A Soros-terv valójában egy magyar kormányhatározat (bónusz videóval)
2019. április 10. írta: Fedor

A Soros-terv valójában egy magyar kormányhatározat (bónusz videóval)

kepkivagas_3.PNGA Comedy Central-on nemrég indult egy műsor Heti dörgés Villám Gézával címen, amely lényegében az HBO-n látható Last Week Tonight with John Oliver magyar verziója próbál lenni. Egyelőre még nem sikerült utolérnie humorban a példaképet, de azért igyekszik :-) 

A két műsor koncepciójának szerves része, hogy minden alkalommal alaposan feldolgoznak egy komoly témát, persze ironikus tálalásban. Ez a téma a Heti Dörgésben ezen a héten a migráció volt, ami sajnos itthon még mindig aktuális - már nem azért, mert tele lennénk menekültekkel (évek óta nem jönnek), hanem azért, mert mindezek ellenére még mindig ez a kampánytémája a FIDESZ-nek, és a kormányzati média most is épp egy nem létező migránskaravánnal riogat több, mint egy hete nullahuszonnégyben.  

Pont ezért érdekes, hogy Villám Gézáék előkeresték a magyar kormány 2013-as, hivatalosan máig érvényben lévő Migrációs stratégiáját, és bemutattak belőle pár részletet. Fideszes olvasóim óvatosan fogjanak neki, nehogy infarktust kapjanak, hisz ez alapján maga a Sátán Soros irányítja Orbánékat :-) Ilyen mondatok szerepelnek benne:

  • támogatja a legális migráció minden formáját, jogi eszközei révén lehetőséget biztosít a huzamos idejű tartózkodásra, a letelepedésre, a magyar állampolgárság megszerzésére
  • akár kvótarendszer bevezetésével, akár különféle támogatások biztosításával ösztönözni kell az érintett településeket a befogadó készség növelésére.
  • objektív tájékoztatást adjanak, igyekezzenek eloszlatni az előítéleteket, félelmeket.
  • A magyar lakosság részére a befogadó szemléletet ösztönző programok szervezése, felvilágosító kampányok ösztönzése, megvalósítása; a kulturális sokszínűséghez való igazodás képességének elősegítése.

 Még egyszer: ezek a mondatok a magyar kormány Az 1698/2013. (X. 4.) Korm. határozattal elfogadott Migrációs Stratégia és az azon alapuló, az Európai Unió által a 2014-2020. ciklusban létrehozásra kerülő Menekültügyi és Migrációs Alaphoz kapcsolódó hétéves stratégiai tervdokumentum című, máig érvényben lévő határozatából származnak, amit bárki elolvashat a linkre kattintva

Hogy könnyebben befogadható legyen, a műsor készítői összeraktak egy videót is a kormányzati uszítások stílusában, hátha így felfogják a csak a lakámédiából tájékozódók is: 

Hát így vegyetek komolyan bármit is, amit a kormány állít.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr6814752747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.10. 15:09:33

Ha ez igaz, akkor miért vagy a kormány ellen te mint migránssimogató?

Blogolo Blogi 2019.04.10. 15:35:08

@MAXVAL bircaman közíró: Biztosan azert van a kormany ellen, mert az nem tartja be a sajat hatarozatat. Vagy mert O1G. Esetleg soros. Lehet, hogy libsi. Esetleg migrans. Mit lehet tudni.

DeMarco 2019.04.10. 15:52:18

Ebből a lényeg a: LEGÁLIS.

Magyarország mindig is befogadó ország volt és többnyire toleráns is. Fogadtunk mi be görög kommunistákat, román vendégmunkásokat, horvát/szerb menekülteket, eritreai, kopt keresztyéneket, gázai arabokat és számtalan egyéb náció tagjait, jelenleg épp most ezrével az ukrán vendégmunkásokat...

Csak ezeknek a zöme legálisan jött az országba, az országhatáron, útlevéllel és kért a hivataloktól letelepedési, munkavállalói, tartózkodási engedélyt. Ezt most is bárki megteheti.

De ennek semmi köze az útlevél és iratok nélküli, tömeges, a határállomások helyett a zöld határon átlógó migránskaravánokhoz, akik semmilyen meglévő nemzetközi törvényt nem vesznek figyelembe, itt se lehetnének, ha a köztünk lévő országok betartanák ugyanezeket a szabályokat. Azért nem jönnek most, mert tudják, hogy itt a kerítés, a határőrizet és megvédjük a határainkat. Illetve, mert a németek és az eu megtolta Erdogan zsebét, hogy tartsa ott őket Törökországban, meg a görögöket, h tartsák fel őket. Illetve végre Olaszország is felébredt és kilőtte a csempészek és jogvédő őrültek hajóit.

Megértjük, hogy neked, mint veszett liberálisnak tetszik, hogy ne védjük a határainkat, bárkit engedjünk be, papírok nélkül, sőt, még etessük-itassuk és jól tartsuk őket, mert velük még jobban fel lehet higítani a nemzetállamokat és létre lehet hozni egy kevert európai egyesült államokat, amit a nemzetek európája helyett szeretnétek, attól függetlenül, hogy ennek igen csekélyke a támogatottsága. És akkor még hol van a nagyon is reális és valós veszély, hogy a jobb élet reményében megindulnak az afrikai országok lakói Európa felé. Ember legalább egyszer nézd már meg az afrikai országok demográfiai mutatóit. Szerinted meddig tudják etetni/itatni, pláne jobb életet bizotosítani a népük sok millióinak? Tisztában vagy egyáltalán azzal, hogy a nigériai férfiak lefizetik az európai nőket, (köztük magyarokat is) házassági papírokért?

DeMarco 2019.04.10. 16:04:07

Jah és még egy gondolat: Kádár alatt volt egy lelkes tanácselnök asszony. Hogy benyaljon a pártvezetésnek, azt ajánlotta, hogy ő bizony migránssimogató lesz és befogad tíz családot borsodból. Némi helyi felháborodás után be is fogadta a családokat és kirakta őket a falu legszélére. Eltelt pár évtized, egyszer az önkormi megunta az állapotokat és újraépítették a házaikat, de mit se számított, pillanatok alatt lelakták. Viszont az etnikai arány rohamosan változni kezdett, ma már kb. fele-fele az arány. Ezzel párhuzamosan a bűnőzés nagyságrendileg megugrott helyben és a környező településeken is, az ingatlanok ára a béka seggét súrolja, (egyetlen épeszű ember sem vesz ott házat, csakis muszájból). A tanulság csak annyi, hogy ha a saját meglévő kisebbségeinket sem sikerült évszázadok, évtizedek alatt rendbe hozni, akkor ugyan miért gondolja bárki is, hogy a mienktől gyökeresen eltérő kultúrájú népeknél majd sikerülni fog? A németeknek sem sikerült a törököket asszimilálni, a török bevándorlók jó része egy büdös szót sem beszél németül, nem is akarnak megtanulni, nincsenek német barátaik, csak a saját közösségeiket látogatják. Rossz tapasztalataink bőven vannak nekünk is...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2019.04.10. 16:13:23

@DeMarco: Persze, mert a kormány elmúlt 4 éve a legális migráció segítéséről szólt... A határon éheztetett menekültek tudnának mesélni arról, milyen az, ha valaki legálisan szeretne menedéket kérni. Megint brilliáns példáját mutattad az önbecsapásnak.

Terézágyú 2019.04.10. 16:18:26

Jaj már és ez a mocskos soros vagy éppen a szemét nyugatojrópa, vagy éppen a jobberek által migráncssimogatónak tituláltak hol mondanak olyat, hogy az ILLEGÁLIS migrációt támogatják????????????????????
Senki nem mond ilyet, bakker.
Az illegálisat SENKI NEM támogatja.

Eleve benne van a szóban, mellesleg.

Brix 2019.04.10. 18:06:44

@DeMarco: Nem akar senki " kevert népességet " Európában. A migráció a való világ természetes folyamata, mindig is volt , van és lesz - éppen ezért megállítani sem lehet, ezért próbálják meg menedzselni és legális keretek közzé szorítani. Olyan szkennárió nem létezik, hogy visszaforgassuk ezt a globális nagyfolyamatot , ezt Orbán is tudja , mégis uszító propagandát folytat -miközben több tízezer ember kap éves szinten nálunk is letelepedést, munkavállalási célból . Az EU, amit tudott megtett, hiszen a törökök, egyiptomiak, vagy szaharai törzsek az EU milliárdos pénzügyi támogatásával akadályozzák az illegális bevándorlást és nem a magyar kerítés, mert ha valaki már Európa ért, előbb-utóbb eljut a célországba is...
Az is igaz, hogy a nagy tömegben érkező idegen kultúrából érkező emberek nem feltétlenül jók "Európának" , ezzel kezdeni kell valamit, de erre olyan jellegű megoldások,amelyek ellentétesek az európai eszmékkel , biztos hogy nem lesznek., azaz: nem lesz Európa szögesdróttal körbekerítve, nem lesznek zárt migránstáborok, és tömeges deportáció sem ( bár Szalvini most elkezdte..)
Az orbáni propaganda, a szegény és tanulatlan emberek manipulálása, nem más mint egy hatalomtechnikai eszköz, ami rendkívül káros hatással járhat, amikor az emberek azt látják majd, hogy egyre több a más kulturális hátterű ember érkezik Magyarországra is , és kioldódnak a félelem szülte idegenellenes frusztrációk..

DeMarco 2019.04.10. 18:32:23

@Brix: Hülyeség. A zsidók az izraeli állam megalakulásakor repülőgépekkel gyűjtötték össze a világon szétszórt zsidóságot és telepítették be őket az országba, feljavítani a népességüket. A franciák mit csináltak a román romák által létrehozott külvárosi telepekkel? Felszámolták és repülővel szépen visszavitték őket. A németek is repülőkkel szállítják hazafelé a kiutasított arabokat. Az amerikaiak kerítéssel, nagyon aktív határvédelemmel, beutazási tilalmakkal védekeznek. Épp a hetekben megy a történészi vita arról, hogy a nyugati hatalmaknak többször is felajánlották a zsidó népcserét, de nem kívántak élni vele, még megvédeni sem akarták őket különösebben. Az angolok Cipruson ugyanúgy zárt táborokba pakolták a zsidókat a II. Vh. után, hogy ne tudjanak átszökni Izraelbe. Az "európai eszmék" alatt te valószínűleg a mai liberális eszméket érted, de ezeken kívül számtalan eszme él és virul, pláne ha visszanézünk több ezer év történelmére. Csak a saját országunkban van példa az iszlámmal szembeni harcokra és kellő negatív tapasztalat is abból az időszakból. Bár egyesek azt akarják elhitetni, hogy az európai unió mindenekfelett, de ha megvizsgáljuk a gazdasági lépéseket, akkor azt látjuk, hogy többnyire a nagyobb államok Németo, Francia, Angolok protekcionista, nekik kedvező döntések születnek. Nem is kell messzemenni, épp a múlt héten született nagyon kedvezőtlen döntés a (keleti) fuvarozókkal szemben. Akármit is mondanak, meg oktatgatnak, ha döntés születik, akkor az mindig nemzetállami szempont szerint történik nyugaton is.

DeMarco 2019.04.10. 18:34:29

@Fedor: A nyugati országok is megválogatják, hogy kiket szeretnének az országban látni. Agyelszívás. A plebs ott sem kell. Repülő és go haza... A többi csak duma, meg képmutatás.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2019.04.10. 18:41:42

@DeMarco: De mi még ez se csináljuk, csak riogatnak velük.

kolomparlole1114 2019.04.10. 18:46:56

@MAXVAL bircaman közíró: Te meg miért szopod a faszát, te román migráns?

Brix 2019.04.10. 19:45:47

@DeMarco: Ja , èrtem...Akkor te úgy gondolod, hogy gyűjtőtáborokba kell zárni az Európan már itt lèvő, menekült vagy illegalis migráns milliókat, ha nem 10 milliókat, majd repülővel deportálnad őket...Magad is beláthatod mekkora megvalósíthatatlan ostobaság ez...Olvass utána, eddig hány százalèkát sikerült deportalni ezeknek az embereknek, ès hány szazalèkuk tűnt el a hatóságok látókörèből...Másrèszt , soha nem lenne egy ehhez hasonló politikai döntèshez összeurópai támogatas. Mert az emberek többsège nyugaton európai elveket vall, azaz: humanista , altruista , toleráns ember...Elèg csak a nèmet politikai állapotokat megnèzni, a Afd egy " nulla" párt , most 12%- on mèrik, miközben a zöldek egymagukban 20 % felett vannnak, 16 % körül szocdem, 10% Fdp , 6% baloldal...A fasiszta alternatívának nincs elèg híve Nyugat- Európában mert a többsèg progresszív gondolkodasú vagy mèrsèkelt konzervatív...Kár remènykedni, soha nem lesz önző, nacionalista , ultrakonzerv kontinens Európa, pedig már kb 40 millió mas kulturalis hátterű ember itt èl...

DeMarco 2019.04.10. 20:49:16

@Brix: Jah, de igény volna rá...mondhatnák.

Azért a történelmet ismerve, erre nem vennék mérget a helyedben...egy huncut vasat sem tennék fel erre a fogadásra hosszabb távon.

anyadmajma 2019.04.10. 22:28:45

@MAXVAL bircaman közíró: mi van, te hazaáruló bolsevik geci terrorista birka, már másnak is feltűnik, hogy faszszopó vagy? De amilyen legalja vagy, csak a migráncs arabok faszát tudod szopni, azt is csak ha fizetsz nekik. te szardarab.

Jakab.gipsz 2019.04.10. 22:41:03

@DeMarco: Üdv.

Sokan az integrációt mint valami zsolozsmát úgy ismételgetik, meg kerülve egy súlyos kérdést, milyen állam, a jog-állam?

Csongor Mate 2019.04.11. 06:27:14

@DeMarco: egyetlen migráns sem akar ide jönni. amikor nem jött elég busz, gyalog indultak el a Keletiből Nyugatra. ezektől rettegtek annyira? erről szól az életetek? csak elterelésnek használja őket uratok, parancsolótok, ti meg tapsoltok neki, miközben a valóság az, h teljesíti a kvótát évről évre, és orosz bűnözők ezreit húzza be az országot kifosztva...

DeMarco 2019.04.11. 09:48:17

@Csongor Mate: Azzal nem nagyon lehet mit kezdeni, hogy csont nélkül beszopod a liberális média hülyeségeit.

1. Az óvatosság és az előrelátás nem rettegés. A nemzetközi és a hazai jog betartatása nem rettegés. Az, hogy megköveteljük, hogy a határállomásokon, rendezetten, megfelelő papírokkal jelentkezzenek a migránsok nem rettegés. Elemi érdek. Nem menekültek, mivel tudtommal Törökország, Görögország, Szerbia, egyéb köztes országok egyikében sincs háború.

2. Épp elég hazai probléma van a migránsok nélkül is, minek még egy plusz terhet a vállunkra venni?

3. Bár szerinted nem akarnak a migránsok idejönni és itt maradni, de speciel nekem arab főnököm van és ukránokkal is dolgozunk együtt, az egyéb nációkat nem is említve. Semmi problémánk nincs a rendezett körülmények között történő migrációval, bizonyos határokon belül. Az önrendelkezés, szuverenítás jogához viszont ragaszkodunk. Mi dönthessük el, hogy kiket fogadunk be és főleg, hogy hány embert.

4. Ha voltál valamikor is Olaszországban, akkor láthatod, hogy hová vezetett a korlátlan migránsinvázió.

Csongor Mate 2019.04.11. 12:56:45

súlyos. remélem, ezt pénzért csinálod, mert a gazemberségből van viasszaút, de ha lelkesedésből vagy ilyen ostoba, akkor az már így is marad...

DeMarco 2019.04.11. 14:53:47

@Csongor Mate: Sajnálom, ha csalódást okozok. Vagyunk ezzel pár millióan... De sose késő felébredned...és gondolkodnod. Valószínűleg sosem voltál katona, pláne nem határvadász. Alighanem rád férne...

DeMarco 2019.04.12. 17:37:49

@Fedor: Remélem futottál dedikáltatni a mesekönyvet... :DD
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0