Két ítélet, avagy nem mindegy, hogy melyik kormány ellen tiltakozol
2017. január 17. írta: Fedor

Két ítélet, avagy nem mindegy, hogy melyik kormány ellen tiltakozol

polgariengedetlenseg.pngKét hasonló ügy, két polgári engedetlenségi akció, két jogerős ítélet. 

Az első 2008-as, ami ugye a fideszes legendárium szerint maga volt legmélyebb diktatúra a vérengző Gyurcsánnyal az élen. 

Véleménynyilvánítás volt a kordonbontás 

A bíróság szerint a fideszes képviselők tavalyi kordonbontása jelképesen fejezte ki a kordonnal szembeni ellenérzésüket, az nem a rendőrség munkájának akadályoztatását szolgálta, így semmilyen büntetést nem szabtak ki rájuk. 

A Pesti Központi Kerületi Bíróság szerint a Kossuth téri kordont tavaly elbontó fideszes képviselők cselekedete "oly csekély fokban veszélyes a társadalomra", hogy emiatt nem volt szükség büntetés kiszabására. A bíróság erre hivatkozva szüntette meg a képviselőkkel szembe garázdaság és rendzavarás miatt indult eljárást - közölte a Fővárosi Bíróság csütörtökön. 

A Fidesz országgyűlési és európai parlamenti képviselői tavaly február 2-án bontották le a Kossuth teret övező kordont.

A másik ítélet mai, ami ugyanezen körök szerint a megvalósult magyar mennyország. 

Gulyás Márton jogerősen is közveszélyes garázda lett

Mint emlékezetes, tavaly február végén kopasz verőemberek szállták meg a Nemzeti Választási Iroda épületét, hogy megakadályozzák Nyakó István MSZP-s politikust abban, hogy beadja népszavazási kezdeményezését a vasárnapi zárvatartás eltörléséről.

Gulyás Márton aktivista másnap a helyszínre sietett, és a kopaszok akciója elleni tiltakozásképp leszerelte az NVI és a Nemzeti Választási Bizottság tábláit az épületről.

Tavaly márciusban Gulyásnak bíróság előtt kellett számot adnia tettéről, és bár ő azzal érvelt, hogy tette polgári engedetlenségnek minősül, a bíróság kimondta: az aktivista garázdaság vétségében bűnös, egy évre próbára bocsátotta, a cselekmény elkövetéséhez használt csavarhúzót és ácskalapácsot elkobozta, valamint 41 800 forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte.

Gulyás fellebbezett, de a bíróság most másodfokon, immár jogerősen ismét elítélte.

Mindkét esetben érte anyagi kár az államot, mégis, az egyiknél figyelembe vették az akció célját, és a társadalmi veszélyt, amit okoztak az elkövetők, a másiknál nem.

És akkor most lehet elgondolkodni azon, hogy milyen irányban változott a demokrácia, a jogbiztonság és a bírói függetlenség kishazánkban az elmúlt 9 évben.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr612133455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blah blah 2017.01.17. 22:01:36

"Az első 2008-as, ami ugye a fideszes legendárium szerint maga volt legmélyebb diktatúra a vérengző Gyurcsánnyal az élen. "

Ahogy mondja! Lőjük ki Mártonka szemét gumilövedékkel, legyen minden úgy, mint Gyurcsány idején!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.01.17. 22:28:19

@fiúk csángók vagytok?: Egy rendőri túlkapástól, amit kivizsgálnak, és a politikai felelőst leválthatják, nem lesz egy ország diktatúra, ilyen sajnos bárhol előfordulhat. Az USA diktatúra, mert a néhány rendőrnek reszket az ujja a ravaszon, ha feketét lát?

blah blah 2017.01.17. 22:56:20

@Fedor:
Mostanában elég keményen veri az asztalt a "társadalmi konszenzusért" (jelentsen az bármit is, hiszen a határozottabb politikai véleménnyel rendelkezők 2/3-a jobboldali), ha annak idején fontos lett volna nekik a demokrácia, akkor úgy lemondott volna a szoci vezérkar 2006ban, mint a pinty.
Szigorúan baloldali mércével mérve (mert mi mással) a Gyurcsány-korszak kőkemény diktatúra volt barátom!

"Az USA diktatúra, mert a néhány rendőrnek reszket az ujja a ravaszon, ha feketét lát?"
- Neked is viszketne egy gettóban, ahol az illegális fegyvertartás meg a bedrogozva lövöldözés népszokás, és esetleg szeretnél még hazamenni a családodhoz. (bár nem tudom szabad-e ilyesmivel, hogy család triggerelni egy liberális blogon)

DeMarco 2017.01.18. 00:08:14

Hát nem egészen ugyanaz a kettő. Attól, mert valaki polgári engedetlenségre hivatkozik még nem kell neki ezt elhinni. Jó kifogás...lett volna...ha a bíróság beveszi.

Egyrészt Magyarországon nincs precedens jog, minden bíró egyénileg dönthet az esetekről, azok súlyosságát figyelembe véve. Pechje volt és keményebb bírót fogott ki, aki a rongálást rongálásnak könyvelte el, ad absurdum... :)

Viktorék nem rongáltak meg közintézményt, nem vitték magukkal a kerítést haza, vagy adták el színes színesfémkereskedőknek. Kimentek és szétkaptak belőle egy darabot, majd letették a fűre és otthagyták összerakva. De a jogsértést nem ők követték el, hanem aki emeltette...

milyen irányban változott a demokrácia, a jogbiztonság és a bírói függetlenség kishazánkban az elmúlt 9 évben.

demokrácia: dupla 2/3-addal :))), jogbiztonság: azóta senkinek nem lőtték ki a szemét és nem tapostatták meg lovakkal őket...bírói függetlenség: ártatlan civileket zsinórban jogtalanul elítélni mondvacsinált okokból a rendőri brutalitás után, máig a bíróság szégyenfoltja...

Úgyhogy fényévekkel jobb a helyzet, fényévekkel...legalábbis az emberek zömének, a baloldal viszont pont ugyanabban a csapdában vergődik...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.01.18. 07:09:15

@DeMarco: Tőled nem is vártam mást, mint hogy ha nyakatekerten is, de megmagyarázod magadnak, hogy a szar is édes.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.01.18. 07:12:33

@fiúk csángók vagytok?: Attól lett volna diktatúra, hogy nem mondtak le? Érdekes megközelítés... Tehát egy diktatúrában is felelősségre lehet vonni a hatalmon lévőket, le lehet őket győzni népszavazáson, és szabályos választáson le lehet őket választani? Nahát...

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2017.01.18. 07:39:23

Hát igen Gulyás Márton tette óriási veszélyt jelentett a társadalomra, mert mi van ha valamelyik kopasz majom megbotlik a levett táblában és kitöri a nyakát. :)
Az természetes bezzeg, hogy a gyáva OGV kordont bont a Kossuth téren. Az nem garázdaság, hanem jogos véleménynyilvánítás. :D Gyakorlatilag mostanra már a bíróságokon is lehet olyan bírókat találni, akik a megfelelési kényszertől hajtva hajlandók a Fidesz szája ize szerint ítélkezni. Eddig azt lehetett hinni legalább, hogy a bíróságok többé kevésbé függetlenek maradta.
Egy illúzióval kevesebb!És ez szomorú, de előrevetíti a még szomorúbb jövőt.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.18. 08:05:54

@Fedor: "kivizsgálnak, és a politikai felelőst leválthatják"

Azért az, hogy Gergényi levettette az azonosítószámot a rendőrökről, és így kvázi engedélyezte a túlkapásokat, az nagyon gusztustalan volt. És az védhetetlen, hogy ezután nem felelősségre vonták, hanem demszki kitüntette. A magyar demokrácia (1989-2010) mélypontja volt.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.18. 08:08:53

@DeMarco: "ártatlan civileket zsinórban jogtalanul elítélni mondvacsinált okokból a rendőri brutalitás után, máig a bíróság szégyenfoltja..."

Ez pontosan így van. Lásd a ligetvédők elleni brutalitást.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.18. 08:54:30

@fiúk csángók vagytok?: @Fedor: Igen, egy normális államban gyurcsány lemondott volna. Nem azért, mert hazudott, nem azért, mert bevallota, hanem azért, mert kitudódott, és ezért a nép nagy része elvesztette benne a bizalmát. (Már fél évvel korábban elkellett volna vesztenie benne a bizalmát, de nép hülye.)

Az MSZP-nek alapvető érdeke lett volna azonnal megszabadulni tőle. Így, hogy eltűrték/ragaszkodtak hozzá (és a hatalomhoz), belerokkantak. Az SZDSZ is belerokkant.

Az se lett volna ördögtől való, hogy új választásokat írnak ki. Hosszútávon nyertek volna vele.

DeMarco 2017.01.18. 10:32:30

@Fedor: Ismered a mondást...Amit szabad Jupiternek...

Ráadásul a kettő között azért van egy nagyon-nagyon lényeges különbség. A népakarat megnyilvánulása. Az elsőnél egyértelműen össznépi kiállás volt fletó azonnali távozása és a jogrend / igazság helyreállítása mellett. Az utóbbinál meg egyéni akció zajlott, népakarattal szemben, vagy legalábbis érdektelensége mellett.

DeMarco 2017.01.18. 10:41:36

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Fedornak hiába is mondod a nyilvánvalót. Sem akkor, sem azóta nem látta be, hogy azonnal le kellett volna mondania és előrehozott választásokat kellett volna kiírni. Ráadásul sztárolja a libást, neki az a fél év maga volt a csoda... Azonban ezzel a felfogással egyedül volt/maradt...

Ugyanakkor azzal, hogy ragaszkodtak a székeikhez, nagy szívességet tettek nekünk hosszú távon... Szépen maguktól lenullázták magukat, ami tekintve a halandóságot és a választóik életkorát, így is, úgy is megtörtént volna.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.18. 11:23:38

@DeMarco: "Sem akkor, sem azóta nem látta be, hogy azonnal le kellett volna mondania és előrehozott választásokat kellett volna kiírni."

Szíve joga. Szar lenne, ha mindenkinek ugyanaz lenne a véleménye.

"Ráadásul sztárolja a libást, neki az a fél év maga volt a csoda..."

El kell ismerni, hogy az elmúlt évtizedek két legjobb miniszterelnöke a libás és a pufajkás voltak. Hiába nem szeretem őket.

"ragaszkodtak a székeikhez"

A libajnainak nem volt annyi ideje, hogy ragaszkodjon. A gyurcsány öszes hibája közül a legnagyobb, hogy orbánt túlhatalomhoz segítette. És most még ott is tartja.

blah blah 2017.01.18. 14:38:24

@Fedor: Kérlek Fedor! Én most csak a baloldal társadalmi igény című történetet alkalmaztam a baloldalra. Egyék meg amit főztek.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.01.18. 15:07:50

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Gergényit leváltották, vizsgálóbizottság foglalkozott az akkor történtekkel, és később bíróság elé is került. Ami meg a kitüntetését illeti, hát az se teljesen úgy volt: fedor.blog.hu/2010/09/20/egy_jobbos_legendarol

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.01.18. 15:09:57

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Nem azt írtam, hogy nem lett volna oka lemondani (amit egyébként megtett, ha késve is), hanem azt, hogy attól még nem volt diktatúra, hogy nem tette meg azonnal. Ja, egyébként felajánlotta 2006-ban, hogy lemond, csak a szocialista frakció nem fogadta el.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.01.18. 15:13:28

@fiúk csángók vagytok?: Maradjunk annyiban, hogy fogalmad sincs arról, miről beszélsz.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.01.18. 15:22:36

@DeMarco: "Sem akkor, sem azóta nem látta be, hogy azonnal le kellett volna mondania és előrehozott választásokat kellett volna kiírni. "

Ez így persze baromság, de hát csak hozod a formádat.

"Ismered a mondást...Amit szabad Jupiternek..."

Na ez az, hogy milyen alapon volnának többletjogai Orbánnak? Ha ő rongál meg jelképesen állami tulajdont egy törvénytelenség elleni tiltakozásul, akkor az mennyiben más, ha más csinálja ugyanezt?

" Az elsőnél egyértelműen össznépi kiállás volt fletó azonnali távozása és a jogrend / igazság helyreállítása mellett. Az utóbbinál meg egyéni akció zajlott, népakarattal szemben, vagy legalábbis érdektelensége mellett."

Na látod, ez mintapéldája annak az irgalmatlan nagy zagyvaléknak, ami a fejedben van. Amit Orbán csinál, az szentírás, és mögötte az ország, aki meg ellene küzd az csak magányos bozótharcos lehet? 2007-ben össznépi kiállás volt? Korántsem.Nézz csak utána az akkori sajtónak és a közvéleménykutatási adatoknak.
A kopaszok akcióját nem követte elemi felháborodás? Talán nem csak a belterjes lakájmédiából kéne tájékozódni, és talán a elgondolkodhatnál azon, hogy mennyire antidemokratikus volt, ami akkor történt a Választási Irodánál fideszes megrendelésre.

De hát erre te amúgy is alkalmatlan vagy. Mármint gondolkodásra.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.18. 15:40:44

@Fedor: "Gergényit leváltották, vizsgálóbizottság foglalkozott az akkor történtekkel, és később bíróság elé is került."

Erről szívesen olvasnék röviden, kiguglizni nem ér nekem annyit.

Ah, a linket nagyon köszönöm!

Te 2010 óta szenvedsz DeMarcoval? Tényleg agyalágyult lipppsi vagy, hogy nem baszod ki. :)) Bár éppen normális volt velem legutóbb.

"Gergényi nem azért kapta a kitüntetést, amit 2006. október 23-án csinált vagy nem csinált, hanem Budapest közbiztonsági mutatóinak javításáért részesült elismerésben."

Na, ez a bullshit. Kitüntették utána, és kész. A bájert a gulágért tüntették ki, a rugdosópetrát mittoménmér. Egy faszt. Ezek mennybementek a patkányságukért, csak nem lehet a kitüntetésre ezt írni, ezért hazudnak egyet.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.18. 15:49:37

@Fedor: "attól még nem volt diktatúra, hogy nem tette meg azonnal"

Nem, én azt mondom, hogy egy normális demokráciában azonnal lemondott volna egy százszor kisebb dologért is. M.o. soha nem volt normális demokrácia, és most már egyre kevésbé az.

" Ja, egyébként felajánlotta 2006-ban, hogy lemond, csak a szocialista frakció nem fogadta el."

Szerintem ez csak színház volt. Nem tudom.

Nem elgogadni/nemelfogadni kellett volna, hanem azonnal lemondatni. Nem legitim vezető, akiben megrendül az általános bizalom.

Nekem orbán és a fideszes patkányok, majd Fodor után a következő legnegatívabb ember gyurcsány. És nem az öszödi beszéde miatt.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.18. 15:51:08

@fiúk csángók vagytok?: "Egyék meg amit főztek."

Azt esszük, amit orbán főz, és kurvára tele van arzénnel.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.18. 17:04:05

@Fedor: Szeretnék egy olyan világot, ahol te meg én a pálya bal és jobb szélén lelkesen vitatkoznánk.

Ahelyett, hogy a pályáról lelökve együtt bámulnánk a szélsőjobb fideSS 100 méteres ámokfutását.

blah blah 2017.01.18. 18:23:31

@Fedor: Inkább a baloldal nem érzi magát úgy, hogy a saját ideológiái szerint kéne cselekednie, miközben a fideszen meg keményen számon kéri.
a magyar baloldal önmaga paródiája

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.01.18. 21:51:04

@fiúk csángók vagytok?: A baloldal nagy része valóban önmaga paródiája, csak épp ennek semmi köze nincs ahhoz, amit írtál.

DeMarco 2017.01.19. 00:27:04

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
"Te 2010 óta szenvedsz DeMarcoval? Tényleg agyalágyult lipppsi vagy, hogy nem baszod ki. :))"

Valójában 2009 eleje óta Fedor saját blogján, de már korábban is vitatkoztunk más blogokon.
Korábban aktívabban is kommenteltem, egyrészt, mert egy ideig én voltam ellenzékben és én szenvedtem 8 évig, másrészt több időm volt rá és jobban élveztem is. Most viszont én vagyok kényelmes helyzetben, minden előzetes várakozásom teljesült, sőt bőven túlteljesült, viszont Fedor van szopóágon... persze az én szemszögemből mindig is azon volt... :))

Amúgy meg semmi értelme bárkit is bárhonnan "kibaszni". Ha nem lennének ellenvélemények, meg olyanok akik a valóságot is leírják, akkor az a kényelmes illúzió alakulna ki az egyívű zárt csoportban, hogy minden úgy faxa, ahogy gondolják. Szépen megveregetnék egymás vállát és....és nem történne semmi sem, mert a valós térben kiröhögik őket. Akkor így nézne ki egy beszélgetés: -Fúú, te is utálod Viktort? Igen! -Jajj, de jó, akkor már ketten vagyunk, utáljuk együtt ok? Ok! Hát ennek aztán sok értelme lenne... :DDD

Csak úgy lehet értelmesebb vitát folytatni, ha a fekete mellé odatesszük a fehéret is ellenpólusnak. Az más kérdés, hogy ennyi év után egy büdös karaktert sem kellene leírnunk ahhoz, hogy pontosan ismerjük a másik véleményét látatlanban is.

DeMarco 2017.01.19. 00:29:42

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: "Szeretnék egy olyan világot, ahol te meg én a pálya bal és jobb szélén lelkesen vitatkoznánk.

Ahelyett, hogy a pályáról lelökve együtt bámulnánk a szélsőjobb fideSS 100 méteres ámokfutását."

He-he...De hiszen pont ezt teszitek...mondjuk én csak a pálya bal szélén látlak benneteket, de a szél az szél... hahó..középen én vagyok... :))

Ott a szélen vagytok a lehető legjobb helyen...maradjatok csak ott továbbra is, mi jól elvagyunk középen... :DDD

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.19. 00:46:46

@DeMarco: "Ha nem lennének ellenvélemények"

A trollkodás nem ellenvélemény.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.19. 00:48:38

@DeMarco: "csak a pálya bal szélén látlak"

Attól, hogy valaki nem a szélsőjobb fideSS fasszopója, még nem lesz baloldali.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.01.19. 14:21:57

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: "minden előzetes várakozásom teljesült, sőt bőven túlteljesült" írta DeMarco, és ezzel mindent el is mondott magáról. Ezt figyelembe véve kezeld a helyiértékén a kommentjeit.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.01.19. 14:26:38

@DeMarco: "Amúgy meg semmi értelme bárkit is bárhonnan "kibaszni". Ha nem lennének ellenvélemények, meg olyanok akik a valóságot is leírják, akkor az a kényelmes illúzió alakulna ki az egyívű zárt csoportban, hogy minden úgy faxa, ahogy gondolják. Szépen megveregetnék egymás vállát és....és nem történne semmi sem, mert a valós térben kiröhögik őket. Akkor így nézne ki egy beszélgetés: -Fúú, te is utálod Viktort? Igen! -Jajj, de jó, akkor már ketten vagyunk, utáljuk együtt ok? Ok! Hát ennek aztán sok értelme lenne... :DDD

Csak úgy lehet értelmesebb vitát folytatni, ha a fekete mellé odatesszük a fehéret is ellenpólusnak."

Ebben még egyet is értünk, bár szerintem nem csak fekete és fehér pólus van, hanem ott van köztük a szürke összes árnyalata (nem csak ötven).

Viszont ha ennyire hiszel a véleményszabadság elnevezésű liberális mételyben, akkor miképp tapsikolhatsz egy olyan kormánynak, amelyik viszont mindent megtesz a megszüntetéséért?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.19. 14:59:34

@Fedor: "miképp tapsikolhatsz egy olyan kormánynak, amelyik viszont mindent megtesz a megszüntetéséért?"

Hát igen. Komolytalan.

--

„Bár nem értek egyet veled, mindent megteszek, hogy elmondhasd a
véleményed” (Voltaire)

Voltaire nyilvánvalóan nem ismerte a trollkodást.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.19. 15:15:20

@Fedor: "@DeMarco: minden előzetes várakozásom teljesült, sőt bőven túlteljesült"

Hhhhh... orbán se tudta, mit fog csinálni, hetedik éve napról-napra improvizál.

Én biztos nem vártam volna, hogy nem csökkentik az államadósságot és nem növelik a GDP-t. Eltolcsi is azt tervezte, hogy 2018-ra 50%-on lesz az államadósság.

Én biztos nem vártam volna, hogy ilyen nyíltan és ennyit lopnak. A legelvakultabb fideszes se tudja tagadni.

Én biztos nem vártam volna, hogy ennyire tönkreteszik az oktatást is.

Én biztos nem vártam volna, hogy leépítik a jogállamot.

Én biztos nem vártam volna, hogy összeborulunk Putyinnal.

Amit orbánék véghezvittek, azok egy ellenséges román titkosügynök kívánáglistáján szerepelnek. Illetve még annál is több.

Ja, egy dolog. Szerettem volna, ha megfelezik a parlamentet. Úgy gondoltam, kevesebben kevesebbet lopnak majd. Hááát. Ehelyett az jött be, hogy kevesebb pártkatonát jobban tudnak kézbentartani. Nincs parlamenti munka, csak szavazógép. Sok tanmese van arról, hogy csínján kell bánni a kívánságokkal, mert nem az jön be, amit akarok.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.01.19. 18:02:19

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Amit viszont deklaráltan várt DeMarco, hisz több kommentben is leírta Orbán kormányra kerülése előtt, hogy majd végre erős lesz Forint :-)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.19. 18:09:08

@Fedor: Ha... persze. Pedig az jó lenne.

Én marhára nem értem, hogy az EU-n belül a fizetések miért nem egyenlítődnek ki. Még az NSZK és NDK között sem. Mindenesetre a mostani állapot, hogy elszívják a szakembereket, nagyon rossz. Gázszerelőt lasszóval kell fogni.

blah blah 2017.01.19. 21:33:18

@Fedor: Ugyan miért? Tán lemondtak az elvtársak, mikor társadalmi támogatottságuk a béka seggét súrolta? Tudod "jó demokrata"ként. :)

Egyébként kb ez a nagy különbség Marcika hisztije és a kordonbontás között. A társadalmi támogatottság.

"isz több kommentben is leírta Orbán kormányra kerülése előtt, hogy majd végre erős lesz Forint :-)"

Ha a német háztartás szektornak nincs árupiaci kereslete, akkor full felesleges a gyenge forint (mint a válság közepén), ha meg olyan, mint most, akkor az exportra termelés erősíti a gazdaságot. Ez annyira alap makro, hogy talán még a liberális trollképzőben is tanítják...
Ennyire ne legyetek már egybites Orbángyűlölők.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0