Pitiáner és felesleges bosszú
2013. április 04. írta: Fedor

Pitiáner és felesleges bosszú

Nem akartam én erről a videóról eredetileg posztot írni. Jól jellemzi ugyan a mai magyar médiát az összehasonlítás (lehetett volna valamelyik kertévés híradó is a magyar fele, bár tényleg a közszolgálatival üt igazán), de a tévéből tájékozódásról én már évekkel ezelőtt lemondtam, az én elsődleges információforrásom már régóta a net, a királyi tévé viselt dolgairól is volt már szó elég, hát megelégedtem egy Facebook-megosztással. 

De a FIDESZ kritikatűrő képessége a jelek szerint a nullához konvergál. A múlt heti rajzfilmes hiszti után itt az újabb jele a totális humortalanságnak és a szólásszabadság papcsáki értelmezésének: az MTVA letiltatta a Youtube-nál a fenti videó eredetijét. Mintha bármit is el lehetne tünteni a netről, amit egyszer feltöltöttek oda. Ez a kisfilm is másodpercek alatt visszakerült, mint fentebb látható. 

Ennek mi értelme volt, kedves Annamari? Itt nem volt semmilyen manipuláció, semmilyen tévesnek mondható értelmezés, itt csak a puszta valóság lett bemutatva. Ja, hogy ez kínos? Hát tessék úgy dolgozni, hogy ne legyen az. 

Azt mindenesetre sikerült ezzel a letiltással elérni, hogy mégis lett nálam róla poszt, és le fogom menteni én is ezt a videót, hogy egy újabb letiltás után újra feltudjam tölteni, ha szükséges. 

Csakazértis.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr335194647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nandras01 2013.04.04. 13:48:06

visszaemlékszem arra, amikor anno, még a kilencvenes évek legelején tgm "mucsai" mentalitásról beszélt, hogy fel volt háborodva a keresztény és nemzeti jobboldal.
ideje lenne elnézést kérniük tgm- től...

toportyánzsóti 2013.04.04. 14:06:42

@nandras01: Most is felháborodnak az angyali aranyhalmemóriás falkások,ha mucsainak nevezed őket.Ők elnyomottak voltak évtizedekig...

toportyánzsóti 2013.04.04. 16:38:11

Ezek a srácok ennyit tudnak,mindenben analfabétának bizonyultak idáig.

DeMarco 2013.04.04. 17:39:17

Szerintem ehhez nem igazán lehet mit hozzátenni. A poszt önmagáért beszél, újabb díszpéldája a kettős mércének.

Felesleges megjegyezni, h a mindenkori párttévé nézettsége a nullához közelít és nem most, hanem évtizede. Hogy minőségben a kertévék még így is alulmúlják, vagy egyformán bulvárosak. Hogy minőségben pont ennyire sz.r évtizedek óta és minden párt néphülyítésre használta fel. Egy ilyen videót, bármikor lehetett volna készíteni az elmúlt húsz évben. Tévét sem néz az ember, nemhogy híradót, ahol két napos "híreket" tálalnak frissként és semmi bel-külpolitika, csak a kacsa bulvárfos. Olyan sorozatokat nézünk, amik soha, de soha nem fognak megjelenni magyar médiumon.

Persze ha már összehasonlítás, akkor vélhetően a magyar emberek zömét nem érdekli obama álságos fegyverkezés csökkentő lépése, mert amerika a legnagyobb fegyverexportőr a világon, nem érdekli kongó, mert sosem fog ott járni, nem érdekli őket észak-korea, mert csak azért fenyegetőznek, hogy újabb segílyt kapjanak, h az új vezető vmi etethesse a népet. EZEK persze a német híradóban sem szerepelnek... Ott is ugyanaz a parasztvakítás megy, csak kicsivel részletesebben. Viszont a hóhelyzet már sokkal érdekesebb lehet annak akinek nincs otthon netje.

Visszakanyarodva az elejére, teljesen felesleges volt ezeket leírni, mert a lényeg az egészből az, hogy fújj, fújj fidesz, bármilyen hazugság árán...

Tallono 2013.04.04. 18:33:04

Egyetértek Demarco-val. Mióta van köztévé lehetett volna ilyen videót csinálni. Inkább a közös dolgokat kellene nézni a kettő híradásban. A részletekről és a valóságról egyik sem beszél. Láthatóan az 1-es a célközönségnek gyárt hírműsort: nyugdíjas mamókák, papókák. Őket ez érdekli, a világpolitikát amúgy se fogják fel még azon a szinten se, ahogy a hírműsor próbálja eléjük hányni. Szóval lehet mutogatni Marikára, de az egész globális hírműsor rendszer szar ahogy van, mert arra épít, hogy hülyének nézi az embert, amiben valahol igaza van sajnos...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.04.04. 20:51:37

@DeMarco: @Tallono: Jaj de izzadságosan próbáltok valami fogást találni, és még így sem sikerült.

1. Azzal kezdtem a posztot, hogy magam is leírtam a tévéhíradó műfaját hosszú évekkel ezelőtt, és említettem azt is, hogy a kertévék se jobbak, és maga a kis videó alapból nem ingerelt volna posztírásra, tehát ezeket elég érdekes számon kérni rajtam.
2. Nem, korábban nem volt ennyire elfogult a híradó, de tegyük fel a kedvetekért, hogy igen. Tök mindegy ugyanis, mert a poszt nem erről szól, hanem a kritikára adott reakcióról, amiről egész véletlenül egy szót se ejtetek, vajon miért? :-) És ez a reakció bizony pitiáner, és fölösleges volt, hatalmi gőgtől átitatott, és (bár a posztban erről nem írtam), bizony korábban nem volt ilyen.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.04.04. 21:20:52

@DeMarco: A sok hülyét nem érdekli, h napokon belül kitörhet a 3. világháború, csak az óriás csokitojás, mi?

DeMarco 2013.04.04. 21:54:11

@MolnarErik: Nem ez lenne az első koreai háború... A ruszkik sem bírták a fegyverkezési versenyt, akkor majd pont észak-korea fogja? El sem tudnak lőni amerikáig...

Legfeljebb annyi lehet, hogy lerohanják dél-koreát és megint ki fog derülni, pont úgy, mint Vietnám esetében, h az usa a csávában magára hagyja a szövetségesét.

De sztem ez csak üres szavak puffogtatása, semmi több. Kéne nekik egy kis lé...

DeMarco 2013.04.04. 22:01:17

@Fedor: Ó, hát persze. Nem volt ilyen mi??

Csak valahogy lemaradt a párttévé a fletó elleni tüntetésekről csak, h a legdurvábbat említsük.

Meg még soha nem vetettek le semmit youtube-ról igaz? Olyan se történt még soha, mi?

Meg nem próbáltak droggal csőbe húzni tévéseket, mert olyan sem történt...

Itt semmi sem történt a fidesz-kormány előtt, minden szép és jó volt, ha meg mégsem, akkor az csak optikai csalódás lehetett...

Nyilván felesleges levetetni vmit a netről, de lehet, h aki ilyennel próbálkozik, nem is érti, h mi az a net... fogalma sincs róla, hogy hogyan működik. Mindazonáltal megteheti, részlegesen sikert elérve.

Ez igaz. Minden más, csak egy ordas nagy kettős mérce.

nandras01 2013.04.04. 22:48:37

@DeMarco: még mielőtt nagyon belelovalod magad, szólok, hogy sem a poszt, sem az annak okot adó kisfilm nem arról szól, hogy szocik, vagy a fidesz a szemetebb.
sőt a film még csak nem is azt mutatja be, hogy a fidesznek maga felé hajlana a keze, és politikailag akarja befolyásolni a nézőket*
a kisfilm mindössze azt a szakmai(?) igénytelenséget és sivárságot mutatja be, amely jellemző a készítőkre - és sajnos a befogadókra is.
ez az, amire az első kommentemben utaltam tgm- re emlékezve, jelesül, hogy bizony erősen mucsaizálódik a társadalom- és ezt szolgálja ki, adott esetben indukálja is a fidesz.
erről szól a film és a poszt, kár belekeverni a pöcsméregetést.

*pedig általában igen, de ez a jelen történet szempontjából nem lényeges adalék

bolondok közt viktor a király 2013.04.04. 23:29:03

I@nandras01: Itt az élő példa rá DeMarco és a kollégája, aki rögtön a személyük elleni támadásnak gondolnak minden hozzá szólást vagy kritikát. Sajnos a jobb oldal erről híres, szövegértés valahogy a nullával egyenlő. Vagy a már egy ideje arra gyanítok, hogy el sem olvassák az egész cikket és a hozzá szólásokat, csak alapból az első egy sor után ömlengenek, és ellenséget keresnek.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.04.05. 08:55:35

@DeMarco: "Itt semmi sem történt a fidesz-kormány előtt, minden szép és jó volt, ha meg mégsem, akkor az csak optikai csalódás lehetett..."

Szokás szerint sarkítasz, és olyan véleményt próbálsz nekem tulajdonítani, amit nem mondtam, de hát az ilyen csúsztatásokat már megszoktam tőled.

"Csak valahogy lemaradt a párttévé a fletó elleni tüntetésekről csak, h a legdurvábbat említsük."

Másik híradóra emlékszünk, azt hiszem, mert az én valóságomban a szocik pont amiatt orroltak meg Pállfyra, mert még magánvéleményt is fűzött hozzá élőadásban.

"Meg még soha nem vetettek le semmit youtube-ról igaz?"

A köztévések, politikai okokból? Én nem tudok ilyenről...

"Meg nem próbáltak droggal csőbe húzni tévéseket, mert olyan sem történt..."

Bizony nem, de ezt már egyszer tisztáztuk, csak gondolom "véletlenül" elfelejtetted. De akkor egy kis memória-frissítés:

www.168ora.hu/itthon/veres-janos-kapufaja-95998.html
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0