A megfelelő ember XIV.: a szerverfeltörető kampányvezér
2013. november 14. írta: Fedor

A megfelelő ember XIV.: a szerverfeltörető kampányvezér

rogan_antal.jpgÉs igen! A fideszes kontraszelekció megint kitermelte a megfelelő pozícióba a megfelelő embert: Rogán Antal fogja irányítani a Fidesz kampányát. 

Nem először tölti be ezt a posztot: 2006-ban állt ő már a fideszes kampánygépezet élén. Csak hogy tudjunk, mire is számíthatunk: akkori ténykedését két botrány is fémjelezte: a Magyar Vizsla esete és a szerver-ügy. Elég mozgalmas volt az azóta eltelt 7-8 év, szóval talán nem árt felidézni, hogy pontosan miről is szóltak ezek, és miképp kapcsolódnak kedvenc belvárosi tanyatámogatottunk személyéhez.

A Magyar Vizsla 

vizsla.jpgA Magyar Vizsla nevű sajtóterméket (mert újságnak azért nem nevezném) egy elvileg független szervezet, az az Adózók Érdekvédelmi Szövetsége adta ki. Elvileg olyasmi szerepet szántak maguknak, mint amilyet most az atlatszo.hu tölt be, csak épp az utóbbiakkal ellentétben elég egyoldalúnak és hiteltelennek bizonyultak (és akkor még finoman fogalmaztam).

Már a fogantatás sem bizonyult szeplőttelennek, hisz nem más tartott az alakuló ülésen beszédet, mint maga Orbán Viktor. Már ebből sejteni lehetett, hogy hát hm, szóval... De a 2006 első napjaiban megjelenő első kiadványuk és annak oriásplakát-kampánya aztán minden kétséget eloszlatott: Fotómontázsokkal megtámogatva primitív, demagóg módon viszhangozta az akkori Fidesz-szlogeneket (Luxusbaloldal!), ennyiből állt az egész.

Aztán persze elkezdtek kiderülni dolgok.

Például, hogy a "független" szervezet vezetője, Horváth Éva az Orbán Viktor által életre hívott polgári körök egyik legradikálisabbjának a vezetője, és korábban a Fidesz egyik helyi szervezetének elnöke is volt. A lap azonos nevű honlapját Rogán Antal közeli munkatársa regisztráltatta. Korábban ő regisztrálta a Fidelitas weboldalát is és Rogán megbízásából ő happolta el a Medgyessy-kormány elől az europaterv.hu címet is. 

A G&G Nyomda, ami a Fidesz megbízásából is dolgozott, az első 3,5 millió Magyar Vizslát Horváth állítása szerint ingyen nyomtatta ki. Gárván Gábor, a pécsi székhelyű G& G Nyomda Kft. munkatársa az MTI-nek megerősítette, hogy "régi, jól működő kapcsolatuk" van a Fidesszel, folyamatosan dolgoznak a pártnak.

A nyomda és a Fidesz kapcsolata egyébként úgy került képbe, hogy egyszer csak kiderült, a lap már a megjelenés előtt bizonyíthatóan megjárta Rogán titkárságát, legalábbis a terjesztő Posta felé a bemutató pédányt onnan faxolták el. Hm.

Amikor az MSZP-s Újheyi István erről sajtótájékozatót tartott, akkor "természetesen" az első reakció az volt, hogy hamisítással vádolta meg őt a Fidesz, de aztán csak kiderült az igazság, és kénytelenek voltak bocsánatot kérni (na ez utóbbit ma már biztos nem tennék meg).

A Magyar Vizsla amúgy a második szám után kimúlt, hisz már a kutya se hitte el, amit írtak, és az Adózók Érdekvédelmi Szövetségéről se lehet azóta hallani semmit.

A szerver-ügy

server.jpg2006 február 10-én csúfondáros hangvételű cikkben mutatta be a Magyar Nemzet Hiller "Haver" István kampányanyagait merőben szokatlan erőforrás-ráfordítással: az amúgy akkor még fekete-fehér újság csak ezért aznap színes nyomtatásban jelent meg. Nem lett volna ezzel amúgy gond, ha szerintük ez akkora durranás, és van, aki finanszírozza (akadt), ám legyen.

Csak az volt a bibi, hogy ezek az anyagok akkor még nem voltak nyilvánosak.

A dolog onnan kezdett igazán érdekessé válni, amikor pár nap múlva Hiller bizonyítékokkal állt elő arra vonatkozóan, hogy nem a szél fújta be a Magyar Nemzet ablakán az ő plakátterveit, hanem valaki célirányosan betört az azokat tároló MSZP-s számítógépre, és bizony a hacker a server.fidesz.hu-ról érkezett.

A reakció természetesen ezúttal is a viszonttámadás volt: Révész Máriusz azzal bírt viszavágni, hogy az MSZP is töltött le fideszes kampányagokat - a FIDESZ nyilvános honlapjáról. Mintha ugyanaz a kategória lenne. 

Aztán meg jöttek azzal, hogy a fantáziadús jelszóra (pirosvirág) egy nyilvános fórumon akadtak rá, és gondolták kipróbálják (ez a "kipróbálás" egyébként 11 órán át tartott). Hisz ha az ember talál az utcán egy kulcsot, akkor első dolga azzal bemenni az adott lakásba, és kipakolni azt.

Mi sem természetesebb, legalábbis fideszes logika szerint.

Egyébként mint kiderült, két nappal a szerverfeltörés előtt történt egy offline betörés is: egy MSZP-irodából vittek el néhány számítógépet, és mit tesz isten, hát nem rajta volt az egyiken a jelszó? Nahát...

Ahogy szorult a hurok, úgy hátrált ki a Fidesz Rogán és csapata mögül. Maga Anti is kapott a fejére az elnökségi ülésen, majd egy rapid vizsgálat után kirúgtak három embert, köztük Rogán informatikai bizottságbeli kabinettitkárát, Mizsei Szabolcsot, mint főkolompost. Hogy valóban ő volt -e az igazi felelős, vagy csak elvitte a balhét, az nem derült ki soha.

_________

Hát ez az ember fogja irányítani a hivatalosan még el sem indult, de már most extra durva kampányt. Viszont van egy jó hírem is a végére. A 2006-os választást, amelynek a kampányát ő vitte, a Fidesz elvesztette :-)

A poszt megírásához nagy segítséget jelentettek Farkasházy Benedek tematikus cikkgyűjteményei.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr645632581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wizes1 2013.11.14. 17:54:44

fidesz= hazudni, lopni, csalni!!

DeMarco 2013.11.14. 21:15:05

Igazán könnyű dolga lesz. Elég ha kiplakátolja az egész országban a balliba programot és a balliba jelöltek névsorát. Más nem is kell.
Önmagában elrettentőek. Alternatíva hiányában pedig laza kocogás lesz csak.

Fullánkos Algol 2013.11.15. 00:25:01

(Az előző életében) Rákosi Mátyás jobban teljesít.
Akkor:
m.cdn.blog.hu/sz/szegyenfuzet/image/10.%20R%C3%A1kosi%20M%C3%A1ty%C3%A1s.jpg
és most:
upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/thumb/e/e3/Rog%C3%A1n_Antal.jpg/250px-Rog%C3%A1n_Antal.jpg
Az elvtársak narancsban is megcsinálják!!! Aztán lehet énekelni a birkamenetben hogy éljenrákosi.

Ben Franklin 2013.11.15. 00:40:39

Egy vak komondor is megnyerné a választást a balfasz bolsik ellen.

Blogger Géza 2013.11.15. 07:12:28

Hát igen, így a Snowden-botrány után, és 7 év távlatából már tényleg röhejesnek látszik az egész (érdekes, nekem 2006-ról az öszödi beszéd, a 9%os hiányú választási költségvetés, az okt 23-ai rendőri túlkapások jutnak inkább eszembe) de utólag is megköszönhetjük a MN-nek, hogy a legabszurdabb plakátterveket humorbonbonként nyilvánosságra hozta. :) Ekkora ingen publicitást saját kampányanyagokból MSZP-s politikus azóta sem kapott ott szerintem. :)

Anarchista Nyárspolgár 2013.11.15. 07:28:41

@Blogger Géza:
Géza, ugye téged senki sem tart okosnak?
Köszi, sejtettem.

egyinges 2013.11.15. 07:32:11

@Ben Franklin: Ebben nincs igazad, mert a mostani ellenzék széthúz, gyenge, ezért 2010 után megint a "balfasz bolsik" nyernek.

barli 2013.11.15. 07:32:45

Áá, megvezették öket, nem ök rendelték meg, különben is igazságbeszéd volt. Ezzel az ügy le van zárva. :)

Rob67 2013.11.15. 07:59:19

Geza, fizetesnap van mgint?
Edes ahogy eljenzed a buncselekmenyeket... Mert ezek mindgyike az. A teve szekhaz kifosztasa, langolo budapest? Remlik? Adatok illegalis letoltese, betores.
Ertem en hogy a jogos felhaborodas veszed ervnek, de ha en s molotovval kezelem az autodat, mert haragszom a gazdadra, akkor az mi? Felhaborodva szabad vagy akkor mar mocskos bunozo leszek. Esetleg terroista?
Na en ugy gondolom azok voltatok 2006-ban, a teljes csurheddel.
Eleg egy bites az ervrendszered. Felnyalod a szemetet akkor is ha ahhoz magadnak is buncselekmenyt kell vedened, vagy azzal takarozni. Ettol leszel te magad is azza ami ez. Egy rakas szar, hanyas.
Ilyen ember vagy a mindennapokban is? A munkadban?
Nem lennek a gyereked, ha ezt az ertekrendet kozvetited tovabb...

tobeor 2013.11.15. 08:13:45

Érdemes lett volna fejlődéstörténeti kontextusba ágyazni a fenti sztorikat, ugyanis ekkor tanulta meg a maffia, hogy sokkal ügyesebben kell hazudniuk, nyomok nélkül.

Azóta már a teljes jobboldali sajtó (meg MTV, stb.) egy nagy "Magyar Vizsla", amit közvetlenül a fideszmaffiáből irányítanak, mind lezüllött a fideszmaffia kommunikációs pártrészlegévé, objektivitásnak a látszatára sem adnak. Nem csak a karaktergyilkos kampányokat valósítják meg, Pravdaként működnek, szó szerint hülyítik az olvasóikat, de még seggnyaló kormánypárti vonulásokat is szerveznek. Olvasóikat, nézőiket annyira széthülyítették, hogy azok úgy gondolják, ez normális...

tobeor 2013.11.15. 08:16:32

Egy kis fideszes NEMZETÁRULÁS:

index.hu/kulfold/2013/11/14/csak_a_fidesz_es_az_rmdsz_furta_bugarekat/

"Az Európai Néppárt felvette tagjai sorába a Bugár Béla vezette szlovákiai Most-Híd pártot. Egyedül a Fidesz, a KDNP és az RMDSZ képviselői szavaztak ellene"

Az RMDSZ elfogadható magyarázatot adott, a fideszmaffia meg se próbálta. Árulók.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.11.18. 00:25:50

Elvállaqlta. Jutalmul indulhat megint polgimesternek.

2006-ban is a polgimesterség volt a jutalma.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.11.19. 23:02:12

Hét év alatt akár fejlődhettek is. Mármint a genyóság szakszerű kivitelezésében. Fő ellenfeleik pedig "a világ balfaszai. Pont."

Azaz dehogy: az MSZP a NER része - neked nem tűnik egyre inkább így?
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0