Miért akar a kormány mindenhova pártkomisszárokat ültetni?
2016. január 14. írta: Fedor

Miért akar a kormány mindenhova pártkomisszárokat ültetni?

szulj.jpgBár látszólag visszakoztak a prompt felháborodást látva, úgy néz ki, csak nem akar leszállni a KDNP a szingliadó-témáról. Kering ugyanis a "párton" belül egy konkrét pontokból álló cselekvési terv

Már az alapozásban van néhány hajmeresztő megállapítás, pl. a szerző szerint sérültként nőttek fel az ötvenes évek óta született nemzedékek, mert az anyák mostanában dolgoznak (gondolom a legsérültebbek kötöttek ki a zártosztály helyett a KDNP-ben), de az igazán cifra dolgok megoldási javaslatok között találhatóak: 

  • A 30 évesnél idősebb, gyerektelen nőknek úgy kellene hozzájárulniuk egy-egy gyerek felneveléséhez, hogy anyagilag támogatnak egy sokgyerekes családot. 
  • Erre a másik lehetőség az adólevonás lenne, amit a nő visszaigényelhet, ha „mégis rászánja magát” a gyerekvállalásra. 
  • A 35-45 éves korosztály gyermektelen tagjainál korlátozni lehetne az abortuszt. Ezzel együtt lehetővé tennék, hogy az így megszületett „kényszergyermeket” születése után örökbe adják. 
  • Nemzeti konzultáció kellene ezekről a kérdésekről. 
  • A meddő 38-45 éves nők gyerekeit béranyákkal is ki lehetne hordatni. 
  • Meg kellene könnyíteni a 0-3 hónapos újszülöttek örökbefogadását, akár háborús övezetekből is. 
  • Meg kellene tiltani, hogy a gyerekeket 1 éves koruk előtt bölcsődei gondozásba adják. Benda szerint így lesz harmonikus az anya-gyerek kapcsolat. 
  • Főiskolásoknak és egyetemistáknak házasságkötési és gyereknevelési ösztöndíjakat is kellene adni. 
  • 10 fősnél nagyobb munkahelyeken népesedési megbízottat kellene foglalkoztatni. A megbízott dolga lenne, hogy megakadályozza a 35-42 éves kor közötti nők túlfoglalkoztatását.  
  • Induljon országos médiakampány, benne a 40 évesen szülő nők sikertörténetének filmes, könnyűzenei és képzőművészeti feldolgozásának támogatásával. 
  • Az anyák napja, a nőnap és a gyereknap „társadalomformáló ünneppé emelése”.
  • Család- és Közösségfejlesztő Államtitkárság felállítása. 

 Alig egy-két olyan van a javaslatok között, amely jól kivitelezve akár elfogadható is lehetne (béranyaság, örökbefogadás megkönnyítése, támogatások), de a többsége vagy értelmetlen pénzszórás, bullshit (nemzeti konzultáció, új államtitkárság, stb.), vagy hozza a Semjénéktől megszokott "Legyen minél rosszabb neki, ha máshogy akar élni, mint ahogy mi gondoljuk" vonalat. Abortusz tiltása? Pénzbüntetés, ha nem szülsz? Melyik században élnek ezek? Mert hogy nem a XXI.-ben, az biztos. 

A legfigyelemreméltóbb azonban mégis csak a népesedési meghízo megbízottakról szóló agyament ötlet. 

Mégis hogy képzelik ezt? Miképp lehetne elérni, hogy egy magáncég felvegyen és fizessen (akár csak részmunkaidőben is) egy embert csak azért, hogy az arra figyeljen, a szülőképes nők időben hazaérjenek peteéréskor? És vajon terveznek-e ilyen posztot a Miniszterelnökségen is, ahonnan elmenekültek a családosok, miután Lázár 10 órás munkanapot vezetett be? És hogy passzol ez ahhoz az (egyébként ugyanettől a szerzőtől származó) brilliáns ötlethez, mely szerint ne szerezhessen állami szférában vezető pozíciót az a nő, akinek nincs legalább 3 gyermeke? A főnökasszonyt, miután végre (nem a képességeinek, hanem a méhének köszönhetően) megszerezte az általa ambicionált vezető pozíciót, a megbízott megalázza azzal a beosztottjai előtt, hogy az általa tartott értekezletet fél ötkor félbeszakítja és hazazavarja?

Nem igazán lett ez végiggondolva, azt hiszem. 

Ennél is érdekesebb azonban, hogy a kormányzati tényezőknek valahogy folyamatosan az jut az eszébe megoldásként, bármiről is legyen szó, hogy politikai komisszárokat küldjenek a munkahelyekre. Az egyetemeknél ezt már meg is csinálták a kancellári rendszerrel, és épp most akarják kiterjeszteni ezt a kórházakra is. A közoktatásban a tanárok nyakára ültették a tankerületi vezetőket. És persze mindenki emlékszik arra a (mostanihoz hasonló, de szerencsére elvetélt) belügyminiszteri ötletre, hogy csücsüljön be minden szerkesztőségbe egy titkosszolga.

Kétségtelen viszont, hogy ez az ötlet a legambiciózusabb mind közül, hisz míg a többi csak részterületeket érint, ez minden magyar céget a mikrovállalkozásokon kívül. Valószínűleg pont ezért nyugodtan rá lehet vágni, hogy kivitelezhetetlen, és nem kell aggódni miatta. De hát, ahogy már a múltkor is írtam, ugyanezt feltételeztük sokáig a KDNP másik nagy találmányáról, a vasárnapi zárvatartásról is. Szóval csak reménykedni tudunk, hogy Orbánnak nem tetszik meg a dolog, mert akkor bizony ez lesz, ha beledöglünk is.

A rendszerváltás legnagyobb vívmányainak egyike (és ezért sokat tett az akkori FIDESZ is, az akkori Orbánnal együtt), hogy a munkahelyekről kivonult a hivatalos politika.

Nem kéne visszahozni.

"Mégis hogy képzelik ezt? Miképp lehetne elérni, hogy egy magáncég felvegyen és fizessen (akár csak részmunkaidőben is)...

Közzétette: Kötöttségek nélkül – 2016. január 14.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr968271970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mikimackó 2016.01.14. 18:11:14

mértmért, mert már reszketnek, mint anno a kommenisták !

schlumbergerna 2016.01.14. 19:02:41

,,Nem igazán lett ez végiggondolva, azt hiszem"

Miért pont ez lenne tisztességesen végiggondolva? Értenek ,,ezek" valamihez a pofátlan lopáson kívül, meg a kisvasútmeghosszabbításon kívül?

István Tamasi 2016.01.15. 10:28:48

Nekem egy törvényjavaslatom van: Kötelezni kell az álkeresztény kdnpseket a keresztényi elvek és tanok részletes tanulmányozására és betartására.

Kivlov 2016.01.15. 11:07:30

Ez az egész népesedési őrület egy marhaság.
Elég lenne ide csak 8 millió magyar is, ha az dolgos, becsületes, tisztességes lenne. Nem pedig csak a markát tartaná, meg ügyeskedésből akarna élni.

Eleve halott ötlet, hogy a jövőbeli befizetők létszámát akarjuk növelni mesterségesen. Épphogy a közösből kivevők számát kellene csökkenteni. Ez lenne a legjobb munkára ösztönző dolog.
Későbbi nyugdíj, segélyek megnyírása, agyament támogatások (ingyen utazás, szociális tűzifa, közgyógy stb.) megszüntetése.

saks 2016.01.15. 11:43:49

Mi a baj a népesedési megbízottal? Ez egy álommeló, csak gyomor kell hozzá: isten nevében meg kell baszni mindenkit, akinek nincs legalább 3 gyereke.

KDNP a selejtek gyűjtőhelye 2016.01.15. 11:47:47

Egyre biztosabb, hogy a fideSS, a jobbik és a KDNP a full selejtes férgek gyűjtőhelye.

hederg 2016.01.15. 11:47:51

Orbán és a haverok bevezették a vadkapitalizmust! Éhbér látástól-vakulásig! Bár szájtépő végzettségük, politikai ismereteikből rémlik az a Marx aki sosem volt kommunista (mint ők) aki leírta a munkaerő újratermelése szükséges! Nos ez rablóbanda ezt a terhet is rárakja a szegények nyakába, miközben az elvonások maximálisak! Ugye Orbán elvti rémlik?

bringás bosszantó 2016.01.15. 11:53:37

@Kivlov:

A közgyógy, a nyugdíj megszüntetése érdekes dolog.
Nem probléma, de akkor azonnal kérem vissza ez eddig befizetett nyugdíjalapot, az eddig befizetett TB hozzájárulást, természetesen egy olyan kamattal, amit 20-30 év alatt kaptam volna egy normális felelősségbiztosítási számlán fialtatás után.

Vagy hogy gondolod? Eddig fizettem, kapni nem kapok érte lófaszt sem, folyamatosan elvonnak rá komoly összeget, majd hirtelen ágyesz-bugyesz, nem kapsz semmit, gondoskodj magadról? Holnap kötök egy életbiztosítást, oszt mi legyen, te garantálod, hogy mire fizet is addig nem leszek beteg?

Magentax 2016.01.15. 12:06:37

Miután sikeresen szétverték az egészségügyet, nem tudják honnan beszerezni az elgurult gyógyszereiket, ezért beszélnek ilyen sületlenségeket.

Amúgy meg, vegyük már észre, ez az egész baromság egy gumicsont, amivel próbálják elterelni a figyelmet - lévén, hogy a migráncsokra nem bírnak hivatkozni tovább.
Ne vegyük észre a szerveződő MÁV, BKV és tanártüntetéseket, a szétvert oktatást és egészségügyet, a földmutyit és a többi zsíros ügyet....

Netuddki. 2016.01.15. 12:11:26

Jobb lett volna Magyarországnak ha ezeknek a barmoknak búza lett volna az apjuk, az annyuk meg leszbikus...

Netuddki. 2016.01.15. 12:12:09

@Magentax: Akkor is a qrva (hehe) annyukat!

fidesz maszop dk egykutya 2016.01.15. 12:22:15

@Kivlov: jaj "elvtárs" nem a néppel van a baj, hanem a tolvaj elvtársaiddal. Ha leállnának a stadionépítések, a 2-8x árú állami beruházások, kirúgnák az összes államcickányt, és nem lehetne tanulmányokat rendelni, valamint a képviselők teljesítménybért kapnának, meg bérletet autó helyett, akkor mindenre lenne pénz.

A lakosság 90%-a sokkal többet fizetett be mint amennyit valaha is fog kapni az államtól.
Pl a full feketén dolgozó már sokkal többet fizet be az államnak mint amennyit kap.
Befizet TB-t, áfát, üzemanyag adót, extra útdíjat, telekom adót, bankadót, kamatadót, járműadót, stb.
Cserébe kap egy korrupt, kvótára és statisztikákra gyúró rendőrséget (akik leszarják azt is, ha az áldozat megtalálja a tőle ellopott kocsit, mert túl sok a papírmunka, kiengedik a testi sértést elkövető cigányt "bűncselekmény hiányában" pár órán belül, és nem tudnak 2 autót megkülönböztetni), tűzoltóságot (akiket alig fizetnek), és egy béka segge alatti színvonalú egészségügyet, széteső utakat (úgy hogy csak az üzemanyag adóból több mint 500 milliárd forint jön be, és ennek az 1%-t, 5 milliárdot költenek az utak karbantartására, és ahol egy 10 ezer forintos útjavítás 10 millióba kerül), alacsony színvonalú szar oktatást, lassú, és drága bürokráciát.

Kivlov 2016.01.15. 12:25:21

@fidesz maszop dk egykutya:
jaja, 8-10 éve nem voltak stadinok, mégis majdnem államcsőd lett a vége. :D

Kivlov 2016.01.15. 12:27:19

@bringás bosszantó:
A nyugdíjat nem kell megszüntetni...egyelőre.
Csak kitolni a nyugdíjazási időt, emelés egy darabig nincs, sőt bizonyos magas összeg felett adózhatna is.

citrix 2016.01.15. 12:30:47

Nem tudni miért de a fideszkdnp minden áron '56-ot szeretne kiharcolni magának. A legjobb úton járnak a "szent cél" érdekében. Agyament, szürrealista banda akikhez képest Bacsó Tanúja sehol sincs.

csak egy néző 2016.01.15. 12:33:16

Hogy is mondta anno Márai Sándor? " Talán az 50-es évek elején mondta Márai, ha eltűnnek a kommunisták, jönnek majd a félművelt sunyi parasztok.".

És lám igaza lett.

zdanee 2016.01.15. 12:36:40

A minden fideszes 50%-al kevesebbet lopna, hirtelen lenne pénz BKK-ra, kórházakra, oktatásra és lakástámogatásokra is. De azt nem, inkább itt a 20 éves terv, ezermilliárdokból, amivel több gyerek születik, akik adójából többet lehet lopni. Kedves KDNP, kedves Fidesz? Milyen pozícióba képzelik el magukat 20 év múlva? Ne törjék úgy a fejüket, "magzatpózban, egymás hegyén-hátán 10 méter mélyen" a helyes válasz.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.01.15. 12:56:52

@Kivlov: "8-10 éve nem voltak stadinok, mégis majdnem államcsőd lett a vége. :D"

Akkor speciel világválság volt, de lehet, hogy neked elkerülte a figyelmedet. És ennek ellenére még akkor is jobb volt a helyzet, mint most.

Netuddki. 2016.01.15. 12:58:12

@zdanee: Ha 50%-al kevesebbet lopnának, akkor is tolvajok lennének...

Kivlov 2016.01.15. 12:59:56

@Fedor:
jajajaja, kifogás mindig van.
Most meg a jöttment arabok elvittek 80 mrd-t, európa döglődik, orzsok embargóznak, meg még lehetne sorolni. happy idiocc...

Netuddki. 2016.01.15. 13:00:20

@Kivlov: "jaja, 8-10 éve nem voltak stadinok, mégis majdnem államcsőd lett a vége."

Mert az elődeitek is semmirekellő tolvajok voltak. De ez mennyiben ment fel benneteket?

high up! 2016.01.15. 13:01:49

@Kivlov: "Elég lenne ide csak 8 millió magyar is, ha az dolgos, becsületes, tisztességes lenne."

bruhaha, 1100 év alatt összesen nem volt ennyi!
Ez az ország egyszerüen mutyi genetikájú, a leghangosabban ordibálgató "nemzetmentök" pedig rendre a legnagyobb nemzet kifosztó gengszeterek, ezt tudjuk, látjuk.

Amúgy olvastam egy prognózist, miszerint 2060-ra tényleg meglesz a 8 millió magyar. A nyuggerek aránya ebben 50% felett lesz.

Tehát továbbra is ugyanígy tovább a lenini-kádári-orbaneszkui úton kedeves ÁHM-ek, a fél világ titeket irigyel.

FOLYTASSUK!

Kivlov 2016.01.15. 13:05:52

@bértrollbosszantó_kovi1970:
miből kéne felmenteni?
Ez csak arra példa, hogy qrva unalmas a stadionozás, mert azok hiánya se garancia semmire. Nem az a legnagyobb baj.
@high up!:
2060? és honnan tudod, hogy akkor ki és mikor mehet majd nyugdíjba?
Meg hiába lesz 50%, ha nem kapnak egy kanyit se. :D

high up! 2016.01.15. 13:07:57

Nem kell fosni, megvan a fegyver a népesség hirtelen növekedésére: az összes kimigrált magyar nemsokára visszatér, hiszen:

ORBÁN: HAZATÉRNEK A KÜLFÖLDRE VÁNDOROLT FIATALOK

Ha pártja megnyeri a 2014-es választást, hat év múlva Magyarország szerinte olyan hely lesz, ahová az összes magyar fiatal haza akar térni.

Orbán Viktor ezt a TV2 Napló című műsorának riportjában mondta, amelyben szombati napját követték végig, amikor többek között felszólalt a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) ifjúgazda-tagozatának ceglédi kongresszusán.

“Ha a következő választáson kapunk még négy évre lehetőséget, akkor itt hat év múlva olyan ország lesz, hogy mindenki haza akar jönni” – válaszolta a miniszterelnök arra a felvetésre, hogy a magyar fiatalok nagy számban vándorolnak ki külföldre, hogy ott boldoguljanak.

FOLYTASSUK!

Kivlov 2016.01.15. 13:47:33

@Ági Pogány:
ja, megkegyelmezett a zimf, meg a zeu. :D
Nem rajtunk múllott.

fidesz maszop dk egykutya 2016.01.15. 13:57:53

@Kivlov: igen, mert minden más akkor is megvolt. Most is államcsőd lenne, ha hirtelen megszűnne az EU támogatás, pedig most még a világgazdasági helyzet is jó.

Én minden polgárt arra bíztatok, hogy kerülje el az adók fizetését ha lehet. Mert úgy is egy pénznyelőbe (állam) megy az egész). Ha minden átlagpolgár befizetné az adóját, ugyan ilyen lenne minden az országban, csak mészáros lőrinc, és a többiek vagyona nem 500x-ra nőne 5 év alatt, hanem 2000x-re.

Ha meg egyre kevesebben fizetik, akkor egy idő után nem lesz miből osztogatni a választásokra, és lopni sem, és esetleg más lopási lehetőség után néznek a kedvenceid, és a többi mszmp-kisz szökevény.

agnesko 2016.01.15. 14:11:58

Nyilván gumicsont, ezt azért még ők sem csinálják meg, mert amíg a vasárnapi zárva tartást úgy-ahogy benyelte a nép, ezt azért nem nyelné be, nekik meg kellenek a szavazók.
De, félelmetes, hogy ez egyáltalán megfogalmazódik valakinek a fejében. Ha volna még Lipót, ezeknek ott volna a helyük.
Tessenek már kérem szépen leszállni a méhemről, az, hogy szülök-e gyereket, mikor és hányat, az én dolgom, meg a páromé. Ha nagyon ösztönözni akarnak, akkor mondjuk lopjanak kevesebbet, és beszéljenek kevesebb baromságot. Ha tovább ötletelnek, még a végén elérik, hogy lelépjek én is, és majd Angliában szüljem meg a gyerekeim.
De hát, ehhez értenek, mindent erővel, tiltással, adóval megoldani, mert alternatív megoldások kitalálásához ész kéne, az meg itt nincs.

rasztaszív 2016.01.15. 15:32:07

mert így működik a fasizmus.

Afrika steht an der Elbe 2016.01.15. 18:55:37

@high up!:
Kedves barátom. 2020-ban nem fogjuk győzni a németek Közép-Európába vándorlását.

2016.01.15. 19:26:40

@Kivlov: Elmúltnyolcév még mindig? 6 éve a fidesz van hatalmon és egy tapodtad sem vagyunk előrébb, közben lenyúlták az összes pénzt. Ha most jönne válság, éhendöglenél te is.

Az ország az EU pénzéből él (egyrészt konkrétan, másrészt merci, audi, multik, bankok). Az ország pénzéből a fideszesek élnek.

Ezekhez képest a balfasz gyurcsány egy zseni volt.

Afrika steht an der Elbe 2016.01.15. 20:55:10

@Ylim:
Az egy hét alatt összegründolt IMF segély miatt nem volt államcsőd 2008-ban. Názd meg, mit művel most Romániával az IMF. És az amerikai követség.

csak egy néző 2016.01.15. 21:16:35

@Afrika steht an der Elbe:
Csak úgy szárnyalunk. Államcsőd, pedig a két hülye Kósa-Szíjgyártó miatt lett majdnem.
EGYÉBKÉNT PEDIG:
Már 2014-ben is
"Az unió sereghajtói között szerepel Magyarország a Világgazdasági fórum versenyképességi indexe szerint. A 28 tagállamból 24.-ek vagyunk, megelőz minket Románia is, amely a második legtöbb helyet javítva a világranglistán is 17 helyet ugrott előre. "
www.origo.hu/gazdasag/20140903-magyarorszag-24-legversenykepesebb-orszag-az-eu-ban.html

2015-ben
"A szlovákok, románok, bolgárok és horvátok is megelőztek minket növekedésben"
24.hu/fn/gazdasag/2015/12/04/a-szlovakok-romanok-bolgarok-es-horvatok-is-megeloztek-minket-novekedesben/

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.01.15. 21:33:00

@Afrika steht an der Elbe: Románia úgy elhúzott mellettünk, hogy csak porzott. Gazdaságilag jobban áll, működik a pártatlan Korrupció-ellenes Ügyészség, és ott nem visszafejlesztik az oktatást a középkorba, mint nálunk, hanem tabletet kap minden harmadikos, interaktív oktatóanyaggal. Már nem az erdélyi magyarok menekülnek hozzánk, hanem az óhazaiak oda. És ez nem vicc, konkrétan ismerek olyat, akinek semmilyen erdélyi kötődése nem volt korábban, aztán kiment pár hónapra egy meló miatt, és ottragadt, mert sokkal jobban érzi ott magát, mint a hazai viszonyok között.

fidesz maszop dk egykutya 2016.01.15. 21:37:32

@Afrika steht an der Elbe: miért mi van romániában? Leváltottak egy korrupt mutyis kormányt. Nálunk ilyen nem fordulhat elő, pedig itt sokkal korruptabb a kormány. Meg is látszik, lassan az erdélyből ide költözött magyarok megbánják, hogy átjöttek orbánisztánba... (sőt már hallottam olyat aki már megbánta)

Punxsutawney Mormota 2016.01.16. 08:48:49

@Afrika steht an der Elbe: Tényleg? Mit is művelnek Romániában? Mit csinál az amerikai követség? Mesélj, mesélj, mesélj csak, szerencsétlen barátom!
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0