Fidesz 2.0. Nem kell.
2012. szeptember 18. írta: Fedor

Fidesz 2.0. Nem kell.

mesterhazy.jpgAz MSZP titkos stratégiájában (amit a Fent és Lent Blog publikált) akadnak szimpatikus elemek. Örvendetes például, hogy legalább megpróbálnak úgy tenni, mintha megérkeztek volna a XXI. századba (Orbánék néha dermesztő múltbafordulásához képest mér ez is valami). De az összkép akkor is az, hogy skizofrén módon úgy próbálnak mindenben másak lenni, mint a mostani kormánypárt (az irat szent teheneket felsoroló részének második pontja: FIDESZ-ellenesség), hogy közben pont ugyanazokkal a demagóg módszerekkel próbálnak hatalomra jutni, mint amivel 2010-ben a FIDESZ nyert.

A Mandiner összefoglalójából idézek:

...az MSZP programjának nem a fiskális fegyelemről, hanem a növekedésről és a munkahelyteremtésről kell szólnia. Külön kiemelik: „az MSZP nem állhat elő semmilyen megszorító programmal". Az MSZP elszámoltatási sorozatot indítana a Fidesz korrupció-gyanús ügyeiről.

És ehhez jön még "természetesen" az egyes számú szent tehén: a nyugdíjasok védelme, amiről a MSZP semmi áron nem mondhat le, meg az, hogy

A jogállamiság, demokráciával kapcsolatos ügyek sokkal kevésbé lényegesek. 

Miközben a leghosszútávúbban ható, legnehezebben helyrehozható károkat talán pont ezen a téren követték el Orbánék.

Lehet persze cinikusan azt mondani, hogy ez kell a népnek, kenyér és cirkusz, de ez az a mentalitás, ami oda juttatta az országot, ahol most van: a gazdasági mélyrepülés és végletes megosztottság terepén, egyre távolodva a fejlődéstől és az emberi élettől. Ha valóban eszerint fog kampányolni az MSZP, akkor pontosan ugyanazt a hamis reményt fogja táplálni, amivel lehet, hogy nyerni fognak, de ugyanúgy bele van kódolva a csalódás, az önellentmondó kapkodás és a hazugságspirál, mint ahogy benne volt 2006-ban és 2010-ben is, az ismert eredménnyel.

Nem tudom, ki hogy van vele, de én már nagyon szeretnék továbblépni ebből a posványból, de nem az országot magam mögött hagyva, külföldre költözve, hanem az országgal együtt, egy minőségi változást meglépve. Márpedig ezzel a stratégiával ez nem fog menni, szóval kérem a következő jelentkezőt.

Feltűnési viszketettségben szenvedő, inkább ártó, mint használó parlamenti bojkottban gondolkodó ex-miniszterelnökök kíméljenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr464785460

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Túl lehet-e harsogni az agresszív, rosszindulatú fideszes kommunikációt? 2012.09.19. 19:43:07

Lehet próbálni, de nem érdemes ezzel tölteni az időt. Megkerülni egyszerűbb. Észrevetted már, hogy pár napja a Fidesz az első vonalba tolta a jobboldali bloggereket, hogy össztűz alá vegyék az MSZP kommunikációját, hogy a “leleplezéseket”, ...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.09.18. 12:00:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koseberga 2012.09.18. 12:44:55

A stratégiából tisztán kitűnik, hogy a hatalom megszerzése az egyetlen motivációjuk. Eszük ágába sincs az országot jobbá tenni. Persze jól tudják mindkét oldalon, hogy igazmondással nem lehet választást nyerni. A hazudozással viszont ellehetetlenítik a győzelem utáni cselekvés esélyét. 22-es csapdája ez.

Bryan élete 2012.09.18. 14:36:01

Sok minden egyéb mellett nekem is ez a bajom az mszp-vel, hogy a jellegtelen Mesterházy időnként előbukkan és aszongya: hülyeorbán.
Bár a fidesz is ezzel nyert, de elmúltak már azok a daliás idők, amikor ennyi elég. Jövőkép, hiteles program hiányában nem lehet komolyan venni a társaságot. Vegyenek vissza az arcukból, álljanak neki az ámokfutás utáni időszak rehabilitációja kidolgozásának és rukkoljanak ki vele mielőbb.
Aztán majd meglátjuk, akarunk és tudunk-e hinni bennük.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.09.18. 15:34:55

@Spániel: "Bár a fidesz is ezzel nyert, de elmúltak már azok a daliás idők, amikor ennyi elég."

Az a baj, hogy én ebben egyáltalán nem vagyok biztos :-(

jakabgipsz 2012.09.18. 16:00:26

@Koseberga: Nincsenek illúzióim, hogy más lenne a céljuk, de önmagából egy kampánystratégiából ez nem következik. Ugyanis ha lenne más motivációjuk is, arról minek írnának egy kampánystratégiában? Nem az a témája.

is 2012.09.18. 17:53:36

ugyan, Fedor, és társai, politikai versenyt a választói igények kiszolgálásával kell nyerni, nem népneveléssel. kormányozva kell népet nevelni. Gyurcsány (Bokros, dávid Ibolya, itt-ott az SZDSZ) megpróbálta, Orbán nem próbálja meg. szomorú, hogy az elmúlt 15 év minden figuráját, aki Magyarországot népnevelte volna, sikeresen kicsinálta a FIDESZ, akinek az az érdeke, hogy a nép buta maradjon.

szomorú, hogy Fedor ezt még nem ismerte fel, és még nem jutott el a következtetésig, hogy csípőből kell a FIDESZ által kicsinált emberekkel (beleértve pl. Mádi Lászlót és Tirtsch Tamást is) szolidárisnak lenni, és nem beléjük rugdosni, táplálva a FIDESzes narratívát.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.09.18. 18:05:51

@is: De, felismertem, csak épp nem akarom elfogadni. A posztban leírtam, hogy miért. Nevezz naívnak, nevezz álmodozónak, elfogadom. De álmodozók viszik előre a világot. Hosszútávon ez kell, hogy végre élhetővé válljon ez az ország.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.09.18. 20:06:08

Hát igen, a maszopnak egyszerre mumusa és példaképe a Fidesz (és persze OV)

is 2012.09.18. 22:31:16

@Fedor: Hosszútávon mind halottak vagyunk :) :(. Jézus Krisztusokra is szükség van, csak nem egy kampánystratégiai gondolatgyűjteménnyel szembeállítva. Más idősík, más cél, más hatásmechanizmus. Alma van itt összehasonlítva a lószarral. Ez a két dolog még elfér egymás mellett, nem zárják ki egymást.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.09.19. 08:36:00

@is: Ha Jézus egy ilyen stratégia szerint dolgozott volna, akkor megállt volna annál, hogy a vizet borrá változtatja, és hogy kenyeret meg halat szaporít. Ezzel be lett volna biztosítva a népszerűség, kell a francnak a kereszthalál...

Nemzetidegenek nyálverése 2012.09.19. 09:21:13

Programjuk
... az ugyan nincs, csak az, hogy Orbán rossz, ők meg a csinosak.
Programjuk az viszont újra nincs, mert akkor igazat kellene mondaniuk!
- Az, hogy egyetlen válaszuk a válságra a „demokratikus értékek helyreállítása”, ami azt jelenti, hogy ne tárgyaljunk, hanem írjunk alá azonnal IMF-nek.
- Az, hogy a „minél több Európa” jelszava alatt ne tagjai, hanem kegyekben részesítendő csatlósai legyünk az Európai Uniónak.
- Az az egyedüli "programjuk", hogy az „ésszerű gazdaságpolitika” szólama alatt a multik és a bankok visszakapják szenttehén-billogjukat.... a magyar nép legyen továbbra is az aranyat tojó tyúkja a külföldi multiknak!!
A magyar nép a külföldi multik és az IMF csicskása legyen!?

is 2012.09.19. 09:53:23

@Fedor: már megint szembeállítod a kettőt. tedd már egymás mellé: kell Krisztus; és kell rövidebb távra kampánystratégiai ötletelés. istennek, ami az istené, császárnak, ami a császáré, ha jól idézek :).

@Nemzetidegenek nyálverése: ezeket te el is hiszed, amiket leírtál? ilyen bődületes baromságokat beszéltek egymás fejébe? ott kellene hagyni az ilyen társaságot, ahonnan csak ilyen hülyeségeket lehet hallani.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.09.19. 10:53:56

Az mszp a jelenlegi formájában és gárdájával nem érdemel szavazatot.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.09.19. 11:12:25

@is: Stratégia kell. Csak épp ez egy rossz stratégia. Egy jó stratégia nem szólhat arról, hogy "csaljunk, hazudjunk, csak nyerjünk már végre", mert ez rövidtávon visszaüt, lásd 2006 és 2010.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.09.19. 13:37:26

@Fedor:

Mi a múltkori vitánkban is alapjaiban egyetértettünk, mert ME-nek GyF-et én is alkalmatlannak tartom. Az mszp-t még az orbánváltásra is.

A DK is azért tudott létre jönni, mert sokan látják az mszp-t fidesz 2.0-nek. mesterházi majd minden második nyilatkozatában a fideszt ócsárolta (amíg érdekelt, mit mond), a többiben a fideszt bírálta.
Egy kurva mukkot sem tudok mondani, amikor az mszp a saját ötleteiről regélt volna.

Annak a nyomoronc DK-nak vannak legalább ötletei, az a béna kacsa ME GyF legalább próbál küzdeni, és ő legalább nemzetközi szinre tudja vinni a gondjainkat, ahol viktorra rászólnak.

Az mszp, akinek elég sok megszólalási-megjelenési lehetősége van, tudtommal egyszer sem tette meg azt, hogy egy aktuális fidesz nyilatkozathoz mellékelje a négy évvel (adott esetben csak két héttel) hasonló témában tett korábbi fidesz (orbán) nyilatkozatot.

2014-ben elmegyek és az orromat befogva, hányással küszködve, de a fideszre fogok szavazni. Hátha akkor az ellenpólus rájön, hogy rinyálni (mszp esetében mamelukokkal háttéralkuban élni) kevés az orbánváltáshoz. Hátha rájönnek (a választók is!!!), hogy nem csak orbánt, de szemléletet is kell váltani, és ez a szemléletváltás ott kezdődik, hogy nem ülnek birka módjára. Addig, amíg a nép 'ilyeneket' választ, nem érdemel jobbakat.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.09.19. 13:48:34

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "2014-ben elmegyek és az orromat befogva, hányással küszködve, de a fideszre fogok szavazni."

Hát az elég nagy hiba lenne a részedről, mert egyrészt már most se szűkül le a választási lehetőség az MSZP-re és a FIDESZ-re, bármennyire is ezt szeretné elérni mind a két párt, másrészt meg addig még van másfél év, remélhetőleg még tovább fog bővülni a választék, és remélhetőleg sokkal vállalhatóbb résztvevőkkel :-)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.09.19. 14:16:27

@Fedor:

Minden emberük betonba van öntve 2018-2019-ig.

Ha 14-ben nyersz, nem biztos, hogy 2/3-al tudsz nyerni, mert még a hívek nem ábrándultak ki, nincs ellenzéki összefogás, és nyakig ér a kaki.

A kaki szintje 18-ra jóval magasabb lesz, már létra tetején állva is épp, hogy kinézünk majd belőle, de egy dologban bízom, hogy 18-ra a hívek is rájönnek, hogy a kenyeret mindenkinek, a fidesz híveknek is 600 Ft-ért adják (addigra), és levonják ebből a konzekvenciát.

Ha levonják, akkor a fidesz akkorát zuhan 18-ban, hogy onnan már nem fog tudni felkelni.

Jelenleg ha 14-ben kiszorul a hatalomból:
- akkor megint romba dönti a várost, a főügyész nem emel vádat a vandálok ellen.
- nem lehet vizsgálni a szennyesüket, mert a főügyész nem emel vádat.
- ..
- ..

Rengeteg olyan kulcshelyre vannak emberek bebetonozva, akik utána vakondok módjára aknamunkát végeznének a kormány ellen, szabotálva mindent, miközben a fidesz minden héten tüntetne, és négy év után esetleg megint a birkák hatalomra juttatnák.

Ezért még négy év fidesz, mert megérdemeljük, és kiismerjük. Nyolc év fidesz kormányzást csak nem fog senki sem elfelejteni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.09.19. 15:02:31

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ha kapnak még négy évet, akkor itt katasztrófa lesz. A félelmeid jogosak, de erre van egy jó megoldás: kétharmaddal kell nyerni ellenük. Elismerem, ez most meredeken hangzik, de van még addig másfél év. Persze ha már ennyivel előre leírsz minden lehetőséget a rendbetételre...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.09.19. 20:08:11

@Fedor:

"Ha kapnak még négy évet, akkor itt katasztrófa lesz." -Igen.

Viszont milyen egyéb módszert tudsz arra, hogy magához térítsed azokat a hülyéket, akik szerint tök jó, hogy kiebrudaltuk innen az Ájjemeffet, majd most van tárgyalási miniszterünk, de mégsem akarunk láthatólag megállapodni, miközben a tárgyalási miniszter már el is költötte a kapni remélt nem hitel, csak biztonsági keretösszeg háromszorosát hiánypótlásra, amit az adó- illeték- és járulékemelésekkel (NEM MEGSZORÍTÁSOKKAL!!!) már egyszerűen képtelenség kompenzálni.

Szükségünk van erre a plusz négy évre, hogy az emberek felfogják, felelősség hárul rájuk az ikszelés folyamán.

Rendbetétel:
- Keller László annak idején minden ügyet, mely nem tűnt tisztának, átadott az ügyészségnek, ahol vádemelés nélkül zártak le nem egyszer debilek számára is egyértelműen 'nem kóser' ügyeket.
Bosszúból elővették a Kellert, hogy illegálisan gyüjtött adatokat a poltpeti vadászatairól. Majd kuss lett az ügyben, de a hívő droidok csak addig emlékeznek, hogy a Keller megfigyeltetett.

Egy konkrét ügy:
BKV-s belső infó.
Alvállalkozónak felmondanak, nem egyszer a szerződés lejárta elött. Másnap kiírják az új tendert, ami nem egyszer hibás, és zöldségeket tartalmaz. Volt már olyan, hogy másnap reggel már szerződtek is az új nyertessel, aki az addigi összeg másfélszereséért vállalta a munkát, és a cégtulajdonos kimutatható rokonságban van olyan kormánytagokkal, akik már voltak a kormánynak tagjai.
Ez a cég sok esetben azt sem tudja, minek az üzemeltetését, karbantartását vállalta el, de eddig az esetek többségében visszafoglalkoztatták az eredeti vállalkozót, az eredeti vállalási díj 60-80%-ért.
Aztán vagy kifizették, vagy inkább mostanában már nem.

Elsejével megszűnt a mozgólépcső kft., munkáit egy olyan cég nyerte, mely a fociakadémiától még kétórányi sétára sincsen bejegyezve, tavalyi eredménye némi internetes kutakodás szerint a negyedmillió Ft-ot sem érte el.
Viszonyítási alapként, a mozgólépcső szerződésállománya: www.mgl.hu/wp-content/uploads/2009/11/Szerzod%C3%A9s-nyilv%C3%A1ntart%C3%A1s8.pdf

tarlós a tényleges irányításból ki akarta zárni vitézit. Megvédték, és még a tarlósnak kell a frakció elött magyarázkodnia.

Ezt tovább engedni még négy évig valóban katasztrófa, de elöbb-utóbb annyi, őket segítő embert köpnek le másnap, hogy egyedül maradnak.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.09.19. 20:22:42

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Viszont milyen egyéb módszert tudsz arra, hogy magához térítsed azokat a hülyéket, akik szerint tök jó, hogy kiebrudaltuk innen az Ájjemeffet, majd most van tárgyalási miniszterünk, de mégsem akarunk láthatólag megállapodni, miközben a tárgyalási miniszter már el is költötte a kapni remélt nem hitel, csak biztonsági keretösszeg háromszorosát hiánypótlásra, amit az adó- illeték- és járulékemelésekkel (NEM MEGSZORÍTÁSOKKAL!!!) már egyszerűen képtelenség kompenzálni."

Nem kell ehhewz semmi spéci módszer, ugyanis ők egyre kevesebben vannak. Nézd meg a közvéleménykutatási adatokat (már persze nem azokat, amelyeknél irányítanak a kérdésekkel): A FIDESZ támogatottsága folyamatosan csökken. Nem rajtuk múlik, hogy még mindig a FIDESZ a legnagyobb, hanem az összes többin. konkrét kérdésre pedig az a válasz, hogy a többség már IMF hitelt akar, mert látja, hogy hova vezetett az, hogy packázunk velük:

www.portfolio.hu/gazdasag/az_olvasok_megoldjak_stadion_nem_imf_viszont_nagyon_kene.172996.html

Ez persze közel sem reprezentatív, de akkor is mutat valamit...

Szóval én azt mondom, hogy fel a fejjel, búsulni ráérsz akkor is, ha valóban a FIDESZ nyer 2014-ben :-)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.09.19. 22:20:37

@Fedor:
- Mekkora szavazatzsarolási potenciál van a regisztrált választók listájának a nyilvánosságában?

- Mekkora megfélelmlítési potenciál van a katasztrófahelyzeti mozgósításban? (Tüntetés elött berendel továbbképzésre)
// Ehhez tartozik még, hogy már volt, akinek a mozgosíthatósága miatt felmondtak //

- Azt tudjuk, hogy a fidesznek a minél alacsonyabb részvétel kedvez. Hogy tudják a regisztráción túl még csökkenteni a részvételt? ( Akinek 35 km-t kell utazni a regisztrációhoz, vagy akinek nehéz munkaidőben elmenni regisztrálni, akinek maga az utazás komoly gond / 3 buszos falvak / )

- Komolyan gondolták-e, hogy akinek sikerül 200 aláírást összegyüjteni, jelölt lesz, és kap 2 MFt-ot? Ennek milyen kihatásai lesznek a választás komolyságára, illetve lebonyolítására?

- Meg lehet-e verni 14-ben a fideszt 2/3-al, és le lehet-e váltani a bebetonozott embereit, és ezt a vereséget egy olyan formáció mérheti-e rájuk, aki más? (Nem. Más=/=LMP)

- Meg lehet-e verni 18-ban a fideszt úgy, hogy a vereség mértéke magával hordozza a párt szétesését, de minimum a vezető elit távozását?

- 18-ra lesz-e olyan formáció, amely nem a jelenlegi politikai zsákmánymodellt követi? (Talán.)

.

- Ha 14-ben menniük kell, akkor bőven lesz pénzük (Hisz most szedik össze), hogy 18-ban visszajöjjenek. Ha 18-ban kapnak ki, akkor nagyobb esélye van egy orbánváltó kétharmadnak, a beültetett emberek leválthatók, és pl poltpeti hiányában már a felelősségre vonás is nagyságrendekkel jobb esélyekkel indul.
- Igaz, 18-ra rengeteg pénzük lesz, de ha a háttérembereket kiszorítjuk a rendszerből, akkor cseszhetik a pénzüket. Igaz, telleni fog belőle minden héten békemenetre.
- Ha 18-ban az összes bebetonozott fidesz embert kiszortítjuk, van-e elég ember a helyükre, akik nem elsősorban a zsákmányért ülnének be?

.

- Az Unió föderalizálódása milyen hatásokat vált ki, mennyire tudja a fidesz az ellenérzéseket hatásosan meglovagolni? (Mert a föderalizáció előnyeit nem fogják kommunikálni csak a hátrányait, az biztos.)

.

- Nyugaton már háborús veszélyforrásnak kezdik tartani a jelenlegi konfrontatív magyar külpolitikát, a második orbán kormány és a háborúra készülődő 45 elötti fasiszta kormányok intézkedései között százszámra lehet párhuzamot vonni.
- Kap-e 14-ben a jobbik akkora hatalmat, amely fegyveres konfliktushoz vezethet a szomszédos államokkal?

- Az EU felelős vezetői mikor lépnek már orbán nyakára?
(Egyes vélemények szerint Merkel a legutóbbi találkozójukon megadta az ultimátumot. Ha nem igazodik, nem lesz pénz. Ennek tünete lehet a tárgyalások további lebegtetése, a hamis feltétellista, stb.)

.

- Mennyivel és milyen iramban csökken a fideszből kiábrándultak aránya-száma, kiábrádultságuk mértéke? Konkrétan milyen hatásokra ábrándulnak ki az emberek?
(Én konkrétan 98-ban leírtam őket, mikor a Manyup-ba menő pénzt befagyasztották 6%-on, ez a későbbi nyugdíjam közel 40%-a!!!)

- 14-re, de méginkább 18-ra mennyire érik be a fidesznek az oktatást gyilkoló politikája, miszerint buta választó a jó fidesz-választó?

.

.

Rengeteg kérdés merül fel. Véleményem szerint 18-ra kialakítható egy olyan szervezet, kitermelhetőek azok az emberek, és megjelenhet a társadalomban a fidesznek és orbánnak az a mértékű elutasítottsága, amely segít a megfelelő embereknek a jó irányba fordítani a dolgokat.

Ahhoz, hogy jó irányba forduljunk, legelőszőr az egyének fejében kell rendnek lennie, az egyénnek kell elkezdenie úgy gondolkoznia, ahogy az a német szavazó gondolkozik, akinek a fizetését keresni szeretné itt mindenki.

Tallono 2012.09.20. 00:47:18

Az hogy a komcsik aljasok, hazugok és hiteltelenek csak téged képes meglepni...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.09.20. 08:41:20

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Minden szavaddal egyetértek, cak azzal nem, hogy mindenképp hat évet kell várni a változáshoz. A FIDESZ tett, tesz és tenni fog róla, hogy felgyorsuljanak az események...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.09.20. 09:25:09

@Tallono: Mikor írtam én utoljára akár egy dicsérő szót is az MSZP-ről? Mihez képest kéne meglepődnöm?

DeMarco 2012.09.26. 11:23:15

@Fedor: Húúú, micsoda program.. :)
A szadesz is megirigyelhetné. Komolytalan beszélni is róluk, a kutyát nem érdekli a mesedélutánjuk. Soha többet maszop-szadesz. Irány velük a süllyesztőbe.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.09.26. 12:08:09

@DeMarco: Az ilyen program pont az ellenkezőjét képviseli annak, mint amit valaha az SZDSZ képviselt, de persze ettől te még ne hagyd zavartatni magad...

DeMarco 2012.09.26. 18:40:34

@Fedor: Hogy mit képviselt a szadesz, arról inkább ne beszéljünk...
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0