Három helyreigazítás másfél nap alatt az Origo-nál
2019. február 24. írta: Fedor

Három helyreigazítás másfél nap alatt az Origo-nál

Megjelenik, pár percig látható a címlapon egy kevésbé látogatott időpontban, aztán örökre eltűnik, csak az látja, aki a közvetlen linket ismeri: ezzel le van tudva a helyreigazítási kötelezettség a lakájmédia zászlóshajója szerint. 

Ezt csinálják évek óta, tavaly pl. 109 ilyen eset volt. Az eredeti "hír" körbeszalad a többi kormánypárti propagandakiadványon is, napokig, hetekig verik a palávert, a közvetlen politikai haszon azonnal realizálódik a FIDESZ számára, aztán meg hónapok múlva, amikor már senkit se érdekel, jöhet az nagy titokban, hogy "Ja, egyébként hazudtunk". Talán még kártérítést is fizetnek, miért ne. Betervezett költség, bőven megérte, hisz ezeknek az aljas hazugságoknak oroszlánrésze volt a tavalyi kétharmados győzelemben. 

Az alábbi három helyreigazítás az elmúlt másfél napban jelent meg. Közös bennük, hogy az eredeti cikkekben bizonyítékokra hivatkozva állítanak olyanokat, amelyekből egy árva betű se igaz. Így nem csak a megtámadott félben okoztak közvetlenül kárt, hanem közvetve tovább ássák alá a teljes sajtó hitelét is az olyanokkal, hogy már azokat a híreket se lehet elhinni, amelyek pl. azzal kezdődnek, hogy "felvételünk van róla", vagy "tulajdonunkba került egy levél". 

A legsúlyosabb, legártalmasabb hazugság beismerését péntek éjszakára rejtették el.

Sok dolog van, ami egyesével is megakadályozhatta volna, hogy a FIDESZ tavaly kétharmadot szerezzen. Az egyik ilyen, ha nem sikerült volna levadászniuk azt a politikust, aki a pártjával a legaktívabb, megalkuvást nem ismerő ellenfele volt a kormánynak (visszamenőlegesen is igazolja őket, hogy az ellenzék decemberi sikereit pont azzal érte el, hogy azt csinálták, amit az Együtt már évekkel korábban). Juhászék parlamentbe jutását mindenképp meg akarták akadályozni. Túl jól sikerült. Nem csak ez a karaktergyilkosság okozta végül a vesztüket, de hatalmas része volt benne. Hogy közben életeket tettek tönkre, és gyerekek pszichéjével játszadoztak? Miért érdekelné ez azokat, akik olyan tettekre építik a politikájukat, mint szerencsétlen, segítséget kérő emberek éheztetése a határon?

Képként rakom be a helyreigazításokat, mert nem vagyok hajlandó linkelni propagandalapot. Ha ragaszkodsz hozzá, megtalálod őket keresővel. Bárhogy is olvassátok el, véssétek az eszetekbe: Ezeknek semmit se higgyetek el.

origo_1.PNG

origo_2.PNG

origo_3.PNG

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr1014646057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeMarco 2019.02.28. 17:53:11

Hát ez súlyos... sztem menj el orvoshoz...

Azt hittem idővel visszarázódsz majd a letargiából és rendes cikkek is megjelennek néha. De ez a poszt nagyon reménytelenül mutatja, hogy ez továbbra sincs így.

Bár kétségtelen, hogy sikerült mosolyt csalni az arcomra: "hisz ezeknek az aljas hazugságoknak oroszlánrésze volt a tavalyi kétharmados győzelemben. "

De aztán rögtön le is hervadt a szánakozástól. Nincs otthon tükör? Kérj kölcsön akk a szomszédtól egyet. Mi értelme van még mindig az ilyen jellegű önbecsapásnak???

Az eredeti cikkek és a helyreigazítás is pont annyi embert érdekelt, mint amennyien ide kommentet írtak...

Pedig már érik a kövi pofon nektek, jön az EP választás.

(Persze a pofon nem akkor jön, hanem utána, ha többségben maradnak a liberálisok-szocialisták és nem szorulnak lejjebb ahogy Viktor várja, mert akkor újra ellenzékben leszünk és viszlát Néppárt, bár valszeg amúgy is hosszú távon).

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2019.02.28. 19:21:16

@DeMarco: Mindig vicces, amikor pont beszélsz önbecsapásról :-) Kezdve azzal, hogy a kommentek számából vonsz le következtetéseket, nem a több, mint 2600 lájkból, pedig láthatod azt is. Azt meg már csak én teszem hozzá, higy ezt a posztot a Facebook-on több, mint 400-an osztották meg, és eljutott 20.000 embehez (és persze komment is van rajta bőven). És ez csak az én szerény kis írásom eredménye Index címlap nélkül, a számtapan egyéb cikkről szó se esett,amelyek persze valószínűleg nem jutottak el a te kis véleménybuborékodba.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2019.02.28. 19:25:04

@DeMarco: Ja, és persze a hosszú kommentedbe valahogy nem fért bele, hogy a tartalomra is reagálj, vajon miért? :-)

DeMarco 2019.03.01. 18:51:45

@Fedor: Like-ok... na persze, azzal sokra mentetek eddig is...

Ami azt illeti reagáltam a tartalomra is, eredetileg jóval hosszabb kommentet írtam, csak a végén egyszerűen kitöröltem, mert beláttam, hogy úgy is lyukas vödörbe önteném a vizet. Szokás szerint tele vagy tárgyi tévedésekkel, durván erős túlzásokkal.

Nem hiszem, hogy igényed van a valóságra, de röviden: - Jobbik=cukiságkampány=bukta, Jobbik-Baloldal együtt=közös bukta, közös szembeköpéssel, semmi szégyenérzettel mindkét félen (kivéve akiknek van gerince, vagy menet közben előkerült és inkább lelépnek). Együtt=az mi? A többi izé=azok mik? Deka=na erről lehetne beszélni, de ezt meg az én gyomrom nem veszi be.

Amit meg álnaívan a mindenkori médiáról írsz, hát az pont teljesen érdektelen, pro és kontra is.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2019.03.03. 20:06:51

@DeMarco: Tényleg vicces vagy.
Nincs komment? Hát persze, senkit se érdekel a téma.
De látták húszezren, és lájkolták több, mint 2600-an? Á, nem ér az semmit.

LOL :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2019.03.03. 20:08:19

És persze semmi valódi reakciód nem volt, csak általánosságok és főleg személyeskedések. Ennyit tudsz.

DeMarco 2019.03.04. 08:51:20

@Fedor: A valódi reakcióm az első kommentem volt. Tartalmilag nem lehet rá reagálni, mert csak egy bullshit, legfeljebb érzelmileg, de ha egy lemondó fejcsóválás, meg elhúzott száj és egyszer egy felröhögés elég valódi neked, akkor érd be ennyivel. Többre ne nagyon számíts, amíg nem tudsz kimozdulni a keserű, tévedésen alapuló holtpontodról.

DeMarco 2019.03.04. 09:01:46

@Fedor: Igen, szoktam személyeskedni, de nem bántásból fakad, hanem abból a kifogyhatatlan türelemből, hogy talán egyszer mégis hajlandó leszel más szemszögből is megvizsgálni egy kérdést és talán egyszer rájössz majd, hogy nem létezik az a világ, amit elképzelsz magadban. Másrészt meg türelmetlenségből, amikor újra - meg újra csak azt látjuk, hogy visszaesel a korábbi hibáidba és semmiből sem tanulsz. Mondjuk legalább maximálisan hű vagy az általam kifacsartnak tartott elveidhez. Sokkal többre is képes lennél ha végre levetnéd az együtt kabátot magadról és megráznád magad. Ha inspirációt keresel, akkor olvasd vissza a tíz évvel ezelőtti posztjaidat. Ha pedig belefáradtál, akkor engedd át a következő generációnak a hangot.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2019.03.07. 16:14:29

@DeMarco: Mutatok három bizonyítékot arról, hogy a milyen pofátlanul és aljas módon hazudik a kormányzati média, és akkor te velem foglalkozol egyfolytában, és a poszt témájáról egy szót se ejtesz. Mi ez, ha nem hárítás és terelés? Haggyámá...

DeMarco 2019.03.07. 23:53:36

@Fedor: Se nem hárítás, se nem terelés. A poszt kb. olyan, mintha azt írnám le, hogy kint süt a Nap...és jéé tényleg süt. Meg tegnap is sütött, meg azelőtt is. Na és? Tudnál te ennél sokkal jobbat is. Vagyis régebben tudtál...
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0