Egy nagyon fontos idézet
2012. december 12. írta: Fedor

Egy nagyon fontos idézet

Már nagyon elegem van abból, hogy az úgynevezett nemzeti, polgári oldalon nekem mindent le kell nyelnem, csak azért, mert nemzeti. Hogy egyfolytában elnézést kell kérnem, ha valami nem tetszik, különben rám sütik, hogy nem vagyok eléggé magyar, meg tolnak át a baloldalra. (...) Elegem van tehát a Julianus barátokból, a Wass Albert filmekből. Elegem van a fércművekből.

Művészetet szeretnék látni.

forrás

Köszönöm Levi bá, visszaadtad a hitem abban, hogy mégis vannak még a jobboldalon autonóm, igazi művészek, akik még nem őrültek meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr704961791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2012.12.12. 16:28:30

Tisztelt Fedor!

Tisztességes, gondolkodó, autonóm karakterek minden táborban vannak.
Példának Mellárt említeném, remélem nem tévedtem.
A baj az, hogy nem képesek érvényesíteni saját körükön belül a racionalitást, az ő fejükön taposva a kis,- és középszerűség uralkodik.

Tisztelettel:
anonymand

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.12.12. 16:32:22

@anonymand: "Tisztességes, gondolkodó, autonóm karakterek minden táborban vannak."

Én is így gondolom, csak mostanában nagyon ritkán hallani a hangjukat a jobboldalon. Épp ezért üdítő, ha néha azért bizonyságot kap arról az ember, hogy van még remény.

Kandeláber 2012.12.12. 16:44:56

Nagyon szánalmas dolog volt a "kulturkampf" nagyobb dicsőségére kijátszani Szörényit és Bródyt egymás ellen, aztán folyamatosan fikázni őket innen-onnan.
Az oldalakra szabdalt világban én mindkettőt kedvelem.
Hogy ki a kis- és ki a középszerű, illetve ki az igazi tehetség, nem politikai identitás szerint kéne eldönteni.

DeMarco 2012.12.12. 17:37:53

@Fedor: Bár eredetileg nem akartam elolvasni a cikk eredetijét az indexen, mert tudtam, h csak azért háborog, mert az István a király kerül veszélybe szerinte azáltal, h végre-valahára lejár az a nyomorult szerződése alföldinek és a fidesz végre kirúgja a Nemzetiből.

Meg kell mondanom, h gyávák voltak a fideszben. Bár tény, h nem tehettek mást, mert a Jobbik beletolta őket egy vesztes helyzetbe azzal, h túl hangosan követelte a kirúgást. Így ha akkor melegében kirúgják, akkor minden balliba azzal vádolta volna őket, h engedett a Jobbik követelésének. És ezért teljesen rosszul gondolva, nem rúgták ki, hanem türelmetlenül, de megvárták a szerződés lejártát. Az egésznek semmi értelme nem volt, mert semmiféleképpen nem ússzák meg a ballibsi egész pályás letámadást, így sem. Ezért volt nagy hiba idáig engedni ezt, rögtön a kormányra kerülés után lépni kellett volna. Most az év kezdete végre két szimbolikus és régen várt eseménnyel kecsegtet. A két utolsó ballib aknát sikerül felszámolni. Több, mint két év kellett hozzá, de végül is kivártuk.

Popcorn bekészítve, jöhet a mozi...

Ugyanakkor, mivel gyanítottam, h az interjú csak neked tetsző részét idézted ide, így végül mégis beleolvastam a cikkbe, h bemásolhassam a többi részt is:

"Szörényi beszél arról is, hogy ennek ellenére a Fideszből nem ábrándult ki és fontosnak tartja azt, amit Orbán Viktor véghezvisz."

Ez már fájt mi? :))

"Nem teszek úgy, mintha értenék a gazdasághoz, a leigázottságot viszont nehezen viselem akkor is, ha kardok, akkor is, ha tankok, netán bankok segítségével valósul meg. Az, hogy ne parancsolgassanak nekünk, hogy méltányosan járjanak el velünk szemben, számomra is fontos cél."

Nohát-nohát. Na, ez a fontos idézet!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.12.12. 19:45:57

@DeMarco: Mivel közismert Szörényi politikai irányultsága, egyáltalán nem lepett meg azzal, mait te idézel, így fájni se tud igazán, bármennyire is áhítozol egy kis kárörömre. Ha csak annyit mondott volna, az nem lenne hír. Az, hogy ennek ellenére tud differenciálni, és nem hord olyan egyenszemellenzőt, mint te, na az már hír.

Egyébként jellemző, hogy csak abban hisz Orbánnak, amihez nem ért, de amihez viszont igen, abban már tisztán lát :-)

dr. jenőke (jenőke) 2012.12.13. 00:27:51

@Fedor:
Röviden: Több szól Orbán ellen, mint mellette.

DeMarco 2012.12.13. 09:31:39

@Fedor: "Egyébként jellemző, hogy csak abban hisz Orbánnak, amihez nem ért, de amihez viszont igen, abban már tisztán lát :-)"

Mint mondtam, ez nem a tisztánlátásról szól, hanem az egyéni érdekeiről. Érdeke van abban, h lefusson a műsora a Nemzetiben. Bár ezt nem értem, h mi oka van feltételezni, h egy másik igazgató alatt ugyanez nem történhetne meg. Akár sokkal jobban. Mert ki lesz kíváncsi arra, ha Istvánt megdugja Koppány? Mert lehet, h hűek lesznek az eredeti műhöz, de a tapasztalatok azt mutatják, h erre semmi garancia nincs, sőt...
Még abban is igaza lehet, h Alföldi tehetséges a maga nemében, tényleg, kapjon egy pesti színházat, de az semmiképpen ne a Nemzeti színház legyen.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.12.13. 12:48:55

@DeMarco: "Érdeke van abban, h lefusson a műsora a Nemzetiben."

Azt se tudod, hogy miről beszélsz. Az István, a király nem fog Nemzetiben menni, nem is tervezték. Az a tervük, hogy Alföldi rendezze a 30. évfordulón az előadást de nem ott! És valószínűleg nem azért ragaszkodnak a személyéhez, mert úgy gondolják, hogy nem olyan előadást csinálna, ami tetszene nekik. Ebből a szemszögből lényegtelen, hogy Alföldi igazgató -e, vagy sem. És semmi érdeke nem fűződik ahhoz, hogy magára haragítsa azokat a döntéshozókat, akik a pénzcsapokon ülnek, ha nem lenne olyan megkérdőjelezhetetlen tekintélye, ő se biztos, hogy meg merne ilyet tenni.

Persze tudom, neked ez magas, aki mindent csak érdekből tesz, az el se tudja képzelni, hogy mást esetleg más is motiválhat...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.12.14. 08:55:25

@DeMarco: Biztos a köztévéből jól megélő Fábry, az egykori FIDESZ miniszter Rockenbauer meg a volt Heti Válasz-os Hörcher is csak egyéni érdekből szólala fel a kultúrmizéria ellen:

index.hu/belfold/2012/12/13/fabry_sandor_is_gulyas_mellett_szolidarit/

anonymand 2012.12.14. 11:49:46

@Fedor:

Tisztelt Fedor!

Ki mint él, úgy ítél.
Ennyi.

Tisztelettel:
anonymand

DeMarco 2012.12.14. 14:31:20

@Fedor: Na azért mindenről nekem sincs véleményem. Ahogy Radicshoz sem tudok hozzászólni, (Az meg ki?) ehhez a linkhez sem.

Az egészből annyit értek, h elvileg kell lennie egy koncepciónak, ami valamiféle múzeumi negyedet akar létrehozni a volt felvonulási úton, ami nekem nem tűnik hülyeségnek. Kifejezetten turista csalogató lehet. Én is jobban szeretem, ha egy helyen megtalálok mindent és nem kell keresztül-kasul járkálnom a városban.
És vmi hasonló koncepció zajlik az egyéb művészeti dolgoknál is.

De nyilván van ennek egy sokkal egyszerűbb meglátása is. Ezek a homályban működő (belterjes) alapok, irgalmatlan pénzeket tesznek zsebre. KÖZPÉNZEKET. Valljuk be, az egyszerű adózó ezeknek képtelen követni a mozgását és nem is különösebben érdekli. De vhol vki úgy látszik, h ezekről tudomással bír, tudja követni a mozgást. És nyilván szeretné befolyásolni. Úgy is mondhatnám, h a szerinte megfelelő kezekben szeretné tudni a pénzcsapokat. Talán még van vmilyen küldetéstudata is azáltal, h olyan kézbe tenné, ami azt akár haszonnal is tudná forgatni. Például nem adna pénzt olyasmire, ami az utolsó vacsorát tányérban fekáliával ábrázolja. Vagyis az illetőnek rendelkeznie kellene némi józan ízléssel. Csakhogy itt a bibi. Mindenkinek más az ízlése. Ezért van akinek tetszik ez a változás és lesznek akiknek kevésbé.

Mint mondtam, fogalmam sincs, h ki az ürge, mit csinál és miért, ezért megítélni sem tudom, h jó-e, vagy sem, h lemondott.

De egyet biztosan tudok: 1. Sosem mindegy, h ki kezeli a kasszát.
2. Az ilyen alapok zömét azonnal megszüntetném. Vagy nem tömném ki őket közpénzzel.

DeMarco 2012.12.14. 20:18:10

@Fedor: "Akkor művelődj egy kicsit", majd idevágsz egy 168 órás cikket.

És elvárnád, h ezt látván ne kapjak röhögőgörcsöt...

Amikor kiröhögtem magam, elolvastam azért, nehogy olyasmit fikázzak, amibe bele sem néztem. Jelzem kár volt, látatlanban is ment volna.

Sajnos nem találtam a cikkben egyetlen plusz infót sem, semmi olyat, amit eddig ne tudtam volna.

Csak a siránkozás ment, meg rollerra utalgatás, amitől még mindig ráz a hideg, visszagondolva néhány évvel korábbra.

A cikkből süt, h igazából csak az a bajuk, h a jobboldallal szimpatizáló csoport kerül közelebb a tejfeles köcsöghöz, ami eddig csak az övék volt. A szokásos lelki nyomoruk visszhangzik, h hát ezek eszményítik a hazát és nem akarnak keresztényellenes tárlatokat látni.

Húha! Ez már valami... Egyébként egyetértek. Én sem akarok...

Ha műveltetni akarsz, akkor ne ballibsi lapocskából idézz, mert ezzel rögtön kiröhögteted magadat.

Vagy hozzál vmi épkézláb ellenérvet, mert én nem találtam semmi kézzelfoghatót eddig.
Jah és nagyon szeretem a Makovecz templomokat! :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.12.15. 09:40:55

@DeMarco: "Ha műveltetni akarsz, akkor ne ballibsi lapocskából idézz, mert ezzel rögtön kiröhögteted magadat."

A világ legkönnyebb dolga a forrást pocsokondiázni, és ezzel el is ütni azt, hogy a tartalommal kelljen foglalkozni.

A Makovecz templomokat egyébként én is szeretem.

DeMarco 2012.12.15. 12:58:35

@Fedor: "A világ legkönnyebb dolga a forrást pocsokondiázni, és ezzel el is ütni azt, hogy a tartalommal kelljen foglalkozni."

Foglalkoztam a tartalommal is. És egyáltalán nem mindegy, hogy honnan idézel. Legközelebb a Mórickából fogsz, vagy a Kreténből? Ráadásul te szerepeltetted a "műveltet" igét, amit rögtön agyonvágtál az idézet helyével. Mert a két szót egy helyen szerepeltetni több, mint vicces.

Érveket is kellene ám hoznod, mert az nem érv, hogy de hát ő olyan nemzeties, meg keresztény... Mert ha ez az érved, akkor elmehetsz a sóhivatalba. Ugyanis tőlem csak támogatást kaphat ezekkel a jelzőkkel.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.12.15. 13:35:50

@DeMarco: "Ráadásul te szerepeltetted a "műveltet" igét, amit rögtön agyonvágtál az idézet helyével. "

És ezzel cáfolnád azt, hogy nem érdekel az idézet helye? :-)

"az nem érv, hogy de hát ő olyan nemzeties, meg keresztény..."

Egy szóval se róttam fel neki azt, hogy nemzeties meg keresztény. Az még önmagában természetesen nem gond. Lehet valaki nemzeties meg keresztény úgy is, hogy közben normális és korrekt marad, lásd pl. pont a fenti posztból Szörényit, és lásd pl. még számomra is meglepő módon Surján Lászlót, akit szintén nem nagyon lehet baloldali tévelygéssel vádolni (ellentétben pl. Fekete Györgygyel):

www.facebook.com/photo.php?fbid=364940843602563&set=a.157816707648312.34342.150980978331885&type=1&relevant_count=1

DeMarco 2012.12.15. 16:39:20

@Fedor: Akkor utoljára megkérdezem: Van bármilyen gyakorlati kifogásod és mire alapozod? Mert eddig csak mellébeszéltél.

kisa 2012.12.15. 18:52:42

Levi bácsi és az ő viszonya Wass Alberthez, akiből amúgy elege van:

www.youtube.com/watch?v=vK-R5cCrJKg

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.12.15. 18:56:48

@DeMarco: Figyelj, teljesen fölösleges, mert te is olyan vagy, mint ő. Az egyetlen különbség, hogy te nem voltál régebben ordas nagy kommunista, a Fekete meg igen, de ismerve a habitusodat, lehet, hogy ez csak a korodnak köszönhető.

DeMarco 2012.12.15. 19:56:38

@Fedor: "Figyelj, teljesen fölösleges, mert te is olyan vagy, mint ő."

Helyes. Akkor maximálisan támogatható.
Főleg, hogy nincs semmilyen valós ellenvetésed. Csak a szokásos picsogás.
Részemről lezárva a téma.

DeMarco 2012.12.15. 20:00:04

@Fedor: "Az egyetlen különbség, hogy te nem voltál régebben ordas nagy kommunista"

Mondod ezt nekem, aki elég sűrűn emlegeti, h a komcsi utódpártocskákat 89'-ben ki kellett volna zárni és mindenkit aki az előző rendszert kiszolgálta az állami apparátusban el kell küldeni. Meg fel kell tenni az összes ügynökaktát a netre?

Aha. Eltévesztetted a címet... Vhol a tükör környékén keresd... most is te vagy azon az oldalon.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.12.15. 20:07:55

@DeMarco:

"Mondod ezt nekem, aki elég sűrűn emlegeti, h a komcsi utódpártocskákat 89'-ben ki kellett volna zárni és mindenkit aki az előző rendszert kiszolgálta az állami apparátusban el kell küldeni. Meg fel kell tenni az összes ügynökaktát a netre?"

- Ha te ezt így látod, akkor hogyan is tekintheted a mostani kormányt (is) legitimnek, de főleg: Hogyan mosdathatod a marhaságaikat, a restaurációs törekvéseiket, a diktatórikus-áldemokratikus klientúra- és hűbérrendszer kiépítésüket? Vagy esetleg olyan fiatal vagy, hogy nincs mihez viszonyíts?

Mert ha van viszonyítási alapod, akkor elég szánalmas, amit előadsz. Ha nincs mihez viszonyítanod, akkor meg szégyenletes, hogy tudás hiányában puffogtatsz üres lózungokat.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.12.15. 21:38:14

@DeMarco: akkor meg miért támogataz olyan valakit, aki az ötvenes-hatvanas években még komcsi tisztségviselő volt? Ja, ha a rendszerváltáskor köpönyegfoegató lett, akkor már nem számít?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.12.15. 21:43:39

@DeMarco: "Főleg, hogy nincs semmilyen valós ellenvetésed. Csak a szokásos picsogás."

Egy rakás valós ellenvetésem volt, dehát neked az mind picsogás, hisz Szent Viktor kinevezettjéről van szó, tehát őt támogatni pártfeladat...

DeMarco 2012.12.16. 07:37:18

@Fedor: "Egy rakás valós ellenvetésem volt"

HOL?? Én egyet sem láttam. Mellébeszéltél erre, ferdítettél arra, de egyetlen egy valós ellenvetést sem mutattál be. Az idézett cikkek sem egyébként. Amikor közvetlen konkrét, valós ellenérvet kértem, akkor is inkább támadtál. Ebből csak egyetlen következtetést lehet levonni. Azt, hogy nincs semmilyen valós ellenérvetek. Komolytalan kettős mérce van csupán, picsogás valaki ellen, akiről vki azt szajkózta, h olyan nemzeties, meg keresztény erkölcsű és ez már elég is nektek ellenérvként.
Hát mit mondjak szánalmas.

DeMarco 2012.12.16. 07:59:47

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Ha te ezt így látod, akkor hogyan is tekintheted a mostani kormányt (is) legitimnek"

Talán mert egy demokratikus választáson győztek? Ennek ellenére én bizony a mostani kormányból is kizárnék embereket ugyanazon elvek alapján, amit fentebb vázoltam. Nem lenne az a bájos lista, amit olyan előszeretettel tolnak be szinte minden poszthoz. De nem lenne maszop sem...

"Hogyan mosdathatod a marhaságaikat"

Marhaságokat nem mosdatok, de a legtöbb ötletükkel egyetértek, sőt kifejezetten hasznosnak találom.

"a restaurációs törekvéseiket"

Minek a restaurációjára tetszik gondolni?

"a diktatórikus-áldemokratikus klientúra- és hűbérrendszer kiépítésüket"

Amit minden kormány kiépít, bizony, az előző is. Ne tessék álszentnek lenni, mert nem áll jól. Így is két év kellett hozzá, még a kétharmaddal is, hogy az uccsó két aknát felszámolják. Ne legyenek illúzióid, egy kövi kormány azonnal megkezdi ugyanezt a klientúra építést.

"Vagy esetleg olyan fiatal vagy, hogy nincs mihez viszonyíts?"

Az, hogy mik az én gondolataim és mi a realitás, sajnos elég különbözőek. Reálisan élek és fogalmazok, de nyilván megvannak a gondolataim is. Például teljesen ellentétes a véleményem a fideszével az ügynökkérdésben. (Bizony nálam van ilyen is, ellentétben Fedorral). Ha erre a kérdésre kerül a sor, nézd vissza évekre bármikor, mindig is azt írtam, h adjanak nekem három scannert, meg egy gyors netet és megoldom a kérdést végleg. Menne fel minden a netre. Értem, h védeni próbálják a katolikus papokat (is), de ott sem ártana vérfrissítés. Szép tisztulási folyamaton lehetnénk túl.
Abban sem értünk egyet, hogy miért megint kukutyinban kell autópályát építeni, a faxom a kukutyini lobbiba, amikor a madár sem jár arra...

Van mihez viszonyítanom, de ha van kevésbé rossz, akkor az egyértelműen a fidesz.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.12.16. 13:55:55

@DeMarco: Figyelj, ha neked nem elég ellenérvként, hogy rossz az,

- ha egy magánintézmény vezetőjének kezében egyesül minden hatalom a művészetek terén,
- ha ő ideológiai alapon dönt el esztétikai kérdéseket,
-ha a kortárs művészeteket elfojtaná, és helyett a giccset favorizálja,

és ráadásul az se gondolkodtat el, hogy neves kormánypártiak is rossz szemmel nézik ezt, akkor szerintem kettőnk közül nem én vagyok a szánalmas.

DeMarco 2012.12.16. 19:12:25

@Fedor: "ha egy magánintézmény vezetőjének kezében egyesül minden hatalom a művészetek terén"

Na, ez azért kicsit erős. Erről szó sincs. Mindössze köze lesz a pénzcsaphoz.
Ha meg nem ő(k), akkor vki más. Ha hatalom alatt a pénzt érted, akkor ahhoz lesz némi közük.

"ha ő ideológiai alapon dönt el esztétikai kérdéseket"

Erre nincs bizonyíték, csak rosszindulatú feltételezés. És kétlem, h egyedül egyszemélyben döntene, mögötte ott van egy igen patinás csoportosulás és most már az állami apparátus is. Ráadásul kifejezték, h nem kívánnak a szellemi szabadság korlátja lenni. Legfeljebb az ocsmányságoknak nem adnak lóvét. Én sem adnék...

"ha a kortárs művészeteket elfojtaná, és helyett a giccset favorizálja"

Hülye vagy. Senki nem akarja elfojtani a kortárs művészetet. És több, mint baromság a nemzeti, keresztény kultúrkört "giccsnek" nevezni. Bár másra nemigen lehet számítani egy liberálistól.

Szokás szerint előre rettegtetsz, elvi alapon, miközben semmi sem utal arra, h bármi megvalósul a rettegésedből.

Egyébként meg a filmművészeteknél is egy ember kezében csoportosulnak a pénzek és lám, semmi gond.
A zenei pénzek is egy helyen csoportosulnak és lám semmi gond.

A tapasztalatok nem azt mutatják, h bármi probléma lenne. Legfeljebb duzzognak kicsit, akiknek a kezéből kiesett a pénzcsap.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.12.16. 19:31:38

@DeMarco: "Na, ez azért kicsit erős. Erről szó sincs. Mindössze köze lesz a pénzcsaphoz."

Valóban?

"az MMA az összes művészeti ág, valamint a Kossuth- és a Széchenyi-díj szakmai bizottságaiban is jelen lesz. Sőt olyan jogosítvánnyal, hogy az említett testületek csak az MMA jóváhagyásával választhatnak elnököt. Vagyis: az MMA mindent visz, megkerülésével egy fillér állami pénzt sem lehet elosztani a kultúrában."

"Erre nincs bizonyíték, csak rosszindulatú feltételezés."

Aha, minden megnyilatkozásából csak úgy süt a szabadság: "Egyébként azt sem rejtette véka alá: fütyül a modern kori demokráciára, amely szerinte nem demokrácia, mert kisebbségi uralmat akar a többség felett." Keresd ki a videót, azt hiszem Indexen van fent.

"És több, mint baromság a nemzeti, keresztény kultúrkört "giccsnek" nevezni. Bár másra nemigen lehet számítani egy liberálistól."

Nem általában neveztem giccsnek. Ne forgasd ki a szavaimat.

"Egyébként meg a filmművészeteknél is egy ember kezében csoportosulnak a pénzek és lám, semmi gond."

Dehogynem, az se jó, egyáltalán.

"A tapasztalatok nem azt mutatják, h bármi probléma lenne."

Hát erről talán a művészeket kéne megkérdezni, mondjuk a bezárt színházakat, a támogatástól elesett független társulatokat, a az évek óta nem elkészülő magyar filmek készítőit, és a többieket.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.12.16. 22:58:27

@DeMarco:

"Ha te ezt így látod, akkor hogyan is tekintheted a mostani kormányt (is) legitimnek"
- Erkölcsi legitimációról hallottál már?

" Nem lenne az a bájos lista, amit olyan előszeretettel tolnak be szinte minden poszthoz. De nem lenne maszop sem..."
- Azt azért tudd, hogy a Bajnai kormányában kevesebb volt állampárti ember volt, mint a fidesz kormányban.

""a restaurációs törekvéseiket""
"Minek a restaurációjára tetszik gondolni?"
majd azt írod:
"Van mihez viszonyítanom, de ha van kevésbé rossz, akkor az egyértelműen a fidesz."
- HA valóban lenne mihez viszonyítanod, akkor már rég észrevetted volna, hogy az állampárti rendszer restaurációja zajlik, kis horthysta urambátyámmal, bujtatott revizionizmussal, nagymagyarkodással keverve.
Lehet neked tetszik ez az állampártiság, mert a fidesz csinálja? Vagy azért tetszik ez, mert a fidesz azt mondta ez a jó?
De hogy önálló emléked nincsen az állampárti időkből, azt biztosan tudom. Tehát ne mondd, hogy van mihez viszonyítanod. Amikor ezt mondod, hazudsz!

"Így is két év kellett hozzá, még a kétharmaddal is, hogy az uccsó két aknát felszámolják."
- Melyek voltak ezek?

"Vagy esetleg olyan fiatal vagy, hogy nincs mihez viszonyíts?"
- Nem akarom ide írni, mennyi idős vagy, mert nem tartom korrekt dolognak, hogy én írjam ide, de szeretném, ha te saját magad nyilatkoznál a kérdésben. Csak a tisztánlátás végett, hogy mindenki tudja, nincs viszonyítási alapod. Szajkózól valamit, de nem veszed észre, hogy azt építik, amit szajkózol.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.12.17. 10:22:57

@DeMarco: Témalezárásul, mert ha ez sem gondolkodtat el, akkor úgy sincs miről vitáznunk:

index.hu/belfold/2012/12/16/kilepesi_hullam_az_mma-ban/

DeMarco 2012.12.17. 10:39:45

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: @Fedor: Válaszolok, de valszeg csak holnap, vagy holnapután. Bocs.

Darth Revan 2012.12.19. 11:16:13

A kozepszer es az alja az, aki feltetel nelkul benyal a politikanak, maskulonben nem tud ervenyesulni.

Szorenyi sajat tehetsege reven ert el mindent, igy nem meglepo, hogy nem all be a hazug hozsannazok taboraba.

DeMarco 2012.12.19. 18:21:59

@Fedor: Az édesszájúságomnak köszönhetően, (rosszkor ettem rossz helyen egy akciós süteményt), sikerült összeszednem egy erős rotát, vagy egy gyengébb szalmonellát.

Úgyhogy valszeg többet kell várnotok a válaszra.
Bár ahogy nézem, már nem is aktuális, elszórakozol enélkül is a homokozóban.
Mivel ez az egész diáktünti amúgy sem érdekel különösebben, talán nem is baj, h pillanatnyilag nem érdekelnek a világ dolgai...

Mondjuk azt azért nagyjából látom, h 1. az ismerőseim megszívták, nekik jövőre is ku..a sokba fog kerülni a tandíj, köszönhetően a tüntetőknek.
2. az engedmények elég sokba kerülnek, be kell árazni egy újabb megszorító csomagba, amiért majd megint lázadhatsz jövőre.
3. Él bennem a gyanú, h a fidesz két legyet akart ütni egy csapásra. Ezzel leváltani a kdnp-t az oktatásügyről és odatenni Rózsi helyére Pokornit, ami azért kellő megnyugvást hozna mindenhol, másrészt ezzel a műbalhéval szépen elterelik a figyelmet az iskolák állami kézbe vételéről.

Tanulság: Minimum gyanakodj, ha felére árazzák le a süteményeket... :((

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.12.20. 13:38:52

@DeMarco: "az ismerőseim megszívták, nekik jövőre is ku..a sokba fog kerülni a tandíj, köszönhetően a tüntetőknek. "

?????

"ezzel a műbalhéval szépen elterelik a figyelmet az iskolák állami kézbe vételéről. "

Hát egyrészt rohadtul nem műbalhé, másrészt meg hiábavaló próbálkozás lenne...
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0