"Kár, hogy túlélte", avagy az a híres fideszes empátia...
2017. február 18. írta: Fedor

"Kár, hogy túlélte", avagy az a híres fideszes empátia...

kakuk.jpgAz ember néha tényleg azt hiszi, hogy aki fideszes politikusnak megy, az egyben jellembeli kérdés is. Van olyan fideszes önkormányzati képviselő ismerősöm, akiről tudom, hogy tisztességes, de igazából nem is értem, hogy mit keres ott, mert amit a pártja művel mind országos, mind helyi szinten a legtöbb településen, ahhoz gyomor kell, vagy az, hogy maga is részese legyen a stikliknek. 

Ennél is rosszabb, hogy sokuk emberileg is a legalját képviseli, és képes nyilvánosan mások halálát kívánni. Én az ilyet a magam részéről még névtelen kommentelőktől se tolerálom, legyen bárki a kívánság célpontja, de egy közpozíciót viselő személynek a felelőssége is nagyobb.

Elég emlékezetes volt pl. amikor Wittner Mária a Parlamentben ment neki az akkor már nagybeteg Horn Gyulának:

Kétpercesben az ötvenhatos Wittner Mária (...) lehóhérozta Horn Gyulát, majd helytelenítette, hogy „a mi adónkból” finanszírozzák a volt miniszterelnök kórházi kezelését, aki „nem képes meghalni”.

Na ehhez hasonló empátiáról tett tanúbizonyságot egy másik fideszes politikus a fekete ruhás nővér, vagyis Sándor Mária sajnálatos öngyilkossági kísérlete kapcsán. 

...egy salgótarjáni fideszes bizottsági tag (és exképviselő) elég meredeken reagált a hírre: a Tarjáni Fészek nevű Facebook-csoport megosztotta a Sándor Máriás hírt, ami alá a fideszes Kakuk Zoltán, a népjóléti bizottság tagja azt kommentelte:

Kár, hogy túlélte.

Még egyszer: a NÉPJÓLÉTI bizottság tagja. És most átadnám a szót a pestibulvar.hu újságírójának:

Először megfordul az ember fejében, hogy:

Nem, ez nem lehet, ilyet egy képviselő nem írhat, biztosan feltörték a profilját.
Aztán beötlik, hogy ha fel is törték, miért épp egy Sándor Mária cikk alá trollkodnak vele?
Hívjuk fel? Hívjuk. Amikor felveszi, még mindig bízunk abban, hogy kimagyarázza.
És elkezdett beszélni…
De bár ne tette volna.
Sajnos Kakuk Zoltán felvállalta, hogy ő írta a hozzászólást, ráadásul még azt is hozzátette:

“Mindenkinek van egy életcélja. Valaki házat akar, valaki kocsit, valaki gyerekeket. Én minden embert támogatok az életcéljában. Sándor Máriának az volt a célja, hogy meghaljon. Én szurkoltam neki, hogy sikerüljön a célja elérése, de hát sajnos nem.”

Sok-sok politikussal, celebbel beszéltem már életem során, de ilyet még nem hallottam, ezért visszakérdeztem a biztonság kedvéért.

“Ön Sándor Mária halálát kívánja?”

“Jaj, dehogy kívánom én. De azt mindenképp, hogy érje el a célját. Ha neki az a célja, hogy meghaljon, akkor érje el azt. Tudja, régen az egyház el sem temette az öngyilkosokat? Hol van most az egyház?”

Megköszöntük a beszélgetést… ha a Fidesz nem mondatja le a külső bizottsági tagságáról, és nem határolódik el ettől a gazembertől, sosem mossa le magáról a mocskot.

Persze egy olyan pártban, amely elveszi a rokkantnyugdíjasok pénzét, hogy jusson a stadionokban fűszolira, azt hiszem másmilyen emberek nem nagyon maradnak meg, és az olyanok, mint az én ismerősöm, csak a szabályt erősítő kivételként találhatóak meg benne.

UPDATE 

Pár órára nem nézek rá a blogra, erre úgy elszabadultak az indulatok, hogy a blog közel kilenc éves történetében először letiltom a kommentelést. Szégyellje magát mindenki, legyen akár bal, akár jobboldali, aki miatt ilyenre kényszerülök.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr4512271216
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0