nyújtott, azt élből elutasították......Igen, ez a Jobbik"

Ők. Hát mégis kire utalsz?

Ezekért nem azt mondtam, hogy HAZUDSZ, hanem azt, hogy CSÚSZTATSZ. Miniatűr különbség.

TD223 2009.11.18. 10:05:22

Hirtv: "Nehéz gyermekkorára hivatkozik a megvádolt Kolompár"

Ő már fél, LOL.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.11.18. 10:07:31

Nekem sem a szívem csücske a gárda.

A jobbik radikalizmusára viszont szükség van, mert a hatalom és a média, hazug, polkorrekt, kettős mércét, pozitív diszkriminációt használó kommunkiációjával TELE VAN
A TÖKE A TÁRSADALMONAK.

Miért nem lehet ezt megérteni?

400.000 Jobbikos szavazóból 350.000 nem szavazna oda, ha normálisan, az állampolági érdekek mentén kormányoznák az országot. Nem tudom hogy miért olyan nehéz ezt megérteni.

Ha az orvos gyógyítani akar, nem csak a tüneteket kezeli, hanem a betegség gócát is próbálja megszüntetni.

Bozdurgán 2009.11.18. 10:10:40

Ameddig az a reakció az etnikai zavargásra, hogy akkor mostantól a gárda gúnya is tilos addig ez a párt erősödni fog.

A csendőrségnek lehet létjogosultsága, feltéve ha a csendőrséget nem azok a jelenleg látható 20 éves foltosan kinőtt legénybajszú tejfölösszájú tinik fogják alkotni akik most.
A településörség egy újabb blöff most komolyan ki hisz el elezkenek Bármit.
Ne csináljunk már úgy mintha az valós alternatíva lenne.
Ígérni a legkönnyebb, meg úgy csinálni mintha.

A cigányönkormányzatok az állam csecsein lógó tanulatlan, tudatlan helyi hangoskodók kifizetőhelye.
A történet nem szól másról ,mint arról hogy megpróbálják lefizetni a leghangosabb helyi romákat.
Az egész rendszer álszent, semmire sem jó, főleg nem arra, hogy megoldást jelentsen.

Ha az MSZP-nek lenne egy csöpnyi esze ezeket a javaslatokat simán a zászlóra tűzne, és végrehajtaná , igaz akkor az óbégatás helyett tenni is kellene valamit.
A jobbik félelmetes jelenség, de nem kellene úgy csinálni mintha a semmiből jött volna ezt a pártot az MSZP teremtette azzal,hogy a vidéken jelenlévő komoly etnikai problémát egyszerűen megpróbálta elhallgatni, és szociális kérdésként előadni.
És a jelenségre adott válasz is pártálamot idézi TILCSUKBE .Ahelyett, hogy választást nyerne úgy hogy megvalósítja a jobbik terveit, és megpróbálna reagálni az elharapózó etnikai bűnözésre.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.18. 10:18:12

@TD223: "Azt sem írtad, hogy nem ő mondta."

LOL. Elnézést, hogy azt mertem feltételezni, hogy nem okoz gondot a szövegértés. Igyekszem ebbe a hibába többet nem beleesni.

"Ők. Hát mégis kire utalsz?"

Azokra a jobbikosokra, akik jelen voltak:

"A gyűlés végén vastapsot kapott a közönség egy jobbikosként bemutatkozó tagja, aki magához ragadva a mikrofont kijelentette: „magyarellenes rasszistákkal, gyilkosokkal nem fogunk kezet.”"

És van rá egy húszasom, hogy a szimpatizánsok többsége bólogatva olvasva ezt a mondatot.

Szóval a csúsztatás vádját határozottan visszautasítom, ebbe nem fogsz belerángatni.

Bozdurgán 2009.11.18. 10:18:35

Vagy a blogmotor, vagy a cenzor mondjon le:) nagyon hosszút írtam, ezek szerint nagyon feleslegesen:)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.18. 10:20:33

@anti_troll: Neked szól a ceterum censeo.

@Bozdurgán: "A településörség egy újabb blöff most komolyan ki hisz el elezkenek Bármit. Ne csináljunk már úgy mintha az valós alternatíva lenne."

"Ha az MSZP-nek lenne egy csöpnyi esze ezeket a javaslatokat simán a zászlóra tűzne, és végrehajtaná"

Csak én érzek a mondataid között ellentmondást?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.18. 10:27:13

@Bozdurgán: Cenzor nincs, a blogmotor rendetlenkedhet, de speciel én látok tőled egy hosszúnak mondható hozzászólást, még válaszoltam is rá :-)

Bozdurgán 2009.11.18. 10:32:05

@Fedor:

Az hogy beszélünk a problémáról, és az hogy teszünk is valamit két külön dolog.
A kulcsszó a "végrehajtaná".az MSZP által irányított közigazgatás jelenleg nem képes cselekedni.

Amit tenni kellene:
1,meghallgatni a jobikot
2,Azt mondani, hogy oké, legyen csendőrség a neve a szervezetnek
3,létrehozni a rendőrség irányítása alatt egy csendőrség nevű szervezetet
4, adni nekik jól megkölönböztethető külsőségeket
5, kiküldeni az utcára őket

a brandet felépítette a jobbik, csak használni kellene. A tisza cipő jó példa.Régen egy szar volt mindenki szarozta is, most meg divatmárka, és a nevén kívül semmiben sem hasonlít az eredetire.

küldetés teljesítve.A jobbik meg kénytelen előről kezndeni és kitalálni valami mégdurvábbat ezzel együtt egyre jobbat a szélsőség felé topogni.

Bozdurgán 2009.11.18. 10:41:53

Ja és el kellene ismerni, hogy igenis létezik a cigány etnikumra jellemző bűnelkövetés.
mert ez nem rasszizmus.

"magyarellenes rasszistákkal, gyilkosokkal nem fogunk kezet!"
Ne ez viszont rasszizmius, de nem annyira, hogy a mérsékelt mindenből kiábrándult biztos jobbik szavazó elforduljon a jobbiktól.

Ahhoz, hogy elmiépesedjen a jobbik a vállalható felvetéseit asszimilálni kell azonnal ahogy felhozta.
És elismerni, hogy a jobbik szavazó nem a Fidesztől érkezett , hanem az MSZP-ből.
Persze ehhez kellene stratégia , meg aparátus.
Ami most, hogy mesterházi atyus és kovács lacibá lehet a JELÖLT elég esélytelen:)

Viktus 2009.11.18. 10:56:24

Megmondta a fő czigány a Jobbiktól meg Gárdától nem kell félni fogjanak össze zsidót basztatni.

danaz · http://www.autostat.hu/autos-forum 2009.11.18. 10:59:53

Bozdurgán 2009.11.18. 10:10:40

Ennyi a lényeg. Bár annak azért nem örülnék, ha az MSZP a Jobbik programjának megvalósításával választást nyerne, de az már jó lenne, ha elindulnának ezen az úton: a rendteremtés útján. Mert inkább csinálják ők vagy a fidesz jogállami módon, de következetesen, mint 4,5 év múlva a Jobbik polgárháborús állapotok között hasraütésszerűen...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.18. 11:01:39

@Bozdurgán: Tehát nem az a lényeg, hogy tegyenek valamit (tesznek, erről szól a településőrség), hanem az, hogy hívják ezt csendőrségnek.

Értem.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.11.18. 11:07:59

fedor, azért veszélyes terep a szociológiai vizsgálat, ugyanis a kérdés közel sem bőrszín függő. Ugyanis attól, hogy valaki sötétbőrű, esetleg a 223-as számú keretlegény cigánynak látja, attól még nem lesz az. Maximum társadalmilag lehet cigány. Nemsokára nálunk is lesz erről írás. vagy ma délután, vagy holnap reggel. (ráadásul viszonylag sok országos reprezentatív cigánykutatás készült az utóbbi években)
addig is: nol.hu/velemeny/20091116-a__quot_szinvaksag_quot__tarthatatlan

TD223 2009.11.18. 11:09:57

@Fedor: Huha, mintha az Mszp szimpatizánsai nem tudnák egy kanál vízbe fojtani Orbánt, a szadeszosok Vonát...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.18. 11:16:57

@calam (vdani): Ezért írtam azt, hogy "persze sok minden függ az összeírás módjától és az adatok későbbi felhasználásától". Igen, ezt nagyon kemény le kell szabályozni, hogy hátrány ne érhessen senkit emiatt. De jobb lenne, mint ez a maszatolás, ami most van, mert emiatt a helyzet miatt mondhat olyanokat a Vona, hogy "A cigányok 80-90 százaléka meglátása szerint jelenleg a törvényen kívül él", ami ugye nyilvánvaló baromság, de nincs számadat az ember kezében, hogy ezt megcáfolja.
@TD223: Nem, nem tudnák. A kritizálás nem egyenlő ezzel. Kocsmai szinten persze előfordulhatnak indulatok minden oldalról, de pártvezetői szinten, a párt hivatalos politikájának a szintjén ilyen csak a Jobbiknál található meg.

Hamár: A fideszesek vs. Fletó vonalat miért hagytad ki? Véletlenül? ;-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.18. 11:25:52

@calam (vdani): Rákattintottam az általad belinkelt cikkre, és már a felvezetés engem igazol vissza:

"míg a diszkrimináló személy mindig pontosan ismeri a célpontját, addig a diszkrimináció orvoslására vagy a származáshoz kapcsolódó program kidolgozására hivatott személyek nem rendelkeznek, nem rendelkezhetnek adatokkal e tekintetben."

Hát ez itt a gond, ezt az ellentmondást kellene valahogy feloldani. Nem véletlen szerintem, hogy az érintett ombudsmanok is ezen a témán dolgoznak épp:

index.hu/belfold/2009/11/10/dokumentalnak_a_szarmazast_az_ombudsmanok/

Amikor a posztban a fentieket írtam, erre céloztam.

Wrex 2009.11.18. 11:26:53

Miért is rasszizmus ha valaki nem akar kezet fogni magyarellenesekkel ill. gyilkosokkal? Imádnivaló hogy magyarokat bárhol, bárhogy, bármilyen kontextusban, bármilyen kifejezésekkel lehet mocskolni, fikázni, köpködni, az valahogy sose rasszizmus. Bezzeg csak egyszer próbáljon egy magyar (=olyan magyar állampolgár akit nem lehet beskatulyázni pl. zsidónak, cigánynak, muzulmánnak, vietnaminak, urdunak, piréznek, vagy bármi más kisebbségnek) csúnyát mondani egy nem magyar (a fenti halmaz inverze) emberre, akár csak annyit hogy "Ne lopj!", na az már rászizmus. Abba kéne hagyni ám a polkorrektkedést meg a kettős mércét, mert a cucilizmus is - többek között - azért bukott meg, mert az embereknek elegük lett a hazudozásokból.

Gyakorlati példa:
Átlag Béla mit lát: betör hozzá egy cigány (elnézést, meglátogatja az éjszaka folyamán egy kisebbségi úriember, aki, mivel udvarias, ezért nem akarja a ház urát azzal zaklatni hogy az nyissa ki az ajtót, ezért a kerítésen át megy be, és nemesi vérvonalát bizonyítandó, magával viszi ősei szamurájkardját). Ha szerencséje van, akkor csak kirabolja őket (elnézést, hosszúlejáratú (NAGYON hosszú) ingóeszköz-kölcsönt vesz fel, ellenértékül ott hagy pár cipőnyomot).
Ezután az ilyetén munkában megfáradt kisebbségi úriember elpiázza/eljátékgépezi a zsákmányt (pardon, alkoholt nyomokban tartalmazó egészségmegőrző élelmiszert fogyaszt, valamint a szellemi felfrissülést fokozó izgalmas valószínűségszámítási probléma gyakorlati megvalósítását ellenőrzi).
Átlag Béla bemegy a rendőrőrsre, ahol közlik vele hogy le van szarva (illetve ismertetik vele hogy jogában áll hallgatni, amennyiben ezzel a jogával nem kíván élni akkor viszont sürgősen fogadjon soksok testőrt, különben a kisebbségi úriember a rokonyokkal ismét meglátogatja egy újabb kellemes esti testmozgás valamint hosszúlejáratú ingóságkölcsön felvétele céljából). Erre Béla fogja magát és beáll a Gárdába, azaz rászistáfásisztánáci lesz. Bár ilyen előzmények után én el nem tudom képzelni hogy valaki ilyen súlyos, félelemkeltő, nempolkorrekt, stb. lépésre szánja el magát, hiszen ha már az első alkalommal odaadja az összes vagyonát, akkor ez nem történik meg...

TD223 2009.11.18. 11:41:39

@Fedor: Úgy látszik nem fogod fel, hogy nem a pártvezető mondta, akire csúsztatással ráhúztad az egészet.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.18. 11:42:30

@Wrex: "Miért is rasszizmus ha valaki nem akar kezet fogni magyarellenesekkel ill. gyilkosokkal?"

Itt egy olyan cigányvezető nyújtott képletesen is és valóságosan kezet, aki nem vádolható se gyilkossággal, se magyarellenességgel (hisz pont a békés együttélésre törekedett). Tehát az egyetlen indok, hogy így nevezték, az, hogy cigány, és a cigányok között akad magyarellenes is, meg gyilkos is. Te hogy neveznéd ezt a jelenséget? Neked milyen érzés volt "Ne lopj, magyar" feliratokkal találkozni Ausztriában a rendszerváltáskor, ha egyszer te nem loptál?

"Bezzeg csak egyszer próbáljon egy magyar csúnyát mondani egy nem magyar emberre, akár csak annyit hogy "Ne lopj!", na az már rászizmus."

Egy példát mondj. Nem kéne eltúlozni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.18. 11:44:37

@TD223: Ezt az egy mondatot, amin lovagolsz, azt nem (bár ezt nem is állítottam), de azért ajánlom esti olvasmánynak a Vona összest, vagy legalább a belinkelt cikket, és próbáld meg belőle kihámozni, hogy miket mondott ő. Talán sikerülni fog.

makacs szennyeződés 2009.11.18. 11:50:16

itt a lényeg, Fedor, ideírták neked, szerintem, ha nem akarod, hogy kicsit büdös legyen a blogod (izzadságszagú), akkor erre is próbálj meg reflektálni:

Bozdurgán 2009.11.18. 10:10:40

"Ameddig az a reakció az etnikai zavargásra, hogy akkor mostantól a gárda gúnya is tilos addig ez a párt erősödni fog."
...
"A cigányönkormányzatok az állam csecsein lógó tanulatlan, tudatlan helyi hangoskodók kifizetőhelye.
A történet nem szól másról ,mint arról hogy megpróbálják lefizetni a leghangosabb helyi romákat.
Az egész rendszer álszent, semmire sem jó, főleg nem arra, hogy megoldást jelentsen."
...
"A jobbik félelmetes jelenség, de nem kellene úgy csinálni mintha a semmiből jött volna ezt a pártot az MSZP teremtette azzal,hogy a vidéken jelenlévő komoly etnikai problémát egyszerűen megpróbálta elhallgatni, és szociális kérdésként előadni.
És a jelenségre adott válasz is pártálamot idézi TILCSUKBE ."

és

anti_troll ·

"A jobbik radikalizmusára viszont szükség van, mert a hatalom és a média, hazug, polkorrekt, kettős mércét, pozitív diszkriminációt használó kommunkiációjával TELE VAN
A TÖKE A TÁRSADALMONAK.

Miért nem lehet ezt megérteni?

400.000 Jobbikos szavazóból 350.000 nem szavazna oda, ha normálisan, az állampolági érdekek mentén kormányoznák az országot. Nem tudom hogy miért olyan nehéz ezt megérteni."

Bozdurgán 2009.11.18. 11:50:22

@Fedor:

A településörségről jelenleg semmit sem tudunk, konkrétumokra gondoltam.Még mi sem akik azért hardcore politikafogyasztók vagyunk.
Tehát nyugodtan kimondhatjuk, hogy ez nincs.

A csendőrségről sem tudunk semmit.Az elnevezés viszont telitalálat, mert mindenki azt hall ki belőle amit szeretne a rendpártiak a rendet, a kocsmában a fogasra akasztott csendőrsüveget ami elég volt ahhoz, hogy ne legyen balhé.
A rasszisták meg a zsidók összegyűjtésében szerepet válaló szervezetet.

A két szervezet között az a különbség hogy az egyik jelent valamit a másik meg az égvilágon semmit.

Ugyhogy igen a lényeg, hogy hogyan hívják,a településörség csak egy név az 1000 meg nem valósult javaslat között, a csendőrség mint név maga a jelentéshordozó ígéret, a kérdés, hogy mivel töltjük meg, az MSZP megtölthetné azzal ami vállalható, ehelyett végignézni, hogy a jobik töltse meg a saját tartalmával.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.18. 11:56:56

Újabb csemege! :D

Településőrség? Nevetséges. Te tényleg hiszel még az mszpnek?
A csendőrség pedig egy egész jó hatékonysággal működő szervezet volt, ami számos nyugati országban most is működik, szintén egész jó hatékonysággal.
Itt az egyetlen jogos kritika, hogy tényleg nem tudni Vona, hogyan is gondolja konkrétan.

"legalizálná a Magyar Gárdát, amely a párt rendfenntartójaként működhetne."
Ezt meghallgatnám eredetiben is, mert van egy olyan érzésem, hogy a (zs)index itt egy hangányit ferdített.

"feloszlatnák az Országos Cigány Önkormányzatot."
Szerintem kicsit informálódj. A kritikád egyáltalán nem jogos. Az OCÖ a korrupt politikusokat képviseli nem a cigányságot. Valóságban a cigányságnak, fene nagy liberalizmus ide, vagy oda, nincsen képviselője. Úgyhogy ez teljesen jogos felvetés.

"Ha valakinek mindez nem tetszik, akkor féljen tőlünk."
Szerintem konkrétan leszar téged a Jobbik, de ha nagyon akarsz félhetsz.
Eszedbe jutott már, hogy ezt a politikus- és cigánybűnözőknek üzente?

"magyarellenes rasszistákkal, gyilkosokkal nem fogunk kezet!"
Szóval te kezet fognál magyarellenes rasszistákkal és/vagy gyilkosokkal? Ha nem, nem értem mi a problémád?

Attila64 · www.sagaontour.ca 2009.11.18. 11:59:40

"magyarellenes rasszistákkal, gyilkosokkal nem fogunk kezet!"

Én sem. Akkor én már rasszista vagyok?

De te azért menjél le nyugodtan Sajóbábonyba (vagy bármelyik borsodi településre)és kezelj le velük!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.18. 12:04:38

@makacs szennyeződés: "Ameddig az a reakció az etnikai zavargásra, hogy akkor mostantól a gárda gúnya is tilos addig ez a párt erősödni fog."

De nem ez az egyetlen reakció, nem véletlenül linkeltem be a közbiztonsági intézkedésekről szóló cikket, de akkor újra:

index.hu/belfold/2009/11/17/felereszt_mar_vegrehajtottak_bajnai_kozbiztonsagi_csomagjat/

Nem lehet azt mondani, hogy nincs előrelépés a téren

"A cigányönkormányzatok az állam csecsein lógó tanulatlan, tudatlan helyi hangoskodók kifizetőhelye."

De erre a problémára nem a megszüntetés a megoldás, hanem a korrupt vezetők leváltása, és a szigorúbb ellenőrzés. Ha mondjuk egy demokratikus választáson vsalások történnek, akkor nem a megodás, hogy ne legyen több választás...

"A jobbik félelmetes jelenség, de nem kellene úgy csinálni mintha a semmiből jött volna ezt a pártot az MSZP teremtette azzal,hogy a vidéken jelenlévő komoly etnikai problémát egyszerűen megpróbálta elhallgatni, és szociális kérdésként előadni."

A problémát (részben) valóban az MSZP teremtette, de attól még a Jobbik rossz válasz erre a problémára, és a Gárda betiltása nem az elkendőzés miatt volt, hanem azért, mert demokráciában elfogadhatatlan az, amit képviselnek és ahogy viselkednek. A Jobbikot egyébként nem is tiltották be, nincs is ilyen hivatalos szándék, mert az párt, politikai képviselet. Ha őket betiltották volna, na az lenne pártállami reakció, de erről szó sincs, sőt, választásokon indulhatnak, beszélhetnek hülyeségeket, stb.
@Bozdurgán: Ne haragudj, de nekem az eszmefuttatásodból továbbra is csak az jön le, hogy ha a Jobbik csinál egy rendcsináló szervezetet, és azt csendőrségnek hívja, akkor az jó, bármit is csinálnak, ha meg a kormány csinálja meg ugyanazt, csak épp törvényes keretek között, és településőrségnek hívja, akkor az rossz, bármit is csinálnak.

Mt 2009.11.18. 12:05:21

Valaki magyarázza el nekem, mi lesz a csendőrség? Miben fog különbözni a rendőrségtől?? Vidéken csendőrök lesznek, a városban meg rendőrök? Mert ennek semmi értelme. Kevesebb joga lesz? Szintén semmi értelme.

A közbiztonság érdekében a legfontosabb szerintem a rendőrség presztízsének helyreállítása lenne. Ha a rendőri szakma vonzó lenne, többen mennének rendőrnek, több embert lehetne vidékre küldeni, stb.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.18. 12:07:57

@TaTa86.: Az összes felvetésedre már válaszoltam a kommentekben és a posztban. Olvasgass.
@Attila64: Neked is csak ezt tudom javasolni, nem fogom ismételgetni magam.

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.11.18. 12:12:14

hát baszki az agyamra mentek (mennek) ezzel a csendőrség dumával. mi a picsa lenne az a csendőrség? valami szupermenek gyűjtőhelye, akik ha összehúzzák a szemöldöküket,akkor a cigányok hazahúznak és teljes kussban lapítanak a putri sarkában? ugyan mitől? mitől lenne nagyobb tekintélye a csendőrnek, mint egy mai rendőrnek? mi az a jogkor, amit kihasználva a csendőr tekintélyt kovácsol magának? mitől, mitől és mitől lenne jobb ez a szervezet a bűnmegelőzésben, mint a mai rendőrség?
valaki legyen szíves és magyarázza már el nekem.

Wrex 2009.11.18. 12:12:29

@Fedor: Példát, vaze? Jó, mondok példát: "Azéé mee cigáány vagyok?!?"

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.18. 12:14:34

@Wrex: És ez hány rendőrt hatott meg eddig, szerinted? Én komoly példáról beszéltem, nem elfogott bűnözők védekezéséről...

Bozdurgán 2009.11.18. 12:19:12

@Fedor:

Teljesen félreértessz, vonatkoztassunk el a jobiktól, mint tömörüléstől, tekintsük csak egy átlagos ellenfélnek.

A cél, hogy legyőzzük, minék kevesebb pénzből.
A mód meg szerintem az, hogy öljük meg azokat a javaslatokat amivel népszerű.
/itt nem az elsumákolást értem, hanem a megoldás felé vezető utat/
A javaslataikat meg úgy a legkönyebb megölni, ha bevesszük a repertoárba.
Pl a csendőrség, vagy a cigány önkormányzati rendszer átalakítása/megszüntetése.

A településörség mint szervezet nem tudom mire jó, fölösleges 0-ról felépíteni egy "márkát", mikor elég lenne elvenni.
Értelmezhetetlen, 100 emberből 100 nem tudja, hogy mit fognak csinálni, milyen keretek között, milyen pénzből, milyen szervezetekkel együttműködve, semmit csak egy név.

És így , csak veszteni lehet szavazatokat, mert csendőr feliratú embereket már láttam a TV-ben
Településörség feliratúakat meg nem.
/szerintem nem is férne ki egy átlagember hátára csak függőlegesen:)/

Én most abban, hogy tesz e valamit vagy nem, nem látok különbséget, mert mindkét szervezet csak szavakban működik.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.18. 12:26:01

@Bozdurgán: De miért kéne átvennie egy ilyen baljósan csengő "brand"-et az MSZP-nek? Nekem nem az a célom, hogy az MSZP-nek jó legyen, hanem az, hogy az országnak jó legyen, és erre a célra a törvényes keretek között működő településőrséget alkalmasabbnak találom, mint egy szélsőjobb párt nevében is diktatórikus hagyományokra utaló szervezetét. A működése legyen meggyőző, ne a neve! Persze sokat még nem lehet tudni róluk, hisz épp most alakulnak (van, ahol már létezik), de a keretek jobbak, mert törvényileg leszabályozottak, mint ahogy a működési forrás is. Ha az MSZP opportunista módon átvenné a csendőrség elnevezést is, joggal lehetne elvtelenséggel vádolni (igen, más okok miatt így is, de én most csak konkrétan erről a témáról beszélek).

Peetee 2009.11.18. 12:29:55

Nekem is elgem van a mostani politikai elitből, a lehúzásból, abból, hogy látom a pénz (rettenetes sok pénzt) elfojni magánzsebekbe.
De erre nem az a megoldás, amit a Jobbik kínál.
Tisztességes honpolgárnak tartom magam, és szeretem az országomat, a kultúrámat, a népemet. De együtt tudok élni másokkal, a problémás kisebbsgékekkel. Nem az a megoldás a problémára, hogy földe taposunk többtízezer embert.
Az öcsém gárdista. Kb. 1 éve.
Előtte ember volt. Most önmagából kifordult ÁLLAT lett, akivel nem lehet eszmecserét folytatni, mert 1 féle vélemény létezik számára: az övé.
Én, a bátyja is ellenség vagyok, pedig nem mondtam soha, hogy rossz az amit csinál(nak), csupán elmondtam az én álláspontomat. Elmondtam neki, hogy attól még hogy nem egyféleképpen gondolkodunk a jövőt tekintve még egy úton járunk.
Hozzáteszem az én lakásomban lakik, mert önállóan megélni nem tud az eszterályos fizetéséből. Én új lakásba költöztem a régit nem adtam el, hanem felajánlottam neki.
Ennek ellenére én is ellenség vagyok, a múlt héten hazaárulónak kiáltott ki, mert fuvarszervezéssel fogalkozom egy nemezetközi cég vidéki irodájában.
Agymosás, egymás butítása, az erőszak felé fordulás az alapja. Látom-tudom a saját testvéremen.
A saját véremet fordítják ellenem.
Édesapánkkal összeveszett (csúnyán) pár hete, mert alkatrész-gyártó 10-15fős vállalkozása osztrák, német és amerikai vállaltoknak beszállítója.
Ezért apánkat is "hazaáruló, korcsmagyar"-nak nevezte.

Jobbik-Gárda-erőszakszervezet:
Lehet játszani a pics@tokat, meg fröcsögni a NAGY magyarságról, és kizárni minden nációt az országunkból, de akkor:
- Nem kell a modern tecnika vívmányaival sem élni, azzal a technikai kultúrával, amit ezek a népek hoztak ide (nem a romákra gondolok).

Lehet fogorvoshoz menni amalgános tömésért, nem kell az amerikai polimerizációs.
Nem kell enegriatakarékos izzó, jó nekünk a hagyományos, aztán megint Tatabánya-Oroszlány-Gyöngyös lesz Európa legszennyezettebb városa.
Lehet menni lefelé a bányába szenet fejteni, mert a külföd kizárásával az enegriát is magatoknak kell előállítani.
Vagy mit terveztek?
Engem fogtok munkatáborba küldeni, mert külföldi cégnek dogloztam?
MI JÖN, TERROÁLLAM, Ti beteg állatok???????

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.11.18. 12:34:43

Lényegtelen kérdéseken megy a rugózás.
Vona csenőrséget akar az önmagát lejáratott rendőrség helyett.

Nekem qrvára mindegy, csak rend legyen.

Rend van? Nincs. Most akkor azon kell rugózni hogy legyen e rend, vagy azon hogy hogy hívják azt a szervezetet aki majd rendet tesz.

A hazudozásból, ferdítésből, félremagyarázásból, csúsztatásból mindenkinek elege van.
ENNEK KELL VÉGET VETNI ELSŐSŐRBAN, és normálisan, törvényes, etikus módon kormányozni az országot.
Igazam van, vagy nincs? Igen vagy nem? Nincs harmadik válasz.

Normálisan kormányoz a kormány? NEm.
Vitatja e valaki ezt a nemet?

Jöjjön valaki, és ragadja meg a problémát a gyökerénél, és qurvára leszarom hogy Jobbik, vagy Balabbik a neve, település őrséget hoz létre vagy csendőrséget.

Mindig a lényegi kérdést kell egy igennel vagy nemmel megválaszolni először, a többi utána már sokkal könnyebb.

Bozdurgán 2009.11.18. 12:38:54

@Fedor:

hát persze, elméletben igazad van:)

gyakorlatban meg az emberek többségének a csendőrség nem jelent rosszat.
Pl kádár alatt is rendőrségnek hívták a rendőrséget meg most is mégsem gondolja senki, hogy ugyanazok a feladatai.

Az MSZP-t gyűlölöm, de most ő van hatalmon ő tud tenni az ellen, hogy a jobbik szélső szárnyának hangjai túl erősek legyenek.
Ráadásul ezek többnyire az ő szavazói.
Mire a településörség bizonyít több év nincs annyi ideje az országnak.Könnyebb lenne egy olyan névvel ami a rendet jelenti.

Wrex 2009.11.18. 12:44:30

@Fedor: Ki beszél itt a rendőrségről? Az agymosott liberósok kiabálják mindig a tényekről beszélőkre hogy rászistá.

ionsrác 2009.11.18. 12:44:42

településőrség, persze.
rendőrség bővítése a 24. órában, igen.
utólag.
hiteles lépés, nézz csak körül, sokan bíznak benne.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.18. 12:46:23

@úriparaszt: Use the Wikipedia young Jedi!
hu.wikipedia.org/wiki/Csend%C5%91rs%C3%A9g

Egyébként a csendőrség legnagyobb előnye, hogy kipróbált működő modell. Egyedül a PC miatt nincs, mert az übermenschek félne, hogy amint felállítják, rögtön holokausztolni kezdenek.

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.11.18. 12:49:33

@TaTa86.: lózung, ködös ábránd, megfáradt, szépített emlékezet.

a kérdésre válaszolj!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.18. 12:56:24

@Wrex: Persze.
@ionsrác: Hogy egy olyan kezdeményezésben nem nagyon hisznek az emberek, amelyhez köze van az MSZP-nek, valóban nem csodálkozom, tettek érte eleget, hogy így legyen. De azt illene figyelembe venni, hogy Bajnai elég önjáró, és az MSZP csak kényszerűségből áll mögötte. Abban se hitt szinte senki tavasszal, hogy pár hónap alatt elhárítja a vihart, és visszaállítja a magyar gazdaság hitelességét, a tények viszont mást mutatnak így fél év elteltével. Szóval én azt mondom ,hogy ne temessük előre azt a településőrséget. Lehet, hogy megbukik, ez benne van a pakliban, de nekem akkor is bizalomgerjesztőbb egy olyan szervezet, amelynek törvénybe rögzített keretei vannak, és az állam áll mögötte (erőszakszervezet csak így, ebben a formában elfogadható), és már elkezdett működni, mint egy szélsőséges párt zavaros ideológiájú önbíráskodó szabadcsapata, amely fölött semmilyen korrekt kontroll nincs.

Mt 2009.11.18. 13:03:03

Valaki írja meg Úriparasztnak meg nekem, miről fog szólni az a csendőrség, amit a Jobbik akar!!!!!! Mi lenne a feladatuk???? Miben különbözne a rendőröktől????

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.18. 13:15:40

@úriparaszt: Hát én vagyok a szakértő?
Úgy szelektálok mint az evolúciós algoritmus. Ha valamiről látom, hogy működik, függetlenül attól, hogy nem tudom miért, akkor azt ildomosnak látom átvenni. Ha látom valamiről, hogy nem működik, azt pedig hanyagolni kell.

A csendőrség működik. Olaszországban, Franciaországban, Romániában stb.
Ha a nápolyi és szicíliai maffia ellen jók, akkor talán a rajmaffiával(, bazz' van ilyen szó az ff szerint is?) is elbírnak.

Mt 2009.11.18. 13:24:58

@TaTa86.: Azért Olaszország, Franciaország, Románia nem a közbiztonságról szól:)

INkvizitor 2009.11.18. 13:54:53

Csendőrség: törvényességi felügyeletét a település jegyzője, szakmai felügyeletét pedig a területileg illetékes rendőrkapitány látja el, mintegy "felturbózott polgárőrség"... fegyver viselési és használati jogosítvánnyal, intézkedési jogkörrel, szabálysértési ügyekben, illetve kisebb bűncselekményekben nyomozati jogkörrel, ki volt ez találva régen, ki van ez találva most is külhonban, nem a spanyol viaszt kell feltalálni..

lehetne bele toborozni leszerelt nyugdíjas 38 éves (!) rendőrökből, kivénhedt katonákból, meg hasonlókból...

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.11.18. 13:58:30

@TaTa86.: látod, nekem 'csak' ennyi a problémám a csendőrséggel. egszerűen nem látom miért lenne jobb, mint a rendőrség (gatyábarázás után).
úgy emlegeti és úgy kívánja 'mindenki', mint valami csodaszert, ami azonnal megoldja a közbiztonság, bűnmegelőzés problémáját.
mivel jóval a háború után születtem, én csak a nagyapám történeteiből tudom falun hogyan működött, az nekem nem kívánatos és nem is meggyőző. olyat én is tudok.

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.11.18. 13:59:30

@INkvizitor: és miben tér el a rendőrségtől a jogköre, képesítése? mennyivel másabb, mint a körzeti megbízott?

INkvizitor 2009.11.18. 14:16:45

A @úriparaszt: a jegyző a góré, nem a belügyminiszter...

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.11.18. 14:20:55

@INkvizitor: és? ettől tisztelni fogja az utca embere? félni fognak tőle a bűnözők? hatékonyabb lesz a felderítés? elrettentőbb lesz a büntetés?

Blackrock (törölt) 2009.11.18. 14:30:49

Az egész jobbikot - mint általában a fasiszta szervezeteket - a korrupció élteti, így ők is üzleti vállalkozásként funkcionálnak. nem véletlen az sem, hogy rengeteg a büntetett előéletű (értsd. söpredék) a a soraikban. Egyébként az egész arról szól, hogy a sok marha bejuttassa vonát meg a sleppjét a parlamentbe...ennyi és emmi több.

Egyébként nekem nem tetszik a Jobbik, és basszák szájba a nyilas kurva anyjukat, én nem félek tőlük.

INkvizitor 2009.11.18. 14:50:08

@úriparaszt: jaj ne má'.... :))) a jegyzőnek eddig is volt hatósági jogköre, csak nem volt kivel végre hajtatnia... erre jó lenne... amiről Te beszélsz (azon kívül, hogy kákán csomó keresés), az a teljes hazai bűnüldözés megreformálása... ez meg bármilyen elrettentően is hangzik, csak "radikálisan" megy :)

2009.11.18. 14:50:18

Talán azt kellene megvizsgálni, hogy miért alakult meg a Gárda? Milyen események hatására jött létre. Mert ez a szoci-szadesz kormány--mint ahogy a politilai elitnek nevezett megélhetési képviselök is---magasan tett a közbiztonságra!Ahelyett hogy tettek volna valamit ellene, hangzatos szólamokat intéztek a megélhetési bünözés eltüréséröl( Kuncze)Tudom nem volt idejük, mert lopni kellett és ez fontosabb az ország ügyeinél. Na ezért alakult meg a Gárda! Pont a napokban adta elö magát Lampert M. volt miniszter, mondván hogy ö tudja hogy ellopnak tyukot, krumplit, stb--de az nem számit, mert nem nagy bün, elnézhetö!! Nem hogy azon törnék azt a buta fejüket hogy rend legyen az országban mindenütt, ilyen ökörséget mond Lampert is. Remélem eltünik hamarosan, mint a többiek is!

Blackrock (törölt) 2009.11.18. 15:22:36

@Jobb: oszi bácsinak követ kötni a lábára és be vele a dunába.

Naumov 2009.11.18. 15:42:09

Fedorkám, jól látszik hogy életedben nem láttál még magyar gárdistát sem közelről, sem messziről, ha ugyanis láttál volna, akkor tudnád azt is, hogy a túlnyomó többségük tornából felmentett ifjú szerencsétlen akinek ez az egyetlen esélye az életben hogy bármilyen egyenruhát magára húzhasson, illetve élete delén jelentősen túlhaladt pocakos családapa esetleg nagyapa, aki szeretne még egyszer fiatal lenni. Fentiekből kifolyólag az sem igaz, hiába írjátok le naponta huszonötször, hogy a gárdisták a cigánysoron masíroznak, és félelmet keltenek az ott élőkben, mivel nagyjából tökéletesen alkalmatlanok arra, hogy bármilyen normális emberben félelmet keltsenek, a cigánysorra pedig legfeljebb sokszoros rendőri biztosítással merészkednek, tekintve hogy enélkül nagyjából öt darab átlagos felnőtt roma honfitársunk percek alatt gulyáshúst aprítana az egész gárdából. Orbánnak tökéletesen igaza volt, amikor azt mondta hogy két pofonnal haza lehet majd őket zavarni (nota bene, Horthyt kár volt beleszőnie a mondatba), és egészen nyugodt lehetsz, hogy amennyiben odakerülnek, ugyanúgy meg fogják ezt tenni, mint ahogy például Szabó Albert dísznyilast is percek alatt kipaterolták az országból 1998-ban, aki előtte éveken keresztül nyugodtan cionkapitalistázhatott a Horn-kormány ideje alatt. Ezt egyébként a jelenlegi kormányzat is egészen nyugodtan megtehetné, csak nekik érdekükben áll a gárda körüli hisztéria fenntartása, tekintve hogy a szavazataik jelentős részét húsz éve az állítólagos fasizmustól rettegő honpolgároktól gyűjtik be. Szóval szerintem egészen nyugodtan kezdj el drukkolni a Fidesz jövő évi győzelméért - már amennyiben tényleg szívügyed ez a téma, és nem csupán egy vagy a megélhetési rettegők közül.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.18. 16:26:02

@Fedor: Én a Pepszi Kólát jobban szeretem mint a Koka Kólát, de ha szomjas vagyok akármelyik jöhet.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.18. 16:32:53

@Peetee:
Ez így egyszerre kicsit sok volt Píti, a hiányzó betüket betudom annak, hogy nagyon ideges vagy a tesód miatt és meg is tudlak érteni.
"Nem az a megoldás a problémára, hogy földe taposunk többtízezer embert."
Persze hogy nem, de ezt nem mondta senki sem.
A véleményem az, hogy nem kell általánosítani, attól hogy a tesód meghibbant attól még nem hülye minden gárdista.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.18. 16:39:26

@Mt: Svájc, Portugália, Németország, Vatikán?

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.18. 16:43:00

@Blackrock: új jelenség Fedor blogjában (már amit olvastatm) GRATS

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.18. 18:07:06

@Talon Karrde: Hoppá, amint a gárdistákról van szó, akkor rögtön rossz dolog az általánosítás? Pedig egy kicsit több az alapja, mert ha valaki cigánynak születik, arról nem tehet, de hogy valakiből gárdista legyen, az már szabadon választott tevékenység...

:::

Mindazoknak, akik hozzák példának a csendőrség elnevezéseket szerte Európából: A vörös csillag máshol csak egy sörmárka logója, a nyilaskereszt máshol csak egy ártalmatlan ősi jelkép, nálunk mégis be van tiltva mind a kettő, mert nagyon rossz tapasztalatok fűződnek hozzájuk a legutóbbi rendszeres használatukból...

Mindazoknak, akik a gárdákkal teszik ugyanezt: komolyan azt hiszitek, hogy az a probléma velük, hogy Gárdának hívják őket, és nem az, amit képviselnek és művelnek?

@Naumov: A nyilasok meg a nácik is pocakos házmesterek meg buta kölkök voltak egyesével javarészt, de együtt, tömegben mégsem nevezném ártalmatlannak őket...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.18. 18:08:05

@Fedor: "a nyilaskereszt máshol csak egy ártalmatlan ősi jelkép" Természetesen horogkeresztet akartam írni...

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.18. 18:51:51

@Fedor: Az általánosítás MINDEN esetben rossz, de főleg akkor ha EGYETLEN EGY esetből kiindulva általánosít valaki. Én nem mondtam soha hogy MINDEN cigány bűnözik csak azt hogy sok és azok nagyon pofátlan módon.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.18. 19:00:17

@Talon Karrde: "Az általánosítás MINDEN esetben rossz"

Hát nem ezt mondom én is? Csak az ediggi hozzászólásaidból nem ez jött le :-)

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.18. 19:07:42

@Fedor: Akkor légy szives olvasd el még egyszer őket (és nem csak azokat amiket a te blogodon követtem el). :)

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.18. 19:09:37

@Fedor:
videotar.mtv.hu/Videok/2009/11/18/09/Polgarhaborus_helyzett_l_tartanak_Sajobabonyban.aspx
Ma reggel megemeltem a kalapomat Faragó Péter MSZP-s polgármster előtt. 90%-ban egyezik a véleményünk. Kár hogy kevés ilyen MSZP-s van és nem FENTEBB a párthierarchiában.

Viktus 2009.11.19. 01:02:18

Nem beszélünk, pedig egymás mellett élünk, egymás szagát szagoljuk. Nem beszélünk, vagy nem beszélünk megfelelően. Nem beszélünk elfogulatlanul, mellébeszélés nélkül, árnyaltan. Mert ha kimondanánk a problémákat, talán megoldást is kellene rájuk keresni. Márpedig egy problémát csakis úgy lehet megoldani, ha beszélünk róla ha jól beszélünk róla. És ha eljut azokhoz, akikről beszélünk, hogy ők is hozzá tudják tenni a maguk igazát és a maguk gondolatait. Hogy egyáltalán lehessenek gondolataik arról, ami nagyrészt az ő kihagyásukkal történik.
Két végzős Filmművészetis beszél és beszélget. Hangfoszlányok készülő dokumentumfilmjükből.
Ha te is bele akarsz beszélni, itt megteheted: nd.filmworks@gmail.com

www.youtube.com/watch?v=w3k4og13Prk

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.19. 06:08:06

"Egy sajóbábonyi cigányasszony szerint MSZP-s Katika terjesztette, hogy jönnek a gárdisták és megölik őket"

Tehát megvan a provokáció forrása, nem mintha nem tudtuk volna, kik kavarták a szart.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.19. 08:28:11

@Talon Karrde: Hirtelen de hiteles hírforrások lettek a cigányok :-)

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.19. 08:38:21

@Fedor: :-) Nem vicces amit mondol, soha nem mondtam hogy nem lenne hiteles egy cigány. Azt mondtam többször hogy manipulálják őket a háttérből. Ha Kolompár & Co. nem kezdte volna el terjeszteni a "rettegés" mantrát, akkor más világ lenne már régen. Tudod, van egy olyan mondás hogy a gyerek és a részeg ember igazat mond. Hasonlóan igaznak fogadom el azokat az állításokat is amiket egyszerű cigányemberek mondanak, nem azért mert részegek vagy gyerekesek, hanem azért mert borzasztó befolyásolhatóak.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.19. 08:46:38

@Talon Karrde: Borzasztóan befolyásolható, TEHÁT biztos igazat mond.

Ezt inkább nem kommentálnám.

Persze nem állítom azt, hogy biztosan nem mond igazat, mert nem tudhatom, nem is a cigányasszonnyal van nekem gondom, meg nem is azzal, amit mond, hanem azzal, hogy ha nektek valami nem tetszőt mondanak, akkor rögtön jön a vád, hogy manipulálják őket a háttérből (cigányvezetők, jogvédők, kormánypártiak, nemzetbiztonságiak, ufók, bárki), de ha véletlenül olyat mondanak, ami tetszik, akkor rögtön készen álltok a fenti megállapításodhoz hasonló logikai bakugrásokra.

Hisz már a bejegyzésem is jórészt erről szól: Kállai Csaba, aki a siófoki menetet vezette, és ezért szinte egyes számú közellenség, rögtön tapsot kapott huhogás helyett, amint elkezdett zsidózni...

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.19. 08:50:49

@Fedor: FEDOR, ha még egyszer összemosol engem a JOBBIKKAL/GÁRDÁVAL/KURUCCAL azaz többes szám első személyként (nektek, készen álltok, stb.) hivatkozol rám esküszöm hogy lekeverek neked egy írdatlan nagy virtuális pofont. OK?

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.19. 08:56:28

@Fedor: Nézd meg a videót a kuruc.info-n, nem hiszem hogy elromolna a mouse-od balgombja ha ráklikkelsz, vonj le egy következtetést és utánna szólj, kérlek.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.19. 09:28:19

@Talon Karrde: Egy szóval nem írtam, hogy aki így viselkedik, az csak Jobbikos, Gárdista, stb. lehet, nm szűkítettem le a kört. De te most konkrétan így viselkedtél, és sokan vannak, akik így viselkednek, ezek összességére értettem (bár igen, az általad felsoroltak is odatartoznak).

Ha meg egy videót szeretnél megnézetni velem, akkor legalább linkeld be légyszíves, nem vagyok gondolatolvasó, hogy ennyiből tudjam, pontosan mire célzol.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.19. 10:18:03

@Fedor: kuruc.info/r/34/50628/
Nem akartam a blogodat beszennyezni vele.
Ha a "Egy sajóbábonyi cigányasszony szerint MSZP-s Katika terjesztette, hogy jönnek a gárdisták és megölik őket" mondatra (copy-paste) rákeresel, akkor elsőnek ezt dobja a Google.
Tudod, most én sem általánosítani akarok, de ha hatékonyan akarsz fellépni az általad nem kedvelt pártok/szervezetek/emberek/állítások ellen, akkor érdemes lenne komoly érdeklődést tanusítsál irányukban. Ha nekem nem tetszik valami, akkor nem leszólom/hülyét csinálok belőle/nem kommentálom hanem 1. megpróbálok utánnanézni hogy tényleg úgy van-e, ha igen akkor 2. megpróbálok informálódni azokról akik elkövették, 3. beleképzelem magam a helyükbe és ha képtelen vagyok eddigi tudásom szerint megérteni őket akkor esetleg szóvá teszem.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.19. 10:25:20

@Talon Karrde: De honnan tudjam, hogy mit keressek, ha nem írod mellé, hogy miről szól az a videó? Nyugodtan belinkelheted, azárt van a komment mező...

Most ha megnézem azt a videót, akkor mi változik? Úgy látszik még mindig nem esett le, hogy én nem a cigányasszony szavait kívánom kétségbe vonni...

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.19. 10:55:12

@Fedor: Jó Fedor, konkrétan kinek a szavait kívánod kétségbe vonni és milyen érvek alapján?

u.i.: Megnézted a videót? Tudtoddal öltek gárdisták gyermekeket, esetleg robbantgattak? A TV nem hibás hogy a cigányot a TV nézése közben ilyen következtetésekre jutnak?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.19. 11:03:35

@Talon Karrde: Te most vagy direkt nem akarod érteni, hogy mit akarok mondani, vagy... Na jó, nem folytatom.

bee-lah 2009.11.19. 13:12:22

Fedor:
Ha félsz, tanulj KravMagázni... :)
ÉS legyen fegyvernek látszó tárgy a kezed ügyében... :(

az nem opció most, hogy "nem akarok félni"...
legfeljebb a "jövőben nem akarok félni" van. Majd 2014-ben esetleg jöhet az első verzió... szerintem.

Bí.

bee-lah 2009.11.20. 10:01:30

@bee-lah:
Kicsit pontosítanám:
az elmúlt 8/20 évben úgy el lett kúrva minden, hogy azt 1 csettintésre nem lehet rendbe tenni, bármennyire is szeretnénk...
Most ilyen átmeneti időket élünk, hogy Gárdát kell hívni a rendrőrség helyett... és ez nem jó.
Remélem, hogy 2014-re pozitív irányba változik a helyzet...

Nem értem mi a baj a csendőrséggel? a neve? talán bizony kakastollas kalapban fogják az embereket a vagonokba terelni? jobb lenne Seriff-nek nevezni?
Wiki szerint: "A csendőrség Európa számos országában létező, helyenként szervezetileg részben a hadsereghez tartozó, katonai elvek szerint szervezett rendőri szerv, amelynek fő feladata a rendfenntartásra korlátozódik"
Ha nem akarjuk a "történelmi folytonosságot" akkor ne a kakastollas kalapos ruhát vegyék fel, hanem pl. az olasz "Carabinieri"-ékét...
ERŐ nélküli biztonság... ez ilyen libsi lázálom... ha van ERŐ, akkor lesz REND, és akkor lesz BIZTONSÁG...

Sajóbábonyt 1 szakasz csendőr rendbe rakta volna... és ha valaki kapott volna gumibottal: Istenem, így járt, maradt volna otthon...

Már csak az kellene a boldogsághoz, hogy ne csak a Jobbik hívószava legyen az ERŐ...

Bí.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.20. 10:09:10

@bee-lah: "Nem értem mi a baj a csendőrséggel? a neve?"

Erre is válaszoltam már, és mivel most jókedvemben találtál, nem azt mondom, hogy keresd meg, hanem belinkelem:

fedor.blog.hu/2009/11/18/ha_valakinek_mindez_nem_tetszik_akkor_feljen_tolunk/fullcommentlist/1#c7710775

"ha van ERŐ, akkor lesz REND, és akkor lesz BIZTONSÁG..."

Ki állítja az ellenkezőjét? Ez a lényeg, és nem az, hogy csendőrnek hívják.

"Sajóbábonyt 1 szakasz csendőr rendbe rakta volna..."

Az eszem megáll, a nevükkel raktak volna rendet? Ha már rendőrnek hívják, vagy településőrnek, akkor már a nevébe van kódolva az alkalmatlansága? Röhej.

"és ha valaki kapott volna gumibottal: Istenem, így járt, maradt volna otthon..."

Próbálnám én ezt mondani 2006 október 23-a kapcsán...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.20. 10:20:53

@Talon Karrde: Ha te mondod... Tényleg, mekkora cinizmus, ha úgy szeretnék rendet, hogy közben azért a törvényesség és a demokrácia is megmaradjon...

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.11.20. 10:21:03

@bee-lah: akkor tőled is megkérdezem, hogy ne kelljen visszaolvasnod a kommentek közt:
miben különbözik a csendőrség a rendőrégtől? mitől lesz hatékonyabb? mitől lesz tekintélye? miért lenne jobb bűnmegelőzésben/felderítésben mint a rendőrség? mivel lenne több/másabb a jogköre a rendőrségnél?
ne linket adj, írd ide, szépen, röviden szabatosan.

bee-lah 2009.11.20. 10:43:01

@Fedor:
De én ezt nem értem... :)
Ne csináljunk csendőrséget, mert egyszer valaki rosszra használta őket, és lehet, hogy majd egyszer megint rosszra fogja használni?
1881-1944 jó hogy volt csendőrség, 44-45 miatt meg soha többé?
Szerintem a francia és az olasz csendőrség is csinált rossz dolgokat a 2 világháború alatt, mégse oszlatták fel őket... a felelősöket kirúgták és 40 hegyi lámával merőben új főcímet forgattak...

nem a nevükkel raktak volna rendet.... néha butábbnak mutatod magad mint valójában vagy... :)
hanem azzal, hogy erre lett létre hozva "Feladata: működési területén a személy- és vagyonbiztonságot megóvni, a békét és közrendet fenntartani"
Sajnos a mai magyar rendőrség nem egy példa szerint (Galgamácsa?) nem alkalmas ezekre a feladatokra... hogy ennek mi lehet az oka? én a politikára gyanakszom...

06.10.23: szerintem ez két különböző történet, ne mossuk össze...
ha csak a hőzöngőket (saját provokátoraikat :) ) kiemelték volna, és a tömeget engedik feloszlani minden rendben lett volna...
(a provokátort nem kell elhinned, a tömegoszlatás pedig már a csendőr szabályzatban benne van: kis csoportokra kell bontani a tömeget, és akkor kezelhetőek/irányithatóak...)

Bí.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.20. 10:49:32

@bee-lah: De könyörgöm, miért kell csendőröknek hívni (44 előtt se voltak a demokrácia mintaképei), miért nem elég, ha a rendőrséget erősítjük meg, vagy ha kialakítunk helyi rendfenntartó erőket is, de azt máshogy hívjuk?? Sokadszorra kérdezem: nem az a lényeg, hogy mit csinálnak? Ha ez nektek nem elég, és mindenáron ragaszkodtok a csendőr elnevezéshez, akkor tényleg nem tudom, miért csodálkoztok azon, ha azt gondolja az ember, nektek nem (csak) a rendteremtés fontos, hanem a csendőrséghez kapcsolódó egyéb, nem túl dicső "hagyományokat" is vissza szeretnétek hozni...

Na részemről ezt a vitát lezártam, így is mindent már tízszer elmondtam.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.20. 10:59:05

@Fedor: ne tetézd...
@úriparaszt:
"miben különbözik a csendőrség a rendőrégtől?"
A csendőrségnek nem kellene lőfegyvere legyen, kisebb kaliberü ügyekbe vetnék be őket és gyakrabban, olyan esetekben amilyenre most a rendőrnek nincs ideje, kedve illetve "amíg nem folyik vér, nem tehet semmit". Egy csendőr kiképzése nem kerülne 3 évbe.
"mitől lesz tekintélye?"
Ha egyből a nevén rugózunk akkor tényleg semmitől, ha ezen túl tudnátok lépni, akkor államilag beton leszabályozva esetleg kiérdemelheti, de ezt csak akkor tudja elérni ha létrejön.
"miért lenne jobb bűnmegelőzésben/felderítésben mint a rendőrség?"
Már írtam, hogy gyakorlatilag mással foglalkozna mint a rendőrség.
"mivel lenne több/másabb a jogköre a rendőrségnél?"
Én csak tippeket adtam eddig, szerintem nálam okosabbak ezt ki tudják fejteni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.20. 11:00:49

@Talon Karrde: Szépen leírtad a már kiépítés alatt álló településőrség feladatait és hatásköreit, szóval nyitott kapukat döngetsz.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.20. 11:05:37

@Fedor: Ismét ez a "nektek, nektek"...
Nekem pl. tökmindegy lenne hogy mi a neve, de "nektek" (LOL) az a lényeg hogy bármi de "csendőrség" ne. Most nem jut eszembe valami jó kis analógia, de majd szólok ha eszembe jutott.

fedor.blog.hu/2009/11/18/ha_valakinek_mindez_nem_tetszik_akkor_feljen_tolunk/fullcommentlist/1#c7711395

Ezt a hozzászólásomat csak nem láttad, vagy nem érdemlek rá választ?

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.20. 11:06:47

@Fedor: Fedor, nem neked írtam le hanem úriparaszt-nak. LOL

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.20. 11:09:18

@Talon Karrde: Nektek, akik a csendőrség elnevezésen rugóztok. Nem határoltam be jobban, de ez a halamaz létezik, elég sok képviselője van itt a kommentekben. Mi ebben a sértő?

Minden hozzászólást látok, de ott kérdés nem volt, csak tettél egy megállapítást. Mire válaszoljak?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.20. 11:09:58

@Talon Karrde: Akkor már nem lehet vele kapcsolatban véleményem?

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.20. 11:15:49

@Fedor: Ha a hülye kormánynak érdekében állna ezt a településőrséget felállítani akkor már hónapokal ezelőtt sürgősségi rendelettel 2 hét alatt létrehozhatták volna. A kormánynak minden körmén egy-egy gyertya ég és még most is a Gárda meg az egyenruha a fontosabb, szánalmas.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.20. 11:19:31

@Fedor: Gondoltam leesik neked hogy nem vagyok se rasszista, se fasiszta, se Jobbik szavazó, se gárdista, se cigányverő se semmi olyan ami miatt esetleg csak 1 kommentelőként kezelj és ne összemossál mindenkivel aki nem ért veled egyet.

bee-lah 2009.11.20. 11:28:35

@Fedor:
Nem a csendőr elnevezés a lényeg, hanem pl. az ahhoz kapcsolódó rendőrségtől független szervezeti felépítés...
A településőrség egy (név)hiánypótlás...
szerintem nem különböznek a polgárőröktöl, és nem is fognak beválni (bár ne lenne igazam)

De nevezhetjük "nemzeti/civil gárdának" is mint a spanyolok és a franciák...

szerinted mi bír nagyobb megelőző hatással: ha kihirdetik a faluban, hogy holnaptól a TELEPÜLÉSŐRSÉG járőrözik, vagy ha holnaptól csendőrség/civil gárda járőrözik?

úriparaszt@
hát ezt nehéz röviden összefoglalni...
már formálódik, de még gyúrom... addig is:
a tekintélyt ki kell érdemelni...
de ha pl. a 20eft alatti ügyekben hatékonyan eljárnak és meg is tudják előzni őket, szerintem hamar összejönne...

Persze, nem ragaszkodom a csendőrséghez, csak a választható seriff (önkormányzati rendőrség) Mo.-n hamar a polgármester bábja lenne, és ez nekem aggályosabb mint, hogy 44-45-ben mint csináltak a csendőrök...

Bí.

bee-lah 2009.11.20. 11:39:23

@úriparaszt:
A kedvedért kicseréltem a képemet...
csak hogy passzoljon :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.20. 11:40:26

@Talon Karrde: Attól, hogy nem tartozol egyik általad felsorolt csoportba sem a saját bevallásod szerint, attól még tartozol csoportokba. Sok ezer más emberrel egyforma pl. a zenei ízlésed, a vagy a kedvenc kajád. Én egy csoportba soroltalak be, akik szeretnének csendőrséget, ezt is visszautasítod? hay nem soroljam fel állandóan az összes nevet, hogy kiknek szól egy mondatom, ha annak több címzettje van, és van egy témában releváns metszéspontjuk.

@bee-lah: "szerinted mi bír nagyobb megelőző hatással: ha kihirdetik a faluban, hogy holnaptól a TELEPÜLÉSŐRSÉG járőrözik, vagy ha holnaptól csendőrség/civil gárda járőrözik?"

Ha településőrség jól végzi a dolgát, akkor az is hatásos, mert ez a lényeg, és nem a név.

bee-lah 2009.11.20. 12:06:57

@Fedor:
"A településőrnek előírt öltözékben, felszereléssel kell dolgoznia. Hatósági jogkörei nem lesznek és kényszerítő eszköze sem a tervek szerint. Feladata elsősorban a hivatalos és közfeladatot ellátó személyek munkavégzésének támogatása"

Miről beszélünk?

Ezt tovább lehetne fejleszteni a Seriff-tipusú" önkormányzati rendőrséggé, de a hatósági jogkör és a kényszerítő eszköz alap kell legyen...

Bí.

ps. du. visszaállitom a méhecskémet... :)

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.20. 12:15:30

@Fedor: Idézném egy fentebb elhangzott kommentemet: "Nekem pl. tökmindegy lenne hogy mi a neve" és idézném a másik kommentemet amin megint keresztülsiklottál mint egy jó szánkó:
"Ha a hülye kormánynak érdekében állna ezt a településőrséget felállítani akkor már hónapokal ezelőtt sürgősségi rendelettel 2 hét alatt létrehozhatták volna. A kormánynak minden körmén egy-egy gyertya ég és még most is a Gárda meg az egyenruha a fontosabb, szánalmas."

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.20. 12:22:00

@Talon Karrde: Lehet, hogy neked szokatlan, de egy ilyen szervezetet nem lehet két hét alatt összehozni, vannak t9rvényi kötelezettségek ugyanis, amiken nem lehet csak úgy átlépni. Továbbra is csak a már kétszer belinkelt cikket tudom ajánlani elolvasásra arról, hogy hol tartanak ezügyben.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.20. 13:03:56

@Fedor:
"3. Létrejön a településőrség

A program másik sikertörténete a településőrség. Draskovics Tibor igazságügyi miniszter hetente számol be újabb és újabb településőrségek megalakulásáról, október 16-ig 396 önkormányzat támogatási igényét regisztrálták ez ügyben. A csomag szerint a településőrök tevékenységét az önkormányzatok irányítják, de szorosan együttműködnek majd a rendőrséggel. Az ORFK szerint a helyi rendőrkapitányságok már szeptemberben kapcsolatba létpek az illetékességi területükön található önkormányzatokkal, amiket tájékoztattak a hatékony és eredményes együttműködés lehetőségeiről is. Képzést is biztosítanának a településőröknek, a tematikát már ki is dolgozták. Folyamatosan ellenőrizni is kívánják a településőrség munkáját, bár jogszabályi háttér hiányában sem rálátásuk, sem hatáskörük nincs a településőrségek tevékenységére.
90%-ban teljesült."
Fedor, légy őszinte legalább magadhoz ez a 90% LOL nagyon.
Ennek a bekezdésnek a 90%-a jövő idő és feltételes mód. Sokkal hamarabb kellett volna eszmélni, lehet hogy Gordon egy zseni, de szerintem a kormány szeme nagyon helytelenül CSAK akkor nyílt ki (hogy ez, a településőrség - szocik által kezdeményezett alternatíva a Gárdára - kell) amikor a Jobbikra akkora arányban szavaztak amekkorában az EU-s parlamenti választások alkalmával.
Járok katolikus templomba minden vasárnap és a hívek szentmise kezdetekor, bocsánatot kérnek Istentől mindenért, amit hibáztak, GONDOLATTAL, SZÓVAL, CSELEKEDETTEL és MULASZTÁSSAL. Hát lehet hogy Gordon fény az éjszakában vagy lát is nem csak néz (mint anno Gyurcsány), de a szociknak és liberálisoknak lenne mint meggyónni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.20. 13:14:12

@Talon Karrde: Te csak azt látod ebben a hírben, hogy mi nics, és hogy kinek a hibája, hogy idáig fajult a dolog. Én meg mindezeket nem tagadva azt is látom, hogy mi van, és hogy végre van, végre történik valami érdemi. Persze, én se azt mondtam, hogy már minden oké, csak azt, hogy ez végre nem csak ígéret, hanem konkrét lépések is történtek. Azt meg ne várd senkitől, hogy a törvényes utat betartva pár hét alatt látványos eredményeket lehet elérni egy ilyen szintű ügyben.

A törvénytelen megoldásokból, szélsőséges pártok zavaros ideológiájú magánhadseregeiből viszont továbbra se kérek.

De most már tényleg zárjuk le, mert már legalább a 20-ik kört futjuk ugyanazon fatörzs körül, és már unalmas nagyon.

u zlateho tygra 2009.11.20. 17:19:40

a legszebb az volt, amikor herr ifj. Hegedűs Lóránt Radnótit idézett Sajóbábonyban. Aki ugyebár. és akit ugyebár. Igen, ott.

DeMarco 2009.11.20. 20:53:23

@Fedor: Ezt a vitát kívülről néztem végig, elfoglaltságaim miatt. De azért követtem.
Egyszerűen védhetetlen az álláspontod, ezért támadnak be simán. Ha ezerszer hangoztatod, akkor sem érv az, hogy a csendőrség azért ne legyen csendőrség, mert így hívják. Ez hülyeség. Nyugodtan lehetne csendőrségnek hívni, akkor se történne semmi az égvilágon. Az sem érv, hogy na majd a rendőrök... A rendőrséget a politika ellenőrzi, ők tartják nyomás alatt, kézivezérelten. Alkalmasak lehetnének, ha erre bármilyen utasítást kapnának. Csak éppen nem kapnak. Ezért szükséges egy olyan szervezet akikre lehet számítani. A vidéken élő emberek, akik ki vannak szolgáltatva a terrornak és bűnőzöknek, a legteljesebb mértékig lesza*ják, hogy csendőröknek fogják hívni a segítőiket. Bocs, de ezen csak a pesti liberálisok tudnak pattogni, elvi vitát akarnak generálni és nem tudják felfogni, hogy aki segíteni képes az a szervezet a nyerő. Szted miért van az, hogy egyre többször a Gárdát hívják segítségül az emberek?? Mert bennük bíznak, hogy meghallgatják őket és cselekszenek. Jönnek, ha kell. Ellentétben a rendőrökkel, akik csak legyintenek egyet. Egyszerűen nem vagy hajlandó felfogni és elismerni, hogy vidéken a Gárda egy ESÉLY, egy lehetőség a VÉDELEMRE, SEGÍTSÉG adott esetben. Ezt senkitől nem kapják meg. Ezen nem segít egy látszatintézkedés, egy kamu, aminek csupán egy célja van: Elvenni minnél több szavazót a Jobbiktól, azáltal, h azt a hamis üzenetet küldik, h nekik is lesz gárdájuk, csak őket településizének nevezik.

Ha elindulok a logikád mentén, akkor is zsákutcába jutok, mert azt a hamis nézetet sugallod, h a csendőrség NEVE félelmet kelt az emberekben. Érdekes emberekkel találkozhatsz, mert én ilyennel eggyel sem találkoztam. De feltételezzük, h létezik ilyen még élő ember. Akkor ezen gondolat mentén elindulva TILTSUK be a maszopot, mert az viszont bizonyíthatóan nagyon sok emberben kelt ellenérzéseket és félelmeket az elmúlt 50 év tükrében, hiszen ők maguk a posztkommunisták. Tiltsuk be a szadeszt, hiszen a devianciát éltetik, amik szintén bizonyíthatóan komoly elutasításra találnak az embereknél és félelmekre, hogy elkorcsosul a nemzet. Romboljuk le a szab téri ruszki emlékművet, mert az is félelmet kelt és sorolhatnám... A logikád nem védhető.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.21. 09:37:02

@DeMarco: "A rendőrséget a politika ellenőrzi, ők tartják nyomás alatt, kézivezérelten."

Persze, egy párt magánhadserege meg nem az.

Bee-Lah 2009.11.21. 19:15:03

Fedor,
Ma eszembe jutottál és nem éppen poztív környezetben...
Bocsáss meg...
Történt, hogy az f.sz. RetekKlub interjút készítetett Sztojka Ivánnal, aki gyakorlatilag ártatlan, még sosem ült börtönben és különben is csúnyán néztek rá...

Magyarázzam még, vagy enny elég?

Ha a debil kormányuk csak a településőrséget tudja erre a jelenségre felmutatni, akkor inkább jöjjön a Jobbik serege...
Legyen már egy kicsit rossz a "minősített" demokratáknak is, ne csak az egyszerű polgároknak... :)

Bí.

DeMarco 2009.11.21. 19:17:03

@Fedor: Á, értem. Akkor az a bajod, hogy a neked szimpatikus pártnak lehet és a neked nem szimpatikusnak meg nem lehet. És még te háborogsz demokrácián... Arról nem is beszélve, hogy a különböző biztonsági őrszolgálatok is magánhadseregként üzemelnek, még ha ennek jelentőségét te érthető okok miatt kisebbíteni próbálod. Az meg már igazán csekélység, hogy a nbh-t is magáncélokra/ pártcélokra használják fel, illetve a párthoz köthető üzleti körök megsegítése érdekében. Lásd UD Zrt. esete, akit kiütve megnyílt az út a MOL részvénypakkjának megvásárlása felé. (Amit én a sokadik hazaárulásnak tartok egyébként, de ez most mindegy.)

Szóval, ha csak az zavar, hogy nekik is lehet, nem csak ezeknek, akkor ne hivatkozz másra, pláne ne demokráciára, ismerd be és mondd ki őszintén.

DeMarco 2009.11.21. 19:20:51

@Bee-Lah: Én is láttam. :( Csúnyán nézett... pff. Kár, h nem én vok a Seriff. Kilógó nyelvvel tényleg csúnyán nézne a kötélen himbálódzva. Mégiscsak elkelne az a halálbüntetés, fenének küldjük börtön hotelba.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.21. 19:38:24

@Bee-Lah: Bűnözőket sose mentegettem, a rendőrség tehetetlensége engem is dühít, hidd el. De a demokratikus útról nem szeretnék letérni akkor sem, mert a diktatórikus módszer nem csak a bűnözőknek lenne rosszabb.

@DeMarco: Tudod jól, hogy nem így van, számtalanszor megvitattuk, szóval ez elég aljas volt tőled, de lassan már megszokom.

Egyrészt nem tartom a jelenlegi rendőrséget kézivezéreltnek, pont, hogy a vezetés és a kisrendőrök bizonytalansága a gond, másrészt meg még ha igazad is volna, nem az a megoldás, hogy felállítunk egy ellenkező irányultságú magánhadsereget, hanem hogy megtisztítjuk a rendőrséget, és megszüntetjük a kézivezérélés csatornáit, mert a rendőrségnek függetlennek kell lennie.

DeMarco 2009.11.22. 12:34:33

@Fedor: "nem az a megoldás, hogy felállítunk egy ellenkező irányultságú magánhadsereget, hanem hogy megtisztítjuk a rendőrséget, és megszüntetjük a kézivezérélés csatornáit, mert a rendőrségnek függetlennek kell lennie."

Ezzel a gondolattal még egyet is tudok érteni. De pont ez az ami hiányzik. Napról-napra ennek az ellenkezőjét tapasztaljuk.
Tudod mi a furcsa? A kisrendőröket senki nem tartja felelősnek. Megértőek velük az emberek, mert tudják, hogy meg van kötve a kezük. Vidéken nem egyszer láttam már, hogy a gárda felvonulásait megtapsolták. Az a fajta elutasítás ami divat lett liberális/maszop körökben és ami átragadt az elvakult szimpatizánsokhoz is, egyszerűen nem létezik vidéken. Egyfajta biztonságot és reményt látnak bennük. Erről persze lehet vitatkozni, hogy nyilván hiú ábránd, de ez akkor is így van. Az irodám tavaly a főtér felett volt és az ablakom alatt rendszerint gyűjtöttek a Jobbikosok aláírásokat, vagy kopogtatócédulát, vagy mit tudom én mit'. Soha nem volt atrocitás, az emberek mosolyogva odamentek, érdeklődtek, vagy csak kezet fogtak velük, pedig sokszor gárdista ruhában is volt vki.

Ezért üdvös lenne az általad vázolt rendőrségi felsővezető reform és politikamentesítés, de ha ezt nem képesek megtenni, akkor nem marad más lehetőség, mint egy olyan rendfenntartó egységet szervezni, akik képesek az emberek védelmében fellépni és cselekedni. Akikben meg lehet bízni, akik jönnek, ha hívják őket. Borzasztó, hogy hétről-hétre mást sem hallani a tv/rádiókban, mint hogy halomra gyilkolják az embereket. Mostanában különösen sok eset van.

Sajnos egyre többször fordul elő, hogy már rendőrök is gárdistákat hívnak segítségül.

Értem én a gondolatmenetedet, de próbáld meg te is megérteni a vidéken élők szenvedéseit és kívánságaikat, lehetőségeiket.

after80 · http://sasfeszek.blog.hu 2009.11.22. 15:22:01

Lendvai Ildikó véleménye a Gárdáról:
"ha nincsen gárda akkor ne is legyen+
Kiss Róbert gárdakapitány válasza erre:
"ha maguk szerint cigánybűnözés nincs, akkor ne is legyen!"

after80 · http://sasfeszek.blog.hu 2009.11.22. 15:30:02

@Fedor: Ha egy települének van plussz pénze településőrőkre akkor alkalmazhatja. Ha nincs akkor így jártak.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.22. 15:43:53

@after80: központi támogatás is van hozzá tudtommal.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0