Hogy is állunk azzal az összeurópai leégéssel?
2013. május 19. írta: Fedor

Hogy is állunk azzal az összeurópai leégéssel?

eurovision.jpgTöbb minden miatt is különleges volt a tegnapi este.

Először is soha nem gondoltam volna, hogy egyetértőleg meg fogom osztani Trutyi egyik bejegyzését a Facebook-on, de most, még a műsor legeleje alatt, ez is meg történt. Pár mondat belőle:

A labdarúgó válogatottunk sem a legjobb, mégis nekik szurkolunk, amikor sokkal erősebb ellen játszik, és akkor is a magyar sportolóért szorítunk, ha jó esetben is csak a hetedik helyre esélyes, nem azt kiabáljuk a versenyen, hogy bééééééna magyar, essél ki!
Miért ne lehetne ez hasonlóképpen ennél a fiúnál? Adjuk meg neki az esélyt, hátha ő kell most Európának. Mondom, nem az én világom az ő műfaja és stílusa, de látom, hogy nyert itthon, megtapsolják külföldön, csont nélkül jutott tovább az erősebb elődöntőből...
Annyiszor hittünk és reménykedtünk, hogy aztán csalódjunk a sokkal jobb hangú előadó vagy dal hallatán. Ki tudja?! Lehet, hogy ez jön be a zsűrinek és a földrész nézőinek.
Szóval: én nem csápoltam még ByeAlex koncerten és valószínűleg nem is fogok. De ez a fiú most minket, magyarokat képvisel. Tudjátok, a sportolónknak is szurkolunk, még akkor is, ha nem érezzük esélyesnek. Adjuk meg ezt az esélyt a különc srácnak meg a "Kedvesének". Ki tudja...

Ehhez csupán annyit tudnék hozzáfűzni, hogy anno a Nobel-díj bizottság titkára azt nyilatkozta egy interjúban, hogy a díj története alatt mindössze egyszer fordult elő, hogy egy nyertes országából mocskolódó leveleket kapjanak: igen, miénk e kétes dicsőség, Kertész Imre kapcsán, szóval Trutyival ellentétben én sajnos nem csodálkozom a hazai ellendrukkerek létén.

Aztán jött a legunalmasabb rész, a dalok végigdarálása (amelyek közül nekem igazán csak a görögök jöttek be - javaslom is ezennel jövő évi indulónknak a Balkan Fanatikot), de hát ez adta az apropót az azt követő szavazáshoz, ami viszont már szolgált érdekességekkel.

Na mondjuk a posztszovjet államok egymást körbenyalása, aminek egy második és egy harmadik hely lett eredménye két jellegtelen dallal, nem volt az. Az ukrán énekesnőről nekem Csézy ugrott be, aki pár éve el se jutott a döntőig, az azeri srác meg teljesen észrevétlen lett volna a valóban különleges show nélkül az üvegdobozba zárt élő tükörképével. 

Az utóbbi sikerébe egyébként mi is beledolgoztunk némileg, hisz nem elég a baltás gyilkos, nem elég az Alijev emlékív, még a 12 pontunkat is nekik adtuk. Bezzeg ők cserébe totálisan le se szartak minket, pont úgy, mint tavaly nyáron. Nagy meglepetésre viszont az egyetlen 12 pontunkat attól a Németországtól kaptuk, ami az orbáni világkép szerint minden ellenünk induló uniós támadás értelmi szerzője. Na ezt rakják össze a kis fideszes buksikban az összeakadt fogaskerekek :-)

Mint ahogy svéd tolerancia tobzódása is kiverhette a biztosítékot egynémely bigottabb honfitársunknál. Most képzeljük el, hogy a magyar köztévé mikor csinálna nemzetközi közönségnek rólunk, magyarokról ilyen önironikus kisfilmeket, mikor vennék rá Orbánt annak eljátszására, hogy egy beosztottja kiküldi egy fontos tárgyalásról mosogatni - bezzeg Gyurcsány összetörné magát egy ilyen lehetőségért :-) - és legfőképpen is képzeljük el, hogy egy köztévés műsorban, élőadásban kétszer is elcsattan egy meleg csók. Isten bizony, ezek a svédek provokálnak minket :-)

Persze ez csak félig viccelődő kötözködés, és remélhetőleg ennek az eurovíziós eredménynek (ami minden idők harmadik legjobb magyar helyezése amúgy), nincs ennyire direktben köze a politikához, ellenben sokkal inkább köszönhető annak, hogy nem csak a magyar nézőknek jött be ennek a kissé különc srácnak a kissé különc dala (aminek pont az volt a szexepilje, hogy annyira nem eurovízió-kompatibilis), hanem Európa népeinek is. Ez persze a győzelemhez, vagy dobogós helyhez nem volt elég (bár röpke fél percig azért álltunk a második helyen is), de mit nem adna kedvenc miniszterelnökünk azért, ha mondjuk a magyar válogatott tizedik lenne a következő EB-n. Sőt, mint nem adna azért, ha egyáltalán kijutnánk oda...

A köztévének nincs sok sikeres, nézhető és szerethető projektje mostanában (és akkor még finom voltam), de úgy néz ki, hogy az erre a az összeurópai hajcihőre építő műsorsorozat egyre inkább a kevés kivételek közé tartozik. Becsüljük meg, és becsüljük meg Alex sikerét is.

Mindkettő az országé is egy kicsit.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr25306564

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Taroltunk az Eurovízión! 2013.05.19. 13:08:23

Rövid Tomi Bevallom című dala tarolt Malmőben a '13-as Eurovíziós Dalfesztiválon! Exkluzív felvételek és az utca hangja. A mozgóképet nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.          

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

braue 2013.05.19. 07:00:23

Én akkor se szeretem, ha máshol rá szavaztak sokan. Ugye nem baj?:))

peterd127 2013.05.19. 08:43:55

@braue: ORbán mikor is mondta, hogy "minden ellenünk induló uniós támadás értelmi szerzője" Németország?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.05.19. 08:47:05

@peterd127: Ha pontos idézetet vársz, akkor előbb tanulj meg szöveget értelmezni.

peterd127 2013.05.19. 08:47:47

@braue:

jajj bocs, ezt fredornak akartam írni

peterd127 2013.05.19. 08:48:36

@Fedor: Pontosan mit is értettem félre? világosíts fel hát mester!

Vidéki 2013.05.19. 08:49:55

Egy atlétikai versenyen más a helyzet:

Ott egzakt idő, távolság stb. paraméterek érzelemmentesen eldöntik a versenyt.

Itt viszont az érzelmek is befolyásolhatták a zsűrit.

Kedves szomszédunk Románia zsüritagja igencssak elégedetlen volt versenyzőnk teljesítményével.

A szerző írja: " anno a Nobel-díj bizottság titkára azt nyilatkozta egy interjúban, hogy a díj története alatt mindössze egyszer fordult elő, hogy egy nyertes országából mocskolódó leveleket kapjanak: igen, miénk e kétes dicsőség, Kertész Imre kapcsán, "

Napjainkban a muzulmán vallás is meghonosodott Magyarországon

Valószínűleg olyan irigy muzulmán emberek írhatták a mocskolódó leveleket , akik genetikai okokból nem annyira sikeresek, mint Kertész Imre és sok szerencsés társa akiket a sors abban a kegyben részesített, hogy a rendkívül sikeres zsidó néphez tartozhattak.

A Náczivadász-ból megtudhatjuk:

„A földön körülbelül 1,4 milliárd muzulmán él, akik ezzel a népesség 20%-át teszik ki. Ebből a népből összesen nyolc olyan egyed született 1895 óta, akik Nobel-díjat birtokolhatnak.

A zsidók száma ezzel szemben csupán 13,2 millió fő, ami 0,2%-os részesedést jelent a világ népességéből, mégis sikerült besöpörnünk 166 darab Nobel-díjat.

Ami mellesleg azt jelenti, hogy eddig összesen 643 goy-nak adtak. "

(JIDF: Zsidó vs. Iszlám Nobel-díjasok | Náczivadász
naczivadasz.com › Blogok › Éhes Hórák's blog - Tárolt változat
2013.01.13. – JIDF: Zsidó vs. Iszlám Nobel-díjasok.)”

peterd127 2013.05.19. 08:54:20

@Fedor: persze végülis azt is játszhatnánk kivételesen, hogy érveket mondunk egymásnak és nem másik képességeit, személyét húzzuk le

nincs megtiltva

braue 2013.05.19. 09:15:32

@peterd127: És ez hogyan jön ide? Vagy neked mindenről az jut eszedbe?:))

deku82 2013.05.19. 10:38:13

Amikor 2 éve Kati elbukott (sajnos), azt írtátok, hogy Orbán diktátor a felelős. Lemaradtam vmiről, és már Bajnai demokrata a me?

mizrolist 2013.05.19. 11:39:55

@Vidéki: érdekes, hogy lassan Vidéki is mindennel kapcsolatban zsidózni kezd...

Más: engem nem érdekel az Eurovízió, nem is néztem - de a 10. helyezés remek teljesítmény az előzmények után. Gratulálok ByeAlexnek (noha soha az életben nem fogom egy dalát se meghallgatni szándékosan)!

fél(re)értelmiségi 2013.05.19. 12:00:07

Gratula ByAlexnek! A továbbiak tőle teljesen független gondolatok: Mint, ahogy a post és a komentek is sugallják, sokkal komplexebben kell kezelnünk ezt a versenyt. Ami nekem feltűnt: Amikor egy másik (elsősorban szomszédos) ország szavaz a másik versenyzőjére, az nem feltétlenül ország vagy nép szimpátia, hanem nagy valószínűséggel az adott országban élő nemzeti kissebbség aktivitása (tekintettel arra, hogy saját felépőre nem lehet szavazni) Tehát, szerintem, a határon túli magyarok sz@rtak bele az egészbe, amikor Romániából, Szerbiából, Ausztriából, stb. nem kaptunk egy szavazatot sem. De az is elgondolkodtató, ha igaz a statisztika, és százezres nagyságrendű vendégmunkás él Nagy Britanniában jelenleg, akkor vajon ezek közül miért nem szavazott egy kimutatható réteg? Tehát magyar-magyar kérdés ez, nem nemzetközi összeesküvés, hogy minket senki sem szeret. (De szeret, hiszen idegenek adtak a 10. helyre elegendő pontokat. Egyébként pedig érdemes lenne hozzáértőknek kielemezni, hogy miért is a dán dal lett már előre is olyan esélyes, hogy a végén nyert is? (Grönlandról nem is szavaztak:-)) Tudom, izlések és pofonok, de biztos van ezen túlmutató magyarázat is. A dánok lennének a legszimpatikusabb nemzet manapság Európa-szerte? Ez a dán hölgy volt a lexebb a mezőnyben? A dal olyan frenetikusan jól sikerült? Én nem tudom.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.05.19. 12:01:55

@peterd127: nincs megtiltva semmi, az se, hogy direkt félreérts egy teljesen érthető mondatot, de ha csak így fogod fel, akkor a szádba rágom: Nem idéztem Orbántól, csak összefoglaltam a kormányzati kommunikáció lényegét.

Esetleg érdemi hozzászólásod is lesz, vagy tovább rugózunk egy ironikus fél mondaton?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.05.19. 12:44:12

@deku82: Szerintem azt senki se írta, hogy csak ő a felelős, csak azt, hogy része van benne, mivel akkor voltak ilyen hangok Németországból (a magam részéről a dalért sem voltam oda: fedor.blog.hu/2011/03/12/kati_europaba_megy ). De nem bújok ki a kritika alól, igen, az élet azt igazolta vissza, hogy ennek még sincs akkora súlya, hisz Orbánék megítélése azóta se lett jobb, sőt... De ehhez kellett egy ellenpróba.

is 2013.05.19. 13:12:26

Most, hogy már mindenki összemossa, én még mindig kettéveszem:
1. A dal szar.
2. Az előadót, meg az előadást lehet szeretni, vagy nem szeretni, ízlés kérdése.

A pontozás a kettő eredője lett. Rövid távon. Hosszabb távon Uhrin Benedek II.-ről beszélgetünk.

is 2013.05.19. 13:25:52

@fél(re)értelmiségi: a százezres vendégmunkás inkább Németországban él, és meg is kaptuk a 12 pontot.

hogy a HTM-ek miért nem szavaztak Erdélyből pl., azt Semjén Zsoltnak tenném fel kérdésnek.

clivis 2013.05.19. 13:27:39

@Fedor: Nem ironikus az a félmondat, hanem ostoba és felesleges. Sebaj, ez a mai "blog-közvélemény" reflexe, már megszoktam. De azért rohadt fárasztó lehet minden témához kínnal-keservvel keresgélni egy fideszezést, orbánozást vagy hasonlót...

is 2013.05.19. 13:28:22

@deku82: ezért is Orbán a felelős. ő kergette ki a százezres magyar kolóniát Németországba, aki megszavazta a 12 pontot ByeAlexnek.

centenárium 2013.05.19. 13:36:45

Igen magyarnak kell lenni!Ennyi az egész.
Ha ő belesikkad az az anglikánamerikáner
nyávogó nyelvbe,akkor döntőbe sem jut.
Azok ott kinn nem tudnak mást csak majmolni.
Majmolni a bankadót meg a rezsicsökkentést meg majmolnának mást is de már késő megette őket a zsidóglobáltőke.

Vidéki 2013.05.19. 13:36:56

@mizrolist:

Te szerencsétlen!

Vedd észre,hogy Fedor mit hozott szóba!

" anno a Nobel-díj bizottság titkára azt nyilatkozta egy interjúban, hogy a díj története alatt mindössze egyszer fordult elő, hogy egy nyertes országából mocskolódó leveleket kapjanak: igen, miénk e kétes dicsőség, Kertész Imre kapcsán, "

Fedor zsidózott!

is 2013.05.19. 13:37:48

@deku82: ezért is Orbán Viktor a felelős. miatta lett százezres emigráns kolónia Németországban, aki még a törököket is lenyomta telefonálásban.

centenárium 2013.05.19. 13:38:06

Nincs most más csak harcolj a szabadságodért.

is 2013.05.19. 13:39:51

@Vidéki: hát kedves barátom, te ma se vetted be a gyógyszert. az általad idézett szövegben egyetlen zsidó sincs semmilyen negatív kontextusban említve. ezt vedd észre. Te.

garrett27 2013.05.19. 13:40:38

A rövid véleményem: a 10. helytől sajnos nem lett jobb a dal, viszont hűen tükrözi az össznépi giccsparádé színvonalát. Gratula Alexnek, de gyanítom ennek ellenére megy a levesbe a fickó. Itthon ezzel nem fog boldogulni. Bár ne legyen igazam!

sztrugackij 2013.05.19. 14:09:01

@Vidéki: Majd másfél milliárd kínai él a Földön.Pontos statisztikát nem tudok, de ők sem adtak sokkal több Nobel-díjast.Miért nem őket hoztad fel példaként?
A hülye elméletetek helytálló lenne abban az esetben, ha az iszlám világ jelentős számban produkálna tudományos áttöréseket, felfedezéseket és ezeket a Nobel-díj bizottság rendszeresen és szándékosan figyelmen kívül hagyná.
Ez pont olyan, mintha te háborognál, hogy soha nem jelöltek a díjra a politikai meggyőződésed miatt.Pedig csak simán buta vagy és nem értesz semmihez.
Vágod a logikáját a dolognak?

2013.05.19. 14:13:44

Ez a fiú mért visel héttörpe-sapkát?

Vidéki 2013.05.19. 14:19:05

@is:

Te nem vetted be a gyógyszert!

Fedor mit hozott szóba?

" anno a Nobel-díj bizottság titkára azt nyilatkozta egy interjúban, hogy a díj története alatt mindössze egyszer fordult elő, hogy egy nyertes országából mocskolódó leveleket kapjanak: igen, miénk e kétes dicsőség, Kertész Imre kapcsán, "

Ha van egy kis eszed, rájöhetsz arra, hogy Fedor nem arra célzott, hogy magyarországi zsidók írtak volna mocskolódó leveleket azért, mert Kertész Imre elnyerte a Nobel-díjat.

Fedor nyilvánvalóan magyarországi nem zsidó magyarokra (goyokra) célozhatott, mint mocskolódókra.

Nem kellene behunynod a szemedet a Náczivadász-ból megszerezhető információk előtt,
aminek alapján nagy valószínűséggel feltételezhető, hogy a magyarországi goyok közül

leginkább a muzulmán vallású goyok sértetődhettek meg

és ezért valószínűleg ők írhatták a mocskolódó leveleket a Kertész Imrével kapcsolatban a Nobel-díj bizottságnak.

A Náczivadász-ból megtudhatjuk:

„A földön körülbelül 1,4 milliárd muzulmán él, akik ezzel a népesség 20%-át teszik ki. Ebből a népből összesen nyolc olyan egyed született 1895 óta, akik Nobel-díjat birtokolhatnak.

A zsidók száma ezzel szemben csupán 13,2 millió fő, ami 0,2%-os részesedést jelent a világ népességéből, mégis sikerült besöpörnünk 166 darab Nobel-díjat.

Ami mellesleg azt jelenti, hogy eddig összesen 643 goy-nak adtak. "

2013.05.19. 14:20:36

@Vidéki: Fedor nem zsidózott, hanem antiszemitázott.

sztrugackij 2013.05.19. 14:24:56

A focis hasonlat olyan értelemben sántít, hogy egy focimeccsen egy konkrét mérőszám alapján tudunk sorrendet felállítani a szereplők között, míg egy dalversenyen csakis szubjektíven, egyéni értékrendek alapján döntünk.
Vagyis lesz, akinek tetszik a dal, és lesz, akinek nem.
Olyan is lesz, akinek az előadó személye miatt már a dal sem fog tetszeni.
Ezt nevezhetjük Kertész Imre-effektusnak.
Magyarokra különösen jellemző ez a magatartás.Biztos vagyok benne, hogy sokan úgy fröcsögtek az íróra, hogy még a könyvét sem olvasták.

Vidéki 2013.05.19. 14:26:11

@sztrugackij:

Írod: "Pedig csak simán buta vagy és nem értesz semmihez."

Ennek nyilván genetikai okai lehetnek, mint annak is, hogy a Nobel-dijjal kitüntetett legkülönbözőbb nemzetiségű tudósok kb. 1/3-áról ismert, hogy zsidó származású.

Vidéki 2013.05.19. 14:30:51

@Wendriner Piroska sakál és balerina:

Azzal, hogy Fedor szóba hozta Kertész Imrét a dalfesztivállal kapcsolatban, aki tudtommal nem énekel annyira jól, mint Bye Alex, Fedor zsidózott!

"Hogy kerül a csizma az asztalra?"

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.05.19. 14:33:24

@clivis: "rohadt fárasztó lehet minden témához kínnal-keservvel keresgélni egy fideszezést, orbánozást vagy hasonlót..."

Nem volt fárasztó, jött az magától, mivel abszolút adta magát :-)

sztrugackij 2013.05.19. 14:35:23

@Vidéki: Értem.
Tehát nem vágod.
Nem baj, csak ne gyere majd olyan statisztikával, hogy milyen elenyésző számú vidéken élő jobboldali szimpatizáns van a Nobel díjasok között.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.05.19. 14:35:35

@Vidéki: "Fedor zsidózott"

Fedor antiszemitázott, ha már mindenképp címkézni akarunk. Vedd elő a szótárt.

zizi77 2013.05.19. 14:51:34

Már megint mi köze az egésznek a fideszhez?
De ha már szóba került, pont az indexen lehet non-stop arról olvasni, hogy mennyire elítélnek minket az EU-ban. Hogy ebből mennyi igaz, más lapra tartozik, mert sokmindennel lehet az indexet vádolni, de azzal biztos nem, hogy elfogultság nélkül írna a politikáról. Szóval hagyjuk már, hogy a kormánynak van üldözési mániája.
Egyébként nem hinném, hogy az erdélyi magyarok sz@rtak volna fejünkre. Nem csodálkoznék, ha kiderülne, hogy valami ott nem stimmelt a szavazással.
Alexnek gratulálok, hogy egy ilyen ellenséges közegben sem omlott össze.

Kandeláber 2013.05.19. 15:06:45

Sulcpapa antiszemitázása ellenére a németek maximális pontszámot adtak az egyébként egyáltalán nem tisztafajú árja kinézetű ByeAlexnak.
Hogy is van ez? :D

sztrugackij 2013.05.19. 15:07:24

@Vidéki: Erről eszembe jutott egy skót(vagy zsidó) vicc:

A skót minden héten imádkozik:
-Ó, Uram!Kérlek add, hogy nyerjek a lottón!
Így megy ez hónapokig, míg az egyik héten, éppen elkezdi: "Kérlek, Uram, hadd nyerjek végre a lottón!", mire egy ingerült hang szólal meg felülről:
-Rendben van, fiam, de mi lenne ha megkönnyítenéd a dolgomat és vásárolnál végre egy kurva szelvényt?!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.05.19. 15:07:24

@zizi77: a kormánynak annyiban nincs üldözési mániája, hogy valóban érik kritikák. Csak épp egyfolytában hazudoznak a keitikák természetéről és okáról.

zizi77 2013.05.19. 15:26:14

Az, hogy mikbe kötnek bele hagyjuk, mert elég érdekesen értelmezik az egyenlő bánásmódot. Bocs, ha nem mindig a külföldi tőke érdekeit nézik, ami odakint eléggé kihúzza a gyufát.
De az, hogy ebbe a témába is csak ezt tudjátok belekeverni, elég szánalmas. Mint ahogy a sok ellendrukker nem tudta eldönteni, hogy a fidesz vagy liberális bal nyomja-e a srácot. Most, hogy nem égett le tegnap, már csak a politikán tudtok ezzel kapcsolatban is vitatkozni.
Erre sajnos nem vagyok kíváncsi, úgyhogy léptem.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.05.19. 16:26:48

@Vidéki: Olvasd el @Kandeláber: kommentjét. Na AZ a zsidózás :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.05.19. 16:30:51

@zizi77: " Bocs, ha nem mindig a külföldi tőke érdekeit nézik, ami odakint eléggé kihúzza a gyufát."

Akkor te is metted a kormánypropagandát.

"a sok ellendrukker nem tudta eldönteni, hogy a fidesz vagy liberális bal nyomja-e a srácot. Most, hogy nem égett le tegnap, már csak a politikán tudtok ezzel kapcsolatban is vitatkozni."

Én végig Alex mellett álltam, és nem vizionáltam mögé egyik oldalt se :-) Az meg vicces, hogy a szememre veted a vitát, amikor te kezdted :-)

Kandeláber 2013.05.19. 16:50:35

@Fedor: Bezzeg tavaly az a trendi Compact Disco nagyon de nagyon rendben volt a haladó oldalon, sőt még a német köztévés bige is tágra nyílt szemekkel csodálkozott hogy a szikes Hortobágyról egy véreurópai zenekar ment ki, aztán a végén a szegény Engelbertet tudták csak megelőzni.
Megint őket kellett volna indítani, idén talán egy hellyel előbbre rukkolnak.

kis_kiraly · http://kiskiraly.blog.hu 2013.05.19. 17:16:23

10 perces ByeAlex szegmens, akit a környékbeli országokban csak szeretnek és erre még körkapcsolást is készítenek a döntő előtt.
videotar.mtv.hu/Videok/2013/05/18/22/Az_Eurovizios_dalfesztival_lazaban_eg_Europa.aspx

mizrolist 2013.05.19. 18:07:04

@Vidéki: ez semennyire sem zsidózás. Neked viszont lassan kezeltetni kéne a mániádat.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.05.19. 18:09:56

@Kandeláber: Rossz oldalon kötözködsz, én végig drukkoltam Alexnak...

Balt 2013.05.19. 18:16:47

Hogy a poszt komolyságához méltóak maradjunk: az bizony ismét lelepleződött, hogy az EBU-tagországok összessége antiszemita, mikor is kiszórta a selejtezőn az Izrael képében induló cethalat.

Balt 2013.05.19. 18:24:20

Jut eszembe, ha már Semjén szóba került: ez az ügyes provokáció megvolt? :))

www.life.hu/legykepben/20130515-bye-alex-a-szent-istvan-bazilikat-varratta-magara-malmoben.html

sztrugackij 2013.05.19. 21:39:41

Basszus, én egy liberálbolsi román vagyok és Ákosnak is drukkoltam volna, ha ő jut ki.De a román versenyzőnek szintúgy.
Ez már-már tudathasadás.

DeMarco 2013.05.20. 06:09:34

Van, akinek mindenről az jut az eszébe. Ez már mániákus pavlovi reflex, h egy ennyire egyszerű történethez is Orbánt és a zsidókat kell belekeverni. Rettentő izzadságszagú az egész.

A szám nagyon gyenge volt, az énekes szintén. Ahogy az elmúlt években mindig. Ha ehhez még hozzátesszük a szokásos politikai szavazásokat, akkor előre láthatóan borítékolható az eredmény.

És nem, az ember nem drukkol annak akit nem szeret. Akkor sem, ha magyar. Ha megnyerte volna, akkor is azt mondanám, hogy az európai fülekben van a hiba... Azért vakok között futóversenyt nyerni nem igazán dicsőség...

De hát, mint minden, ez is szubjektív. Nekem negatív a véleményem, viszont nem is néztem érdektelenség miatt...

gabardin 2013.05.20. 07:48:22

@DeMarco: nem szeretem a focit, az ökölvívást, a birkózást és még jó pár dolgot.
De az olimpián drukkoltam Kokónak és amikor nyert könnybe lábadt a szemem. Ha arról hallok, hogy magyar csapat fog focizni, nem az ugrik be, hogy de égés és semmi keresnivalójuk ott, hanem hogy talán most megtörténik a csoda...
De hogy egy szubjektív dologban valaki ilyen sarkosan nyilatkozik, ahhoz nagyon nagy önbizalom szükségeltetik.

DeMarco 2013.05.20. 08:34:38

@gabardin: Sztem viszont mindent a helyén kell kezelni. Nem hiszek a csodákban. Ahhoz, hogy ténylegesen szurkoljak valakinek, nálam alapfeltétel, hogy legalább valamennyire szimpatikusnak találjam, vagy a személyét, vagy amit csinál, de a legjobb, ha mindkettőt. Ha egyik sincs meg, akkor legfeljebb közönyösen szemlélem. Mint most is.

Azért az esélyeket nagyjából lehet látni előre minden sportágban és zenei vetélkedőn, ritkán van meglepetés. Például jó előre megjósoltam, hogy a két német megy a döntőbe és a két spanyol kiesik. Csodák nincsenek. Bár felőlem hihetsz bennük...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.05.20. 09:01:36

@DeMarco: szerintem az izzadságszagú, hogy még te is politikai szavazásról veszélsz, de ha konkretizálom, viszont neked kényelmetlen módon, akkor rögtön mániákusozol. Nem tudom miért baj, ha reflektálok olyan dolgokra, hogy pl. most is született olyan felhívás Németországban, hogy politikai okokból ne szavazzanak ránk, és ennek ellenére mégis egyedül ők adtak nekünk maximális pontot. Nem gondolod, hogy akkor mégis lehet ebben a dalban valami, ha ezt elérte? Ja nem, persze: a te ítéleted és ízlésed tökéletes és megingathatalan, és mindenki más hülye, aki nem ért veled egyet, mégha mondjuk Fél Európáról is van szó.

lobster thermidor 2013.05.20. 09:35:54

@Fedor:

A kormánynak annyiban van nagyon is komoly üldözési mániája, hogy a jogos kritikákat az ország elleni támadásnak próbálja beadni!

DeMarco 2013.05.20. 09:39:07

@Fedor: "Nem gondolod, hogy akkor mégis lehet ebben a dalban valami, ha ezt elérte?"

Nem, egyáltalán nem gondolom. A pontok az országoknak szólnak, nem a daloknak, még kevésbé az előadóknak.

És igen, valóban azt gondolom, h akinek ez a dal bejön, az ízlésficamos, még akkor is, ha ez történetesen fél Európa, mint ahogy nyilván nem.

Mániákus: Nem csak erről a posztról van szó, hanem az összesről. A te világodban minden visszavezethető OV-re és vissza is vezeted, bármennyire is nyakatekert, izzadságszagú is legyen a hasonlat. A lényeg, h a patást megemlíthesd vmi negatív felhanggal. Csak olvasd végig a kommenteket, feltűnt ám ez sok mindenkinek...

DeMarco 2013.05.20. 09:41:57

@lobster thermidor: "a jogos kritikákat az ország elleni támadásnak próbálja beadni!"

A jogos kritika egy dolog. De csak a hülye nem látja, h az európai bal-liberális-zöld oldal támad minket folyamatosan. Nem kell "beadni", látjuk, értjük a közvetítéseket és az összefüggéseket.

lobster thermidor 2013.05.20. 09:42:44

Pont a svájciak, és a németek bőkezűen osztogatott pontjai bizonyítják azt, hogy mennyire NEM politikai alapon ítélték meg Alex songocskáját.
Ami egyébként egyéni hangvételével, és egyszerű, visszafogott színpadképi megjelenésével mindenképpen üde színfoltként lógott ki a túlzó drámaiságtól csöpögő, vagy a korai techno érzést sugárzó esztrád jellegű dalok sorából.

lobster thermidor 2013.05.20. 09:48:02

@DeMarco:

Azért én ebben a körben nem hanyagolnám el a néphangulat felkorbácsolására szolgáló propagandisztikus elemek visszatérő jelenlétét.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.05.20. 10:02:21

@DeMarco: "Nem, egyáltalán nem gondolom. A pontok az országoknak szólnak, nem a daloknak, még kevésbé az előadóknak."

Ó persze. Mert Nyugat-Európában olyan népszerűek vagyunk mostanában, hogy egy szar dalra is ontják a pontokat nekünk. Vedd már észre, hogy szinte csak nyugati országok szavaztak ránk, akiket amúgy támadunk, és azok, akikhez meg dörgölőzni próbálunk, le se szartak minket.

"Nem csak erről a posztról van szó, hanem az összesről. A te világodban minden visszavezethető OV-re és vissza is vezeted, bármennyire is nyakatekert, izzadságszagú is legyen a hasonlat."

Ha készítenék egy statisztikát, hogy mennyiben van megemlítve Orbán, meglepődnél. Biztos, hogy kisebbségben van a többihez képest (és van olyan is, ahol a védelmembe veszem). Persze te erre rezonálsz, így többségnek érzed.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.05.20. 10:05:34

@DeMarco: "De csak a hülye nem látja, h az európai bal-liberális-zöld oldal támad minket folyamatosan"

Mint pl. Merkel, Barosso, a független jogászprofokból álló Velencei Bizottság, meg a többi közismert komcsi. Ezzel mindig megnevettetsz...

mizrolist 2013.05.20. 13:11:19

@DeMarco: nem szeretem a magyar futballt úgy általában, de a válogatottnak minden meccsen drukkolok. Szintén vannak olyan csapatok, amelyekkel szemben komoly fenntartásaim vannak (pl. Újpest, Videoton, Zalaegerszeg, Győr, FTC stb.); de ha nemzetközi kupamérkőzésen játszanak, akkor szurkolok nekik... mert magyarok. Egyszerűen így vagyok bedrótozva, és a legtöbben szerintem ugyanezt szívják magukba otthon. Tudom, hogy ez nem mindig van így (pl. egy liverpooli sosem fog a MU-nak drukkolni), de ez nálam belefér a kulturális sajátosságokba.

Nem mellesleg az, hogy a németeknél ByeAlex nyerte meg a szavazást (mert a maximális pontszám ezt jelenti), minimum csoda. Vagy egyszerűen nekik ennyire bejött a dala. Pedig szerintem nem lehet azzal vádolni a magyar kormányt, hogy szeretnék őket Németországban...

deku82 2013.05.20. 14:08:02

@is: 84 ponttal lett 10. A 11-nek meg csak 71 pontja volt.
Ja, és UK 0 pontot adott, pedig ott több magyar van a lakossághoz képest.

deku82 2013.05.20. 14:10:18

@is: Nem volt török induló. ;)

fehérfarkas 2013.05.20. 14:13:24

@Vidéki: "Napjainkban a muzulmán vallás is meghonosodott Magyarországon
Valószínűleg olyan irigy muzulmán emberek írhatták a mocskolódó leveleket , akik genetikai okokból nem annyira sikeresek, mint Kertész Imre és sok szerencsés társa akiket a sors abban a kegyben részesített, hogy a rendkívül sikeres zsidó néphez tartozhattak. "

Mi köze ennek a muszlimokhoz? Más Nobel-díjakat nyerő országokban is élnek kisebbségben muszlimok, és ott mégsem írt eddig senki mocsokolódó levelet. Talán lehet, hogy ennek nem is a muszlimokhoz van köze? A német, francia, orosz, amerikai, stb muszlimok miért írtak mocskolódó leveleket?

Ja, arról nem is beszélve, hogy a kijelentésedre hol van bármi bizonyíték? Vagy csak úgy bizonyíték nélkül vádaskodsz?
Ráadásul Kertész Imrét olyan sajtótermékekben mocskolták sokat mint Demokrata, Magyar Nemzet (a vélemény oldal), Magyar Hírlap, Magyar Fórum, amelyek tudtommal nem muszlim újságok.

fehérfarkas 2013.05.20. 14:19:30

@Vidéki: "Nem kellene behunynod a szemedet a Náczivadász-ból megszerezhető információk előtt,
aminek alapján nagy valószínűséggel feltételezhető, hogy a magyarországi goyok közül
leginkább a muzulmán vallású goyok sértetődhettek meg
és ezért valószínűleg ők írhatták a mocskolódó leveleket a Kertész Imrével kapcsolatban a Nobel-díj bizottságnak."

Miért sértődtek volna meg a "muzulmán vallású goyok"? Mert ugye ők szoktak Gárda ruhában menetelni, ők terjesztik a NY-Tel Aviv-BP tengelyt, ők irogatják a Magyar Hrlapban, régebben a Magyar Fórumban, meg az Echo TV-ben a zsidó nagytőkét, ami tönkre akarja tenni Magyarországot, meg fel akarja vásárolni, ugye?

nandras01 2013.05.20. 18:25:08

nos, miután mindenki sikeresen kizsidózta/antiszemitázta/muzulmánozta és orbánozta magát, essék némi szó a posztról is :)

szép eredmény született és bevallom én magam egy lyukas garast sem adtam volna még azért sem, hogy alex egyáltalán bejuthat a döntőbe.
az eredménytől függetlenül, azonban meg kell állapítanom, hogy a dal és az előadás éppen olyan szar és értékelhetetlenül bárgyú, valamint a szövege coelho-i mélységeket felmutatóan űbergiccs, mint volt előtte.
lehetünk éppen büszkék alexre, de ez a büszkeség egyenértékű pl. a százméteres fedettpályás távolköpő világbajnokság megnyerésének okán érzett büszkeséggel.

alex jól szerepelt?
jól szerepelt.
aha.
ugorgyunk.

Vidéki 2013.05.20. 18:29:49

fehérfarkas 2013.05.20. 14:19:30

fehérfarkas gagyog, s ragyog és lusta, mint a bűn.

Lusta elolvasni amit Náczivadász írt.

Az a Náczivadász, amelynek szövegírói és szimpatizánsai nem szoktak Gárda ruhában menetelni,

mégis megnyilvánulásaikból süt a felsőbbrendűségi érzés komplexus és az alsóbbrendű fajként megjelenített goyok iránti mélységes lenézés.

Színtiszta felsőbbrendűségi komplexust tükröznek és azt, hogy

felsőbbrendűségük tudatában mélységesen megvetik azokat az "egyedeket" akik nem a saját fajukhoz tartoznak (genetikusan).

A Kossuth díjas, Budapest díszpolgára Kertész Ákos tanai szerint a magyar "genetikusan alattvaló, röfögő, moslékot zabáló disznó".

Kertész Ákos gondolatai, mutatis mutandis, lényegében megegyeznek Alfred Rosenbergnek, Hitler fő ideológusának tanításaival, aki a magasabb rendű (északi) fajról és az alacsonyabb rendűekről (zsidók, szlávok stb.) „értekezett”.

Fárassza le magát és olvassa el ezt az irományt, amit nem a Gárda szerkesztett.

(JIDF: Zsidó vs. Iszlám Nobel-díjasok | Náczivadász
naczivadasz.com › Blogok › Éhes Hórák's blog - Tárolt változat
2013.01.13. – JIDF: Zsidó vs. Iszlám Nobel-díjasok.)”

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.05.20. 20:53:02

@Vidéki: Ezt a pár sort már legalább harmadszorra másolod be ez alá a poszt alá. Mi van, kifogyott a központilag kiadott idézetgyűjteményed? Szólj már föl a főnököknek, hogy adjanak már egy újat, mert ez elsőre uncsi volt...

Vidéki 2013.05.20. 22:13:15

@Fedor:

Te csak hunyd be két szemed és fogd be két füled a Náczivadász és, a hasonlóan gondolkodók felsőbbrendűségi komplexus érzést sugárzó, önhittségtől bűzlő szövegei előtt.

"Rá se ránts, csak szedd a vadkörtét!"

Balt 2013.05.21. 11:22:07

@Fedor: "pl. most is született olyan felhívás Németországban, hogy politikai okokból ne szavazzanak ránk"

Hivatkozás? Ha igaz, ez az igazi botrány, érdemes lenne utánanézni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.05.21. 11:44:56

@Balt: Bocsánat, rosszul emlékeztem, nem Németországban hanem Svédországban:

hvg.hu/kultura/20130514_Nacik_a_parlamentben__egy_sved_humorista

Persze ettől függetlenül is nagyon rossz a sajtónk Németországban, szóval végül is mindegy, a lényeg, hogy a nem politikai okokból szavaztak Alexre a németek, hanem pont, hogy annak ellenére.

Kandeláber 2013.05.22. 07:19:02

@Fedor: Merkel mióta balliberális, kicsi Fedor?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.05.22. 08:27:54

@Kandeláber: Te komolyan ennyire be vagy oltva irónia ellen?

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.05.31. 22:42:14

@zizi77: OFF 1., Te keverted ide bele az EU kritikákat és a FIDESZ üldözési mániáját.
2., A többi, amit írsz, FIDESZ-propaganda és pont erre az üldözési mániára példa.
ON: Az Eurovíziós dalfesztiválon szavazók nem a politikailag legtudatosabb része a közönségnek, hogy finoman fogalmazzak. Sokkal inkább érzelmi alapon döntenek, és nagyon sokan szavaznak külföldről saját hazájuk versenyzője mellett. Valahogy viszont most nem kaptunk (külföldön) egyetlen felhívást se a szavazásra, míg az eddigi versenyek alkalmával mindig volt ilyen. Ezen érdemes elgondolkodni.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0