CSOK-osok, avagy már megint ki jár jól?
2016. január 03. írta: Fedor

CSOK-osok, avagy már megint ki jár jól?

orban_garancsi.jpg

...bármilyen törvényt hoz ez a kormány, nem az a kérdés merül fel, hogy miért jó ez az embereknek, hanem az, hogy miképp keres rajta a fideszes gazdasági hátország? Mert sajnos mindenről az derül ki, hogy a törvények végső célja mostanában ez 

- írtam már évekkel ezelőtt ugyanitt, és a FIDESZ azóta is szállítja erre a tételre a bizonyítékokat. A legfrissebb példa épp most bontakozik ki a szemünk előtt.

Mindenki hallott már arról, hogy a kormány ingyentízmilliót ad új lakás vásárlásához a háromgyerekes családoknak. Elvileg ez illeszkedik a kormány családbarátnak mondott politikájához, és a célba nem is köt bele senki. Persze a kivitelezés már a szokott vonalon zajlik, vagyis a részletekből az derül ki, hogy, csakúgy, mint a családi adókedvezménnyel meg a hitelkiváltással, megint csak a felső-középosztályt támogatják a valóban rászorulók helyett, és hogy megint sikerült úgy bejelenteni egy potenciálisan százmilliárdokba kerülő programot, hogy semmi előzetes számítás nem készült a végszámláról.

De van ennél érdekesebb is, mint ahogy erről az alábbi friss hír tanúskodik:

Közel egyéves tárgyalássorozatot követően megvásárolta a Kopaszi Gát Kft.-t a Market cégcsoporthoz tartozó Market Asset Management Kft. és a River Dunainvest Kft. (...) Az új tulajdonos a Kopaszi-gát parkot változatlan feltételekkel üzemelteti: a terület a továbbiakban is a fővárosi lakosság kikapcsolódását szolgálja majd, az eddig használaton kívüli területeken pedig lakó- és irodaövezet kialakítását tervezik. (...) A Market Építő Zrt. Orbán Viktor miniszterelnök "kötélbarátja", Garancsi István - többek közt a Videoton fociklub többségi tulajdonosa, ingatlan- és építőiparban, gázüzletben érdekelt - milliárdos üzletember többségi tulajdonában van. Garancsi cége, a Garhartt Invest 2014 Zrt. tavaly novemberben szerzett többségi befolyást a Market Építőben. Ez a társaság építi fővállalkozóként, több mint nettó 38 milliárd forintért az új fővárosi úszópalotát is a 2017-es úszó vb-re. Garancsi vagyonát 19 milliárd forintra becsülte a Napi.hu gondozásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2015-ös kiadványa. 

A Céginfo.hu adatai szerint a River Dunainvest Kft. üzletrészein az állami Magyar Export-Import Bank Zrt.-nek (Eximbank) zálogjog van bejegyezve 2015. december 1-jétől. E kft. többségi tulajdonosa a CEPEI Vagyonkezelő Zrt. (tulajdonos Kóbor Miklós, volt wallisos), valamint az Unione-C Ingatlanfejlesztő Kft. (ez a Market Építő kisebbségi tulajdonosához, Scheer Sándorhoz köthető cég).

A Market Asset Management Kft. a Market Építő tulajdonában van, az üzletrészén szintén az Eximbank zálogjoga van bejegyezve 2015. december 1-jétől a cégadatokban. Ez alapján feltételezhető, hogy hitelt kaptak a cégek az állami banktól.

Tehát alig pár héttel ezelőtt az újlakásépítést felpörgető intézkedés bejelentése előtt - bizonyára isteni sugallatra - Garancsi István (akiről majdhogynem nyilvános adat, hogy Mészáros Lőrinc mellett ő a másik strómanja a miniszterelnöknek), állami pénzeket is felhasználva beszáll egy lakásokat építő megaprojektbe.

Van még kérdés?

A legfrissebb példa arra, hogy a fideszes törvények végső célja a fideszes hátország és áttételesen Orbán gazdagodása:...

Szerző: Kötöttségek nélkül2016. január 3.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr828231870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

monddazigazatmar 2016.01.03. 20:16:38

Jól van buksi, ügyes kutya vagy.
Tehát faszán összehoztad azt, hogy bárki bárhol ebben az országban ha csinál 3 gyereket kap 10 millát , azzal, hogy a Kopaszi gát mellett beépítik a csumpit.

csak egy néző 2016.01.03. 21:02:55

"Mindenki hallott már arról, hogy a kormány ingyentízmilliót ad új lakás vásárlásához a háromgyerekes családoknak."
Ugye majd az itt épül lakópark a 3 gyerekes "keményen dolgozó magyar embereknek" is.

féregírtó 2016.01.03. 21:09:15

Fideszes mondóka:

Kot-kot-kot-kot-kotkodááács.
Minden napra egy lopááás.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2016.01.03. 21:31:22

Nem vedema fideszt( es bar 3 gyereket szeretnenk, nekunk nem jarna, ugyanis vissza kene Magyarorszagra koltozni also hangon 10 evre, azt meg nem szeretnenk) , de nem ertek azzal, hogy "megint csak a felső-középosztályt támogatják a valóban rászorulók helyett, "

Ez nem feltetlen igy van, ki kene dugni az orrokat a fovarosbol, videken ( akar Szeged, Debrecen, JAszbereny vagy Szolnok) siman kapni 20 millaert 3 szobas lakast, hazat. Es akkor arrol nem is beszelek, hogy ujepitesunek a 2008 vagy azutan epult epuleteket hivjak.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.01.03. 21:40:51

@tildy[UK]: Az lehet, de a trükk ott van, hogy hitelképesnek lenni, mintha hitelbe vennéd fel azt a tíz millát, tehát kell hozzá egy nem túl alacsony jövedelmi szint.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.01.03. 21:42:49

@monddazigazatmar: Ne csináld a hülyét, nem áll jól. A lényeg, hogy hirtelen sokkal jobb üzlet lett lakásokat építeni, és Garancsi erről előre tudhatott.

DeMarco 2016.01.03. 21:54:56

Remélem még valaki emlékszik a nyolc éves ballib ámokfutás alatti fiatalok támogatása és lakás/hitelépítési támogatásokra...

Vessük akk talán össze a fideszéivel.

ööö... Van még kérdés???

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.01.03. 22:01:54

@DeMarco: Látom, megint terelni próbálsz, és abszolút nem érdekel a nagyüzemi lopás.

monddazigazatmar 2016.01.03. 22:08:12

@Fedor: ÉS? Szerinted aki eladta az tegnap jött le a falvédőről?
Komolyan azt hiszed, hogy a kopaszi gátnál építendő lakóparknál bármit befolyásolni fog a 10 milla? Nézz körül a Marina Parton, hogy hány 3 gyerekes család van ott.
A kopaszi gát környéke nem a nagycsaládosoktól lesz jó üzlet. Csak ezt bírtad ráhúzni, mert ugatni azt kell valamit.

monddazigazatmar 2016.01.03. 22:11:12

@Fedor: Az a trükk!!! hogy hitelképesnek kell lenni. Komolyan beszarás vagy.
Te agyatlan fasz! Mit kéne csinálnia a kormánynak, építeni mindenkinek puszira egy húszmillás házat, vagy mi az anyád picsájával lennél elégedett?
Ja, lehetőleg olyan csináljon 3 gyereket, aki azt etetni is tudja, meg esetleg iskolába is fogja járatni. Azoknak valószínüleg igen sokat fog számítani 10 milla. +10 hitel. Azért ez pont 20 millával több mint amit a szociálisan kurvára érzékeny baloldal tett valaha is.

monddazigazatmar 2016.01.03. 22:13:36

@tildy[UK]: 20 milláért lehet kapni házakat. Igen, még a fővárosban is.
Egyébként szó nem volt arról, hogy aki három gyereket csinál az kap egy lakást csak úgy.
De igen, ha már van kettó, akkor esetleg meggondolja, hogy simán tud egy nagyobba menni.

kvadrillio 2016.01.03. 22:35:39

MIJEZ ??? KEZDŐDŐ USA-TAVASZ ????? :)
150 fegyveres foglalt el egy szövetségi épületet az Egyesült Államokban

Czinkóczi Sándor
Külföld
ma 19:19
0
2

Egy szélsőjobboldali fegyveres milícia Oregonban egy tüntetés után elfoglalta a vadvédelmi központ épületét, mert így akarnak tiltakozni az ellen, hogy két társuknak, Dwight Hammondnak és fiának, Steve-nek hétfőn börtönbe kellene vonulniuk gyújtogatás miatt.

Dwight Hammon farmernek és fiának ugyanis vissza kell mennie a börtönbe, mert gyújtogatásért kiszabott büntetésüket súlyosbította a bíróság. Hammondékat 2012-ben ítélték el, mert közterületet gyújtottak fel, hogy megvédjék a farmjukat a fenyegető erdőtűztől. Akkor egy év szabadságvesztést kaptak, ezt le is töltötték, ám a szövetségi ügyészek fellebbeztek, mondván, szövetségi tulajdonban lévő közterület felgyújtásáért minimum öt év börtönbüntetés jár.

Az épület elfoglalásához a csoport tagjai fegyvereket is vittek magukkal. A Guardian szerint egy férfi egy AR-15-ös karabéllyal állta el az épület bejáratát. A rendőrség közben lezárta az épülethez vezető utakat, és arra kérték az embereket, hogy ne menjenek arra. A fegyveresek akár 150-en is lehetnek.

A fegyveres csoport egyik tagja, Ryan Payne azt mondta, hogy ők nem akarnak erőszakot, de hozzátette, hogy ha a helyi és a szövetségi erők megérkeznek, akkor történik, aminek történnie kell. Egy helyi lapnak azt mondták, hogy akár évekig és hajlandóak kitartani. (Guardian/Politico)

Egyesült Államok
oregon
épületfoglalás

kvadrillio 2016.01.03. 22:48:01

Hírek
Lázadás Amerikában: fegyveresek foglaltak el egy nemzeti parkot

03/01 17:18 CET

| updated 01:46 mn ago

| updated at xx

1451851145

1451837938
Lázadás Amerikában: fegyveresek foglaltak el egy nemzeti parkot
smaller_text
larger_text

Egy csoport állig felfegyverzett férfi vasárnap bevonult egy nemzeti park központjába, amely az Egyesült Államok délkeleti részén található. Társaik börtönben vannak, mert felgyújtották saját tulajdonukat. Meghosszabbították a börtönbüntetést. Először csak ez ellen tiltakoztak, mostmár fegyverbe szólítják az “amerikai hazafiakat”.

Parancsnokuk azt mondta, hogy a probléma az, hogy a megye földjeinek 73%-a a szövetségi kormány kezében van. Ezt így nem lehet. Az emberek nem élhetnek a földjeik és forrásaik nélkül.

Ammon Bundy azzal érvvel, hogy valaha ez a terület volt a leggazdagabb a környéken, most pedig szegény. Egy facebook posztban kijelentette, hogy „felszabadítják a zsarnokság alól” a nemzeti park területét.

A helyi média szerint 150-en vannak, hazafinak nevezték magukat és kijelentették képesek lennének ölni vagy meghalni az ügyért.
További információk:

USA

HOPPÁ ! HOPPÁ ! ITT MÁR MÁSRÓL SZÓL A FÁÁÁÁMA !!!!!

VESZÉLYES FORDULAT.........EURONEWS.....

FikkFakk 2016.01.04. 00:36:47

"megint csak a felső-középosztályt támogatják a valóban rászorulók helyett"

Annak legyen három gyereke, aki el is tudja tartani. Ne az iparszerűen gyerekszülő társadalmi rétegeket támogassák már megint.

Kell hozzá társadalombiztosítási előélet? Még szerencse, különben mindenfajta csövesekkel vetetnék fel, és elsíbolnák a pénzeket ügyes "vállalkozók".

A használt lakások támogatását kéne beszüntetni, mert az csak felfele tolja az árat, semmire másra se jó.

Ja, és itt üdvözlöm az építési áfa csökkentését.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2016.01.04. 07:47:57

hitelkepes = felso kozeposztaly. az am a trukk. a masik blogon is azzal probalkoznak, hogy mar az atlagos jovedelmut is felso kozeposztalynak allitjak be, es akkor mar lehet is gyulolni a szemetet
csak eppen ezt mar egyre kevesebben veszik be.

werecke 2016.01.04. 08:05:41

Azért rossz néven venném ha életében sosem dolgozó, szabolcsi suttyó beelőzne azzal hogy kap tíz millát mert neki van 8 gyereke és rászorul mert eddig kunyhóban lakott. Miből tartaná fenn azt a lakást vagy házat ha eddig se vitte semmire ??? KÖZÉPOSZTÁLYT HÚZNI EZERREL !!!!!

igazi hős 2016.01.04. 08:55:13

@FikkFakk: "A használt lakások támogatását kéne beszüntetni" Te se leszel már hülyébb. Az átlag 2 gyerekes családban 70-80 ezer az egy főre jutó, ebből hol veszel új lakást?

@werecke: Ki neked a középosztály? Sorold mivel támogatták az elmúlt 5 évben az átlagos keresetűeket, mert én csak az látom (de azt testközelből), hogy bruttó 500 ezer felett egyre jobb. Ha ez a középosztály, akkor igazad van, de elég kicsi a réteg.

Csaba Szikora 2016.01.04. 09:02:48

Ennyi rosszindulatú,megkeseredett,életúnt faszfej is csak hazánkban él. ehhez csak gratulálni tudok.

FikkFakk 2016.01.04. 09:36:12

@igazi hős: Kösz a bizalmat, de te még biztos leszel ennél hülyébb is. Ha nem lenne támogatva, nem kerülne annyiba. Elmagyarázom:

Ha erősen véges mennyiségben áll rendelkezésre egy termék a piacon, de megnő a fizetőképes kereslet (ad az állam támogatást a használt lakásra), akkor csak az ár fog feljebb menni. Nagyobb kínálat nem lesz. A "70-80 ezer az egy főre jutó" családok mégkevésbé tudnak lakáshoz jutni.... meg a "tehetősebbek" sem...

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2016.01.04. 09:54:58

Sokkal jobb lenne eltörölni és kiirtani minden lakás építési támogatást, kedvezményes forint hitelezést, és deviza hitelek felvételére kényszaríteni a lakosságot, ha a marhája lakást akar magának és családjának, mint ahogyan a szocik tették !

Vagy nem ?

Kalmár 2016.01.04. 10:45:26

Bár így lopnának még vagy 10 évig!

Szegény ellenzék, napokig ültek rajta, hogy egy ilyen egyértelműen hasznos programot, hogy lehetne bemocskolni, akik felveszik megbélyegezni és fenyegetni, hogy kormányváltáskor végük lesz......
Gondolom még ez jön.
Nagyon gyenge próbálkozás, üljetek le és újratervezés!

grisa1 2016.01.04. 10:56:32

Ballib Cenzúra! Az az egyszerű tény, hogy a devizahitelt a ti elvtársaitok vezették be, ne zavarjon!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.01.04. 17:13:47

@kvadrillio: És mindez hogy jön ide? Mimért kell szemetelni?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.01.04. 17:16:08

@Ballib Cenzúra: Annyira jól tudtok szót kiforgatni... Csak neked idézek a posztból: " a célba nem is köt bele senki" De nehogy már ne lehessen szóvá tenni a kivitelezés minőségét, és azt, hogy ezt is lopásra használja fel egy kör.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.01.04. 17:20:41

@Kalmár: Azt honnan veszed, hogy azokkal nekem bajom van, akik élnek ezzel a lehetőséggel, pláne, hogy fenyegetném őket bármivel is? Nem ők határozták meg a feltételeket, a támogatottak körét, nem követnek el törvénytelenséget, és nem ők azok, akik bennfentes információk alapján, állami pénzeket is felhasználva kaszálnak rajta. Nekem az utóbbiakkal van bajom, meg azokkal, akik direkt félremagyarázzák a mondataimat, mint te.

DeMarco 2016.01.04. 21:51:38

@Fedor: Te próbálsz terelni, az a te asztalod. Én csak a tényekre szorítkozom. Nem válaszoltál a kérdésre, ami persze nem is kérdés volt, csupán egy egyszerű összehasonlításra felhívás.

Egy kardinális és kínos összehasonlítás. Mármint neked kínos...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.01.05. 09:46:31

@DeMarco: Ez a poszt a lopásról szól. Ha most te itt elkezdesz másról beszélni, akkor abból hogy jön ki, hogy én terelek?

Az meg miért lenne kínos nekem, hogy egyik kormány más típusú támogatásokban hisz, mint a másik? A szoclib kormányok megörökölték a lakástámogatást, nem is nyúltak hozzá, mit kellett volna még csinálniuk ezen a téren? Ők adtak másfajta támogatást azoknak, akik valóban rászorulnak.

DeMarco 2016.01.06. 18:17:06

@Fedor: Bruhahaha... :DDD

Viccesen kezded az új évet!
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0