A nagyméltóságú Helytartótanács reszketni méltóztatik
2012. január 18. írta: Fedor

A nagyméltóságú Helytartótanács reszketni méltóztatik

Kéne egy jó helyszín - mondta Petőfi Vasvárinak március 14-én este. Sándor biztos volt benne, hogy nagy tömegre számíthatnak másnap, hisz már az oktrojált alkotmány elleni tiltakozás is nagy tömegeket megmozgatott, és a Pilvaxban kitett Képeskönyvükben meghirdetett demonstrációjukat rengetegen visszaigazolták kézjegyükkel az ismerőseik közül. Számos barátjuk nyilvánossá tett naplóbejegyzésben állt ki mellettük, és önként terjesztették Irinyi két nappal korábban készült 12 pontos összefoglalóját a követeléseikről. Pedig a fene gondolta volna, hogy a gazdasági gondok közepette népszerű lehet lenni a sajtó szabadságának vagy a törvény előtti egyenlőség igényével, meg hogy legyen a császári holdudvartól független Nemzeti Bank, valamint hogy végre felelősek legyenek a minisztériumok Buda-Pesten, és ne pökhendien beképzelt futóbolondok álljanak az élükön.

Valóban, de hova menjünk, Sanyi? - kérdezte Vasvári. - A Helytartótanács ki akar szúrni velünk, és minden szóba jöhető helyet lefoglalt előre, nehogy a belvárosban gyűljünk össze, amit mindenki könnyen elér.

- A nagyméltóságú Helytartótanács úgy látszik reszketni méltóztatik. De mióta akadály számunkra egy ilyen szánalmasan kisszerű próbálkozás? A francia forradalmárokat megállította bármi is, amikor a Bastille ellen indultak? Miért kell hagyományos helyszínekben gondolkodnunk? Rendben, a Nemzeti Múzeum kimarad, azt meghagyjuk a császár bértapsoncainak. A Nemzeti Színházba se megyünk, legalább nem találkozunk a Laborfalvival, őt úgyse bírom, mióta ráakaszkodott Móricra. De ki mondta, hogy Pest-Budán kívül nincs élet? Mehetnénk mondjuk Engelsfeldbe. Nincs messze, és az ottani polgármester a környéken az egyetlen, aki nyíltan szimpatizál velünk.

- Sándor, hagyjuk már ezeket a sváb neveket! Hívjuk inkább Angyalföldnek.

- Felőlem... A lényeg az, hogy a Váci út jó tágas, elférünk ott több tízezren, hogy szót emeljünk a sajtószabadságért.

- Vagy akár egymillióan is...

- Na jó, a költői túlzásokat inkább hagyd meg nekem Pali, az az én reszortom, neked nem áll jól. Mondjuk mozgósító jelszónak azért nem rossz, lehet, át kéne neveznünk a Pilvax kört. No de vissza a helyszínkereséshez! Ha a Váci út valami miatt nem jöhet számításba, akkor menjünk a Városligetbe. Van ott egy nagy rét, elég tágas. Ki tudja, talán még divatba is hoznánk azt a helyet a holnapi bulival, és később a fiatalok nem csak gyűlésekre járnának oda, hanem még szórakozni is.

- Persze, sőt, mindjárt fel is húznak ott egy koncerttermet, és rögtön el is nevezik rólad...

- Jól van na, nem kell rögtön gúnyolódni, csak mert meglódult a fantáziám. Végül is költő lennék, vagy mi a szösz. No de száz szónak is egy a vége, ha nem a belvárosban, akkor a Váci úton, ha nem a Váci úton, akkor a Városligetben, ha nem a Városligetben, akkor valahol máshol, de biztos, hogy találunk megfelelő helyszínt. Az a lényeg, hogy ilyen piti kekeckedéssel csak egy valamit érhet el a Helytartótanács.

- Mit?

- Hogy még többen vonuljunk az utcára ellenük.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr213575328

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán, hamis vádak és hibák 2012.01.20. 14:13:24

A szerdai EP-vitán bizonyára nem érte meglepetésként Orbán Viktort az, hogy egyes képviselők vörös fejjel, ordítva próbáltak mindenféle igaztalan vádat a kormány fejéhez vagdosni. A kormányfő erre fel volt készülve, az "eszmecsere" alatt végig higgadt ...

Trackback: Megoldás a Millás tüntetőknek tavaszra 2012.01.20. 12:31:05

Megy a nyavalygás, hogy a kormány nyolcszáz évre előre lefoglalta a budapestet. Nem kell nyavalyogni: mondom, mi a teendő....

Trackback: Megoldás a Millás tüntetőknek tavaszra 2012.01.20. 12:31:05

Megy a nyavalygás, hogy a kormány nyolcszáz évre előre lefoglalta a budapestet. Nem kell nyavalyogni: mondom, mi a teendő....

Trackback: Megoldás a Millás tüntetőknek tavaszra 2012.01.20. 12:31:05

Megy a nyavalygás, hogy a kormány nyolcszáz évre előre lefoglalta a budapestet. Nem kell nyavalyogni: mondom, mi a teendő....

Trackback: Március 15: nem hagy helyet az ellenzéknek a kormány 2012.01.19. 14:24:01

Gyakorlatilag az egész belvárost lefoglalta a kormány és a Fővárosi Önkormányzat a március 15-i ünnepségek idejére, így nem maradt hely az ellenzéki és civil rendezvényeknek. A kormány ráadásul már most két évre előre, 2014-ig elfoglalná az említett terül…

Trackback: A dakota leszáll a lóról? 2012.01.19. 00:49:26

Orbán az EP-ben – hál' Istennek – nem védett meg senkit és semmit.A mai vita az Európai Parlamentben azt hozta, amit várhattunk. A baloldal, a zöldek és a liberálisok szerváltak, és élesen támadták a kormányfőt. Orbán Viktor pedig, akár tav...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.01.19. 08:42:13

@vadász2: Annyira tudtam, hogy ebbe bele fog kötni valaki... Miért kell egy korfestő poént elrontani ezzel? Miért, talán a Váci úton kötöttek ki végül, vagy a Városligetben?

sárkány01 2012.01.19. 09:47:42

Laborfalvi Róza Jókaira akaszkodott r
rá! Javítsd ki! Amúgy jó!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.01.19. 10:03:13

@sárkány01: Miért, szerinted kit hívtak Móricnak?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.01.19. 10:21:20

@sárkány01: Egyébként te most komolyan annyit néztél ki belőlem, hogy 1848 kapcsán Móriczról írok, és összekeverem Jókai Mórral?

HaKohen 2012.01.19. 14:13:47

@Fedor:

Én mindig elszomorodom, de tényleg, amikor valami ironikus, szatirikus szöveget egyesek elkezdenek véreskomolyan piszkálni, mertugyehogy fő a komolyság, sőt: komorság. Másképp hogyan vehetnék saját magukat is oly komolyan?

Bár az alábbi is komolynak tűnik, azért észrevehető benne némi könnyedség és humoros riposzt, közben alátámasztja a fenti bejegyzés névhasználatát:

Tar Lőrinc írt egy levelet Jókainak ilyen mexólítással: "Kedves Barátom, Mór!"

Mire a válaszlevél mexólítása: "Kedves Barátom, Lőr!"

DeMarco 2012.01.19. 18:08:59

"akkor valahol máshol, de biztos, hogy találunk megfelelő helyszínt."

Jászkaraalsó? Bugac? T-A? Vmi kisebb bp-i tér egyik sarka? Hely van bőven...

Egyébként "A nagyméltóságú Helytartótanács"-ot mindenki élőben nézhette tegnap, már aki akart egy kicsit röhögni, vagy szörnyülködni a sok kreténen. Nekem a kedvencem a kóhn bandita, mire feláll a székéből, bekészítem a popcornt és mire két perc múlva lila fejjel hörög megszakadok a röhögéstől. A balga gay is mókás volt megint, ahogy a bajuszhuszár is hozta a kötelezőt. Mondjuk én visszakérdeztem volna, h má' bocs, de a te pártod kiesett a parlamentből nulla támogatással, ugyan kinek a nevében jártatod a szádat, kit képviselsz magadon kívül?
Volt közben néhány meglátásom, viszontválaszom és később jó volt visszaolvasni, h Viktorban is ezek merültek fel, sőt a végén fel is rótta nekik ezeket. Egy rúgóra jártunk tegnap...
Egyedül a halfejűben csalódtam kicsit, úgy látszik levezetőként nem akart belecuppogni.
Kóhn bácsit meg kellene hívni mo-ra, h személyesen győződhessen meg arról, hogy a felsorolt sértődött csinovnyik kontárok helyett a valós állapotokról is képet alkothasson. Csak félek, hogy akkor abba fogja hagyni a hazug fröcsögését és akkor megint dög unalmasak lesznek az ep ülései.

Igazából csak egy különbség van az ep és a magyar parlament között, de az előbbire nézve ez jelentősen negatív: Ott még ülnek libsik, meg baloldaliak (komcsik is szép számmal). Itthon a nép már lerázta magáról a pc-t, ott meg még aktívak. De máshol is problémásak, lehetett volna még egy-két nyugodtabb évünk a szlovákokkal, nagyobb hisztik nélkül, de a hülye libsik miatt, újra kezdődik a hiszterizálás és most élesebb lesz, mert nálunk nem fletó van a kormánynál, hanem Viktor...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.01.19. 18:34:09

@DeMarco: Valahogy éreztem hogy nálad ez se üti meg azt a szintet, ami legalább egy kicsit is elgondolkodtatna... Bezzeg az már a diktatúra volt maga, hogy traktorra nem lehetett a belvárosba bemenni.

DeMarco 2012.01.19. 21:13:13

@Fedor: "Bezzeg az már a diktatúra volt maga, hogy traktorra nem lehetett a belvárosba bemenni."

Jah, hát az bezzeg nem baxta a nagyméltóságú helytartótanács ballibáit, sem a szemkilövetős kormány, sem pinokkió, sem a hetekig tüntető tömeg, amit szétvertek. Kettős mérce nemcsak itthon van, azok ott kint pont annyira kettős mércével mérnek. És ahogy itthon is, ott is, rögtön kiderül a turpisság, átlátni a szitán.

Engem egyébként megnyugtat, hogy hisztiznek a ballibsik, mert az azt mutatja, hogy minden rendben van. A baj ott kezdődik, ha bólogatnak...

vtbxx 2012.01.20. 06:52:29

"az azt mutatja, hogy minden rendben van"

Mennyire kell elvakultnak lenni, hogy ezt valaki komolyan gondolja?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.01.20. 08:33:24

@DeMarco: De, baxta.

Az meg mindig felvidít, amikor pont te emlegetsz kettős mércét... :-)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2012.01.21. 19:22:34

@Fedor: Igaz, elnézést, akartam írni, hogy egyébként tetszik a poszt, meg egy szmájlit is, csak siettem el, és mindez lemaradt. Már bánom, mea culpa! (csap-csap)

@HaKohen: :-DD

@DeMarco: "Engem egyébként megnyugtat, hogy hisztiznek a ballibsik, mert az azt mutatja, hogy minden rendben van."
A hiszti gondolom 2006-ban is megnyugtatott, hogy minden rendben van, meg 2002-ben is, amikor a hiszti meggyőzhetett arról, hogy a választások teljesen érvényesek.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.01.21. 19:36:17

@DeMarco: sem a hetekig tüntető tömeg, amit szétvertek

Helyesen: A TÖMEG VERT SZÉT KIRAKATOKAT? AUTÓKAT GYUJTOGATOTT, BARIKÁDOKAT EMELT.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.01.21. 19:38:21

@Fedor:

Jellemző egyes eberekre, hogy egy szatírát olvasva is szemkilövetőzni kezdenek. Szerintem ennek otthon a teáskanna sem fütyül, hanem kilövi a szemét.

DeMarco 2012.01.21. 21:14:36

@vadász2: Akkor nem a ballibák hisztiztek, nem is lett rendben semmi sem...

DeMarco 2012.01.21. 21:15:38

@Dr Karl Friedrich Drais der Freiherr v. Sauerbronn: A Kossuth téren senki nem gyújtott fel semmit, csak piknikeztek kicsit.

HaKohen 2012.01.21. 22:02:55

@DeMarco:

Esetleg a magadfajta magyargyűlölőt is meg kéne hívni Magyarországra. Hátha abbahagynád a hazug fröcsögést.

Az azért a csúcs, hogy a legfrissebb szlovákokkal való konfliktusunkért is a ballibák hisztizése felelős (talán felsorolnád, hogy az ogy. mely helyein űlnek és mit mondtak mostanában Szlovákia ügyében?)

Irtó jól szórakoztam az úri modorodon, a polgári mentalitásodon és a konzervatív stílusodon. Vicces egy fazon vagy.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2012.01.21. 23:17:35

@DeMarco: Kettős mérce! :-P
Mi van, egyik hiszti nem olyan hatékony, mint a másik?
Mert most aztán olyan k*rvára rendben van ám minden.
Akkor mondd meg a kormány mellett tüntetőknek, hogy hagyják abba, mert zavarják a rendben levést :-DDD

DeMarco 2012.01.22. 08:48:52

@vadász2: "Kettős mérce! :-P"

Miért, azt csak nektek szabad megtenni? Ez is vmi privilégium?

"Mert most aztán olyan k*rvára rendben van ám minden."

Leszámítva a nagy nemzetközi nyomást, nekem csak egy bajom van, trükköznek a bankok, de ez meg nem újdonság.

DeMarco 2012.01.22. 08:50:28

@Dr Karl Friedrich Drais der Freiherr v. Sauerbronn: Bájos ahogy megpróbálod összemosni a gyújtogató embereket a Kossuth téren tüntető tömegekkel. Nekem mindkét csoportból vannak ismerőseim, nagyon nem ugyanaz a kategória...

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2012.01.22. 10:20:40

@DeMarco:
"Nekem mindkét csoportból vannak ismerőseim, nagyon nem ugyanaz a kategória..."
Csak az ismerőseik közösek... :-D (Bocs:-P)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.01.22. 12:06:30

@DeMarco:

Összemosni te próbáltál meg valamit, de nem jött össze.

Te sugalltad, hogy most azért nincs szemkilövetés, mert nari kormány van. Barátom! Ezzel szemben azért nincs, mert nem volt gyujtogatás.
A békemenet bebizonyította, hogy a nari tömeg is tud fegyelmezetten békésen tüntetni, ha azt mondják neki. Ezek után nem tételezem fel, hogy 2006-ban utasításra verték szét a fél várost, mert akkor egyes jelenlegi kormánytagoknak valószínűleg hosszú időre börtönbe kellene vonulniuk.

DeMarco 2012.01.24. 11:41:49

@Dr Karl Friedrich Drais der Freiherr v. Sauerbronn: A nari tömeg 2006-ban is fegyelmezetten tüntetett, kevered a Jobbikos tüntetőkkel őket. 2006-ban utasításra verték szét a fél várost a RENDŐRÖK. Csak ezért nem a mostani kormánytagoknak kellene ülniük, hanem az előzőeknek...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.01.24. 22:35:08

@DeMarco:

LOL!

"Rendőrök verték szét a várost!"

Drága a cucc amit tolsz?
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0