Végítélet, avagy a valódi válságforgatókönyv
2009. április 27. írta: Fedor

Végítélet, avagy a valódi válságforgatókönyv

Globális felmelegedés, globális terrorizmus, globális gazdasági válság, és most egy globális járvány valós veszélye; már csak egy felénk száguldó aszteroida hiányzik az összképből. Csodálom, hogy még nem tűntek fel az ezek összekapcsolásával házaló próféták. De ki az Antikrisztus? És miért pont a Gyurcsány?

Kicsit komolyabbra fordítva a szót: Kezdjek örülni, hogy a közvetlen környezetemben nem átlagos dolog egy mexikói üdülés? Kezdjek aggódni, hogy mi lesz a gyerekeimmel, ha tényleg világjárvánnyá válik a dolog, és eljut hozzánk is? Lehet, hogy idén senki nem megy külföldre nyaralni, mert lezárják a határokat, és ideiglenesen beszüntetik a polgári légiközlekedést?

Kidolgozott hazai válságtervek a pár évvel ezelőtti madárinfluenza-pániknak köszönhetően már vannak. Ezek szerint

...ha a vírus emberről embere is terjedő változata kisebb-nagyobb gócokban megbetegedéseket okoz, felmérik a gyógyszerkészleteket, és megkezdik a beutazók szűrését a határokon és karanténokat állítanak fel. Ha a helyzet súlyosbodik, végső esetben a karhatalmat is bevethetik.

Elképzelem, hogy miképp fog ez lefolyni a mai Magyarországon:

  • A kormány bejelenti, hogy már készül az ellenszérum, ami magyar világszabadalom, és mi fogjuk ellátni vele a világot, de nem csinál titkot abból, hogy annak beadása fájni fog, már csak azért is, mert a rendkívüli intézkedések költségeire tekintettel (addig is, amíg a világ ki nem fizeti a megmentését), átmenetileg elveszik a 12. havi nyugdíjat és a közalkalmazottak 12. havi bérét is.
  • Sólyom Lászlónak kivételesen nem róják fel, hogy nem fog kezet egy kitüntetés átadásakor. Görög Ibolya protokoll-szakértő szerint tekintve a helyzetet, a kórházi maszk viselése se számít ilyenkor illetlenségnek.
  • A katolikus egyház mindenkit közös imádkozásra hív. Sokan pont ezért a templomokban fertőződnek meg.
  • Bevezetik a kijárási tilalmat és karantént, amit az ország egy része "kibújt a szög a zsákból" összepillantással vesz tudomásul, azzal a meggyőződéssel, hogy ez is csak egy komcsi ármány a nép elnyomására. Budaháziék polgári engedetlenségi mozgalmat hirdetnek a kijárási tilalom ellen, és "Árpád vére nem fertőződik meg!" feliratú transzparensekkel felszerelkezve csapnak össze a rendőrökkel, és a kirendelt katonasággal.
  • Elterjed a pletyka, hogy első körben csak a zsidók kapnak szérumot, második körben a segélyen élő cigányok, és csak a maradékból kezdik el beoltani a magyarokat.
  • Morvai Krisztina szerint a járványügyi intézkedések sértik a magukfajták szabadságjogait, és sérelmezi, hogy nem mehet el személyesen Brüsszelbe panaszt tenni amiatt, hogy egy, a magyar kormány által inspirált összeurópai összeesküvés következtében a járványra való átlátszó hivatkozással elhalasztják a júniusi EP választásokat csak azért, hogy megakadályozzák az ő mandátumszerzését.
  • A FIDESZ szerint a kormány járványügyi intézkedései brutálisak és antidemokratikusak, a kormány által propagált szérumtermelés csak alaptalan, figyelemelterelő sikerpropaganda, amivel a valós problémákat akarják elfedni. Szerintük a megoldás természetesen nem más, mint az előrehozott választás, hisz a járvánnyal csak egy kellő meghatalmazással bíró, legitim kormány veheti fel sikeresen a harcot. Egyébként is, ha Orbán lesz a miniszterelnök, a kétharmados többség segítségével alkotmányellenesnek nyilvánítja a fertőzést, és mint ilyet betiltja, megspórolva ezzel azt a rengeteg pénzt, amit a népnyúzó Bajnai kormány a szérumra költött volna.

Bízva a XXI. századi orvostudományban és a szerencsében, merem remélni, hogy mindez csak az én fárasztó agyszüleményem marad. Utálnék jós lenni...

UPDATE: A Film+ csatornánál a jelek szerint látnokok állítják össze a műsorrendet. Na mit adnak péntek este a majálisokról hazaérkező fáradt dolgozóknak?

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr151088794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.04.27. 13:04:10

Látod, Fedor, humorba oltva még kellemesnek is tekinthető az írás! Jobban szeretem, mikor a "saját hangodat hallatod", mint amikor a 168-asoktól veszel át (finoman szólva) kiválasztott életképeket.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0