Ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül
2012. november 27. írta: Fedor

Ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül

sarga_csillag.jpgHárom idézet, amelyek ezúttal nem kioltják, hanem erősítik egymást. 

Amennyiben mi lennék a Nemzeti Együttműködés Rendszere, mi most nagyon azt szeretnénk, hogy a tegnapi döntésünk után ne rólunk szóljon minden kül- és belföldön egyaránt.

Amennyiben mi lennék a Nemzeti Együttműködés Rendszere, akkor azt is nagyon szeretnénk, ha kerülne valahonnan egy ormótlan nagy barom, aki olyasmiket mond bele a mikrofonba, amit pontosan értenek Brüsszeltől Washingtonig, és rá lehetne mutatni, hogy, ni, hát miattuk kell ez a regisztráció, ami tényleg nem szép, de lássátok be, ezek civilizálatlanok, és még mindig jobb, ha mi maradunk.

Amennyiben mi lennék a Nemzeti Együttműködés Rendszere, úgy alig várnánk, hogy jöjjenek a fölháborodók, akik jönnének, és mi csodálkoznánk egy picit, hogy honnét még mindig ez a nagy hév, hiszen mi nem érzékelnénk jelentős különbséget aközött, hogy valaki a parlamentben zsidózza el magát, avagy hosszú évek erőfeszítéseivel portálokon, napilapokban, szónoki emelvényeken, tudományos konferenciákon tenné ugyanezt; hovatovább arra is emlékeznénk, hogy már a parlamenti zsidózáson is túl vagyunk, meg azon is, hogy európai parlamenti képviselő értekezett a metélt farkincákról.

HVG.hu - nyüzsi: Zsidózás igény szerint

Hitlerszag van. Gyöngyösi Márton szabadon követelheti az Országgyűlésben a zsidók összeírását, neonáci futballhuligánok ülnek a parlamenti padsorokban, mindennapjaink része lett a büszkén hitlerista kurucinfo. Persze ők nem a kormány, Magyarország kormánya ilyet nem tenne. Legfeljebb a félnyilas Dörnernek ad színházat, kicsit beteszi a tankönyvekbe Nyirőt, Wass Albertet (sőt Orbán egykori lelkésze, a református Savonarola, Uz Bencét is betenné, a Funtinelli boszorkány irodalmi munkásságától valamiért megkímélt minket), kicsit lapogatja a zsidókat agyonverni akaró Bayer vállát, kicsit teljhatalmat ad az antiszemita féreg Döbrentei Kornél és a csurkomán idióta Fekete György "akadémiájának". Csak egy kicsit, az ízéért. A Szentmihályi Szabók, Kerényi Imrék, Czakó Gáborok antiszemitizmusa inkább alkoholszagú, mint hitlerszagú. Orbán pedig meg tudja különböztetni a szagokat.

A szolnoki főpályaudvaron soha többé nem fognak zsidókat vagonírozni. Soha nem lőnek senkit a Dunába. Senkinek nem kell többé sárga csillagot viselnie. Esetleg kicsit kirúgják a tévéből, kicsit megfenyegetik az utcán, de leginkább csak lezsidózzák az Interneten. Uramisten, hányszor zsidóztak le az Interneten, és túléltem. Nagyanyám rokonai, szomszédai, ismerősei nem élték túl. Az akkor Hitler volt. Ez most csak a szaga.

Örülünk, Vincent? - jotunder: Hitlerszag

Bár Gyöngyösi mostani felszólalásának terminológiája nem egészen tiszta, izraeli zsidókról és zsidó származású emberekről egyaránt beszél, vélhetően ugyanarra gondolhatott, mint amit Vona Gábor is megfogalmazott a követség előtti tüntetésen: az izraeli állampolgársággal is rendelkező döntéshozók nemzetbiztonsági átvilágítására. Ez a logika nem más, mint a soviniszta román, szlovák vagy éppen szerb pártok logikája, csak ők az ott élő magyarok vonatkozásában követelnek hasonló listákat, óvintézkedéseket, a kettős identitásnak még a lehetőségét is tagadva. Nem lehet két hazád, ugye. De tényleg nem lehet?

(...)

Kétségtelen, ahogy előfordulnak belső feszültségek az egyes identitások között, ugyanúgy jelentkezhetnek érdekkonfliktusok az állampolgárságot adó országok viszonyában is, ahol a többes állampolgárok kényes helyzetben találják magukat. Ezzel nem árt tisztában lenni, de hogy kifejezetten elrendeljék a kettős állampolgárok, azon belül is a zsidók összeírását? Ez elfogadhatatlan. Míg az USA-ban teljesen természetes egészen érzékeny személyes adatok (bőrszín, vallás, politikai preferenciák) nyilvántartása, sőt nyilvánossága is, addig nálunk sajnos a XX. század történelmi tapasztalataira alapozó közvélekedés az, hogy ha az ember származásáról vagy vallásáról listát vezetnek, annak előbb-utóbb nagyon szomorú következményei lesznek.

Magyarként különösen jó okunk van tehát arra, hogy megértsük és elfogadjuk a többes identitást, hogy átérezzük, lehet valakinek egyaránt fontos Jeruzsálem és Budapest, vagy Toronto és Budapest. Hogy a nagyváradi, magukat mindig is magyarnak valló neológ zsidókról vagy Erdély magyar identitású cigányairól ne is beszéljünk.

Mandiner - TuRuL_2k2: Zsidók, listák, identitások

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr414927725

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Gyöngyösi-gumicsont 2012.11.29. 12:16:19

egy újabb gumicsontot generálnak a komcsik. nem érdemes foglalkozni vele hogy sivítanak, hogy hiszterizálnak. mindenki tiszteleg a zsidóknak, szalutáljunk egyszerre, együnk rétest estére. amúgy se éri el az ingerküszöbömet az ügy. ugye mi nem állun...

Trackback: Jobbikra szavaztál, de nem vagy náci? 2012.11.27. 15:40:01

Akkor van egy jóhírem: baloldali vagy, nem szélsőjobb. Nem kell kétségbe esni, ennek semmi köze az MSZP-hez, Gyurcsányhoz, a balliberálisnak csúfolt ámokfutáshoz. Nem vagy ettől egy akolban a mélyliberális jogvédőkkel, Bajnai pénzes barátaival, nem ...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.11.27. 10:39:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. jenőke (jenőke) 2012.11.27. 10:55:48

Fekete polgármestert választottak egy szlovén városban.
Egy ghánai orvos lett polgármester a szlovéniai Piranban. Peter Bossman a balközép Szociáldemokrata Párt jelöltjeként győzött.
Ő az első fekete, akit a volt Jugoszlávia utódállamaiban elsőként választottak polgármesternek.
Index
2010. október 25.
www.afrikatanulmanyok.hu/htmls/cikkek.html?articleID=923

Kandeláber 2012.11.27. 11:03:25

@Dr. jenőke (jenőke): Mariborban pedig több ezren megostromolták a Városházát a korrupt polgármester lemondását követelve. Jó fejek ezek a szlovénok, az Union sörük pedig kiváló.

Kandeláber 2012.11.27. 11:16:13

@Fedor: Koperban voltunk nyaralni jó 22 éve, busszal Mariboron keresztül, aztán lefelé. Baromi szép tájak vannak arra.
Jók a képeid, szuper túra lehetett.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.11.27. 11:35:11

@Kandeláber: És jövőre lehet, megint odamegyünk :-)

DeMarco 2012.11.27. 12:16:11

@Fedor: Mondjuk hvg-t és örülünk Vincent-et idézni enyhe mazochizmusra utal. El is tekintenék az ezekkel való foglalkozástól.

Azért ne lepődjünk meg már azon, ha egy jobbikos képviselő a szájára veszi a zsidó szót, mert eléggé álszent viselkedés.

Ráadásul a csávó elég homályosan fogalmazott, lehet érteni így is, úgy is. Azóta pontosította már a jobbik frakció vezetője, illett volna azt is idemásolni. Igaz, az nem illik a koncepciódba...

Azért két dolog érdekes lehetne ezzel kapcsolatban.
1. Engem is érdekelne kicsit jobban az üzleti és politikai összefonódás.
2. Az egész hablaty, amit idehánytál pont a leglényegesebb kérdést hagyja ki, amit Vona feszegetett: Vajon valóban kötöttek-e olyan szerződést Izrael, Németország, Lengyelország és Magyarország, hogy ha az arabok végleg besokallnak, akkor be kell fogadnunk 500.000 zsidót az országokba?
Mert ha ez nem nemzetbiztonsági ügy, akkor semmi...

A hülye pc dumát már régen kidobtuk a kukába, itt lenne az ideje kicsit megkapargatni a felszínt. Legfeljebb nem találunk alatt semmit...bár kétlem.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.11.27. 12:32:41

@DeMarco: Szerinted az a magyarázkodás segített a helyzeten? :-) De látom, te még mindig célközönség vagy számukra.

Vidéki 2012.11.27. 12:43:51

Délben ebédelvén hallgattam a híreket, amelyben bőségesen foglalkoztak Gyöngyösi felszólalásával.

Közben az is befutott, hogy Gyöngyösi elnézést kért azért, hogy félreérthetően fogalmazott.

Azt mondta, hogy csak az izraeli állampolgársággal is rendelkező döntéshozók jelentenek nemzetbiztonsági kockázatot.

Egyébként nem minden Jobbikos gondolkodik úgy, mint Gyöngyösi és pláne a parlament józan többsége nem gondolkodik így.

A Jobbik Európai Parlamenti Képviselője Szegedi Csanád,

aki a Jobbik legbelső köreiből startolt,

újsághírek szerint héberül tanul és filoszemita.

Ezért nem helyes általánosítani, pláne azt gondolni, hogy dühöng az antiszemitizmus Magyarországon,

ahogyan azt a HVG Nyüzsije is próbálja tolmácsolni hiszékeny embereknek.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.11.27. 12:49:00

@Vidéki: "A Jobbik Európai Parlamenti Képviselője Szegedi Csanád,

aki a Jobbik legbelső köreiből startolt,

újsághírek szerint héberül tanul és filoszemita."

Csak épp amíg Csanádka le nem lepleződőt, maga is habzó szájjal zsidózott, amióta viszont főszereplője lett egy Woody Allen filmnek, azóta a Jobbik kizárta, és le akarja mondatni a mandátumáról.

De hát ezeket te is jól tudod, csak játszod itt a hülyét.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.11.27. 12:50:17

@DeMarco: @Vidéki: Egyébként javaslom, hogy olvassátok el a Mandineres cikket alaposabban. Egy jottányit se változik a mondanivalója attól, hogy Gyöngyösi elvileg elnézést kért, mert ahogy tette, az egy cseppet se változtatott semmin.

Vidéki 2012.11.27. 13:23:15

Egyébként Fedor balhitekben hisz, s tajtékzik téveteg.

Idézet egy hozzáértő jogásztól, még a "Szakértői" (Bajnai) kormány korszakából:

Az Alkotmánybíróság 60/1994. (XII. 24.) AB határozata szerint „…az Alkotmánybíróság állandó gyakorlata, hogy a demokratikus államélet és közvélemény érdekében az állami tisztségviselők és más közszereplő politikusok alkotmányosan védett magánszférája másokénál szűkebb; különösen ki kell tenniük magukat mások kritikájának.” A kettős állampolgárság az adott személy számára nemcsak több jogosultságot, de esetleg több kötelezettséget is jelent, mely utóbbiak teljesítése befolyással lehet képviselői feladatai ellátására is. Ennyiben olyan személyes adatról van szó, amely a köztevékenységgel összefügg.

A képviselők esetében a kettős állampolgárságra vonatkozó adat nem tekinthető kizárólag a magánélet részének, az ilyen adat nyilvánossága nem sérti az érintett magánszféráját, személyes integritását, ezért nem indokolt a személyes adatok védelmére vonatkozó, az Alkotmányban és az Avtv.-ben lefektetett szabályok alkalmazása.[1][1]

Az Ön által felvetett kérdésre a válaszom tehát az, hogy az országgyűlési képviselők kettős állampolgárságára vonatkozó adat az Avtv. 19. § (4) bekezdése körébe tartozó, közérdekből nyilvános személyes adat. Ez azt jelenti, hogy a képviselők állampolgárságára vonatkozó tájékoztatást az ilyen adatot kezelő szervek és maguk a képviselők mint közfeladatot ellátó személyek is kötelesek bárki számára megadni.

Budapest, 2009. április
Üdvözlettel:
Jóri András"

Elképzelhető, ahogy több palesztin is tagja az izraeli kormánynak minden probléma nélkül, az izraeli parlament alakuló ülésén Hamasz lobógós kitűzővel jelennek meg.

Kettős állampolgárok lehetnek képviselők ,kormánytagok, ismerhetnek meg szigorúan titkos anyagokat.
1000-10000 milliárdokban mérhető a kár, amit ezzel a gyakorlattal az országnak okozhatnak.

A kettős állampolgárság "titkolása" akadálya a választók megalapozott döntésének, és olyan kötelezettséget támaszthat a kettős állampolgársággal rendelkezőre, ami effektíve alkalmatlanná teszi bármilyen közfeladat ellátására.

Vidéki 2012.11.27. 13:31:33

@Fedor:

Ne feledd, a Jobbik Európai Parlamenti Képviselője még mindig Szegedi Csanád!

"A tettet nem tetté nem tehetjük!"

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.11.27. 13:32:57

@Vidéki: Biztos a fideszes Németh Zsolt is megélhetési rettegő:

"Németh Zsolt külügyi államtitkár szerint Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő hétfőn, az Országgyűlésben egy új, számára elfogadhatatlan és a leghatározottabban elítélendő fajelméletet fogalmazott meg, amikor arról beszélt, hogy a kormányban, illetve a parlamentmentben helyet foglaló zsidó származású személyek nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek Magyarországra nézve."

hvg.hu/itthon/20121127_Nemeth_Zsolt_Gyongyosi

A KDNP dettó:

"A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elfogadhatatlannak tartja, hogy a Jobbik a magyar társadalom egyes csoportjait megbélyegzi és kirekeszti - közölte a kisebbik kormánypárt kedden."

hvg.hu/itthon/20121127_KDNP_elfogadhatatlan_a_Jobbik_kirekesztes

"a "Szakértői" (Bajnai) kormány korszakából"

Bajnai idejében mondott sok mindent Szijjártó is, azt is Bajnaira akarod kenni csak azért, mert akkor hangzott el?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.11.27. 13:34:18

@Vidéki: De csak azért, mert a jobbiknak nincs jogi lehetősége arra, hogy visszahívja, Csanádka meg majd hülye lesz lemondani erről a jó zsíros állásról.

Mondom, hogy ne játszd a hülyét.

Vidéki 2012.11.27. 14:17:29

@Fedor:

Írod: „Csanádka meg majd hülye lesz lemondani erről a jó zsíros állásról.”

Csúnya dolog, rossz dolog, amit írsz Csanádkáról.

Ez esetben Csanádka a „minima moraliával” sem rendelkezne.

Ezt nem szabad feltételezni egy derék filoszemitáról, aki ráadásul még héberül is tanul.

Gondold el! A héber az egy nehéz nyelv!

DeMarco 2012.11.27. 15:02:07

@Fedor: "Szerinted az a magyarázkodás segített a helyzeten? :-)"

Vmennyire tisztázta a félreértést. Kár, h nem akarod meghallani. Ami meg az utólagos elhatárolódásokat illeti, erősen gyanítom, h azok épp az érintett réteg telefonálgatásai nyomán születtek...Láttunk már ilyet sokszor, amikor kikövetelték a reagálást. Mondjuk ezzel inkább pont Gyöngyösi malmára hajtják a vizet, hiszen igazolják az aggodalmakat.

"De látom, te még mindig célközönség vagy számukra."

Valójában te vagy a célközönség, nem én. Te pattogsz, te hoztad fel a témát, te csinálsz ebből magadnak problémát. Engem legfeljebb a kíváncsiság vezérel, de egyébként teljesen érdektelen vok.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.11.27. 15:19:21

@DeMarco: Neked tisztázta a félreértést. Szerintem meg az égvilágon nincs itt semmiféle félreértés. Utólagos magyarázkodás, az igen. Ha ez lenne az első elszólása a fickónak, ha ez lenne az első antiszemita megnyilvánulása a pártjának, akkor igazad is lehetne, de hát mindketten tudjuk, hogy egyáltalán nem erről van szó. Persze ha téged nem zavar egy nyíltan náci felvetés az Ország Házában egy választott képviselőtől, sőt, mindenáron mentséget keresel rá, akkor lelked rajta...

DeMarco 2012.11.27. 20:54:45

@Fedor: Jajj, hagyjuk már ezt az álszenteskedést. Tipikus libsi hülyeség. Inkább félrenéztek, jujj, csak meg ne hallják, jujj, csak meg ne sértődjenek...

Engem sokkal jobban zavartak a nyíltan kádározó és cucializmust éltető komcsi utódpárt választott képviselőinek hozzászólásai az Ország Házában, meg a félőrült dekások gyomorforgató nácizása.
Tudom ezek meg téged nem zavarnak, sőt, boldogan állsz be a csaholó kórusba.

Nem vagyunk egyformák...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.11.27. 22:50:05

@DeMarco: Ki éltette a szocializmust, te szerencsétlen?

"Nem vagyunk egyformák..."

Hát ha téged jobban zavarnak a náciknál azok, akik tiltakoznak ellenük, akkor tényleg nem. De nem is akarok olyan lenni, mint te.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.11.28. 05:25:01

A nyüszivel egyetértek.

A második a szokásos rettegés. Hogy Wassal mi a gond máig nem értem. Mindegy a ballib(-zsidó) identitás része lett, hogy őt utálni kell, úgyhogy ha valaki bele mer olvasni pl a Funtinelli boszorkányba, akkor nyilván csak egy bunkó kriptonáci lehet.
Az persze f*sza lenne, ha a szekértáborok nem pusztán sekélyes identitásra épülne, hanem értékekre, de bilibe lóg a kezem.

A harmadik: Ez alapján, ha egy kicsit cinikusak vagyunk, és objektíven gondolkozunk, rájövünk, hogy Gyöngyösi gondolatmenetében van ráció.

"Nem lehet két hazád, ugye. De tényleg nem lehet?"
Tényleg nem. Mondani lehet, aztán kiderül, hogy sosem igaz. Az egyik mindig erősebb, vagy mindkettő egyaránt gyenge.

Egyébként Gyöngyösi monnyonle!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.11.28. 05:33:23

@Fedor: A nácziak nettó trollok. Nem jelentenek veszélyt. Ugyanakkor ezek a szerencsétlen alakok szeretnek úgy tenni, mintha jelentősek lennének.

És itt kezdődik a játék: jönnek a posztkomcsik, bosszúzsidók és kapva kapnak az alkalmon.

Hét itt egy csoport, amit nem csak, hogy démonizálhatunk, hanem egyrészt direkt örülnek, hogy őket démonizálják, másrészt még egész hitelesek is ebben, hiszen primitívek, hangosak és aljas indulatok vezérlik őket!

De a démonizálás, az démonizálás. Gonosz, soviniszta dolog. Úgyhogy igen, a nácziak ellen tiltakozók szvsz sokkal veszélyesebbek ma mint a nácziak.

Tallono 2012.11.28. 05:46:46

Fedor, Fedor, Fedor... Számtalanszor elmondtam már, hogy tanuld meg a fasiszta, nyilas, náci, stb. kifejezéseket értelmesen használni. Annyira szánalmas olvasni a tudatlan fröcsögésedet, legalább ha már csinálod, jól csináld.

Természetesen Gyöngyösi kijelentésének semmi köze a 20. századi tekintélyuralmi, nemzetiszocialista-fasiszta rendszerekhez, bármennyire is próbáljátok beleláttatni.

Én így fogalmaztam volna, bármilyen magyarázkodás nélkül: "Most már a többedik gázai mészárlást követően a magyar társadalom joggal követeli azon politikai és gazdasági vezetők állampolgárság átvilágítását, akik izraeli állampolgársággal is rendelkeznek. A pereszi kijelentések fényében, ezt fokozottan követeljük. Kérjük a magyar kormányt, hogy az általa szélsőjobbnak titulált politikai irányok "antiszemita összeesküvés-elméleteit" segítsenek megcáfolni azzal, hogy egy átvilágítás révén egy idegen állam hazánkban élő állampolgárai nem szándékoznak gazdasági gyarmatosításra törni, valamint az arab-zsidó konfliktus nyomán milyen szintű külügyi és nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek egy politikai és gazdasági vezetők. Továbbá követeljük a magyar kormánytól, hogy azokat a magyar állampolgárokat, akik az izraeli konfliktusokban nyílt háborús uszítást folytatnak az arab országok és népek ellen, mint a Hit Gyülekezete, a Mazsihisz és az ATV, azokat tiltsák be. Az tovább tűrhetetlen, hogy a magyarországi zsidó szervezetek nyílt uszítást folytatnak Irán és más országok ellen. Egyszer s mindenkorra világossá kell tenni minden magyar állampolgár számára, hogy ez itt Magyarország, és senki nem avatkozhat bele más országok belügyeibe, nem folytathat nyílt propagandát más országok háborús törekvései mellett (még ha azt védekezésnek is csúfolja), kivéve természetesen az elcsatolt országrészeket. A magyarországi zsidó szervezetektől nyílt elhatárolódást követelünk és minden kapcsolat megszüntetésére szólítunk fel a háborús konfliktusokat okozó, és a világ közvéleménye szerint a békére legnagyobb veszélyt jelentő Izraellel szemben. Ezen szervezetek így egyértelműen bizonyítanák, hogy melyik országnak tartoznak hűséggel, amennyiben erre nem hajlandóak, úgy betiltassanak."

Nos Fedor, mielőtt belemennél a szokásos bélyegzésekbe, segítek: ezek bármelyik ország által a saját állampolgárai felé jogosan követelt nacionalista törekvések. Ezt a kijelentést ugyanígy tennék, és teszik meg a világ akármelyik pontján, pl Amerikában. Ebbe nincsen semmi antiszemitizmus, se bármilyen XX. századi ideológia. Gondolhatod, hogy én lennék a legboldogabb, ha valóban az lenne a törekvés, amit szeretnétek beleláttatni, de sajnos a valóság ettől teljesen messze áll. Sehol a horizonton nincsenek se fasiszta, se nemzeti, se (valóban) szocialista törekvések. Van egy-két nacionalista felhang, törekvés, javaslat, és kifújt. Persze a primitív agyadig tudom, hogy úgyse jutnak el a fogalmak közötti különbségek, de azért az igazat valakinek ki kell mondani...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.11.28. 09:46:11

@TaTa86.: Érdekes gondolatmenet. Hülyeség, de attól még érdekes.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.11.28. 09:47:00

@Tallono: Köszönjük szépen a Jobbik hivatalos verzióját. Aképpen is kezeljük.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.11.28. 10:02:49

@Fedor: Ha gondolod írhatsz egy példát, ami az életben megcáfolja. :)

Egyébként a sovinizmust fölösleges különválasztani, egymást erősítik, egymásból nyerik az erejüket.

Te gonosz cionista vagy és támogatod palesztin kisgyerekek lemészárlását, és inkább azokat ítéled el, akik ez ellen tiltakoztak. Pedig a Jobbik kit vert meg eddig?
Ó nem, te vagy a gonosz náci, aki újra zsidókat akar először összeírni, aztán megsemmisíteni 70 év után! Igen, mi követtünk el hibákat, de meghaladtunk, demokraták vagyunk, nem úgy mit te mocskos náczy!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.11.28. 12:32:13

@TaTa86.: Mitől sovinizmus ordas eszmék ellen felszólalni, mond már el...

Ami meg az izraeli harcokat illeti, hát azért az se teljesen fekete-fehér, de igazából nem is tartozik ide, mert max. egy elsőre jól hangzó hivatkozási alap a Jobbik számára, de nem több.

nandras01 2012.11.28. 13:05:00

az errefelé, izzadtságszagúan magyarázkodó zsebnácik figyelmébe ajánlom a vonatkozó amerikai szólást:
ha valami úgy néz ki, mint egy kacsa, úgy hápog, mint egy kacsa és úgy úszik, mint egy kacsa, az bizony kacsa.
szóval, lehet itt tekergetni a szót, a jobbik és jeles képviselője bizony, a legocsmányabb antiszemita nótát adta elő.
(és aki bármilyen módon mentegetni, magyarázni próbálja a magyarázhatatlant, az sem különbözik tőle)

Tallono 2012.11.28. 13:12:44

@Fedor: Szokásosan hozzá se tudtál böfögni érdemben, csak nyomod a hivatalos rettegést, szánalmas vagy...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.11.28. 13:49:32

@Fedor: Ne add az álnaívot... Kilóg a lóláb. Nyilván nem az "ordas" eszmék ellen felszólalni sovinizmus. Hitler is hányszor felszólalt a bolsevizmus ellen? (Néha persze érte is...)

Akik felszólalnak azok soviniszták, a céljuk gyűlöletkeltés és manipuláció, amit persze próbálnak álcázni.

Egyébként Puzsérhoz mit szólsz:
mandiner.hu/cikk/20121128_puzser_robert_ez_az_olcso_ripacskodas_a_sarga_csillaggal_mindennek_az_alja

Tallono 2012.11.28. 14:01:35

Ajánlom mindenki figyelmébe az ATV videóját az utca emberéről, az egyszerű ember véleménye többet mond ezer rettegésnél, ebből kiderül, hogy a Jobbik képviseli a magyar embereket, és megint csak zörög a szar... :

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=t5vkjFfR6xk

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.11.28. 14:02:48

@Tallono: Nincs időm a hülyeségeidre, bocs.

@TaTa86.: "Akik felszólalnak azok soviniszták, a céljuk gyűlöletkeltés és manipuláció, amit persze próbálnak álcázni. "

Találós kérdés: Kik ellen keltenek gyűlöletet azok, akik felszólalnak a nácik ellen?

"Egyébként Puzsérhoz mit szólsz"

Olvastam még reggel, lévén, hogy követem a Facebook-on. Kedvelem, sokszor egyetértek vele, de most nem. Ez most pont az álszent ripacskodás, mint amit Gyurcsányék szemére vet.

Tallono 2012.11.28. 14:21:54

@Fedor: A "demokratáknak" sosincs ideje foglalkozni a valósággal, lefoglalja őket az álomvilágban való rettegés... Fedor, ha ennyi bajod van a magyarokkal, költözz már el valami kommunista országba, ott reggeltől-estig lubickolhatsz ebben az álomvilágban, és nem kell szembetalálkoznod a valósággal...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.11.28. 14:31:00

@Fedor: "Találós kérdés: Kik ellen keltenek gyűlöletet azok, akik felszólalnak a nácik ellen?"

Például azok ellen, akik ellen pogromot rendeztek 2006 okt 23án. :)

T'od komcsik. Nem kötelező olyan ortodox ellenség, mint a náciknak.

"Ez most pont az álszent ripacskodás, mint amit Gyurcsányék szemére vet."
Persze, nem muszáj egyetérteni vele...

nandras01 2012.11.28. 16:55:22

@Tallono: az utca embere...
"- a jobbik náci párt?
- nem.
- miért?
- azért, mert utálom a kommunistákat"

ez a vélemény, ill. az "úriember" agyi kapacitása neked tényleg hivatkozási alap?

Tallono 2012.11.28. 17:28:26

@nandras01: Ha a mindenki így gondolkozna, nem lenne most csődben az ország... Ez a lényeg az utca emberében, egyszerű kérdés, egyszerű vélemény, de képzeld el ilyen egyszerű "agyi kapacítású" emberek teszik ki az ország 90%-át...

nandras01 2012.11.28. 17:41:58

@Tallono: mondd, hogy csak szórakozol velem- mert azt fel sem merem tételezni, hogy komolyan gondolod azt az emeletes baromságot, amit sikerült iderittyentened :)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.11.28. 21:15:37

@Fedor: Még mielőtt elvesznénk a részletekben:
index.hu/belfold/2012/11/28/debreczeni_2006/

Az ellenségkép megvan, igazából persze én sem tudom, hogy pontosan kik. (Illetve azt elég jól be tudom határolni, hogy kik, címkét nem találok rá.

Debreczeni már lipuszi magasságokba is emelkedett Révész-megverés-tagadással!

De nem ez a lényeg, hanem az, hogy a sovinizmus mindkét oldalon megvan. Lehet vitatkozni, hogy melyik a veszélyesebb, szvsz a jobbikosok veszélyesebbnek akarnak látszani és csúnyábbakat mondanak, a "demokraták" szebben fogalmaznak, de ők már csináltak is nagyon csúnya dolgokat.

Én a magam részéről egyikre sem vagyok kíváncsi.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.11.28. 21:19:13

@nandras01: A legviccesebb, hogy az "elit", az "értelmiség" pont ugyanilyen primitíven gondolkodik, csak megtanulta becsomagolni, hogy intelligensebbnek, árnyaltabbnak, műveltebbnek tűnjön.

Igaz ez a "liberálisokra", "konzervatívokra" egyaránt. (Baloldaliról épeszű ember meg úgysem hiszi el, hogy képes kognitív funkciókra.)

DeMarco 2012.11.28. 22:17:19

Vihar a homokozóban. Kisovis jobbikos béla meghúzta kisovis pistike haját, erre kisovis fletó hisztizni kezd.
Majd jön az óvóbácsi és rendet tesz. Mindenkinek kioszt egy pofont.

Ezen a sárga csillagos mulatságon röhögött ma mindenki a cégnél. Még mindig van lejjebb, mondogatták.

Az idétlen dekások még mindig azt hiszik, h 2009 van és csinálják tovább az antifax tüntiket. Vki igazán szólhatna nekik, h ez kibaxottul égő volt elsőre is, hát még századikra...

Oké értjük, kell a cirkuszba bohóc is, de ha a szám sz.r, akkor nevetés helyett, csak füttykoncert lesz a jutalom.

A kutya ugat a karaván halad.

Tallono 2012.11.28. 22:24:20

@Fedor: barikad.hu/amerikaban_listazzak_a_zsido_kepviseloket-20121128

Na lehet nácizni az USA-t is! Ők még a vallási és faji hovatartozást is számon tartják. Rajtuk kívül több nyugati országnak vannak radikálisabb törvényei, pl. Franciaország... Na gyerünk, hadd halljam a kórust Fedor! Náci amcsik, náci franciák! Többek között ezért vagytok mérhetetlenül szánalmasak, a valóság kurvára nem érdekel titeket csak a téveszmés fantazmagóriáitok, Lenin méltó tanítványai vagytok...

Tallono 2012.11.28. 22:28:12

@DeMarco: Ha végignéznéd a saját médiáid és politikusaid rettegő showját nem ülnél te se a magaslovon, mert alulról súrolta a színvonalat, újfent. Még az MSZP-s Tóbiás is kevésbé hazudott, mint Rétvári, amikor egy műsorban voltak, ami azért elég nagy szégyen. Csak nem értem mire ez a nagy filoszemitizmus, az IMF így is, úgy is rabszolgasorban tart, mint eddig...

DeMarco 2012.11.28. 22:53:07

@Tallono: Végignéztem. Sőt a motivációikat is megértem. És az eredetét is.

A magas lovon azért ülök, mert teljesen ellentétes a véleményem a poszt címével:

Ami mellett el kell menni szó nélkül, nyugtázni egy kézlegyintéssel.

Ez csak a szokásos lufi, semmi különös. Egyrészt szórakoztató, másrészt szánalmas. De legfőképpen végtelenül unalmas.

Tallono 2012.11.28. 23:34:16

@DeMarco: Unalmasnak szerintem is unalmas, nem is akartam vele nagyon foglalkozni, amíg a magyargyűlölő szar már nem ért a plafonig...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.11.29. 09:45:48

@Tallono: Látod ez itt a gond, hogy nálad az antiszemita egyenlő a magyarral. Nálam viszont az antiszemita fosztóképző.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.11.29. 09:46:27

@TaTa86.: Jaj, hagyjuk már ezt a pogromozást.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.11.29. 09:49:18

@TaTa86.: Debreczeni a Révészes kiszóllással nagyon elszúrta, mert egyébként nagyon is érdekes, és érdemi dolgokat szedett össze arról a napról, ezzel viszont hivatkozási alapot teremtett arra, hogy az egészre legyinthessen az, akinek kényelmetlen lenne a dolog.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.11.29. 10:02:20

@Tallono: Ez pontosan ugyanolyan hülye példa, mint amit a kormánypártiak citálnak elő, amikor azt mondják, hogy Amerikában is regisztráció van. Teljesen más cél, teljesen más kulturális közeg, teljesen más hagyományok. Mondjuk pl .az általad belinkelt listából is feltűnhetne, hogy ott nem csak a zsidók szerepelnek a listán, hogy ti szeretnétek, hanem az összes képviselő, és senki nem lát bennük nemzetbiztonsági tényezőt. egy ilyen sima, statisztikai összesítés felőlem lehetne, mert ez így, ebben a formában nem arról szól, hogy pécézzük ki az egyik vallás képviselőit, és tegyük bűnbakká.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.11.29. 10:19:34

@Fedor: Hát figyelj, ha valaki kirak magára, egy "Elvakult soviniszta hazudozó vagyok" táblát, és te továbbra is hiszel neki, az a te bajod. Nekem innentől egy szinten van Lipusz Zsolttal.

Tényadatokkal kapcsolatban hazudozik, szerinted, akkor mit csinál, amikor következtetni kell?

Azt adom, hogy Orbánnal kapcsolatban tökéletesen igaza volt. De Geobbelsnek is Sztálinnal kapcsolatban.

" Jaj, hagyjuk már ezt a pogromozást."
Pogrom volt. Tudom kellemetlen, de a tények makacs dolgok.

(Ugye a gond itt az, hogyan lehetne minimális bizalmam egy orbánváltásba, ha látom, hogy a szembenállók még mindig egy normális dolognak tartják az ellenzék előre eltervezett összeverését a rendőrök által? Meg úgy általában nem értem a tagadás tárgyát. (Jó értem, az egó és az identitás nagy úr.) A jogállam mindkettőnk érdeke nem? A gyülekezési jog sértetlensége, a szólásszabadság stb mindannyiunknak érdeke nem?)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.11.29. 10:57:02

@TaTa86.: "Tényadatokkal kapcsolatban hazudozik, szerinted, akkor mit csinál, amikor következtetni kell?"

Erről beszéltem: ezzel hitelteleníti azt is, amiben igaza van. De ha nem tűnt volna fel: pont, hogy nem fogadok el tőle (sem) mindent kritikátlanul.

"Ugye a gond itt az, hogyan lehetne minimális bizalmam egy orbánváltásba, ha látom, hogy a szembenállók még mindig egy normális dolognak tartják az ellenzék előre eltervezett összeverését a rendőrök által?"

Már csak az a kérdés, hogy ki tartja mindezt normális dolognak? Tőlem biztos nem olvashattál soha ilyet, a rendőri túlkapásokról mindig leírtam, hogy elfogadhatatlanok, és kivizsgálandóak, és büntetendőek, Bajnaiék, MSZP-sek, volt SZDSZ-esek is elítélték ezeket, és Debreczeni se azt mondta, amit neki tulajdonítasz, csak azt, hogy mást gondol háttérben manipulálónak, mint aki a jobbos közbeszédben szerepel evidenciaként. És ez itt a gond, hogy megsértődtök mindenkin, aki egy kicsit is árnyaltabban próbálja értelmezni az akkor történteket, mint hogy szemkilövetőgyurcsány. Amit Révészről írt Debreczeni, az persze érthetetlen (bár annyi alapja valóban van, hogy Révész azért rájátszott erre a sérülésre MIUTÁN kiengedték a kórházból - persze ettől még nem volt részeg, valóban megverték, és ez elfogadhatatlan), de olvasd el ezt a részletet a könyvből, és vonatkoztass el minden zavaró tényezőtől (ki írta, hol olvasod, stb.), és csak a tartalomra figyelj:

www.168ora.hu/itthon/2006-debreczeni-orban-rendorseg-fidesz-nagygyules-105943.html

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.11.29. 11:11:59

@Fedor: Nem akarom ugyanazokat a köröket újra lefutni...

Csak még annyit(, erre persze nyugodtan válaszolj, aztán én valószínűleg annyiban hagyom) én árnyaltan nézem, de a pogrom az pogrom.

Marosvásárhelyen is lincseltek ártatlan románokat, sőt még magyar magyart is, és a magyarok segítségére siető cigányok körében is valószínűleg igen magasan felülreprezentált volt a köztörvényes elemek száma.

De az árnyalt nézőpont nem jelent értékrelativizmust, sem az áldozatok és a bűnösök összekeverését.

Nem győzlek meg tudom, de tartom a véleményemet, ez rendőrpogrom volt, amihez a balliberális értelmiség csekély kivétellel lelkesen asszisztált, és azt is, hogy 2006on nem lehet túlhaladni csak úgy.
Most pedig, ha még írsz erre elolvasom, aztán majd előkerül még...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.11.29. 12:29:50

@TaTa86.: Senki nem akar relativizálni, és senki sem teszi felelőssé az ÁRTATLAN áldozatokat. De mindegy. Ha szerinted ott és akkor pogrom volt, és a rendőrökön (valamint a feletteseiken) kívül senki más nem felelős a történtekért, akkor tényleg felesleges köröket futunk, mert hiába gondolod azt ,hogy árnyaltan nézed a dolgokat, a valóságban elég messze állsz tőle.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.11.29. 12:35:16

@nandras01: a jobbik nem náci, a jobbik nem nemzeti szocialista
mert bár a jobbik nemzeti is, és gazdasági balos is, de ettől még nem lesz nemzetiszoci, mert ennek olyan tartalmi jelentése van, amely nem azonosítható a nevében rejlő két tagszóval.
tehát a náci elveti a demokráciát, a jobbik pedig elfogadta a parlamentáris kereteket. a náci elveti a vallást, a jobbik pedig pártolja a kereszténységet.
a zsidózástól nem lesz valaki náci, ahogy a cionizmustól se lesz valaki szociáldemokrata.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.11.29. 12:43:41

@DeMarco: ja, én is nevettem a sárga csillagon elsőre, aztán már megrémültem, hogy ezek milyen szinten filoszemiták, és ezek irányítják az országunkat.
a fidesz is cionista és filoszemita. de a bohóc az mszp mindig.
a kuyta ugat a karaván halad?
mi vagyunk a kutyák a blogokon, és ők a karaván akik megszabják az irányt, ami ugyanaz 40 éve

nandras01 2012.11.29. 12:53:41

@tesz-vesz: igazad van, a jobbik, a szó legszorosabb értelmében, valóban nem náci párt.
(bár, tagadhatatlan, hogy elég sok tekintetben vallja a klasszikus náci elveket)
így hát eltekintek a "náci" jelzőtől. és simán csak patkányhordának tekintem őket.
így már megfelel?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.11.29. 13:14:29

@Fedor: Ennél némileg kevesebb dogmatikusan kijelentett személyeskedésre számítottam. ^^

De hát legyen így.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.11.29. 13:28:33

@tesz-vesz: "a náci elveti a demokráciát, a jobbik pedig elfogadta a parlamentáris kereteket"

Hitler is elfogadta, addig amíg a segítségével hatalomra nem jutott, és a Jobbik is csak azért, mert nem tehet mást, de azért nem kell túlságosan dekódolni a jobbikos politikusok kijelentéseit ahhoz, hogy észrevedd a valódi természetüket, elég nyíltak azok. hogy mást ne mondjak, ott van ugye a pártelnök, aki azt mondta, hogy "a Jobbik nem demokratikus párt".

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.11.29. 13:29:50

@TaTa86.: Ez nem személyeskedés, ez tény. Én pont a dogmák elvetéséről beszélek.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.11.29. 13:32:18

@TaTa86.: Egyébként vicces, hogy pont te vádolsz engem személyeskedéssel, aki pár sorral feljebb nemes egyszerűséggel lesoviniszta hazudóztál engem...

nandras01 2012.11.29. 13:33:18

ha eddig bárkinek kétsége lett volna a jobbik szellemi kapacitásáról, akkor most bele lehet nézni az ostobaságuk feneketlen kútjába.
novák előd írásban kérdezte minden országgyűlési képviselőtől, hogy rendelkezik- e más állampolgársággal is a magyar mellett.

"A Jobbik lemondásra szólítja fel Ertsey Katalint, mert állítása szerint az LMP-s országgyűlési képviselő Novák Előd Jobbik-alelnök írásbeli kérdésére úgy nyilatkozott, izraeli állampolgársággal is rendelkezik."

eddig- jobbikos logikával, még rendben is van a dolog, csak ott kezdődik a bazdmeg, hogy

"az LMP-s képviselő Novák Elődnek küldött válaszában azt írta: rég köztudott, hogy izraeli-piréz állampolgár, magyar állampolgárságát pedig megvásárolta kevéssel a jelöltsége előtt. Hozzátette: identitása is izraeli-piréz, egyszerre érzi magát képesnek a zsidó érdek, valamint a piréz életérzés képviseletére."

nosza, megkeveredett a novák előd agyában lakozó két bit, és legott világgá üvöltötte a nagymagyar fájdalmát, miszerint itten kérem hazaárulás esetének fennforgása van, oszt ez a gaz zsidókommunista némber izibe mongyonle!

a piréz állampolgárság nem zavarta novákot.
és novák előd még mindig országgyűlési képviselő...

Tallono 2012.11.29. 14:04:48

@Fedor: Köszönöm, legalább vetted a fáradtságot, hogy megpróbáld félremagyarázni a tényeket. Itt senkinek nem a vallásával van a baj, hanem azzal, hogy egy apartheid, soviniszta állam kettős állampolgárai, ami a világ közvéleménye szerint a legnagyobb veszélyt jelenti a világbékére. Nem Irán jelenti a közvélemény kutatások szerint, hanem Izrael! Ez is tény, így jogos a követelés, hogy tárjuk fel az ilyen képviselőket, mert tényszerűen állambiztonsági kockázatot jelentenek. Ha lenne iráni, kínai, orosz, amerikai állampolgár, az majdnem ugyanez a kategória lenne. De mivel arról tudunk, hogy vannak izraeli-magyar kettős állampolgár képviselők, és feltárult több izraeli ingatlanberuházási botrány, valamint az elnökük gyarmatosítással fenyegette Magyarországot, az csak bigott filoszemita, aki nácizmust kiállt... De persze ilyenkor jön, hogy amerikában nem az a szólásszabadság kell, hogy legyen, mint Magyarországon. Micsoda liberalizmus...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.11.29. 14:10:54

@Fedor: Én Debreczenit soviniszta hazudozótam le. (Mivel konkrétan tényeket tagad.) Majd ha úgy gondolom, hogy te vagy az, hidd el, azt fogom írni. :)

Szóval most kivételesen nem személyeskedtem okt 23 kapcsán, és egész büszke vagyok magamra. Ne vedd el, kérlek! :D

"Én pont a dogmák elvetéséről beszélek."
Ez csak nekem tűnik dogmatikusnak:
"Ez nem személyeskedés, ez tény."
?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.11.29. 14:32:13

@TaTa86.: "Én Debreczenit soviniszta hazudozótam le"

Meg mindenkit, aki valamiben is egyet ért vele.

"Ez csak nekem tűnik dogmatikusnak:
"Ez nem személyeskedés, ez tény.""

Dogmatizmus szerintem az, amikor kijelented, hogy márpedig pogrom volt, és punktum, és nem vagy hajlandó ellenérveket, ellentényeket figyelembe venni. Ha ezek után azt írom, hogy nem nézed árnyaltan a dolgokat, akkor szerinted személyeskedés és dogmatizmus azt állítani, hogy ez egy tényállítás?

Érdekesen gondolkodsz...

DeMarco 2012.11.29. 14:33:05

@Fedor: "Debreczeni a Révészes kiszóllással nagyon elszúrta, mert egyébként nagyon is érdekes, és érdemi dolgokat szedett össze arról a napról, ezzel viszont hivatkozási alapot teremtett arra, hogy az egészre legyinthessen az, akinek kényelmetlen lenne a dolog."

Teljesen rosszul látod! "Debreczeni könyvet írt az októberi zavargásokról"

ÉS MÁR LEGYINTÉS !!!

Nem kell több infó, nem kell a kiszólása, nem kell semmi más. Bőven elég ennyi és máris lapozunk tovább. Legfeljebb még rászánunk egy kósza röhögést.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.11.29. 14:34:30

@Tallono: Gyűlölködő csúsztatásaiddal és az elvakult előítéleteiddel továbbra se tudok mit kezdeni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.11.29. 14:36:18

@DeMarco: Neked már be se linkelem a a könyvrészletet, és meg se kérlek, hogy próbálj meg elvonatkoztatni a körülményektől, és csak a tartalmat próbáld meg értelmezni, mert tudom, hogy te erre úgy se vagy se hajlandó, se képes.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.11.29. 14:42:15

@Fedor: Visszamutatnék az első kommentemre ezzel kapcsolatban...

Debreczeni Révésszel kapcsolatos teóriáját nyilván nem a kisujjából szopta, hanem azok alapján jutott erre a következtetésekre, amiket a könyvében leírt.

Te nem találsz kivetni valót azokban a premisszákban, amiből D. levonta a következtetést, akkor valószínűleg soviniszta vagy. Ezt tényleg kiolvashattad a kommentemből, hiszen ezt jelenit, de a "valószínűleg" ott van.

Csupán felhívtam rá a figyelmedet, hogy legyél résen. Ha a premisszákból levont következtetés hibás, gond lehet velük.

(Le sem kell írnod: ez tényleg elég unortodox érvelés. Nem feltétlenül mondanám helyesnek. :D )

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.11.29. 14:58:32

@TaTa86.: Elolvastad a belinkelt könyvrészletet? Abból egyáltalán nem következik, hogy mi történt ebben az egyedi esetben. Révésznél, mint írtam, volt egy valóságmagja a dolognak (a kórházban már nem volt a fején kötés, mielőtt hazament, a Parlamentben meg bekötött fejjel ment be), tehát valóban rájátszott némileg a dologra, csak egy Debreczeni ezt túlspilázta, és ezzel elrontott mindent. Viszont ettől még a tények, amelyeket a történesekről felsorol, tények maradnak (eddig is ismertek voltak, csak elsikkadtak a jobbos hangorkánban, ő viszont most összeszedte őket). Vagy ha úgy gondolod, hamisak a tények, cáfold meg őket.

Tallono 2012.11.29. 15:06:35

@Fedor: Ti meg annyit tudtok, hogy közadatokat hamisítotok meg, tehát bűnözők vagytok, de Bajnai és Gyurcsány után ez amúgy se volt kérdés...

Tallono 2012.11.29. 15:07:54

Hogy beszálljak a Debreczenis vitába is: Én is szeretem a fantasy, de az ilyen típusú politikai-fantasyt Marx, Lenin és Sztálin óta nem láttam...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.11.29. 15:11:52

Kár volt megnyitnom ezt a posztot!

Csak felhúztam magam azon, hogy nem is nácik, hiszen nem Führernek hívják a vonát...........

Komolyan: Mia fasz reklámot kell csinálni egy idióta söpredékekből verbuválódott agyatlan segghalmaznak, amely pártnak csúfolja magát, de kifejtette már, nem is demokrata párt. Onnantól, hogy elhangzott az ominózus nem demokrata nyilatkozat, többet nem is lett volna szabad tudomást venni erről a birka népségről.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.11.29. 15:27:25

@Fedor: Beleolvastam, végig fogom olvasni és szerintem posztot is fogok írni arról, hogy milyen szinten összeegyeztethetetlen a nyugati típusú liberális demokráciával az egész hozzáállása(, amivel persze én nem feltétlenül értek egyet, de ha a jogállamunk ezen alapszik akkor nem illik felrúgni. Előbb tessék a törvényeket megváltoztatni, és közölni a néppel az új elveket.)

Egyelőre legyen annyi, mélységesen nem értek egyet. A MSZP-SZDSZ kormány beszart a saját hazaárulása(, remélem a hatalomért tudatosan lenullázni az országot nálad is hazaárulás, tegye azt akármilyen színű/összetételű kormány) nyomán keletkezett elégedetlenségi hullámtól.

Ez a beszarás őket az alkotmányos alapjogok korlátozására ösztönözte: pl gyülekezési jog.
A Fidesznek ebben az esetben kutya kötelessége volt erre nemet mondani, megmutatni nem félnek, és élni fognak a jogaikkal. (Nem mellesleg ez ugye qrva jól kommunikálható, és mást úgysem tudnak tenni, de nem is akartak.)

Ezt a narratívát erősíti az MSZP-SZDSZ további hozzáállása is a gyülekezési és véleménynyilvánítási szabadsághoz is. Vegyük csak a groteszk módon túlbiztosított, sokszor törvénytelenül feloszlatott demonstrációkat, ellenzéki aktivisták előzetesbe vágását koholt vádak alapján, nonszensz szabadságkorlátozó törvények.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.11.29. 15:59:53

@Tallono: Á, szóval átvetted az Elődke-féle hivatalos választ :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.11.29. 16:05:29

@TaTa86.: "remélem a hatalomért tudatosan lenullázni az országot nálad is hazaárulás, tegye azt akármilyen színű/összetételű kormány"

Ez miben nyilvánult is meg?

"Ez a beszarás őket az alkotmányos alapjogok korlátozására ösztönözte: pl gyülekezési jog. "

Arra gondolsz, amikor a Kossuth téri, be nem jelentett, tehát kötelezően feloszlatandó demonstrációt inkább átminősítették kampányrendezvénynek, csak hogy ne kelljen hozzájuk nyúlni?

Arra gondolsz, hogy bárki tüntethetett, ha betartotta a törvényes rendet?

"Vegyük csak a groteszk módon túlbiztosított, sokszor törvénytelenül feloszlatott demonstrációkat"

Az ilyenekre gondolsz?

fedor.blog.hu/2009/11/24/mazochista_kormany

Senki sem állítja, hogy akkoriban minden tökéletes volt, követtek el hibákat, hoztak rossz döntéseket, de azért maradjunk már meg a tényeknél, ha lehet...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.11.29. 16:39:27

@Fedor: "Ez miben nyilvánult is meg?"
Őszödi beszéd megvan?

"Arra gondolsz, amikor a Kossuth téri, be nem jelentett, tehát kötelezően feloszlatandó demonstrációt inkább átminősítették kampányrendezvénynek, csak hogy ne kelljen hozzájuk nyúlni?"

Nem, arra, hogy a tüntetők/ellenzékiek megfélemlítésére játszottak rá, mellette pedig démonizálták a tüntetőket. Persze progresszív módon, egyáltalán nem gyűlöletkeltően.

"Arra gondolsz, hogy bárki tüntethetett, ha betartotta a törvényes rendet?"
Lol?
Na most hazucc(sic!)! :D
Te is tudod jól, hogy ez egyszerűen nem igaz. Nem véletlenül fizetett a rendőrség kb minden második tüntetés után néhány Millát a törvénytelen előállítások miatt.

fedor.blog.hu/2009/11/24/mazochista_kormany
Ezen egyébként pont ott voltam. Igen, az ilyenekre gondolok. Ilyet egyszerűen nem lehet, hogy fogod és körbekeríted a tüntetőket, akik egyébként az égvilágos semmi törvényellenest nem csináltak. Csak ugye Drazsé leszólt, hogy elég.

"Senki sem állítja, hogy akkoriban minden tökéletes volt, követtek el hibákat, hoztak rossz döntéseket, de azért maradjunk már meg a tényeknél, ha lehet..."
:D Szokásos relativizáló szöveg.
Tudod most az elvakult fidesz-droidok pontosan ezt mondják.

Azért azt vágod hogy egyes ellenzékieket minden konkrét ok nélkül vágtak előzetesbe?
Hogy pl Tomcat ellen konkrétan koncepciós pert indítottak, megzsarolt tanúkkal, lefizetett szakértőkkel, felkészített médiával, ahogy azt kell?

Na látod, ezért mindegy nekem, hogy győz-e Orbán 2014ben. Semmivel nem jobb a te csordád, mint a fideszes. Egyszer ez rúgja pofán a demokráciát/nemzetet, aztán a másik, miközben azt mondják: "voltak hibák, de azért...".
Közben meg nem jössz rá, hogy nem ellenem kéne védekezned. Alapvetően mindkettőnk érdeke a szabadságjogok garantálása, és az is, hogy ha a kormány túllép egy adott ponton, akkor bizony közvetlenül is lehessen rá nyomást gyakorolni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.11.29. 21:01:18

@TaTa86.: "Őszödi beszéd megvan?"

Kétségtelenül tettek néhány nem elegáns lépést Gyurcsányék, de azért lenullázástól igencsak messze voltunk 2006-ban, szóval hagyjuk már ezt hazaárulózást. Orbánt se szokás lehazaárulózni, pedig Fletóhoz képest jár neki egy százas szorzó, ha azt nézzük, hogy mit meg nem tesz a hatalomért.

"Na most hazucc(sic!)! :D"

Nem hazudok. Ahol igazoltatások voltak, ott okot is adtak rá.

" Szokásos relativizáló szöveg. "

Nem relativizálok. Orbánékkal kapcsolatban se kívánok mást, mint hogy maradjunk a tényeknél.

"ezért mindegy nekem, hogy győz-e Orbán 2014ben. Semmivel nem jobb a te csordád, mint a fideszes"

1. Nekem nincs csordám. Az akkori legfőbb felelőst a kutya nem kívánja vissza az 1-2%-os pártján kívül. Vedd már észre, hogy a ballib oldal levonta a megfelelő konzekvenciákat az akkor történtekből, és maga sem kívánja azt vissza. Mindenki, aki most számít ezen az oldalon (bizony, még az MSZP-n belül is, ahol generációváltás folyik épp), megújulást akar _a 2010 előtti időkhöz képest is_. Jómagam visszaolvashatóan kritizáltam a szocikat korábban is, és most se tőlük várom a megoldást, hanem egy olyan erőtől, amely ugyan építkezik korábbi a ballib oldal vállalható elemeiből, de ettől még javarészt új és más.

2. Van egy hatalmas nagy különbség, és emellett nem tudok elmenni szó nélkül. 2006-ban voltak hibák, voltak bűnök. De azok egyedi estek voltak, működési zavar a demokráciában, de ettől még a demokrácia lényege nem sérült. Most viszont szisztematikusan, törvényi szinten bontják le a demokráciát, és alkotmányos szinten szűkítik az alapjogokat. Ez szerintem minőségi különbség. Szóval ha te egyenlőségjelet teszel a 2010 előtt és után történtek közé, akkor bizony te relativizálsz, és nem én.

"Közben meg nem jössz rá, hogy nem ellenem kéne védekezned."

Te támadsz :-)

"Alapvetően mindkettőnk érdeke a szabadságjogok garantálása"

Így van. Legyen ez a végszó.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.11.29. 21:45:57

@Fedor: "Kétségtelenül tettek néhány nem elegáns lépést Gyurcsányék, de azért lenullázástól igencsak messze voltunk 2006-ban,"

Még egyszer hallgasd meg az őszödi beszédet...

"Orbánt se szokás lehazaárulózni, "
Én szoktam, pontosan ugyanazért, amiért Gyurcsányt. Cinikusan amortizálja le az országot, csak az egó, a hatalom és a pénz meglegyen.
Ha egy kicsit is sérülne a pártérdek, az ország már le van sz*rva. (Ez rém demagógnak hangzik, de ez a két fajankó tényleg így kormányzott, és ez azért nem így van máshol.)

"Ahol igazoltatások voltak, ott okot is adtak rá."

Ne tagadd már a tényeket, Tomcatnél, Morvainál, Gaudinál utánanézhetsz hányan kaptak kártérítést, nyilván mert a rendőrség teljesen szabályszerűen járt el. De szerintem a TASZnak, Bodokynak is megvan a megfelelő archívuma. De ez megint egy olyan ügy, aminek gyönyörű irodalma van, csak te egész egyszerűen erről nem veszel tudomást.

" De azok egyedi estek voltak, "
Most elsorolhatod az összes komcsi panelt, igazából csak viccesebb lesz. Még az elvtársi önkritika jöhet!

Ha szerinted okt 23ában nem volt szisztematikusság, és tök függetlenül egyedi esetekre bontod, akkor nincs miről beszélni. Ezt kb ugyanúgy én is elmondhatom Orbánékról, nem teszem egyrészt mert nem alázom magam, másrészt mert a közös hazánkat teszi tönkre, így igazából semmit nem érek vele, hogy fedezem.

"Szóval ha te egyenlőségjelet teszel a 2010 előtt és után történtek közé, akkor bizony te relativizálsz, és nem én."
Én jogfolytonos elqrást látok. Egyikből következik a másik, a másikból a harmadik. Okt 23 nélkül, nincsen orbáni demokráciakorlátozás sem.

Ezt jó lenne látni arrafelé. Igenis nagy megrázkódtatás volt, és sokaknak egy olyan élmény, ami a mostani attitűdjeit is meghatározza. 2006 őszétől az ellenfél hivatalosan is ellenség lett, aki lő ránk.

Ezt csak azért, ha érdekel miért lovagolok a témán. Ha helyre akarod állítani a demokráciát, ahhoz demokraták kellenek, ahhoz pedig az, hogy lássa mindenki, hogy a fairplay hosszútávon kifizetődő. Ha te azt mondod, hogy egy rendőrpogrom belefér, bocsánatos bűn, amolyan, "ki nem hibázik?" akkor a másik oldal fanatizálódni fog.

"Így van. Legyen ez a végszó."
Ohh... akkor nem kellett volna annyit írnom ugye? ^^

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.11.29. 22:10:50

@TaTa86.: "Még egyszer hallgasd meg az őszödi beszédet..."

Hidd el, ismerem.

"Ha szerinted okt 23ában nem volt szisztematikusság, és tök függetlenül egyedi esetekre bontod, akkor nincs miről beszélni."

Félreértettél. A szisztematikus alatt azt értem, hogy törvényi szinten építik le a demokráciát. október 23. egy büdös nagy hibapont az akkori vezetőknek, de ettől még nem több, mint egy olyan zavargás, amilyen bármilyen demokráciában előfordulhat (mostanában sűrűn elő is fordul), és a rá adott válasz is is ugyanaz volt, csak rosszul kezelve, és néhol eltúlozva. Egyedi eset alatt azt értem, hogy bár ilyen túlkapások előfordultak, de utána erről lehetett beszélni, írni, kivizsgálni, bíróság elé vinni, és nem történt olyan, hogy sorba hozták a jogokat szűkítő, és az ellenzéket ellehetetlenítő törvényeket, akár alkotmány ellenében is.

"Okt 23 nélkül, nincsen orbáni demokráciakorlátozás sem."

Ez részben igaz (bár azért erősen közrejátszik az ettől független világválság is, anélkül FIDESZ győzelem lehetett volna 2010-ben, de kétharmad nem), de ettől még ne egyforma a mérték. Ha én szórakozottságból nem zárom be az ajtómat, és ezért kirabolnak, akkor én ugyanolyan bűnös lennék, mint a rablók?

"2006 őszétől az ellenfél hivatalosan is ellenség lett, aki lő ránk."

A gumilövedék egy mindenhol, a demokráciákban is elfogadott tömegoszlató eszköz. Kétségtelen, hogy rutintalanul és szabálytalanul is használták, de azért mégse sortűz volt éleslőszerrel. Más demokráciákban sajnálatos módon halálos áldozatai is szoktak lenni az ilyen eseményeknek, nálunk szerencsére ilyen nem volt. Szóval elhiszem, hogy nagy megrázkódtatás volt, de azért...

"Ha te azt mondod, hogy egy rendőrpogrom belefér, bocsánatos bűn, amolyan, "ki nem hibázik?" akkor a másik oldal fanatizálódni fog."

Basszus, te olvasol is, vagy csak írsz? Hát miről pofázok én itt már fél napja, sőt évek óta? Hát hol mondtam én ilyet? Nem az mondtam, hogy belefér egy pogrom, hanem azt, hogy nem pogrom volt, hanem egy rutintalanságból, fejetlenségből adódó elcseszett szituáció, amelyben hibásak a rendőrök is, hibásak a randalírozók is, és vannak vétlenek, akik meg közéjük kerültek.Á, hagyjuk.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.11.30. 04:46:20

@Fedor: "23. egy büdös nagy hibapont az akkori vezetőknek, de ettől még nem több, mint egy olyan zavargás, amilyen bármilyen demokráciában előfordulhat"

1) A hibbant vezető egy dolog. Ott volt az egész kormány és kormánypárti frakció.
2) Ott volt a rendőri vezetés.
3) A bírói, ügyészi kar konkrétan futószalagon koncepciós pereket tartott. (Amiket persze másodfokon nagy kegyesen elengedtek.)
4) A ballib értelmiség, média 90% csatlakozott a lincselő tömeghez, még brutálisabb jogsértéseket követelve, démonizálva a tüntetőket Tóta W-től Heller Ágnesig.

A demokrácia nem elsősorban törvény azt kéne felfogni. A SZU-nak egy passzuson kívül liberális alkotmánya volt.

És továbbra is: pl Tomcat ellen koncepciós pert szerveztek évekkel a "sajnálatos őszi események" után.

"Okt 23 nélkül, nincsen orbáni demokráciakorlátozás sem."
Félreértettél. Én a közélet fanatizálódásáról beszéltem, és egy újabb iterációról a gyűlöletspirálban. Hogy ki mennyivel nyer, nem izgat annyira. A Fidesz és Orbán sem ab ovo rosszak, de olyan hatások érték őket, ami tönkretette őket. (Ez semmiben nem menti fel a NER-tagokat az egyéni felelősség alól.)

"hanem egy rutintalanságból, fejetlenségből adódó elcseszett szituáció, amelyben hibásak a rendőrök is"
Kérném szépen a felelősöket megjegyezni! Nincsenek felelősök, akkor nem történt semmi!
Hol vannak a hamisan tanúzó rendőrök? Az ezt elfogadó bírók, ügyészség? Mi a helyzet a "hikálokkal"?

"A gumilövedék egy mindenhol, a demokráciákban is elfogadott tömegoszlató eszköz. "
Ahogy a regisztráció is. Nem mindegy milyen körülmények között alkalmazzák. De te következetesen mindig csak egy kicsi részt akarsz látni, ott elismered, hogy talán hiba volt, de nem szándékos, a többit meg kizárod a tudatodból.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.11.30. 04:55:20

@Fedor: "Szóval elhiszem, hogy nagy megrázkódtatás volt, de azért..."

Megéltük, hogy a teljes állam ellenünk fordul, hogy csőcseléknek nevez, úgy is bánik velünk, hogy bármikor minden ok nélkül meglincselhetnek a rendőrök, megalázhatnak lecsuknak, majd a bíróság, anélkül, hogy meghallgatna elítél egy groteszk képtelenségérért olyan "rendőrök" tanúvallomása alapján, aki ott sem volt, mikor elfogtak.

Ilyenek tömegével történtek, ezekért soha senki nem kért bocsánatot, a felelősöket soha nem nevezték meg, nem "számoltatták el". (Igen, volt aki balhézni ment, volt aki nem de tudta, hogy balhé van. Meg sok teljesen ártatlan. egyéni felelősség vs állami felelősség, és a jogállami elv, hogy inkább 100 bűnöst hagyunk futni, mint egyetlen ártatlan is bűnhődjön.)

Lényegében a teljes jogállam hullt darabokra egy hétig. Ez nem egy olyan dolog, amit az ember elintéz annyiban, hogy te is hibáztál, én is hibáztam, lépjünk tovább. És bizony súlyos. Főleg ha még 2009ben is a Demokrata Megváltó SZakértői Kormányában ott lehet Drazsé, aki méltó folytatója a Gyurcsányi demokráciának.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.11.30. 08:38:44

@TaTa86.: " A ballib értelmiség, média 90% csatlakozott a lincselő tömeghez, még brutálisabb jogsértéseket követelve, démonizálva a tüntetőket Tóta W-től Heller Ágnesig. "

Hát erre nagyon másképp emlékszünk.

"A demokrácia nem elsősorban törvény azt kéne felfogni. A SZU-nak egy passzuson kívül liberális alkotmánya volt. "

A demokrácia nem elsősorban törvény, de nem azt mondtam, hogy minden oké volt ezen a téren, csak azt, hogy akkor rövid távon sérül a demokrácia, könnyen helyrehozhatóan (simán le lehetett váltani a kormányt), most viszont alapjaiban, hosszútávon. Felszíni seb kontra belső vérzés, ami elsőre nem látszik, de sokkal veszélyesebb, érzed a különbséget?

"Ilyenek tömegével történtek, ezekért soha senki nem kért bocsánatot, a felelősöket soha nem nevezték meg, nem "számoltatták el"."

Ez tényszerűen nem igaz.

"Lényegében a teljes jogállam hullt darabokra egy hétig. "

Most meg évekre, hosszútávon. Erről beszéltem.

Nézd, én írhatok itt bármit, te eldöntötted, hogy a ballib oldal ugyanaz, mint hat éve volt (miközben már akkor se volt teljesen olyan, mint amilyennek leírod), és semmit se változott, semmit se tanult a történtekből, és nem vagy hajlandó meggyőződni az ellenkezőjéről, bármit is mond neked az ember. Akkor meg miről is vitázunk?

DeMarco 2012.11.30. 14:00:13

@Fedor: "Neked már be se linkelem a a könyvrészletet"

Hálásan köszönöm. Rengeteg könyvem van, számtalan komplett sorozatom, de szemetet soha nem vettem és a jövőben sem szándékozom.

Van az a réteg, akinek el lehet adni, h kádár jóságos apó volt, aki csak krumplilevest evett, de ebbe a körbe én sosem fogok tartozni. Van a gyerekeknek elég sok meséskönyve, nem kell még egy.

DeMarco 2012.12.03. 07:22:09

A helyzet nyugaton változatlan.

Mi dolgozunk, a libbancsok meg dzsemboriznak. Egyszer lenne nekem annyi időm, h passzióból hőbörögjek egy sort...

Ezek az antifa tüntik úgy 2008 környékén kimentek már a divatból, csak egyesek ezt nem hajlandók tudomásul venni.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.12.03. 09:00:28

@DeMarco:

A zsidólistázások 45-ben mentek ki a divatból. Ha azt észrevennék páran, nem kellene antifatüntetni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.12.03. 13:48:36

@DeMarco: tudod mennyire kurvára unalmas, hogy már kétszázhuszonharmadszor sütöd el azt a "poént", hogy a ti vagytok a jómunkásemberek, akiknek éjjel-nappal ég a keze alatt meló, és fenntartjátok a hazát, aki meg munkaidőn után, vagy hétvégén tüntetni merészel, az meg naplopó?

Elárulom: rohadtul.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.12.03. 13:49:18

@DeMarco: Ja, és biztos örülnek majd a FIDESZ-ben, hogy lelibbancsoztad őket :-)

DeMarco 2012.12.04. 09:37:33

@Fedor: "tudod mennyire kurvára unalmas, hogy már kétszázhuszonharmadszor sütöd el azt a "poént", hogy a ti vagytok a jómunkásemberek, akiknek éjjel-nappal ég a keze alatt meló, és fenntartjátok a hazát, aki meg munkaidőn után, vagy hétvégén tüntetni merészel, az meg naplopó?"

Ami neked poén, az nekünk a valóság.

Nem sütném el, ha nem ez lenne a tömény igazság.

Ha mi nem dolgoznánk, ezek éhen halnának, nem kapnának nyugdíjat, aztán akkor járhatna a szájuk..mert kaja az nem lenne benne.

Én nem "poénból" írok ilyet, hanem azért mert ténylegesen dolgozni szoktam, amíg ti dzsemboriztok.

De ha már itt tartunk, ha neked ez unalmas, akkor mit mondjunk mi a tüntikről???

Mert elárulhatom, hogy sokkal rohadtabbul unjuk már őket, mint te a valóságot.

DeMarco 2012.12.04. 09:41:13

@Fedor: "Ja, és biztos örülnek majd a FIDESZ-ben, hogy lelibbancsoztad őket :-)"

Miért, mert Rogán, mint belpesti polgi kiment? Ha-ha.. Ez csupán egyet jelent. A legközelebbi önkormi választáson is indulni akar és kell a lé...

Hiszen úgy kell nektek a Jobbik, mint egy falat kenyér...

DeMarco 2012.12.04. 09:44:18

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "A zsidólistázások 45-ben mentek ki a divatból. Ha azt észrevennék páran, nem kellene antifatüntetni."

Egyáltalán nem kell antifa tüntiket tartani. Egyáltalán nem kell meglovagolni hazug, szándékosan félreértett és felnagyított mondatokat.

És a szokásos cirkuszt félretéve, azért engem továbbra is érdekelne, h kik az izraeli-magyar kettős állampolgárok és az összes többi kettős állampolgárságú képviselő. Mármint nyilván zömében ezek ismert figurák, de hátha lenne még meglepetés a listán.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.12.04. 13:19:53

@DeMarco:

Az eredeti megszólalás zsidólistázásról szólt. Ezen nincs mit szépíteni!

DeMarco 2012.12.05. 08:48:53

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Az eredeti megszólalás zsidólistázásról szólt. Ezen nincs mit szépíteni!"

Nem. Az eredeti felszólalás is arról szólt, hogy a parlamenti képviselő közül melyek rendelkeznek kettős állampolgársággal és kifejezetten izraeli kettős állampolgársággal, illetve ezek a személyek hozzáférnek-e nemzetbiztonsági adatokhoz.
A megfogalmazás elég szerencsétlen lett, de ettől a lényeg egyáltalán nem változik és mindenkinek világosan átjött. Az már más kérdés, h egyesek ebből politikai hisztit, hasznot akarnak kreálni. Ahogy mindig, minden alkalommal. Ugyanakkor ha elvonatkoztatunk a szerencsétlen kiszólástól, akkor engem továbbra is érdekelne a kérdés alapja.
Mert amiről itt valóban szó volt, arról bezzeg mélyen kussol az ellenzék, mert az már kényelmetlen lenne számukra. Lovagolnak a hülyeségen, fújják a lufit, de közben temetik a lényeget.

DeMarco 2012.12.05. 08:57:06

@Fedor: "Biztos Orbán is belpesti :-)"

Miért, te láttad a tömegben a téren? :))

Fogadta a mazsihisz elnökét a hivatalában... húha.. ez már vmi...

Meg megnyugtatta pali bácsit, h nem engedi, h a jobbikosok átnyúljanak a patkóban és adjanak neki egy tockost.
Tett egy gesztust, hiszen mi mást tehetett volna?!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.12.05. 09:12:00

@DeMarco:

Utólag sok mindent bele lehet magyarázni. Engem speciel az érdekel, hogy lehet valaki akkora gyökér 2012-ben, hogy listázni akarja az embertársait bizonyos kritériumok alapján, mint például a vallás.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.12.05. 12:55:15

@DeMarco: Próbálod kicsinyíteni a dolog jelentőségét, de attól még jól tette Orbán is, meg Rogán is, hogy tisztázta a helyzetet, és bizony nem a te szád íze szerint.

DeMarco 2012.12.05. 19:39:35

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Érdeklődd meg az usában, h náluk miért csinálják, vagy izraelben...

@Fedor: "bizony nem a te szád íze szerint."

És? Mi ebben a meglepő? Eddig is ilyen elveket képviseltek, ez nem változott meg most sem. Valóban nem az én szám íze szerint, de ebben nincs semmi furcsa, eddig is így volt, ebben a témában.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.12.05. 19:43:03

@DeMarco:

Sőt! Kantu-Bangában megeszik a betegeket. Együk meg őket mi is?

DeMarco 2012.12.07. 16:00:54

@Fedor: @Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Részlet Vona Gábor leveléből

„A lehető legjobb pedig az lenne, ha segítene nekem, nekünk, magyaroknak abban, hogy az Ön országában ebben a kérdésben alkalmazott eljárást megismerhessük. Tanulni egyáltalán nem szégyen, és mi, magyarok szeretnénk most tanulni másoktól. Különösen olyanoktól nem szégyen tanulni, akik saját országukban mindig fontosnak tartják a demokrácia, az egyenlőség és az igazságosság elveinek érvényesülését, és ezen álláspontjukat más országok felé is készek és képesek képviselni. Tisztelettel kérem ezért Önt, mondja el nekünk, akik most a helyes utat keressük: Izraelben hogyan tartják nyilván a képviselők és kormánytagok egyéb állampolgárságát és annak megléte esetén hogyan biztosítják számukra a politikai tevékenység folytatásához szükséges feltételeket?”

Csúcs!!! :))) Fogadjunk, h nem jön rá válasz? :))

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.12.07. 17:13:28

@DeMarco:

Amit elfelejtettél idézni:

"A levél első felében felhívja a nagykövet figyelmét, hogy Gyöngyösi Márton „nagy vihart kavart” parlamenti felszólalásában elhangzott szavak „nem fedték a felszólalás igazi szándékát”. (Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő azt javasolta, hogy készüljön lista a Magyarországon élő zsidókról. Később a Jobbik, és maga Gyöngyösi is pontosított: a kettős állampolgárságú politikusokról szeretne listát, és így az izraeli-magyar kettős állampolgárok névsora érdekli. "

Csúcs! Itt a lényeg:

jobbikos képviselő azt javasolta, hogy készüljön lista a Magyarországon élő zsidókról.

DeMarco 2012.12.08. 09:40:54

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Pontosabban, ahogy, ha már idézted, le is írják, a parlamenti képviselők kettős állampolgárságát szerették volna megtudni. Ezt egyébként mindenki elsőre felfogta, csak van aki kihasználta a pontatlan fogalmazásban rejlő lehetőségeket és politikai hisztit kreált belőle, meg van aki a pontatlan fogalmazás ellenére is tudja, h mit akartak kérdezni és miért. Sőt továbbmegyek, akár még érdekes is lehetne az eredeti felvetés.
De hiszen ezt már letárgyaltuk.

A csavar Vona levele az izraeli nagykövetnek, amin szénné röhögtem magam... Igaza van Vonának, bagoly mondja verébnek, h nagyfejű...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.12.08. 12:10:22

@DeMarco:

Ha az emberek hülyesége a téma, nem mondhatod, hogy hülyék az emberek.

Tudom, hogy nem érted, mert nem akarod érteni. Nem baj, téged minősít.

DeMarco 2012.12.08. 17:56:32

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Tudom, hogy nem érted, mert nem akarod érteni. Nem baj, téged minősít."

Az meg benneteket minősít, h inkább a politikai hisztit választjátok, mert az jobban tetszik nektek, mint a valódi jelentéstartalmat. Ráadásul a hisztivel el lehet takargatni a felvetés húsbavágó kérdéseit is. Mondjuk sztem eléggé kontraproduktív hozzáállás és már a szadesznek sem jött be, de lelketek rajta.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0