Bolond időket élünk: Novák Előd, mint tiszteletbeli Átlátszó-informátor
2016. január 20. írta: Fedor

Bolond időket élünk: Novák Előd, mint tiszteletbeli Átlátszó-informátor

szuksegallapot.jpgSoha nem hittem volna, hogy a Jobbik kisdobosa tud olyat csinálni, amire azt mondom, hogy szép volt. Hát most ez a nap is eljött. 

Novák ugyanis tegnap közzé tett a Facebook oldalán egy titkosított anyagot, amelynek persze normális országban nem hogy alapból nyilvánosnak kéne lennie, de eleve meg se születne:

30 évre titkosították ezt a kormányjavaslatot, s most ennek közzétételéért 3 éves szabadságvesztést is kaphatok, de a polgári engedetlenség eszközéhez nyúlva (s mentelmi jogomról lemondva) akkor is felhívom a figyelmet rá, hogy abszurd módon titkosítják még ezt az Alaptörvény-módosító javaslatot is, melyhez pedig még csak háttéranyagot sem kaptunk az összpárti(nak tervezett) egyeztetésen a Honvédelmi Minisztériumban, hogy pl. mit értenek terrorveszélyen, amire hivatkozva (bemondásra) a kormány szinte bármit megtehetne, kontroll nélkül.

Közbevetőleg: Persze Elődke nem bírta ki, hogy ne fűzzön ebbe is bele egy kis cigányozást, és ez erősen ront az érdemein (nem idézem, a fantáziátokra bízom, miképp tudta a hajánál fogva előrángatni, és a témához kötni), de hát mi mást várhat tőle az ember.

És hogy konkrétan mihez adhatna a Parlament egyszerű többséggel szabad kezet a kormánynak, ha átmenne ez a javaslat?

A levélforgalmat bármilyen indok nélkül ellenőrizhetnék, az internetet pedig be is szüntethetnék. Átvehetnék a médiumok szerkesztőségeinek irányítását (vagy ha a kormánynak valamelyik esetében inkább úgy tetszik, felfüggeszthetnék működésüket), noha egy ilyen különleges jogrendben a nyilvánosság lehetne a legfőbb kontrollja a kormánynak. A mozgásszabadságot, tartózkodást korlátozhatnák, engedélyhez köthetnék az ország egyes részein. Betilthatnák a rendezvények, gyűlések megtartását, kijárási tilalmat rendelhetnének el. Zárolhatnák, elkobozhatnák „a biztonságot veszélyeztetők” vagyonát (ezt is bírósági döntések nélkül), a fogyasztási cikkek korlátozására bevezethetnék az élelmiszer- vagy benzinjegyet.

Persze mindehhez ELVILEG terrorveszély kell. No de mikor jelentett egy indok legyártása a Habony-műveknek bármikor is problémát? A TEK bármikor produkál megint pár műgyűjtőt, megafonos terroristát, vagy állítólagos nyugdíjas merénylőt, csak épp rögtön erre hivatkozva tennének is róla, hogy a sajtó ne buktassa le őket, mint eddig, és aztán ki tudja, hol lenne ennek a vége. Csak emlékeztetőül: az ország déli megyéiben a mai napi érvényben van a szeptemberben bevezetett tömeges bevándorlás okozta vészhelyzet, pedig már hónapok óta nem állnak fenn azok a körülmények, amelyekre hivatkozva bevezették. Törvénytelen ez? Hát persze. Ugyanez lenne a terroristákra hivatkozva is? Hát úgy ismeri bárki is ezt a kormányt, hogy bármikor is hajlandó lenne az önmérsékletre?

Amikor a balliberális értelmiség 2010 előtt óvott a fideszes kétharmadtól, akkor ráragasztották  a "bérretegő" jelzőt, megkaptam persze én is. Na amiket akkor mondtunk, gyakorlatilag minden megvalósult. Ez viszont még ahhoz képest is minőségi változást jelent, hisz ez az alkotmánymódosítás lehetőséget teremt a nyílt diktatúrára. 

Ez ellen kell fellépnünk. Félretéve minden pártoskodást, vélt és valós egyéni érdeket, hogy Együtt megállítsuk ez a gyalázatos Fideszes kezdeményezést. Mindegyik pártnak nemmel kell szavaznia a Parlamenti szavazásnál és politikai ellenállást kell szervezni az utcán.

MINDENKINEK TILTAKOZNIA KELL, MINDENKINEK TENNIE KELL ELLENE!

- Ezt már nem Novák írta, hanem az Együtt alelnöke, Pápa Levente. Remélem nem csak mondja, hanem a pártjával együtt cselekszik is, mondjuk azzal, hogy (ha már elaludtak, és nem ők léptek először), csatlakoznak az alkotmánymódosítás ellen tiltakozó vasárnapi MOMA-tüntetéshez (UPDATE: megtették).

Igen, az, hogy mindössze egy mérhetetlen pártocska vonul ezért utcára, és talán csatlakozik hozzájuk egy 2-3%-os párt, de sehol sincsenek a nagyobb demokratikus pártok és a civilek, valahol rettenetesen szánalmas és ijesztő egyszerre. Miképp lehetséges, hogy ez csak keveseket zavar? Hogy nem jut el a 2014 végén utcára vonuló tízezrekhez, hogy most nem megadóztatni akarják a netet, hanem lekapcsolni? Ez nem zavarja őket? 

Ha ezt a módosítást is sikerül letuszkolnia Orbánéknak az ország torkán, akkor nagyobb a baj a fejekben, mint ahogy eddig hinni lehetett.

Disclaimer: Ettől az egy tettől persze még nem lesz a Jobbik elfogadható, demokratikus párt, hisz amit ők csinálnának helyette, az se lenne sokkal jobb.

A kép forrása a Szükségállapot c. film. Érdemes megnézni, tanulságos lehet a jövőnkre nézve.

"Amikor a balliberális értelmiség 2010 előtt óvott a fideszes kétharmadtól, akkor ráragasztották a "bérretegő" jelzőt,...

Közzétette: Kötöttségek nélkül – 2016. január 20.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr418288208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeMarco 2016.01.20. 21:32:32

Nem tudom ki hogy van vele, de én csak egy látványos esetre emlékszem, amikor állítólagos (kamu)terrorveszélyre hivatkozva telepakolták a Nemzeti Múzeum tetejét mesterlövészekkel... :DD

De ahhoz semmi köze nem volt a fidesznek... Sokkal inkább a mostani bérrettegőknek...

Ugyanakkor szerintem is fölösleges ez a törvény. Vészhelyzet esetén a vészhelyzeti forgatókönyvet kell alkalmazni, ami alapvetően a katasztrófa-védelem feladata. Egy tűzhöz se politikus menjen lehetőleg, hanem a tűzoltó...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.01.20. 21:49:11

@DeMarco: Hihetetlen a relativizáló képességed. Szerinted egy kis látványpolitizálás (ha egyáltalán valóban kamu volt, mert nem tudni) valóban egyenlő szerinted az alkotmány felforgatásával és azokkal a diktatórikus eszközökkel, amiket bevezetnének?

öregember a kocsmából 2016.01.21. 07:36:10

Én is azt mondom ezt a törvényt nem szabad hagyni hogy átmenjen. Az se érdekel ha hordágyon tolnak be egy képviselőt a szavazásra de ennél akkor is ott kel leni és piszkosul figyelni hogy a Nemet nyomják meg.Ha pár hónap múlva megint megpróbálkoznak vele pici változtatásokkal akkor a dk-nak ugyanúgy kötelessége szólni a jobbiknak, mint a jobbiknak a fodor gabinak és így tovább hogy piszkosul figyelj oda hogy ott legyél és hogy mit nyomsz. Én még tüntetést se várok el tőlük emiatt,annyit várok hogy most tényleg tegyék a dolgukat menjenek be és nyomjanak meg egy kib...ot gombot normálisan. Ennyi is nem több, nem hiszem hogy ez nagy dolog. Ha ez vagy hasonló törvény valaha is átmegy akkor tényleg lehet vinni a benzines kanákat és rágyújtani az ÖSSZES politikusra az országházat, még ha utána meg is vádolnak terrorizmussal is.

Flankerr 2016.01.21. 10:09:20

@DeMarco: már-már egyetértesz Fedorral.. Minden okés, orvos megvizsgált? :D :)

Itsuka 2016.01.21. 10:38:16

Orbán - ha elérkezettnek látja az időt - alkotmánymódosítás nélkül is bevezeti a nyílt, erőszakos diktatúrát, ahogy eddig is véghezvitt mindent, amit ő jónak látott!
Ha eddig nem tette, az pusztán azért van így, mert még nem érez maga mögött elég erős, nagy létszámú és hozzá kellőképpen lojális fegyveres erőket. A TEK ehhez (ma még) nem elég.
Az ellenzéknek pedig ebben a parlamentnek nevezett komédiában semmi dolga nincs, azon kívül, hogy felveszik a milliós tiszteletdíjakat!
Már rég a parlamenten kívül kellene szervezniük a cselekvő (adott esetben akár fegyveres) ellenállást!

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2016.01.21. 10:41:48

Műhiszti újra..

A fent leírt jogkörök nagyrészét most is megteheti a mindenkori kormány, csak épp nem terrorveszélynek hívják, hanem szükségállapotnak jelenleg.

Megjegyzem mindenhol megteheti az állam szükségállapot esetén a leírtak minden egyes bekezdését.

- Betilthatnák a rendezvények, gyűlések megtartását, kijárási tilalmat rendelhetnének el.
Megtörtént Franciaországban és Németországban is.

-levélforgalom, és internetes forgalom ellenőrzéséhez Amerikának mégcsak szükségállapot se kell. Nap mint nap ellenőrzik többek között Magyarországot is, Németországot si Merkelestül. Lásd Snowden.

-fogyasztási cikkek korlátozása
Többször is volt ilyen már a történelem folyamán, és igen nagy szükség volt erre, amiatt hogy a szegényeknek is jusson, és ne halljanak éhen.

- médiumok szerkesztőségeinek irányítását
Ez max a puccs megakadályozást szolgálhatja, értelme nem sok van.
Ettúl jobban és nagyobb hülyeségeket leírva, mint itt pl, ilyen baromságokkal uszítani tömegeket, nem nagyon tudna még Mr Soros sem.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2016.01.21. 10:44:13

@Itsuka:

Elég szánalmas ez a bérrettegés...
Tulajdonképpen soha nem volt ennyire népszerű a Fidesz és népszerűtlen az ellenzék, így okafogyott ez a bérrettegés meglehetősen.

Az ellenzék szeretne a migráns seggnyalásból fakadó népszerűségvesztésen javítani.
Ennyi a sztori.

vajdasagi 2016.01.21. 10:49:52

@Ballib Cenzúra: Da ha most is megteheti, akkor miért kell továbblépni? Nem - erre nincs szükségünk, ennek haszna nincs, veszélyt meg jelenthet, ezért meg kell tenni mindent ellene.

kissiú 2016.01.21. 10:51:34

@Ballib Cenzúra: Na látod, ezért let volna értelme a múltban önmérsékletet gyakorolnia a kormányunknak. Akkor talén elhinnénk, hogy ők sem fognak visszaélni vele, ahogy a német és francia kormányok sem teszik.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2016.01.21. 10:53:47

@vajdasagi:

Mert régen nem volt esélye se, hogy terrorista támadás érje az országot.
Most meg van.

Ezért volt régen csak a szükségállapot definiálva.
Szinte ugyanezekkel a jogkörökkel.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2016.01.21. 11:01:57

@kissiú:

Szóval elismered hogy a jogkörök szükségesek, és okkal alkalmazzák ezeket Nyugat-Európai szomszédaink több helyütt is.

Egyedüli problémád azzal van, hogy ki iktatja törvénybe, illetve, hogy ki kormányoz jelenleg.
Ez is haladás.

Netuddki. 2016.01.21. 11:02:49

@Ballib Cenzúra: Ostoba fidesztroll! Ha idáig is megtehette volna az orbán, akkor minek a módosítás? A logikád szerint akkor pont a gazdáid keltik a hiszti alapját...

vajdasagi 2016.01.21. 11:05:35

@Ballib Cenzúra: Tavaly 354 fiatalkorút ért szexuális bántalmazás Magyarországon. Ez ellen lépjen fel a kormány, ne terrorveszéllyel házaljon. Terrorveszély ellen van nekünk egy TEk nevű túlméretezett szervezetünk. Azok foglalkozzanak vele - CSENDBEN. Mi meg éljünk az életünket.

Túl van ez az egész lihegve. A Vak Komondorok ellen, és a nők védelmében dolgozzanak ki inkább akciótervet - arra nagyobb szükségünk van.

kissiú 2016.01.21. 11:06:40

@Ballib Cenzúra: "Egyedüli problémád azzal van, hogy ki iktatja törvénybe, illetve, hogy ki kormányoz jelenleg."

Pontosan. Nem mellesleg a nemzetközi érdekérvényesítésünk is pont mostanában hiányzik a legjobban. Amit szintén kár volt a múltban eljátszani.

De fordítsunk a dolgon. Ha véletlenül GyF újra kormányozna, az ő kezébe adnál ilyen alkotmányos jogokat? Ugye azt tudod, hogy most már röhögve bevezethetné a 300 Ft-os vizitdíjat is, népszavazni már nem tudnánk róla. Így fejlődik szép demokráciánk.

N. Barbie 2016.01.21. 11:14:19

"Szinte biztos, hogy hazánkban a következő években is több áldozata lesz a cigánybűnözésnek, mint a terrornak, mégis csak az utóbbival akar kiemelten foglalkozni a kormány."

Ja, ciganyozas, a szokasos ballib muszo, mindenre es mindenkire, aki a ciganyokrol nem pozitivan mer nyilatkozni, halalosan unalmas mar...
A fenti mondat ballibbantaknal ciganyozas, ertelmes embereknel meg nyilvanvalo teny.

A masik gyongyszem:
"Ettől az egy tettől persze még nem lesz a Jobbik elfogadható, demokratikus párt, hisz amit ők csinálnának helyette, az se lenne sokkal jobb."
Ismet csak a szokasos ballib fele, konkretumok nelkuli kodszurkalas, uszitas, megelhetesi retteges.
Szinten halalosan unalmas. Ra kene mar jonni, hogy a joizu nacizas, nem demokratikus part-ozas, barmifele magyarazat nelkul, csak szokas szerint bele a semmibe, manapsag mar senkit nem erdekel.

nnnnnnnn 2016.01.21. 11:27:44

szegény novák is nagyon erőlködik, pedig a jobbik lufi már kipukkanni látszik erősen.
szegény libsik méginkább erőlködnek, pedig ők már rég kipukkadtak.
a tervezettel meg semmi baj nincs.

Khonsu 2016.01.21. 11:49:21

@$$$=$$$: De, van. Pontosan az, hogy nincs definiálva, hogy mi számít terrorveszélynek. Ha ezt elfogadható módon meghatározzák, akkor mehet. Ez így durva túlkapásokra adna lehetőséget, és azt se feledjük, hogy nem fog a Fidesz örökké kormányozni. Utána pedig jöhet akár sokkal rosszabb is, aki rögtön teljhatalommal nyit az efféle törvényeknek köszönhetően.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.01.21. 11:51:32

@Ballib Cenzúra: Csakhogy máshol mindezek fölött van parlamenti kontroll, mint ahogy most még nálunk is így van. Ezen akarnak változtatni. Majd az lesz, ha átmegy, hogy a kormány önhatalmúlag bevezeti, és majd utólag tájékoztatja a Parlamentet, amelynek semmi hatalma nem lesz felette.

Bernik 2016.01.21. 12:00:01

@Fedor:
A vörös, putyinista sárkány egyik feje, a "nemzeti" színű készül bevezetni azt a diktatúrát, amit az ügyetlenkedő piros fej, a másik nem tudott. Ennyi a trükk. Sok birka meg beveszi, hogy a csúnya piros fej ellen szükség van engedni, hogy - ugyanannak a kommunista sárkánynak a "nemzeti, nemiskommunista" feje felhatalmazást kapjon további százmilliárdok ellopására és a nyílt diktatúra bevezetésére.

csak egy néző 2016.01.21. 12:17:43

@DeMarco:
Én m pedig azt látom, hogy az imádott Istenkirály, még a saját, pusztán a látványátol is elélvező
"fiatal" (hihi) demokrata hívei köté is csak a testőreivel mer vegyülni.

a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/2926/8279/original.jpg

csak egy néző 2016.01.21. 12:22:39

Emőke tudta nagyon jól, hogy nyugodtan játszhatja a bátor úttörőt, mert Viktorék nem mernék megtenni, hogy Emőkét titkosítság, akár csak felfüggesztettre is.

Bernik 2016.01.21. 12:37:13

@csak egy néző:
Emőke túl sokat tud. (Bár ez sem életbiztosítás egy olyan országban, ahol valaki "öngyilkos" tud lenni egy rendőrkocsi hátsó ülésén - lecsap a welszi bárd -, miközben politikusbűnözők százmilliós lopásait készül felfedni.) Emőke nyakán lazább a póráz, de jó elvtárs: egy a jelszó, egy a gazda!

N. Barbie 2016.01.21. 12:38:28

@csak egy néző: Ja, hogy (alaptalanul) Emokezni szabad, de mondjuk (joggal) Alfoldi Robertazni mar nacihomofobkirekeszto viselkedes. Ertem...

Bernik 2016.01.21. 13:21:42

@csak egy néző:
Térjünk vissza a lényegre!
Orbán szándéka mára teljesen "letisztult", lecsupaszított, ennél jobban már ki se lóghatna a lóláb! Törekvése, amit 30 évre titkosítani akart, hogy igazi meglepetes lehessen, az igazán primitív. Mint amikor a krokodil lecsap. Egyszerű, szimpla és egyértelmű: legyen VALAMI, amire hivatkozva bevezetheti a "rendeleti kormányzást" - migránsok díszkavics dobálása például -, megfoszthatja az Országgyűlést a jogköreitől, magához vonva azokat. Mint a szintén putyinbáb venezuelai "nemzeti" diktátor elvtársa, aki a minap ragadta magához - a valójában is kétharmados, pár hónapja ellene megválasztott - országgyűlés jogköreit, formálisan is felfüggesztve a parlamentáris demokráciát, persze csak "ideiglenesen", ahogyan a szovjet csapatok is csak ideiglenesen tartották megszállva Magyarországot 40 éven át és tartották fenn a kommunista diktatúrát. Többek közt az olyan kommunista ügynökeik révén, akiket az orosz csapatok elmenetele, 25 évvel a rendszerváltás után is a máig titkos ügynökaktákkal lehet zsarolni, akár miniszterelnöki pozíciójukban is... Egyik putyini kézzel persze, míg a másikkal kockacukrot, eurómilliárdokat kell osztogatni a zsebeibe.
A migránsügy kommunikációs hazugságtrükkjének sikerétől megrészegült "Nemzeti" Skizofrén Vezér továbblépett. A nyílt diktatúra bevezetésénél tart, mert éledezik a népharag a sikerpropagandával szemben álló valóság, a nyomorba süllyedés miatt, inog a kártyavár és a Vezér látja a válaszutat: egy győztes felkelést követően élete végéig tartó börtön várja a bandájával együtt, vagy egy putyincsatlós diktatúra "Nemzetmentő Vezére" lesz-e - saját és trónörököseinek élete végéig. Vajon melyiket választja? "Nehéz" kérdés. Kész tény a "terrorfenyegetettségre" hivatkozással HETEKEN BELÜL bevezetni kívánt NYÍLT orbáni DIKTATÚRA szándéka. Ha ennek elutasítását a vasárnap 17 órai, Kossuth éri tüntetés nem fejezi ki kellő súllyal - és tömeggel -, akkor már semmi sem fogja megállítani a folyamatot. Az eddig ellopott eurómilliárdok biztonságban, Európa inog: a vége felé jár a nagy putyini terv megvalósításának első felvonása.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2016.01.21. 13:36:31

@Bernik:

Az azért érdekelne, hogyha megszavazzák (az egyébként ma is létező törvényt szükségállapotra) a terrorveszély törvényt, és teszem azt nem alkalmazzák 2022-ig egyszer se (mert tegyük fel az iszlám csürhe egyszer sem támad az ország ellen), akkor tovább bérrettegsz majd, vagy mea culpázol....

Csak merthogy úgy néz ki 2022-ig esélye sincs a ballibeknek, és az utolsó esélyük az ehez hasonló hiszti kommandó beindulása.
Mitöbb úgy néz ki soha a büdös életben nincs már esélye az elkúróknak, és legfeljebb csak vágynak rá, hogy valaki tényezőként tekintsen rájuk, egy törvény megalokotása erejéig akár.

Legyen az terrorveszély, vagy porszívó ügynökök szabályozása.

N. Barbie 2016.01.21. 13:47:02

@Bernik: Venezuelai diktatort orbanhoz hasonlitani egy kicsit tulzas (az majd Vona lesz a megelhetesi rettegok ajvekolasa szerint :D).
Koztudott, hogy a fidesz a sajat es haverjaik gazdagodasa erdekeben barmilyen torvenyt, rendeletet atver. De, hogy ezt a tervezetet majd statariumra meg hasonlokra hasznalnak, annak semmi alapja, egyszeruen azert, mert ez nem foglalkoztatja oket. Minek szavazatvesztest vagy tunteteseket reszkirozni, mikor igy is jol elvannak?

Baszki, nincs már mit ellopni... 2016.01.21. 14:01:22

@Ballib Cenzúra:

Muhahahha, mühiszti :D :D :D

Kretén vagy ner ribanc, kretén. Kurjál jó sokat a továbbiakban is Bájer nagyanyóval, oszt´gyere vissza tovább mühühühüühhüü-hisztit vizionálni
:D :D :D nyehehhehhehe

Baszki, nincs már mit ellopni... 2016.01.21. 14:05:10

Ott billen a ner propagandistáinak az érvelése, hogy "eddig is...".

Hát lófaszt, buzikáim, csapjad fel szépen az értelmezö kéziszótárt -na nem a fidesz-lovárit, nem, hanem a magyart...

Hajrá Fletó :D
Hajr´MGO

colonel Tigh 2016.01.21. 14:12:13

@N. Barbie: Mert elmentek a falig. Orbánék olyan mélységekbe szálltak le ami az ország kifosztását illeti, egyéb nemzetbiztonsági problémákat nem is említve, hogy egy esetleges kormányváltás esetén kötelezően mennének a börtönbe, legalábbis ha az új kormányzópárt tenné a kötelességét. Olyan ügyeket produkáltak, aminek a töredékéért börtönbe csuknak politikusokat tőlünk Nyugatra, de még Keletre is (szerb-montenegrói volt kormányfő). Ők vagy hatalmon maradnak még 1-2 évtizedig, ha nem, akkor gyakorlatilag kötéllel a nyakukban egy remegő pallón állnak, és imádkozhatnak, hogy be ne remegjen jobban.

Scagnetti 2016.01.21. 14:23:13

Fedor, azért el ne juss odáig, hogy a Jobbik védi a demokráciát, mert ez pont akkora baromság, amekkorának hangzik! A putyinbérencek semmit sem tesznek az ország érdekében, a demokratikus rendszereket meg bomlasztják, ahogy csak tudják. A kérdés csak az, hogy színjáték volt, vagy a tavalyi évben sokat bukó Jobbik egy próbálkozása, hogy valamit javítson a mostani helyzetén.

Scagnetti 2016.01.21. 14:27:36

@N. Barbie: Mert nem tudhatják, hogy meddig lesznek el ilyen jól. 2014-ben a Fidesz mindent megnyert, év végére mégis nagyot zuhant. A menekülteknek köszönhetően jött fel ismét, de ez sem tart örökké.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2016.01.21. 14:31:26

@colonel Tigh:

Fura.. Az emberek, azaz választópolgárok jóval nagyobb része, hogy az elkúrók sokkal szarabbul kormányoztak, és meredekebb dolgokat követtek el.

Ezért nem szavazták őket vissza eddig, és ezért nem fogják később se visszahozni őket, 2018.-ban sem, a műhiszti, és picsogás ellenére sem.

Az más kérdés hogy ott se került börtönbe sok arc, ahogy elötte Keller Laci bosszúhadjárata idején sem 2002-ben.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2016.01.21. 14:33:32

@colonel Tigh:

Fura.. Az emberek, azaz választópolgárok jóval nagyobb része, hogy az elkúrók sokkal szarabbul kormányoztak, és meredekebb dolgokat követtek el.

Ezért nem szavazták őket vissza eddig, és ezért nem fogják később se visszahozni őket, 2018.-ban sem, a műhiszti, és picsogás ellenére sem.

Az más kérdés hogy ott se került börtönbe sok arc, ahogy elötte Keller Laci bosszúhadjárata idején sem 2002-ben.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2016.01.21. 14:36:40

@Scagnetti:

Hát igen..

Mindenképpen olyan választási rendszerre lesz szükség, ahol az első Fidesz, és a msádik Jobbik nem kormányozhat, mert az diktatúra lenne, és tovább kéne bérrettegni.

Olyan igazságos és demokratikus választási rendszer kell, ahol a harmadik helyzet nyer.
Legjobb lenne ha definiálnánk előre, hogy mindig a baloldali összefogás nyer, mint régen az MSZMP idején, biztos ami biztos, mert lehet negyedikek is lesznek még később.

Egyébként diktatúra van, és nácik, és punktum.

N. Barbie 2016.01.21. 14:37:06

@colonel Tigh: Ez igaz, de nem tudom ez hogy kapcsolodik a cikkben erintett torvenytervezethez.
Most komolyan, feltetelezzuk, hogy akkor 10-20 evig statariumot akarnak fenntartani? Ugyan mar.
Attol, hogy bortonbe menne barmelyik is kozuluk, na attol tuti nem felnek, kicsit se. Minden maguknak/haveroknak bizniszt juttato dontest elhiheted, hogy tokeletesen megszovegeztettek a jogaszaikkal, hogy meg csak veletlenul se kelljen aggodniuk. Pont, mint barmelyik elozo kormany. Mind lopott, max. nem ennyit, hany van kozuluk bortonbe? Egy se. Peldaul a szemkiloveto gyurcsany szegyenszemre azota is a Parlamentbe oszthatja az eszt demokraciarol meg tisztessegrol. De lehetne sorolni hosszasan, hogy melyik volt kormanytag/csokos hogy-hogy nem, csak meggazdagodott amig ok/a haverok voltak a husosfazeknal.

N. Barbie 2016.01.21. 14:42:43

@Scagnetti: Jajaja, putyinberencek, semmit sem tesznek az orszagert, antidemokratikusak, blablabla. Szerintem nem maradt ki egy ballib mantra sem. :D Persze ismet csak az ures lozungok, konkretum semmi, igy konnyu...jelzoket pufogtatni en is nagyon tudok, alatamasztani meg minek is...

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2016.01.21. 14:45:24

@N. Barbie:

Ez azért van, mert Gyurcsány ügyesebb volt, mint a látszatra se adó Hunvald, és Hagyó.
Azaz törvényesen lopott.
Nyilván a jogászokkal körbebástyázott Fideszes tolvajokat se fogják tudni megbüntetni, ahogy Gyurcsányt se.
Ugyanezért. Mert nem szegtek meg egy törvényt se.

Még a Jobbik se tudja leültetni se Gyurcsányékat, se Orbánékat.
Legfeljebb csak egy igazi diktatúrában.

A tolvajlás elleni egyetlen fegyver a nyilvánsoság követelése.
Akárki is kormányoz.

Választások elött és közben elszámolással, vagy leszámolással fenyegetni, ugyanolyan bullshit, mint a nyugdíjasok seggének a fényesre nyalása.
Törvények vannak, és bíróságok.
Vagy megy így a dolog vagy sehogy.
Legalábbis demokráciában.

N. Barbie 2016.01.21. 14:58:25

@Ballib Cenzúra: Pontosan, a jelenlegi torvenyek mellett semmi esely a fideszesek leultetesere se. Esetleg, ha jo fidesz szokas szerint visszamenolegesen hozzuk azt az uj torvenyt, ami miatt mar le lehet csukni. Arra meg az EU fogja mondani, hogy ilyet kerem szepen nem lehet. Ki van ez talalva.

Gyurcsany amugy nem lopott. :) Pont valamelyik nap lattam ujra azt a videot, ahol egy ujsagiro kerdesere, miszerint torvenyesen szerezte-e a vagyonat, nagy buszken ravagta, hogy igen.
Vegulis, nem azt kerdezte, hogy tisztessegesen/becsuletesen szerezte-e...
Nyilvan mindenkinek van peldaul olyan anyosa, akinek az (allami)bankja szazmilliokkal tamogatja meg a kinezett ceg megvetelet, hogy utana csak be kelljen ulni az elnoki szekbe es felvenni a profitot...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.01.21. 15:09:44

@Scagnetti: "Fedor, azért el ne juss odáig, hogy a Jobbik védi a demokráciát, mert ez pont akkora baromság, amekkorának hangzik!"

Végigolvastad te rendesen a posztot?

csak egy néző 2016.01.21. 15:15:20

@Ballib Cenzúra:
"Az más kérdés hogy ott se került börtönbe sok arc, ahogy elötte Keller Laci bosszúhadjárata idején sem 2002-ben."
Baromarcú, mond neked valamit az a név, hogy Polt Peti?

csak egy néző 2016.01.21. 15:33:04

@N. Barbie:
"Nyilvan mindenkinek van peldaul olyan anyosa, akinek az (allami)bankja szazmilliokkal tamogatja meg a kinezett ceg megvetelet, hogy utana csak be kelljen ulni az elnoki szekbe es felvenni a profitot..."
Széchenyi bank, Töröcskei, 12 millás tartozásra még simán ad a bank 85 miiliós kölcsönt...

L Simon interjú:

Miből fizetik ki? Csak nem licitál olyanra, amire nincs pénze.
Az a mi dolgunk, hogy tíz rokontól vagy banktól szerzünk rá pénzt.
Persze, csak akkor mondja ki, hogy ma nincs 281 milliója. Sem a feleségének.
Nincsen. Kölcsönből fogjuk fizetni.
(miközben 29 milllás tartozás) DDD
Nyilván ezeknek nincs állami bankja, ja de igen.

N. Barbie 2016.01.21. 16:07:49

@csak egy néző: Remek, es? Akkor gyurcsany es anyosa akcioja maris tisztessegesse valik, mert a fidesznel is volt ra pelda, vagy mi?
Nem ertem en ezt a ballib logikat, ha gyurcsany kvazi buncselekmenyere hozok peldat, akkor lehet masik oldalazni, de ha a fideszesek elmutnyoceveznek az o mutyijaikra, az mar nem jarja. Pedig ugyanaz.

csak egy néző 2016.01.21. 16:43:12

@N. Barbie:
Nem értem a sértődöttségedet.
Akkor a te logikád szerint, ha én emlegetek fideszes tolvajokat, csalókat, akkor az tisztességessé válik, mert a szociknál is volt rá példa, vagy mi?
Ha pedig a mondandód második részében felcseréled a gyurcsány és a fidesz szavakat, akkor is igaz. Nem gondolod?

Egyébként ezt tegnap írta az egyik haverod.
"@Ballib Cenzúra:

"Megjegyzem egy geci csaló se lehet hivatkozási alapja, egy másik geci adócsaló létezésének.
Akár az "én fajtám" közé akár a "te fajtád" közé tartozik."

Jó lenne ezt a mondatodat tudatosítani a fideszes haverjaidnál!!!!!

Már kicsit unalmas, hogy lassan 6 év után is még az aktuális lopások kapcsán is állandóan visszamutogattok

N. Barbie 2016.01.21. 16:57:22

@csak egy néző: Nem erted a lenyeget annak amit irtam, teljesen masrol beszelsz, illetve ram eroltetsz olyat amit nemhogy nem irtam, meg csak nem is utaltam ra. Mindegy, nem lepodtem meg. Sertodni meg a legkevesbe sem sertodtem meg, abszolut nem lep meg a ketmilliomodik ballib kettos merce.

csak egy néző 2016.01.21. 17:21:27

@N. Barbie:
Aha. Ballib kettős mérce. Abszolut nem lep meg. sőt csodálkoztam volna, ha nem ezt írod.
Na csá.

N. Barbie 2016.01.21. 17:58:15

@csak egy néző:
Hogy egy klasszikust idezzek: "Nem értem a sértődöttségedet." :D
Faj az igazsag kicsi huszar? :D
Na csa.

csak egy néző 2016.01.21. 18:15:21

@N. Barbie:
barbi fiú azt hiszem én ugyanezt írhatnám neked, kiskncsó.:D
Na csaá.

N. Barbie 2016.01.21. 18:20:13

@csak egy néző: A kulonbseg "csak" annyi lenne, hogy en joggal, te meg csak ketsegbeesetten vagdalkozol.
Kiskancso meg esetleg szegeny apad, en biztos nem. Ja, csak felszakadt a ballib kultura, ertem. :D
Na csa.

Scagnetti 2016.01.21. 18:49:06

@N. Barbie: Szarok a ballibekre, ott vannak, ahova valók. Egyébként mit tettek a putyinbérencek az országért?

Scagnetti 2016.01.21. 18:50:35

@Ballib Cenzúra: Ennek a zagyvaságnak mi köze ahhoz, amit írtam?

N. Barbie 2016.01.22. 16:22:38

@Scagnetti: Mit is kellett volna tenniuk ellenzekben, amit most hianyolsz? Vilagosits mar fel.
A putyinberencsegre van esetleg valami tenyszeru adatod, forrasod, akarmid, vagy csak sokat hallottad az atv-ben?

N. Barbie 2016.01.22. 16:26:02

@csak egy néző: Ja, csak a szokasos szemelyeskedes maradt, de meglepo. :DD
Ja, meg a szinten szokasos nincseszemertelmesetirniszovalbeillesztekegykepetesazthiszemezzelnyertem. Szanalmas. :D

Scagnetti 2016.01.22. 18:09:22

@N. Barbie: Hagyd már ezt az atv-zést ballibezést, annyira szánalmas. Szerinted mindenki ballib, aki nem esek hanyatt a nemzetieskedéssel kábító jobboldaltól? Kurvára meglepődnél, ha tudnád, mely pártokra szavaztam korábban.
Honnan veszem? Olvasok kurucot, demokratát meg hasonlókat, figyelem, miket mondanak a jobbikos okostojások, és bizony ömlik belőlük az EU-ellenes és a ruszki propaganda. Hogy ezért pénzt kapnak, vagy sem, az igazából mindegy is, a lényeg az, hogy csinálják.
A Fideszt meg gondolom, ennyire sem kell magyarázni. Épp most rendelte házhoz a gazdi Viktort.

N. Barbie 2016.01.22. 20:46:07

@Scagnetti: Ne áltasd magad, nyilvánvaló, hogy kiket hívok ballibnek, aki a ballib mantrákat hajtogatja, mint mondjuk te ezt a tipikusan atv szintű putyinbérencezést.
Tehát akkor lényeg a lényeg, onnan veszed, hogy sehonnan. Te ezt így eldöntötted és nyilván az a hülye, aki rákérdez, hogy miért is. Na ez a szánalmas öreg, aki jelzőket aggat másokra de még csak meg se tudja fogalmazni az okát. :D

Scagnetti 2016.01.22. 23:43:50

@N. Barbie: Mitől lesz egy mantra ballib? Pl. ha azt mondom, a Fidesz szarul kormányoz, akkor ballib leszek, csak mert a ballibek is ezt mondják? De az előbb épp egy jobbikostól hallottam. Akkor a jobbikosok is ballibek. Annyi ballib van az országban, és mégis tönkreverték őket a választáson, hogy van ez?

Lehet, számodra elképzelhetetlen, de valóban, én magam döntöm el, hogy amit hallok, azt minek tartom. Képzeld, lehet önállóan is értelmezni szövegeket, és nem csak a fentről kiadott értelmezést elfogadni.

N. Barbie 2016.01.23. 13:00:52

@Scagnetti: Ne tedd már magad még hülyébbnek, itt nem szar kormányzásról volt szó, az egy vélemény, valakinek vagy tetszik a kormányzás vagy nem. A putyinbérencezés viszont egy súlyos vád, illene valami konkrét dologgal megindokolni, ami ugye nem sikerült.
Hogy mitől ballib mantra? Mintha nem tudnád, attól, hogy ballib tv-be, rádióba, blogokon, újságokban használják a ballib megmondóemberek, persze indoklás nélkül, mint te, csak mert jól hangzik.

Nem elképzelhetetlen, tudom, hogy vannak ostoba emberek, akik bemondásra elhisznek bármit. Én inkább utána nézek az állításoknak/rágalmaknak és ha nincs rá bizonyíték, akkor nem hiszem el.
Mint például a Kovács Béla ügy. Évek óta KGBélázik a ballib de a fideszes agysebész banda, hogy micsoda kém és a hatóságoknak megdönthetetlen bizonyítékai vannak, csak adja ki végre az EU a mentelmi jogát. Kiadták, aztán micsoda meglepetés, a nagy állítólagos bizonyíték nem volt elég, még 3 hónappal meghosszabbították a nyomozást, hátha kínkeservesen össze tudnak szedni valamit, amit 2 év alatt nem sikerült. Na ennyit a nagy kémügyről, kinéz egy hatalmas bukta. Kíváncsi vagyok jön-e majd a sok okos bocsánatot kérni, mikor felmentik. :D
Na ugyanez a szintén évek óta mantrázott "a Jobbikot Oroszo. pénzeli", putyinbérencek stb stb. Majd ha valaki mutat bizonyítékot, elhiszem, amíg meg nincs, addig joggal nézem ostobának a bemondásra hívőket.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0